#زیره_پلو
🍲مواد لازم
گوشت چرخ کرده 500 گرم
برنج آبکش شده 3 پيمانه
زيره سياه 50 تا80 گرم
پياز داغ 1 پيمانه
زعفران آب کرده نصف پيمانه
زرشک و کشمش از هر کدام 200 گرم
روغن مايع يا کره به ميزان لازم
نمک و زردچوبه و فلفل به ميزان لازم
🥣طرز تهیه
برنج را آبکش کرده و بعد از آبکش کردن لابه لاي آن را زيره سياه مي ريزيم و دم مي کنيم. گوشت چرخ کرده را با 1 عدد پياز رنده شده و کمي نمک و فلفل و زردچوبه به شکل کوفته ريزه در مي آوريم و با پياز داغ تفت مي دهيم و کمي آب مي ريزيم تا کاملا مغزپخت شود.بعد از دم کشيدن برنج، روي برنج را با گوشت قل قلي و زرشک و کشمش و زعفران تزئين مي کنيم.
مي توانيم اين غذا را با تکه هاي گوشت گوسفند يا مرغ تکه اي هم درست کنيم.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#دسر_پودینگ_موزی
دسر
چهار لیوان شیر ویه استکان شکر ۴ قاشق غذاخوری نشاسته ودو زرده تخم مرغ رو با هم قاطی کرده رو حرارت میذاریم غلیظ بشه بعد بهش وانیل ویه قاشق کره اضافه میکنیم .
بعد دو عدد موز خوب پوره میکنیم وبه مواد اضافه میکنیم .بعد بیسکویت رو تو لیوان ها میریزیم و این کرم روش.من بیسکویت ها رو پودر کردم ولایه لایه روی هم ریختم .
اگه موز دوست ندارین .میتونید حذفش کنید.
نوش جان🌹
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#جوجه_خوش_عطر 🍢
آب پياز،يك فنجون ماست،روغن زيتون،سير كوبيده،نمك،محلول زعفران،تخم گشنيز(گرانول)،جعفري خورد شده،پودر زنجبيل هست،سه ساعت براي مزه دار شدن كافيه ولي اگه يك شب بمونه بهتره.يكي در ميان با فلفل،فلفل دلمه اي قرمز و پياز به سيخ كشيدم وگريل كردم،
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#شیرینی_توت
🔵مواد لازم🔴
بادام پوست گرفته چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پودر قند ۲ لیوان
گلاب ۱ استکان
شکر به مقدار لازم
خلال پسته به مقدار لازم
تخم خرفه به مقدار لازم
🔴طرز تهیه🔵
۱- بادام را در آب به مدت دو ساعت خیس کنید و بعد پوست بادام ها را بگیریدو مولینکس کنید .
۲- بادام و خاک قند را مخلوط می کنیم گلاب را کم کم داخل بادام و قند می ریزیم بهم می زنیم تا مایه خمیر شود ولی زیاد شل نشود کافی است که خمیر چسبندگی پیدا کند و موقع فرم دادن متلاشی نشود بعد از مایه گلولهای کوچکی با اندازه یک فندق بر می داریم و با دست بشکل توت درست می کنیم
۳- در شکر و تخم خرفه بغلتانید و یک خلال پسته در سر آن فرو کنید.
سایر نکات
این شیرینی را نباید مدت زیادی نگاهداشت چون خشک می شود
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
گویند برای کلبه کوچک همسایهات
چراغی آرزو کن
قطعأ حوالی خانه تو نیز روشن خواهد شد
من خورشید را برای خانه دلتان آرزو میکنم
تا هم گرم باشد و
هم سرشار از روشنایی
#صبحتون_بخیر☀️
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#کلوچه_مربایی
کلوچههای مربایی میتونه گزینه جذابی برای پذیرایی باشه مخصوصا وقتی یه سورپرایز شیرین وسطشون پنهان شده!
بهتره از مارمالادهای آماده موجود در لوازم قنادیها یا انواع شکلات صبحانه استفادهکنید.
