39.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حکایت کسانی که علامه مصباح را با تیتر رسانه های ضدانقلاب و اصلاح طلبان میشناختند حکایت کسانی بود که پیامبر را از زبان ابوسفیان و ابوجهل شناخته بودند.
آیت الله مصباح یزدی از جهت هجمه های دروغ رسانه ای، شبیه ترین شخصیت به شهید بهشتی بود و یکی از بزرگترین ویژگی های شگفت انگیزش آمادگی برای «هزینه دادن» در مسیر حق بود.
در قسمت 47 برنامه حافظه تاریخی ایرانی فیلمهای کمتر دیده شده از این مرد بزرگ را بازخوانی کردیم؛ از جمله فیلمی تاریخی که توضیح میدهد چرا رهبر انقلاب سالها هاشمی رفسنجانی را تحمل کرد؟
+ معرفی چند کتاب مهم از آثار ایشان که مطالعه آنها شبهات بسیار مهمی را پاسخ می دهد.
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، صبح امروز: کسانی که حجاب ضعیف دارند هم دختران خود ما هستند
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
15.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره 549
🔰 مجموعه جهاد تبیین و روایت (قسمت بیست و یکم)
💠 موضوع: آيا امام بعد از انقلاب مردم را فراموش کرد؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#جهاد_تبیین_روایت
#جنگ_شناختی
#صدای_انقلاب
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | هر چیزی اگر با علم جمع شد فضیلت است
💢 یک #دانشمند که باعث شد از دیگر کشور های دنیا برای درمان به ایران بیایند!
💢 شاگرد اول مکتب امام حسین (ع)
🗓 به مناسبت 14 دی، سالروز شهادت #دکتر_کاظمی_آشتیانی
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
⚔انتقام سخت و نقش ما❗️
🔷همگی از سه سال قبل منتظر انتقام هستیم ولی باید دید انتقام سخت چگونه گرفته میشود و من و شما چه نقشی داریم؟
🔷اول لهوف، سید بن طاووس روایتی را نقل میکند که در آن پیامبر اکرم در مسجد مدینه داستان شهادت امام حسین را برای مردم تعریف میکند. همه شروع میکنند به گریه کردن، بعد پیامبر همه را توبیخ میکند با این جمله تاریخی که
اتبکونه و لاتنصرونه...
آیا برایش گریه میکنید و یاریش نمیدهید؟
🔷از هر کس میپرسی میگوید، انتقام سختی میگیریم. ولی همه منظورشان این است که نیروهای نظامی و اطلاعاتی کشور انتقام حاج قاسم را میگیرند. خوب پس ما چی؟ من دقیقا چطوری انتقام بگیرم؟ شما چطور؟
🔷آهای روحانیون! آهای علما! زشته بخدا که فقط روضه خوان باشید، بلند بشید شما باید به این مردم بگویید، ترامپ محصول غربه، ترامپ معنای آزادی غربیه. باید میگفتیم، نگفتیم الله ولی الذین آمنوا را، نگفتیم هر سطحی از کفر، معنایش حاکمیت طاغوت است. حالا باید منبرهای فاطمی را پر کنیم از احساس تنفر به غرب. ترامپ نماد غرب بود.
🔷دیدم جوانی رو که روی لباسش پرچم آمریکا بود. خواستم فریاد بکشم لامصب هنوز روت میشه اینو بپوشی؟ دیدم من باید یادش میدادم. من سالها است که خفه خون گرفتم. سردار تصمیم گرفت کم کاری مثل مرا جبران کند. آی روحانی و آیت الله حجره نشینی که رهبر را برای بازگشت مردم به خودشان یاری ندادید، اتبکونه و لاتنصرونه؟
🔷آی آقایی که پولهاتو تبدیل به مسکن کردی و ریسک نمیکنی؟ از این داغ دلت سوخت؟ میخوای انتقام بگیری؟ بسم الله بیا سرمایه ات رو بیار وسط بزن تو کار تولید ملی که آدمهای ضعیف الایمانمان موقع فشار ها باز نیم نگاهی به دستان آلوده این حاکمیت خبیث جهانی نیندازند. به خدا همه ما مسوولیم.
