آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
قرابیه گردویی کنجدی شکلاتی
مواد لازم:
250 گرم کره نرم شده در دمای اتاق
نصف استکان روغن مایع(حدود 50 گرم)
1 عدد تخم مرغ
1 لیوان پودرقند(حدود 100 گرم ، لیوان دسته دار فرانسه را حدود یک سانت سرخالی پر کنید)
1 استکان نشاسته(گندم یا ذرت ، 44 گرم)
3 قاشق مرباخوری نسکافه(فوری)
1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
1 لیوان کنجد بوداده
1 لیوان گردوی ریز خرد شده
4 الی 4.5 لیوان آرد ، لطفا با کنترل اضافه کنید
1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر
برای روی آن:
مخلوط 80 گرم شکلات شیری، 80 گرم شکلات تلخ آب شده به روش بنماری
طرز تهیه:
ابتدا کنجد را داخل ماهیتابه تفلون بریزید و روی اجاق با شعله کم در حالیکه مدام هم میزنید تا وقتی رنگش کمی تغییر کند بدون سوزاندن تفت بدید و کنار بذارید سرد شود. کره ، روغن مایع ، تخم مرغ ، پودر قند ، نشاسته ، نسکافه و وانیل را داخل ظرفی ریخته هم بزنید. آرد را کم کم و با کنترل اضافه کرده ورز بدید (آرد را به اندازه ای بریزید که خمیر نرمی شود و به دست نچسبد)سپس گردو ، کنجد و بکینگ پودر را اضافه کرده ورز بدید. تکه هایی از خمیر جدا کرده گرد کنید و شکل بیضی بدید و کمی فشار بدید پهن شود. با فاصله داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید. به کمک چنگال در یک طرف آن خط بندازید. داخل فر 170درجه از قبل گرم شده(با کنترل) بپزید.(حدود 20_15 دقیقه ، به حرارت فر شما بستگی دارد) قسمت بدون خط قرابیه سرد شده را به شکلات آب شده به روش بنماری آغشته کنید درآخر روی آن گردوی بو داده خرد شده بپاشید.
@ashpazzkhooneh
۸ نکته برای پخت پیتزا :
👇👇👇 .
.
۱. حتما روی نان پیتزا را ابتدا سس بزنید. می توانید از سس گوجه آماده، یا رب گوجه را کمی با سیر و پیاز رنده شده خیلی ریز سرخ کرده و روی خمیر بمالید.
۲. بعد از مالیدن سس گوجه، روغن زیتون روی آن اسپری کنید. (فقط یکبار روی کل سطح نان)
۳. قبل از اینکه مواد آماده شده را روی نان پیتزا بریزید، ابتدا یک لایه پُر پنیر پیتزا ریخته تا مواد به نان چسبیده و موقع برش زدن جدا نشوند.
۴- سوسیس و کالباس را قبل از ریختن روی خمیر، با سسی که قبل درست کرده اید( رب گوجه، ادویه و آب) تفت دهید. فقط به خاطر اینکه بعد از پخت خشک نشود.
۵. بعد از چیدن مواد پیتزا یک لایه پُر پنیر ریخته و باز یک بار روی پنیر را روغن زیتون اسپری کنید. .
.
۶. برای کشدار شدن پنیر ۵ دقیقه قبل از اینکه پیتزا را درآورید دوباره یک لایه پراکنده پنیر ریخته، یا یک بار آب روی پنیر اسپری کنید.
۷. ریحان تازه هم روی پیتزا عطر فوق العاده ای به پیتزا می دهد.
