«اسرا» نظام رده بندی سنی بازی هاست که براساس خصوصیات جسمی- حرکتی، خصوصیات عقلی- ذهنی شکل گرفته است.
🔹هنگام خرید بازی به این رده بندی توجه کنید.
@asrehooshmandi
❌چطور در فضای مجازی شایعه را از واقعیت تشخیص دهیم؟
#شایعه در فضای مجازی همه خصوصیات فضای واقعی را دارد با این ویژگی که سرعت و تعداد انتشار آن بیشتر است. مخاطب و فرستنده نیز یکدیگر را نمی بینند و این به تقویت شایعه کمک می کند.
🔹پرسیدن این سوالات به تشخیص شایعه کمک می کند:
*منبع اصلی این پیام کجاست؟ *واقعا چه کسی این حرف را زده؟ *آیا فرد اعتبار کافی دارد؟ *ذینفعان دخیل در این شایعه چه کسانی هستند و از این آب گل آلوده چه ماهی قرار است، گرفته شود؟ *چرا الان؟ *چرا این موضوع؟ و...
شایعه، معمولا یک تلاش جمعی برای تفسیر یک موقعیت مبهم، ولی جذاب است. مخاطب نیز به علت عدم دسترسی به اطلاعات دقیق به آن پناه می برند و آن را دهان به دهان نقل می کنند و گاه بر آن می افزایند. دو شرط «اهمیت» و «ابهام» قانون اصلی شایعه هستند.
💢قانون درباره شایعه پراکنی در فضای مجازی حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات را برای محکومان را در نظر گرفته است، پس شایعه پراکندی قابل تعقیب کیفری است.
#آموزش_عمومی_سواد_رسانه
@asrehooshmandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موشن_گرافیک
🎯چند راهکار ساده برای شناسایی و شکست شایعات و اخبار جعلی
@asrehooshmandi
8.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⛔️ چالشهای عجیب و خطرناک فضای مجازی از کجا میآیند؟
🔸 کودکان و نوجوانها قربانیان اصلی چالشهای فضای مجازی هستند و این چالشهای به ظاهر ساده میتواند آینده آنها را به طور کلی تغییر دهد.
نشانک
@asrehooshmandi
6.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️#بحران_مارپیچ_سکوت
دقت کردهاید که بعضی وقتها با موجی در شبکههای اجتماعی مخالف هستیم اما جسارت ابراز نظر خودمان را نداریم؟
🔹اینجور وقتها فکر میکنیم که در اقلیت هستیم و اکثریت مقابل، به سرعت ما را متهم خواهند کرد. یعنی حتی ممکن است که ما و همفکرانمان در موضوعی خاص، تعدادمان از بقیه بیشتر باشد، اما چون همه سکوت کردهایم، هیچکس جسارت ابراز نظر را ندارد. در این شرایط گرفتار «مارپیچ سکوت» شدهایم.
🔹مارپیچ سکوت، یکی از نظریههای حوزه رسانه است که این روزها خیلیها آگاهانه از آن علیه «#آگاهی» ما استفاده میکنند.
خبرفوری
@asrehooshmandi
💢#بحران_نمایی چالش امروز رسانه ها
💠موضوع بحران نمایی توسط برخی رسانه ها امروز به یکی از چالش های فضای رسانه ای تبدیل شده است. رسانه ها می توانند چیزی را به شما نشان دهند و نکته ای را باورپذیر کنند که اساسا با آنچه هست تفاوت جدی دارد.
💠#ایرنا درباره لزوم اطلاعرسانی دقیق و درست توسط رسانههای مختلف و نقش آنها در بحران ها گفتوگویی با معصومه نصیری، مدرس و کارشناس سواد رسانهای انجام داده است.
در این مصاحبه بررسی کردیم:
✅نقش رسانهها در بحرانسازی
✅ضرورت دانستن مرز باریکبین اطلاعرسانی و دلهرهآفرینی
✅چرایی و چگونگی تلاش برخی رسانهها برای گرفتن ماهی از آب گلآلود
✅چگونگی نقش آفرینی رسانه ها برای ساختن یا نابودی یک فرهنگ و تمدن
🔹متن کامل این گفت و گو را در لینک زیر بخوانید:
plus.irna.ir/news/84082302/
@asrehooshmandi
💠#عصر_اعتبار
تغییر «عصر اطلاعات» به «عصر اعتبار» به این معناست که انسان باید در برابر اخبار دروغین، اطلاعات غلط و روشهای مختلف نشر اکاذیب توانمند شود یعنی بسنجد و بعد بپذیرد.
پس هرگاه خواستیم اطلاعات و اخباری را باور کنیم یا مردود بشماریم، باید از خود بپرسیم:
🔹منبع این اطلاعات چیست؟
🔹آیا این منبع معتبر است؟
🔹منبع معتبر چیست؟
🔹چه مراجعی به این محتوا اعتماد دارند؟
🔹به چه دلیل باید به این مراجع اعتماد کنم؟
🔹مشخصه یک محتوای معتبر چیست؟
شهروند عصر دیجیتال باید بتواند با پیگیری منابع اخبار و اطلاعات، #اعتبارشان را ارزیابی کند.
@asrehooshmandi
💢در سلسله نشست های علمی _ تخصصی آسیب ها، تهدیدها و چالش های فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بررسی خواهد شد:
🔹مومو، لایکی و آنچه خانواده ها و نوجوانان باید بدانند
🕰پنجشنبه هشتم آبان _ ساعت ۱۷_۱۵
💢لینک مشاهده برنامه:
http:/alzahra.acecr.ac.ir/fa/page/4986
@asrehooshmandi
❌در جنگ نرم دقیقا چه اتفاقی رخ می دهد؟
🔹در پی تغییر قالبهای ماهوی جامعه و ساختار سیاسی آن است.
