هدایت شده از آشپزخونه
#كله_گنجشکی
مواد لازم :
برنج به مقدار لازم
گوشت چرخکرده250گرم
پیاز متوسط 1عدد
سیر چند حبه
سبزی شوید، شوید خشک کمی
روغن(ترجیحأ روغن کنجد)
نان تُست خشک شده یا باگت یک مشت
آرد یک قاشق،
رب 2قاشق
لیمو عمانی2عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدارلازم
طرز تهیه:
برنج محلی رو پیمونه میکنم و میشورم به ازای یک پیمونه برنج دو پیمونه آب اضافه میکنم میزارم رو اجاق نمک میریزم یه دونه پیاز متوسط رو خرد میکنم و چند پر سیر رو خرد میکنم و به برنج اضافه میکنم سبزی شوید رو خرد میکنم و به برنج اضافه میکنم البته کمی هم شوید خشک و روغن کنجد و یا هر روغنی که دم دست دارید و زردچوبه همه رو روی اجاق که حالا جوش اومده مخلوط میکنم و زیرشو کم میکنم میزارم دم بیاد.حالا گوشت چرخ کرده و یک عدد پیاز رنده شده و نمک و ادویه و نون تست یا باگت که خشک شده رو پودر میکنم(یک مشت ) و یک قاشق آرد معمولی ،را خوب ورز بدید و گرد کنید و توی روغن سرخ کنید .حالا یه قابلمه رو توش روغن بریزید یه دونه پیاز درشت رو خلال کنید و سرخ کنید بهش زردچوبه و ادویه بزنید و دو قاشق پر رب گوجه و توی روغن تفت بدید و دو لیوان آب جوش ،یک یا دو عدد لیمو عمانی رو خرد کنید دونه هاشو جدا کنید و خوب خردش کنید و به خورش اضافه کنید وقتی جوش اومد کوفته هارو بهش اضافه کنید و بزارید نیم ساعت آروم بپزه تا خوب جابیفته
@ashpazzkhooneh
هدایت شده از آشپزخونه
#آش #جنوبی
موادلازم:
رشته آش 300گرم
میگو خشک 100گرم
پیازخلالی 2عدد
ماش پخته 1 لیوان
روغن نمک،فلفل،زردچوبه، دارچین،به مقدارکافی
آب 4لیوان
طرز تهیه :
ابتدا دو عدد عدد پیاز را خلال میکنیم و درون روغن سرخ میکنیم بعد ۱۰۰ گرم میگو خشک را تمیز میکنیم و به مدت 15 دقیقه در آب میذاریم خیس میکنیم سپس آنها را در آورده وبه پیازها اضافه کرده اجازه میدهیم تا خوب تفت بگیره ۱ لیوان ماش که از قبل پختیم را هم اضافه میکنیم فلفل سیاه وكمي قرمز زردچوبه و پودر دارچین میریزیم نمک را از ابتدا نریزید چون میگو شوره،،بعد چهار ليوان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم رو شعله پائین خوب دم بکشه حدودا نیم ساعتی لازم هست،بعد رشته آش را اضافه میکنیم و میگذاریم ۲۵ دقیقه روی شعله پائین بمونه تا حسابی جا بیفته بعد مزهشو بچشید اگه نمکش کم بود نمک بریزید و در آخر پیاز داغ درست کنید نصفش رو بریزید داخل آش و بقیشو بذارید برای تزئینش.
@ashpazzkhooneh
هدایت شده از آشپزخونه
#بال #مرغ #لیمویی 😋😋
مواد لازم:
ران یا بال مرغ 1/5 تا 2 کیلو
خلال پوست لیمو 4 قاشق چایخوری
عصاره لیموترش یک سوم فنجان
سیر له شده ۲ حبه
آویشن تازه خرد شده 2قاشق غدا خوری(یا آویشن خشک 2قاشق چایخوری)
رزماری تازه خرد شده 2قاشق غذاخوری (یانصف قاشق چایخوری رزماری خشک)
نمک 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
کره ذوب شده 2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
تکه های لیمو برای تزیین
ران یا بال مرغ با پوست و استخوان استفاده شود (البته چربی های اضافه را دور بریزید)
طرز تهیه:
آب لیمو، خلال پوست لیمو، آویشن، رزماری، نمک و فلفل را در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط کنید.