🔷آی جناب مدیر، جهادی شو حرکت کن. جناب وکیل غیرت کن و مدیران بی خاصیت را مجبور به حرکت کن. اینها انتقام نیست؟
🔷آی خانمهای خانه دار! بیایید از این پس تصمیم بگیرید ایرانی بخرید هزار توجیه در نخریدن کالای ایرانی را کنار بگذارید. نفرتتان را از غرب به بچه هایتان یاد بدید تا فردا با سند بیست سی و آرزوی اون ور آب به دانشگاه ها نروند.
🔷آی مردمی که دلتان سوخته، هر جایی هستید نفرتتان را تبدیل به سبک زندگی تان کنید. آمریکا یک فرهنگ است یک سبک زندگی است یک سبک پوشش است آمریکا یک سبک سرمایه گذاری و کار است. آمریکا یک سبک اجتهاد است یک سبک منبر است یک مدل اسلام است یک سبک شیعگی است به خدا. بیایید کنار بگذاریم اسلام آمریکایی را.
🔷کاش رسانه های ما روضه ها و اشکها را مقدمه کنند تا انتقام را تبدیل به یک واقعه عمومی کنند در کشور نه واقعه ای که صرفا باید به دست رزمندگان انجام شود.
🔷انتقام یعنی مردم شیفتگی و خوش بینی به غرب را در درونشان منفجر کنند. یعنی بازگردیم به خودمان. این انتقام عمومی، دوران ساز است. آمریکا باید از خانه دلمان خارج شود و البته از منطقه و جهان نیز هم.
🌀زن ها کجای #انتقام هستند؟
🔷مردم به رهبری پیام میدادند و باز میدهند و تقاضا میکنند که «هر طور شده انتقام خون حاج قاسم را بگیرید». خب قوم موسی هم که گفتند تو و خدایت بروید مبارزه کنید ما اینجا نشسته ایم!
🔷مردم! انتقام را فقط در موشک های #سپاه و ارتش جستجو نکنید. یادتان باشد آمریکایی که حاج قاسم را ناجوانمردانه شهید کرد، همان آمریکایی است که میخواهد حجاب را از سر دختران این کشور بردارد.
🔷آمریکایی که در حق سردار اسلام جنایت کرد، همان است که میخواهد واژه مادر در این سرزمین دیگر #مقدس نباشد.
🔷ایها الناس! این آمریکای خبیث و این شیطان بزرگی که دستش به خون مالک اشتر انقلاب آلوده شد همان آمریکایی است که میلیاردها دلار برای ترویج فساد و فحشا در کشورهای اسلامی میکند و در کشور ما امروزه اصلاح طلبان این منویات آمریکایی را در لایه های مختلف جامعه کانالیزه میکنند.
🔷مردم! آمریکا اگر حاج قاسم را ترور کرد، خیلی سال است که تلاش میکند که #نمیتوانیم را در جان من و توی ایرانی مسلمان فرو کند..
🔷باید باور کنید این آمریکا فقط دشمنِ حاج قاسم نیست.. این آمریکا دشمن خانواده های ماست..دشمن عزت ماست.. دشمن ایمان ماست... دشمن دین ماست...
🔷چشمتان فقط به موشک های سپاه و ارتش نباشد.. اصلا برای #انتقام منتظر مردها هم نباشید.. مگر برای #انقلاب معطل مردها ماندیم؟
🔷امروز روزِ #انتقام_فرهنگی است. از قاتلی که دستش به خون خانه و خانواده و ذهن و ایمان مردم ما آلوده است. و نبض این مبارزه فرهنگی دست زنها و مادران دامن پاک است.
