عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️ پایان ماراتن مناظرات و واکنش کاربران فضای مجازی
🔹قطار مناظرات کاندیداهای ریاست جمهوری پس از طی مسیری ۵۴۰ دقیقهای در حالی به ایستگاه پایانی خود رسید که نامزدها بنا بود در آخرین برنامه، درباره روش خود برای درک عینی و واقعی مشکلات و دغدغههای مردم سخن بگویند و علل متورم و مزمن شدن مشکلات و حل نشدن آن را واکاوی کنند. اما آیا این مهم محقق شده است و اساساً کاربران فضای مجازی چه رویکردی به مناظره سوم داشتند؟
📊رصد دیتاک از شروع مناظره تا حدود ۱۲ ساعت پس از آن در بسترهای خبر، تلگرام، اینستاگرام و توییتر نشانگر آن است که دو کلان موضوع «کرونا» و «برجام» و پاسخ کاندیداها در این زمینه، با ضریبی بیش از سایر موضوعات مورد توجه قرار گرفته است.
▪️کاربران توییتر با ۳۶۳.۲ هزار توییت، ۲۵۶ هزار ریتوییت، ۱.۳ میلیون لایک و بیش از ۲۰۷۱۳ محتوا در ساعت به کنشگری درباره آخرین مناظره پرداختند.
توییت «آقای همتی خون های آبان ماه ۹۸ دامان تو و حسن روحانی را خواهد گرفت» با ۱۰۶۲۵ لایک، محبوبترین محتوای فضای توییتر بوده است.
▪️اهالی خبر با ۶.۳ هزار تولید محتوا در بستر خبر موضوع مناظره سوم را پیگیری کردهاند. ۲.۷ هزار محتوا در پایگاههای خبری، ۳.۲ هزار محتوا در بستر خبرگزاریها و ۴۰۴ محتوا در روزنامهها درباره مناظره آخر منتشر شده است. خبریها، صرفا به اطلاعرسانی مناظره پرداخته و کمتر شاهد ارائه تحلیل در این بخش بودهایم.
▪️تلگرام که ترکیبی از رسانهها، فعالان فضای مجازی و افکار عمومی محسوب میشود با رویکردی خنثی به ارائه محتوای مناظرات پرداخته و درمجموع ۴۴.۱ هزار پست، ۱۵۰.۲ میلیون بازدید و ۱۸۳۶ پست در ساعت مناظره آخر را بدرقه کرده است.
پست کانال خبر فوری با مضمون نقلقولهایی از رییسی در مناظره سوم و ۲۴۵.۵ هزار بازدید پربازدیدترین مطلب بستر تلگرام بوده است.
▪️در نهایت اینستاگرام که بستر اصلی و متمرکز امروز کاربران ایرانی است، با ۱۲.۹ هزار پست، ۵.۷ هزار لایک و سرعت ۵۳۶ پست در ساعت به موضوع مناظره پایانی سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری پرداخته است.
پست «زاکانی : ماهم قبول داریم آقای روحانی اقتصاد بلد نیست، چون اگر بلد بود شمارو نمیگذاشت رئیس بانک مرکزی!» با ۱۷۱۰۰ لایک مورد توجهترین محتوای بستر اینستاگرام بوده است.
🔹درحالی که انتظار میرفت مناظره سوم، بهعنوان آخرین فرصت جمعی کاندیداها روند گرمتری را دنبال کند، شاهد روند یکنواخت و تکرار برنامههای گذشته توسط کاندیداها بودیم؛ رویکردی که به روایت برخی کارشناسان، اثر چندانی بر گرم کردن تنور انتخابات و افزایش مشارکت نداشته و بیشتر شاهد بازتولید و تکرار ادبیات چند هفته گذشته نامزدهای انتخاباتی بودیم. البته پیش از این نیز افکارسنجیها از عدم اثرگذاری چندان مناظرات بر مشارکت حکایت داشته است.
🔹باید دید خارج از فضای مناظرات، در روزهای منتهی به ۲۸ خرداد، هر یک از کاندیداها برای جلب نظر افکار عمومی چه سیاستی را اتخاذ خواهند کرد. اما این سیاست هر چه باشد باید با علم به این نکته باشد که مردم به دنبال ارائه راهکار واقعی و عملیاتی برای حل مشکلات کشور هستند و نه بیان و تاکید بر اینکه مشکلات وجود دارد. امروز «ناجی با برنامه» بیش از «قهرمان بیبرنامه» مورد انتظار افکار عمومی است.
