💢 جبران خسارت هایی در زمان کودکی
💠 سوال:
جبران خسارت هایی که کودک به دیگران وارد کرده، بر عهده کیست؟
✍🏻 پاسخ:
❇️ اگر به گونه ای باشد که خسارت زدن منتسب به کودک می شود، خود او ضامن است و پدر می تواند از مال او خسارت را بپردازد اما اگر پدر حتی از اموال فرزند پرداخت نکرد بعد از بلوغ، باید خودش جبران کند و یا از شخص خسارت دیده، طلب حلالیت نماید.
💢 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای
📎#احکام
📎#احکام_کودکان
📎#احکام_ حق_الناس
🍁🍂 سایت اسک احکام
www.askahkam.ir
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔rubika.ir/pasokhgoo_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
39.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دعــــاۍفــــرج❣
"دعای فرج، صدایی است که از دل هر شیعه بیشتر از هر چیزی خروج مییابد. این دعا حاوی آرزوی برآورده شدن امیدهایی است که در دل ما جاری است. امید به رسیدن به دنیایی پر از صلح، عدالت و دوستی. با هر نفسی که این دعا را میخوانیم، به امیدی بیشتر برای آرامش و روشنایی در دلهایمان دست مییابیم. 🙏🏼✨
این دعا، نشانهی اعتقاد ما به حضور صاحب الزمان عج است که در غیبت به ما امید و پناهی را میدهد. با دعا و ایمان به او، به دنبال رسیدن به جهانی پر از عدالت و صلح هستیم 🌟🌹🌻"
【#اللّٰھـُمعـجِّللِوَلیڪَالفَرَجْبِحَقمُحمَدوآلمُحَمد 】🤲
شب جمعه است، به یاد کربلای معلی حدیث زیبا و فوق العاده زیر را مرور کنیم.
ان شاءالله شب جمعه کربلا باشیم.
🔹 قال أَبو عَبْدِ اللَّهِ"علیه السلام": «... لَوْ یَعْلَمُونَ مَا فِی زِیَارَتِهِ مِنَ الْخَیْرِ وَ یَعْلَمُ ذَلِکَ النَّاسُ لَاقْتَتَلُوا عَلَى زِیَارَتِهِ بِالسُّیُوفِ وَ لَبَاعُوا أَمْوَالَهُمْ فِی إِتْیَانِه...»
🔸 امام صادق"علیه السلام"فرمودند: اگر مردم میدانستند چه خیری در زیارت اباعبدالله"علیه السلام" است، برای زیارت رفتن با هم جنگ میکردند و همۀ اموالشان را برای زیارت خرج میکردند.
📚 کامل الزیارات: ص۸۷
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
هدایت شده از 🇵🇸 در جستجوی حقیقت 🇮🇷
36.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ظریف؛ مصداق هَپَروتیسم در سیاست خارجی
حوصله کنید و این فیلم را با دقت ببینید.
رضوان خدا بر امام راحل عظیم الشان که چنین جوانان فهمیده ای که مجاهدان جنگ نرمند، از ثمرات درخت تناوریند که آن روح خدا باغبانش بود.
حرفهایی که غربگرایان داخلی دوست ندارند یادآوری شود و پاسخی هم برایش ندارند
+معرفی کتابی مهم درباره مبانی فکری روحانی_ظریف
🇮🇷 رسانه تخصصی فقه و احکام 🇵🇸
ظریف؛ مصداق هَپَروتیسم در سیاست خارجی حوصله کنید و این فیلم را با دقت ببینید. رضوان خدا بر امام را
از وقتی که این فیلم منتشر شده، هواداران ظریف و روحانی به شدت عصبانی و در حال فحاشی در شبکه های اجتماعی هستند.
البته طبیعی است، چون پاسخ منطقی برای این ۳۳ دقیقه ندارند. اصلا مگر کسی میتواند از عملکرد ظریف از جمله بند ۳۷ برجام دفاع کند؟
لطفا در توزیع حداکثری این فیلم کمک کنید، چون پادزهر بسیاری از دروغهای این جریان در همین ۳۳ دقیقه است.
