#بادمجان_پلو
🔸بادمجان پلو یکی از غذاهای سنتی روستای یرک از الموت قزوین بوده وبسیارخوشمزه می باشد.
مواد لازم🔻🍆
▪️بادمجان:3عدد
▪️پیاز :2عددمتوسط
▪️برنج:سه پیمانه
▪️گوجه فرنگی:3عدد
▪️رب گوجه:1ق غ
▪️سس فلفل قرمز تند:یک قاشق غ(من نریختم)
▪️سیر :2حبه
▪️نمک،زرد چوبه،زعفران دم کرده :به میزان لازم
▪️گوشت چرخ شده300 گرم
طرز تهیه:🍛
بادمجان ها راشسته خرد کرده تفت میدهیم.پیازها را نگینی خرد کنید و مجزا تفت دهید،مقدار جزیی زرد چوبه بزنید تا ترد شوند.سپس گوجه فرنگی ها راپوست کنده و به همراه حبه سیر در مخلوط کن ریخته میکس نمایید و در تابه ریخته، اجازه دهید آب سس گوجه تبخیر شود سپس روغن اضافه کنید و تفت دهید، نمک و زردچوبه و سس فلفل قرمز را افزوده و رب را اضافه کنید تفت دهید، در انتها یک قاشق آبلیمو بریزید تا طعم رب مطبوعتر شود،و پیاز داغ و بادمجان را هم بدان اضافه کنید و لا به لای برنج آبکش شده ریخته و به همراه زعفران دم بزنید.(من فقط یک لایه وسط برنج ریختم) گوشت چرخ شده رو مجزا به همراه پیاز و ادویه تفت دادم.من مقداری از بادمجون و نگه داشتم و با گوشت چرخ شده، ترکیب و دورچین دیس چیدم.برای ته دیگ نیز از بادمجان استفاده کردم.برای کسانی که بادمجان دوست دارند این غذا علاوه بر تنوع بسیار خوشمزه میشود
🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇
همراه ما باشید با بهترین دستورات آشپزی 😍
🎀 @ashpazzkhooneh
#حلیم
موادلازم:
بلغورگندم ۶ پیمانه که این مقدارحدودابرای ده تادوازده نفرحلیم میدهد.
گوشت ومرغ پخته وکوبیده شده مقداری که تمایل دارید من دوتابسته گوشت ویه سینه مرغ ریختم.
مقدارناچیزی نمک داخل گوشت ومرغ بریزید.
آب گوشت دویاسه پیمانه.
دارچین وکره ذوب شده برای تزیین روش.
گوشت ومرغ رو باکره سرخ کنید وبایه پیازکوچیک بذارید قشنگ بپزه ووقتی پخت ریش ریشش کنید برای داخل حلیم.
۶ پیمانه بلغورگندم (گندم مخصوص حلیم)را چندساعت خیس کنید وبشوریدش وبگذاریدش تا بپزد.
فقط بایدآب مقداری بریزیدکه بعداآب بهش اضافه نکنید چون آب میندازه حلیمتون موقع مصرف.
تقریبا شش ساعت طول کشیدتاگندمش کامل پخت وغلیظ شد وتوی حلیم آب گوشت ریختم وگذاشتم غلیظ بشه.
من دونوع حلیم درست میکنم یک نوع میریزم حلیم روتوی غذاسازیاباگوشتکوب برقی میزنمش تامثل بیرونیابشه وبعدش گوشت ومرغشواضافه میکنم همینطورکه توفیلم میبینید یا همون طوری توگندم پخته شده گوشت ومرغشومیریزم وسرومیکنم که هردوش خوب میشه. سپس توش گوشت ومرغ کوبیده شده ی تازه ریختم وبادارچین وکره ی آب شده وشکر وگوشت ومرغ ریش ریش تزیینش کردم جاتون خالی
نکته:
درضمن میتونید بعد از ریختن گندم پخته شده توغذاسازوله کردن اون اونوازصافی ردکنید که پوست های گندم توی صافی باقی بمونن.