مارمالادهای آماده مخصوص قنادی بافت غلیظتر و سفت تر و ماندگاری بالاتری دارند، اما اگر میخواهید از مارمالاد و مربای خانگی استفاده کنید بهتر است به ازای هر ۲۰۰ گرم مربا یا مارمالاد یک قاشق سوپخوری نشاسته ذرت حل شده با یک قاشق سوپخوری آب سرد را با هم مخلوط کنید و مربا یا مارمالاد را روی حرارت ملایم کمی بپزید تا غلیظ شود. در صورتی که مربا حاوی تکههای بزرگ میوه است بهتر است بعد از حرارت افتادن درون غذاساز آن را پوره و سپس استفاده کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#کوکوی_بلغور_با_سس ارده
بلغور گندم 1 پیمانه
پودر پاپریکا 1 قاشق چایخوری
آب 1 پیمانه
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
زیره نصف قاشق چایخوری
فلفل1/4 قاشق چایخوری
روغن بیش از 2 قاشق غذاخوری
آرد1/3 پیمانه
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چای خوری
سس1 قاشق چایخوری
🌮ابتدا بلغور گندم را به همراه یک پیمانه آب در ظرفی ریخته و اجازه دهید تا بلغور ها حدود 20 دقیقه خیس بخورند. پس از اینکه تمام آب توسط بلغورها جذب شد بلغورها را با دست فشار داده تا آب جذب شده خارج شود. فر روی دمای 190 درجه سانتیگراد تنظیم نموده و سینی فر را نیز با کاغذ روغنی بپوشانید.آرد، روغن زیتون و ادویه ها را نیز به بلغور اضافه نموده و با دقت هم بزنید تا مخلوط خمیری شکلی حاصل شود. کوکوها را شکل داده و روی سینی فر چیده سپس مقدار کمی روغن زیتون را روی کوکوها بپاشید و اجازه دهید تا نیم ساعت در فر بماند. این کوکوی لذیذ را با سس ارده میل نمایید.
برای تهیه سس ارده ابتدا ارده، نمک و آبلیمو را در کاسه ای ریخته و به خوبی با هم مخلوط نمایید. سپس آب را بسیار کم اضافه نمایید و اینقدر به هم زدن ادامه دهید تا غلیظ شود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
🍲#بادمجون_شکم_پاره
🍆در ابتدا بادمجونای یک دست و قلمی رو پوست کنده و از شب قبل نمک زده و بعد که سرخشون کردیم میزاریم تو صافی تا حسابی روغن اضافیش کشیده شود ....یه پیاز کوچولو تفت داده و گوشت چرخ شده و نمک و فلفل زردچوبه و پودر دارچین و قوره و هر ادویه ای که دوست دارین بریزین به اضافه یه ق غ رب گوجه و داخل شکم بادمجونا رو پر کنید ....حالا میریم سراغ سس شکم پاره....داخل تابه یه ق از همون روغنی که بادمجونا رو سرخ کردیم بایه لیوان پوره گوجه و چند تایی گوجه گیلاسی ریخته و دو لیوان اب با عصاره گوشت ریخته و بادمجونا رو داخل سس بچینید و بزارین به مدت یک ساعت تا سس حسابی به خوردش بره و نوش جان کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#خیار_ترشی🥒
🥣مواد لازم
سرکه ۳ لیتر
نمک قدری
فلفل ۳ قاشق سوپخوری
خیار ۲۰۰۰ گرم
🍃طرز تهیه
در صورتیکه بخواهیم خیار ترشی ترد تر شود خیارها را در آب اهک می خوابانیم.
