#طرز_تهیه_برگر_فرانسوی
مواد لازم:
آب پیاز: 50 گرم
سس کچاپ: 50 گرم
خردل: یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
سیر ساطوری شده: یک حبه
راسته و فیله گوساله (چرخ کرده):500 گرم
روغن زیتون: 2 قاشق سوپخوری
نان همبرگر:4 عدد
کاهو و گوجه فرنگی: به میزان لازم
پنیر گودا: 4 ورق
پیاز حلقه ای تفت داده: 1 عدد کوچک
ریحان: یک دسته کوچک
سیب زمینی سرخ کرده: به میزان لازم
طرز تهیه برگر فرانسوی :
آب پیاز، سسها، نمک، فلفل و سیر را با یکدیگر مخلوط کرده و به گوشت اضافه کنید و ورز دهید.
آن گاه بار دیگر گوشت را با دنده ریزتر چرخ کنید تا کاملاً یکدست شود.
حالا گوشت را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید. سپس هر بار قدری از گوشت را برداشته، در دست فرم دهید و در تابه مناسبی با روغن سرخ کنید.
سپس نان ها را باز کنید و به ترتیب کاهو، گوجه، برگر سرخ کرده، پنیر گودا، پیاز و ریحان را بچینید و در صورت تمایل با سیبزمینی و ریحان بیارائید.
@ashpazzkhooneh
فریز کردن آلبالو
سرد نگه داشتن یک مساله ی کلیدی در نگهداری آلبالو است. به گفته ی متخصصان، نگه داشتن آلبالو در دمای اتاق باعث از دست رفتن تازگی آن می شود. پس تا جایی که ممکن است، آلبالوها را در یک کیسه ی پلاستیکی قرار داده و در فریزر بگذارید.
قبل از خوردن آنها را با آب سرد بشویید. از شستن آلبالوها قبل از گذاشتن در فریزر خودداری کنید. آلبالوها را می توان به صورت منجمد نیز نگهداری کرد. می توانید آلبالوها را با ساقه و یا به صورت تکه تکه منجمد کنید. برای این کار کافیست آلبالوها را به صورت یک لایه در یک سینی پهن کنید و تا زمانی که محکم شوند در فریزر قرار دهید بعد آنها را در یک کیسه و یا ظرف قرار داده و در داخل فریزر بگذارید.
@ashpazzkhooneh
#طرز_تهیه_آش_گندم
مواد لازم:
پیاز داغ: 5 قاشق غذاخوری
سیر داغ: 3 قاشق غذاخوری
نخود آش: 250 گرم
لوبیا چیتی: 250 گرم
گندم پوست کنده: 400 گرم
سبزی آش: 1 کیلوگرم
نعنا خشک: 1 قاشق غذاخوری
کشک: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه :
از شب قبل حبوبات ( لوبیا و نخود ) را در اب خیس کنید. درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را با کمی بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند.
پس از پختن و نرم شدن حبوبات می توانید سبزی آش را که شسته اید و خرد کرده اید، به همراه پیاز داغ و سیر داغ به آش اضافه نمائید ( در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند ).
پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند. سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
نکته ها : در صورت تمایل می توانید در انتهای پخت درون آش مقداری کشک اضافه کنید. این آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید می توانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.
@ashpazzkhooneh
#فلافل_داغ_خوزستان
✏️مواد لازم برای۷ نفر
🔸ادویه فلافل (زردچوبه و پودر زیره و پودرسیر و تخم گشنیز و نمک) به مقدار لازم
🔸فلفل سبز تند به مقدار لازم
🔸بیکینگ پودر ۳-۲ قاشق مربا خوری
🔸جعفری خرد شده ۱/۲ فنجان
🔸سیر ۲ حبه
🔸آب ۱/۲ لیوان
🔸نخود ۵۰۰ گرم
🔸پیاز متوسط ۳ عدد
🔸لپه باقلا ۲۵۰ گرم
♨️طرز تهیه
🔹نخود را از یک روز قبل خیسانده و چندبار آب آن را عوض کرده تا نفخش بخوابد.لپه باقلا را نیز چند ساعت خیس کنید.نخود و لپه باقلا را جداگانه یک بار چرخ کنید.
🔹سپس نخودهای چرخ شده وباقلا وفلفل وسیر وپیاز راباهم مخلوط کرده و آنها را دوباره چرخ کنید. ادویه فلافل و بیکینگ پودر و جعفری راهم اضافه کرده کمی ورز دهید.
🔹صبر کنید تا کمی خمیر فلافل استراحت کند .بعد فلافل ها را در روغن داغ فراوان سرخ کرده. روغن بایدداغ داغ باشدتافلافل ها وا نروند.
