عصر هوشمندی
🧠سیستمهای عصبی مغز چگونه در شبکههای اجتماعی درگیر میشوند؟
⬅️دانشمندان علم اعصاب به بررسی سیستمهای عصبی پرداختهاند که ما را به حضور مستمر در شبکههای اجتماعی سوق میدهد.
آنها دو دلیل مهم استفاده از شبکههای مجازی را «ارتباط با دیگران» و «مدیریت ذهنیت مردم از خود» نام میبرند.
این شبکهها از پنج طریق امکان ارتباط ما با دیگران را فراهم میکنند.
۱.کاربران میتوانند اطلاعات شخصی را به اشتراک بگذارند برای مثال عکس یا فیلم مسافرت هایشان.
۲. میتوانند اطلاعاتی را منتشر کنند که ماهیت خود ارجاعی ندارند (به عنوان مثال، ارسال مطلب در مورد مکانهای تفریحی)
۳.کاربران در مورد اطلاعات منتشر شده خود بازخورد میگیرند. ممکن است یک کاربر تصویری از تعطیلات داشته باشد که دوست دارد آن را با دیگران به اشتراک بگذارد. او تصاویر را در شبکههای اجتماعی بارگذاری میکند و سپس سایر کاربران با اظهارنظر در مورد تصاویر و یا پسندیدن آن بازخورد میدهند.
۴.به صورت متقابل هم کار بران درباره عکسها و یا مطالب منتشر شده دیگران بازخورد میدهند. به عنوان مثال، ممکن است یک کاربر تصویری از تعطیلات یک دوست را ببیند.
۵. کاربران به مقایسه اجتماعی توجه میکنند و بازخورد خود با دیگران، مانند تعداد پسندیدنهای دریافت شده، در مقایسه اجتماعی شرکت میکنند. این مقایسه اجتماعی فقط به پست و بازخورد محدود نمی شود. همچنین ممکن است از اطلاعات توصیفی در پروفایل کاربر برای مقایسه اجتماعی استفاده شود، مانند سن، مکان، تحصیلات، علایق و…
🔹متن پژوهش را در سایت asrehooshmandi.ir بخوانید.
#علوم_شناحتی
✅در ارائه و درک مطالب رضایت خداوند را در نظر بگیریم.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
هنگام استفاده از #بازىهاى_رايانهاى خصوصا براى كودكان و نوجوانان به #ردهبندى_سنى آنها توجه کنيد.
براى مشاهده و انتخاب بازىهاى رايانهاى داراى ردهبندى سنى مىتوانيد به سايت www.esra.ircg.ir مراجعه کنید.
@asrehooshmandi
🔸حقوق سایبری
🔻برخلاف تصور عموم که متن گفتگو در تلگرام، فیس بوک، اینستاگرام و شبکههای اجتماعی دیگر و نیز ایمیل، صدای ضبط شده و فیلم را جزو دلایل قابل استناد به شمار نمیآورند قانون، «#ادله_الکترونیک» را به رسمیت شناخته است.
.
این جرم به دو صورت در قانون در نظر گرفته شده است:
▫️اول موردی است که کسی اقدام به تغییر یا تحریف و انتشار عکس و فیلم دیگران کند.
▫️دوم موردی است که کسی فیلم، عکس یا صدای دیگری را بدون رضایت او منتشر کند.
گاهی ممکن است کسی تنها اقدام به #تهدید دیگری کند که عکس و فیلم او را منتشر میکند. این حرف ممکن است در حد تهدید بماند و هرگز به مرحله عمل نرسد اما صرف تهدید کردن نیز جرم خواهد بود.
در تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران دو حالت رخ میدهد:
▫️اول اینکه یکی دیگری را تهدید کند عکس، فیلم یا صدای او را پخش خواهد کرد و این تهدید را عملی کند. در این حالت تهدید کننده هم بابت جرم تهدید و هم جرم انتشار عکس و فیلم دیگران محکوم خواهد شد.
