#_قورمه_سبزی_گیلانی
مواد لازم :
سبزی قورمه 500 گرم
لوبیا قرمز 1 لیوان
گوشت گوساله 400-600 گرم
آبغوره 1/2 لیوان
فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
بادمجان قلمی 2 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
روغن کنجد به میران لازم
لیمو عمانی 2 عدد ( در صورت تمایل)
طرز تهیه :
ابتدا لوبیا قرمز را از شب گذشته خیس می کنیم .اگر سبزی را در همان روز سرخ می کنید با یک پیاز متوسط رنده شده مخلوط کنید و سرخش کنید؛ در نظر داشته باشید که رنگ سبزی بعد از سرخ شدن باید سبز تیره باشد. لوبیای خیس خورده را کمی در آب جوش گذاشته و بعد داخل صافی ریخته و روی آن آب گرم می ریزیم؛ تا رنگ قرمز و احیانا سیاه لوبیا کاملا تمام شود. در این مرحله روغن کنجد را داخل قابلمه ریخته و بعد سبزی سرخ شده و گوشت را با هم تفت می دهیم؛ که رنگ گوشت عوض شود.
اکنون فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم و یک تفت کوچک می دهیم. حال لوبیا ها را اضافه کرده و مقدار قابل توجهی آب می ریزیم. شعله را کم می کنیم تا خورشت بپزد و جا بیفتد. در اواخر پخت خورشت آبغوره و نمک را اضافه می کنیم. اکنون بادمجان ها را که تلخیش را از قبل گرفته بودیم داخل روغن کنجد سرخ می کنیم؛ و در 10 دقیقه ی آخر به قورمه سبزی اضافه کرده تا چند قل کوچک در قرمه سبزی بزند. همچنین گوجه ها را در روغن کنجد سرخ می کنیم و موقع سرو کردن خورشت روی آن قرار می دهیم.
@ashpazzkhooneh
#_سوپ_گشنیز_باماست
مواد لازم :
▫️جو پوست کنده 1 لیوان
▫️هویج 2 عدد متوسط
▫️ماست دو لیوان
▫️گشنیز خرد شده یک لیوان
▫️سیر دو حبه
▫️آب مرغ دو لیوان
▫️فلفل قرمز به میزان لازم
▫️فلفل سیاه به میزان لازم
▫️نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
برای شروع جو پوست کنده را در یک قابلمه با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. بعد از پخت با استفاده از صافی آب آن را جدا می کنیم و جو پخته شده را کنار می گذاریم برای آب مرغ می توانید از عصاره مرغ استفاده کنید در ادامه هویج را به صورت نگینی خرد می کنیم و در یک قابلمه به همراه جو پخته و آب مرغ روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد بعد از به جوش آمدن حرارت را کم می کنیم تا همه مواد با حرارت ملایم به خوبی بپزند.
در اواسط پخت دو حبه سیر رنده شده را به همراه مقداری فلفل سیاه ، فلفل قرمز و نمک هم اضافه می کنیم در 10 دقیقه آخر پخت، گشنیز را که از قبل خرد کرده ایم اضافه می کنیم و هم می زنیم تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند و سوپ ته نگیرد.وقتی سوپ به غلظت مورد نظرمون رسید، ماست را با همزن دستی هم می زنیم تا بکدست شود و کم کم به سوپ اضافه می کنیم. در این مرحله باید حرارت را کم کنید و سوپ را به صورت مداوم هم بزنیم تا ماست به اصطلاح نپرد. ماست باید داغ شود اما جوش نزند. در صورت تمایل یک عدد لیموی تازه هم بزنید.سوپ را در ظرف سوپ خوری می کشیم و با گشنیز و یا جعفری تازه و معطر تزیین می کنیم و بعدش سرو می کنیم.
