عصر زنان
#یادداشت | #اختصاصی
🔺 مراجعه به تصویر
♦️«کشور به یکباره سیاهپوش شد»
✍🏼|خانم صغری عاشوری
▪️دوشنبه بود، حوالی ساعت پنج غروب. سردرد امانم را بریده بود و چشمانم میخواستند ببارند. شبکهی خبر درحال بازتاب مراسمات شهرهای مختلف در فراق شهید جمهور و همراهانش بود. طاقت نیاوردم، دیوارهای خانه سنگین شده بودند و دلم مزار شهدای گمنام محله مان را میخواست. آماده شدم و رفتم به سوی مزار لالههای خونین کفنی رفتم به بهانهی سوختن لالهای دیگر.
▪️فضای مزار شهیدان تکانم داد. ریسههای رنگارنگ از دیواره ها برداشته شده بودند و روی زمین افتاده بودند. شربت هایی که مشخصا برای برپایی جشن میلاد امام رضا علیه السلام تدارک دیده شده بودند برای شهادت رئیس جمهور کشور و همراهانش پخش میشدند. پارچههای سیاه و پرچم یا فاطمه الزهرا به دور تا دور دیواره های اطراف مزار شهدا بسته شدند.
▪️گوشه ای ایستادم و بغض در گلو که دانسته بود جای مناسبی آمدهام آرام آرام درحال فشردن گلویم بود. صدایی پخش شد و متن تسلیت رهبری عزیز را قرائت کرد، همانکه به تجلیل از تلاشهای خستگی ناپذیر رئیس جمهور رسید، بغضم رها شد. به خودم آمدم دیدم بغض من تنها رها نشده بغض خیلی ها رها شد آنگاه که پیام رهبری رسید به آنجا که از کم لطفی ها و ناسپاسی های برخی نسبت به شهید جمهور و در عین حال ادامهی تلاشهای خستگی ناپذیر شهید رئیسی گفت. شهید رئیسی؛ نمیتوانم باور کنم دیگر طنین صدایش را نمیشنوم مگر از آرشیوهای به جای مانده از او. زنانی که شاید ظاهرشان مثل من و بسیاری که حاضر بودند، نبود. چادری نبودند، برخی شال شأن رنگ روشن بود و کمی موهایشان هم مشخص بود برخی تماما مشکی پوشیده بودند.
▪️درحالی که با دستمال کاغذی در دستم اشکهای داغ روی صورتم را پاک میکردم نگاهم به صورت های پر از ماتمشان گره خورد. دیدم چگونه لبهایشان را به هم میفشارند، حس کردم بغض چنگ میزند بر گلویشان و دیدم تا نگاهشان بر اشک های به جای مانده روی گونه ام افتاد. دست از مقاومت برداشتند و اشکهایشان جاری شد، هق هق شأن بلند شد. آری باهم گریه کردیم برای مردی که مقابل تهمتهای سیاستبازان بی تقوا اخلاق و تقوا را رعایت کرد و دمی از نقاط تاریک پروندهشان نزد.
▪️آری مردم میفهمند که کدام سیاست مرد صدق گفتار و رفتار دارد و کدام سیاست مرد گفتار و رفتارش در راستای انتفاع شخصی خود است نه ملت ولو به قیمت ضرر به مردم و کشور باشد! برای همه قابل فهم بود که رئیس جمهور شهید بیش از آنکه صندلی دفترش او را دیده باشد، ملتش او را دیدند. ملتی که نه تنها در تهران یا مراکز استانها، که در دور افتاده ترین نقاط کشور ساکن شده اند.
▪️مزار شهدای گمنام ملجا قلبهای شکسته بود، قلب هایی که گردشان آمدند و اشکهای نهفتهشان جاری شد در گرداگرد شهدا. مزار شهدای گمنام محلی شد برای دانستن آنکه وحدت گرداگرد شهدا رخ میدهد و چقدر ما فاصله گرفته ایم از شهدا، این عاملهای وحدت آفرین و جمع کننده قلوب حول محور الله. شهید آیت الله رئیسی نمادی از تمدن اسلامی است که انقلاب اسلامی درصدد به رسیدن به آن بوده است. نمادی که وحدت ملی، اسلامی و انسانی میان قلوب آزادگان جهان آفرید. خوشا توفیق آقای رئیس جمهور.
