هدایت شده از آشپزخونه
#تهیه_دلمه_برگ_مو با بلغور
☘️مواد لازم دلمه برگ مو با بلغور
🔸برگ مو ۲۵۰ گرم
🔹بلغور گندم ۱۵۰ گرم
🔸پیاز خرد شده ۱ پیمانه
🔹روغن زیتون به مقدار کافی
🔸فلفل قرمز خرد شده ۱ قاشق چایخوری
🔹پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
🔸رب انار ۱ قاشق غذاخوری
🔹جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
ابتدا برگهای مو را زیر شیر آب سرد بشویید. در یک تابه بزرگ آب برزید و بگذارید آب به جوش بیاید. سپس برگهای مو شسته شده را به مدت ۲ دقیقه داخل آب جوش بگذارید. پس از این مدت دوباره آنها را با آب سرد بشویید و آبکش کنید.
بلغور را در کاسهای قرار دهید و روی آن آب جوش بریزید. بگذارید بلغور ۱۰ دقیقه در آب خیس بخورد و کمی نرم شود. اگر بعد از ۱۰ دقیقه آبی باقی مانده بود، بلغور را آبکش کنید و با استفاده از یک چنگال دانههای بلغور را از هم باز کنید.
پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید. یک قاشق روغن زیتون را در تابهای روی شعله متوسط داغ کنید. سپس پیاز را در روغن تفت بدهید تا نرم شود (۵–۱۰ دقیقه). سپس فلفل خرد شده و پودر فلفل را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر تفت بدهید. هر چند دقیقه یک بار پیاز را هم بزنید. حال بلغور نرم شده را اضافه کنید. ۱ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید. جعفری خرد شده را اضافه کنید و مخلوط نمایید.
برای پیچیدن دلمه، یک برگ مو بزرگ بردارید و آن را روی سطح کار پهن کنید. اگر برگ ساقه دارد آن را جدا کنید. یک قاشق پر از مخلوط بلغور را وسط برگ مو بریزید.
حال لبه پایینی برگ (نزدیکترین لبه به خودتان) را بردارید و روی بلغور تا کنید. سپس سمت چپ و راست برگ را هم تا کنید و در آخر به سمت بالا رول کنید. سعی کنید تا جای ممکن این مرحله را تمیز و مرتب انجام دهید.
وقتی برگ را کامل رول کردید باید همه لبههای برگ داخل باشد و مواد داخل دلمه دیده نشوند.
این کار را برای برگها و بلغور باقی مانده تکرار کنید. در آخر از برگهای باقی مانده (که سوراخ یا پاره هستند) برای پوشاندن کف یک قابلمه استفاده کنید. دلمهها را چسبیده به هم داخل قابلمه بچینید. دلمهها را طوری بچینید که لبه باز برگ در زیر قرار بگیرد. این کار مانع از از هم پاشیدن دلمهها در حال پخت میشود. حال یک بشقاب روی آنها قرار دهید تا آنها را محکم سر جایشان نگه دارد و مانع از حرکت کردن آنها شود.
حال قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری آب جوش روی دلمهها بریزید (طوری که آب تا سطح دلمهها بیاید). وقتی آب قل خورد شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا نیم ساعت پخته شوند. همان طور که بشقاب روی دلمهها قرار دارد آب اضافی را بگیرید. سپس با استفاده از انبر یکی یکی دلمه برگ مو را بردارید و داخل بشقاب بچینید.
✅نکته: اگر مایلید تنوع عطر سبزیجات در دلمه شما افزایش پیدا کند میتوانید علاوه بر جعفری یا به جای آن از دو قاشق سبزی دلمه استفاده کنید.
🔆🔆 @ashpazzkhooneh🔆🔆
هدایت شده از آشپزخونه
#پياز_داغ_عسلی
ابتدا يک ظرف رو پر از آب ميكنیم و به تعداد نياز پياز بزرگ رو پوستشو ميكنیم خلال خلال نازك ميكنیم سپس داخل صافی ميريزم كه خوب آبش خشك بشه، بعد تويه قابلمه روغن ميريزیم.
روغن بايد رويه پيازا رو بگيره، تا ربع ساعت اول بهش دست نميزنيم بعد كه رنگ پيازا تغيير كرد با قاشق خوب پيازا رو هم ميزنيم كه يه دست بشه تا زمانی كه قشنگ رنگ پيازا عسليه روشن شد شعله رو خاموش مي كنيم چون روغن جوشه اگه زود خاموش نكنيم مي سوزه بعد ميام صاف ميكنیم.
♥️♥️ @ashpazzkhooneh♥️♥️
هدایت شده از آشپزخونه
🤔🤔🤔🤔🤔غذاهای لازم در خانه
🍍 ۱- خرما .
پیامبر صلی الله علیه و آله میفرمایند خانه ای که خرما ندارد اهل آن خانه گرسنه اند .
🍙 ۲- نمک دریا .
مفید برای مصرف خوراکی ، تسکین دردها ، استریل کردن و غیره .
🍻 ۳- سرکه طبیعی.
باعث فقر زدایی و غذای پیامبران بوده است .
🍾 ۴- روغن زیتون .
برای مصرف خوراکی همراه با سرکه ، غذای پیامبران بوده ، غذایی مقدس و مبارک .
برای روغن مالی بدن نیز مناسب است که شیطان را دور میکند .
🍚 ۵- شکر نی شکر .
خوردن قبل از خواب و صبحانه و افطار ، درمان بیماریهاست .
🐮 ۶- روغن شحم گاو ، هم غذای سالم هم درمان است .
