#آبگوشت_بزقورمه
غذای محلی استان کرمان😋
مواد لازم برای۵ نفر:
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نخود ۱ پیمانه
کشک ۱ پیمانه
پیاز ۲ عدد
سیر ۲-۳ حبه
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
زعفران آب کرده غلیظ ۲-۳ قاشق غذا خوری
ادویه کاری ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
گردو به دلخواه به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا یک عددپیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت میدیم و گوشت رو بهش اضافه کرده،فلفل سیاه و زردچوبه بهش اضافه کرده کمی که تفت خورد مقداری آب اضافه کرده تا گوشت پخته شود ،بعداز پخت استخوانهای گوشت رو ازش جدا کرد کناری میزاریم.
بعد نخود رو که 24 ساعت قبل خیس کردیم و آبش رو مرتب عوض کردیم رو داخل قابلمه ریخته با 1قاشق چایخوری زیره اضافه کرده (تا نفخ نخود گرفته شود)تا بپزد.
بعد یک پیاز دیگه رو نگین خرد کرده کمی تفت داده تا حالت عسلی شودزردچوبه و ادویه کاری هم اضافه کرده بهم زده بعد گوشت پخته شده و نخود پخته شده رو اضافه کرده حدود 7تا 8 دقیقه تفت میدیم.
بعداز 20 دقیقه که پیاز داغ نرم شد زعفران،آب گوشت که از قبل داشتیم رو اضافه کرده در این مرحله مواد را با میکسر یا گوشت کوب میکس میکنیم بعد کشک رو که از قبل 10 دقیقه جوشانده را اضافه کرده،بعد سیر له شده و به دلخواه گردو خرد شده مقدار کمی(2ق غ) اضافه کرده با حرارت ملایم حدود 20تا 30 دقیقه روی شعله تا جا بیفتد.
✅این غذا مخصوص استان کرمان است و چون با گوشت بزغاله طبخ میشود اینگونه نامیده شده
@ashpazzkhooneh
#چیزکیک_کیوی
مواد لازم برای۶ نفر :
پودر ژله با طعم کیوی ۱ بسته
ماست ۱ لیوان
شکر ۱ لیوان
کره ۵۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
خامه ۱۵۰ گرم
پنیر خامه ای ۲۰۰ گرم
پودر بیسکویت ۱ لیوان
طرز تهیه :
ابتدا بیسکوئیت ها را بکوبید یا با میکسر بزنید تا خوب پودر شوند سپس با کره مخلوط کنید تا نرم و خمیری شوند.
بعد مخلوط کره و بیسکوئیت را کف قالب بریزید و خوب پهن کنید ( باید خوب فشار دهید تا مواد کف قالب پرس شوند ) سپس قالب را 10 دقیقه درون فر با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد.
در این مدت میتوانید مایه چیز کیک را آماده کنید : ماست ، پنیر خامه ای و شکر را مخلوط کنید سپس خامه را اضافه نمائید ، تخم مرغ ها را تک تک اضافه کنید ( زیاد هم نزنید و فقط تا حدی که مواد مخلوط شوند کافی میباشد ).
مخلوط آماده شده را روی بیسکوئیت ها بریزید و مجدد برای
30 تا40 دقیقه داخل فر با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید ( پس از پخت چیز کیک نباید خشک شود و میان چیز کیک باید کمی شل باشد ) ، پس از پخت حدود 1 تا 2 ساعت اجازه دهید چیز کیک داخل فر بماند سپس با قالب به مدت 4 تا 5 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود.
حالا پودر ژله کیوی را با نصف لیوان آب جوش حل کنید و پس از شفاف شدن به آن نصف لیوان آب سرد اضافه کنید ( مقدار مایعی که برای آماده کردن ژله استفاده میشود نصف مواقع دیگر است چون کیوی موجب شل شدن ژله میشود ) ، ژله آماده را با مقداری مارمالاد کیوی مخلوط کنید و روی چیز کیک بریزید.