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
عصر زنان
#خبرنامه | #اختصاصی
🔻مراجعه به ویدئو
🗞 در ستایش مردی که خستگی را خسته کرد
📌« به گزارش همشهری آنلاین، شماری از مردم سوریه با حضور در مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق و روشن کردن شمع و اهدای گل یاد شهیدان آیتالله سید ابراهیم رئیسی،حسین امیر عبداللهیان و همراهانشان را گرامی داشتند.»
▪️در میان مردمان سوری که برای عرض تسلیت شهادت رئیس جمهور شهید، وزیر امور خارجه شهید و همراهانشان با گل و شمع به سفارت کشورمان در دمشق آمده بودند، حضور زنان سوری نیز پررنگ بود. شاید با خود بگویید که چرا حضور زنان سوری باید تا به این حد اهمیت پیدا کند؟ این سوال را میتوان در چند سطح بررسی کرد و به تأمل پیرامون آن پرداخت. سطح اول بررسی را میتوان در بها دادن و به رسمیت شناختن احساسات زنان در سوگ و فراق عزیزی دانست. برای زنان ایرانی چه بسا این گزاره به رسمیت شناختن احساسات خنده دار آید اما باید دانست که فرهنگ حاکم بر بسیاری از کشورهای عربی به گونهای است که محدودیتهای بسیاری را برای زنان جوامع شأن فراهم میکند و این فرهنگ در ابراز احساسات زنان آن جوامع نیز اثر میگذارد. جالب است بدانید این فرهنگ بسیار به فرهنگ غربی نزدیک است، آنقدر که ظن و گمان آدمی را به این سمت و سو میبرد که این میزان تنگنا در فرهنگ برخی کشورهای عربی از آثار برجای ماندهی استعمار کشورهای غربی است.
▪️مورین مورداک در کتاب «ژرفای زن بودن» با توجه به جامعهی غربی که در آن زیست میکرد چنین گفته است؛ قرن هاست که به زنان گفته شده هیستریک نباشند. اگر نسبت به چیزی احساسات قوی خود را بروز میدادند، شور و شوق شأن تحسین برانگیز نبود بلکه به آنان برچسب «نامعقول» میزدند. اگر خشمگین میشدند به آنها انگ «از کنترل خارج شدن» را میزدند». آبغوره نگیر، احمق نباش، شورش را درآوردی از جمله کنایه های دستوری بودند که مورداک به رواج آنها در مواجهه با بروز احساسات زنان در غرب عنوان میکند. این گزاره های برآمده از فرهنگ اجتماعی جوامع نشان میدهد که چقدر اهمیت دارد به رسمیت شناختن احساسات زنان و اجازه به بروز این احساسات!
▪️سطح دیگری که اهمیت بالای حضور پررنگ زنان سوری در ابراز تسلیت و همدردی شهادت رئیس جمهور و همراهانشان را نشان میدهد؛ کنشگری فعالانهی زنانی با تفکر مقاومت اسلامی در این کشور است. کشوری که زنانی با تفکر داعشی و مایل به جهاد نکاح در آن فعالیت های تروریستی میکنند. آنان آشوب های گسترده را با ترویج تفکر جهاد نکاح تدارک میدیدند. حضور فعالانه زنان سوری که در غم سوگ از دست دادن رئیس جمهور کشورمان نوید این را میدهد که تفکر مقاومت به قلب و عمل زنان سوری وارد شده است که فعالانه در مقابل جریانات حامی داعش میایستند. آنها مبلغان تفکر انقلاب اسلامی در خانواده و جامعه خودشان هستند ومحبتی که نسبت به جمهوری اسلامی در دل دارند را به خانواده و به تدریج در جامعه سوریه منتقل میکنند. این نقطه دقیقا مخالف با نفرت پراکنی بود که داعش در نسبت با جمهوری اسلامی در کارنامهاش داشت و در سوریه تسری میداد.
▪️دیپلماسی فرهنگی فعال جمهوری اسلامی ایران در سوریه نه تنها در راستای وحدت سوریه توانست مفاهیم فرهنگی خود را منتقل کند بلکه توانست زنانی را هم تربیت کند که در عرصه تمدن جهانی اسلامی حرکت کند و مغلوب تفکر غربی که زن را مرتفع کنندهی لذات جنسی مرد فرض میکند و بس نگردد!
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐 |@asrezanan_ir|
24.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️رئیس جمهور شهید در مدت ریاست جمهوریاش چه اقداماتی برای ارتقاء حوزه زنان و خانواده کرد؟!
