🍆کشک بادمجان کبابی
✏️مواد لازم برای۴ نفر
🔸بادمجان ۵ عدد
🔸سیر ۵ حبه
🔸پیاز ۲ عدد
🔸نعنا خشک ۲ قاشق غذا خوری
🔸کشک ۱/۲ لیوان
🔸گردو ۱/۲ لیوان
🔸نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
🔸روغن به مقدار لازم
♨️طرز تهیه
🔹ابتدابادمجانهاراکبابی می کنیم وبعدیک ظرف روی بادمجان های کبابی میگذاریم تاسردبشه وبعدراحت پوستش جدابشه وقتی سردشدپوستش رامیکنیم وزیرآب سردمیگیریم تادیگه اثری ازپوست بادمجانهانباشه
🔹پیازرابه صورت نگینی خوردکرده وسرخ میکنیم وزردچوبه بهش میزنیم بعدهم سیررنده شده رابه پیازاضافه میکنیم سپس نعناع خشک رااضافه کرده درحدمخلوط شدن باموادچون نعناع اگرزیادحرارت ببینه میسوزه
🔹تواین مرحله بادمجان های کبابی راکه پوره کردیم( باچنگال یاگوشتگوب )رابه پیازوسیرونعناع داغ اضافه کرده وخوب مخلوط میکنیم وتفت میدیم کشک راکه باآب به مدت بیست دقیقه جوشاندیم به بادمجانها اضافه کرده ومیگذاریم تاپخته بشه وجابیفته وطعم موادبه خوردهم دیگربرود
🔹بعدازپختن کشک وبادمجان درلحظه آخرنمک رااضافه میکنیم چون ممکن هست کشک شورباشه وکشک وبادمجان شوربشه سپس کشک وبادمجان راداخل ظرف کشیده وبانعناع وپیازوسیرداغ وکشک وگردو تزیین میکنیم .
🔺سایر نکات
🔸بادمجانهارامیتوانیدروی شعله ی اجاق گاز یا منقل ذغالی کباب کنید اضافه کردن گردواختیاری هست ولی طعم کشک وبادمجان را خیلی خوشمزه ترمیکنه مقدارروغن برای سرخ کردن پیاز نعناع وسیرخیلی کم هست برای همین میزان سلامت این غذاخیلی بیشترازکشک وبادمجان سرخ شده است چون اصولا برای سرخ شدن بادمجان روغن زیادی مصرف میشه
@ashpazzkhooneh
#_سوپ_كدو_سبز
اب مرغ يا اب قلم ٦پيمانه
كدو سبز خورشتي ٣عدد متوسط
ماست ٢پيمانه
پياز رنده شده ١عدد متوسط
سير ٥حبه
نعنا خشك٣قاشق غذاخوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
ارد ٢قاشق غذا خوري
كره ٥٠گرم
ابتدا پياز را با كره و كمي زردچوبه تفت دهيد (فقط در حد نرم شدن )سپس سير و كدو رنده درشت شده را اضافه كرده و پنج دقيقه تفت دهيد سپس به اب مرغ يا اب قلم اضافه كنيدو
بعد از نيم ساعت مخلوط ماست و ارد را كم كم اضافه كنيد و هم بزنيد بعد ازده دقيقه نعنا خشك را اضافه كنيد و بعد سه دقيقه شعله را خاموش كرده و سرو كنين
@ashpazzkhooneh
#ساندویچ_سبزیجات😋👌
ایده خوشمزه #افطاری
مواد لازم:
▪️برنج - یک لیوان
▪️سیر- 2 حبه
▪️پیاز- یک عدد
▪️فلفل دلمه ای- یک عدد
▪️خیار- یک عدد
▪️زیره سیاه 2- قاشق چای خوری
▪️پونه کوهی- یک قاشق چای خوری
▪️لوبیای پخته- یک لیوان
▪️ذرت پخته - یک لیوان
▪️سس سویا- 2 قاشق غذاخوری
▪️رب گوجه فرنگی- 2 قاشق غذاخوری
▪️روغن به میزان لازم
▪️فلفل و نمک به مقدار کافی
طرز تهیه:
برنج را داخل قابلمه بریزید و 2 لیوان آب به آن اضافه کنید ، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهیدبرنج بپزد.داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید ، پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود؛ سپس فلفل دلمه ای خرد شده لوبیای پخته ، ذرت پخته ، سس سویا ، زیره سیاه ، پونه کوهی ، رب گوجه فرنگی و مقداری فلفل و نمک اضافه کنید.با حرارت متوسط 5 دقیقه مواد را هم بزنید و تفت دهید. سپس برنج پخته شده را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر مواد را تفت دهید و سپس از روی حرارت بردارید.مواد را داخل نان پیتا یا نان لواش بریزید و روی آن تکه ای خیار قرار دهید و سرو کنید.