۸. پیتزا را خیلی گرم سرو نکنید. به خاطر اینکه بعد از گذشت ۲-۳ دقیقه پنیر آن کشدار می شود
@ashpazzkhooneh
برای محلبی:
1 لیتر شیر
1 لیوان آرد
1لیوان شکر
پوست نصف یک پرتقال رنده شده
125 گرم مارگارین یا کره
حدود 5 گرم وانیل شکری
برای قسمت پرتقالی:
1ونیم لیوان آب پرتقال تازه
1 لیوان آب
پوست نصف یک پرتقال رنده شده
2 قاشق غذاخوری نشاسته
نصف لیوان شکر
ابتدا 3بسته کیک رولتی رو برش میدیم نه زیاد ضخیم ونه زیاد نازک بعد شروع میکنیم به چیدن رولت ها ته و دیواره های قالب کمربندی(من از رولت اماده استفاده کردم)
برای محلبی، کره رو آب کنین، آرد رو اضافه کنین و با همزدن تفت بدین تا رنگش عوض شه، بعد آرام آرام شیر رو اضافه کنین و تند تند هم بزنین، شکر و پوست پرتقال رنده شده هم اضافه کنین و بپزین تا غلیظ شه.وقتیکه روش حباب حباب شد، وانیل رو اضافه کنین و از روی شعله بردارین و بزارین خوب سرد بشه سپس و محلبی رو توی قالب بریزین و بزارید توی یخچال بمدت یکساعت تا رویه ببنده
برای قسمت پرتقالی، همه موادو توی قابلمه بپزین با همزدن تا غلیظ شه. بعد که سرد شد کمی،بریزین روی محلبی و یک شب بزارین بمونه یخچال.
نکته:
من از اب پرتقال طبیعی استفاده کردم و باتوجه به اینکه جوشید اصلا به تلخی نزد میتونید از اب پرتقال اماده هم استفاده کنید.
@ashpazzkhooneh
کیک شکلاتی
.
مواد لازم :
1 تخم مرغ
1 لیوان شکر
1/2 لیوان آب گرم
1لیوان شیر
1 لیوان آرد
5 قاشق غذاخوری روغن
1 قاشق چایخوری وانیل
1قاشق مربا خوری بیکینگ پودر
1/2 لیوان پودر کاکائو
.
مواد لازم برای سس شکلات:
100 گرم خامه
80 گرم شکلات تلخ .
طرز تهیه:
. ابتدا فر با دمای 180 گرم کنید، تخم مرغ را باشكر و وانيل با هم زن بزنید تا کرمی و کشدار شود سپس شير ،آب و روغن را اضافه كرده همزده بعد از آن آرد رو كه با بكينگ پودرو پودر کاکائو سه بار الک كرديد اضافه كرده وبه آرامی هم بزنید سپس مایع کیک را در قالب 22 که از قبل چرب و آرد پاشی كردید ریخته و در فر به مدت 35 تا 40 دقیقه قرار دهید بعد تست خلال دندان کیک را از فر خارج كرده و بگذارید تا خنک شود از قالب جدا کرده و مانند کلیپ برش دهید سپس برای گاناش شکلاتی روی کیک 100 گرم خامه را روى حرارت گذاشته وقتی كناره های ظرف شروع به حباب زدن کرد حرارت را خاموش کنید و شکلات را اضافه کنید هم بزنید تا کامل شکلات ذوب شود و سس را روی کیک ریخته و با هر چی دوست داشتید تزیین و نوش جان کنید🤗😋 .
@ashpazzkhooneh
animation.gif
234.3K
طرز تهیه ساندویچ تخممرغ با سس خردل
مواد لازم
تخم مرغ -- 8 عدد
سس مایونز -- 1/2 فنجان
سس خردل -- 1 قاشق چایخوری
پیازچه خرد شده -- 1/4 فنجان
نمک و فلفل -- به میزان دلخواه
پاپریکا -- 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه
1- تخممرغها را داخل قابلمهای مناسب قرار دهید و داخل آن آب سرد بریزید، تا حدی که آب روی تخممرغها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید. زمانی که آب بجوش آمد قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تخممرغها حدود 10 الی 12 دقیقه در آب داغ بمانند.
2- سپس تخممرغها را از آب خارج و پوست آنها را جدا کنید. در آخر آنها را به صورت ریز خرد کنید.
3- تخممرغهای خرد شده را داخل کاسه بزرگی بریزید.
4- سس مایونز، پیازچه و خردل را اضافه کنید.
5- نمک،فلفل و پاپریکا را نیز به مخلوط بیافزایید.
6- سپس با نان تست یا هر نان دلخواه دیگر سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
آش هالاو
مواد لازم
گوشت گوسفند: 400 گرم
برنج: به میزان لازم
نخود: 300 گرم
لوبیا سفید: 250 گرم
پیاز متوسط: 2 عدد
سیب زمینی متوسط: 5 عدد
آب غوره: به مقدار لازم
سبزی های معطر نعناع، جعفری، برگ چغندر و پیازچه: 1/5 پیمانه
روغن مایع: به میزان لازم
آب ولرم: 1 پیمانه
نمک : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم
مراحل پخت
ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و کمی تفت دهید.