▪️گزیدهای از خدمات دو سال و نه ماهه شهید جمهور، آیتالله سید ابراهیم رئیسی به حوزهی زنان و خانواده
▪️باتوجه به انتخابات ریاست جمهوری آتی، قصد داریم به بررسی و مقایسه عملکرد دولتهای گذشته در حوزهی زن و خانواده بپردازیم، تا انتخاب آگاهانهای رقم بزنیم.
#شهید_جمهور #رئیسی
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
عصر زنان
#اختصاصی #روایت
🔺 مراجعه به ویدئو
◾️ ایران سیل آمد
▪️سیل جمعیت از تبریز، قم و تهران به زنجان، بیرجند و مشهد نیز روان شد. سیلی که تنها آمار جمعی نبود، سیل احساسات و آگاهی بود.
▪️احساس و آگاهی که از سوز دل های این سیل جاری و ساری بود مشهود بود. در این میان اما گوش نواز بودند روایت های زنانه.
▪️مادری به کودکش در حالی که عکس شهید جمهور را نشانش میداد گفت؛ «مامان این شهید رئیس جمهورمون بود که برای راحتی ما شهید شد.»
▪️زنی به همسرش که از شدت مصیبت و اشک بر زمین نشسته بود دلداری میداد و درحالی که اشک هایش را پاک میکرد میگفت: « خوب رفتن، به این فکر کن عاقبت بخیر شدن». بعد هم با دستمال کاغذی اش اشک های روان بر چهره خودش را پاک میکرد.
▪️برخی برای عذرخواهی آمدند و برخی برای افتخار از اعتماد به شهید جمهور. آری این تفاوت بود اما فصل مشترک همه سوز دل و محبت ناشی از قدردانی خدمات رئیس جمهوری بود که خستگی را خسته کرده بود.
▪️خداقوت سیدالشهدای خدمت، سفرت به سلامت مرد خدا.
#شهید_جمهور
#رئیسی
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#یادداشت| #اختصاصی
🔺مراجعه به تصویر
♦️«خدمت شهید جمهور به کودکان فاقد هویت شناسنامه ای»
✍| خانم زهرا ملکوتی پور
▪️از زمان ریاست جهموری آیت الله رییسی این طرح اجرایی شد. ایشان به عدالت اجتماعی و حمایت از اقشار آسیبپذیر اعتقاد داشتند. به کودکانی که از ازدواج مادران ایرانی با اتباع خارجی بودند شناسنامه داده شد. این امر با توجه با تعداد 85 هزار کودک حاصل این ازدواج ها امری لازم و ضروری برای کشور بود اما از مهرماه سال 1398 که قانون «تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی» اصلاح شد، روی زمین مانده بود و عملا اجرایی نشد. با تعیین و تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی، مشخص شدن روال رسیدگی به مشکلات کودکان فاقد هویت اتفاق افتاد. از جمله مشکلات کودکان بی هویت، نداشتن شناسنامه فرزندان حاصل از این ازدواجها، محرومیت از تحصیل، محرومیت از درمان و پوششهای حمایتی مختلف است.
▪️اثر اجرایی شدن این طرح به سبب هویتدار شدن این فرزندان به کاهش چرخه فقر منجر میشود.
براساس این قانون فرزندان حاصل از ازدواج شرعی زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا میشوند، قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال تمام شمسی به درخواست مادر ایرانی در صورت نداشتن مشکل امنیتی به تابعیت ایران درآمده و بعد از 18 سالگی هم با درخواست خود فرزند روال حصول تابعیت انجام می گیرد. وزارت کشور مکلف به دادن شناسنامه شده است و کار تعیین هویت فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با اتباع بیگانه به سازمان پزشکی قانونی واگذار شد.
▪️برای انجام این امر با اهتمام آقای رییسی، درنهایت انعقاد تفاهمنامه سه جانبه بین وزارت رفاه، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و سازمان پزشکی قانونی منجر شد. از جمله آزمایشات لازم جهت حصول تابعیت به فرزندان مادران ایرانی ازدواج کرده با اتباع خارجی، انجام آزمایش ژنتیک است. در این راستا اجرای طرح آزمایش ژنتیک به صورت رایگان برای ۳۱ هزار مادر ایرانی برای اولین بار در سطح ملی انجام شد. اهمیت این طرح در این است که برای انجام آزمایش ژنتیک، نیازمند هماهنگی ها و حمایت های مالی بسیاری است تا روند کار اصولی جلو برود و به موقع انجام شود.