💠 استطاعت زن شیرده برای حج
⁉️ سؤال:
اگر زنی كه به نوزاد خود شير میدهد، مستطيع شود و رفتن او به سفر حج برای كودک شيرخوارش ضرر داشته باشد، آيا میتواند به حج نرود؟
✍️ پاسخ:
🔹 اگر ضرر به گونهای باشد كه شيردهنده بايد در كنار كودک باقی بماند يا به نحوی باشد كه خود شيردهنده با رفتن به سفر حج، دچار عسر و حرج گردد؛ حج بر او واجب نيست.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
📎 #احکام_حج
🍁🍂 سایت اسک احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔rubika.ir/pasokhgoo_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
💠 تکبیر بعد از نماز
♻️ برخی فکر می کنند پس از پایان نماز باید صورت خود را به طرف راست و چپ بگردانند. در حالی که این عمل جزء واجبات نماز نیست بلکه جزء مستحبات سلام نماز است که بهتر است انجام شود.
--------------
عروه الوثقی ج 1 ص93 فی التعقیب
#احکام_نماز
🍁🍂 سایت اسک احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔rubika.ir/pasokhgoo_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅نکاتی مهم برای کسانی که می خواهند قبل از ازدواج رسمی «صیغه محرمیّت» بخوانند👌
⁉️ اگر بین دختر و پسری که قبل از ازدواج و عقد دائم به جهت شناخت بیشتر و آشنایی و خرید و .... صیغه محرمیّت خوانده شود، آیا می توان قبل از اتمام عقد موقّت و یا بخشیدن مدّت آن، عقد دائم خواند؟🤔
📣 پیشنهاد دانلود👌
#
#عقد_موقّت #صیغه_محرمیّت
#عقد_دائم
🍁🍂 سایت اسک احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔rubika.ir/pasokhgoo_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
💠 خمس پولِ پیش پرداخت
⁉️ سؤال:
آیا پولی که مستأجر ناچار است برای اجاره خانه به مُوجر قرض (رهن) دهد، خمس دارد؟
✍️ پاسخ:
اگر مستأجر توان پرداخت اجاره کامل را ندارد یا مُوجر نمیپذیرد، به مقدار پولی که برای اجاره مسکن مطابق شأن، باید طبق قرارداد اجاره به مُوجر قرض دهد، خمس تعلق نمیگیرد و احکام مَئونه را دارد.[1]
✅ نکته:
منظور از مَؤونه در خمس: به مخارجى گفته مىشود که در زندگى، هزینه مىگردد و شامل موارد ذیل است:
1️⃣. هزینههاى زندگى شخصى؛ مانند: خوراک و پوشاک، خانه مسکونى، وسایل زندگى، وسایل نقلیه، وسایل تحصیلى، رایانه، هزینه ازدواج و...؛
2️⃣. هدایا و بخششها؛ مانند: خیرات، صدقات، جوایز و...؛
3️⃣. مخارج سفر حج (واجب و مستحب)، سفر زیارت، گردش و تفریح؛
4️⃣. حقوقى که بر عهده شخص است؛ مانند: دیه، غرامت و کفاره.
❇️در شأن انسان بودن یعنی اگر دیگران آن مقدار هزینه کردن ما را مشاهده کنند، تعجب نمیکنند؛ البته باید مشروع هم باشد؛ یعنی شرعاً اسراف نباشد.[2]
📚 پینوشت:
[1]. بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
[2]. عروه الوثقى، ج2، کتاب الخمس، م61.