@ashpazzkhooneh
#_خورش_چغاله_بادام😍
موادلازم
چغاله بادام : 400 گرم
گوشت خورشتی : 400 گرم
آلوچه سبز : به میزان لازم
نعنا و جعفری : نیم کیلو
نمک و زردچوبه : به میزان لازم
پیاز : 1 عدد
✍طرز تهیه :
ابتدا گوشت خورشتی رو با پیاز ریز شده تفت داده و زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم و حالا 3 لیوان آب رو گوشت مون میریزیم تا پخته بشه بعد چغاله بادام های ریز رو همینطوری میتونید داخل خورشت تون بریزید و چغاله های درشت رو میتونید از وسط نصف کنید و حدودا 45 دقیقه ای وقت لازم هستش که پخته بشه و حالا جعفری و نعنا رو هم پاک کرده شسته و ریز میکنیم و در روغن کمی تفت داده همراه با آلوچه سبز به خورشت تون اضافه میکنیم فقط آلوچه سبز رو آخر خورشت میریزم چون زود پخته میشه باید حواستون باشه که آلوچه ها تون له نشه چون چاشنی خییییلی خیییلی خوشمزه ای به خورشت تون میده در آخر نمک رو هم اضافه کنید( و اگر هم دوست داشتید برای چاشنی از سه قاشق آبغوره استفاده کنید بستگی به دائقه خودتون داره) بعد با حرارت ملایم میزارید تا خورشتتون کاملا جا بیفته ..
@ashpazzkhooneh
#_ژله
✍ابتدا ژله رنگ دلخواه رو با یک لیوان آبجوش درست کنید و به جای آب سرد یک بستنی وانیلی بریزید یه مقدار از ژله رو توی قالب بریزید و بزارید توی یخچال تا نیم بند بشه طوری که انگشت بهش بچسبه . حالا همون رنگ ژله رو درست کنید برای هر بسته یک لیوان آبجوش و کمتر از نصف لیوان آب سرد . مقداری از ژله رو روی ژله قبل بریزید و بزارید یخچال تا ببنده . این کار رو تا پر شدن قالب انجام دهید . اینکه قسمت شفاف اول باشه یا کدر بستگی به سلیقه خودتون داره .
@ashpazzkhooneh
#آش_زرشك 🍜 😋
🔸ابتدا زرشک ها را شسته و کنار گذاشته سپس درون ظرفي پیاز ریز خرد شده را با كمي زردچوبه و مقدار کمی روغن تفت داده تا طلایی شود ، سپس به آن عدس ، جو ، و عدس قرمز (دال ) كه از قبل همگي خيس خورده اند را اضافه ميكنيم ، بعد از يك ساعت از پخت آش ، آب زرشک تازه را كه با ميكسر يا بلندر گرفته شده را به آن اضافه می کنیم و بعد از حدود بیست دقیقه جوشیدن نمك ، گلپر و سبزي ترخون را افزوده و بعد از جا افتادن آن را سرو ميكنيم
@ashpazzkhooneh
#بانوفی_پای
✏️مواد لازم :
🚩بیسکویت (خرد شده به تکه های کوچک) ۷۰ گرم
🚩موز (حلقه شده) ۲ عدد
🚩پودر شکر ۴ قاشق غذا خوری
🚩خامه ۲۳۵ گرم
🚩کارامل ۳۰۰ گرم
✏️طرز تهیه:
🔹مواد اولیه و 2 ظرف دلخواه برای تهیه بانوفی پای را آماده کنید.
