هدایت شده از استاد محمد شجاعی
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
4_5785067488806964229.mp3
12.33M
#خانواده_آسمانی ۵۴
#استاد_شجاعی
#استاد_میرباقری
♨️ به خدا که نمیشود دست یافت!
نه او را میتوان دید!
و نه کسی او را دیده، که توصیفش کرده باشد!
❓من چگونه میتوانم شبیه کسی باشم و به اخلاقش متخلق شوم، وقتی نه میتوانم ببینمش، و نه میتوانم جزئیات اخلاق او را بشناسم؟
‼️ اینهمه احکام و باید و نباید چگونه میتواند مرا به #هدف_خلقتم برساند؟
#من_و_خدا
#من_و_خانواده_آسمانی
#احساس_ارزشمندی
@Ostad_Shojae
کودک هر چقدر هم که کم سن و سال باشد درباره ضعف هایش جلوی روی او صحبت نکنید.
تصور کنید کنار پدر یا مادرتان ایستاده اید و او با کسی جملات زیر را می گوید:
"پسرم کمی خجالتیه" ، یا "دخترم وقتی کلاس اول بود خواندن برایش سخت بود ولی حالا بهتر شده"
کودکان وقتی می شنوند که والدینشان درباره آنها اینگونه صحبت میکنند، خود را مانند اشیایی تصور می کنند که تحت تملک والدینشان هستند.
#تربیت_فرزند
@asraredarun
از نگاه نوجوان، استقلال يعني رها شدن از دستورات والدين
از نگاه والدين، استقلال يعني پذيرش مسئوليت
از تضاد اين دونگرش، شكاف نوجوان و والدين ايجاد مي شود
#رفتاربانوجوان
@asraredarun
هماهنگی بین پدر و مادر؛ عامل تربیّت فرزند
شما، هم دست راست دارید و هم دست چپ، اگر این دو بهصورت مستقل تصمیم میگرفتند، شما دیگر با این دو دست نمیتوانستید کاری را انجام بدهید. اما چون این دو دست خود تصمیم گیرنده نیستند، بلکه مغز و اراده انسان است که بر دست راست و چپ حکومت میکند و اوست که تصمیم میگیرد، لذا دستها باهم همکاری میکنند و هماهنگاند.
با یک دست کاغذ میگیرید و با یکدست مینویسید. خیّاطها با یکدست پارچه را میگیرند، با دست دیگر میدوزند. آشپزها با یکدست، دیگ را میگیرند، با دست دیگر غذا را به هم میزنند و چون فرمانده یکی است این دودست اینچنین باهم همکاری میکنند. اگر خدایناکرده در وجود ما دو فرمانده وجود داشت معلوم است که چه اتفاقی میافتاد.
حال فرض کنید، اگر پدری نسبت به بچهی خود تندی کند، مثلاً بگوید: چرا این کار را کردی؟ آنگاه مادر بگوید: اتفاقاً کار بچه درست بوده و خوب کاری هم کرده است. یا یکی به بچه بگوید: تو خیلی بیادب هستی. دیگری به او بگوید: اتفاقاً تو از همه مؤدبتر هستی.
یکی بچه را بزند و دیگری او را نوازش کند.
چنین برخوردهایی موجب میشود که بچه بیتربیت بار بیاید. وقتی اینگونه عمل شود، بچه شکایت پدر را به مادر و شکایت مادر را به پدر میبرد و ضمن اینکه بین آنها دعوا راه میاندازد، خود بچه نیز نسبت به پدر و مادر بیاعتقاد و بیاعتنا میشود.
[استاد حائری شیرازی]
اگر کودکی مستقل می خواهید بگذارید کودک خود پاسخ سوالاتی که از او می شود را بدهد.
نشانه واقعی احترام به استقلال کودک این است که به بزرگسال سوال کننده در پاسخ بگوییم؛
"دخترم خودش به شما میگه"
یا " بذار از خودش بپرسیم."
به کودکان خود کمک کنید تا احساسات خود را درک کنند. کودکان نیاز دارند احساساتشان مورد پذیرش و احترام قرار بگیرد. بعنوان مثال 👇
1. شما می توانید با توجه و آرامش کامل به حرف های کودک گوش دهید.