با یک چاقوی تیز برش های ۱٫۵ سانتیمتری داخل مرغ ها ایجاد کنید تا مایعی که در مرحله اول تهیه کرده ایم به خوبی در آن نفوذ کند.
تکه های مرغ را درکاسه ریخته و خوب بچرخانید. بعد کاسه را برای یک تا دو ساعت داخل یخچال بگذارید.
سپس فر را با حرارت ۴۲۵ درجه فارنهایت (۲۰۰ درجه سانتیگراد) گرم کنید. مرغ ها را از داخل مایع بیرون آورده و در یک ردیف داخل سینی فر بچینید، طوری که قسمت پوست آن به سمت بالا باشد. مایع را نگه دارید. با استفاده از یک برس مخصوص آشپزی، کره را روی تکه های مرغ بمالید.
مرغ ها را درون سینی فر قرار بدهید و با برس کره آب شده روی آن بزنید
به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه مرغ ها را داخل فر گذاشته تا پوست آنها قهوه ای رنگ شده و عصاره اش خارج شود. در میانه ی این زمان یعنی ۲۰ دقیقه بعد از پخت مقداری از مایعی که در مرحله اول آماده کرده و مرغ را در آن خواباندیم را به آرامی روی هر تکه مرغ بریزید و درب فر را بسته تا پخت ادامه پیدا کند.
با توجه به سایز سینه ی مرغی که استفاده می کنید، (البته اگر به غیر از بال یا ران ،ترکیبی از تکه های مرغ استفاده کرده اید)باید بدانید که آنها قبل از ران مرغ می پزند، پس اگراز تکه های مختلف مرغ استفاده می کنید، به خاطر داشته باشید که سینه مرغ را قبل از تکه های دیگر از فر خارج کنید.
بعد از اینکه مرغ ها را از فر بیرون آوردید، یک فویل روی آن قرار داده و ده دقیقه صبر کنید
بعد عصاره ی خارج شده از آنها را داخل ظرف سرو ریخته و مرغ ها را روی آنها قرار دهید.
این غذا را می توانید با برنج و پوره سیب زمینی سرو کنید
@ashpazzkhooneh
هدایت شده از آشپزخونه
#فیش #اند #چیپس
مواد لازم :
فیله ماهی: 500 گرم
( معمولأماهی هدوک استفاده میشود)
سرکه سفید: 2 قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم
ماءالشعیر: 300 میلی لیتر
عسل: 1 قاشق سوپ خوری
آرد برنج (الک شده): 200 گرم
روغن مایع: به مقدار لازم
سیب زمینی (خلالی خردشده): 700 گرم
طرز تهیه :
ابتدا در یک ظرف، فیله های ماهی را با سرکه و یک قاشق چای خوری نمک مخلوط کرده، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار دهید تا ماهی کاملاً مزه دار شود؛
در این فاصله، ماءالشعیر و عسل را در ظرفی ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید؛
فیله های ماهی مزه دارشده را در آرد برنج غلتانده، به مخلوط ماءالشعیر آغشته کرده و سپس در آرد برنج بغلتانید، در قابلمه ای کوچک، حاوی روغن داغِ فراوان سرخ کنید (روغن جوش باشد)،بعد فیله ها را روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود؛
سیب زمینی ها را به مدت پنج دقیقه در ظرف شیشه ای حاوی آب و یخ به صورت درباز بریزید، سپس آن ها را آبکش کرده و به مدت 3 دقیقه، در قابلمه ای حاوی آبِ جوش و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا بافتِ سطح خارجی آن ها کمی شکسته شود؛
پس از این مدت، سیب زمینی ها را آبکش کرده، در ظرفی حاوی آب و یخ ریخته مجدد آبکش کنید؛
پس از این مدت، سیب زمینی ها را به مدت پنج دقیقه در قابلمه ای کوچک، حاوی روغن داغِ فراوان سرخ کنید و سپس آن ها را آبکش کرده و روی حوله کاغذی بریزید تا روغن اضافی آن ها کاملاً گرفته شود. ماهی و سیب زمینی سرخ شده را در ظرف موردنظر ریخته و سرو کنید.
