#شیرینی_کنجدی_با_ارده_و_خرما
ارده غلیظ وسفت ۱/۲پیمانه استاندارد سرصاف
روغن مایع ۱/۴پیمانه استاندارد
پودرشکر الک شده ۱/۲پیمانه استاندارد سرصاف
آرد قنادی حدود ا وبصورت تقریبی ۱۵۰ گرم
خرما ۸ عدد
گردو مقداری (گردو قابل حذف است )
ارده غلیظ و سفت +روغن مایع +مقداری آرد +پودر شکر را داخل کاسه ای بریزید وبا لیسک هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کنید اگر نیاز بود
کم کم وبه تدریج اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد .
کمی نرم بودن برای خمیر طبیعی است .
به اندازه یک قاشق سوپخوری از خمیر بردارید ودردست کمی پهن کنید خرما وگردو داخلش بذارید وبصورت گلوله در آورید و سپس در کنجد بغلتانید
ودر فر از قبل گرم شده قرار دهید .
دمای فر ۱۷۵ در جه سانتیگراد به مدت تقریبی ۲۵ تا ۳۰ دقیقه
(حتما فر را از نیم ساعت قبل روشن کنید تا گرم شود )
بعداز پخت کامل وخارج کردن از فر واجازه دهید در دمای محیط کاملا خنک شوند .
وسپس با کمی عسل گرم شده به روش بن ماری با قلم مو روی شیرینی ها بکشید و با پودر پسته یا خلال پسته تزیین کنید
#املت_قارچ😍
تخم مرغ ۳ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
فلفل دلمه ای ۱ عدد
پیاز ۱ عدد متوسط
قارچ ۸ عدد متوسط
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
ابتدا پیاز را با مقداری روغن سرخ می کنیم بعد از اینکه پیاز کاملاً طلایی شد زردچوبه را به آن اضافه می کنیم.
سپس فلفل دلمه ای را که نگینی خرد کرده ایم به آن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم. گوجه ها را خرد یا رنده کرده و سپس به بقیه مواد اضافه میکنیم و کمی نمک و فلفل هم میریزیم.
در این مرحله قارچها را که ورقه ورقه کرده ایم به بقیه مواد اضافه می کنیم اضافه کردن قارچ در این مرحله این حسن را دارد که قارچ خیلی آب نمی اندازد و شکل ظاهری خود را از دست نمیدهد و خیلی کوچک نمی شود.
بعد از اضافه کردن قارچ میگذاریم تا آب مواد کاملاً تمام شود سپس تخم مرغها را در آن شکسته و خوب به هم میزنیم بعد از اینکه تخم مرغها پخته شدند غذا آماده است.
من قارچ هارو ریز ریز کردم که بچه ها نبینن
فلفل دلمه هم نداشتم
#آبگوشت_بیرجندی(۴ نفر) 😍
۴۰۰ گرم گوشت بره
۲ عد د پیاز
۳ حبه سیر
۴ عد د گوجه فرنگی
۴ عد د سیب زمینی
۲ ق.س رب گوجه فرنگی
۱ ق.س جعفری خرد شد ه به میزان لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه
🍲دستورتهیه 🍲
برای این آبگوشت باید از ۸ ساعت قبل از پخت، گوشت را در پیاز و سیر بخوابانید.
به این ترتیب که پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و داخل یک ظرف بریزید.
گوشت را تکه تکه کرده و درون سیر وپیاز بخوابانید و به مدت ۸ ساعت داخل یخچال بگذارید.
بعداز ۸ ساعت گوشت را با همان پیا ز و سیر داخل یک قابلمه قرار داده و آن را روی حرارت بگذارید.
۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم برای دو ساعت بپزد.
وقتی گوشت پخت سیب زمینی ها را هم اضافه کنید.
گوجه ها را نگینی خرد کنید و سپس آنها را داخل قابلمه بریزید.
نمکف فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید.
در پایان جعفری خرد شده را اضافه کنید و صبر کنید تا آبگوشت جا بیفتد.
دسر سوپانگل
مواد لازم:
شیر: 1 لیتر
تخم مرغ:1 عدد
آرد:1 لیوان
شکر: 1 لیوان
پودر کاکائو :2 قاشق غذاخوری
شکلات تلخ: 1 پاکت (80تا 100گرم)
کره مارگارین: 100 گرم
آب سرد: 1 لیوان
طرز تهیه:
ابتدا شیر، تخم مرغ، آرد، شکر و پودر کاکائو را در یک قابلمه بریزید و هم بزنید و روی گاز بگذارید. مدام هم بزنید و مواظب باشید ته نگیرد تا دسر قوام پیدا کند و بپزد. پس از اینکه قوام و غلظت پیدا کرد از روی گاز بردارید و شکلات تلخ و کره را به دسر داغ اضافه کنید و هم بزنید تا آب شوند. در این بین گه گاهی هم بزنید و صبر کنید دسر ولرم شود.