پس از مدت زمان لازم برای سرد شدن مواد و بسته شدن ژله ان را از یخچال خارج کنید و با خامه تزئین نمائید سپس برش بزنید و سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
ژله رز سیب
مواد لازم برای۸ نفر:
سیب ۳ عدد
آبلیمو ۱/۴ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
آب ۴ پیمانه
ژله آلوئه ورا بستگی به قالبتون داره ۲-۱ بسته
ژله رنگی نصف بسته
بستنی وانیلی نصف لیوان
طرز تهیه:
در ابتدا سیبها رو خوب میشوریم بعد نصفشون میکنیم و وسطش رو خالی میکنیم.
سپس با رنده های وی خیلی نازک برش میزنیم
هر چی برشهاتون نازکتر باشه گلهاتون قشنگ تر در میاد! بعد برشها رو از وسط نصف میکنیم.
حالا شربت رو درست میکنیم.به این صورت که آبلیمو و شکر و آب رو مخلوط میکنیم و میذاریم بجوشه.
بعد از روی حرارت برمیداریم و سیبها رو میریزیم داخلش و میذاریم بمونه تا خنک بشه(حدود ۴۵ دقیقه). اگه زود برداریم سیب ها حین کار میشکنه.
وقتی سیب ها خنک شد اونها رو به شکل گل رز میپیچیم.چون ورقه های سیب نرم و منعطف شدن و چسبنده هم هستند خیلی راحت میشه گل رو پیچید. اولین ورق رو کمی بالاتر از بقیه بگیرین که مرکز گل برجسته تر باشه. اینطوری گل زیباتر به نظر میرسه. وقتی گل آماده شد برای اینکه باز نشه داخل چیزی مثل قالب مافین بذارین
وقتی میخوایم گل رو درون ژله برعکس بذاریم بازم ممکنه باز بشه .یه کم ژله آلوده ورا رو با قاشق قطره قطره روی گل رز بریزین تا به لایه ها نفوذ کنه و بذارین تو یخچال. ژله بیرنگ ما بسته میشه و گل رزمون دیگه باز نمیشه.
اگر سیب قرمز رو پوست نگیرین یه گل زرد خواهید داشت با لبه های قرمز.
و اگر میخواین گل رزتون رنگی باشه به شربتتون چند قطره رنگ خوراکی اضافه کنین ، بعد سیب ها رو داخلش بریزین.
اگه هم دوست دارین گلهاتون رو با رنگای مختلف درست کنین ، شربت رو در چند ظرف بریزین و به هر کدوم یه رنگ اضافه کنین.
حالا ژله ژالوئه ورا درست میکنیم و کمی از آن را درون ظرف میریزیم و میگذاریم تا ببندد.
وقتی بسته شد گل رز را برعکس روی ژله میگذاریم و چند قاشق ژله اطرافش میریزیم و میذاریم تو یخچال تا ببنده.
این کار باعث میشه گل سر جاش محکم بشه و وقتی بقیه ژله رو میریزیم غوطه ور نشه.
وقتی بست بقیه ژله آلوئه ورا رو میریزیم. روی همه اینها یه ژله مات میریزیم که گلهامون نمود داشته باشه.
شمامیتوانید از ژله بستنی استفاده کنید
وقتی ژله مون بست میذاریم تو آب داغ و برمیگردونیم. یادتون نره ظرفتون رو چرب کنین.
@ashpazzkhooneh
اونیون باجی
#اونیون_باجی یکی از بیشمار پیش غذاهای هندی است. اگر آرد لپه که از اجزای اصلی ان است داشته باشید بسیار اسان اماده شده و بسیار خوشمزه است.
مواد لازم برای۵ نفر:
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
آرد لپه یا آرد نخود ۲۰۰ گرم
برگ گشنیز خرد شده ۱/۴ پیمانه
پودر فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری
پودر زیره سیاه قاشق چای خوری
پودر زیره سبز نصف قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز نصف قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
آرد برنج ۲ قاشق سوپ خوری
پیاز بزرگ ۲ عدد
آب ۱۰۰ میلی لیتر
طرز تهیه:
اگر آرد لپه آماده نداشتید خودتان لپه را در آسیاب پودر کنید فقط دقت کنید که کاملا باید نرم شود مانند آرد نخودچی .( البته با آرد نخود چی هم خوب می شود اما آرد لپه به نظر پف بیشتر و مزه بهتری دارد .