✍🏻معصومه نصیری؛ کارشناس و تحلیلگر رسانه
#دیتاپولیتیک
#دیتاریپورت
#انتخابات_۱۴۰۰
@asrehooshmandi
⭕️پیشبینی لحظهای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ از نگاه بیگدیتا
⏱۵ روز مانده به انتخابات
📊دیتاک با متنکاوی بیش از ۱۰ میلیون بیگدیتای فضای مجازی در ۲۳ خردادماه، نتایج و درصد آرای هر یک از کاندیداها را در این روز پیشبینی نموده است.
🔹این گزارش که مبتنی بر بیگدیتای افرادیست که مشارکت قطعی خود را در انتخابات ریاستجمهوری در فضای مجازی اعلام نمودهاند، پیشبینی قطعی دیتاک از انتخابات نبوده و صرفا گزارش لحظهای روز ۲۳ خرداد ماه است.
🔹طبق این گزارش، درصد آرای رئیسی با افزایش چند درصدی به عدد ۶۷.۸٪ رسیده و بیشترین درصد را میان کاندیداها به خود اختصاص داده است. در مقابل قاضیزاده با کاهش درصد به ۰.۲٪ کمترین میزان آرا را طبق این تحلیل بدست آورده است.
🔹۸.۳٪ از افرادی که به طور قطع مشارکت خود را اعلام کردهاند، کماکان تصمیم نهایی خود را درباره اینکه به کدام کاندیدا رای خواهند داد، نگرفتهاند. همچنین بجز رئیسی، زاکانی و مهرعلیزاده، درصد دیگر کاندیداها و بدون تصمیمها با افت نسبی همراه بوده است.
#دیتاریپورت
#دیتاپولیتیک
#انتخابات_۱۴۰۰
@asrehooshmandi
💢چند روز مانده به انتخابات حواستان به #کانالهای_انحرافی باشد
🔹هر چند در مناظرات انتخاباتی شاهد تلاشهایی برای منحرف کردن توجه مخاطبان از موضوعات اصلی به موضوعات فرعی و در واقع اصلی نمایی موضوعات فرعی بودیم، اما در روزهای منتهی به انتخابات ممکن است برای جلب رای، شاهد تکرار این روش باشیم.
🔹دقت کنیم موضوعات آیا مبتنی بر شناخت مسائل اصلی جامعه و دارای راهکار برای حل آنهاست یا بناست ما را دچار واگیری هیجانی کند.
✍معصومه نصیری_ مدرس سواد رسانهای
@asrehooshmandi
🎯 سوگیریهای ناآگاهانه به این آسانی برطرف نمیشوند
— شرکتها دنبال راهی برای حذف پیشداوری کارکنانشان هستند، اما آیا آموزش تأثیر پایداری دارد؟
📍بسیاری از سوگیریهای ما برای خودمان هم ناشناخته است. بیدلیل از روی اسم آدمها قضاوتشان میکنیم، با نگاهکردن به رنگ پوست و چهرهشان تصمیم میگیریم به آنها اعتماد کنیم یا نه و خیلی چیزهای دیگر. حالا بیش از همیشه میدانیم که چنین سوگیریهایی میتواند برای سازمانها و شرکتها مضر باشد. برای همین دورههای آموزشی گوناگونی برای کاهش این سوگیرها در کارمندان طراحی شده است. اما به نظر میرسد کنارگذاشتن سوگیری خیلی سختتر از آنچیزی است که فکر میکردیم. آیا راهحلی وجود دارد؟
🔖 ۲۱۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۳ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://tarjomaan.com/neveshtar/10250/
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
@asrehooshmandi
⭕️ نگاهی به دیتای فضای مجازی در روز انتخابات
✳️آقایان! حالا نوبت #کار_درست شماست
✍🏻معصومه نصیری؛ کارشناس و تحلیلگر رسانه
🔹انتخابات ۱۴۰۰ در حالی به ایستگاه آخر خود رسید که علیرغم تمام گلایههای به حق مردم، موج سواری رسانههای فارسی زبان خارج از کشور و دمیدن بر شیپور تحریم انتخابات، شاهد حضور مردم با وفای ایران پای صندوقهای رای و تلاشی دیگر برای ایجاد تغییر جهت بهبود شرایط با اعتماد و نگاه به داخل کشور بودیم.
📊رصد دیتاک از بسترهای توییتر، تلگرام، اینستاگرام و خبر نشانگر کنش جدی کاربران ذیل دو هشتگ #کار_درست و #مردم_میدان بوده است. رفتاری که ضمن دعوت به رای بر مطالبه بهبود شرایط با انتخابی درست نیز تاکید داشته است. از نکات جالب استفاده از این دو هشتگ ذیل صفحات بیبیسی فارسی و صدای آمریکا از سوی کاربران بوده است.
