#غذای_کودک
#پوره_سیب_و_برنج
🔴 زیر 10 ماهگی 🔴
مواد لازم برای۲ نفر:
شیر خشک ۱/۴ فنجان
برنج خرده خام خیس کرده ۲۵ گرم
سیب زرد بزرگ ۱ عدد
طرز تهیه:
سیب را پوست کنده دانه های آن را بگیرید وبه صورت نازک ، ورقه ورقه کنیدوبه همراه خرده برنج و شیر در ظرف شیر جوش بریزید و آنرا روی حرارت قرار دهید و بگذارید تامخلوط به جوش بیاید.
سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید مواد به مدت 10تا12 دقیقه یا تا زمانی که برنج و سیب کاملا نرم شوند، به آرامی بجوشند.
در این بین گاه گاهی مخلوط را با یک قاشق چوبی هم بزنید.مخلوط سیب و برنج را در دستگاه غذا ساز بریزید تا کاملا به صورت پوره ای نرم و یک دست در آید.
مقدار کمی از پوره را در کاسه ریخته و پیش از خوراندن به کودک ،حتما درجه حرارت آن را امتحان کنید .
باقیمانده پوره را در ظرف در بسته ریخته و آنر ا بلافاصله در یخچال قرار دهید. وحداکثر تا 24 ساعت به مصرف برسانید.
@ashpazzkhooneh
🔴 استیک تِندرلوین 🔴
مواد لازم :
کره : 2قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده : یک چهارم پیمانه
قارچ خرد شده : یک پیمانه
راسته گوساله : 700 گرم
نمک : به میزان لازم
فلفل سیاه : به میزان لازم
سس سویا : برای سرو
😋 استیک تندرولین، غذایی مقوی و لذیذ است که اگر با سبزیجات یا پورۀ سیب زمینی خورده شود تمام مواد مورد نیاز بدن را تأمین میکند. ظاهر، رنگ و طعم فوقالعادۀ این غذا، آن را برای پذیرائی در میهمانیهای رسمی انتخاب بسیار ایده آلی میسازد 😋
طرز تهیه :
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود.
کره را داخل یک تابه مناسب ریخته و آن را روی حرارت میگذاریم تا گرم شود. پیازچه را در آن کمی تفت میدهیم تا نرم شود. سپس قارچ را به آن اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم آنها را تفت میدهیم.
بعد راسته گوساله را به شکل مسطح باز میکنیم. وسط آن مقداری نمک و فلفل سیاه پاشیده و روی تمامی سطوح آن سس سویا میمالیم. وسط آن مقداری از مخلوط قارچ را قرار میدهیم و آن را با نخ آشپزی محکم میبندیم. سپس راسته آماده شده را داخل ظرف مناسب فر قرار میدهیم و آن را به مدت حداقل 40 دقیقه برای داشتن گوشت آبدار داخل فر داغ قرار میدهیم تا کاملاً پخته شود.
بعد آن را از فر خارج کرده و قبل از سرو و برش، 10 دقیقه کنار میگذاریم تا کمی از دمای آن کاسته شود. سپس آن را به قطعات 3 سانتیمتری برش زده و سرو میکنید
@ashpazzkhooneh
#_ماکارون_فرانسوی
موادلازم:
پودر قند (شکر قنادی) 175 گرم
آرد بادام 125 گرم
سفیده تخم مرغ 3 عدد
شکر ریزدانه 75 گرم
رنگ خوراکی 2 تا 3 قطره
اسانس و عصاره به دلخواه
کره نرم شده 150 گرم
پودر قند 75 گرم
طرزتهیه:
فر را روشن کنید و در دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کنید. پودر قند و آرد بادام را در غذاساز بریزید و آنقدر بزنید تا ترکیبی نرم و لطیف حاصل شود. سپس آن را داخل کاسه ای بریزید.
در کاسه دیگری، سفیده های تخم مرغ را با مقداری نمک هم بزنید. سپس به تدریج شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ و یکدست شود. ( در این مرحله می توانید بنا به سلیقه و نوع ماکارونی که می خواهید تهیه کنید عصاره و طعم دلخواه خود، مانند نعنا یا لیمو، و رنگ دلخواه خود مثل آبی یا زرد را به مخلوط مرنگ خود اضافه کنید.اگر می خواهید ماکارون هایی با رنگ ها و طعم های مختلف داشته باشید مرنگ را در چندین کاسه تقسیم کنید.)
نیمی از ترکیب پودر قند و آرد بادام را به مرنگ اضافه کنید و با لیسک خوب مخلوط کنید. باقیمانده ترکیب را نیز اضافه کنید و با استفاده از لیسک مخلوط را روی هم تا کنید و هم بزنید تا قوام پیدا کند و هنگامی که از آن پایین می ریزد غلظتی براق و یکدست پیدا کند. با قاشق مایه را داخل قیف بریزید و ماسوره ای با دهانه 1 سانتیمتری به آن وصل کنید.