1 لیوان آب را هم در فریزر قرار بدهید که کاملا مثل یخ تگری باشد. در آخر آب سرد را به دسر اضافه کنید و با همزن برقی 5 دقیقه هم بزنید. بعد در کاسه یا جام های پذیرایی تقسیم کنید و روی آنها پسته یا هر چه در دسترس دارید بپاشید و روی آنها را سلفون بکشید و در یخچال استراحت دهید (به دلیل اینکه رویه نبندد) این اندازه ها برای 6 کاسه یا جام کافی است.
نکاتی برای تهیه دسر سوپانگل:
می توانید کف کاسه ها را با شیر کمی خیس کنید و یک تکه کیک کف کاسه بگذارید و دسر را روی کیک ها بریزید که عالی می شود.
قلیه ماهی😍
سبزی گشنیز خرد شده سیصد گرم...شنبلیله خرد شده یک ق غ...پیاز رنده شده دو عدد متوسط...سیر رنده شده شش حبه...تمر هندی نصف بسته...آرد یک ق غ..رب گوجه یک ق غ سرخالی...نمک و فلفل و زردچوبه
ماهی(شیر،حلوا.قباد)
ابتدا پیازوسیر رنده شده روسرخ میکنیم...و زردچوبه ورب گوجه رو اضافه و کمی تفت میدیم،سپس سبزی(گشنیزوشنبلیله)رو که ازقبل خوب سرخ کردیم به غذامون اضافه میکنیم،و سه لیوان آب اضافه کرده تا سبزی ها پخته و نرم بشند،سپس تمر هندی رو با آب حل کرده و از صافی رد کرده و آرد رو هم با آب سرد حل کرده و اضافه میکنیم،و حدود نیم ساعت اجازه میدیم تا به روغن بیفته و غلیظ بشه،سپس ماهی رو آغشته به ترکیب(آرد و نمک و فلفل و زردچوبه)کرده و داخل روغن داغ سرخ کرده و سپس ماهی سرخ شده رو داخل غذامون قرار میدیم و اجازه میدیم نیم ساعت بپزه تا عطر و طعم سبزی و تمر به داخل ماهی نفوذ کنه،اگر ترشی غذا کم بود میتونید دوباره تمر هندی اضافه کنید
پ ن:زیاد استفاده کردن از شنبلیله باعث تلخ شدن غذاتون میشه
پ ن:طعم غذا باید ترش و تند باشه
پ ن:میتونید از تُن ماهی هم برای درست کردن قلیه استفاده کنید .
#پاپ_کورن_رنگی 🍿
بعد از آماده شدن پاپ کرنها، نوبت رنگی کردن آنها است. شکلات یا آب نبات صورتی که تهیه کردهاید را ذوب کنید. و به آرامی روی پاپ کرنها بریزید. باید برحسب سفتی و شل بودن مایع شکلاتیتان دقت کنید و به میزانی که میخواهید پاپ کرنها رنگی شوند مخلوط ذوب شده را کم یا زیاد کنید.
در این مرحله از رنگهای خوراکی به همراه شکلات سفید میتوانید استفاده کنید. یا ازشکلاتها و اب نباتهای رنگی استفاده کنید.
برای تزئین بیشتر از ترافل و یا شکرهای رنگی برای تزئین آن استفاده کنید. بعد از مخلوط کردن شکلات ذوب شده. طرف را تکان دهید تا مایع با همه پاپ کرنها مخلوط شود و بلافاصله بعد از آن ترافل یا شکرهای رنگی را روی آن بریزید تا به پاپ کرنها بچسبد. بعد از خنک شدن آنها را در ظروف شیشهای پر کنید تا روی میز پذیراییتان به زیبایی دیده شوند.
دسر کافی میکس و کاکائو😍
مواد لازم
پودر کاکائو ... 1 قاشق غذاخوری
کافی میکس ... 2 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین ... 2 قاشق غذاخوری
شکر ... 120 گرم
شیر ... 1/2 لیتر
آب ... 120 گرم یا 120 میلی لیتر
گردو، شکلات خرد شده و خامه برای تزیین ... به مقدار لازم
طرز تهیه
1- پودر ژلاتین را در آب ریخته و روی بخار کتری با حرارت غیر مستقیم ( به روش بن ماری) حل کنید.
2- شیر، شکر، کافی میکس و پودر کاکائو را با هم در ظرف ریخته و روی حرارت بگذارید تا خوب با هم مخلوط شوند. مرتب مواد را هم بزنید.
3- پودر ژلاتین حل شده در آب را به مایه شیر اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد مخلوط و یکدست و یکنواخت شوند. سپس از روی حرارت برداشته و در قالب بریزید.