🔷بسم الله.. اگر چادر به سر داریم مدیون خون حاج قاسم هاییم. ادای دین به شهید، ادامه راه اوست. یعنی #مبارزه.. یعنی #انتقام
🔷همین امروز، همین الان، برای زندگی ات تصمیم بگیر و #قیام کن برای ساختن جامعه ای
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
سلیمانی؛ ۷ ضرب در ۱۰۰
🔹عقل محصور ما می گوید حیف بود حاج قاسم شهید شود. ماشین حساب فکر ما می گوید اگر حاج قاسم بود، چه اتفاقات خوب که رخ می داد و چقدر از رویداد های تلخ کم می شد.
♦️غم و حسرت در فراق سردار سلیمانی، طبیعی است. او نه فقط برای ملت ما، بلکه برای ملت های مظلوم بسیاری، پشتوانه بود. و پیداست که ترور ناجوانمردانه چنین خدمتگزار با اخلاصی، برای اهل قدرشناسی و انصاف، بسیار گران آید. از نگاه میدانی هم این فقدان، خسارت است.
🔹اما اراده هیچ شیطان وطاغوت مستکبری، از اراده پروردگار متعال سبقت نگرفته است. "اَم یُریدونَ کَیدا. فَالَّذینَ کَفَروا هُمُ المَکیدون. آیا می خواهند مکر بورزند؟ پس کافران، مورد مکر الهی هستند".
♦️آمریکا و صهیونیست ها پس از ترور سبعانه حاج قاسم، ابراز ذوق زدگی کردند. اما سرانجام کار در منطقه و دنیا چه شد؟ روند شکست های آمریکا متوقف شد؟ فلسطین برای اشغالگران امن تر شد؟ یا عربستان از شکست در یمن نجات یافت؟!
🔹در عراق، با وجود همه فتنه ها و شرارت ها، دولت بر آمده از فتنه آمریکایی، ساقط شد و بر خلاف میل واشنگتن، هم انتخابات برگزار شد و هم دولتی همسو با مقاومت سر کار آمد.
♦️اسرائیل -به گواهی اتفاقات سال سپری شده- نا امن تر و دو پاره تر از همیشه، و فلسطین، بر افروخته تر از هر زمان دیگر است. رژیم جاهلی سعودی، شکست در برابر مقاومت یمن را پذیرفت. نه تنها دولت سوریه، که دولت ونزوئلا، با ثبات تر از گذشته شده اند.
🔹اما از همه مهم تر، روح تازه ای است که شهادت سردار سلیمانی، در کالبد میلیون ها جوان در چهار گوشه منطقه به ویژه ایران اسلامی دمید.
♦️اگر شیشه عطر "حاج قاسم" نمی شکست، چند در هزار جوان هایی که امروز برای جهاد در مدارج مختلف آن- جهاد اصغر، جهاد اکبر و جهاد کبیر- عزم جزم کرده اند، چنین برانگیخته می شدند، معرفت پیدا می کردند و به راه می افتادند؟
🔹ترامپ، دی ماه سال ۹۷ گفته بود: "ما ۷ هزار میلیارد دلار در خاورمیانه هزینه کردیم، اما هنگام فرود آمدن در عراق [پایگاه عین الاسد ]، تمام چراغهای هواپیما را به دلایل امنیتی خاموش کردند. این خیلی غمانگیز است که با آن هزینه، ناچار باشی سفرت را تا این حد فوق العاده سرّی نگه داری".
♦️اما آن ۷ هزار میلیارد دلار هزینه نابود شده -که زیر سر فرماندهی حاج قاسم است- در برابر هزینهء به مراتب هنگفت تری که پس از شهادت سردار سلیمانی به آمریکا تحمیل خواهد شد، کم ارزش است؛ و آن، بیداری روح حماسه و تربیت در تراز آن، در جان میلیون ها انسان مومن است.
