🍛نکات ته چین مرغ✔️
🫕ماست ته چین هر چه غلیظ و ترشتر باشد، مایه بهتری به شما میدهد.
🫕اگر ماست چکیده ترش ندارید، کافی است یک یا دو ساعت قبل از شروع پخت، ماست معمولی را داخل یک لیوان بریزید و بیرون از یخچال قرار دهید.
👨🍳 🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🧅ته چین هویج
🥕🥕🥕🥕🥕
برنج : 3 پیمانه
هویج : 500 گرم
فیله مرغ : 300 گرم
زعفران دمکرده : 2 قاشق سوپخوری
تخم مرغ: 3 عدد
ماست پرچرب : 4 قاشق سوپخوری
پیاز : یک عدد
کره : 50 گرم
دارچین : یک قاشق مرباخوری
زردچوبه : یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
روغن مایع : به میزان لازم
🥘طرز تهیه ته چین هویج
☘️برنجتان را بشویید و با نمک دو ساعت خیس کنید
هویجها را پوست کنده و خلالی خرد و در روغن سرخ کنید و فیلههای مرغ را به قطعات ریز برش بزنید، به آن نمک، فلفل و زرد چوبه اضافه کرده و تفت دهید.
کمی زعفران دمکرده به تابه اضافه کرده و مرغ را همراه هویجها در تابه با یک لیوان آب بپزید.
برنجتان را آبکش کرده، زردههای تخم مرغ را با ماست و زعفران دم شده مخلوط کنید
مایه تهچینتان آماده است. آن را با برنج مخلوط کنید. کف تابهتان را چرب کرده نیمی از مایه برنج را در تابه ریخته و با قاشق روی آن را صاف کنید.
مرغ و هویج را روی برنج ریخته و روی همه سطح برنج پخش کنید.
کمی دارچین روی مرغ و هویج بپاشید. باقی برنج را روی مرغ و هویج ریخته و روی سطح را یک دست کنید. کمی کره آب شده بریزید و به مدت نیم ساعت دم کنید.
👨🍳 🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍲آش رشته رنگارنگ به سبک اردبیلی
🍲 مواد لازم:
▫️حبوبات پخته شامل ( نخود، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا سفید): از هر کدام یک پیمانه
▫️برگه زردآلو (قیصی): ۸ – ۱۰ عدد
▫️آلو بخارا: ۵-۸ عدد
▫️گوجه سبز تازه یا فریز شده: ۵ – ۸ عدد
▫️آلبالو خشک یا تازه یا فریز شده: سه چهارم پیمانه
▫️ذغال اخته: یک چهارم پیمانه
▫️رشته آش: حدود یک بسته
▫️نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
▫️روغن و رب: به مقدار لازم
▫️نعناع داغ و پیاز داغ: برای تزئین
🍲طرز تهیه :
آب را می جوشانیم ( از آب قلم یا آب گوشت هم می توان استفاده کرد ) میوه های خشک را که قبلا خوب شسته ایم اضافه می کنیم ( دقت شود در این مرحله فقط میوه های خشک را می ریزیم ) بعد از اینکه میوه های خشک پخت، حبوبات پخته را اضافه می کنیم. به محض اینکه چند جوش زد، رشته را می ریزیم و روغن، نمک و زردچوبه را اضافه می کنیم.رب را هم می افزاییم.حدود ۱۵ دقیقه بعد که آش جا افتاد، در ظرف سرو می ریزیم و با پیاز داغ، نعناع داغ، خلال بادام، گردوی خرد شده و … تزیین میکنیم.
👨🍳 🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍞نان موز🍌🍌
🥨مواد لازم :
🥯آرد : 2 پیمانه
🥯جوش شیرین : قاشق چایخوری
🥯نمک : یک چهارم قاشق چایخوری
🥯شکر قهوه ای : سه چهارم پیمانه
🥯کره : نصف پیمانه
🥯تخم مرغ : 2 عدد
🥯موز: 2 عدد
🍌🍌طرز تهیه :🍣
قبل از پخت، فر را گرم کنید(175 درجه سانتیگراد) و قالب را هم چرب کنید. در یک کاسه بزرگ دو پیمانه آرد را که از قبل الک کردهاید، با یک قاشق چایخوری جوش شیرین و یک چهارم قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید. در ظرفی دیگر نیز سه چهارم پیمانه شکر قهوهای را با نصف پیمانه کره ترکیب کنید. حالا دو عدد تخم مرغ را که شکسته و هم زدهاید همراه با تکههای موز لهشده، داخل این مواد بریزید و هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شود. سپس این مخلوط را به ترکیب آرد و جوش شیرین اضافه کنید.
