🍑دسر زرد آلو 🍑
زردآلوی کمپوتی: چند عدد که در یک لیوان جا شود
پوره زردآلو: دو قاشق مرباخوری
پودر ژلاتین: یک قاشق چایخوری
شکر: دو قاشق سوپخوری
آب لیموترش: یک قاشق مرباخوری
خامه ساده یا ماست سفت: یک سوم لیوان (اگر از خامه استفاده میکنید نیازی به زدن یا شیرین کردن آن نیست)
آب کمپوت زردآلو: سه قاشق سوپخوری
آب نوشیدنی: سه قاشق سوپخوری
کرم کاستارد: یک لیوان سرخالی
🍨طرز تهیه: 🍨
زردآلوهای کمپوت شده را در بریزید تا آب کمپوت جدا شود. سه قاشق سوپخوری از آب کمپوت را همراه با شکر مخلوط کنید و سپس با زردآلوها در مخلوط کن بریزید و میکس کنید تا به صوت پوره درآید. پوره به دست آمده را با کرم کاستارد مخلوط کنید و آن را با قاشق هم بزنید، ژلاتین را در سه قاشق سوپخوری آب سرد بریزید و روی کتری بگذارید تا با حرارت غیر مستقیم بخار آب بخوبی نرم و روان شود. آنگاه ژلاتین حل شده را به مواد مذکور اضافه کنید. آب لیموترش، ماست یا خامه را به مواد اضافه کنید و همه را کاملا هم بزنید. مواد را در قالب مخصوصی که از قبل مقداری چرب کردهاید بریزید و یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا ببندد.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🧇ترافل گیلاس🍒🍒🍒
مواد لازم:🍋
نشاسته ذرت (پودرشده): 1 قاشق سوپ خوری (11 گرم)
آرد: 2 قاشق سوپ خوری (18 گرم)
شکر: یک دوم پیمانه (75 گرم)
شیر (سرد): دو و یک چهارم پیمانه (360 میلی لیتر)
تخم مرغ: 1 عدد (55 الی 60 گرم)
وانیل شکری: یک چهارم قاشق چای خوری
کره: 2 قاشق سوپ خوری (32 گرم)
کمپوت گیلاس (خردشده): به مقدار لازم
رولت: به مقدار لازم
🍒 طرز تهیه:🍒
نشاسته، آرد و شکر را در تابهای بریزید، شیر را کم کم به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ شود. زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کرده، زرده را با همزن برقی بزنید تا کِرِمرنگ شود. سفیده را هم جداگانه بزنید تا فرم بگیـرد بعـد به زرده اضافه و با هم مخلوط کنید. مخلوط نشاسته و شیر را به تخم مرغها افزوده و دوباره روی حرارت بگذارید تا کمی غلیظ شود. از روی حرارت برداشته وانیل و کره را بیفزائید، مخلوط کرده و بگـذاریـد کمی خنـک شـود. در آخـر گیلاسها را اضافه کنید. در ظرف مورد نظر برشهای رولت را قرار دهید و مواد آماده شده مخلوط با گیلاس را داخل آن بریزید و به دلخواه تزئین کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍻شکلات داغ دارچینی🍻
◽️شیر: یک پنجم پیمانه
◽️شکر: یک هشتم پیمانه (25 گرم)
◽️خامه: یک چهارم پیمانه
◽️شکلات تختهای (شکلات تلخ): یک چهارم پیمانه
◽️کافی میت: 2 قاشق سوپخوری
◽️پودر کاکائو: 2 قاشق سوپخوری
◽️دارچین: 1 قاشق چایخوری
☕️طرز تهیه:🍫🍫
شیر را در شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا جوش بیاد.
بقیه مواد را در ظرف بریزید، شعله را کم کنید و انقدر مواد را هم بزنید تا تمام مواد در شیر حل بشوند و یک مایه یکدست به دست آید.
بعد از یک یا دو دقیقه گاز را خاموش کنید و شکلات را در فنجانها بریزید و به شکل دلخواه تزیین کنید.
به جای دارچین میتوانید از یک نوک قاشق چایخوری پودر زنجبیل، یا چهار قطره افشره زنجبیل، هم استفاده کنید.
اگر دوست دارید میتوانید بعضی وقتها هات چاکلت تند هم درست کنید، کافی است که کمی فلفل قرمز در آن بریزید، اما حواستان باشد که دارچین و زنجبیل و... نریزید زیرا مزه جالبی پیدا نمیکند.