🔹این بشارت الهی است: "مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ. مَثَل آنان که اموال شان را در راه خدا انفاق می کنند، مانند دانه ای است که ۷ خوشه برویاند، در هر خوشه ۱۰۰ دانه باشد؛ و خدا برای هر که بخواهد، چند برابر می کند و خدا بسیار عطا کننده و داناست".
♦️اولیای دین بشارت دادند: "مَآ كَانَ لِلّهِ یَنْمُوُ. هر چیزی که برای خدا باشد، رشد میكند". آیا می شود خداوند به مالِ انفاق شده در راهش، چنان برکت بدهد، اما جان فدا شده را مبارک نگرداند و نو به نو، در جان های پاک نرویاند؟!
🔹به تعبیر کریس مورفی سناتور آمریکایی: "ژنرال سلیمانی به عنوان یک شهید، می تواند برای آمریکا به مراتب خطرناک تر باشد. سؤالی که باید از خود بپرسیم این است که او زمانی که زنده بود، خطرناک تر بود یا الان که کشته شده است؟".
#محمد_ایمانی
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، صبح امروز: کسانی که حجاب کامل ندارند را نباید متهم به بیدینی و ضد انقلابی کرد
💻 Farsi.Khamenei.ir
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔻تمایز میان «ضعف حجاب» و «کشف حجاب»:
حاشیهای بر موضعگیری اخیر رهبر انقلاب
🖊 مهدی جمشیدی
۱. حجاب یک «ضرورت شرعی» است؛ هیچ تردیدی در «وجوب حجاب» وجود ندارد و هیچ جای خدشه و شبهه ندارد. یک «واجب شرعی» است که باید «رعایت» بشود.(در دیدار بانوان، ۱۴۰۱/۱۰/۱۴). تأکید ایشان بر اینکه حجاب، یک «امر شرعی» است به این سبب است که کسانی گمان میکنند که حجاب، فقط «جنبۀ قانونی» دارند و چون میتوان قانون را «تغییر» داد، میتوان از حجاب نیز عبور کرد. آنچه که قانون است، ساختۀ خود انسانهاست و اگر نظر جمعیِ انسانها تغییر کند، قانون نیز باید دگرگون شود. ازاینرو، بقا و تداوم «امر قانونی»، وابستۀ به ارادۀ خودِ «جامعه» است و «حاکمیّت» نیز حقّ ندارد بر قانون، پافشاری کند. این در حالی است که حجاب، پیش از آنکه «قانون» و برآمده از «نظام سیاسی» باشد، «حکم دینی» و مبتنی بر «ارادۀ تشریعیِ الهی» است و تبدیلشدنش به قانون نیز برخاسته از حکم دین است. حجاب، «حکم خدا» است و نه «حکم نظام جمهوری اسلامی». خدایمتعال، حجاب را برای زن خواسته است و چون حجاب، امر عمومی و معطوف به زندگی اجتماعی است، باید حاکمیّت دینی آن را به قانون تبدیل کند. از طرف دیگر، هرگز چنین نیست که این حکم، شبههدار و مخدوش باشد و بتوان در اعتبار و انتساب آن به اسلام، تردید کرد، بلکه حجاب، یک امر «قطعی» و «حتمی» است؛ آن هم در مرتبۀ «وجوب».
