چطوری قابلمه سوخته رو تمیز کنیم؟🤔
وقتی غذا به هر دلیلی می سوزد و به ته قابلمه یا تابه می چسبد، بهترین کار برای شستن آن این است که مقداری آب درون قابلمه ریخته، چندین قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و قابلمه را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد. سپس با اسکاچ و بدون هیچ زحمتی آن را بشویید
😋😋 @ashpazzkhooneh😋😋
هر عدد بامیه 80 کالری یعنی چیزی معادل 5 قاشق غذاخوری برنج و هر 100 گرم زولبیا 450 کالری تقریبا معادل 1 بشقاب برنج را داراست !
زولبیا و بامیه تیره، دشمن قلب و سیستم گردش خون است !
😋😋 @ashpazzkhooneh😋😋
#_شله_زرد
مواد لازم:
برنج 1 پیمانه
آب 6 پیمانه
شکر 2 پیمانه
خلال بادام 1/4 پیمانه
کره 50 گرم
زعفران آسیاب شده و دم شده نصف استکان
گلاب 1/2 پیمانه
هل ساییده 1/4 قاشق چایخوری
دارچین و خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه
با این مقدار مواد 4 پیاله شله زرد خواهید داشت.
✍طرزتهیه:
برنجی رو که از شب قبل خیس کردیم با مقدار آبی که گفتیم روی حرارت قرار میدیم تا بپزه. حرارت رو بعد از به جوش اومدن ملایم کنید تا برنج به آرومی بپزه و خودش رو باز کنه. خیلی مهمه که کاملا پخته بشه و وا بره.
بعد از حدود یک ساعت که برنج کاملا پخت، شکر رو اضافه میکنیم.بعد کره و زعفران و هل رو که از قبل آماده کردیم اضافه میکنیم و باز فرصت میدیم شله زردمون جا بیفته. در این حین باید شله زرد رو هم بزنید که ته نگیره و همچنان حرارت باید ملایم باشه.کل مراحل پخت برای این مقدار حدود دو تا سه ساعت طول میکشه. وقتی که حس کردید غلظتش کافیه میتونید گلاب و هل رو اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه شله زرد رو از روی شعله بردارید.
در مرحله ی آخر خلال بادام هایی که از قبل خیس کردید هم اضافه کنید. البته میتونید خلال بادوم رو فقط برای تزیین استفاده کنید.
😋😋 @ashpazzkhooneh😋😋
#ژله_حبابدار 🍧
👩🍳ژله الورا ٢عدد .ژله البالو ١ عدد .بستني وانيلي
اول ژله ي البالو رو با ي ليوان ابجوش حل كنيد بد بستني وانيلي رو اضافه كنيد و حسابي هم بزنيد و بريزيد داحل سيني اي كه سلفون كشيديد و بزاريد تو يخچال ، بزاريد داخل یخچال.میتونید درین مرحله قالب هم بزنید
ي بسته ژله الورا رو با ٢ ليوان ابجوش حل كنيد حسااابي تا شفاف بشه( بن ماري كنيد)
داخل ليوان بريزيد (يا قالب) و بزاريد حدودا ي ربع بزاريد بمونه داخل يخچال ( حالا باز چك كنيد ي وقت زودتر يا ديرتر نيم بند نشه ) چون درجه ي يخچالا باهم فرق داره .
نيم بند بشه يني چ جوري بشه؟؟ يني وقتي انگشت ميزني بهش بچسبه بياد بالا همون كار لذتبخشي كه براي چك كردن بستن يا نبستن ژله انجام ميدين😄
بعد بياريدش بيرون و با چنگال شروع كنيد از يه طرف ب هم زدن
نذارید خيلي سفت بشه خراب ميشه..
بعد كه هم زديد حباب ايجاد میشه
بزاريد داخل يخچال تا سفت بشه بعد يه ژله الورا ديگه درست كنيد و روش بريزيد تا سطحش خوشگل و صاف بشه😍
🌼🍉🍋🌺🍇🍏🌸🍒
🍧🍧 @ashpazzkhooneh🍧🍧
#آش_ترخینه_کرمانشاه😍🌹👇
ترخینه 250 گرم . نخود 1/2 لیوان . لوبیا 1/2 لیوان . عدس 1/2 لیوان . پیاز 44 عدد
سبزی آش ( تره ، جعفری ، گشنیز ، اسفناج ) 500 گرم . نعنا خشک و کشک مقدار لازم
طرز تهیه : آش ترخینه جزو غذاهای اصیل ایرانی و غذای سنتی کرمانشاه محسوب میشود ، ترخینه به شکل خمیری خشک است که از ترکیب بلغور گندم ، دوغ ، زردچوبه ، فلفل سیاه ، گل زرد و نعنا خشک تهیه میشود ، شما میتوانید ترخینه را از عطاری یا فروشگاه ها تهیه کنید.