سپس گوشت را به پیاز در حال تفت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
ادویه های لازم شامل زردچوبه و فلفل سیاه را همراه با حبوبات به قابلمه اضافه کنید.
پس از آنکه حبوبات و گوشت تقریبا نیم پز شد سبزی ها را خرد کرده و به مواد داخل قابلمه بیفزایید.
مجدد مقداری آب ولرم را نیز به ظرف اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا سبزی ها نیز پخته شوند.
بعد از این که گوشت و حبوبات و سبزی پخته شد، سیب زمینی ها را نیز خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
پس از نیم ساعت که سیب زمینی ها پخته شد.آش شما اماده است ،غلظت آش بستگی به سلیقه شما دارد.
بعد از طبخ کامل آش و خاموش کردن آن، آب غوره را طبق ذائقه خود به ظرف اضافه کنید.
@ashpazzkhooneh
کوفته بلغور با سیب زمینی
مواد لازم
بلغور ريز گندم : 1 ليوان
سيب زمينی آبپز شده : 2 عدد
پياز رنده شده : 1 عدد
تخم مرغ : 1 عدد
آرد سفید یا سمولینا: 4 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگي : 1 قاشق غذاخوری
رب فلفل : 1 قاشق غذاخوری
نمك : به میزان لازم
پودر فلفل قرمز :به ميزان لازم
پودر نعنا خشك : 1 قاشق غذاخوری
مراحل پخت
سيب زمينی های آبپز پوستشان را گرفته و رنده کنید.
بلغور را داخل ظرفی ريخته كمی نمك بریزید و 1 ليوان آب روی آن ريخته در ظرف را بگذارید تا آب جذب بلغور شود.
می توانید بلغور را با آب بگذارید بپزد و سپس بکوبید یا کمی آن را چرخ کنید تا بافتش نرم تر شود.
حال در ظرفی دیگر سيب زميني را همراه با پياز رنده كرده ريخته و بلغور را نیز به همراه نمك، فلفل، تخم مرغ، نعنا خشك و آرد و رب فلفل یا رب گوجه مخلوط كرده و با دست خوب ورز دهيد.
اين مخلوط را به مدت نيم ساعت داخل يخچال قرار دهید.
داخل ماهيتابه كمی روغن مايع بریزید.
از مواد اندازه گردو برداشته و در دست گرد كنید.
اگه مواد به دستتان چسبيد دستتان را خيس کنید و سپس به مواد فرم دهید.
در نهایت کوفته ها را داخل ماهيتابه قرار دهید تا هر دو طرفشان سرخ شود و سپس در ظرف سرو چيده همراه ماست محلی یا ماست موسیر ميل کنید.
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
کتلت سیب زمینی شیرازی (5 نفر)
مواد لازم
سیب زمینی متوسط -- 5 عدد
روغن -- 1 قاشق غذاخوری
آب -- 1 و 1/2 پیمانه
آرد شیرینی پزی -- 1 و 1/2 پیمانه
پیاز -- 1 عدد
تخم مرغ -- 2 عدد
پودر سوخاری -- 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه و پودر سیر -- به مقدار لازم
نمک و فلفل -- به مقدار لازم
طرز تهیه
1- برای تهیه یک کتلت شیرازی بازاری و خوشمزه باید سیب زمینی ها را با پوست خوب بشویید. سپس به همراه مقداری آب آن ها را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزند. برای پخت سیب زمینی ها حدودا 45 دقیقه زمان نیاز است. سیب زمینی ها را پس از پخت، پوست بگیرید و رنده کنید. هم چنین می توانید آن ها را بکوبید تا یک دست شوند.
2- پیاز را خوب بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را رنده ریز کرده و آب پیاز را جدا کنید. حالا یک تابه روی حرارت متوسط بگذارید و در آن یک و نیم پیمانه آب به همراه یک قاشق غذاخوری روغن بریزید. اجازه دهید مخلوط آب و روغن به جوش بیاید.
3- در این مرحله از تهیه کتلت سیب زمینی شیرازی وقتی آب به جوش آمد باید نمک، زردچوبه، فلفل، پودر سیر و ادویه های دلخواه دیگر را در تابه بریزید. خوب بهم بزنید و بعد آرد شیرینی پزی را به طور کامل به تابه اضافه کنید. مواد کتلت را آن قدر بهم بزنید تا خمیر یک دست شود.
