#اسپاگتی_پیتزا
مواد لازم برای۵ نفر:
پنیر موزارلا (موتزارلا) خرد شده ۲ پیمانه
شیر ۱/۴ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
اسپاگتی نیم کیلو
پونه خشک ۱ قاشق چای خوری
سس اسپاگتی ۱ پیمانه
سیر ۱ حبه
نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
سوسیس پپرونی خرد شده ۳۰۰ گرم
ریحان خشک ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
برای تهیه اسپاگتی پیتزا، ابتدا فر را بر روی درجه 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید.
بعدیک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب كنید و كمی نمك به آن اضافه نمایید تا به جوش آید و سپس اسپاگتی را اضافه كنید و به مدت 8 تا 10 دقیقه در آب جوش بریزید تا زمانی که خوب پخته شود. سپس آن را آبکش کنید.
سپس در کاسه بزرگ تخم مرغ را هم بزنید و شیر، و نصف فنجان پنیر موتزارلا، نمک و سیر را اضافه كنید و هم بزنید.
سپس این مواد را به اسپاگتی پخته شده اضافه نمایید وخوب مخلوط کنید.
در ظرف فر به میزان مساوی از مواد در ظرف بریزید و به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید.
سپس آن را از فر خارج نمایید و پونه کوهی، ریحان و 1 و نیم فنجان باقی مانده پنیر موتزارلا را بر روی آن بپاشید و دوباره به مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید.
سپس ظرف را از فر خارج نمایید و آن را برش دهید، اسپاگتی پیتزا را سرو كنید. روی آن سس اسپاگتی بریزد.
🆔 @ashpazzkhooneh
#قرابیه_ارده ای
مواد لازم:
400 گرم آرد (3.5 لیوان)
100 گرم نشاسته (1 لیوان، نشاسته گندم یا ذرت)
85 گرم پودر قند (1 لیوان)
125 گرم مارگارین
50 گرم شیر (5 قاشق غذاخوری )
100 گرم روغن مایع (نصف لیوان)
60 گرم ماست (2 قاشق غذاخوری)
1 عدد تخم مرغ
1 پاکت پودر کاکائو (20 گرم)
طرز تهیه:
تمام مواد را با هم مخلوط کنید و خوب ورز بدید. اگر خمیر سفت شد دستتان را با آب خیس کنید و خمیر را ورز بدید تا مثل نرمی گوش خمیر نرمی شود.
برای داخل خمیر:
400 ارده
400 گرم پودر قند
نصف لیوان گردوی ریز خرد شده
ارده ، پودر قند و گردو را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید . از مواد آماده شده توپ هایی آماده کنید.
از خمیر کاکائویی تیکه هایی اندازه گردو بردارید و با دست وسط خمیر را باز کنید و توپ ارده ای را داخل خمیر بذارید و خمیر را ببندید و گرد کنید. 30 دقیقه داخل یخچال بذارید سپس روی خمیر ها به شکل بعلاوه برش بزنید و داخل سینی که کاغذ روغنی انداختید بچینید و در فر 175 درجه از قبل گرم شده بپزید. (حدود 10 الی 20 دقیقه ،به حرارت فر شما بستگی دارد)
@ashpazzkhooneh
#کوکوسیب_زمینی
✏️مواد لازم
🔸سیب زمینی یک کیلو
🔸تخم مرغ=4 تا 5 عدد
🔸پکینگ پادر یا جوش شیرین=یک قاشق مرباخوری سرخالی
🔸نمک و فلفل=به مقدار کافی
♨️طرز تهیه کوکوی سیب زمینی برای ۴ نفر:
🔹سیب زمینی را می پزیم و پوست می کنیم و از رنده یا ماشین رد می کنیم، بعد تخم مرغ ها را در ظرفی می شکنیم و خوب می زنیم تا کاملا کف کند. کمی نمک و فلفل و بیکینگ پودر را داخل تخم مرغ می ریزیم و سیب زمینی را که کاملا سرد شده است داخل مایه تخم مرغ اضافه می کنیم و بهم می زنیم.
🔹در تابه یا ظرف نسوزی سه چهار قاشق سوپخوری روغن می ریزیم می گذاریم داغ شود و مایه را در روغن می ریزیم حرارت را ملایم می نمائیم با پشت قاشق روی آنرا صاف می کنیم تا سطح آن در همه جا به یک اندازه شود درب تابه را می گذاریم حرارت را باز هم کمی ملایمتر می کنیم تا مایه کاملا بسته شده قابل بریدن شود.
@ashpazzkhooneh
#قرمزه_نخودچی
✏️مواد لازم
🔸پیاز متوسط رنده شده برای داخل کوفته ۱ عدد
🔸پیاز متوسط خرد شده ۱ عدد
🔸آب ۵ پیمانه
🔸رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
🔸نعنا خشک ۲ قاشق مربا خوری
🔸زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
🔸نمک و فلفل به مقدار لازم
🔸آرد نخودچی ۱ پیمانه
🔸گوشت گوسفند چرخ شده و بدون چربی ۱۳۰ گرم
♨️طرز تهیه
🔹در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده، آرد نخودچی، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و 1 قاشق از نعناع را با یکدیگر مخلوط کنید.
🔹یک پیمانه سرخالی از آب را آرام آرام به مخلوط گوشت افزوده و با دست ورز دهید تا وقتی بدست نچسبد.
🔹از مایه گوشت به اندازه گردو برداشته و گرد کرده، در بشقابی با فاصله بچینید و کنار بگذارید. در قابلمه متوسطی پیاز خرد شده را با کمی روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نرم شود، سپس کمی زردچوبه، فلفل، نمک، مابقی نعناع و رب گوجه فرنگی را افزوده و مقداری تفت دهید، آب را افزوده و اجازه دهید بجوش آید.