۲. نباید کسانیکه حجاب را «بهطور کامل» رعایت نمیکنند به «بیدینی» و «ضدّانقلابی» متهم کرد. در یکی از سفرهای استانی در جمع علما گفتم چرا بعضی از شما خانمی را که حجابش «ضعیف» است - مثلاً «یک مقداری موهایش بیرون است» - متهم میکنی؛ درحالیکه بنده وقتی وارد این شهر شدم، یک سوم جمعیّتی که استقبال آمد از اینجور خانمها بودند و اشک میریختند. یا فرض کنید که در فلان مراسم دینی یا فلان مراسم انقلابی شرکت میکنند؛ اینها دخترهای خودماناند. در مراسم ماه رمضان که عکسهایش را برای من میآورند، اشک میریزند؛ من حسرت میخورم به آنجور اشکریختن. ضعف حجاب، «درست نیست»، اما این موجب نمیشود که ما او را «خارج از حوزۀ دین و انقلاب» بدانیم. همۀ ما «نقص»هایی داریم که باید نقصها را «برطرف» کنیم و هرچه میتوانیم برطرف کنیم بهتر است.(همان). با وجود قطعیّتی که دربارۀ حکم حجاب وجود دارد، نباید کسانی را که «حجاب کامل» ندارند، «بیدین» یا «ضدّانقلاب» دانست. رعایتنکردن حجاب کامل، نه به معنی «عبور از دین» است و نه به معنی «ستیزهجویی با انقلاب». این نقص، «نقص» است و «برخلاف شرع»، امّا مشاهده میکنیم که همین عدّه از زنان، هم در «مراسم دینی» شرکت میکنند و هم در «مراسم انقلابی»؛ درحالیکه اگر با «دین» و «انقلاب»، تضاد و مخالفت داشتند، نباید چنین میکردند. در واقع، دینداری آنان، گرفتار «نقص» و «ضعف» است و این به معنی «دینگریزی» و «انقلابستیزی» نیست. در عین حال که باید از متهمساختن زنانی که مبتلا به «ضعف حجاب» هستند به «ضدّیّت با دین و انقلاب» پرهیز کرد، امّا نباید نسبت به این نقص، «بیتفاوت» و «خاموش» بود. سخن دربارۀ «خودداری از اتهام ناروا» است نه «تعطیلکردن امربهمعروف و نهیازمنکرِ مردمی و دولتی». همچنان که خود ما نیز گرفتار مجموعهای از ضعفهای اخلاقی هستیم، اینان نیز از لحاظ حجاب، دچار ضعف هستند. البتّه میان «ضعف فردی» و «ضعف اجتماعی»، تفاوت وجود دارد و نمیتوان ضعف اجتماعی را به حال خویش رها کرد و به ارادۀ خود فرد، وابسته دانست، بلکه اگر فرد، با هیچ توضیح و استدلالی حاضر نشد که ضعفِ اجتماعیِ خویش را برطرف کند، باید «قانون» به میدان بیاید. امّا حتّی مواجهۀ قانونی نیز به معنی «خارجشدن فرد از حوزۀ دین و انقلاب» نیست. اینان، «غیرخودی» و «معارض» و «دشمن» نیستند، امّا این بخش از رفتار اجتماعیشان هم برخلاف «حکمِ قطعیِ شرع» است و هم برخلاف «قانون».
۳. در این قضایای اخیر، خیلی علیه حجاب کار شد و امیدشان این بود که همینهایی که «حجاب نیمهکاره» دارند، بهکلّی «کشف حجاب» کنند؛ اما چنین نکردند. یعنی زدند تو دهن آن تبلیغکننده و فراخوان فرستنده(همان). در اینجا میان «حجاب نیمهکاره» و «کشف حجاب»، تمایز برقرار شده است؛ بهصورتی که «کشف حجاب» بهعنوانی حرکتی در امتدادِ خواست دشمن قلمداد شده است. ازاینرو، زنانِ دارای «حجاب نیمهکاره» از این جهت که به فراخوان دشمن، پاسخ مثبت ندادند و از این سطح، فروتر نرفتند و «کشف حجاب» نکردند، ستوده شدهاند. پس سخن ایشان در این سخنرانی معطوف به آن دسته از زنانی است که «حجاب نیمهکاره/ ناکامل/ ضعیف» دارند، نه آنان که بهکلّی «کشف حجاب» کردهاند.