مواد لازم برای سس تارتار:
سس مایونز 2 قاشق غذاخوری
خردل 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه 1 قاشق غذاخوری
شوید خشک یا تازه 1 قاشق غذاخوری
خیارشور 2 عدد متوسط
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه سس تارتار:
خیارشور ها را به صورت ریز رنده کنید
سس مایونز، سس خردل، آب لیمو ترش تازه و خیارشور و نمک و فلفل و شوید رو در ظرفی بریزید و خوب مخلوط کنید.
خیارشورها را به مواد مخلوط شده اضافه کنید.
(ضمنأ این غذا معمولأ با یک نوع پورهٔ نخود فرنگی سرو میشود).
@ashpazzkhooneh
هدایت شده از آشپزخونه
#ناگت #مرغ
مواد لازم:
سینه مرغ 500 گرم
پیاز 2 عدد کوچک
پنیر پیتزا 150 گرم
سیر 2 حبه (پودر سیر 1 قاشق غذاخوری)
قرص عصاره مرغ 1 عدد
پفک نمکی پودر شده 1/2 پیمانه
پودر موسیر 1 قاشق چایخوری
پودر نان باگت ویا آرد سوخاری 1/3 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا سینه مرغ خام رو با پیاز و سیر و قرص عصاره مرغ چرخ کنید
بعد پنیر پیتزا رو اضافه کنید و دوباره همه مواد رو با هم چرخ کنید تا به کاملا مواد له بشه و به صورت خمیر چسبناکی در بیاد
در ظرف دیگری پودر پفک نمکی و پودر موسیر و پودر نانِ باگت ویا آرد سوخاری را باهم مخلوط کنید و مواد گوشتی رو داخل سینی صافی پهنش کنید و از هر قالبی که دوست داشتید می تونید استفاده کنید خمیر گوشتی رو قالب بزنید
بعد هم خمیر گوشتی قالب زده رو داخل مخلوط پودر نان و پودر پفک بغلطونید.
حالا ناگتها آماده هستن که سرخ بشن
حرارت زیر ظرف مورد نظر برای سرخ کردن ناگتها نباید زیاد باشه چون پودر پفک سریع میسوزه با حرارت کم سرخشون کنید
@ashpazzkhooneh
هدایت شده از آشپزخونه
#خوراک #دل #قلوه .
مواد لازم برای 4نفر
دل گوسفندی.1عدد
قلوه گوسفندی 2 عدد
جگر گوسفندی.1 عدد
پیاز. متوسط.یکعدد متوسط
فلفل دلمه ای.یکعدد متوسط
سیر چند حبه
روغن دو قاشق غذاخوری پر
نمک ادویه و زردچوبه. به مقدار لازم
آبلیمو یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
پیاز فلفل دلمه ای و سیر رو خلالی نازک خرد کرده وبا روغن سرخ کنید، جگر و دل و قلوه را هم مکعبی خرد کنید و به نمک وادویه وزردچوبه وآبلیمو آغشته کرده و سپس داخل مواد تفت داده شدهٔ بالا بریزید حسابی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شود. در ظرف رو بذارید وحرارت رو کم کرده تا حسابی پخته وسرخ شود. چند دقیقه یکبار هم خوراک رو هم بزنید تا یکدست پخته وسرخ شود. تقریبا بین 20تا 30 دقیقه طول میکشد تا خوراک ما آماده ی سرو شود .
نوش جان.
@aashpazzkhooneh