سس سیب خوشمزه
مواد لازم
سیب متوسط ... 6 عدد
آب ... 1/2 پیمانه
شکر ... 1/4 پیمانه
دارچین ... 1/2 قاشق چایخوری
نمک ... 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه
1- پیش از هر چیز سیب ها را پوست بگیرید. چهار قاچ کنید و هسته هایشان را خارج کنید. سپس آنها را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و داخل قابلمه بزرگی بریزید. آب، آبلیمو، شکر، دارچین و نمک را اضافه کنید. خوب مواد را هم بزنید و با هم مخلوط کنید. بگذارید مخلوط سیب و مواد دیگر به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه سس سیب را ببندید. بگذارید حدود 30 دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا زمانی که سیب ها پخته و نرم شوند.
2- وقتی سیب ها کاملاً پخته شدند آنها را از روی حرارت بردارید. بگذارید کمی خنک شود. در این مرحله بسته به سلیقه خود باید کار تهیه سس سیب را ادامه دهید. اگر دوست دارید قطعات سیب را زیر دندان احساس کنید با استفاده از پوره ساز یا گوشتکوب آن را بکوبید. اما در صورتی که مایل هستید سس شما کاملاً نرم و یکدست شود آن را با گوشتکوب برقی یا در میکسر میکس کنید.
3- سس سیب را میتوانید به صورت گرم یا سرد (بعد از نگهداری در یخچال) با کمی دارچین سرو کنید.
نکات
👈 در صورت استفاده از مخلوط کن، مواد را در چند مرحله داخل ظرف مخلوط کن بریزید و میکس کنید.
👈 مقدار شکر را میتوانید بسته به سلیقه خود و مقدار شیرینی سیبی که استفاده میکنید تغییر دهید.
@ashpazzkhooneh
🌿نگهداری اصولی از گیاهان خانگی
🍃 برگ های گیاهان را هر هفته با دستمال نمدار تمیز کنید تا بتوانند به راحتی تنفس کنند.
🍃 برای طولانی تر شدن عمر گل ها، در آب کمی سرکه طبیعی بریزید.
🍃 بـــا استفاده از اسپری های مو می توانید گل های طبیعی چیده شده را طوری خشک کنید که شکل و حالت و رنگ آن ها تغییر نکرده و ثابت بمانند.
🍃 اگر می خواهید گل های چیده شده تازه بماند باید ساقه را در روزنامه قدیمی خیس پیچانده و در یخچال قرار دهید.
🍃 اگر در ته گلدان یک سکه مسی بیندازید عمر گل های شما زیادتر می شود و حل کردن یک قرص آسپرین در آب گلدان، باعث دوام بیشتر گل های گلدان می شود.
🍃 معمولا بعد از چند روز آب گلدان بدبو می شود اگر یک تکه زغال در آب گلدان بیندازید از بوی بد آن جلوگیری می کند.
@ashpazzkhooneh
مرغ بریون باسبزیجات
سیب زمینی تنوری کدو و هویج
طرز تهیه
مرغ رو خوب تمیز کرده و شسته ( با پوست)
مرغ برش پروانه ای خورده مواد مرینیت شامل پیاز رنده پوست لیمو اب لیمو .پاپریکا. فلفل سیاه.زنجبیل پودر سیر. نمک . زعفران . فلفل دلمه
کل پشت رو روی مرغ با مواد مرینیت شده چند ساعت داخل یخچال استراحت کرده
داخل ظرف مورد نظر گذاشته مواد سایدیش شامل هویج و سیب زمینی و کدو سبز برش خورده به همراه نمک و فلفل و اویشن و روغن زیتون و پاپریکا مزه دار شده دور مرغ چیده چند برش گوجه فرنگی
ظرف حاوی مواد رو فویل کشیده داخل فر داغ با درجه ۱۹۰ پخت کنید به مدت دو ساعت بعد یکساعت از فر خارج کنید ووچک کنید از عصاره مرغ که کف ظرف جمع شده روی سطح مرغ بریزید دوباه فویل کشیده داخل فر
در انتها پخت گریل رو روشن کنید تا سطح مرغ برشه و طلایی بشه
@ashpazzkhooneh
آیس پک شکلاتی
مواد لازم
كرم شكلات و فندق ... يك دوم پيمانه
شير پرچرب ... يك و يك دوم پيمانه
پودر كاكائو ... دو قاشق سوپ خوری
طرز تهيه
1- كرم شكلات و فندق و يك دوم پيمانه شير را در ظرف مناسبی آنقدر با هم مخلوط كنيد تا صاف و يكدست شوند.
2- به تدريج شير باقيمانده را اضافه و مخلوط كنيد.