🔹همه مواد اولیه را بین این دو ظرف تقسیم کرده
🔹ابتدا تکه های کوچک بیسکوییت را به مقدار مساوی، در هر دو ظرف بریزید
🔹سپس روی بیسکوییت ها، تکه های موز را قرار دهید. مقداری برای لایه دوم موزها کنار بگذارید.
🔹حالا کارامل را اضافه کنید. در صورت غلظت بیش از حد، کارامل را با مقدار خیلی کمی شیر مخلوط کنید. (مقداری کارامل برای لایه دوم کنار بگذارید).
🔹خامه را با پودر شکر مخلوط کرده و بزنید تا فرم بگیرد.سپس به مقدار مساوی بین دو ظرف تقسیم کنید.
🔹روی موز و کارامل را کاملا با خامه بپوشانید
🔹حالا تکه های باقیمانده موز را اضافه کرده و روی آنها کارامل بریزید.
🔹در صورت تمایل برای تزئین مقداری شکلات مایع و شکلات رنده شده یا پودر کاکائو یا پودر قهوه اضافه کنید.
از این دسر لذیذ و ساده لذت ببرید.
@ashpazzkhooneh
animation.gif
حجم:
492.7K
🍴 طرز تهیه حلوای دارچین
🔺مواد لازم:
آرد 2 پیمانه
شکر 1 و 1/2 پیمانه
آب 1 پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
روغن جامد 1 و 1/2 پیمانه
هل 1 قاشق چایخوری
حلوای دارچین برای میان وعده، دسر یا ماه رمضان بسیار دلچسب و پر طرفدار است و میتوان آن را با شکل ها و تزیینات خلاقانه و هیجان انگیزی سرو کرد.
🔺طرز تهیه
یک قابلمه بردارید و آب، شکر، هل و گلاب را در آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و بهم بزنید تا شکر در آب حل شود به جوش بیاید. حدودا 5 دقیقه صبر کنید تا شربت آماده شود اما مراقب باشید که خیلی غلیظ نشود.
برای تهیه حلوای دارچین باید آرد را دو بار الک کنید. قابلمه ی دیگری بردارید و روغن جامد را در آن بریزید. آرد را به روغن اضافه کنید و با هم خوب تفت دهید تا حدی که بوی خامی آرد گرفته شود. وقتی آرد کرم رنگ شد، میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
پودر دارچین را روی آرد الک کنید و کم کم به آن اضافه کنید. خوب بهم بزنید تا کاملا دارچین در بین آرد پخش شود.
شربت یا شهد حلوایی که آماده کرده اید را طی چندین مرحله و به آرامی به مخلوط آرد و دارچین اضافه کنید. مراقب باشید که به دست و صورتتان پاشیده نشود، چون باعث سوختگی خواهد شد.
همان طور که قابلمه روی حرارت نیست، به هم زدن ادامه دهید تا حلوا قوام بیاید. اگر حلوای دارچین شما خیلی روان و آبکی بود میتوانید آن را چند دقیقه روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود.
حلوای دارچین را در ظرف سرو بکشید و با انواع روش های تزیین حلوا آن را زیبا کنید.
@ashpazzkhooneh
#خورش_کنگر .
برای تهیه خورش کنگر:
پیازوتف میدم تا سبک وشیشه ای بشه بعدزردچوبه وفلفل سیاه اضافه میکنم عطرادویه ها که بلندشد گوشت رواضافه میکنم تا با پیازوادویه حسابی تف بخوره وآبش کشیده شه.مقدارکافی آب اضافه میکنم ومهلت میدم گوشت بپزه.
وقتی دوسوم زمان پخت گوشت گذشت نعناع-جعفری سرخ شده بهمراه کنگرتف داده شده به خورش اضافه میکنم بهمراه نمک.واجازه میدم روی شعله ملایم خورش جابیفته.
.
برای چاشنی خوراکهاوخورشها سخت گیرنیستم .لیموی تازه یاآبغوره یاآب نارنج تازه هرکدوم توخونه باشه استفاده میکنم.
.
برای خورشهایی که نعناع جعفری داره مثل کرفس،کنگر،چاقاله بادام،گوجه سبزو...بهتره کمی هم سبزی قورمه سبزی سرخ شده اضافه کنیم تا خورش لعاب دارباشه.