@ashpazzkhooneh
#_اسكالوپ_مرغ
مواد لازم:
سینه مرغ: 1 عدد
قارچ: 3 عدد
سس گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
پنیر مازارلا: 2/1 لیوان
گوجه فرنگی بدون پوست: 1 عدد
آب: 2 قاشق غذا خوری
جعفری: 5 ساقه
آرد سفید: 3 قاشق غذا خوری
پاپریکا، پودر سیر، آویشن، روغن، نمک وفلفل به مقدار دلخواه
طرزتهيه:
ابتدا سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کرده و استخوانها و پوست را جدا می کنیم، هر قسمت را بصورت برش های طولی به 2 قسمت برش می دهیم و با استیک کوب یا گوشت کوب کمی آن ها را پهن می کنیم ( تکه های گوشت نباید سوراخ شوند )، مقداری از ادویه ها را با روغن مخلوط کرده و سینه های مرغ را داخل آن می گذاریم، گوجه فرنگی را خرد کرده و با مقداری روغن تفت می دهیم، سس گوجه فرنگی، پودرسیر، آویشن و نمک و فلفل را اضافه کرده و جعفری ها را خرد و اضافه می کنیم کمی تفت می دهیم و آب را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و از روی حرارت بر می داریم، سینه های مرغ را پهن گرده و مقداری از قارچ خرد شده و پنیر را همراه مقدار کمی از سس وسط هر یک می گذاریم، کناره های را روی هم آورده و با گوشت کوب به آرامی لبه ها را می کوبیم تا به یکدیگر بسته شوند، رو و زیر مرغ را آرد زده و با مقدار کمی روغن حدود 5 تا 6 دقیقه سرخ می کنیم و با مابقی سس سرو می کنیم.
@ashpazzkhooneh
#پودینگ_مرغ
✏️مواد لازم
🔸نمک و فلفل و ادویه به مقدار لازم
🔸پنیر گودا ۱۵۰ گرم
🔸جعفری خرد شده ۳ قاشق غذا خوری
🔸آرد سیب زمینی ۱ قاشق غذا خوری
🔸ماست سفت ۲ قاشق غذا خوری
🔸روغن مایع ۱ قاشق غذا خوری
🔸سیب زمینی متوسط ۱ عدد
🔸هویج متوسط ۲ عدد
🔸پیاز کوهی یا دم پیازچه خرد شده ۵۰ گرم
🔸تخم مرغ ۲ عدد
🔸پیاز کوچک ۱ عدد
🔸سینه مرغ ۵۰۰ گرم
♨️طرز تهیه
🔹مرغ رو با پیاز و نمک و فلفل و ادویه چرخ کنید. سیب زمینی و هویج را خرد کنید.
🔹زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید،زرده را کاملاًمی زنیم تا سفید شود، بعد مرغ و پیاز را داخل رزده تخم مرغ می ریزیم و مخلوط می کنیم. بعد سیب زمینی و هویج ،روغن مایع و ادویه و پنیر گودا را اضافه می کنیم.
🔹پیاز کوهی و جعفری را حسابی ریز خرد می کنیم و اضافه می کنیم در این قسمت ماست را اضافه می کنیم و سپس سفیده تخم مرغ را به مواد اضافه می کنیم.
🔹مواد را داخل ظرف مناسب فر که کف آن را با کاغذ روغنی پوشانده ایم می ریزیم و روی آن را با فویل می پوشانیم. روی حرارت ٢٠٠ درجه سانتی گراد به مدت حدود یک ساعت قرار می دهیم.
🔹حدود ١۵ دقیقه آخر پخت کاغذ آلومینیوم را از روی ظرف برمی داریم تا روی پودینگ طلایی شود
@ashpazzkhooneh
#سالاد_گندم_ترکیه_ای
گندم رو شسته و یه شب خیس میکنیم. روز بعد گندم رو داخل کاسه بزرگ ریخته. ذرت، گردو و پیاز و خیار و فلفل دلمه و هویج و گوجه خرد شده اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
برای سس سرکه، روغن زیتون، کمی شکر، نمک، فلفل سیاه و سس خردل مخلوط میکنیم و به سالاد اضافه می کنیم.
حداقل 2ساعت در یخچال داخل ظرف دربسته نگه میداریم تا سس جذب سالاد بشه بعد سرو می کنیم.
@ashpazzkhooneh
#_کوکو_سویا
موادلازم:
سویا دانه ریز خیس خورده: ۲ پیمانه
جعفری تازه خرد شده: ۴ قاشق غذا خوری
پیاز متوسط: ۲ عدد
آرد سوخاری: ۳ قاشق غذا خوری
تخم مرغ:۲-۳ عدد
سیب زمینی متوسط: یک عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
پودرسیر و زیره: به مقدار لازم
زردچوبه و آویشن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
سویا را که قبلا با آب گرم خیس کردید از آب دربیاورید و آب آن را بگیرید. پیاز و سیب زمینی را رنده کرده آب آن را بگیرید به سویا اضافه کنید.
جعفری خرد شده، تخم مرغ و آرد و ادویه ها را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
روغن را در تابه داغ کنید و از مایه با قاشق بردارید داخل روغن داغ بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید. بعد هم روی دستمال پهن کنید تا روغن اضافی آن کشیده شود.
