🌼بادمجان شکم پُر مازندرانی🌼
مواد اولیه:
بادمجان: 5عدد
گوجه فرنگی: 3عدد
پیاز (رنده شده) :3عدد
گردو: 200گرم
سیر: 3حبه
سبزی (چوچاق و انارکجه یا سبزی معطر) :1پیمانه ساطوری شده
رب انار :نصف پیمانه
نمک: به میزان لازم
فلفل :به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
خلال بادام : مقداری
طرز تهیه:
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته و نمک میزنیم و اجازه میدهیم مدتی استراحت کنند تا تلخاب آنها برود.
سپس شسته و خشک میکنیم. وسط بادمجانها را یک چاک میدهیم به طوری که از ابتدا و انتها جدا نشوند و مناسب پر کردن مواد داخلشان باشند.
بعد بادمجانها را در تابه و با روغن سرخ کرده وکنار میگذاریم.
داخل گوجهها را نیز خالی کرده و پوره آنها را کنار میگذاریم.
سپس گردو را پودر کرده، سیر و پیاز را رنده زده و سبزیها را خرد میکنیم و همه مواد را با هم مخلوط نموده و رب انار، زردچوبه نمک و فلفل را به آن میافزاییم و این مواد را کمی تفت میدهیم تا آب آن کشیده شده و کمی سرخ شود.
سپس مواد آماده شده را در شکم بادمجان سرخ شده ریخته، داخل گوجهفرنگیها را نیز با مواد پر میکنیم و در تابهای میچینیم، پورههای گوجهفرنگی را در تابه کنار بادمجانها قرار داده و یکی دو قاشق از مواد تفت داده شده و نصف پیمانه آب میریزیم و در تابه را میگذاریم تا باحرارت ملایم بخارپز شود.
در آخر کمی خلال بادام روی آن می پاشیم.
نکات:
👈به جای چوچاق و انارکجه میتوانید از جعفری گشنیز و نعنا استفاده کنید.
👈میتوانید اول داخل بادمجانها را با مواد تفت داده شده پر کرده و بعد آنها را سرخ کنید.یا آنها را درون فر قرار دهید.
نوش جان
@ashpazzkhooneh
#شیرینی_لگیمات
✏️مواد لازم برای۸ نفر
🔸مایه خمیر (مخمر) ۱ قاشق چای خوری
🔸نشاسته ۲ قاشق غذا خوری
🔸روغن مایع ۱ پیمانه
🔸تخم مرغ ۱ عدد
🔸شیره خرما ۱ پیمانه
🔸آب ۲ پیمانه
🔸آرد گندم ۲ پیمانه
♨️طرز تهیه
🔹ابتدا پودر مایه خمیر را با آرد گندم مخلوط کرده و سپس آب را کم کم اضافه می کنیم تا خمیر شود
🔹بعد خمیر را در ظرف در بسته ای ریخته ودر جای نسبتا گرم به مدت 2-3 ساعت نگهداری می کنیم تا به اصطلاح خمیر برسد
🔹پس از تخمیر خمیر یک عدد تخم مرغ را خوب هم میزنیم وهمراه با نشاسته به خمیر اضافه می کنیم تا خمیر نسبتا روانی بدست آید
🔹خمیر را در قیف مخصوص (قیف بامیه)ریخته و بصورت گرد گرد در روغن داغ انداخته و می پزیم تا طلائی رنگ شود
🔹سپس آنها را با کفگیر برداشته و در شیره خرما که قبلا کمی روی حرارت ملایم گرم کرده ایم می اندازیم تا شیره خرما را جذب کند و بعد در آب کش می ریزیم .
🔹شیرینی ما آماده است، ضمنا در صورتی که قیف نداشتید می توانید با قاشق غذا خوری این کار را انجام دهید.
🔸سایر نکات
🔹این شیرینی چون از شیره خرما درست می شود در واقع یک نوع شیرینی سالم می باشد و بخصوص برای بچه ها مفید پر کالری ،پر انرژی و خونساز و همچنین بسیار خوشمزه و خوش خوراک می باشد.
@ashpazzkhooneh
#پیتزا_چینی_تند
موادلازم:
گشنیز (تازه و خرد شده): ۱ قاشق سوپ خوری
پیاز قرمز (خرد شده):۱/۳ فنجان
پنیر موزارلا (موتزارلا) (رنده شده):۲ فنجان
نان پیتزا (آماده):۱ بسته
سس سویا:۱ قاشق چای خوری
پوره فلفل قرمز:۱ قاشق سوپ خوری
سس گوجه فرنگی (بدون نمک):۲۲۰ گرم
ریشه زنجبیل (ریز خرد شده):۱ قاشق چای خوری
مرغ:۳۰۰ گرم
روغن گیاهی(تند یا ساده): ۱ قاشق سوپ خوری
نخود فرنگی: ۱/۲ فنجان
طرز تهیه:
فر را با دمای ۳۷۵ درجه ی فارنهایت (۱۹۰ درجه سانتی گراد) گرم کنید.
