قلعه نهاوند یا دژ یزدگرد که در زمان
ناصرالدین شاه برای یافتن گنج ویران شد!
@AsrTarikh
جنگلهای هیرکانی با 400 میلیون سال قدمت بازمانده دوره سوم زمین شناسی یا سنوزوئیک هستند و از هیرکان آذربایجان تا گلستان گسترده شده اند که یک میراث ملی و حتی جهانی به شمار میرود!
@AsrTarikh
آرامگاه بزرگمهر قائنی در فاصله چهار کیلومتری جنوب غربی شهر قائن و در دامنه کوهی موسوم به کوه ابوذر قرار دارد. بنای مقبره از بناهای قرن ششم و هفتم هجری است به فرم چلیپایی و با معماریی بسیار زیبا ساخته شدهاست. مصالح اصلی در ساخت بنا سنگ گچ و آجر است. درخت بنه ۷۰۰ ساله ای نیز در کنار این مقبره وجود دارد که به زیبایی اثر افزوده است.
بقعه آن چهار ایوانی است و گنبد بر فراز این ایوانها استوار شدهاست. نوادگان بزرگمهر، خانواده «نوری ابوذری» هستند که هماکنون اکثراً ساکن همین شهر میباشند. پسوند خانوادگی «ابوذری» متعلق به این خانواده و برگرفته از نام بوذر جمهر میباشد.
@AsrTarikh
در سراسر تهران خانه های قدیمی بسیاری وجود دارد که اکنون به تبدیل به میراث ملی و مکان های دیدنی شده اند. بیشتر این خانه ها به سبک معماری قاجار ساخته شده اند. یکی از معروف ترین خانه های به جای مانده از سبک قاجار در تهران، خانه دبیرالملک است. این خانه در قدیم متعلق به «میرزا محمد حسین خان فراهانی» بوده است. فراهانی در دوران قاجار مربی دستگاه مستوفی گری بوده است.
مستوفی های قاجار در واقع کسانی بودند که درآمدها و هزینه های دربار را بررسی کرده یا در واقع مسئولیت حساب و کتاب ها را بر عهده داشتند. مستوفی ها همچنین مسئول جمع آوری مالیات از بخش ها و اقشار مختلف نیز بودند و از مقام های مهم دربار قاجار محسوب می شدند.
خانه دبیرالملک قدمتی ۱۴۰ ساله دارد و در اواسط دوران قاجار در محله «باغ امین» تهران بنا شده است. این خانه همچنین در اسفند ماه سال ۱۳۸۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید است.
@AsrTarikh
تکنولوژی باستانی
هزاران سال پیش، ساکنان آلاسکا و شمال کانادا، با ایجاد شکافهای باریک روی عاج و شاخ حیوانات همچنین روی چوب عینک برفی میساختند.
این عینکها میزان قرار گرفتن چشم در معرض اشعه های فرابنفش مستقیم و منعکس شده را کاهش داده و از کوری جلوگیری میکند.
@AsrTarikh
پل ساسانی خیرآباد مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان گچساران، بخش مرکزی، دهستان لیشتر، روستای ده ناصر، ۱۳۰ متری چارتاقی خیرآباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۷۵۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. خیر آباد گچساران، منطقه ای پر استعداد و حاصلخیز است و علت اساسی شهرت آن پل های تاریخی موجود در آن است. این پل بر حسب اطلاعات موجود در دوره ساسانی بنا شده اند . این پل با توجه به ساخت آن از نقاط حیاتی منطقه و محل مبادله کالا و یکی از دلایل رونق اقتصادی در آن دیار بوده است که امروزه در روستای ده ناصر واقع شده است این بنا در 50 کیلومتری گچساران واقع شده است
@AsrTarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
می خواهید به راحتی لاغر شوید؟این کلیپ مخصوص شماست👆🏻
✅ با مصرف این معجون لاغری ماهانه 5 تا 7 کیلو لاغر شوید😍
برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت این چربی سوز گیاهی با 50درصد تخفیف روی لینک زیر بزنید👇🏻👇🏻
https://landing.saamim.com/cmcxJ
https://landing.saamim.com/cmcxJ
یاد قدیما که داخل حیاط خونههای قدیمی عقد و عروسی میگرفتن چقدر صفا داشت😍
@AsrTarikh
باستان شناسان یک کشف حیرت انگیز داشته اند که ایجاد وحشت کرده است. 16 دست بسیار بزرگ که متعلق به نژاد منقرض شده غول ها است. این دست های ۳۶۰۰ ساله در مصر کشف شده اند
@AsrTarikh
📷 جوراب بچگانه متعلق به مصر باستان ( قرن ۳ تا ۴ میلادی ) - محل نگهداری: موزه بریتانیا
🧦🩴مصریان باستان برای بافت جوراب از روش حلقه زدن تک سوزنی که "nålbindning" نام داشت استفاده می کردند. این روش برای جدا کردن انگشت شست پا و چهار انگشت دیگر از هم مورد استفاده قرار می گرفت؛ چیزی که به ترند بحث برانگیز جوراب و صندل جان بخشیده است.
@AsrTarikh
اصفهان مهد تاریخ و هنر ایران، شهری است که در هر قدمش جلوه ای از هنر و معماری ایران در مقابل چشمان شماست. بازار هنر اصفهان یکی از شاهکار های معماری دوران صفوی است. این بازار در زمان قدیم با نام بازار کاروانسرای مادر شاه شناخته می شد. کاروانسرا مادر شاه همان هتل عباسی امروزی است و هر دوی این بناها، موقوفه مدرسه شاه سلطان حسین یا همان مدرسه چهارباغ اصفهان امروزی بوده اند. بازار_هنر اصفهان نیز در سال 1345 از طرف اداره کل اوقاف اصفهان بازسازی شد.
این بازار دقیقا در پشت هتل عباسی واقع شده، همچنین به هنگام قدم زنی در آن یکی از ورودی های مدرسه علمیه چهارباغ سر راه شماست که می توانید گشتی هم در حیاط با صفای مدرسه بزنید. قدم زنی در بازار هنر اصفهان با کاشی کاری های فیروزه ای و زیبا، طاق های تزئین شده با اشکال گل و بته و حجره هایی با ساخت چشم نواز، روح آدمی را جلا می دهد.
@AsrTarikh
کهنترین تصویر از فردوسی !!
مربوط به سال ۷۴۱ قمری،
که در شاهنامه نسخه قوام الدین حسن وزیر آمده است و در ژنو نگهداری میشود.
فردوسی نفر اول از سمت چپ و سه نفر دیگر هم عبارتند از فرخی، عنصری، و عسجدی، شاعران دربار مخصوص سلطان محمود غزنوی!
@AsrTarikh