📎 #احکام_شرعی
📎 #احکام_خمس
🍁🍂 پایگاه تخصصی فقه و احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
✅ rubika.ir/ask_ahkam\
سرود دختر امروز مادر فردا ..mp3
10.32M
شعر خیلی زیبا
هم خوانی دخترانه
🎙 صوت شعر دختر امروز، مادر فردا
💠 با صدای حاج میثم مطیعی
📍خانوادگی گوش بدید و لذت ببرید👌❤️
https://eitaa.com/ask_20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به مناسبت 23 ذی القعده؛ روز زیارتی مخصوص امام رضا علیه السلام
چقدر شایسته است امروز اگر در مشهد مقدس هستیم، به نیابت از همه کسانی که دوست داشتند امروز آقا را زیارت کنند، به پابوسی آن امام مهربان مشرف شویم و همه مومنان را در ثواب شریک کنیم
و اگر در قم هستیم، به پابوسی خواهرشان مشرف شویم که خود آقا فرمودند: من زار المعصومة بقم کم زارنی
و اگر هیچ کدام میسر نشد، با دل شکسته و اشک جاری، از راه دور زیارت آن حضرت را زمزمه کنیم:
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ وَابْنَ وَلِيِّهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ وَابْنَ حُجَّتِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا إِمامَ الْهُدىٰ وَالْعُرْوَةَ الْوُثْقىٰ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ، أَشْهَدُ أَنَّكَ مَضَيْتَ عَلَىٰ مَا مَضىٰ عَلَيْهِ آباؤُكَ الطَّاهِرُونَ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِمْ، لَمْ تُؤْثِرْ عَمىً عَلَىٰ هُدىً، وَلَمْ تَمِلْ مِنْ حَقٍّ إِلىٰ باطِلٍ، وَأَنَّكَ نَصَحْتَ لِلّٰهِ وَ لِرَسُولِهِ، وَأَدَّيْتَ الْأَمانَةَ، فَجَزاكَ اللّٰهُ عَنِ الْإِسْلامِ وَأَهْلِهِ خَيْرَ الْجَزَاءِ، أَتَيْتُكَ بِأَبِي وَأُمِّي زَائِراً عَارِفاً بِحَقِّكَ، مُوالِياً لِأَوْلِيائِكَ، مُعادِياً لِأَعْدائِكَ، فَاشْفَعْ لِي عِنْدَ رَبِّكَ.
لسَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَوْلايَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ، أَشْهَدُ أَنَّكَ الْإِمامُ الْهادِي وَالْوَلِيُّ الْمُرْشِدُ، أَبْرَأُ إِلَى اللّٰهِ مِنْ أَعْدائِكَ، وَأَتَقَرَّبُ إِلَى اللّٰهِ بِوِلايَتِكَ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْكَ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ.
📢 رنجهای انسان بهاندازۀ تعلّقات و توقّعات اوست. شما در زندگی، به هر اندازه که توقّعتان بالا باشد، رنجتان افزایش پیدا میکند.
برای مثال، اگر کسی توقّع داشت که وقتی به خانه میرود، با یک سُفرۀ آراسته مواجه شود، اگر مشکل کوچکی در خانه پیش آمده باشد، رنج میبرد. در حالی که اگر توقّعش پایین بود، دائماً شاکر بود.
💠 آیتالله میرباقری:
«رنجهای انسان بهاندازۀ توقّعات و تعلّقات اوست. شما اگر ازدواج میکنید در این ازدواج، به هر اندازهای که توقّعتان بالا باشد، رنجتان افزایش پیدا میکند.
یک استاد عزیزی میفرمود: «من وقتی خانه میروم، متوقع نیستم که همسر من در عالَم طبیعت باشد. وقتی میروم و در میزنم و او پاسخ میدهد، میگویم: الحمدلله که زنده و سالم است. وقتی میبینم روی باز دارد، میگویم: الحمدلله که در خانه مشکلی پیش نیامده است. سفره که میاندازد، میگویم: الحمدلله فرصت کرده و غذا هم پخته است. میبینم غذای لذیذی پخته، باز میگویم: الحمدلله...». همهاش میشود الحمدلله.
اما اگر کسی خیال کرد که باید با یک سفرۀ آراسته مواجه شود، اگر یک مشکل کوچک در خانه پیش آمده باشد، رنج میبَرَد؛ در حالی که اگر توقّع پایین بود، دائماً لذّت میبرد.
بنابراین، توقّعات ماست که رنجهای ما را شکل میدهد. وقتی آدم در این دنیا توقّعات زیادی داشت که امکان وصولش در این دنیا نیست، رنج میبرد. این آدمها دارای حرص و توقّعات فراوان از دنیا هستند و خیال میکنند دنیا دارالخلود است، که نیست! انسان وقتی به امری ـ که آن امر فانی است ـ تعلّق پیدا میکند، پیداست که همراه با بودنش هم رنج میبرد؛ انسانی که دلخوش به بهار است، در بهار نگران پاییز است؛ لازم نیست پاییز بیاید؛ چون وقتی پاییز آمد، دائم محزون است، اما «إِنَّ أَوْلِیاء اللّهِ لاَ خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَلاَ هُمْ یحْزَنُونَ».