📊کاربران توییتر با ۳۳۳٫۳ هزار توییت، ۲۶۹٫۱ هزار ریتوییت و ۵۷۱٫۳ هزار لایک در روز انتخابات ذیل دو محور مطرح شده به کنشگری پرداختهاند. هشتگهای #مردم_میدان، #به_عشق_امام_رضا، #کار_درست، #رای_میدهم و #صف تغییر پرکاربردترین هشتگهای فضای توییتر بوده است.
توییت «رای درست من +#کار_درست تو (رییس جمهور) = جامعه درست ما» با ۶۱۶۱ لایک، محبوبترین محتوای این بستر بوده است.
📊در فضای تلگرام کاربران اقدام به انتشار ۶۸٫۹ هزار پست با ۱۸۱ میلیون بازدید کردهاند که بیشترین محتوا مربوط به عکسهای منتشر شده از شرکت در انتخابات بوده است. پیگیری اخبار مختلف روز انتخابات باعث شده است سه کانال خبر فوری، اخبار فوری و آخرین خبر به عنوان منابع پرنفوذ این بستر باشند.
🔹ویدئو کلیپی با متن «شرکت در انتخابات عاملی برای نقش بر آب کردن نقش های معاندین» و هشتگهای #انتخاب_اصلح و #مردم_میدان با ۵۰۹٫۹۶۳ هزار بازدید، پربازدیدترین مطلب بستر تلگرام بوده است.
📊کاربران اینستاگرام اما بیشترین فعالیت را در راستای همراهی با پویش #کار_درست داشته و اقدام به انتشار صفحه شناسنامه خود با مهر شرکت در انتخابات کردهاند. بر این اساس در بستر اینستاگرام کاربران اقدام به اشتراک ۱۲٫۴ هزار پست، ۷۷۸ هزار لایک و ۵۸٫۶ هزار کامنت کردهاند.
پست سعید جلیلی و اظهارات او پس از انداختن رای به صندوق و تاکید بر اینکه «روز رای گیری روز پایانی نیست و روز آغاز جهاد بزرگ برای جهش ایران است.» با ۶۵٫۹۱۸ هزار لایک، محبوبترین پست فضای اینستاگرام بوده است.
📊در بستر خبر ۱۹٫۷ هزار محتوا منتشر شده است که خبرگزاری ها ۲۶۹ خبر و پایگاه های اطلاع رسانی 233 خبر منتشر کردهاند. براساس میزان بازدید و بازنشر، صفحات مهر، ایسنا و خبرفارسی پرنفوذترین صفحات فضای خبر بودهاند.
✅آنچه امروز اهمیت دارد این است که مسئولان و رییسجمهور منتخب بدانند مردم علیرغم تمام گلایهها و کاستی ها، بار دیگر پای صندوقهای رای آمدند تا نشان دهند پشت ایران را خالی نمیکنند و حالا نوبت مسئولان است که به این اعتماد لبیک گفته و تمام توان و تلاش خود را برای رفع موانع و معضلات بکار گیرند. آقایان! این رای حق الناس است. مردم نجیب و شریف ایران کارشان را به درستی انجام دادند؛ حالا منتظر #کار_درست از سوی شما هستند. امیدها را ناامید نکنید.
#دیتاپولیتیک
#دیتاریپورت
#انتخابات_۱۴۰۰
@asrehooshmandi
کلاهبرداریهای رایج در حوزه #ارز_دیجیتال
بدون اغراق اکثر سایتهای کلود ماینینگ در واقع پانزی و کلاهبرداری هستند و هیچ استخراج واقعی در آن انجام نمیشود، بنابراین همیشه به خاطر داشته باشید در صورت مواجهه با ایدههای رویایی و ادعاهای غیرمنطقی در حوزه ارزهای دیجیتال به کلاهبرداری بودن آن شک کنید .
#اینفوگرافی
#پلیس_فتا
#کلیک_امن
@asrehooshmandi
🎯آیا همانچیزی که میگوییم، شنیده میشود؟!
🎯چطور افراد مختلف از یک پیام درکهای متفاوتی دارند؟
🎯چگونه پیام رسانهای تاثیرگذار تولید کنیم؟
✍️در علم ارتباطات می گویند پیام تنها آنچیزی نیست که ارسال می شود، بلکه آنچیزی که دریافت میشود هم مهم است. به معنای دیگر لزوما آنچه ارسال میشود با آنچه دریافت شده یکی نیست. بنابراین ارسال کنندگان پیام باید به این نکته توجه کنند که چگونگی دریافت یک پیام، بسیار متاثر از فرامتن و تجربه زیستههای افرادی است که برای آنها پیام تولید و ارسال میکنیم.