2. شما میتوانید احساسات کودکتان را با کلمهای تایید کنید. "آه. راستی! متوجه هستم."
3. شما میتوانید به احساسات آنها نامی بدهید. "به نظرم این کار بینتیجه است"
4.شما می توانید آرزوهای آنان را به طور خیالی برآورده کنید. "کاشکی میتونستم همین حالا یک عروسک بزرگ برات حاضر کنم"
بسم اللهالرحمنالرحیم
👈 یکی از موقعیتهایی که کنترلگری والدین بیداد میکنه، وقتیه که حرف از درس و مشق و انجام تکالیف مدرسه به میون میاد. اینجا دیگه منطقهی ممنوعهی والدینه🤭، خط قرمزشونه😁، تاب و تحمل کوتاهی و سهلانگاری رو ندارن. آخه فکر میکنن پای خوشبختی و موفقیت بچههاشون در میونه!
👈 حالا بیاین ببینیم واکنش بچهها به کنترلگری والدین در زمینهی درس و مشق چه جوریه؟
بچهها بنا به خلق و خو و شخصیتشون سه جور واکنش متفاوت به کنترلگری ممکنه داشته باشند:
1️⃣ گروهی از بچهها که خیلی سرسختن، هیچ جوره زیر بار نمیرن و به قیمت تحمل تهدید و تحقیر و سرزنش و کتک هم که شده، کار خودشون رو میکنن و از زیر بار انجام تکالیف در میرن. این بچهها رو شاید بشه تو ابتدایی تا حدودی کنترل کرد، اما به محض اینکه صداشون از شما بلندتر شه و زورشون به شما بچربه، دیگه به هیچ صراطی مستقیم نیستن! این بچهها حتی تو بزرگسالی هم تبدیل به آدمهای لجباز و ستیزهجویی میشن که عادت به سرکشی و مخالفت با مراجع قدرت دارن.
.
2️⃣ گروه دوم اونایی هستن که بچههای آرومین و توان مقابله با شما رو ندارن. پس اشکریزون میشینن سر تکالیفشون و به زور اونها رو انجام میدن. اما احتمالاً از رفتار شما اینو میگیرن که در مقابل هر مرجع قدرتی، باید تمکین کنن و تسلیم بشن. اینها در آینده برای جلب رضایت مراجع قدرت، تبدیل به آدمهای مطیع و بله قربانگو ( بیادبانهش میشه ببعی🙊) میشن.
.
3️⃣ گروه سوم هم بچههایی هستن که به ظاهر، خودشون رو با شرایط وفق میدن و با دندونهای به هم فشرده مشق مینویسن، اما خشم پنهانشون از کنترلگری شما رو با دردسر درست کردنهای بعدی، با اذیت و آزار خواهر و برادراشون، با خرابکاریهای یواشکی و... تخلیه میکنن. این بچه ها در بزرگسالی تبدیل به آدمهای دو رو و آب زیر کاه و کارشکن میشن.
.
👈 البته اینها وحی منزل نیست، اما نیاز به خودمختاری و کفایت، جزء نیازهای اساسی همهی آدمها و از جمله بچههاست و مثل هر نیاز دیگهای اگه برآورده نشه، بالاخره از یه جایی بیرون میزنه.
.
👈 درس خوندن بچهها مهمه، خیلی هم مهمه، اما قبل از اینکه با روشهای کنترلگرانه (اعمال زور، تهدید، تنبیه، احساس گناه دادن، سرزنش، تحقیر، طعنه و کنایه، مقایسه، جایزه و تشویق) بچههاتون رو وادار به موفقیت(!!!) کنین، بد نیست یه نگاهی به سه دستهی بالا بندازین و از خودتون بپرسین کدومیک از اونها رو واسه بچهتون میپسندین و حاضرین چه هزینهای برای درسخون شدن اونها بدین؟
رضائیان روانشناس کودک و نوجوان
ادامه دارد
وقتی به فرزندمون مسئولیت نمیدیم،
تاییدش نمیکنیم و هر کاری که
میخواد بکنه جلوشو بگیریم،
بعدها در بزرگسالی دائم
میگه نمیتونم و در مسئولیت های
بزرگ مثل ازدواج کم میاره و احساس ناتوانی میکنه
#تربیت_فززند
@asraredarun