🔸سایر نکات
🔹استفاده از آب برای ترد شدن فلافل می باشد.آب باید در حدی اضافه شود که خمیر فلافل قابلیت شکل گیری داشته باشد.(کم کم آب را اضافه کرده اینکه چقدر آب می خواهد چشمی هست و احتیاج به تجربه دارد. برای این میزان مواد نصف لیوان آب کافیه)
🔹این فلافل به همراه سس خردل سس انبه و سس سفید و سس قرمز تند وبادمجان سرخ شده و انواع ترشی سرو می شود.
🔹می توان از 1 عددسیب زمینی آب پز رنده شده یا گوجه رنده شده برای چسبندگی و ترد شدن فلافل استفاده کرد.
🔹توصیه می کنم یک فلافل را درون روغن بگذارید ببینیدچطور می شود اگه سفت بود کمی دیگر آب اضافه کنید.
@ashpazzkhooneh
#خورش_به_آلو
🔰مواد لازم :
گوشت گوسفندی خرد شده: 400 گرم
به بزرگ: 2 عدد
پیاز متوسط نگینی خرد شده :1 عدد
آلو بخارا: 15 تا 20 عدد
شکر:1 تا 2 قاشق غذاخوری
کره: 30 گرم
آبلیمو تازه:1 قاشق سوپخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
🔰طرز تهیه :
برای شروع پیازی را که به صورت نگینی خرد کردیم همراه با مقدار روغن داخل قابلمه ریخته و تفت می دهیم تا سبک و نرم شود.
سپس گوشت را اضافه می کنیم و همراه با پیاز تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر پیدا کند و لایه روی گوشت منسجم شود.
سپس کمی زردچوبه و فلفل را به گوشت و پیاز تفت خورده اضافه می کنیم و خوب آن را مخلوط می کنیم.
سپس مقداری آب در حدی که روی گوشت ها را با فاصله یک بند انگشت بگیرد می ریزیم. این خورش در اصطلاح باید تنگ آب باشد یعنی بعد از جا افتادن باید مقدار کمی آب داشته باشد. درب قابلمه را روش قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
به ها را بعد از شستشو به صورت مکعب های درشت برش می زنیم. بافت به بسیار لطیف و نرم هست و در حین پخته شدن، اگر خیلی ریز برش خرده باشند، یا نازک باشد بافت خودش را از دست می دهد و خورش ما دیگر چهره قشنگی نخواهد داشت.
بعد از خرد کردن به، کره را داخل ماهیتابه ذوب می کنیم و البته مواظب هستیم که حرارت ملایم باشد و بلافاصله بعد از ذوب شدن آن به های خرد شده را اضافه می کنیم و یک تفت کوچک به آن می دهیم.
به ها که کمی طلایی رنگ شدند آن را از روی حرارت بر می داریم.
به های تفت داده شده را به گوشت پخته شده اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم. برای اینکه به رنگ قشنگ و قرمزش را به خوبی نشان بدهد سعی می کنیم تا حدوداً نیم ساعتی که برای پخت به زمان لازم داریم، درب قابلمه را باز نکنیم.
در 15 دقیقه پایانی پخت آلوهایی را که از قبلا با مقداری آب سرد خیس کرده بودیم، آبکش می کنیم و بعد به خورش اضافه می کنیم.
و در 5 دقیقه پایانی، چاشنی ها را اضافه می کنیم. شکر را بنا به ذائمان می توانیم کم یا زیاد کنیم. همچنین مقدار خیلی کم نمک به اندازه یک پینچ یا 1/4 قاشق چایخوری به خورش اضافه می کنیم.
خورش را بعد از آماده شدن داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم و همراه با چلو سرو می کنیم.
@ashpazzkhooneh
animation.gif
690.3K
#كوفته_سيب_زمينی_مغزدار
🔺مواد لازم:
تخم مرغ: هفت عدد
سيب زمينی متوسط: چهار تا پنج عدد
پياز: یک عدد
فلفل كاپی: یک عدد
روغن زيتون: یک قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده: یک قاشق سوپخوری
آرد و آرد سوخاری: به ميزان لازم
نمك و فلفل سياه: به ميزان لازم
روغن سرخ كردنی: به ميزان لازم
🔺طرز تهیه
شش عدد از تخم مرغ ها را آبپز کرده، پوست گرفته و كنار می گذاريم. سيب زمينی ها را آبپز كرده و اجازه می دهيم تا خنك شوند، سپس آنها را رنده می كنيم.
پياز و فلفل کاپی را به صورت خيلی ريز خرد کرده و به سيب زمينی های رنده شده، همراه نمك و فلفل اضافه می كنيم. روغن زيتون، جعفری و تخم مرغ دیگر را اضافه كرده و با دست مواد را با هم مخلوط می نماييم. كمي آرد به آن اضافه کرده تا مواد قوام و چسبندگي لازم را پيدا كند. از مواد به اندازه يك نارنگی درشت برداشته، با دست آن را باز كرده، يك عدد تخم مرغ آبپز وسط آن قرار داده و با دست آن را بسته و فرم می دهيم.