🔻دیوید برلو به عنوان یکی از اندیشمندان حوزه ارتباطات در مدل فراگرد ارتباطات انسانی، مفهوم "قصد" ارتباطی، برای برقرار شدن ارتباط مؤثر و آشکار را دارای نقش مهمی میداند و معتقد است که «قصد و هدف تمامی رفتارهای ارتباطی آن است که پاسخی خاص از جانب فرد یا گروهی خاص را برانگیزد و ارتباط، هنگامی مؤثر خواهد بود، که گیرنده با تلاش کمتری پاسخ مطلوب را ارائه دهد.
🔻او میگوید که معنیها در پیامها و چیزهای قابل کشف نیستند. در واقع کلمات در نهایت هیچ معنایی نمیدهند؛ بلکه معنیها فقط در آدمها هستند، که مسبّب پاسخها میشوند. آنها چیزهایی شخصی و درون ارگانیسم انسانند. معناها آموخته میشوند؛ آنها داراییهای ما محسوب میشوند؛ ما معنیها را یاد میگیریم، بر آن میافزاییم، آنها را نابود میکنیم؛ اما قادر به یافتنشان نیستیم. آنها در ما هستند نه در پیام. معنی در درون انسانهاست نه در کلمات.
🔻برلو همچنین سیستمهای اجتماعی– فرهنگی بهطور نسبی عوامل تعیینکننده موارد زیر هستند: انتخاب کلماتی که افراد بهکار میبرند، هدفهایی که برای ارتباط دارند، معنیهایی که برای یک کلمه در نظر میگیرند، گیرندگانی که انتخاب میکنند و کانالهایی که برای انواع پیامها برمیگزینند همه به سیستمهای اجتماعی- فرهنگی وابستهاند.»
🔻با این وصف پیامهای رسانهای که قابلیت رمزگشایی و فهم دقیقتری از سوی مخاطبان دارند و مبتنی بر بافت معنایی درون افراد بیشتری هستند، بهتر میتوانند مخاطبان را تحت تاثیر قرار داده و با خود همراه کنند. تمام قصد و هدف تولید پیامها و به عبارت دقیقتر رفتارهای ارتباطی آن است که پاسخی خاص از جانب فرد یا گروهی خاص برانگیخته شود پس یک پیام زمانی مؤثر خواهد بود که گیرنده با تلاش کمتری به آن پاسخ دهد.
🔻اساسا تفاوت جدی رسانهها و یکی از دلایل توفیق یا عدم موفقیتشان چگونگی بهکارگیری کلمات و قالبهای رسانهای است و آنهایی موفقترند که پیامهایشان نزدیکی بیشتری به معنی ذهنی اکثریت مخاطبان داشته باشد. این معانی نیز تحت تاثیر تجربهزیستهها، فرامتنها، نظام و ساختار فرهنگی و اجتماعی جوامع و... قرار دارند.
🔻رسانهای موفق خواهد بود که بتواند پیامهایش را در قالب کلمات دارای معانی مشترک دقیقتری به مخاطبان عرضه کنند(رمزگذاری) و مخاطب نیز با کمترین اتلاف وقت، رمزگشایی کرده و پیام را بپذیرد.
رسانه ها امروز معنا میسازند، معنای پیشین را هدایت میکنند و حتی تغییر میدهند.
🔹معصومه نصیری _ مدرس سوادرسانه
@asrehooshmandi
🔻پنج ویژگی #مخاطب_فعال که او را از مخاطب منفعل جدا میکند:
◀️گزینش گر است
◀️فایده گراست
◀️هدفمند است
◀️خود را با رویدادها درگیر میکند
◀️در برابر نفوذ رسانه مقاومت میکند
#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانهای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
💢نگاهی به دیدگاه های رییس جمهور منتخب درباره فضای مجازی
🔹 تاکید بر تکمیل زیرساختها و درآمدزایی مردم از فضای مجازی
mehrnews.com/xVy7v
@asrehooshmandi
🔴آمریکا بعد از العالم و المسیره، وبسایت پرس تی وی را نیز مسدود کرد
🔹بررسیها نشان میدهد دولت آمریکا علاوه بر العالم، المسیره و پرستیوی احتمالاً چندین وبسایت متعلق به جریان مقاومت از جمله المعلومه عراق را نیز از دسترس خارج کرده است.
🔹هنوز فهرست کاملی از رسانههای مسدودشده در دسترس نیست.
@asrehooshmandi