▫️در حالت دوم فردی، دیگری را تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی میکند اما تهدیدش را عملی نمیکند.
🔻عملی نکردن تهدید باعث نمیشود که مجازاتی برای آن در نظر گرفته نشود بنابراین اگر شرایط تحقق تهدید وجود داشته باشد مثل اینکه تهدید شونده بترسد، صرف نظر از اینکه تهدید عملی شده است یا نه، می توان از تهدید کننده بابت تهدید به انتشار عکس و فیلم شکایت کرد.
⭕️نکته قابل توجه اینکه این جرایم در دسته جرایم رایانهای قرار دارند و #مجازات آن تا ۲ سال حبس و جزای نقدی در نظر گرفته شده است.
✍️ندا پاکنهاد ـ وکیل دادگستری
@asrehooshmandi
📣دومین رویداد تجربه نگاری فعالان سواد رسانهای کشور
🔹تجارب موفق
🔹ایدههای برتر
🔹توصیههای اجرایی
🕰۲۴ دی ماه ساعت ۹ الی ۱۷
@asrehooshmandi
⭕️ساز و کار عصبشناختی اخبار جعلی
⭕️هیجانات چگونه بر پردازش اخبار در مغز تاثیر میگذارند؟
💠تولیدکنندگان اخبار جعلی تلاش میکنند تا با بهره گیری از عناصر تازگی خبر و شگفتی در اخبار خود، آنها را باورپذیرتر کنند. مخصوصا اگر این اخبار با باورهای قبلی فرد همخوانی داشته باشد.
💠عصبشناسی حسی نشان داده است که ذهن انسان پس از مدتی تنها به اطلاعات غیر منتظره و غیرقابل پیشبینی میتواند، واکنش دهد. چراکه به مرور زمان ذهن انسان در مییابد که قرار نیست، در مقابل اخبار عادی، هیچ پاداشی را دریافت کند. از این رو تولید کنندگان اخبار جعلی تلاش میکنند تا با بهره گیری از عناصر تازگی خبر و شگفتی در اخبار خود، آنها را باورپذیرتر نمایند. مخصوصا اگر این اخبار با باورهای قبلی فرد همخوانی داشته باشد.
⬅️درباره اینکه یک خبر هیجانی چگونه در حافظه بلندمدت مینشیند؟، جذابیت های احساسی خبر کدامند؟ و تاثیرگذاری اخبار جعلی در نگرش سیاسی در سایت asrehooshmandi.ir بخوانید.
✅در ارائه و درک مطالب رضایت خداوند را در نظر بگیریم.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
عصر هوشمندی
⭕️دختران دیزنی چطور خلق میشوند؟
💠کمپانی دیزنی در تولیداتش و بهخصوص در آثار سینمایی، کارش را با داستانهای کلاسیک و فولکلور آغاز کرد. قهرمانهای اولیه تولیدات دیزنی عمدتا دخترانی منفعل بودهاند که به انتظار بخت و اقبال نشسته و چشمبهراه شاهزادهای سوار بر اسب سفید روزگار میگذراندهاند. سفیدبرفی در انیمیشن سفید برفی محصول ۱۹۳۷، سیندرلا در انیمیشن سیندرلا محصول سال ۱۹۵۰ و رز در انیمیشن زیبای خفته محصول سال ۱۹۵۹ نمونه واضح و روشنی از این قهرمانان منفعل و حتی مفلوک هستند.
💠در قرن بیستم و یکم اما شاهد تغییر رویکرد بسیار محسوستری در قهرمانان دیزنی هستیم و دیگر از دخترکان نگونبخت و قربانی سرنوشت در آثار کمپانی دیزنی در این دوره خبری نیست. این قهرمانان صاحب نگاه و اندیشه هستند و از موجودات واکنشی به شخصیتهای کنشمند بدل میشوند.