@ashpazzkhooneh
#حلواﯼ_بادام_تبریز
مواد لازم:
▫️آرد گندم سه صفر. 450گرم
▫️آرد برنج. ۲۵۰ گرم
▫️پودر قند. ۷۰۰گرم
▫️پودر بادام. ۲۰۰گرم
▫️هل آسیاب شده. ۲۰گرم
▫️کره. ۳۵۰گرم
▫️روغن جامد. ۲ملاقه کوچک
▫️زنجبیل. به میزان دلخواه
طرز تهیه:
آرد را در ماهیتابه روی حرارت تفت دهید،با شعله ی کم،بدون روغن.در حین تفت دادن آرد برنج را بریزیدو بعد کمی روغن اضافه کنید و کامل مخلوط و آنها را الک کنید.روغن و بقیه کره را اضافه کنید و کمی تفت دهید،نباید زیاد ﺗﯿﺮﻩ شود و باید رنگ آن روشن بماند.وقتی به میزان لازم سرخ شد تابه را از روی حرارت بردارید و پودر قندو هل و بادام و زنجبیل را بریزید و مخلوط کنیدو در نهایت ﺩﺭ یک ظرف پهن کنید ،به قطر ۱سانت ، سینی رو داخل یخچال بگذارید بمدت یک ربع تا بیست دقیقه تا حلوا کمی خودش رو بگیره اما سفت نشه و بعد بصورت دلخواه برش بزنید یا قالب بزنید.ﻭﺩﺭﯾﺨﭽﺎﻝ بمدت ۲ﺍﻟﯽ ۳ﺳﺎﻋﺖ قراردهید ﻭ آن گاه ﺣﻠﻮﺍﻫﺎﯼ ﺑﺮﺵ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﺭﺍﺍﺯﻫﻢ ﺟﺪﺍﮐﻨﯿﺪ.
@ashpazzkhooneh
#رول_بیف_ماکی
مواد لازم
هویج بزرگ خرد شده از طول ... 1/2 عدد
لوبیاسبزخرد شده ... 100 گرم
قارچ ورقه شده ... 5 عدد
فیله گوشت ... 400 گرم
روغن نباتی ... 2 قاشق چایخوری
سس سویا ... 2 قاشق
کنجد ... به دلخواه
طرز تهیه
1- هویج و لوبیا سبز را جداگانه در قابلمههایی به مدت 5 دقیقه آب پز کنید تا نرم شوند ، سپس آنها را با آب سرد آبکش کنید .
2- یک پلاستیک پهن کنید و 3 تکه از فیله ها را بطوریکه یک سانتیمتر همپوشانی داشته باشند کنار هم قرار دهید .
3- کمی روی آن را نمک بپاشید و سپس مجددا روی آن را را با پلاستیک بپوشانید .
4- گوشت ها را خوب با گوشتکوب بکوبید .
5- هویج ، لوبیاسبز و قارچ را کنار هم بطور افقی روی فیله بگذارید و شروع به پیچیدن کنید .
6- برای بقیه فیله و سبزیجات همین کار را تکرار کنید .
7- رولها را 30 دقیقه تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید .
8- روغن را در تابه بزرگی روی شعله بالا داغ کنید و رولها را داخل روغن انداخته و همه جای آنها را سرخ کنید تا قهوهای شوند .
9- سس سویا را داخل آن ریخته و در تابه را بگذارید تا 5 دقیقه بخارپز شود .
10- سپس رولها را دربیاورید و بگذارید سس آنها جوش بخورد تا غلیظ شود .
11- هر رول را به صورت عمودی روی بشقاب سرو کنید و سس باقی مانده را روی آن بریزید .
نکته
برای زیباتر و خوشمزه تر شدن غذا می توانید در سس باقی مانده کنجد بریزید و سپس آن را روی مواد بدهید .
@ashpazzkhooneh
#آبگوشت_بزباش
✏️مواد لازم برای۴ نفر
🔸فلفل سیاه: به مقدار لازم
🔸گوشت: ۴۵۰ گرم
🔸پیاز: ۱ عدد
🔸سبزی (شامل تره ، جعفری ، شنبلیله): ۲۰۰ گرم
🔸لوبیا سفید یا لوبیا قرمز: ۱ فنجان
🔸سیب زمینی: ۳ عدد
🔸زردچوبه: به مقدار لازم
🔸لیمو عمانی: ۳ عدد
🔸نمک: به مقدار لازم
♨️طرز تهیه
🔹ظرفی مناسب انتخاب كرده و مقداری از دنبه گوشت را جدا كرده و روی حرارت قرار دهید تا آب شود. سپس پیاز را به 2 یا 4 قطعه تقسیم كرده و داخل دنبه انداخته و كمی تفت دهید.
🔹سپس ادویه و گوشت را به مواد اضافه كرده و مدتی آنها را تفت دهید و لوبیا سفید را به آنها اضافه كنید. مقداری آب به مواد اضافه كنید و آنها را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و سپس حرارت را ملایم كرده و اجازه دهید غذا خوب بپزد و جا بیفتد.
🔹پس از گذشت 3 ساعت و پخته شدن مواد در ظرفی جدا گانه سبزی ها را ساطوری كنید و با مقداری روغن آنها را خوب سرخ كنید و به غذا اضافه كنید
🔹در این زمان لیمو عمانی های شسته و هسته گرفته را هم به غذا اضافه كنید ، در اواخر پخت غذا سیب زمینی را اضافه کنید و پس از نیم ساعت غذا را برای سرو آماده كنید.
🔶سایر نکات
🔸لوبیا را از شب قبل خیس كرده و آب آن را حد اقل 3 مرتبه عوض كنید تا نفخ آن گرفته شود.
@ashpazzkhooneh