در این روش تهیه حتما شکلات را رنده کنید
اگر کمی شکلات شیری ذوب کنید و بعد از ریختن شکلات داغ در فنجانها روی آن را باشکلات شیری تزیین کنید هم خوشمزه میشود هم زیبا.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
😋حالا که فصل هلو و انبه است، میتوانید با استفاده از این دو میوه خوشمزه مارمالادی درست کنید که سریع آماده میشود. طرز تهیه آن را در ادامه بخوانید.🍑🥭
🍋مواد لازم:
🍑 هلو: 2 عدد
🥭 انبه: 1عدد
🍚 شکر: هموزن هلو و انبه
🍮 پودر ژله هلو: 1 قاشق مرباخوری
🍯طرز تهیه:
هلو و انبه را پوست بگیرید و هستههای آن را جدا کنید. همه را به قطعات ریز خرد کنید. پودر ژله را در کمی آب گرم حل کنید. هلو و انبه را با آب و شکر روی حرارت بگذارید تا پخته شود.
میزان آبی که اضافه میکنید نباید زیاد باشد؛ بلکه باید به حدی باشد که میوه ها پخته شود و در پایان پخت، آب کاملاْ تبخیر شده باشد.
سعی کنید با پشت قاشق میوهها را له کنید. ژله را اضافه کنید و صبر کنید تا آب مارمالاد تبخیر و مارمالاد آماده شود.
این مقدار برای تهیه یک کاسه کوچک مارمالاد است که می توان به عنوان صبحانه با بیسکویت یا پنکیک و سایر نانها میل کرد. میتوانید در این مارمالاد از مقدار شکر کمتری هم استفاده کنید در این صورت مدت نگهداری آن طولانی نخواهد بود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🧆خوراک گوشت قلقلی
🥩مواد لازم:
🔸گوشت بره چرخ شده 500 گرم
🔸پیازچه یا تره فرنگی کاملاً خرد شده یک چهارم پیمانه
🔸پودر دارچین نصف ق چ
🔸پودر زیره سبز 1 ق چ
🔸پودر چهار ادویه 1 ق چ
🔸نمک 1 ق چ
🔸آرد3 ق غ
🔸 تخم مرغ 1 عدد
🔸روغن گیاهی به مقدار لازم
🧆روش تهیه:
1 – تره فرنگی را داخل گوشت بریزید. چاشنیها و نمک و آرد را نیز اضافه کنید و به هم بزنید. تخم مرغ را بزنید و آن را به گوشت اضافه کنید. همه مواد را کاملاً با دست ورز دهید. سپس روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید
2 – یک قاشق چایخوری از محتویات ظرف را بردارید و آن را داخل دستتان ورز دهید و به شکل کره دربیاورید. دستتان را بعد و قبل از دست کردن توپها داخل یک ظرف آب سرد فرو ببرید. این کار کمک میکند تا مواد به دستانتان نچسبد.
3 – روغن را داخل ماهیتابه گرم کنید و گوشتهای کروی را داخل روغن سرخ نمایید تا تمام اطراف آنها طلایی رنگ شوند. غذا آماده سرو است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍲سوپ مدرن؛ سوپ آرتیشو و تره
🍜مواد لازم:
▫️خامه صبحانه: 100 گرم
▫️سینه مرغ: 200 گرم
▫️پیاز: یک عدد
▫️ تره: یک دسته کوچک
▫️ نمک: به میزان دلخواه
▫️ شیر: یک لیوان
▫️ آب: سه لیوان
▫️ برنج: 150 گرم
▫️ کنسرو آرتیشو: یک قوطی
▫️روغن زیتون: مقداری
▫️ زعفران: مقداری
▫️ لیموترش تازه: یک عدد
🍲روش تهیه :
1٫ ابتدا مرغ را ریز خرد کرده و با پیاز که آن را به چند قسمت تقسیم کردهایم داخل قابلمه با کمی روغن زیتون تفت میدهیم. به مرغ نمک و کمی زعفران اضافه میکنیم و همراه آب و برنج داخل قابلمه ریخته و اجازه میدهیم تا کاملا بپزند. در اواخر پخت مثلا نیمساعت بعد، آرتیشو را اضافه کرده و اجازه میدهیم تمام مواد با هم بجوشند.