مواد خمیر را داخل قالب بریزید و به مدت 60 تا 65 دقیقه در فری که از قبل گرم شده است، آن را بپزید. وقتی نان آماده شد باید چنگالی داخل آن فرو کنید که اگر مایه نان به آن نچسبد، مشخص میشود نان پخته و آماده شده. حالا باید بگذارید ده دقیقه بماند تا کمی خنک شود و پس از آن، نان را از فر خارج کنید.😋
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍳املت فرانسوی
🥚 مواد لازم :
🔸تخممرغ ۵ عدد کامل
🔸زرده تخممرغ ۲ عدد
🔸آرد سفید ۱ قاشق سوپخوری
🔸بیکینگپودر ۴/۱ قاشق چایخوری
🔸آب ۴/۱ پیمانه
🔸ماست ۲ قاشق سوپخوری
🔸نمک و فلفل به میزان لازم
🔸روغن مایع به میزان لازم
🔸بیکن مرغ خرد شده ۴/۱ پیمانه
🔸کاهو و گوجه گیلاسی برای تزئین
🍳طرز تهیه :
جهت تهیه املت فرانسوی ابتدا تخممرغها (هم زردهها و هم تخممرغهای کامل) را به همراه آب، ماست، نمک و فلفل با مفتول دستی بزنید تا کاملا یکدست شود. آرد سفید و بیکینگپودر را اضافه و مجددا مخلوط کنید. بیکن مرغ خرد شده را در آخرین مرحله اضافه کنید.قالبهای دلخواهتان را با روغن مایع چرب کنید و از مایه تخممرغ درون قالب بریزید؛ به طوری که یکچهارم قالب خالی بماند. املتها را در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۵ دقیقه بپزید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍀خواص تربچه قرمز🍀
🎈تربچه های نقلی نه تنها دارای خواص بالایی هستند، بلکه در کنار سبزی خوردن جلوه ای تازه به سفره شما می دهند.
🎈جالب است بدانید تربچه در حقیقت ریشه ای خوراکی است که هر فنجان آن معادل یک سوم نیاز روزانه فرد به ویتامین C را برطرف می کند، در حالی که انرژی موجود در آن کمتر از 25 کالری است.
🎈بهترین تربچه ها، دارای رنگ تیره تر و ریشه ای محکم تر هستند. از تربچه و برگ های مخملی اش می توانید برای تهیه سالاد و تزئین غذاهای خود نیز کمک بگیرید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
😋یخ ماست "یک دسر قدیمی ایرانی است که امروزه کمتر استفاده می شود.🍨🍧🍨
🍦مواد لازم 🍦
🍭ماست پر چرب: 4 پیمانه
🍭شکر: نیم پیمانه
🍭کشمش بی دانه خیس شده : نیم پیمانه
🍭خلال بادام 2: قاشق غذاخوری
🍭مغز پسته نیم کوب: 2 قاشق غذاخوری
🍭مغز گردو نیم کوب:2 قاشق غذاخوری
🍭گلاب: به مقدار لازم
🌰طرز تهیه :🌰
در یک ظرف شیشه ای یا لعابی ماست و شکر را مخلوط کرده و با قاشق چوبی هم بزنید تا شکر حل شود.
سپس مغز گردو ،خلال بادام،پسته نیم کوب و کشمش را به ماست اضافه نمایید و هم بزنید.