▪️در دولت مردمی شهید رئیسی طرح انجام آزمایش ژنتیک رایگان فرزندان و مادران دارای همسر غیر ایرانی را طی برنامه کاری مشترک با صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد با اعتباری حدود ۲۰ میلیارد تومان اجرا کرد و به منظور رفع مشکل تست ژنتیک در خانوارهای با دهک پایین درآمدی، تفاهمنامهای سه جانبه بین معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت رفاه (جهت دهک بندی و تأمین مالی از محل اعتبارات یونیسف)، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی (تهیه و تولید کیت تست دی ان ای) و سازمان پزشکی قانونی (انجام آزمایش دی ان ای) در سال ۱۴۰۱ منعقد کرد تا در راستای تحقق وعدههای دولت سیزدهم در حمایت از اقشار آسیبپذیر و نیازمند، طرح آزمایش ژنتیک رایگان ۳۱ هزار مادر دارای همسر غیر ایرانی و فرزندانشان برای اولین بار در سطح ملی انجام شود؛ با انجام این آزمایشات رابطه مادر و فرزندی مشخص شده و گامی برای خروج این فرزندان از چرخه فقر گردید تا آنان هم با دسترسی به خدمات آموزشی، بهداشتی و حمایتی بتوانند شانیت شهروندی خود را بدست آورند.
▪️طبق این گزارش، تاکنون ۳۰۰۰ نفر از این مادران و فرزندانشان از مزایای این طرح استفاده کردهاند و این یکی از اقدامات مهم شهید رئیسی برای رفع فقر و محرومیت برای محرومان و حل یکی از مسائل مهم حوزه زنان و خانواده بود.
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️آنچه در محافل اندیشه ورزی و خبری حوزه زنان و خانواده گذشت:
📌الگوهای تربیتی خانواده باید در موقعیت تهدید به روز شود / محمدرضا زیبایینژاد
🖇اینجا بخوانید
📌اطلاعیه پلیس درباره ویدیوی منتشر شده از درگیری ماموران طرح نور با زن جوان در تهران
🖇اینجا بخوانید
📌رشد موالید سوم و چهارم؛ روند کاهشی تولد فرزند اول و دوم/ شکیبا محبی تبار
🖇اینجا بخوانید
📌تبعیض در پرداخت وام ازدواج میلیاردی به دهه شصتیها
🖇اینجا بخوانید
📌اسلام برخلاف غرب جدید پایه خانواده را «زن» میداند / زینب جابر
🖇اینجا بخوانید
📌نقض حقوق زنان حامی فلسطین در اعتراضهای دانشگاهی آمریکا
🖇اینجا بخوانید
📌 مخالف حضور زنان در هر جایی / زهرا میرزایی
🖇اینجا بخوانید
📌تهدیدات رسانهای علیه خانواده در غرب و ایران / علی انتظاری
🖇اینجا بخوانید
📌«خشونت علیه زنان» را بایدن معنی و پلیس آمریکا اجرا کرد / مهدیه شادمانی
🖇اینجا بخوانید
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
#رصدنامه
♦️آنچه در محافل اندیشه ورزی و خبری حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌صندلی زنان در اقتصاد کجاست/ صفورا سادات امین جواهری
🖇اینجا بخوانید
📌چرا فرزندآوری برای زن هویتبخش نیست؟ / انسیه برومند
🖇اینجا بخوانید
📌شهید رئیسی، الگوی سوم زن را در زندگی شخصی خود محقق کرد / فاطمه شجاعی
🖇اینجا بخوانید
📌مطالبه احقاق حقوق زنان غزه به روش غربیها! / امیرحسین محبعلی
🖇اینجا بخوانید
📌جشنواره فیلم کوثر ظرفیتهای زیادی برای پاسخ به چالشهایی با موضوع زن در جامعه دارد.
🖇اینجا بخوانید
📌ایست؛ دو فرزند کافی است!؟
🖇اینجا بخوانید
📌ردپای فمنیست در حوزه کتاب کودک
🖇اینجا بخوانید
📌بازار گرمی جدید آرایشگران؛ جراحی زیبایی در منزل!
🖇اینجا بخوانید
🔻 پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی | #پادکست
❓در قرآن کریم ملت به چه معناست؟
❓آیا واژگان قرآنی را همانگونه فهمیدیم که در قرآن به کار رفته است؟
❓یا تعاریف مدرن معنای مفاهیم را دگرگون کرده است؟
❓عنصر پیوند دهندهی میان حاکمیت و ملت چیست؟
🔻پاسخ این سؤالات را در این کلیپ بشنوید
📎 کارشناس: مهدیه منافی
🔻پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|