💠برای فهمیدن این تاثیرات کافی است با نزدیکترین دختربچهای که در اطرافتان میشناسید، درباره تمایلات و آرزوهایش حرف بزنید و درباره برداشتهایشان از آثار دیزنی سوال کنید تا میزان و شکل تعیینکنندگی و تاثیرگذاری این کمپانی انیمیشنسازی را دریابید. این تاثیرگذاری و تعیینکنندگی بدون تردید در جهان امروز، رشد قابل ملاحظهای خواهد داشت؛ چرا که توسعه ارتباطات و دسترسی به اطلاعات، بیش از هر وقت دیگری غول انیمیشنسازی جهان را برای تعریف اهداف تازه و رسیدن به آنها یاری خواهد داد.
🔹متن کامل را در سایت asrehooshmandi.ir بخوانید.
#کودک_و_سواد_ رسانهای
@asrehooshmandi
هدایت شده از جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
🎦 ۲۳۳مین گفتگوی زندهٔ جبهه با همکاری دانشگاه جامع امام حسین (ع) و اندیشکدهی فضای مجازی ژرفا
سخنران برنامه🎙استاد معصومه #نصیری ، پژوهشگر و مدرس سواد رسانهای
⭕️ موضوع: کودکان آنلاین و تغییر سبک زندگی در فضای مجازی
⏰ با کلیک بر روی یکی از نشانیهای زیر👇🏻در ساعت ۱۵ چهارشنبه، ۱۷ دی ۹۹، این برنامۀ شنیدنی را تماشا کنید…
🛰 پخش زندۀ تصویری برنامه، در ایتا، بله، بیسفون+، آیگپ، بالونت و در هر کجای اینترنت👇🏻
👉🏻 live.24on.ir/?eitaafly
🛰 گپ👇🏻
👉🏻 gap.im/jebheh
🛰 روبیکا👇🏻
👉🏻 rubika.ir/jebheh
🛰 سروش+👇🏻
👉🏻 sapp.ir/sapp_events/jebheh
📍اگر در تهران ساکنید و مایلید بهصورت حضوری در این نشست شرکت کنید، جهت دریافت نشانی، به شمارهی 09124646715 پیامک بزنید.
جزئیات و بحث پیرامون برنامهها در👇🏻
👉🏻 balo.me/jalasat
جبههٔ #انقلاب اسلامی در فضای مجازی
✊🏻 @jebheh
💢نگاهی به اقدامات برخی کشورها برای مقابله با اخبار جعلی در فضای مجازی
▫️موضوع #اخبار_جعلی (Fake Nwes) و شکل پیشرفته آنها تحت عنوان جعل عمیق (DeepFakes) با توجه به گسترش وسیع رسانههای مجازی در دنیا و کانالهای خبری به خصوص در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی که محمل آسان و ارزانی برای تولید و توزیع فراهم کردهاند به مسئله و چالش مهمی برای همه کشورها و کسب و کارها تبدیل شده است.
▫️اغلب کشورها نسبت به قانونگذاری و تنظیمگری برای مقابله با این روند نگران کننده اقدام کرده یا در حال اقدام هستند و جرایم مرتبط با این موضوع را بسیار تشدید کردهاند. کشورهای اروپایی و پیشرو در فضای مجازی اقدامات سختگیرانهتری را آغاز کردهاند که جرایم تعیین شده در این خصوص، موید این موضوع است.
🔹برای مثال #آلمان در قانون بهبود تنفیذ قوانین در شبکههای اجتماعی، جولای ۲۰۱۷ جریمه تا سقف ۵ میلیون یورو برای افراد حقیقی و ۵۰ میلیون یورو برای افراد حقوقی را در نظر گرفته است.