تابه ی ۲۵ سانتی متری را روی شعله ی زیاد داغ کنید.
مرغ و ریشه ی زنجبیل را اضافه کنید.
به مدت ۲ تا ۳ دقیقه یا تا زمانی که وسط مرغ دیگر صورتی نباشد هم بزنید و سرخ کنید. حرارت را روی متوسط بگذارید.
سس گوجه فرنگی، پوره ی فلفل قرمز و سس سویا را اضافه کنید و هم بزنید.
۲ قاشق از مخلوط مرغ را روی نان پیتزا و به فاصله ی ۱ سانتی متری از لبه ی نان بمالید. روی آن را با بپوشانید. پنیر را روی پیتزا بپاشید.
به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که پیتزا داغ و پنیر آب شود بپزید. روی آن گشنیز بپاشید.
@ashpazzkhooneh
#شیرینی_کشمشی بدون فر
آرد 200گرم
پودرقند150گرم
کشمش100گرم
بیکینگ پودر 1قاشق مرباخوری
پودرهل نصف قاشق چایخوری
تخم مرغ دوعدد
کره 100گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
کره نرم شده را در ظرفی ریخته و پودرقند، هل، وانیل را هم اضافه می کنیم وباهمزن برقی خوب می زنیم تا کرم رنگ شودو بعد تخم مرغ را اضافه می کنیم و دوباره با همزن می زنیم.
حالا آرد الک شده و بیکینگ پودر را اضافه می کنیم و با لیسک خوب هم می زنیم و کشمش ها را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.کف تابه را کمی چرب می کنیم با قاشق از مواد برداشته وبا فاصله در تابه می ریزیم ودر تابه را گذاشته و زیر آن شعله پخش کن قرار می دهیم و زمانی که زیر شیرینی ها طلایی شد و راحت از تابه جدا شد آماده برداشتن هستند.
@ashpazzkhooneh
#سیر_ترشی
سیر بوته ای یا حبه شده با پوست ۱کیلو
سرکه انگور ۲لیتر
شیره انگور نصف لیوان
رب انار ۲ق غ
نمک ۱ ق غ
سرکه و نمک و رب انار رو داخل قابلمه ریخته روی حرارت قرار میدیم آروم آروم سیرها رو هم داخل قابلمه میریزیم و اجازه میدیم با حرارت بالا حدودا ۵تا۷دقیقه بجوشن در حین جوشیدن شیره انگور هم بهش اضافه میکنیم، حرارت رو خاموش می کنیم اجازه میدیم کاملا خنک بشه بعد همه رو (سیرها و سرکه که باهاش جوشیدن) داخل ظرف مورد نظر ریخته و درش رو محکم و کیپ می بندیم و در هر جایی که دوس داشتین نگهداری می کنید.
شیره انگور و رب انار ملس برای گرفتن تندیِ سرکه و خوشرنگ شدن سیرترشی میشه.و باعث میشه سیر ترشی زود آماده مصرف بشه
@ashpazzkhooneh
#مافین_لیمو_و_نارگیل
مواد لازم:
شکر 1 پیمانه
کره 1/4 پیمانه
روغن نارگیل 1/4 پیمانه
رنده پوست 1 عدد لیمو ترش
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد
باترمیلک 1 پیمانه
آرد سفید 2 پیمانه
بیکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در کاسه بزرگی کره را بریزید و بگذارید کمی نرم شود. سپس روغن نارگیل و شکر را به آن اضافه کنید و آن را با همزن بزنید تا مخلوط سبکی ایجاد شود.
رنده پوست لیمو، آبلیمو، تخم مرغ و باترمیلک را هم اضاقه کنید و فقط در حدی هم بزنید که با هم مخلوط شوند.
در کاسه دیگری، آرد، نمک، بیکینگ پودر و جوش شیرین را با هم مخلوط و الک کنید. حال مواد خشک را به مواد تر ظرف قبلی اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند اما بیش از حد هم نزنید. وجود کمی از گلوله های آرد در مخلوط طبیعی است و نیازی نیست آنها را از بین ببرید.
6 قالب مافین بزرگ را چرب کنید و حدود 3/4 از هر کدام را با مایه کیک پر کنید تا کیک شما جای پف کردن داشته باشد.
حدود 25 دقیقه قالب را در فر قرار دهید تا مافین لیمو و نارگیل پخته شود. برای اطمینان از پخت یک خلال دندان در وسط آن فرو کنید. خلال باید تمیز اما مرطوب بیرون بیاید. اگر بیش از حد مافین را در فر بپزید کیک شما خشک میشود.
نکته: می توانید برای زیبایی بیشتر کمی رنده پوست نارگیل و شکر (و در صورت تمایل پودر نارگیل) را با هم مخلوط کنید و روی مایه مافین داخل قالب بپاشید.
@ashpazzkhooneh