نخود ، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید ، پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند ؛ نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس 6 لیوان آب اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمد حرارت را ملایم کنید.
پس از حدود 1 ساعت ترخینه ، عدس ، نمک و فلفل را اضافه کنید , پس از حدود 30 دقیقه سبزی آش را اضافه نمایید ( سبزی را بشویید و ریز خرد کنید ) ، با حرارت ملایم اجازه دهید آش جا بیفتد سپس در ظرف بکشید و همراه با کشک و نعنا داغ سرو کنید
نکته ها : برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس ابکشی کنید و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیره تر شود.
🍲🍲 @ashpazzkhooneh🍲🍲
#فرنی_با_نشاسته😍🌹👇
فرنی ارزش غذایی بالایی دارد , پخت فرنی با نشاسته بسیار آسان است و در مدت زمان کوتاهی می توانید آن را آماده کنید. فرنی به عنوان یک غذای کامل است و خوردن آن در ماه مبارک رمضان توصیه می شود. در ادامه دستور پخت فرنی با نشاسته را کامل به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم :🌹
نشاسته 1 پیمانه
آب سرد 1 پیمانه
شیر 4 پیمانه
شکر یک و نیم پیمانه
گلاب نصف پیمانه مغز هل کوبیده 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه :🌈
1. نشاسته را با یک پیمانه آب مخلوط و حل کنید یا اینکه نشاسته را در یک پارچه مَلمَل یا تنظیف بریزید و داخل یک پیمانه آب قرار دهید.
2. سپس شیره آن را بگیرید تا اگر مواد خارجی در نشاسته باشد به این صورت گرفته شود.
3. نشاسته حل شده را با دو پیمانه شیر مخلوط کنید و روی آتش ملایم بگذارید و با قاشق چوبی آن را هم بزنید تا گلوله نشود.
4. بقیه شیر را به تدریج با نشاسته مخلوط کنید و مرتب هم بزنید.
5. سپس شکر، گلاب و مغز هل کوبیده یا وانیل را به آن بیفزایید و هم بزنید.
6. وقتی خوب غلیظ شد، آن را امتحان کنید یعنی با کفگیر روی آن خطی بکشید؛ اگر جای کفگیر به جا ماند، فرنی آماده است.
7. سپس آن را در ظرف های یک نفره یا در یک ظرف بزرگ بریزید و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.
🍨🍨 @ashpazzkhooneh🍨🍨
#سالاد_ماکارانی_با_ژامبون
✏️مواد لازم برای۴ نفر
🚩ماکارونی (فرم دار): ۱ لیوان
🚩ژامبون مرغ: ۱۰۰ گرم
🚩ژامبون گوشت: ۱۰۰ گرم
🚩قارچ (درشت): ۵ عدد
🚩پیازچه: ۲ عدد
🚩نخود فرنگی: 1.5 فنجان
🚩جعفری (ساطوری شده): ۱ قاشق غذا خوری
🚩خیارشور: ۷ عدد
🚩گوجه فرنگی گیلاسی (یا مینیاتوری): به مقدار لازم
🚩کره: به مقدار لازم
🚩سس مایونز : به مقدار لازم
🚩نمک و فلفل: به مقدار لازم
🔹ابتدا در ظرفی مناسب ماكارونی را به همراه مقداری آب،نمك و كمی آبلیمو به مرحله آبكشی رسانده و آبكش كنید و با آب سرد بشویید.
🔹در تابه ای مقداری كره ریخته و ماكارونی را داخل آن كمی تفت داده و به ظرف مناسبی انتقال دهید تا سرد شود.قارچ را خرد كرده و در مقداری كره و آبلیمو سرخ كنید.فلفل دلمه ای و پیازچه را نیز نگینی خرد كرده و با مقداری كره یا روغن سرخ كنید.همه مواد سرخ شده را داخل توری قرار دهید تا روغن آنها كاملا برود و خشك شوند.
نخودفرنگی را با مقداری آب و نمك بپزید و آب آن را جدا كنید.همه مواد آماده شده را با هم مخلوط كنید.خیارشور را نگینی ریز كنید و ژامبون ها را نیز نگینی خرد كنید .
🍝🍝 @ashpazzkhooneh🍝🍝