4- حدودا 3 تا 6 دقیقه به مخلوط کردن و هم زدن خمیر ادامه دهید تا اصطلاحا بوی خامی آن رفع شود. حالا تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.
5- وقتی خمیر کمی خنک شد، تخم مرغ را اضافه کنید و با دست خمیر و تخم مرغ را ورز دهید. سپس این کار را برای تخم مرغ دوم هم تکرار کنید. سیب زمینی و پیازی که قبلا آماده و رنده کرده اید را به مخلوط آرد اضافه کنید. خوب با هم ترکیب کنید. پودر سوخاری را هم روی مواد کتلت بریزید و با دست به خوبی ورز دهید.
6- در این مرحله از تهیه کتلت سیب زمینی شیرازی باید تابه ای روی حرارت ملایم بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید. صبر کنید روغن داغ شود. حالا با دست تکه ای از مواد کتلت بردارید و به آن شکل دهید. می توانید در وسط کتلت به کمک یک قاشق شکاف کوچکی ایجاد کنید. هم چنین می توانید از قالب کتلت شیرازی برای شکل دهی استفاده کنید.
7- شکل دهی به کتلت را برای تمام خمیر آن تکرار کنید و آن ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا خوب مغز پخت شوند. وقتی هر دو طرف کتلت ها طلایی رنگ شد، آماده هستند. 8- 8- کتلت را به همراه گوجه فرنگی تازه، کاهو یا سالاد نوش جان کنید.
نکات
⬅️ آرد را بهتر است با قاشق چوبی در آب بهم بزنید تا حدی که کاملا جمع و گلوله ای شکل شود.
⬅️ اگر اولین کتلتی که سرخ کردید ترک برداشت یا از هم باز شد، کمی دیگر آرد سوخاری به مابقی مواد کتلت اضافه کنید.
@ashpazzkhooneh
آشپزخونه
@ashpazzkhooneh
کیک خیس پرتقالی
مواد لازم
آرد -- ۲ پیمانه
شکر -- ۱ پیمانه پُر
تخم مرغ -- ۳ عدد
آب پرتقال طبیعی -- کمتر از ۱ لیوان
روغن مایع -- نصف پیمانه
بیکینگ پودر - ۱ قاشق چایخوری
وانیل -- به مقدار لازم
پوست پرتقال رنده شده -- ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1- تخم مرغ، شکر، وانیل را با دور متوسط همزن میزنیم حدود ۵ دقیقه تا کاملا روشن و کشدار شود.
2- آب پرتقال که بهتر است سرد نباشد را داخل کیک بریزید.
3- روغن هم به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
4- آرد و بکینگ پودر را الک کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا آرد در کیک گلوله نشده و یکدست شود .
5- پوست پرتقال رنده شده را هم اضافه کنید.
6- مراقب باشید فقط پوستش را رنده کنید اگر قسمت سفیدش را رنده کنید کیک شما تلخ میشود .
7- کف قالب را با قلمو چرب کنید و مواد کیک را داخلش بریزید و بگذارید روی پایه فلزی.
8- دم کنی یا پارچه زا گذاشته و سپس در قابلمه را بگذارید.
9- با دمای متوسط حدود یک ساعت زمان میخواهد تا کیک بپزد.
10- در قابلمه را تا نیم ساعت به هیچ عنوان باز نکنید .
11- بعد از این مدت با خلال یا چنگال کیک را تست کنید اگر نچسبید کیک شما آماده هست.
12- داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است . این زمان بستگی به دمای فر دارد و ممکن است متغیر باشد.
سس پرتقال
13- یک لیوان آب پرتقال را با یک قاشق غذاخوری شکر (اگر پرتقال ترش بود دو قاشق شکر بریزید) و یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت روی حرارت بگذارید .
14- کمی که غلیظ شد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
15- کیک که خنک شد برش بزنید یا با سیخ چوبی چند تا حفره ایجاد کنید و سس را روی آن بریزید.
16- نیم ساعت زمان دهید تا سس به خورد کیک برود و در نهایت کیک شما آماده ی سرو است.
@ashpazzkhooneh