مادها نخستین قوم هستند كه از كفش پوشیدن آنها تصاویری در كتیبهها موجود است
كفش مادها مانند جوراب و از جنس چرم است که بعدا مورد تقلید پادشاهان هخامنشی و ساسانی مورد استفاده قرار گرفت
@asrtarikh
قدیمی ترین عکسهای زنان ایرانی !
عکسهای «آنتوان سوریوگین» ، عکاس نامدار دوران قاجار را میتوان کهنترین و دیده نشده عکسهای فراگیر از زنان ایرانی ( از عشایر و روستایی تا طبقهی متوسط شهری و دربار ) دانست ! نکتهی جالبش زیبایی چشمنواز زنان ایرانی در بیش از صد سال پیش است...
@asrtarikh
رژهی اعضای مجاهدین خلق در همبستگی با دانشجویان پیرو خط امام از برابر سفارت اشغالشدهی امریکا در تهران، سال۱۳۵۸
@asrtarikh
بوتیک من و تو سال ۱۳۵۵ ، از شیک ترین بوتیکهای تهران واقع در خیابان روزولت شمالی
@asrtarikh
جالبه بدونید :
هخامنشیان صاحب ۴۹ میلیون نفر از جمعیت یک صد و دوازده میلیون نفری جهان در زمان خود بودند. این باعث راهیابی این امپراطوری به کتاب گینس با عنوان بزرگترین امپراطوری جهان شد.
@asrtarikh
قدیما وقتی با الاغ بار میکشیدن اول بار را میگذاشتن و بعد هم سر بار را و بعد سر بار را ذره ذره آنقدر بر بار اصلی میچیدن تا آنجا که الاغ زیر بار بادی در میکرد و یا پاهایش به لرزیدن می افتاد. این علایم ظاهریِ الاغ به آنها میفهماند که بار خر کافیست یا نه...
@asrtarikh
تنها پرندهای که جرات میکند عقاب را نوک بزند، دورنگوی سیاه است. به پشت عقاب مینشیند و گردنش را گاز میگیرد. با این حال، عقاب هیچ واکنشی نشان نمیدهد و با دورنگو نمیجنگد. او وقت و انرژی خود را تلف نمیکند. فقط بالهای خود را باز میکند و شروع به پرواز بالاتر در آسمان میکند.
هرچه پرواز بالاتر باشد نفس کشیدن برای دورنگو سختتر است و سرانجام به دلیل کمبود اکسیژن دورنگو سقوط میکند.
نیازی نیست که به همه نبردها واکنش نشان دهید. لازم نیست که به همه استدلالها یا منتقدان پاسخ داده شود. شما فقط استاندارد را بالا می برید و همه مخالفان از بین میروند.
@asrtarikh
حکایت ضربالمثل «همین آش است و همین کاسه» چیست؟
🔹در زمان "نادرشاه" یکی از استانداران او به مردم خیلی ظلم میکرد و مالیات های فراوان از آن ها می گرفت.
مردم به تنگ آمده و شکایت او را نزد نادر بردند.
نادر پیغامی برای استاندار فرستاد ولی او همچنان به ظلم خود ادامه می داد. وقتی خبر به نادر رسید، چون دوست نداشت کسی از فرمانش سرپیچی کند، همه ی استانداران را به مرکز خواند.
دستور داد استاندار ظالم را قطعه قطعه کنند و از او آشی تهیه کنند.
بعد آش را در کاسه ریختند و به هر استاندار یک کاسه دادند و نادر به آنها گفت: "هر کس به مردم ظلم و تعدی کند، همین آش است و همین کاسه"!
@asrtarikh
۱۱۲۳ سال پیش، امیر اسماعیل سامانی كه به تجديد حيات زبان فارسی و فرهنگ ايرانی كمک فراوان كرد، در سال ۸۹۲ ميلادی از رياضيدان های خراسان خواست كه تقويم ساسانی را دوباره نويسی كنند تا «نوروز» در ساعت درست و هنگام عبور خورشيد از استوا آغاز شود و حلول سال دقيق باشد.
اين آرزو سالها بعد توسط «عمرخيام» تحقق يافت و تقويم هجری خورشيدی و لحظه دقيق حلول سال نو تهيه و تنظيم شد. جلال الدين ملکشاه سلجوقی كه عمر خيام نيشابوری در دوران حکومت او تقويم خورشيدی را تنظيم کرده بود از همان زمان دستور رعايت آن را داد که طبق قانون مصوب مجلس، از قرن چهاردهم هجری نوشتن تاريخ مكاتبات در ايران با تقويم خورشيدی رسمی شد.
@asrtarikh
تاجری انگلیسی هر روز اشیا تاریخی مصر را بار شتر می کرد تا به کشتی برساند و به انگلیس ببرد . افسار شتر را هم مرد عربی می کشید که از این که تاریخش به تاراج می رفت ناراحت بود و مدام به زمزمه به تاجر انگلیسی فحش می داد ولی برای مزد هنگفتی که می گرفت راهنمای کاروان هم بود!
تاجر از مترجمش پرسید مرد عرب چه می گوید؟
مترجم گفت :
به شما فحش می دهد و نفرین می کند
تاجر گفت این فحش و نفرین بر کارش هم خللی وارد می کند؟ مترجم پاسخ داد : نه کارش را به خوبی انجام میدهد
تاجر لبخندی زد و گفت بگذار هر چه می تواند نفرین کند و چند نفرین انگلیسی هم یادش بده!!!
@asrtarikh
تصویری تاریخی از بلیت زائران ، برای شرکت در مراسم حج در سال ۱۳۲۷
هزینه رفت و برگشت و زیارت حج در آن موقع ۲۹۵۰ تومان بوده است.
@asrtarikh
وقتی شهید باکری فرمانده نامآور لشکر ۳۱ عاشورا به پشت تریبون رسید، قبل از هر اقدامی خم شد و پتوی کهنه سربازی را که به احترام فرمانده زیر پایش انداخته بودند را برداشت و با وقار و مهارت خاصی آن را تکان داد و خیلی آرام تایش کرد و به جای زیر پایش بر روی تریبون نهاد و آنگاه با لحنی آرام جملهای را گفت که هرگاه و در هر شرایطی برای هر کسی گفتهام متأثر شده است: خاک بر سرت مهدی آدم شدهای که بیتالمال را به زیر پایت انداختهاند؟
شهید مهدی باکری
@asrtarikh