@ashpazzkhooneh
مواد لازم برای تهیه
#خوراک_لوبیاچیتی_قارچ
۲۰۰گرم لوبیا چیتی خام
۱۵۰گرم قارچ
پیاز بزرگ و خلالی خرد شده دو عدد
رب گوجه فرنگی ۲ق غ
1 قاشق مربا خوری پودر گلپر در صورت تمایل
نمک، فلفل سیاه و زرچوبه به مقدار لازم
لوبیا چیتی رو از شب خیس میکنیم و برای اینکه نفخش بره بهتره دو الی سه بار آبش رو عوض کنیم. حالا لوبیا رو همراه 3 لیوان آب داخل قابلمه میریزیم، همین که جوش اومد آبشو میریزیم دور و دوباره روش آب جوش میریزیم، اینکارو انجام میدیم تا در نهایت رنگ خوراک ما تیره نشه، روی حرارت ملایم میذاریم تا لوبیا بپزه.
قارچها رو اسلایس باریک خرد کرده و با مقداری کره روی حرارت بالا تفت میدیم، کمی آبلیمو در انتها با قارچ اضافه کنید و از روی حرارت بردارید
در ظرف دیگری پیاز داغ کنید، رب و ادویه ها رو بزنید و اجازه بدین رب از خامی در بیاد و رنگش باز بشه
در نهایت، بعد از پخت کامل لوبیا، قارچ و پیاز داغ رو به محتویات ظرف اضافه کنید و بزارید خوراکتون خوب جا بیافته
میتونید از آرد سیب زمینی برای غلظت خوراکتون استفاده کنید
@ashpazzkhooneh
رنگینگ غذای سبک برای ماه رمضان
مواد لازم (برای چهار نفر) :
آرد گندم 500 گرم
روغن 300 گرم
خاکه قند 125 گرم
خرمای سیاه نرم 500 گرم
مغز گردو 125 گرم
دارچین کوبیده نرم 1 قاشق سوپخوری
هل کوبیده 1 قاشق مرباخوری
پسته چرخ کرده 1 قاشق سوپخوری
طرز تهیه رنگینگ :
روغن را در ظرفی ریخته، روی حرارت می گذاریم تا داغ شود. آرد را داخل آن می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم. مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شده و طلائی شود سپس آن را از روی حرارت بر می داریم تا کمی سرد شود، آنگاه خاکه قند و دارچین و هل کوبیده را با آرد سرخ شده مخلوط می نمائیم.
هسته های خرما را می گیریم و داخل هر یک خرما را یک تکه گردو می گذاریم.
نیمی از آرد سرخ شده را در ظرف مسطحی می ریزیم و با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و خرماها را روی آن می چینیم. با بقیه آرد سرخ شده روی خرماها را می پوشانیم و باز با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و کمی خاکه قند و دارچین روی آن می پاشیم و پسته چرخ کرده را نیز روی آن می ریزیم.
حال با کارد رنگینگ آماده شده را به شکل لوزی یا چهارگوش برش می دهیم و در ظرف می چینیم.
@ashpazzkhooneh
کدوی کبابی
این کدوی کبابی را می توانید همراه با مرغ یا ماهی بریان شده سرو کرده و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای 4 نفر
4 کدوی متوسط، که طولی نصف شده و سپس در قاچهای درشت خورد شده باشد.
1 پیاز قرمز کوچک، که نصف شده و سپس به صورت حلقههای نازک در آمده باشد.
1 قاشق سوپخوری پوست رنده شدۀ لیمو
1/4 لیوان آب لیمو
1 قاشق سوپخوری روغن زیتون
2 قاشق سوپخوری برگهای تازه و کوچک نعنا
طرز تهیه
دمای فر را روی 220 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. کدو، پیاز، پوست رنده شدۀ لیمو، آب لیمو و روغن را در یک ظرف پخت و پز بریزید. به آنها نمک و فلفل اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب شوند. برای 18 تا 20 دقیقه آنها را در فر بگذارید تا وقتی که کدو نرم شود. روی آن را با برگهای لیمو تزئین کرده و آن را سرو کنید.
@ashpazzkhooneh