🔹#فرانسه قانون نفرت پراکنی برخط را در جولای ۲۰۱۹ تصویب و شبکههای اجتماعی را الزام کرده است که محتوای مخرب ظرف مدت ۲۴ ساعت را حذف کنند و جریمه ۱.۴ میلیون دلاری را در صورت تخطی در نظر گرفته است.
🔹#مالزی لایحه ضد اخبار جعلی را در آوریل ۲۰۱۸ ارائه کرده که بر اساس آن جرم انگاری انتشار یا عدم همکاری در اجرای اقدام مقتضی در خصوص اطلاعات و اخبار جعلی انتشار یافته ۱۲۲ هزار دلار جریمه و تا ۶ سال حبس برای متخلف دارد.
🔹#سنگاپور این قانون رسانههای اجتماعی را به قرار دادن هشدار، حذف یا اصلاح درخصوص محتوا و اخبار جعلی بر اساس دستور مقامات دولتی الزام کرده و ۷۲۰ هزار دلار جریمه برای شرکتها و تا ۱۰ سال حبس و ۱۰۰ هزار دلار جریمه برای افراد در موارد نقض قانون و تشخیص آسیب رساندن به منافع ملی در نظر گرفته است.
✅#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی
@asrehooshmandi
11.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
موشن گرافیک
✅حفاظت پیشگیرانه شبکه ملی اطلاعات درمقابل تهدیدات اینترنتی خارجی
🌀شبکه ملی اطلاعات ضمن اتصال به اینترنت جهانی،یک مرزمجازی برای فضای سایبری کشور ایجاد می کند تا اطلاعات در امنیت کامل بماند و از دستبرد خارجی در امان باشد.
🌀این شبکه با درنظر گرفتن الزامات پدافند غیرعامل، میتواند حفاظت پیشگیرانه ای را در مقابل تهدیدات اینترنتی خارجی به وجود بیاورد و امکان بازیابی سریع اطلاعات را فراهم کند. به طوری که درخواستهای مخرب از درگاه مشخصی به شبکه داخلی وارد میشوند و با امکان مسدود سازی آنها فضای امن تری برای اطلاعات کاربران به وجود میآید.
🌀از طرفی هم باوجود احتمال تحریم سایبری علیه کشور و قطع دسترسی مردم به برخی سایتها و خدمات خارجی، وجود #شبکه_ملی_اطلاعات ضروری به نظر میرسد.
🌀باور غلط درمورد شبکه ملی این است که باعث تشدید نظارتها، نقض حریم خصوصی کاربران و قطع دسترسی به شبکه بین المللی اینترنت میشود. در صورتی که شبکه ملی اطلاعات ضمن اتصال به اینترنت جهانی، فقط یک مرز مجازی برای فضای سایبری کشور در نظر میگیرد تا اطلاعات در امنیت کامل بماند و از دستبردخارجی در امان باشد.
منبع: مهر
@asrehooshmandi
📌 شعار آزادی بیان بدون روتوش!
💢#توییتر، شب گذشته اکانت #ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را برای همیشه مسدود کرد. توییتر علت این اقدام را «تشویش و تشویق برای خشونت بیشتر» عنوان کرده است.
💢دونالد ترامپ جونیور، پسر #ترامپ در واکنش به مسدودیت حساب کاربری پدرش در توییتر نوشت: «آزادی بیان مورد حمله قرار میگیرد! سانسور هرگز اینچنین اتفاق نیفتاده! نگذارید ما را ساکت کنند. برای ارتباط با ما در DONJR.COMثبت نام کنید! اگر من را از شبکههای اجتماعی خود بیرون بیندازند، به شما میگویم که در کجا هستم و اطلاعرسانی میکنم».
نکته: تجربه این روزها در آمریکا نشان میدهد علی رغم تصور بسیاری که همه آزاد هستند هر چه میخواهند بگویند، آزادی هم حدودی دارد و حد آن در عدم سلب آزادی و امنیت دیگران ذیل آزادی هر یک از ماست.
@asrehooshmandi