#کوفته_بلغور
🔸مواد لازم
▫️عدس یک پیمانه
▫️بلغور گندم یک پیمانه
▫️پیاز یک عدد
▫️آب سه پیمانه
▫️روعن به مقدار لازم
▫️زیره سیز نصف قاشق چای خوری
▫️جعفری خرد شده سه قاشق غذاخوری
▫️نمک، فلفل، پودر موسیر به مقدار لازم
🍘طرز تهیه : عدس را با مقداری آب و نمک بر روی حرارت قرار دهید.بلغور گندم را که چند ساعت در آب خیساندهاید به عدس نیمپز شده اضافه کنید تا با یکدیگر به طور کامل بپزند و آب آن تمام شود.پیاز را خرد کرده و در تابهای دیگر سرخ کنید. سپس زیره را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر خود را پس دهد.پیاز داغ و زیره را به مخلوط عدس و بلغور اضافه کنید.سپس نمک، فلفل، جعفری خرد شده، پودر موسیر و آبلیمو را به مواد اضافه کرده و مواد را با یکدیگر ورز بدهید.با استفاده از دستان خود مواد را به صورت کوفته قلقلی در آورید و سرخ کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#مرغ_با_رویه_نارگیلی
🥪مواد لازم
پودر نارگیل 75 گرم
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
تخم زیره 1/2 قاشق چایخوری
تخم رازیانه 1 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
دانه فلفل 4 عدد
پیاز 2 عدد خردشده
مرغ 8 تکه
🧆🧆🍗🍗
. پودر نارگیل را در کاسه ریخته و 5 قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کرده و به مدت 15 دقیقه استراحت دهید تا خیس بخورد.
2. یک قاشق از روغن را در تابه ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید، تخم رازیانه، زیره، گشنیز و دانه فلفل را افزوده و برای 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.
3. پیاز خردشده را افزوده و برای 5 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شود.
4. پودر نارگیل و نمک را اضافه کنید و برای 5 دقیقه دیگر تفت دهید تا وقتی مواد حالت چسبندگی پیدا کنند، در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید. سپس مواد را در مخلوط کن یا غذاساز ریخته و برای 30 ثانیه بزنید.
5. تابه جداگانه مابقی روغن را ریخته و تکههای مرغ را برای 10 دقیقه تفت دهید، سپس مخلوط نارگیل را اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه دیگر با شعله کم اجازه پخت دهید تا مرغها قهوهای شوند. سپس در ظرف دلخواه چیده، با برشهایی از لیمو تزئین کرده و همراه با برنج سرو کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#کاهو_پلو
🔻مواد لازم :
▫️برنج آبکش شده از قبل چهار پیمانه
▫️تکه های مرغ به تعداد نفرات
▫️گوجه فرنگی چهار قاچ شده دو عدد
▫️کاهو خرد شده یک کیلوگرم
▫️روغن نصف پیمانه
▫️زعفران آب کرده به میزان لازم
🥬نحوه پخت:قابلمه نچسبی را انتخاب کنید و با کمی روغن چرب کرده، تکه های مرغ را در آن می چینیم و مابین آن ها گوجه فرنگی های خرد شده را می گذاریم. مقداری برنج روی مرغ ها ریخته و کمی زغفران زده و کاهو را روی آن می گذاریم همین طور چند لایه از این مواد را روی هم قرار می دهیم تا مواد تمام شود.بقیه زعفران را هم روی برنج ریخته و برنج را به مدت 45 دقیقه می گذاریم تا دم بکشد. در آخر کمی روغن بر روی برنج ها می ریزیم.پس از پخت کامل برنج را در ظرف مورد نظر بر می گردانیم و دور آن را با کاهو، اسفناج یا کرفس خرد شده تزیین می کنیم.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#خورشت_جوجه_و_غوره_و_بادمجان
🥢مواد لازم
بادمجان شش عدد
مرغ یا جوجه 800 گرمی یک عدد
غوره دو خوشه
گوجه فرنگی پنج عدد
پیاز متوسط یک عدد
نمک و ادویه به ميزان لازم
🧂🧂
1. پوست بادمجانها را بکنید و از درازای آن در روغن سرخ کنید. پیازها را نیز پس از خرد کردن تفت دهید.
2. اکنون قطعات مرغ را به همراه گوجهفرنگی خردشده، زردچوبه، کمی نمک به همراه پیاز و آب بپزید. گوشت مرغ زودپز است و نیازی به پخت زیاد ندارد.
3. حال بادمجانها و غوره را به قابلمه بیفزایید و بعد از کم کردن حرارت اجاق، اجازه دهید غذا ۱۵ دقیقه بپزد.