🔹قرمزه های آماده شده را آرام داخل آب جوش انداخته و بدون در به مدت 2 دقیقه بجوشانید، سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایمتر کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت یا کمی بیشتر قرمزه ها پخته شوند.
🔹قرمزه نخودچی را داخل ظرف مورد نظر کشیده و همراه با ترشی لیته و نان تازه سرو نمایید.
🚩سایر نکات
🔸گوشت چرخ شده بایستی بدون چربی باشد تا از وا رفتن قرمزه ها جلوگیری شود. در صورتی که نمیتوانید گوشت قرمز مصرف کنید، گوشت چرخ شده مرغ را جایگزین آن کنید.
@ashpazzkhooneh
کوکی شکری رنگارنگ
مواد لازم
آرد سفید ... 3 پیمانه
بیکینگ پودر ... 2 قاشق چایخوری
کره نرم شده ... 220 گرم
شکر ... 1 پیمانه
تخم مرغ بزرگ ... 1 عدد
پوست لیمو رنده شده ... 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو ... 1/2 قاشق غذاخوری
عصاره وانیل ... 2 قاشق چایخوری
چیپس شکلات سفید ... 350 گرم
چیپس شکلات در سه رنگ ... 100 گرم از هر رنگ
طرز تهیه
1- فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. شکر و کره را در ظرف دیگری آنقدر با همزن بزنید تا مخلوط کرم مانند سبکی حاصل شود. سپس تخم مرغ، پوست لیمو، آبلیمو و عصاره وانیل را اضافه و مخلوط کنید. مخلوط آرد را کم کم به آن اضافه نمایید و هر بار ضمن هم زدن دیوارههای ظرف را پاک کنید. اگر خمیر یکدست نشد با دست آن را ورز بدهید تا زمانی که بتوانید آن را بین دستانتان گلوله کنید.
2- روی سطح تمیزی آرد بپاشید. خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه به ضخامت حدوداً ۷ میلیمتر باز کنید. سپس با کاتر به شکل دلخواه برش بزنید. برای بریدن خمیر به شکل دایرهای میتوانید از لیوان هم استفاده کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی بکشید و خمیرهای برش خورده را روی آن بچینید. سینی را ۱۰–۱۲ دقیقه در فر قرار دهید یا تا زمانی که لبهها شروع به طلایی شدن کنند. بگذارید کوکیها کاملاً خنک شوند سپس آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید.
3- چیپس شکلات سفید را در کاسهای آب کنید (در مایکروفر یا به روش بن ماری). هر کوکی را تا حدود ۱/۳ داخل شکلات ذوب شده فرو ببرید. بگذارید شکلات اضافی چکه کند و بعد آن را روی کاغذ روغنی تمیز بگذارید تا خشک شود.
4- شکلاتهای رنگی را در سه کاسه جدا گانه آب کنید. حال کوکیها را طوری در شکلات رنگی فرو ببرید که کمی از بخش سفید قبلی را پوشش دهد. دوباره بگذارید روی کاغذ روغنی خشک شوند.
5- کوکی شکری رنگارنگ را میتوانید تا ۱ هفته در ظرف در بسته نگه دارید.
@ashpazzkhooneh
#شیرینی_گردک
✏️مواد لازم
🔸زعفران دم کرده برای تزئین به مقدار لازم
🔸بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای خوری
🔸کره یا روغن جامد ۳۰۰ گرم
🔸زنجبیل ۳۰ گرم
🔸خاک قند ۳۰۰ گرم
🔸آرد گندم ۳۰۰ گرم
🔸آرد برنج ۳۰۰ گرم
♨️طرز تهیه
🔹فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ، کره یا روغن جامد را روی حرارت آب کرده و خاک قند را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خاک قند در روغن حل شود.
🔹آرد گندم ، ارد برنج ، بیکینگ پودر و زنجبیل را مخلوط کنید ، قاشق قاشق مخلوط ارد را به خاکه قند حل شده اضافه کرده و خوب بهم بزنید ، پس از اینکه تمام مواد آردی را اضافه کردید شروع به ورز دادن نمائید.
🔹آنقدر خمیر را ورز دهید تا به روغن بیافتد ، پس از به روغن افتادن خمیر را به مدت 2 ساعت کناری قرار دهید تا استراحت کند.
🔹پس از 2 ساعت مجدد خمیر را ورز دهید و پس از ورز دادن از خمیر تکه هایی به اندازه یک پرتقال جدا کنید ، روی سطح کار کمی ارد بپاشید و هر تکه خمیر را با وردنه خوب باز کنید تا دایره ای به قطر نیم سانتیمتر شود.
🔹کف سینی فر تمام دایره های خمیری را بچینید ، روی شیرینی ها را با چنگال طرح بزنید سپس درون فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید به مدت 15 – 20 دقیقه قرار دهید.
🔹پس از اینکه رنگ شیرینی ها تغییر کرد و پخته شد از فر خارج کنید و با زعفران دم کرده رویش طرح دلخواه بکشید و در ظرف مناسب سرو نمائید.
💡سایر نکات
🔸میتوانید خمیر را با قالب هایی که دارید قالب های متنوعی بزنید ، برای روی این شیرینی ها می توانید علاوه بر زعفران دم کرده از رنگ های خوراکی یا شکلات آب شده و … استفاده کنید.
🔸این شیرینی های سنتی را در جای خشک و خنک می توانید به مدت 6 ماه نگهداری کنید.
@ashpazzkhooneh