این زن یکی از تاثیرگذار ترین زنان ایران است. فروغ السلطنه آذرخشی در سال ۱۲۹۶ نخستین مدرسه دخترانه شهر مشهد را در خانهاش به راه انداخت. در آن زمان عدهای درس خواندن دختران را حرام میدانستند و میخواستند مدرسه را آتش بزنند. مبارزه او با مخالفان تحصیل بانوان ۵ سال طول کشید. او و چند زن همراهش مسلحانه شب و روز از آن مدرسه پاسداری کردند و نگذاشتند کسی مدرسه را نابود یا تعطیل کند.
@asrtarikh
شاید ضرب المثل “ارزن عثمانی، خروس ایرانی” رو شنیده باشید. در جریان نبرد نادر شاه با عثمانی ها روزی فرستاده دولت عثمانی با دو گونی ارزن نزد نادرشاه شرفیاب میشود و آنها را در مقابل نادرشاه بر روی زمین میگذارد و میگوید : لشکر ما این تعداد است و از جنگ با ما صرفنظر بکنید.
نادرشاه دستور میدهد دو خروس بیاورند و دو خروس را در برابر دو گونی ارزن قرار دهند و خروس ها شروع به خوردن ارزنها میکنند. در این هنگام نادرشاه رو به فرستاده عثمانی میکند و میگوید: برو به سلطانت بگو که دو خروس همه لشگریان ما را خوردند !
این ضربالمثل زمانی به کار می رود که کسی از کری خوانی رقیب باک نداشته باشد و آن را با کری قوی تری پاسخ بدهد و این گونه دو طرف با به رخ کشیدن قدرت خود بخواهند باج بگیرند.
@asrtarikh
.
از عظمت #ایران در زمان #هخامنشیان همین بس که بگیم داریوش بزرگ بر سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا فرمانروایی میکرد!!
یعنی داریوش بر ۴۴ درصد دنیا حکم میراند...
کشورهایی که آن زمان جزو ایران بودند:
ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، بخشی از هند و بخشی از قرقیزستان، آذربایجان، گرجستان، ترکیه، بلغارستان، عراق، سوریه، عمان، اردن، فلسطین، مصر، امارات و بخشی از لیبی بخشی از عربستان و بخشی از سودان!
@asrtarikh
طبق بررسی های باستانشناسی در قسمت بالای کوه زندان سلیمان بقایای معبد مربوط به هزاره اول ق . م وجود دارد که در دهه ۴۰ توسط هیئت باستانشناسی آلمان مورد کاوش و مطالعه قرار گرفته است.
@asrtarikh
لوح گلی، به خط میخی ایلامی
تخت جمشید، هخامنشی
طول: 4/04سانتیمتر
عرض: 3/08سانتیمتر
ضخامت: 1/08سانتیمتر
متن این کتیبه در مورد پرداخت مواجب سفر به زنی است که از کرمان به بارگاه شاه میرفته است. دریافتی این زن بیش از دریافتی دختر داریوش شاه بوده است.
@asrtarikh
یک پستچی وظیفه شناس در حال جمع آوری نامه ها از یک صندوق پست بلافاصله بعد از بمباران شدید همان منطقه.
لندن ۱۹۴۰
@asrtarikh
تاکنون هیچ سندی درباره اینکه مدرکی مدل گذرنامه در مصر باستان وجود داشته باشد پیدا نشده است. اما در سال ۱۹۷۴ وقتی قرار بود مومیایی رامسس دوم (مرگ در سال ۱۲۱۳ پیشازمیلاد) برای مرمت به پاریس پرواز کند مجبور شد گذرنامه معتبر کشور مصر بگیرد و برای اینکار فرعون مصر حتی عکس پرسنلی هم گرفت. در قسمت شغل هم نوشته شد: «شاه (متوفی)»
طبق قانون کشور فرانسه هرشخصی فارغ از اینکه مرده یا زنده باشد برای سفر به آنجا باید گذرنامه داشته باشد!
@asrtarikh
تصویر فوق در سال 1544 توسط جورج پنکز کشیده شده كه بسيار شبيه چهره مارك زوكربرگ صاحب فيسبوك بوده و گفته ميشود در کاغذ چسبیده به دیوار نيز آدرس فیسبوک (fb.com) نيز نوشته شده است!
@asrtarikh
@asrtarikh
در میان چوپانان صدای "هِر" برای طلبیدن گوسفندان و "بِر" برای جلو راندنشان استفاده میشد، و اگر چوپانی آنرا نمیدانست یعنی از اصول پرت بود!
+به همین دلیل میگفتند هِر را از بِر تشخیص نمیدهد.
واردشو👇👇
@asrtarikh
@asrtarikh
گالیله در جریان محاکمه اش در دادگاه تفتیش عقاید جمله جالبی گفت؛ گالیله به روحانیان کلیسا گفت:
شما روحانیان به ما میگویید بزرگ ترین نعمتی که خدا به شما هدیه کرده عقل است. از سویی می گویید: تمام حقایق را باید با رجوع به تورات و انجیل فهمید.
از تورات و انجیل باید فهمید که زمین گرد است یا مسطح است. از تورات و انجیل باید فهمید که خورشید به دور زمین می چرخد یا زمین به دور خورشید.
یعنی در واقع خدا هدیه ای به ما داده، ولی به ما گفته از آن استفاده نکنید، فقط از تورات و انجیل بپرسید که حق و باطل چیست!؟ پس عقل به چه دردی میخورد؟
@asrtarikh