#ترشی_زیتون 🍈 😋
🔸یک کیلو زیتون سبز بدون هسته رو خرد میکنم .
نیم کیلو هویج رو بخار پز میکنم و رنده درشت میزنم .(این بار هویج رو کمتر ریختم )
یک بوته بزرگ سیر رو خیلی ریز خرد میکنم .
یک یا دو قاشق رب گوجه فرنگی رو با یک لیوان سرکه رقیق کنید . (اندازه رب بستگی به غلظت اون داره )
🔸مواد رو مخلوط کنید ، نمک و فلفل بزنید و سس رو روی اون بریزید بعد هم بزنید . سرکه رو کم کم اضافه کنید تا یه سس غلیظ بدست بیاد
نباید سرکه خیلی زیاد باشه
♦️این ترشی رو توی یخچال نگه دارید و از سه روز بعد قابل استفاده است
🍎
#آش_انار 🍲 😋
▫️برنج 1 لیوان
▫️سبزی آش 1 کیلو
▫️لپه نصف لیوان
▫️دانه انار 2 کیلو
▫️پیاز سرخ کرده 4 ق غ
▫️گوشت چرخ کرده نیم کیلو
▫️گلپر 2 ق غ
▫️روغن 3 ق غ
▫️نمک و فلفل به میزان لازم
🔸لپه را با پیاز سرخ کرده و 5 لیوان آب و کمی نمک و فلفل درون ان بریزید و بگذارید تا لپه کمی بپزد سپس برنج شسته شده را داخل لپه هایی که کمی پخته شده بریزید و اجازه دهید برنج کاملا بپزد.
گوشت چرخ کرده را با 2 پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کرده و قلقلی درست کنید و پس از سرخ کردن داخل آش بریزید.
سبزی را تمیز کرده و بشویید و خرد کنید سپس به مایه آش اضافه نمائید و بگذاریم آهسته بجوشد تا آش جا بیفتد ، باید برنج آش کاملا بپزد و لعاب بیندازد.
دانه های انار را داخل آش بریزید و در انتها گلپر را اضافه کنید, برای سرو کردن آش را در ظرف ریخته و با کمی دانه انار روی ان را تزئین کنید.
در صورت دلخواه بجای دانه های انار از رب انار نیز میتوانید استفاده کنید اما دقت کنید که در اینصورت بجای 2 کیلو دانه انار از نصف پیمانه رب انار استفاده کنید، انار هرچه ترش تر باشد اش شما خوشمزه تر خواهد شد
#مربای_گلابی
مواد لازم:
گلابی یک کیلو
شکر یک کیلو
آب سه لیوان
آب لیمو ترش دو ق غ بستگی به ذائقه تون میتونیدکم وزیادش کنید
زعفران به میزان کافی
طرز تهیه:آب و شکر رو روی اجاق گذاشته تا بجوشه و کمی قوام پیدا کنه. گلابی را پوست بکنید ولی دم آنها رو نگیرید. داخل شهد ریخته و اجازه بدید تا پخته شه. برای اینکه متوجه بشید گلابی ها پخته یا نه میتونید با نوک چاقو امتحان کنید. وقتی گلابیها پخته شد، زعفران و آب لیمو را اضافه کرده و ده دقیقه به آن فرصت بدید و بعد دمکنی گذاشته و زیر اجاق را خاموش کنید. یک شب تا صبح(۱۲ساعت) به آن کاری نداشته باشید تا شهد هم کامل سرد شه و هم به خورد گلابیها بره. اگر دیدید شهد شما به اندازه کافی غلیظ نشده گلابیها رو از آن خارج کرده و دوباره به شهد اجازه بدید تا بجوشه و غلیظ شه. ولی من معمولا این کار را نمیکنم بلکه شهد اضافه را در شیشه جدا ریخته و برای شربت سر سفره نهار یا شام استفاده میکنم.
1.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام😊✋
صبح زمستانی تون زیبا و پر انرژی ☕️❄️
❄️به پنجشنبه خوش آمدید
❄️سلام به خداى مهربون
❄️سلام به صبح
❄️سلام به زندگى
❄️سلام به مهربانى
❄️سلام بر عشق
❄️سلام به تمام خوبان خدا
❄️روزتون پر از معجزه الهى
•••🌹❄️JOiN👇🏻
❤️
#قیمه_ریزه 🥘 😋
🔸سیب زمینی و پیاز خام رو رنده کنید، گوشت چرخ کرده اضافه کنید، نمک ادویه زردچوبه و فلفل بزنید، ترخون و مرزه تازه اگه نداشتید خشک شده بش اضافه کنید و کمی آرد نخودچی بریزید، در حدی که موقع پخت از هم نپاشه، بعد دونه دونه سرخ کنید. تو یه قابلمه پیاز داغ فراوان درست کنید، سیب زمینی و گوجه نگینی کنید فلفل سبز خورد کنید و خوب تفت بدید، رب رو اضافه کنید و حسابی تفتش بدید و دوباره، ترخون و مرزه بریزید و نمک و ادویه جات و پودر لیمو عمانی، آب بریزید بذارید یکم سیب زمینی ها بپزه بعد قیمه ها رو بش اضافه کنید و بذارید مغز پخت بشه و به روغن بیفته
نکته: این خوراک با نان سرو میشه
حتما ترخون و مرزه یادتون نره
سیب زمینی رو رنده ریز و پیاز رو رنده درشت بکنید
#دو_پیازه_میگو 🍛 😋
🔸یه پیاز بزرگ رو خلالی خرد می کنیم و دو دقیقه تفت میدیم،میگوهای پاک شده رواضافه می کنیم و ادویه جنوبی و پودر سیر و نمک رو اضافه می کنیم و تفت میدیم و درب تابه رومیذاریم تا آب پیاز کاملا خشک بشه،یه قاشق رب اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم و با حرارت کم میذاریم تا بپزه،در آخر سیب زمینی مکعبی خرد شده رو سرخ می کنیم و بهش اضافه می کنیم و با نون یا برنج سرو می کنیم
رسپی زیادی برای پخت خورشت بامیه هست.