یکی دو کیلو آهک را با مقداری آب مخلوط میکنیم و میگذاریم آهک رسوب نماید و آب زلال آن را از صافی رد میکنیم و روی خیارها میریزیم بهطوری که کاملاً روی آنها را بگیرد.بعد از ۲۴ ساعت خیارها را از آب آهک خارج میکنیم و با چندین آب میشوئیم و میگذاریم چند ساعت در آب سرد بماند.بعد خیارها را از آب خارج میسازیم و خوب خشک مینمائیم و در شیشه میریزیم و سرکه را چند جوش میدهیم و کمی نمک و فلفل روی خیارها میپاشیم و سرکه را روی آن میریزیم و بعد از سرد شدن در شیشه را خوب میبندیم.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سوپ_اسفناج🍵
🍀مواد لازم
پياز يك عدد بزرگ، نگيني خرد شده
روغن 2 قاشق غذاخوري
آرد برنج 2 قاشق غذاخوري پر
آب 4 پيمانه
اسفناج 250 گرم، پاك شده
آب غوره يا آب نارنج نصف پيمانه
فلفل و نمك به مقدار لازم
تخم مرغ يك عدد
🥚طرز تهیه
اسفناج را درشت خرد و به سوپ در حال جوش اضافه كرده، اجازه دهيد بعد از جوشيدن، 5 دقيقه بپزد.
آب غوره يا آب نارنج تازه، نمك و فلفل را افزوده و سوپ را از روي حرارت برداريد.تخم مرغ را در ظرف ديگري خوب زده و به تدريج به سوپ اضافه كنيد، سوپ را هم بزنيد و در ظرف مناسبي ريخته، سرو كنيد.پياز را در روغن سرخ كنيد تا حدي كه كاملاً نرم شود.
سپس 2 قاشق آرد برنج را به آن اضافه كرده هم بزنيد.
بلافاصله چهار پيمانه آب را افزوده و به هم زدن ادامه دهيد تا آرد برنج در آب حل شده و جوش بيايد..
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سالاد_جو_و_لوبيا_چيتى
🥙🥙🥬🥦
مواد لازم: كاهوباريك خرد شده
جو ١/٢ پيمانه
لوبيا چيتى ١/٢ پيمانه
پياز سرخ كرده به مقدار لازم
قارچ تفت داده ٦ عدد بزرگ
گردو خرد شده ١/٢ پيمانه
فيله مرغ ٦ عدد
نمك فلفل به مقدار نياز
براى سس سالاد روغن زيتون سس مايونز سس خردل ليمو ترش تازه سركه بالزاميك ريحان و جعفرى خرد شده نمك و فلفل
طرز تهيه: مرغ را مزدار مى كنيم و روى حرات ميزاريم بدون اضافه كردن آب ميزاريم بپزه لوبيا و جو را مى پزيم بعد همه ى مواد را با هم مخلوط مى كنيم بعد سس را درست مى كنيم و روى سالاد مى ريزيم پياز را زياد سرخ نمى كنيم همين كه طلاى شد از روى حرارت برمى داريم.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#آش_جو🍲🍲
مواد برای ۱۰ تا ۱۲ نفر🍵
جو پوست گرفته ۲۵۰ گرم
برنج ۱۰۰ گرم
پیاز سرخ شده ۴ تا ۵ ق س
حدود ۲ تا پیاز درشت
سبزی آش یک و نیم کیلو (من کمتر ریختم)
(تره، جعفری، اسفناج، شبت، گشنیز)
نخود و لوبیا و عدس مجموعا ۷۵۰ گرم
کشک رقیق شده یک لیتر
نمک و فلفل و زردچوبه میزان لازم
حبوبات و برنج را از قبل خیس کنید.
پیاز را درون تابه ایی بزرگ با زردچوبه و فلفل تفت داده تا طلایی رنگ شود، بعد حبوبات را با 1.5 تا 2 لیتر آب اضافه کنید روی حرارت بالا گذاشته وقتی به جوش رسید حرارت را ملایم گذاشته تا نیم پز شود. بعد جوی پوست گرفته (من جو خالص ریختم) و برنج رو به حبوبات اضافه کنید و گهگاهی هم بزنید، وقتی حبوبات و برنج پخته شد سبزی های خردشده رو بهش اضافه کنید.
وقتی سبزی تغییر رنگ داد و آش به غلظت رسید، کشک رقیق شده (+ کمی ماست) رو به آش اضافه کنید و با حرارت بالا مرتب هم بزنید تا به جوش برسه و بعد که یکی دو قل زد از روی حرارت بردارید.
درون ظرف مورد نظر سرو کرده و با پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ تزیین کنید.
داخل آش هم سیرداغ بریزید خوشمزه تر میشه.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