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔷️ تبیینِ دو اصل در #جهاد_تبیین
الف. اصول و مبانی
ب. امور مورد تحریف دشمن
که آنها ۵مورد هستند
1⃣ مقابله با بزک پهلوی
2⃣ بیان دستاوردها
3⃣ چرایی مشکلات کشور
4⃣ بیان دستاوردهای دولت
5⃣ تبیین واقعیتهای دنیا
🔹 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔰 دغدغههای #حاج_قاسم!
♨️ دغدغه سوم: دغدغه مردم
💢 سومین مورد دغدغه مردم بود. حاج قاسم مردم ایران را به شدت دوست داشت. همانگونه که دغدغه مردم مظلوم همه کشورها را داشت. حجتالاسلام کاظمی کیاسری روایت میکند:
امان از این ترکشها؛ چه دردها که به جان حاجی نمیانداختند. مدام دردش را میخورد. یادم هست بعضی وقتها قرآن که میخواست بخواند گردن بند طبی میبست. دائم بدنش را به هم فشار میداد تا شاید دردش کم شود. میخواستیم تنش را ماساژ بدهیم نمیگذاشت. میگفت: «این درد مال منه، عادت میکنم»، میگفتم: «خب حاجی چرا این رو همیشه نمیبندی به گردنت؟ دردت رو کمتر میکنهها.» میگفت: «من ببندم نیرو چی میگه؟ نمیگه حاج قاسم چش شده؟» ناراحتیام را که دید. خندید. گفت: «این دردها یادگاری رفقای شهیدمه. اینها نباشه یادم میره کی هستم. با این دردها یاد شهدا میفتم، یاد حسین یوسف الهی، یاد احمد کاظمی، اونا نمیدادن بدنشون رو کسی ماساژ بده.» بعد مکثی کرد و گفت: «این درد خیلی مهم نیست، درد مردم و درد دین آدم رو میکشه.»
🔹 این حاج قاسم سلیمانی است. اینکه مردم اینگونه حاج قاسم را دوست دارند او هم مردم را دوست داشت. راننده حاج قاسم میگفت:
«حاج قاسم نمیگذاشت هیچ وقت بوق بزنم میگفت مردم میترسند. اگر یک ماشین از فرعی میآمد بیرون، سریع به من میگفت آروم برو. دیگر من میدانستم که همیشه باید به بقیه راه بدهم، چون حاج قاسم دغدغه مردم را داشت.»
او حتی در سطح جامعه نیز بسیار عادی رفت و آمد میکرد. حجتالاسلام کاظمی کیاسری میگوید:
🔻 راننده از توی آینه زل زده بود به صورت حاجی. حاج قاسم پرسید: «چیه؟ آشنا به نظرت میرسم؟» خوب خوب نگاه کرد که درست بشناسدش. آخرسر گفت: «شما با سردار سلیمانی نسبتی داری؟ برادرش نیستی؟ پسرخالهاش چی؟» حاجی جواب داد: «من سردار سلیمانیام.» جوان لبهایش باز شد به خندیدن. گفت: «میخوای من رو رنگ کنی؟ خودم این کارهام.» حاجی با خندهاش خندید و دوباره گفت: «من سردار سلیمانیام.» جوان دودل و مردد گفت: «بگو به خدا» گفت: «به خدا من سردار سلیمانیام.» زبانش بند آمده بود. دیگر حرفی نزد. گاز ماشین را گرفت و رفت. چند دقیقهای که گذشت حاجی سکوت را شکست و پرسید: «زندگیت چطوره؟ با گرونی چه میکنی؟ مشکلی نداری؟» جوان چشمهایش را از آینه دوخت به حاجی. گفت: اگه تو سردار سلیمانی هستی من هیچ مشکلی ندارم.
♦️ حاج قاسم حتی در سیل و زلزله کنار مردم بود و در هنگام حوادث به کمک آنها میرفت.