برای لزج نشدن بامیه ها داخل خورشت، قسمت دم بامیه رو از ته نبرید،
و اینکه زیاد داخل روغن تفت ندید که به حالت چروک و سفت میشه.
برای چاشنی هم از تمرهندی ، یا آبلیمو و آبغوره میشه استفاده کرد ،
من غوره رو جایگزین کردم.
برای خوشمزه تر شدن و اینکه خورشت خیلی آبکی نباشه ، پوره گوجه اضافه کنید.
#خورشت_بامیه
ابتدا دو تا پیاز متوسط رو نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت میدیم ، یک قاشق چایخوری سیر رنده شده اضافه کرده و باز کمی تفت میدیم ،250گرم گوشت تکه ایی به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه و تفت میدیم.
حالا یک قاشق رب گوجه+4عدد گوجه رنده شده اضافه و حدود 15 دقیقه تفت میدیم دو لیوان آب جوش به همراه یک تکه دارچین اضافه کرده و زمان میدیم تا گوشت بپزه بامیه ها و غوره ها رو داخل کمی روغن حدود 5تا7 دقیقه تفت میدیم (میتونید کمی گوجه گیلاسی هم اضافه کنید)
بعد پخت گوشت نمکش رو اندازه میکنیم،
و20 دقیقه آخر مقداری زعفرون آبشده به همراه
بامیه و غوره به خورشت اضافه میکنیم در نهایت یه خورشت بامیه فوق العاده خوش طعم و جاافتاده دارید.
💖
╭┄✵🍜🍜🍜✵┄╮
#كشك_بادمجان 🍲 😋
طرز تهیه
🔸بادمجونارو کبابی کنین له کنین ۲تا پیاز بزرگ رو خلال کنید با روغن سرخ کنید ۲تاحبه سیرهم اضافه کنید تا تفت بخوره زردچوبه و فلفل و ۲ ق غ خوری نعنا خشک بریزین بادمجونارو اضافه کنید بذارید یکم با مواد تفت بخوره بعد کشک رو ب همراه نصف لیوان آب اضافه کنید درشو بذارید تا جابیوفته.
🔸اواسط پخت نمکشو تست کنید و نصف لیوان گردو خرد شده هم اضافه کنید.زمان بدید تا خوب جا بیوفته و روغن بندازه. کنارشم پیازداغ و سیرداغ فراوون فراموش نشه
💖💖
╭┄✵🍜🍜🍜✵┄╮
کیمچی
مواد لازم:
۴ عدد کاهو چینی متوسط
۸،۹ تا دونه پیازچه کامل
یک ترب کره ای
۲ عدد هویج بزرگ
۱ کیسه نمک بزرگ
۲پیمانه فلفل کره ای
۱/۲ پیمانه سس ماهی
مواد لازم برای پوره:
نصف پیمانه سیر
نصف یک پیاز سفید بزرگ
۲ قاشق غذا خوری زنجبیل تازه
مواد لازم برای مایع سس کیمچی:
۲پیمانه آب
۲ق غ آرد گلوتینوس
۲ ق غ شکر قهوه ای
💖💖
آشپزی ایرانی🍔
کیمچی مواد لازم: ۴ عدد کاهو چینی متوسط ۸،۹ تا دونه پیازچه کامل یک ترب کره ای ۲ عدد هویج بزرگ
خب اول کاهو هارو 4 قاچ میکنین و زیر اب سرد میگیرن در حدی که اشغال های ظاهری شسته بشه بعد هر تیکه کاهو رو برمیدارین و بین هر ورق کاهو نمک میریزید و همه روکنار هم توی یک تشت بذارید به مدت 2 ساعت و هر نیم ساعت کاهو هارو جا به جا کنین تا تمامشون نرم بشن و کف تشت اب جمع بشه. 🥬
بعد یک تشت رو پر از اب سرد کنید و کاهو هارو خوب توی ای سرد بشورید تا نمک ها پاک بشن، اگر کاهوتون خیلی شور بود یه 15 الی 30 دقیقه ای بذارید توی اب بمونه و بعد ابکش کنید و بذارید خوب ابشون گرفته بشه. در حین اینکه اب کاهو ها گرفته میشه، 🥬
آب و آرد گلوتینوس رو روی شعله بذارید تا یه قل کوچیک بزنه، بعد شکر رو اضافه کنید و حدود 10دقیقه اجازه بدین اروم بپزه تا کمی قوام پیدا کنه و بعد میذارید به دمای محیط برسه. برای پوره هم سیر و زنجبیل و پیاز رو بریزید داخل غذا ساز و پوره شون کنید. 🧅🧄