#تربیت_ولایی
💢مساوی قرار گرفتن مأموم با امام
🔹سؤال:
اگر مأموم مساوی با امام بایستد، نماز کدامیک باطل است؟
🔹جواب:
بنابر احتیاط جماعت باطل است و نماز امام در هر حال صحیح است و اگر مأموم به وظیفه منفرد عمل کند، نمازش به طور فرادا صحیح است.
سایت آیت الله خامنه ای- احکام نماز جماعت - استفتائات جدید
🍁🍂 پایگاه تخصصی فقه و احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
✅ rubika.ir/ask_ahkam\
💢حکم نماز شراب خوار
❓❓سوال:
آیا نماز شخص شراب خوار باطل است و باید پس از چهل روز، نمازهایش را قضا کند؟
✅پاسخ:
همان گونه که امام صادق علیه السلام فرمودند: «لا تقبل صلاة شارب الخمر أربعین یوما إلا أن یتوب»؛ کسی که شراب بنوشد، تا چهل روز نمازش پذیرفته نمی شود؛ مگر آن که از این گناه بزرگ توبه کند. [1] با این حال باید توجه داشت که قبول نشدن نماز بهانه ای برای ترک آن نیست؛ بلکه شخصی که شراب خواری کرده نیز باید وظیفه خود را در خواندن نماز انجام دهد و گر نه گناه ترک نماز هم بر او نوشته می شود. پس نماز شخص شراب خوار باطل نیست و اگر نماز خواند، قضا ندارد؛ البته اگر کسی در حال مستی نماز بخواند، نمازش باطل است. [2]
-------------------
پی نوشت:
[1]. مستدرک الوسائل، ج 17، ص 57.
[2]. خامنه ای: استفتا.
>>> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج 2، ص 161.
🍁🍂 پایگاه تخصصی فقه و احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
✅ rubika.ir/ask_ahkam\
💠 #احکام | اِستبرا قبل از غُسل جنابت
🔹 مستحب است انسان پس از بیرون آمدن مَنی، ادرار کند و اگر چنین نکند و بعد از غسل، رطوبتی از او بیرون بیاید که نداند مَنی است یا رطوبتی دیگر، حکم منی دارد. ( به این کار در اصطلاح، استبرا به بول گویند) ولی اگر پیش از غسل ادرار کرده باشد یا از زمان جنابت فاصله زیادی گذشته باشد و رطوبتی بیرون آید که نداند چیست، پاک است و غسل لازم ندارد.
📚 پینوشت:
آموزش مصور احکام آیتالله خامنهای، ص 172
🍁🍂 پایگاه تخصصی فقه و احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
✅ rubika.ir/ask_ahkam\
💠 #احکام | گران شدن هزینه حج در سال استطاعت
🔹 اگر اجرت ماشين يا هواپيما و يا ساير وسايل نقليه در سال استطاعت، بيشتر از حدّ متعارف باشد، در صورتی كه توانايی پرداخت مازاد را بدون حرج و مشقّت داشته باشد، واجب است آن را بپردازد تا به حج برود و صِرف گرانی و افزايش قيمتها ضرری به استطاعت نمیزند؛ ولی اگر توانايی پرداخت مازاد را ندارد يا پرداخت آن اجحاف بر او باشد، واجب نيست آن را بپردازد و مستطيع نيست و حكم خريد يا اجاره چيزهای ديگری كه در سفر حج به آنها نياز دارد نيز چنين است. همچنين در صورتی كه بخواهد مال خود را به كمتر از قيمت معمول بفروشد و پول آن را صرف حج كند، همين حكم را دارد.
📚 پینوشت:
مناسک حج آیتالله خامنهای/ شرايط وجوب حَجةالاسلام / مسأله ۴۴
🍁🍂 پایگاه تخصصی فقه و احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
✅ rubika.ir/ask_ahkam\
💢 تأخیر انداختن حج واجب
💠 سوال:
🔷 زن و شوهری برای سفر حج، ثبت نام کرده اند و با شرایط جدید سنی که عربستان اعلام کرده، شوهر نمی تواند اعزام شود؛ آیا همسرش می تواند به جهت تنهایی و به امید تغییر شرایط در سال آینده، امسال به حج نرود؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ لازم است که همین امسال به حج، مشرف شود و صرف تنهایی مجوز شرعی برای تأخیر حج نیست.