🎀 @ashpazzkhooneh
#کوفته_نخودچی
طرز تهیه
نيم كيلو گوشت چرخكرده رو با يك پيمونه آرد نخودچي و دو تا پياز متوسط و يه دونه تخم مرغ و چهار تا قاشق جعفري خرد شده و نمك و فلفل و زردچوبه بريزيد تو غذا ساز يا حسابي مواد رو ورز بديد تا كاملا چسبنده بشه بعد دستتون رو خيس كنيد و از مواد گلوله هايي به سايز نارنگي درست كنيد و تو سس در حال جوش بندازيد و صبر كنيد تا سس با كوفته ها بجوشه بعد حرارت رو ملايم كنيد تاكوفته ها بپزه و سس غليظ بشه.براي تهيه سس پياز داغ رو آماده كنيد رب رو تو پياز تفت بديد تا رنگش باز بشه زردجوبه و فلفل و نمك رو هم اضافه كنيد . اينقدري آب بريزيد تا وقتي كوفته ها رو اضافه كرديد روي كوفته ها رو آب بگيره ، صبر كنيد تا سس جوش بياد بعد كوفته ها رو اضافه كنيد
🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇
همراه ما باشید با بهترین دستورات آشپزی 😍
@ashpazzkhooneh
#تارت_سبزيجات_فينگر_فودى باديزاين تورى خوراكى
مواد لازم
▫️ذرت بخارپز 1ونيم پيمانه
▫️هويج نگينى بخارپز1/2پيمانه
▫️نخودفرنگى بخارپز1پيمانه سرخالى
▫️پنيرپيتزا 1پيمانه پر
▫️نمك،فلفل،پودرآويشن،پودرسير به ميزان دلخواه
▫️نان تارت به ميزان لازم
▫️كره گياهى50گرم يا به ميزان دلخواه
طرز تهيه
اول تمام سبزيجات رو بخارپزكرده البته اگرعجله داشتيدازكنسروسبزيجات آماده هم ميتونيداستفاده كنيدبعدكره رو داخل تابه اى ذوب كرده وسبزيجات رو يك تفت كوچولوميديم. نمك وفلفل وآويشن وپودرسير رو به ميزان دلخواه اضافه كرده ومخلوط مى كنيم وكنارميذاريم
بعد كه موادكمى از حرارت افتادپنيرپيتزا رومخلوط كرده و ازمواد داخل تارت نمكى آماده كه از لوازم قنادى تهيه كردم ريختم،تارت ها رو داخل سينى در فر از قبل گرم شده با حرارت180درجه به مدت 15دقيقه درحدى كه پنيرذوب بشه قراردادم.بعدروى تارت با تورى خوراكى كه از قبل آماده كردم تزيين شد.
#تورى_خوراكى
مواد لازم
▪️آب 200 گرم
▪️روغن زيتون 125گرم
▪️آرد25 گرم
▪️رنگ هاى خوراكى دلخواه
طرزتهيه
آب و روغن رو در ظرفى ريخته بعد آرد رو اضافه كرده با همزن دستى بزنيد تا كامل مخلوط بشن اگر تورى هاتون رو به رنگ كرم بخوايد كه خود مايع همين رنگ هست ولى براى رنگى كردم مايع كم كم داخل كاسه ى كوچيكى از مايع مى ريزيم و رنگ خوراكى دلخواه رو اضافه مى كنيم كه من از رنگ مايع استفاده كردم
بعد تابه ى نچسبى رو روى حرارت قرارداده تا كامل داغ بشه و از اين مايه داخل تابه ريخته به صورت گرد يا كشيده ، بزرگ يا كوچيك هر طورى كه دوست داريد مثل پن كيك بعد از ريختن داخل تابه مايع شروع به جلز و ولز كردن ميكنه در حالى كه آب اين مايه شروع به تبخيرشدن ميكنه و حفره هايى روى سطح كار به وجود ميادو روغن هم ازش جدا و آزاد ميشه اين قسمت خيلى مهمه كه حتماً اجازه بديدكه كامل خشك بشه
اگرنرم باشه تورى بهم ميچسبه خشك كه بشه راحت جدا ميشه بعد با كاردك امتحان كنيد از يك طرف خيلى آروم از تابه جدا و روى دستمالى قراربديد تا روغن اضافيش گرفته بشه وقتى هنوز داغه مى تونيد يه حالت منحنى ريز هم بهش بديد
مثلاً روى دستمال كه قرارداديد دوطرفش رو كمى خم كنيدتا منحنى خشك بشه به همين ترتيب در رنگهاى مختلف مى تونيد اين تورى هاى زيبا رو براى تزئينات غذا،كيك و دسردرست كنيد و لذت ببرید
🎀 @ashpazzkhooneh
#ساطری_پلو
مواد لازم
▫️برنج: سه پیمانه
▫️هویج: 500 گرم
▫️گوشت چرخکرده: 200 گرم
▫️پیاز متوسط: یک عدد
▫️کشمش پلویی: یک پیمانه
▫️زعفران آبکرده: یک دوم پیمانه
▫️روغن: به میزان لازم
طرز تهیه 🍛
ابتدا برنج را که از قبل خیس کردهایم، آبکشی کرده و کنار میگذاریم. سپس هویجها را خلالی خرد کرده و تفت میدهیم.
گوشت را نیز با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط و به شکل کوفته ریزههای کوچک درست کرده و سرخشان میکنیم.
آنگاه کشمشهای شسته شده را تفت داده و تمام مواد تفت داده شده را با هم مخلوط کرده و نیمی از زعفران آب کرده را به آن اضافه میکنیم.
در مرحله بعد، در قابلمه مورد نظر کمی از برنج آبکشی ریخته و روی آن مقداری از مواد آماده شده را میریزیم، این کار را لایهلایه تکرار میکنیم تا برنج و مواد تمام شود، سپس روی آن مابقی زعفران را ریخته و میگذاریم برنج دم بکشد.
در مرحله آخر، هنگامی که برنج دم کشید، روی آن روغن گرم شده را ریخته و در ظرف مورد نظر میکشیم.
🎀 @ashpazzkhooneh