خب حالا پوره ای که درست کردیم رو با مایع سس که ارد و اب و شکر بود قاطی میکنیم و 2 پیمانه پودر فلفل کره ای و 1/2 پیمانه سس ماهی رو اضافه میکنیم و هممیزنیم، یک حالت خمیری میگیره
ترب و هویج و پیازچه رو خلالی خرد میکنیم و به خمیر بالا اضافه میکنیم. 🥕در اخر کاهو هایی که ابشون خوب گرفته شده رو لا به لای هر پر کاهو از این خمیر کیمچی میزنید و میپیچید کاهو رو و میذارید توی یک ظرف در بسته. شما دستکش یبار مصرف دستتون کنید اگر نکنین دستتون میسوزه 🖐🏻
کیمچی رومیتونین همون موقع سروکنید یا اجازه بدین مدتی بمونه. من خودم کیمچی تازه رو بیشتر دوست دارم تا تخمیر شده 🤗
💖💖
╭┄✵🍜🍜🍜✵┄╮
🍥تاتلی (دسر) تلی بابا🍥
مواد لازم:
100 گرم کره
1 استکان روغن مایع
1 استکان ماست
1 استکان شکر
1 عدد تخم مرغ
نصف پاکت (5 گرم) بکینگ پودر
1 پاکت (5 گرم) وانیل شکری یا وانیل خالص کمی
آرد به مقداری که به دست نچسبد
مواد داخل تاتلی:
1 کاسه تل کادایف خرد شده
2 قاشق غذاخوری پودر پسته
مواد لازم شربت:
3 لیوان شکر
5/2 لیوان آب
نصف یک لیمو
طرزتهیه:
برای تهیه خمیر همه مواد به جز خمیر را داخل کاسه ی همزن بریزید و خوب هم بزنید. خمیر را کم کم اضافه کنید و خمیر نرمی با دست درست کنید. از طرف دیگر کادایف خرد شده را داخل یک کاسه بریزید و 2 قاشق پودر پسته را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. از خمیر به اندازه گردو برداشته و داخل ظرف آبلیموگیری که سلفون کشیده اید بریزید وسط خمیر را باز کنید از مواد کادایف وسط آن بگذارید و بعد از اینکه روی خمیر را پوشانیدید قالب را برگردانید و داخل سینی فر بگذارید. شیرینی ها را در فر 180 درجه سانتیگراد از پیش گرم شده در حد طلایی شدن بپزید. به محض خارج کردن شیرینی ها از فر روی آنها شربت خنک را بریزید. من روی شیرینی پودر پسته ریختم شما دوست داشته باشید می توانید به جای آن پودر نارگیل بریزید.
💖💖
╭┄✵🍜🍜🍜✵┄╮
سالاد هویج شرقی
کشورهای خاور دور از این سالادهای رشتهای رنگی جذاب زیاد دارن... این یکی از خوشمزههاست... لازم نیست حتما از مغز بادوم هندی استفاده کنید، انواع تخمه کدو ، آفتابگردون ، گردو ، بادام زمینی و این مغزهای بو دادهای که تو بستههای کوچیک جلوی فروشگاهها میفروشن عالیه و به همون اندازه مقوی!
به جای سویا سس هم میتونین از ترکیب کمی نمک و یکی دو قاشق آب معمولی تو ترکیب سس استفاده کنین!توجه کنین که سویا سس خودش شوره و نمک اضافی برای سالاد لازم نیست!
هویج 5 تا 6 عدد
فلفل دلمهای قرمز 1 عدد
پیازچه 1 دسته کوچک
گشنیز 1 دسته کوچک
لیموترش 2 تا 3 قاشق سوپخوری
سیر له شده 1 حبه
شکر یا عسل 2 قاشق چایخوری
سویا سس 2 تا 3 قاشق سوپخوری
روغن کنجد یا روغن سالاد 4 قاشق سوپخوری
پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
دانه آجیل دلخواه 3 قاشق سوپخوری
کنجد بو داده 1 قاشق سوپخوری
هویج ها رو پوست بگیرید و به صورت رشته خرد یا رنده کنید.فلفل دلمهای، پیازچه و گشنیز را خرد کنید و به همراه هویج داخل ظرفی بریزید. لیموترش، سیر، سویا سس، شکر، روغن، پودر فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید.
سس را به کاسه سبزیجات اضافه و خوب زیر و رو کنید تا کاملا به سس آغشته شوند.مغزهای دلخواه خرد شده و کنجد را روی سالاد بپاشید و سرو کنید.