3- اين مخلوط را در قالب های بستنی بريزيد و چوب بستنی اضافه كنيد.
4- آنها را حداقل چهار ساعت يا تمام طول شب در فريزر قرار دهيد سپس سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
کوفته نخودچی
مواد لازم
گوشت چرخ کرده گوسفند یا گاو ... نیم کیلوگرم
پیاز ... 2 عدد
آرد نخودچی ... 300 گرم
آبلیمو یا سرکه ... 1 فنجان
زعفران ... نصف قاشق چایخوری
شکر ... 4 قاشق غذا خوری
نمک : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
روغن : به میزان لازم
تخم مرغ : 1 عدد
آب : به میزان لازم
طرز تهیه
1- ابتدا پیاز رنده شده را به همراه گوشت مخلوط کنید.
2- آرد نخودچی و تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده به گوشت اضافه کنید.
3- سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب ورز دهید و به مواد نیم ساعت استراحت دهید.
4- در تابه پیاز دیگری را خرد کنید و تفت دهید و بعد به آن زردچوبه را اضافه کنید.
5- سپس به آن نمک و آب را اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.
6- از مواد کوفته که از قبل آماده کرده اید به صورت گلوله های کوچک درآورید و در روغن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید.
7- سپس کوفته های سرخ شده را به همراه آبلیمو یا سرکه و شکر درون آب جوشیده بریزید.
8- سپس زمان بدهید تا کوفته ها خوب مغز پخت شوند.
@ashpazzkhooneh
جگروز لرستان
مواد لازم
جگر ... 1 دست بزرگ
وز بزرگ ... 1 عدد
نمک ... به میزان لازم
فلفل ... به میزان لازم(اختیاری)
این کباب خوشمزه را در استان لرستان به این صورت درست می کنند که پس از پیچیدن جگر در لایه ای نازک از چربی روی آتش قرار می دهند و کباب می کنند که طعم خاص تری می گیرد و به آن جگروز می گویند.
👈 جگروز از ترکیب جگر با وُز تهیه می شود.
وز در واقع چربی نازک و پرده مانندی است که شکمبه یا سیرابی گاو و گوسفند را در بر گرفته و از این چربی نازک برای تهیه جگروز یا جگر کفن پیچ می توان استفاده کرد.
طرز تهیه
1- جگر را به خوبی بشویید و چربی و بخش های اضافی آن را با چاقوی تیز از روی آن جدا کنید.
2- پس از شستن جگر را در صافی یا سبد قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
3- وز را هم پس از شستن از جایی آویزان کنید تا آب آن به صورت یکنواخت گرفته شود (وز باید کاملا خشک باشد.)
4- جگر را به اندازه دلخواه برش بزنید و به سیخ بکشید.
5- وز را با توجه یه سایز سیخ برش بزنید و روی سطح کار به خوبی پهن کنید و روی آن مقداری نمک و در صورت تمایل فلفل بپاشید.
6- هر سیخ جگر را روی تکه ای از وز قرار دهید و آن را به خوبی در وز بپیچید و بعد بر روی آتش با حرارت ملایم کباب کنید(دقت کنید آتش زبانه نداشته باشد چرا که در این صورت جگر به سرعت می سوزد و سفت می شود)
نکات
👈 برای تهیه جگر کفن پیچ می توان چربی دور شکمبه یا سیرابی را به بخش های کوچک تقسیم کرد و در وسط هر برش از وز یک تکه جگر قرار داد و بعد جگر های بقچه پیچ را به سیخ کشید و کباب کرد.
@ashpazzkhooneh
اسموتی سیب و دارچین
مواد لازم
سیب ... 2 عدد
موز ... 1 عدد
ماست ... 2 /1 پیمانه
شیر ... 2 /1 پیمانه
پودر دارچین ... 1 قاشق سوپخوری
بادام ... 4 /1 پیمانه
طرز تهیه
1- ابتداسیبها را بشویید و بعد از آن که پوستشان را گرفتید،آنها را خرد کنید و سپس آب آنها را بگیرید و کنار بگذارید.
2- همچنین شما می توانید بدون اینکه آب سیب ها را بگیرید آنها را در مخلوط کن بریزید.ولی برای اینکه اسموتی یکدست تر شود بهتر است از آب سیب ها استفاده کنید.
3- حالا موز را هم پوست بگیرید و خرد کنید سپس آن را هم کنار بگذارید.
4- حالا موز، آب سیب،بادام،دارچین،شیر و ماست را داخل مخلوطکن بریزید و دستگاه را روشن کنید. کمی صبر کنید تا مواد خوب با هم مخلوط شده و مایه نرم و یکدستی حاصل شود.اسموتی شما آماده است.
