🌺کیک اسفنجی🌺
مواد لازم :
آرد : یک لیوان
شیر : یک لیوان
شکر : یک لیوان
روغن مایع : یک لیوان
وانیل :یک قاشق قاشق چایخوری
پکینگ پودر :1 قاشق مربا خوری
طرز تهیه :
ابتدا تمام تخم مرغ ها را با وانیل خوب میزنیم و بعد شكر را اضافه می كنیم و آنقدر می زنیم تا حجم مایع 2 برابر شود.
بعد روغن را اضافه می كنیم و 1 دقیقه می زنیم .
سپس نیمی از شیر را كه از قبل نیم گرم كرده ایم را اضافه كرده و كمی میزنیم و بعد نیمی از آرد را كه قبلاً با بكینگ پودر الك كرده ایم باز میزنیم وقتی خوب مخلوط شد بقیه شیر و بعد از كمی هم زدن مابقی آرد را اضافه می كنیم و به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فر با حرارت 175 درجه سانتی گراد قرار میدهیم.
پس این زمان ، کیک را در ظرف دلخواه قرار داده ، تزیین کرده ، و برش میزنیم.
😋 @ashpazzkhooneh
🌺ترشی لیته🌺
بادمجان : یک کیلو
سبزی معطر پاک کرده :نیم کیلو
فلفل دلمه ی سبز: یک عدد
فلفل دلمه ی قرمز: یک عدد
سیر رنده شده :یک قاشق سوپ خوری
فلفل سبز :50 گرم
هویج 3 :عدد
کلم پیچ سفید: 250 گرم
سرکه : یک کیلو
ادویه ی ترشی : یک قاشق سوپ خوری
نعنای خشک :یک قاشق غذاخوری
پونه ی خشک: یک قاشق غذاخوری
زرد چوبه : یک قاشق مرباخوری
(سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و ... است که آنها را کاملاً خرد می کنیم)
طرز تهیه :
ابتدا بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم.
سپس در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
بعد سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنیم.
کلم، هویج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را هم به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می کنیم.
در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید.
سپس سبزی معطر، ادویه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم.
در انتها سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنیم. حالا ترشی آماده است.
😋 @ashpazzkhooneh
🌺پیراشکی سوسیس🌺
مواد لازم :
پودر خمیر ترش نصف قاشق غذاخوری
آب گرم : یک چهارم پیمانه
آرد سفید : 3/5 پیمانه
شیر: 1 پیمانه
کره : یکذچهارم پیمانه
نمک: 1 قاشق چای خوری
سوسیس :400 گرم
قارچ: 6 عدد
فلفل دلمه ای خرد شده :2 قاشق غذاخوری
روغن: برای سرخ کردن
برای تهیه پیراشکی در ابتدا پودر خمیر ترش را در آب گرم بریزید و سپس به آن 1 قاشق غذا خوری آرد و 1 قاشق چای خوری نمک اضافه نمایید.
سپس شیر و کره را با مواد بالا مخلوط نمایید و آرد را کم کم به آن اضافه کنید تا خمیر به دستان شما نچسبد روی خمیر پارچه ی نم داری بکشید و به مدت 24 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
سوسیس های خرد شده و قارچ خرد شده و فلفل دلمه ای را در روغن سرخ کنید .
از خمیر به اندازه ی یک نارنگی کوچک بر دارید و با وردنه آن را صاف نمایید و از مواد آماده شده به اندازه ی 1/5 قاشق غذا خوری در داخل آن قرار دهید ، چهار گوشهٔ خمیر را روی هم بگذارید تا پیراشکی به صورت یک بقچه درآید آن گاه پیراشکی ها را در روغن سرخ نمایید.
😋 @ashpazzkhooneh
🍆🌶🌽🧀
#نان_بربری
مواد لازم برای۲ نفر:
آرد ۵ پیمانه
آب ولرم ۲ پیمانه
شکر ۱ قاشق چای خوری
نمک 1.5 قاشق چای خوری
خمیر مایه 2.5 قاشق چای خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
مواد رومال:
آرد ۱ قاشق چای خوری
آب ۲/۳ پیمانه
کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا آب ولرم را با خمیر مایه وشکر مخلوط میکنیم و۵دقیقه میگذاریم تا عمل بیاید
بعد آرد را الک کرده ونمک وبکینگ پودر را به آن اضافه کرده ومخلوط میکنیم سپس وسط آن را گود کرده ومخلوط خمیر آب را اضافه میکنیم وبا قاشق مخلوط میکنم
در ادامه خمیر را ۱۵دقیقه ورز میدهیم وبعد از ورز خمیر را یک ساعت در جای گرم میگذاریم تا هجمش دو برابر شود
بعداز استراحت خمیر را با وردنه باز میکنیم وبه شکل دلخواه در می آوریم سپس با استفاده از قلمو مخلوط آرد وآب را که از قبل روی حرارت گذاشته ایم تا ولرم شود روی آن میکشیم ودوباره خمیر را۲۰دقیقه استراحت میدهیم .