آرد لپه را با بیکینگ پودر، آرد برنج و کلیه ادویه ها و نمک مخلوط کنید و آب را کم کم به آن اضافه کنید تا یک خمیر شلی بدست بیاید اکنون برگهای گشنیز را به آن اضافه کنید .
بعد پیاز را از وسط نصف کرده و آن را حلقه حلقه های کمی کمتر از نیم سانت برش دهید و حلقه ها را از هم جدا کنیدو به مایه اضافه کنیدو هم بزنید (یعنی پیازها باید از نظرشکل ظاهری مانند پیاز داغ بزرگ برش خورده باشند)
مایه شما نباید خیلی سفت شود باید مانند یک ماست تقریبا شل باشد. روغن (تقریبا زیاد باشد)را داغ کنید و باجی ها را با قاشق درون روغن داغ شده بریزید.(.داغی روغن را هم با نان بسنجید یعنی اگر تکه ای نان انداختید و سریع قهوه ای شد بدانید روغن خیلی داغه و ممکنه غذای شما بسوزه بدون اینکه پخته شود.
اگرنان در مدت 30 ثانیه سرخ شود در این صورت روغن مناسب سرخ کردن است.) بعد از طلایی شدن آنها را در بی اورید و بر روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن آن گرفته شود.
سپس آن را با یک سس تند میل کنید.
@ashpazzkhooneh
#نکات_آشپزی
👈سوفله یک غذای فرانسوی است
و مادر اینجا فقط نکات لازم برای تهیهٔ
بهترِ یک سوفله را آورده ایم
نکات لازم برای تهیه سوفله👇
👈باید زمان طبخ کاملاً مراعات بشود یعنی بعد از آماده شدن سوفله که طبخ آن حداکثر سه ربع تا یک ساعت طول میکشد سوفله باید مصرف شود
👈حرارتی که به زیر سوفله میرسد باید بیشتر از روی آن باشد.
👈زرده و سفیده تخم مرغ در اخر کار تهیه شود و سفیده را باید بعد از اینکه تمام مواد مخلوط شد داخل مایه کرد و بلافاصله در فر قرار داد.
👈در فر را تا سوفله آماده نشده است نباید باز کرد.
👈فر را قبل از قرار دادن ظرف سوفله باید گرم و آماده نمود.
👈پنیر سوفله بهتر است که گرویر باشد چون آب میشود و روی سوفله طلائی میگردد.
@ashpazzkhooneh
✅ املت مکزیکی رولتی
✍مواد لازم:
1_ پیاز داغ 3قاشق غذاخوری
2_ فلفل دلمه نگینی خورد شده 1 عدد
3_ گوجه فرنگی نگینی خورد شده 2 عدد
4_ قارچ نگینی خورد شده 1 لیوان
( البته به جای قارچ نگینی شما میتوانید از سینه مرغ نگینی خورد شده ویااز سوسیس و کالباس و یا گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید)
5_ نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن به مقدار لازم
6_ پنیر پیتزا رنده شده 1 لیوان
7_ تخم مرغ 2 عدد
8_ آرد 1 قاشق غذاخوری
🍜 طرز تهیه:
اول همه مواد را یکی، یکی، سرخ میکنیم و کنار میذاریم،، بعد تخم مرغ رو با کمی نمک و فلفل و زردچوبه و آرد خوب میزنیم تا یک دست بشه،،، بعد داخل یه تابه بزرگ کمی روغن میریزیم و مایع تخم مرغی رو داخلش پخش میکنیم،، بعد که یه طرف سفت شد بر میگردونیم تا طرف دیگه هم سرخ بشه،،،بعد مواد سرخ شده را با هم قاطی کرده،، نمک و فلفل و آویشن میزنیم و بعد پنیر پیتزا رو روی خاگینه (همون تخم مرغ داخل تابه) پخش میکنیم و بعد مواد رو روی اون کاملأ پخش کرده و مثل رولت رول میکنیم، در همین حین پنیر پیتزا آب میشه،، ولی اگر نشده بود کمی میذاریم تا آب بشه بعد داخل ظرف سرو میکنیم.
@ashpazzkhooneh