سپس به مقدار دلخواه گلاب به یخ ماست بیفزایید.یخ ماست را در ظرفی که می خواهید سر میز ببرید ریخته و در فریزر بگذارید.دقت نمایید یخ ماست کاملا یخ نزند، فقط به اندازه ای که سطح آن یخ بسته و به حالت ژله ای درآید کافی است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍭فصل گرم که می رسد ، خوردن دسرهای خنک خیلی می چسبد ما امروز می خواهیم طرز تهیه "شارلوت موز" را آموزش دهیم که هم #خنک است و هم #خوشمزه .😋
🍌شارلوت موز🍌
🍊مواد لازم :
🧉موز : 3 عدد
🧉تخم مرغ : 3 عدد
🧉پودر ژلاتین :2 قاشق غذاخوری
🧉شیر : 2 لیوان
🧉شکر : 100 گرم
🧉وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری
🍌طرز تهیه:🍌
نصف لیوان آب را با ژلاتین بن ماری می کنیم موز ها را پوست کنده ودر ظرفی می کوبیم با چیزی غیر از فلزی که موزها سیاه نشود وسپس تخم مرغها وشکر ووانیل را با هم زن می زنیم تا غلیظ شود.
شیر را گرم کرده وژلاتین بن ماری شده را هم به مواد هم زده اضافه می کنیم.
سپس شیر گرم شده را کم کم می افزاییم و بعد مواد را به موز ها اضافه می کنیم وهم می زنیم وسپس خامه را اضافه کرده وخوب هم زده ودر قالب می ریزیم ودر یخچال قرار می دهیم.😋🍀
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍮نکات لازم برای تهیه کرم و ژله :
🍩 ژلاتین برای بسته شدن کرم یا ژله مصرف می شود.
🍩زیادتر از حد معین باعث سفت شدن کرم یا ژله و کمتر از حد معین باعث بسته نشدن کرم می شود.❌
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍘کوکو با کدو خورشی
🔶مواد لازم :
▫️نمك، زردچوبه و فلفل به اندازه نیاز
▫️روغن به اندازه نیاز
▫️پودر جوانه گندم ۱ قاشق مرباخوري
▫️سبزي هاي معطر خشك ۱ قاشق مرباخوري
▫️آرد ۱ قاشق غذاخوري
▫️تخممرغ ۳ عدد
▫️پياز ۱ عدد
▫️سيب زميني ۱ عدد
▫️هويج ۱ عدد
▫️كدو خورشي ۴ عدد
🍘طرز تهیه :
ابتدا كدوها، هويج، سيبزميني و پياز را ريز رنده كرده، سپس آرد، نمك، فلفل، زردچوبه، سبزيهاي معطر و پودرجوانهگندم را با آن مخلوط ميكنيم.تخممرغها را در ظرفي جدا زده، سپس تخممرغ زده شده را به مايه اضافه و خوب هم ميزنيم، روغن را در تابه نچسب ريخته پس از اين كه داغ شد مايه را به آن ميافزاييم وقتي يك طرف كوكو سرخ شد آن را بريده و طرف ديگر را سرخ ميكنيم.به دليل اين كه سبزيهاي اين كوكو زياد آب دارد، كوكوي شما شل ميشود و به همين خاطر ميتوانيد مايه را قاشق قاشق داخل روغن بریزید و سرخ كنيد.
✅این کوکو برای کسانی که رژِیم دارند مناسب است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍜نودل اسفناج
🌱مواد لازم :
🔸فلفل سیاه، آویشن و کره : به اندازه نیاز
🔸نودل اسفناج : چهار بقچه یا قسمت
🔸ژامبون گوشت یا مرغ : پنج ورق
🔸پنیر پیتزا : یک بسته
🔸فلفل دلمه ای رنگی : صد گرم
🔸خامه : صد گرم
🍜طرز تهیه:
کف ظرف نشکن را کمی چرب می کنیم.یک پیمانه از شیر را می ریزیم و نودل ها را داخل آن می گذاریم.فلفل و آویشن را روی نودل ها می پاشیم و در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم.در زمان پخت شیر تبخیر شده و نودل ها باقی می ماند.تا نودل ها آماده شود سس را حاضر می کنیم.سس را حاضر می کنیم. نودل ها را به وسیله یک کفگیر به ظرف منتقل می کنیم. ولی باید مراقبت باشید بقچه ها از هم باز نشود.سس ها را روی نودل های می ریزیم و بقیه شیر را هم روی آن ریخته و سرو می کنیم.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