پس از استراحت دوباره روی خمیر از مخلوط آب وآرد میزنیم وکنجد میپاشیم سپس خمیر را با احتیاط روی سینی فر که از قبل چرب کرده ایم میگذاریم وبعددرفری که از قبل با ۱۸۰درجه سانتیگراد گرم کرده ایم به مدت ۲۰دقیقه میگذاریم بعد از ۲۰دقیقه ۵دقیقه هم گریل را روشن میکنیم تا روی نان ها طلایی شود .
♦️به خمیر به هیچ عنوان آرد اضافه نکنید زیرا بعد از پخت، نان خشک میشود
🆔 @ashpazzkhooneh
#توئیل
🌔شیرینی فرانسوی🌔
مواد لازم برای۵ نفر :
وانیل :نصف قاشق چای خوری
خامه ساده و معمولى ۲ قاشق چای خوری
نمک کمی
کره ذوب شده و خنک شده ۴۰ گرم
تخم مرغ (سفیده) ۱ عدد
آرد ۴۰ گرم
شکر ریز ۴۰ گرم
طرز تهیه :
ابتدا سفیده تخم مرغ و شکر را داخل کاسه ریخته وبا لیسک هم میزنیم .
بعد آرد الک شده را هم میریزیم و هم میزنیم تا جایى که دیگر صداى شکر را نشنویم و کاملاً شکر حل شده باشد ، کره و نمک را هم ریخته و هم میزنیم و بعد خامه را هم اضافه میکنیم و هم زدن را ادامه میدهیم تا مواد صاف و یکسان شوند ، وانیل و یا هر اسانسى که مایلیم رو هم میریزیم و کمى دیگر مواد را مخلوط میکنیم.
بعد از مواد با فاصله روى سینى فر که کاغذ انداختیم و کمى هم با روغن جامد چرب کردیم ، میریزیم، به اندازه یک قاشق کوچک و با لیسک این خمیر را مرتب پهن و نازک میکنیم تا دایره اى به قطر 6 سانت درست بشه و در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتى گراد ، به مدت تقریبى 10 دقیقه قرار میدهیم و بلا فاصله شیرینى ها را تا گرم هست به آن شکل میدهیم .
اگر دوست داشتید آن را لوله میکنید، به صورت سیگارت ، و یا روى یک استوانه قرار دهید تا شکل آن منحنى و کمى خمیده شود.
دقت داشته باشیدکه اگر شیرینى ها کمى در اثر خنک شدن خشک شد میتونید دوباره چند لحظه آن را داخل فر گرم قرار دهید تا دوباره نرم شوند و یا کلاً سینى فر را داخل فر با درب نیمه باز قرار دهید تا شیرینى ها خشک نشوند و شما به راحتى به آن شکل دهید .
شما میتوانید داخل شیرینى هاى لوله شده انواع کرم یا حلوا قرار دهید و درکنار بستنى قرار دهید و میل کنید.
با این شیرینى میتوانید کاسه هاى نونى درست کنید ، به این شکل که شیرینى دایره اى و یا دایره اى دالبرى را بعد از پخت ، بین دو تا کاسه کوچک ، یا بین دو تا قالب تکى مافین و یا پشت کاسه هاى کوچک قرار دهید تا شکل کاسه را به خود بگیرد و بعد داخل این کاسه نونى ، بستنى ریخته و با انواع میوه و شکلات سرو کنید.
۱ این شیرینى تا زمانى که گرم است قابلیت آن را دارد که به هر شکلى که دوست داریدآن را شکل دهید .
با اضافه کردن رنگ خوراکى و یا کمى قهوه غلیظ ، پودر کاکائو ، زعفران ... میتوانید به این شیرینى تنوع دهید و یا با استفاده از شابلون به شکل هاى مختلف ، شیرینى هایى به اشکال مختلف درست کنید و دسر ها را با این شیرینى تزئین کنید.
✅ نکات
این شیرینى در زبان فرانسه به معناى کاشى / موزائیک / سرامیک است ...و به دو نوع ساده و تورى درست میشود ... البته با رنگ ها و اسانس هاى مختلف ...
توئیل را با پنیر رنده شده هم میتوان تهیه کرد ( شکل تورى دارد ) ...که در این صورت براى تزئین و تکمیل کننده غذا ها و سالاد ها بکار میرود
@ashpazzkhooneh
🍎#ژله_میوه ای🍊
برای آماده سازی این دسر زیبا و جالب شما به پودر ژله و میوه یا پوست میوه نیاز دارید
ابتدا میوه را از وسط نصف کنید ، داخل میوه را خالی کنید تا به شکل کاسه شود
بعد ژله را با توجه به دستور بسته بندی آماده کنید ، داخل کاسه های میوه را با ژله پر کنید
سپس ژله را داخل یخچال بگذارید تا ژله بسته شودو بعد همانند شکل ژله ها را برش بزنید
شمامیتوانید از سیب و انواع میوه ها برای آماده سازی این دسر ساده استفاده کنید .