🌽 ۷- گندم .
قوت بشر در نان وحلیم و شله است .
🍞 ۸- جو .
بسیار مفید و پرخاصیت برای استفاده در غذاها و نان .
🍇 ۹- کشمش .
قوت بشر و برای تقویت حافظه و پیشگیری از بیماریها مفید است .
🍥 ۱۰- کشک .
قوت دیگر بشر و سرشار از مواد استخوان ساز و پروتین و ویتامین .
🍲 ۱۱- حداقل سه نوع حبوبات برای درست کردن آش و غیره .
🍵 ۱۲- انواع سبزی خشک ، مانند برگ چغندر ، خرفه ، تره و ریحان کوهی .
🍎 ۱۳- بعض میوهای خشک مانند آلو ، سیب ، سنجد .
🍅 ۱۴- بعض ربها مانند رب به ، رب انار ، رب توت ، رب آلو ، رب سیب و غیره
🍩🍩 @ashpazzkhooneh🍩🍩
هدایت شده از آشپزخونه
#سوپ_گوجه_فرنگی
مواد لازم
▪️گوجه فرنگی متوسط ٤عدد
▪️کره ٥٠كرم
▪️1 قاشق غذاخوری
▪️پیاز متوسط رنده شده ١عدد متوسط
▪️آرد ١قاشق غذا خوري
▪️رب گوجه فرنگی١قاشق
▪️آب گوشت 1 پیمانه
▪️نمک و فلفل سیاه به ميزان لازم
▪️ریحان تازه یا خشک
▪️1 قاشق چایخوری
▪️جعفری تازه یا خشک
▪️من يك پيمونه جو هم استفاده كردم
طرز تهیه🍜
در یک قابلمه متوسط مقداری آب را می جوشانیم. گوجه ها را برای 2 الی 3 دقیقه درآب جوش می اندازیم. آب جوش را خالی می کنیم و می گذاریم گوجه ها کمی خنک شود.
با این کار پوست گوجه ها راحت کنده می شود. پوست گوجه ها را می کنیم و آن ها را ریز خورد می کنیم. با همزن خوب هم می زنیم تا به صورت پوره نرم در آید و سپس آن را کنار می گذاریم.
کره را روی حرارت ملایم ذوب می کنیم. پیاز خرد شده یا رنده شده را در کره تفت می دهیم تا نرم و طلائی شود. آرد را اضافه می کنیم و به مدت 2 دقیقه هم می زنیم.
سپس رب گوجه را اضافه می کنیم و باز هم به مدت 1 الی 2 دقیقه هم می زنیم. گوجه های پوره شده و آب گوشت و نمک را می ریزیم و می گذاریم جوش بیاید. پس از اینکه سوپ جوش آمد، حرارت را کم می کنیم و می گذاریم به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم بخار کند.
در آخر فلفل سیاه را اضافه می کنیم و در هنگام سرو روی آن ریحان و جعفری می ریزیم و داغ سرو می کنیم.
سوپ شما آماده است، از طعم و عطر بی نظیر آن لذت ببرید.
😋😋 @ashpazzkhooneh😋😋
هدایت شده از آشپزخونه
#خانوم_خونه
❗️❗️❗️❗️ایده های نظم خونه
💢اگه می خواید خونه مرتبی و منظمی داشته باشید و با سلیقه تر به نظر بیاید این تکنیک ها هم می تونه مفید باشه:
1️⃣ سعی کنیم هر دفعه یه جای خونه رو تمیز کنیم تا کارها انباشته نشه .
2️⃣ از بیرون که میایم اول لباسهامون رو سر جاش بذاریم و بعد اگه خرید کردیم سریع جابجا کنیم .
3️⃣ از روز تعطیل استفاده بهینه کنیم و برنامه ریزی داشته باشیم تا بتونیم در طول هفته اگه سرکار میریم تمیزکاری نداشته باشیم .
4️⃣ کنار سینک یه حوله بزاریم وبعد هر بار باز شدن شیر و خیس شدن سینک همه جاشو پاک نیم تا لکه نندازه.
5️⃣ بعد هر بار لباس شستن در شیشه ای لباس شویی رو با شیشه پاک کن از داخل پاک کنیم.
6⃣روی گاز یه رو انداز درست کنیم و فقط دوتا شو بیرون بزاریم تا بقیه سر شعله ها و قسمت های گاز روغنی نشه.
🏯🏯 @ashpazzkhooneh🏯🏯
آشپزخونه
#طرز_تهیه_آش_گندم 🍵🍵 @ashpazzkhooneh🍵🍵
آشپزخونه:
#طرز_تهیه_آش_گندم
مواد لازم:
پیاز داغ: 5 قاشق غذاخوری
سیر داغ: 3 قاشق غذاخوری
نخود آش: 250 گرم
لوبیا چیتی: 250 گرم
گندم پوست کنده: 400 گرم
سبزی آش: 1 کیلوگرم
نعنا خشک: 1 قاشق غذاخوری
کشک: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه :
از شب قبل حبوبات ( لوبیا و نخود ) را در اب خیس کنید. درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را با کمی بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند.
پس از پختن و نرم شدن حبوبات می توانید سبزی آش را که شسته اید و خرد کرده اید، به همراه پیاز داغ و سیر داغ به آش اضافه نمائید ( در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند ).
پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند. سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
نکته ها : در صورت تمایل می توانید در انتهای پخت درون آش مقداری کشک اضافه کنید. این آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید می توانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.
🍵🍵 @aspazzkhooneh🍵🍵