4. همواره پیش از کشیدن(سرو کردن) غذا، مزه آن را بچشید، دقت کنید بادمجانها خوب پخته باشند. این خورش را میتوانید با چلو یا نان همراه کنید.😋
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#میگو_با_کلم_بروکلی
🔹مواد لازم :
▫️دو عدد تخم مرغ بزرگ
▫️یک عدد کلم بروکلی بزرگ
▫️یک عدد میگوی بزرگ و بریده شده به قسمت های مساوی
▫️یک عدد فلفل قرمز شیرین خرد شده
▫️یک عدد فلفل دلمه ای خرد شده
▫️چهار حبه سیر
▫️نصف قاشق چایی خوری نمک و فلفل
▫️مقداری سرکه
▫️مقداری روغن زیتون
🥦🍤مراحل تهیه :ابتدا یک ماهیتابه بزرگ بردارید و دو قاشق غذا خوری روغن داخل آن بریزید و بگذارید با حرارت زیاد داغ شود. سپس، تخم مرغ ها را عسلی کرده و در گوشه ای بگذارید تا خنک شوند.پس از آن، با همان روغنی که داخل ماهیتابه باقی مانده، گل کلم ها را به آن اضافه کرده و بگذارید به مدت 3 تا 4 دقیه پخته شوند و سپس فلفل قرمز، فلفل دلمه ای سیر، نمک، فلفل، روغن زیتون و کمی سرکه را به آن اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا تمام مواد پخته و با یکدیگر ترکیب شوند.درهمین میان، در ماهیتابه ای جداگانه میگو ها را بریزید و آن را هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود. در مرحله آخر، میگو ها را به ظرف گل کلم و فلفل قرمز اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا تمام مواد با یکدیگر ترکیب شوند و سپس آنرا نوش جان کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سوتلاچ_ساده
🍥مواد لازم :
1 استکان برنج
1 لیوان شکر
1 لیتر شیر
2 لیوان آب
1 قاشق سوپ خوری نشاسته
دارچین
🥣مراحل تهیه :برنج را بشویید و همراه آب داخل قابلمه بریزید و بپزید.وقتی برنج نرم شد، شیر، آرد برنج و نشاسته ی ذرت حل شده در کمی آب را به برنج اضافه کنید و مخلوط را مرتب هم بزنید.وقتی مواد غلیظ شد شکر را اضافه کنید. به تعداد افراد کاسه ی کوچک نسوز که قابلیت قرار دادن در فر را داشته باشد، انتخاب کنید. چند قاشق از مواد را کنار بگذارید و با زرده ی تخم مرغ مخلوط کنید.بقیه ی مواد را داخل کاسه ها تقسیم کنید و روی هر کاسه مقداری از مواد تخم مرغی بریزید و با پشت قاشق روی آنها را صاف کنید. فر را روشن کنید تا گرم شود و سپس کاسه ها را داخل فر بچینید.دمای فر برای پخت، ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد است تا روی آنها طلایی شود. بعد از این که کاسه ها را از فر درآوردید، اجازه دهید خنک شوند و بعد چند ساعت داخل یخچال نگه دارید. سپس دسر برای سرو آماده است.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سس_زنجبیلی_بادام
🥄مواد لازم
1 بادمجان بزرگ
2 قاشق زنبیل آسیاب شده
4 قاشق روغن
1 قاشق چایخوری گشنیز خرد شده
1 قاشق چایخوری زیره
1 قاشق چایخوری رازیانه
نیم قاشق چایخوری هل
نیم قاشق چایخوری پاپریکا
🧂🧂🧂🧂🧂
1.فر را تا 350 درجه فارنهایت گرم کنید. بادمجان را از طول دو نیم کنید. آن را با روغن چرب کنید و روی کاغذ روغنی در سینی فر بگذارید. آن را در فر بگذارید 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزد و نرم شود. دربیاورید تا سرد شود.
2.سپس با قاشق داخلش را خالی کنید. تابهای را روی حرارت متوسط بگذارید و داخلش روغن بریزید. وقتی داغ شد، زنجبیل، گشنیز، زیره، رازیانه، هل، پاپریکا، نمک و فلفل را بریزید و 1 دقیقه تفت دهید.
3.سپس بادام را اضافه کنید و خوب هم بزنید. بگذارید در روغن داغ سرخ شوند.
4. سپس در کاسه ای بریزید و مغز بادمجان را که خالی کرده بودید به علاوه مایونز به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
5. سپس با نان و سبزیجاتی که تمیز کرده و برش داده بودید سرو کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#دو_پیازه
▫️دو پیازه از غذاهای ساده و سریع دانشجویی است که در کمترین زمان ممکن تهیه میشود.
🍥مواد لازم
▫️سیب زمینی متوسط 2 عدد
▫️پیاز متوسط 2 عدد
▫️پودر سیر 1/2 قاشق چایخوری
▫️زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
▫️روغن 3-4 قاشق غذاخوری
▫️نعنا خشک (به دلخواه) 1 قاشق غذاخوری
☑️طرز تهیه
پوست سیب زمینیها را شسته و سپس آنها را آبپز کنید. برای اینکه سیب زمینیها سریعتر بپزند، میتوانید آنها را پوست بگیرید، خرد کنید و سپس با مقداری آب بپزید.
پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید، سپس با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.کمی نمک، فلفل، پودر سیر و نعنا خشک به پیاز داغ اضافه کنید و هم بزنید، سپس حرارت را خاموش کنید.سیب زمینی پخته را له کرده و به پیاز داغ اضافه کنید، مواد را خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.دو پیازه را همراه با نان میل کنید.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#رنگین_پلو
🔸مواد لازم
4 پیمانه برنج آبکش شده
500 گرم فیله مرغ
4 عدد فلفل دلمه ای رنگی (از هر رنگ یک عدد)
1 ق س زعفران آب کرده
1 پیمانه خلال بادام
1 پیمانه خلال پسته
150 گرم کره
1 پیمانه نخودسبز خام (آب پز کنید)
1 پیمانه ذرت کنسروی
نمک ، فلفل و آبلیمو به مقدار لازم
🍱طرز تهیه : فیله های مرغ را در کاسه ای بریزید و پس از آغشته کردن به نمک، فلفل، آبلیمو و زعفران به مدت یکی، دو ساعت در یخچال بگذارید تا طعم دار شوند.فلفل های دلمه ای رنگی را به صورت نگینی خرد کرده، کمی با کره تفت دهید. خلالهای پسته و بادام را هم در کره تفت داده و آماده کنار بگذارید.در مرحله سرو کردن می توانید مرغ ها را کنار دیس گذاشته و فلفل های دلمه ای، نخودسبز و ذرت را با خلال های پسته و بادام مخلوط کنید و لابه لای برنج بکشید یا به دلخواه روی برنج را با این مواد تزیین کنید. برای پخت مرغ ها نیازی به ریختن آب زیاد نیست.بگذارید مرغ با آب کم و روی شعله ملایم اجاق گاز پخته و کمی هم برشته شود.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
و صبح یعنی تو
که با گلِ لبخند به
وعده گاهِ دل انگیزِ عشق
می آیی . . .✨
🦋صبح بخیر❤️🌻
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#املت_کالباس_یا_ژامبون_با_گوجه
🍕🍕🍕
🥟مواد لازم
تخممرغ ۶ عدد
شیر هموژنیزه ۶ قاشق غذاخوری
روغن ۶ قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی ۲ فنجان
کالباس ۲۰۰ گرم
نمك و فلفل به ميزان لازم
🍴🍴
1. روغن را در تابه میریزیم و میگذاریم کاملا داغ شود.
2. سه عدد از تخممرغها را در ظرفی میشکنیم و خوب میزنیم تا کف کند، کمی نمک و فلفل و سه قاشق شیر با تخممرغ مخلوط مینمايیم و مایه را در تابه میریزیم. بهطوری که سطح تابه را کاملا بپوشاند، حرارت را کمی ملایم میکنیم، یک لحظه در تابه را میگذاریم تا املت کاملا بسته شود.
3. بعد سه ورقه از ژامبون یا کالباس را به درازا پشت سر هم روی املت میچنیم.
4. یک کفگیر زیر املت قرار میدهیم و یک چنگال هم روی املت میگذاریم و آن را بهدقت لوله میکنیم، و با بقیه مواد به همین طریق املت دیگری تهیه میکنیم.
5. بعد یک فنجان گوجهفرنگی خردشده که به آن کمی و نمک و فلفل زدهایم و بروی کالباس یا ژامبون میریزیم و املت را لوله میکنیم و کمی هم از گوجه فرنگی و ژامبون یا کالباس خرد شده روی آن میپاشیم.
🍕 @ashpazzkhooneh 🍕
#سس_اسفناج_و_پیاز
🧆مواد لازم🥣
5 قاشق کره
2 قاشق روغن نباتی
1 عدد پیاز قرمز، خرد شده
1 عدد پیاز سفید، خرد شده
نمک و فلفل به مقدار لازم
1 فنجان مایونز
سه چهارم فنجان خامه ترش
100 گرم پنیر خامه ای
🍵🍵🍵
1.کره را در ماهیتابه بزرگی روی حرارت متوسط آب کنید و روغن اضافه کنید.
2. پیازها را داخلش بریزید و با نمک و فلفل تفت دهید.
3. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید پیازها سرخ شوند. سپس از روی شعله بردارید و بگذارید سرد شود.
4. مایونز، خامه ترش، پنیر خامه ای و فلفل قرمز را در کاسه ای هم بزنید تا نرم شود.
5. پیازها و اسفناج را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.
6. سپس نمک و فلفل اضافه کنید. با چیپس و برش های سبزیجات دلخواهتان سرو کنید.🍴