@ashpazzkhooneh
#کوبیده_مرغ
غذایی آسان برای مهمانی های افطاری
مواد لازم:
▫️سینه مرغ بدون استخوان یک عدد
▫️پیاز یک عدد بزرگ
▫️زعفران غلیظ دم شده یک قاشق
▫️سیر 5 حبه یا پودر سیر یک قاشق چایخوری(به دلخواه)
▫️جعفری تازه به مقدار دلخواه
▫️فلفل دلمه ای رنده شده یک عدد
▫️نمک به میزان لازم
▫️فلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا سینه مرغ رو چرخ میکنیم و پیاز و سیر هم همراه مرغ چرخ می کنیم.(می توان پیاز را جداگانه چرخ کرد و پس از این که آب پیاز را گرفتیم پوره آن را به مواد اضافه کنیم).
نمک،زعفران ،فلفل، جعفری تازه و فلفل دلمه ای رنده شده را اضافه می کنیم سپس یکم ورز می دهیم و می گذاریم یک ساعت داخل ظرف دربسته داخل یخچال استراحت کند.
بعد از یک ساعت داخل کباب زن (که پلاستیکی به شکل مستطیل هست همه فروشگاه ها دارن) زدم یه کاسه آب هم کنارتون بزارید نوک انگشت خیس کنید و کباب ها را صاف کنیدو بذارید داخل ماهیتابه رژیمی با حرارت خیلی کم تا پخته و برشته شود. اواخر پخت می توانید یه قاشق روغن اضافه کنید حسابی سرخ شود.
@ashpazzkhooneh
#اسپرینگ_رول_ویژه پذیرایی از مهمانان افطاری در ماه رمضان
مواد خمیر:
4 عدد تخم مرغ
1/3 پیمانه شیر
1/2 پیمانه فلفل دلمه ای رنگی
1/2 پیمانه آرد
زردچوبه و فلفل تند به مقدار لازم
مواد میانی:
1 عدد سینه مرغ پخته شده و چرخ شده
1 پیمانه کالباس رنده شده
1/2 پیمانه جعفری
سس مایونز و فلفل تند به میزان لازم
طرزتهیه:
ابتدا خمیر را آماده می کنیم. آرد و شیر را همراه با کمی زردچوبه وفلفلِ تند باهم مخلوط می کنیم.
بعد یکی یکی تخم مرغ ها را اضافه کرده و با همزن دستی می زنیم وبعد فلفل دلمه ای رنگی را اضافه کرده و داخل ماهیتابه ی چرب شده می ریزیم و روی گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد.
وقتی دست روی خمیر زدیم و به انگشتمان چیزی نچسبید آماده هست میذاریم خمیر سرد شود.
همه ی مواد میانی را با هم مخلوط کرده و سس مایونز به آنها اضافه می کنیم تا مواد ما چسبندگی پیدا کند بعد پشت خمیر 1 قاشق سس مایونز ریخته و مواد را روی خمیر خوب پهن می کنیم و از یک طرف رول می کنیم و 1 ساعت در یخچال قرار داده و بعد برش می زنیم و با گوجه و هویچ تزیین می کنیم.
@ashpazzkhooneh
#بامیه_خانگی
✏️مواد لازم
🔸تخم مرغ ۲ عدد
🔸آرد سفید ۸ قاشق غذا خوری
🔸شکر ۲ لیوان
🔸روغن جامد یا کره ۲ قاشق غذا خوری
🔸آب ۲ لیوان
🔸روغن مایع به مقدار لازم
🔸هل و گلاب به مقدار لازم
🔸وانیل و زعفران به مقدار لازم
🔸جوش شیرین ۱/۴ قاشق چای خوری
♨️طرز تهیه
🔹دو لیوان شکر را در یک لیوان آب حل کرده و کمی وانیل، هل، زعفران و گلاب اضافه نموده و روی شعله بگذارید تا به جوش آید و آنقدر بجوشد تا قوام بیابد سپس شربت را کنار بگذارید تا سرد شود.
🔹یک لیوان آب را با کمی روغن در دیگچه جوش آورده سپس آرد را کم کم اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود و بگذارید تا خمیر بدست آمده سرد شود.
🔹تخم مرغها را یکی یکی با فاصله به خمیر بامیه اضافه کنید و بعد جوش شیرین را اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست آید.