🔹آرام، تدریجی و زیرسطحی است.
🔹در جنگ نرم #تصویری_شكست_خورده، ناامید و مأیوس از حریف ارائه می شود و در مقابل، مهاجم با نمادسازی و تصویرسازی، خود را پیروز و موفق نشان می دهد و در اینجاست كه عملیات روانی با توانی فوق العاده صورت می گیرد.
🔹پایدار و بادوام است. هدف جنگ نرم #تغییر_باورها و اعتقادات است و چنانچه این تغییر صورت پذیرد، بازگشت به حالت اولیه به راحتی امكانپذیر نخواهد بود.
🔹هدف، تغییر تفکرات و فرهنگ مردم است که حاکی از عمق و خطر افزون این نوع جنگ، نسبت به جنگ نظامی است.
🔹با خلق ارزش های جدید، اسطوره سازی و نمادسازی، هیجان ساز است. این نوع جنگ، از احساسات جامعه نهایت استفاده را می برد به طوریكه از اركان مهندسی جنگ نرم #مدیریت_احساسات است.
🔹#آسیب_محور است. آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و.... میدان مانور جنگ نرم است.
🔹#تضادآفرین است. جنگ نرم از محیط های آسیب دار در جامعه شروع می شود و با ایجاد گسل های متعدد در بخشهای گوناگون جامعه و از طریق متفاوت كردن باورها، ارزشها و شكل دهی به رفتارهای جدید، اعضای یك جامعه را در برابر هم قرار می دهد. این تضادها، همبستگی اجتماعی و وحدت ملی را برهم زده و زمینه های بروز بحران و درگیریهای داخلی را فراهم می سازد.
🔹#تردیدآفرین است. ایجاد تردید و بدبینی نسبت به بسیاری از مسائل یك اصل و قاعده است. حركت در این جنگ با خلق تردید و ایجاد ناامیدی و یاس شروع می شود و برای توفیق با نوپردازی به صورت ظریف و آرام در باورها و اعتقادات اساسی تردید ایجاد می شود و به مرور بر دامنه این تردیدها افزوده شده تا درنهایت به ایجاد تغییرات اساسی در ارزشها و باروها دست یابند.
🔹از ابزار روز استفاده می كنند. فضای مجازی و سایبری، محیط اصلی جنگ نرم در شرایط كنونی به حساب می آید.
💢با این اوصاف الان دقیقا وسط جنگ نرم هستیم. وسط وسط. جنگ فقط خوردن خمپاره روی خانه هایمان نیست. از خانه هایمان مهمتر، #باورهایمان است که بمباران شده است. میتوانید خودتان را تسلیم کنید، می توانید هوشمندانه مبارزه کنید. تصمیم با خود شماست.
#معصومه_نصیری
#مدرس_سواد_رسانه
@asrehooshmandi
🔸 پروسه جدید عملیاتی فرانسه در#جنگ_شناختی علیه مسلمانان
چندی پیش (18 شهریور 99) به مناسبت بازنشر کاریکاتور موهن به ساحت پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله) توسط مجله شارلی ابدو مطلبی به قلم نویسنده ارائه گردید.
پس از تلاش برخی کشورهای مسلمان نشین عرب زبان نسبت به برقراری ارتباط با رژیم غاصب صهیونیستی و صلح و دوستی میان دولت مردان ، در چند روز گذشته نیز اخباری مبنی بر توافق شورای حاکمیت انتقالی سودان با اسرائیل منتشر گردید .
در گذشته عرض شد؛ هدف از انتشار این نوع مطالب توهین آمیز، فراتر از انتقاد به جریان اسلام گرا (افراطی و معتدل) و موج اسلام خواهی است بلکه نوعی بازخورد گیری و عیار سنجی از جامعه مسلمانان در #جنگ_شناختی توسط دشمن است . البته ذکر این نکته ضروری است که اسلام ستیزی همواره به عنوان یک راهبرد مشترک در عرصه های مختلف #جنگ_شناختی توسط دشمن پیگیری می شود .
در آستانه میلاد با سعادت حضرت پیامبر خاتم ( صلی الله علیه و آله ) و حساسیت مسلمانان ( تشیع و اهل تسنن) و آغاز هفته وحدت و همچنین انتشار بیانیه شورای حاکمیت انتقالی سودان نسبت به رسمیت شمردن اسرائیل در کنار گفتگوهای ضد و نقیض برخی کشورها همچون عربستان ، پاکستان و ... حول محور اسرائیل ، مجددا رئیس جمهور فرانسه در اقدامی مشابه گذشته، موجی جدید از توهین ها را به بهانه آزادی بیان مطرح نموده است .
به نظر می رسد ایجاد موج اعتراضی مسلمانان و حکومت های اسلامی و حتی فراتر از آن در جوامع غیر اسلامی و اقدام عملی مقابله ای ( موج تحریم کالاهای فرانسوی ) باعث به رخ کشیده شدن ظرفیت های متراکم ، قدرتمند و متناسب با پروسه عملیاتی فرانسه در جنگ شناختی شده است . که نوید بخش تحرکات آزادی بخش اسلامی و ایجاد بحران بیش از پیش دشمن خواهد بود. البته در این بین نباید نقش رسانه ها را در این حرکت نادیده گرفت.
🖋محمود کشاورز
#جنگ_شناختی
#کاریکاتور_موهن
@asrehooshmandi