4- قالب را بعد از سرد شدن در یخچال گذاشته و 5 تا 6 ساعت استراحت دهید تا مواد خوب خود را گرفته و بسته و آماده شود.
5- اگر قالب را در ظرف دیگری سرو می کنید، کمی ظرف را مرطوب کنید و سپس قالب را در آن برگردانید.
طرز تهیه تاکو ماهی😍
🔺مواد لازم:
کلم (رنده شده) ۱/۲ پیمانه
فلفل قرمز خرده شده ۱ عدد
هویج رنده شده ۱/۲ پیمانه
نان تورتیلا یا پیتا۸-۶ عدد
نمک۱/۲ قاشق چایخوری
آرد کامل۱/۳ پیمانه
روغن سرخ کردنی ۲ قاشق غذاخوری
پودر فلفل چیلی۱ قاشق چایخوری
سس مایونز۱/۲ پیمانه
لیمو ترش۳ عدد
ماهی تیلاپیا۴۵۰ گرم
🔺طرز تهیه :
ماهی را بشویید و خشک کنید.
برای تهیه سس لیمو، آب لیموها را بگیرید و داخل کاسه بریزید، مایونز و پودر چیلی را به آن اضافه کنید. ۱/۳ پیمانه از سس را در کاسه ای دیگر بریزید.
در یک تابه بزرگ، روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید. در یک بشقاب گود آرد و نمک را با هم مخلوط کنید. ماهی ها را داخل آرد بزنید و سپس داخل روغن سرخ کنید. برای هر طرف ۲ تا ۴ دقیقه کافی است.
نان های پیتا را باز کنید، ماهی، کلم، هویج و فلفل را داخل نان ها بگذارید. روی آنها سس بریزید و سرو کنید.
نکاتی برای خوشمزه شدن قورمه سبزی
سبزی استفاده شده در خورشت قورمه سبزی حتما باید خیلی خوب خرد شده باشد و اگر ریز نباشد هر چقدر هم بجوشد غلیظ نمی شود و لعاب نمی اندازد.
سبزی خرد شده را حتما به خوبی سرخ کنید تا خورشت آبکی نشود و آب نیندازد.
سبزی سرخ شده را قبل از پخت خورشت قورمه سبزی با گوشت تفت بدهید این کار باعث لعابدار شدن خورشت می شود.
سبزی که برای قورمه سبزی انتخاب می کنید باید اسفناج و تره هم داشته باشد تا خورشت شما را غلیظ کند.اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر می توانید استفاده کنید.
استفاده از گوشت گوسفندی باعث لعابدار شدن خورشت می شود.
حدود 3 الی 4 ساعت زمان نیاز است تا خورشت قورمه سبزی بپزد و به خوبی لعابدار شود.
وقتی خورشت شما آبکی شد می توانید با چند قالب یخ کوچک به خورشت شوک وارد کنید تا خورشت لعابدار شود و روغن آن در سطح خورشت جمع شود.
در هنگام شروع پخت قورمه سبزی حتما آب کافی به خورشت افزوده تا مجبور نشوید در وسط آشپزی آب به خورشت اضافه کنید چون از لعابدار شدن خورشت جلوگیری میکند و اگر مجبور شدید آب بریزید سعی کنید از آب جوش استفاده کنید.
لیمو و نمک را در آخر کار وقتی که خورشت آماده می شود به مواد اضافه کنید چون اگر زود اضافه شود لوبیا و گوشت دیر پخته می شود و خورشت غلیظ نمی شود.
در انتهای پخت خورشت قورمه سبزی وقتی اطمینان حاصل کردید که خورشت شما آماده شده و سبزی و گوشت آن پخته ولی آب زیادی دارد شما می توانید شعله را زیاد کنید و درب قابلمه را بردارید تا آب آن بخار شود و خورشت غلیظ و لعابدار شود.
#کیک_بیسکوییت_پودینگ🌸
🌸مواد لازم:👇
4 بسته پودینگ موز
1 بسته پودینگ شکلات
3 بسته بیسکویت پتی بور
طرز تهیه:👇
چهاربسته پودینگ موز رو در یک قابلمه حاضر کنید.دستورش روی بسته نوشته شده.پودینگ شکلات رو هم در یک ظرف دیگه حاضر کنید.یک ظرف مربع یا مستطیل انتخاب کنید.لایه اول رو بیسکوییت بچینید.بعد پودینگ موز بریزید.بعد یک لایه بیسکوییت بچینید.بعد پودینگ موز بریزید.لایه بعدی،بیسکوییت بچینید و بعد پودینگ شکلاتی رو بریزید.و دو لایه دیگه بیسکوییت و پودینگ رو تکرار کنید.بعد چندساعت در یخچال بذارید تا بیسکوییت ها نرم شوند و پودینگ ها به قوام برسن.و به دلخواه تزیین کنید.
🧁#شیرینی_کیک_دسر🌸