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📎 #احکام
📎 #احکام_حج
📎 #استطاعت_حج
🍁🍂 پایگاه تخصصی فقه و احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
✅ rubika.ir/ask_ahkam\
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️غسل میت⚰️
📣قابل توجه بانوانی که اقدام به کاشت ناخن💅 می کنند:⬇️⬇️
⁉️اگر مانعی بر اعضای بدن میّت وجود داشته باشد ، آیا برای غسل میّت باید برطرف شود؟🤔
🔻در مورد کاشت ناخن که امروزه بسیار رایج شده چطور؟🤨
💠 #استاد_وحیدپور
#غسل_میّت #مانع_در_اعضاء
#کاشت_ناخن
🍁🍂 پایگاه تخصصی فقه و احکام
🆔eitaa.com/ask_ahkam
🆔 Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
✅ rubika.ir/ask_ahkam\
💢 شرایط استطاعت حج
✍🏻 پاسخ:
◀️ كسي كه ضروريات زندگي از قبيل مسكن، لوازم خانه، وسيله نقليه و ابزار كار و مانند آن را بيشتر از شأن خود دارد، اگر ميتواند با فروش آنها و خريد مايحتاج زندگياش، مقدار زايد را صرف مخارج حج كند و اين كار موجب حرج و وهن و نقصان و عیب او نمي شود، و مقدار مازاد به اندازه مخارج حجّ و يا مكمّل آن است، بايد اين كار را انجام دهد و مستطيع است.
🔺 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📎 #احکام
📎 #احکام_حج
📎 #استطاعت_حج
👨🏻 طلا برای مردان 👨🏻
⁉️ اینکه گفته میشود استفاده از طلا برای مردان حرام است ایا اگر با بدن تماس نداشته باشد مثلا دستبندی چرم که روی ان چرم قطعه ای ازطلاست ، ایا ان هم حرام است ؟
👈 پاسخ :
📝 استفاده چه مستقیم و غیر مستقیم اشکال دارد مثل اینکه روی چرم باشد ❌
ولی اگر در جیب انسان باشد مشکلی برای نماز ندارد✅
#احکام_طلا_برای_مرد_ان
#استفاده_از_طلا_برای_مرد_ان
➖➖➖➖➖➖
🆔 رسانه تخصصی فقه واحکام
🆔 https://eitaa.com/ask_ahkam
🆔 https://Sapp.ir/ask_ahkam
🆔 t.me/ask_ahkam
🔴 نماز بسیار پرفضیلت یکشنبه های ماه ذیقعده برای آمرزش گناهان
🔵 براى نماز در روز یکشنبه ماه ذیقعده روایتى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل شده است. در فضیلت این نماز، آمده است:
🔺 که هر کس آن را بجا آورد:
1⃣ توبه اش پذیرفته مى شود
2⃣ و گناهانش آمرزیده مى گردد
3⃣ و سبب برکت براى نمازگزار و خانواده اش خواهد بود،
4⃣ و در روز قیامت کسانى که از او طلبى و یا حقّى دارند، از وى راضى گردند
5⃣ و با ایمان از دنیا مى رود
6⃣ و قبرش براى او وسیع و نورانى گردد
7⃣ و پدر و مادرش از او راضى شوند
8⃣ و آنها نیز مورد مغفرت خداوند قرار گیرند،
9⃣ ذریّه او نیز بخشیده شوند
0⃣1⃣ و روزى او وسیع گردد
1⃣1⃣ فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا کند
2⃣1⃣ و به آسانى جانش را بگیرد.
🌕 کیفیت نماز :
رسول خدا(صلى الله علیه وآله) کیفیّت نماز را این گونه بیان فرمود که:
🛑 در روز یکشنبه غسل کند و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند (دو رکعت دو رکعت) در هر رکعت، سوره «حمد» یک مرتبه، سوره «قل هو الله» سه مرتبه و سوره هاى «فلق» و «ناس» را یک مرتبه بخواند; و بعد از اتمام نماز هفتاد مرتبه استغفار کند، سپس بگوید:
🔺 لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلىِّ الْعَظیمِ
آنگاه بگوید:
🔺 یا عَزیزُ یا غَفّارُ، اِغْفِرْ لى ذُنُوبى، وَ ذُنُوبَ جَمیعِ الْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ.
📚 مفاتیح الجنان/اعمال ماه ذیقعده
🔵 لازم به ذکر است طبق متن انتهایی روایت این عمل را در سایر یکشنبه های سال نیز میتوانیم انجام دهیم.