🔹خمیر بامیه را داخل قیف مخصوص ریخته و داخل روغن داغ بیاندازید و بعد از طلایی رنگ شدن بامیه را از روغن بیرون بیاورید و داخل شربت انداخته و بعد بیرون کشیده درون آبکش بگذارید تا شربت و روغن اضافی آن گرفته شود.
@ashpazzkhooneh
#دسر_هزار_شب ویژه ماه مبارک
موادلازم:
شيره انگور: 1 ليوان
آب: 1 ليوان
آرد: 3 ق غ
كره: 50 گرم
لايه شيري:
شير : 3 ليوان
شكر: نصف ليوان
آرد: 1 ق غ
نشاسته ذرت: 1 ق غ
وانيل: 1 ق م
كره: 50 گرم
طرزتهیه:
ابتدا لايه شيری را آماده می كنيم داخل ظرفی تمام مواد را می ريزيم بجز وانيل و كره همه رو باهم مخلوط می كنيم تا گوله های آرد و نشاسته باز شود و مواد یکدست و صاف شوند و با حرارت خيلی كم مدام هم می زنيم تا غليظ شود در آخر كره و وانيل را اضافه كرده از رو حرارت برمی داريم.
برای لايه بعدی باز همه مواد، بجز كره را مخلوط كرده روی حرارت ملايم مدام هم می زنيم تا مواد غليظ شود در اخر كره را اضافه كرده و از روی حرارت برمی داريم
ظرف مورد نظر را خيس كرده يك ملاقه از مواد شيری بعد يك ملاقه از مواد شيره انگور وسط ظرف ميريزيم به همين ترتيب ادامه می دهيم تا مواد تمام شود. ظرف را داخل يخچال بمدت 6ساعت قرار می دهيم بعد كناره هاشو از ظرف جدا كرده داخل ظرف سرو بر می گردانیم.
@ashpazzkhooneh
#کیک_پنیر_جعفری
مواد لازم :
پنیر سفید: یک پیمانه
پنیر پیتزا: یک پیمانه
روغن زیتون: یک دوم پیمانه
آرد: دو پیمانه
بیکینگ پودر: سه قاشق چایخوری
جعفری ساطوری شده: یک پیمانه
تخم مرغ: سه عدد
شیر کم چرب: یک پیمانه
نمک و فلفل: کمی
طرز تهیه:
ابتدا فر رو روی درجه 180 درجه گرم می کنیم جعفری ها رو ساطوری کرده و در یک ظرف پنیر سفید و پنیر پیتزا رو با هم مخلوط میکنیم، تخم مرغ ها را افزوده مخلوط می کنیم تا پف کند، روغن و شیر به همراه نمک و فلفل رو اضافه کرده خوب هم می زنیم، سپس آرد و بیکینگ پودر الک شده را کمکم اضافه و مخلوط میکنیم در پايان جعفری خرد شده رو افزوده به کمک لیسک هم می زنیم و در قالب چرب شده، فر 180 درجه به مدت 35 دقیقه قرار می دهیم تا روی کیک کاملا طلایی شود
@ashpazzkhooneh
#بریتل_آجیل_مخلوط
✏️مواد لازم:
🔸جوش شیرین : ۱/۲ قاشق چای خوری
🔸وانیل : ۱/۲ قاشق چای خوری
🔸کره : ۱ قاشق غذا خوری
🔸آجیل (مخلوط) : ۱/۲ پیمانه
🔸شوربای ذرت: ۱/۲ پیمانه
🔸شکر : ۱/۲ پیمانه
♨️طرز تهیه:
🔹سینی کوچکی را با روغن چرب کنید و کنار بگذارید. در یک کاسه، شکر وشوربای ذرت را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را بدون در به مدت 5 دقیقه در مایکروفر با قدرت 100 درصد قرار دهید. در این فاصله دوبار این مایه را هم بزنید.
🔹کره و مخلوط آجیل را به آن اضافه کنید. دوباره به مدت 2 دقیقه درمایکروفر با قدرت 100 درصد حرارت دهید. در این مرحله، وانیل و جوششیرین را اضافه کنید و فورا مخلوط را داخل سینی بریزید.
🔹با چنگال، آنها را پهن کنید تا یک لایه نازک تشکیل دهند. آنها را در یخچال قرار دهید تا سفت شوند. پس از سفت شدن، بریتل را به تکه های کوچک بشکنید.
💡سایر نکات
🔸این بریتل را میتوانید به مدت یک هفته داخل ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.
@ashpazzkhooneh