😋 @ashpazzkhooneh
#مرغ_بدون_فر
☺️موادلازم :
مرغ : یک عدد حدود یک کیلو
گوجه فرنگی :یک عدد
سیر :یک حبه
پیاز: یک عدد
چوب دارچین :یک عدد
هویج :یک عدد
زعفران و نمک و فلفل و آبلیمو:به مقدارلازم
طرزتهیه :
ابتدا مرغ رو به همراه پیاز و برگ بو چوب دارچین وسیر و نمک فلفل و یک و نیم لیوان آب بزارید بپزه و در آخرای پخت کمی زعفران به اون اضافه کنید اگر در دسترس ندارید میتونید کمی رب گوجه بزنید.
یک عدد هویج رو جدا بخار پز کنید ویک عدد گوجه و فلفل دلمه داخل شکمش بزارید تا بپزه بعد از پخت مرغ بهش آبلیمو تازه بزنید تا مزه دار بشه.
حالا توی تابه کمی روغن بریزید مرغ رو خوب سرخ کنید.و در کنارش هم میتونید چند تا هویج رو بخار پز کنید و درکنار مرغ سرخ کنید.
موقع سرو هم یک قاشق آب مرغ رو روی مرغ بریزید تا براق به نظر برسه.
حالا میریم سراغ برنجمون و ته دیگش،
شما ابتدا نصف لیوان ماست سفت ودوعددزرده تخم مرغ رو با زعفران دم شده وروغن ونمک وفلفل بزنید تا یک دست بشه.
برنج رو آبکش کنید (البته کمی از برنج رو حدود دو کفگیر دون تر بردارید وکمی که خنک شد با مواد ماستی مخلوط کنید وته قالب ویا قابلمه روغن بریزیدواین مواد ماستی رو زیر بریزید وکمی با قاشق فشرده کنید و اگر دیدید مایه ماستیتون شله کمی دیگه برنج اضافه کنید و ته قابلمه بریزید و بقیه برنجتون رو روش بریزید و بذارید روی شعله تا برنج دم بکشه )
@ashpazzkhooneh
🌼فلافل آبادان🌼
ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ :
ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ : 2 ﻋﺪﺩ
ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ : 1 ﻋﺪﺩ
ﻧﺨﻮﺩ : 1 ﻓﻨﺠﺎﻥ
ﺟﻌﻔﺮﯼ ﺳﺎﻃﻮﺭﯼ ﺷﺪﻩ : مقداری
ﻓﻠﻔﻞ ﻗﺮﻣﺰ : مقداری
ﺗﺮﺷﯽ : نصف ﻓﻨﺠﺎﻥ
ﻋﺪﺱ : 1/4 ﻓﻨﺠﺎﻥ
ﺁﻭﯾﺸﻦ : مقداری
ﺳﯿﺮ : 2 ﻋﺪﺩ
ﻧﻤﮏ : به مقدار لازم
ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ:
ابتداﻧﺨﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﯾﮏ ﭼﻬﺎﺭﻡ ﺁﻥ ﻋﺪﺱ 24ﺳﺎﻋﺖ ﺑﺨﯿﺴﺎﻧﯿﺪ ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﻭ ﺑﺎﺭ ﭼﺮﺥ ﮐﻨﯿﺪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﭼﺮﺥ ﮐﺮﺩﻥ ﺩﺭ ﺑﺎﺭ ﺩﻭﻡ ﺩﻭ ﺣﺒﻪ ﺳﯿﺮ و ﯾﮏ ﻋﺪﺩ ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﮐﻮﭼﮏ و ﻗﺪﺭﯼ ﻧﻤﮏ, ﻓﻠﻔﻞ ﻗﺮﻣﺰ ﻭ ﺑﮑﯿﻦ ﭘﻮﺩﺭ ﺑﻪ آﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﺑﻌﺪ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﯾﮏ ﻋﺪﺩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺧﻤﯿﺮ ﺩﺭﺳﺖ ﮐﻨﯿﺪ.
بعد 2 تا 3 ﺳﺎﻋﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﯾﺨﭽﺎﻝ ﻣﺎﻧﺪ ، ﺩﺭ ﺭﻭﻏﻦ ﺳﺮخ ﮐﻨﯿﺪ .
البته اینکار را در ﺗﺎﺑﻪ ﮐﻮﭼﮏ ﻭﻟﯽ ﺑﻠﻨﺪ ﺍنجام دهیدﺗﺎ ﺩﺭ ﺭﻭﻏﻦ ﺷﻨﺎﻭﺭ ﺑﺎﺷﺪ.
ﺗﻮﺟﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﺪ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﺭﻭﻏﻦ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺟﻮﺵ ﺑﺎﺷﺪ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﺮﺥ ﺷﺪﻥ ﺁﻥ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﺍﺳﺖ.
ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺳﺮﺥ ﺷﺪﻥ ﮔﺮﻡ ﮔﺮﻡ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺳﺮﻭ ﮐﻨﯿﺪ.
ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ سلیقهٔ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﺳﺲﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ، ﺟﻨﻮﺑﯽﻫﺎﯼ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻓﻼﻓﻞ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺗﺮﺷﯽ ﺗﻨﺪ ﻭ ﮐﻢ ﺁﺏ ﻣﯿﻞ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ.
@ashpazzkhooneh