2٫ وقتی تمام مواد با هم مخلوط شدند و پختند آنها را میکس میکنیم و تره ریز شده و شیر را به آن اضافه میکنیم و 15دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم. در نهایت خامه را به سوپ اضافه میکنیم و وقتی که گرم شد سوپ را از روی حرارت برداشته و سرو میکنیم. این سوپ با آب لیموترش تازه سرو میشود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🥦نگهداری سبزی خوردن
🍀☘️هربار به مقداری که قصد مصرفشان را دارید بشویید و بقیه آنها را نشسته در ظرف در بسته درون یخچال نگهداری کنید اگر سبزیهای شستهتان زیاد آمد، آنها را کاملا خشک کنید و بعد در ظرف در بسته یا درون کیسه پارچهای در یخچال قرار دهید.
🍃بهتر است ترهها را از سبزیهای شسته شده دیگر جدا کنید چون تره خیلی زود فاسد و باعث خرابی باقی سبزیها میشود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🥙تن ماهی با نان پیتا
🔸مواد لازم
• 85 گرم پنیر خامه ای نرم شده
• دو قاشق غذاخوری سس فلفل قرمز شیرین
• 4 عدد نان پیتا
• 340 گرم ماهی تن
•340 گرم مخلوط دانه های ذرت و نخود فرنگی
• سس فلفل شیرین (تایلندی)
🔸طرز تهیه
1٫ در یک کاسه کوچک، پنیر خامه ای و دو قاشق غذاخوری سس فلفل شیرین را با هم مخلوط کنید. این مواد را داخل نان پیتا بمالید.
2٫ تن ماهی و سبزیجات آبپز شده را به آن اضافه کنید. با سس تایلندی سرو کنید.
3٫ در صورت تمایل می توانید این غذای ساده را با نان فوکاسیا نیز تهیه کنید. فوکاسیا، نان ایتالیایی تهیه شده از روغن زیتون و انواع سبزیجات معطر است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🥪نان و پنیر سرخ شده
🧀مواد لازم
• ¼ پیمانه مایونز
• دو پیمانه اسفناج تازه
• یک قاشق چایخوری سیر رنده شده
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل
• 8 عدد نان تست
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• 110 گرم پنیر بز مزه دار شده با سیر و سبزیجات معطر
• یک عدد کدو سبز کوچک، ورقه شده
• یک عدد گوجه فرنگی، خرد شده
1٫ در غذاساز، مایونز، یک پیمانه اسفناج، سیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
2٫ یک طرف 4 نان تست را با روغن زیتون چرب کنید. سمت چرب شده را روی کاغذ روغن بگذارید. پنیر بز مزه دار شده را روی نان ها بمالید. یک لایه کدو سبز، گوجه فرنگی و برگ های اسفناج را روی آن بگذارید. مخلوط مایونز و اسفناج را روی 4 نان تست دیگر بمالید و هر کدام از آنها را روی سبزیجات داخل لایه های دیگر نان بگذارید.
3٫ ساندویچ های تهیه شده را به مدت 6 تا 8 دقیقه داخل تابه با حرارت متوسط بپزید تا نان ها طلایی شوند.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍲اشکنه سیب زمینی و سبزی
🥔مواد لازم:
▫️سیب زمینی بزرگ: 1 عدد
▫️تخم مرغ: 4 عدد
▫️پیاز: 1 عدد
▫️سبزی خشک معطر: 3 قاشق غذاخوری
▫️آرد: 1 قاشق غذاخوری
▫️روغن مایع: به مقدار لازم
▫️نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، فلفل سیاه: به مقدار لازم
▫️آب: 4 لیوان
🍲طرز تهیه:
پیاز را روی حرارت متوسط تفت دهید تا طلایی رنگ شود. زردچوبه را اضافه کنید. یکم هم بزنید بعد آرد را اضافه کنید و مرتب هم بزنید سپس سبزی خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید، سیب زمینی ها را بریزید کمی هم بزنید. در آخر نمک و فلفل و آب را اضافه کنید و چند دقیقه قبل از سرو غذا تخم مرغ را بشکنید و در آن بیاندازید. نان را در اشکنه تریت(ترید)کنید و نوش جان نمایید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍳املت فوری به اضافه کمی خلاقیت
🥚مواد لازم:
▫️ 2 عدد گوجهفرنگی
▫️ 1 عدد تخممرغ
▫️ به میزان لازم پنیر پیتزا
▫️نمک و فلفل، 1 ق س
▫️روغنزیتون
🍳طرز تهیه: ابتدا سر گوجه را برش بزنید و گوشت آن را با قاشق خالی کنید. کمی نمک و فلفل روی آن بریزید و تخممرغ را اضافه کنید. حالا کمی روغن و پنیر پیتزا هم بریزید و سپس آن را داخل فر یا مایکروفر قرار دهید تا تخممرغها بسته شوند.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