توپ های آماده را درون آرد سوخاری غلطانده و در روغن فراوان سرخ می کنیم.
@ashpazzkhooneh
#سالاد_ماکارانی_با_ژامبون
✏️مواد لازم برای۴ نفر
🚩ماکارونی (فرم دار): ۱ لیوان
🚩ژامبون مرغ: ۱۰۰ گرم
🚩ژامبون گوشت: ۱۰۰ گرم
🚩قارچ (درشت): ۵ عدد
🚩پیازچه: ۲ عدد
🚩نخود فرنگی: 1.5 فنجان
🚩جعفری (ساطوری شده): ۱ قاشق غذا خوری
🚩خیارشور: ۷ عدد
🚩گوجه فرنگی گیلاسی (یا مینیاتوری): به مقدار لازم
🚩کره: به مقدار لازم
🚩سس مایونز : به مقدار لازم
🚩نمک و فلفل: به مقدار لازم
♨️طرز تهیه
🔹ابتدا در ظرفی مناسب ماكارونی را به همراه مقداری آب،نمك و كمی آبلیمو به مرحله آبكشی رسانده و آبكش كنید و با آب سرد بشویید.
🔹در تابه ای مقداری كره ریخته و ماكارونی را داخل آن كمی تفت داده و به ظرف مناسبی انتقال دهید تا سرد شود.قارچ را خرد كرده و در مقداری كره و آبلیمو سرخ كنید.فلفل دلمه ای و پیازچه را نیز نگینی خرد كرده و با مقداری كره یا روغن سرخ كنید.همه مواد سرخ شده را داخل توری قرار دهید تا روغن آنها كاملا برود و خشك شوند.
🔹نخودفرنگی را با مقداری آب و نمك بپزید و آب آن را جدا كنید.همه مواد آماده شده را با هم مخلوط كنید.خیارشور را نگینی ریز كنید و ژامبون ها را نیز نگینی خرد كنید و مواد را به سالاد اضافه كنید.
🔹سس مایونز و جعفری خرد شده را به همراه مقداری آبلیمو به مواد اضافه كرده و نمك و فلفل آنها را اندازه كنید و حداقل 1ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سالاد سرد شود.سپس روی سالاد گوجه گیلاسی ریخته و برای سرو آماده كنید.
@ashpazzkhooneh
#_کله_گنجشکی😍🌹
✍طرزتهیه:
ابتدا یه پیاز رنده کردم آبش گرفتم و به سیصد گرم گوشت چرخ کرده اضافه کردم نمک ،فلفل،زردچوبه، سبزی معطر خشک (نعنا، ریحان)اضافه کردم چنگ زدم و ده پانزده بار بر داشتم وبه ظرف کوبوندم بعد دستم خیس کردم کمی کوچکتراز گردو برداشتم تو دستم گرد کردم تو سینی چیدم گذاشتم یخچال. بعداز نیم ساعت با کمی کره تفت دادم کوفته هارو برداشتم دوتا پیاز رنده کردم تو همون تابه ریختم نمک وزرد چوبه زدم پیازم که سبک شد یه قاشق سر پر رب اضافه کردم باز تفت دادم بعد سه چهارتا گوجه رنده کردم به موادم اضافه کردم بعد آب جوش اضافه کردم بعد هم کوفته ریزه هارو توش ریختم . من چند تکه دنبه هم اضافه کردم یه ساعت گذاشتم بجوشه بخاطر دنبه خواستم چربیش آب بشه . بعداز یک ساعت سیب زمینی خردشده و آلو جنگلی اضافه کردم دوباره اجازه دادم تا یک ساعت هم بپزه. البته اگه دنبه اضافه نکنین همون یک ساعت کافیه. وهمون موقع که کوفته هارو میریزین سیب زمینی و آلو رو بریزین.
واینکه من آبش زیاد کردم تا مثل آبگوشت بشه آبش برداشتم جدا سرو کردیم
@ashpazzkhooneh
animation.gif
696.4K
#فرنی_خرما
شير: ۳ لیوان
آرد برنج: ۳ ق غ
نشاسته ذرت: ۲ ق غ
خرما: ۱۵ عدد
دارچين: ۱ ق م
هسته خرماها رو درآورده و با كمی آب روی حرارت می گذاریم تا نرم شود وبعد خرما را با چنگال له می كنيم.
آرد و نشاسته را به شير سرد اضافه کرده و هم می زنيم تا كامل تركيب شوند و بعد خرما و دارچين را نيز به شير اضافه کرده و روی حرارت ملايم مرتب هم می زنيم تا بجوشد و قوام آید .
سپس در ظرف سرو ريخته وصبر می كنيم خنک شود وبه دلخواه تزيين كنيد.
@ashpazzkhooneh