5- اسموتی را اکنون داخل لیوانهایی که برای سرو کردن آماده کردهاید بریزید، در صورت تمایل آنها را با مقداری پودر دارچین تزیین کرده ، سرو کنید.
نکات
👈 به جای بادام می توانید از هر مغزی که دوست دارید مثل پسته یا گردو استفاده کنید.
👈 در صورت تمایل برای تهیه این اسموتی می توانید از چند برگ نعنا استفاده کنید تا نوشیدنی تان عطر و طعم دلچسب تری پیدا کند.
@ashpazzkhooneh
اسکون نارگیلی
مواد لازم
آرد سفید ... 1 پیمانه
آرد گندم ... 1/2 پیمانه
شکر ... 1/4 پیمانه
بیکینگ پودر ... 2 قاشق غذاخوری
نمک ... 1/2 قاشق چایخوری
روغن نارگیل یا روغن قنادی ... 1/3 پیمانه
پودر نارگیل ... 1 پیمانه
شیر نارگیل ... 3/4 پیمانه
برای تهیه سس نارگیل
پودر قند ... 1/2 پیمانه
شیر نارگیل ... 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1-ابتدا فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه بدهید گرم شود.
2- در کاسه بزرگی، آرد سفید، آرد گندم، شکر، بیکینگ پودر و نمک را بریزید و با هم مخلوط کنید.
3- سپس روغن نارگیل (روغن جامد) را اضافه کنید و با همزن بزنید یا با دست ورز بدهید تا مخلوط به شکل شنی در بیاید. پس از آن پودر نارگیل و شیر نارگیل را اضافه کنید و میکس کنید تا خمیر شکل بگیرد.
4- حال روی سطح کار آرد بپاشید. خمیر را وسط آن قرار دهید و آن را به شکل دیسک گردی به ضخامت ۲ سانت در بیاورید. حال با استفاده از چاقو یا برش زن خمیر دایره را نصف کنید. دو برش دیگر بزنید تا ۸ برش مثلثی هم اندازه داشته باشید.
5- کف سینی فر را چرب کنید. خمیرهای برش خورده را روی سینی بچینید و آن را ۱۶–۱۸ دقیقه در فر قرار دهید. وقتی اسکونها شروع به طلایی شدن کردند بلافاصله آنها را از فر خارج کنید. بگذارید قبل از ریختن سس، اسکون نارگیلی کاملاً خنک شود.
6- برای تهیه سس نارگیل، در کاسه کوچکی پودر قند و شیر نارگیل را خوب با هم مخلوط کنید. سپس آن را روی اسکون خنک شده بریزید. صبر کنید چند دقیقه در دمای اتاق بمانند، سپس آنها را سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
.
#پست_آموزشی_خونه_داری
.
خیلیا در مورد تمیز کردن واشر لباسشویی و از بین بردن بوی بدش پرسیدن
بچه ها کپک لباسشویی رو خیلی جدی بگیرید اگه لباسشوییتون بو میده حتما رسیدگی کنید گاهی اوقات خارش پوست و کهیر از کپک واشره چون جای مرطوب و گرمیه بهترین مکان واسه جمع شدن میکروب وکپکه
✔️یک لیوان سرکه ی سفید و یک چهارم همون لیوان آب لیمو حل کنید بریزید تو قسمت لاستیکی یا همون واشر لباسشویی به مدت نیم ساعت بعد با دستمال پاک کنید
.
✔️ اگه هنوز جای کپکها مونده بود یک سوم لیوان مایع سفید کننده نصف لیوان آب بریزید تو واشر و به مدت نیم ساعت بذارید بمونه لکه ها از بین میره.
✔️بعد از هر بار شستشوی لباس واشر رو خشک کنید وفورا در لباسشویی رو نبندید نیمه باز بذارید کامل خشک شه
@ashpazzkhooneh
☀️
#ایده_آموزشی 🌷
💠 آموزش گل فلفل دلمه ای تصویری
🌀1:فلفل دلمه ای رو به صورت ۷. ۸ با نوک چاقو 🔪برش میزنیم.
🌀 2:از هم جدا میکنیم و قسمتی که تخم داره رو برمیداریم.
🌀 3:هر گلبرگ رو مثل شکل پوست رو از فلفل جدا میکنیم.
🌀 4:مانند شکل ۴ وقتی همه گلبرگها دوتایی شدن گل فلفل رو داخل آب سرد میندازیم و ۱ ساعت. ⏰ میزاریم بمونه داخل آب تا گلبرگها باز بشن.
🌀 5:گل ما بعد از باز شدن😍
@ashpazzkhooneh