پیرمرد دو دستش را گرفته بود بالای سرش، عکس امام هم بین دستهایش بود. تا زیر زانو توی آب ایستاده بود. آبی که کل زندگیاش را شسته و برده بود. مدام میگفت: «هیچ چیزی نمیخوام اما عکس امام نباید خیس بشه.» هر کار میکردند از خانهاش برود بیرون نمیرفت. آب داشت پیشروی میکرد، میگفتند: «از خونهت بیا بیرون آب داره میرسه خونه میریزه روی سرت.» دست میکشید روی عکس امام. میگفت: «زمان جنگ دیدم تیرها میخوردن کنار پاهامون ولی بهمون نمیخوردن. همش از برکت این سید بود.» تند و تند عکس امام را میبوسید. حاجی تا زیر زانو رفت توی آب پیشش. دستش را گرفت و بوسید. گفت: «قسمت میدم به همین سید از این خونه بیا بیرون تا سیل بهت آسیب نزنه.» پیرمرد حاجی را بغل کرد. حاجی از آن مهلکه آوردش بیرون. کل زندگی پیرمرد بین دست هایش بود. بیخود خیال میکردیم زندگیاش را آب برده.
🌐 برای مطالعه متن کامل سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت سالگرد شهادت سردار دلها، به صفحه مجازی زیر مراجعه نمایید:
https://soada.ir/parvandeh/daghdaghe_hajghasem/
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🌥 پگاهنگار 🌥
به مناسبت در پیش بودن سالگرد فوت «هاشمی رفسنجانی»
🔴 نمونهای از «عدم تبعیت» هاشمی از فرمان صریح امام خمینی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔘 حضرت امام خمینی(بهترین سلامهای خدا بر او) در ۹ اسفند ۱۳۵۷ فرمان تأسیس «بنیاد مستضعفان» را صادر فرمودند:
⬅️ «بهموجب این مکتوب مأموریت دارد که تمام اموال منقول و غیرمنقول سلسله پهلوی و شاخهها و عمال و مربوطین به این سلسله را که در طول مدت سلطه غیرقانونی از بیتالمال مسلمین اختلاس نمودهاند به نفع 👈مستمندان و کارگران و کارمندان ضعیف👉 مصادره نماید و منقولات آن در بانکها با شماره به اسم شورای انقلاب یا اسم اینجانب سپرده شود و غیرمنقول از قبیل مستغلات و اراضی ثبت و مضبوط شود تا به نفع 👈مستمندان از هر طبقه👉 صرف گردد، در ایجاد مسکن و کار و غیرذالک، به جمیع کمیتههای انقلاب اسلامی در سراسر کشور دستور میدهم که آنچه از این غنائم بهدست آوردند در بانک با شماره معلوم به سپرند و به دولت ابلاغ نمایید که 👈این غنائم مربوط به دولت نیست👉 و امرش با شورای انقلاب است و آنچه مأمورین دولت بهدست آوردهاند یا میآورند باید به همین شماره به بانک تحویل دهند و کسانی که از این اموال چیزی بهدست آوردهاند، باید فوراً به کمیتهها یا بانک تحویل دهند و متخلفین مورد مؤاخذه خواهند بود.» روحالله الموسوی الخمینی
🔔 یعنی از نظر حضرت امام به عنوان «حاکم اسلامی»، حتی «دولت» نیز با وجود آنکه خزانه و بیتالمال مسلمانان در اختیار اوست، حق استفاده از اموال بنیاد مستضعفان را نداشته (چه رسد به نهادها و سازمانها و مراکز دیگر) و امکانات این بنیاد فقط باید به 👈مستضعفان و مستمندان جامعه👉 اختصاص یابد. بعدها ایشان باز هم بر ممنوعیت استفادهی «دولت» از اموال این بنیاد تأکید کردند:
خاطرهی ۳۰ آذر ۱۳۶۴ هاشمی رفسنجانی:
⬅️ «امام فرمودند به نمایندگان موافق دولت بگویم از حربهای که به دستشان آمده در مورد مخالفت با نظر امام علیه مخالفان دولت استفاده نکنند و 👈اموال بنیاد مستضعفان که مال فقراست به دولت منتقل نشود👉.» (کتاب «امید و دلواپسی»، خاطرات سال ۶۴ هاشمی رفسنجانی)
⬇️⬇️ اکنون به عملکرد آقای هاشمی رفسنجانی در بارهی «تبعیت» از فرمان صریح و اکید ولیّفقیه زمان در خصوص بنیاد مستضعفان نگاهی میافکنیم:
خاطرهی ۱۵ فروردین ۱۳۶۰ هاشمی رفسنجانی:
⬅️ «مسئولان 👈روزنامه آزادگان👉 - که تعطیل شده - آمدند؛ برای رفع مشکل، کمک میخواستند. 👈قرار شد با آقای کریمی رئیس بنیاد مستضعفان، درباره اعطای امکان چاپ در چاپخانه متعلقبه بنیاد، مذاکره کنم👉.» (کتاب «عبور از بحران»، خاطرات سال ۶۰ هاشمی رفسنجانی)
خاطرهی ۲۴ فروردین ۱۳۶۴ هاشمی رفسنجانی:
⬅️ «با نخستوزیر، تلفنی صحبت کردم و از او خواستم که یک آشیانه تعمیر هواپیما از هواپیمائی کشوری برای تعمیر هواپیماهای نظامی به ارتش واگذار شود و 👈یک چاپخانه از بنیاد مستضعفان در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد👉.» (کتاب «امید و دلواپسی»، خاطرات سال ۶۴ هاشمی رفسنجانی)
✍️ ابَرشاگرد
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🔰 دغدغههای #حاج_قاسم!
♨️ دغدغه چهارم: دغدغه ولایت
⭕️ بخش دوم
💢 در یکی از سخنرانیهایش گفت: «والله والله والله یکی از مهمترین شئون عاقبتبخیری رابطۀ قلبی و دلی شما با این حکیم فرزانه است که امروز سکاندار این کشور است.» کسی که بسیاری از کشورها را رفته و همه جا را دیده و از لحاظ معنوی در اوج معنویت است. سه بار قسم جلاله میخورد که مهمترین شأن عاقبت به خیری ایستادگی پای این شخص است. این میشود دغدغۀ ولایت. شما وصیتنامه حاج قاسم را ببینید؛ اولش، وسطش و آخرش، همهاش دغدغۀ ولایت فقیه است.
♦️ در همان ابتدای وصیتنامهاش مینویسد:
«خداوندا ! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیّع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنهای عزیز -که جانم فدای جان او باد- قرار دادی.»
و کمی میآید جلوتر:
«نکتهای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آنهایی [که] اصلاحطلب خود را مینامند و چه آنهایی که اصولگرا. آنچه پیوسته در رنج بودم اینکه عموماً ما در دو مقطع، خدا و قرآن و ارزشها را فراموش میکنیم، بلکه فدا میکنیم.»
همینگونه ادامه میدهد و میگوید چندتا نصیحت دارم:
«اول آنها، اعتقاد عملی به ولایت فقیه است؛ یعنی این که نصیحت او را بشنوید، با جان و دل به توصیه و تذکرات او بهعنوان طبیب حقیقی شرعی و علمی، عمل کنید. کسی که در جمهوری اسلامی میخواهد مسئولیتی را احراز کند، شرط اساسی آن [این است که] اعتقاد حقیقی و عمل به ولایت فقیه داشته باشد. من نه میگویم ولایت تنوری و نه میگویم ولایت قانونی؛ هیچ یک از این دو، مشکل وحدت را حل نمیکند؛ ولایت قانونی، خاصّ عامه مردم اعم از مسلم و غیرمسلمان است، اما ولایت عملی مخصوص مسئولین است که میخواهند بار مهم کشور را بر دوش بگیرند، آن هم کشور اسلامی با این همه شهید!»
🔻 باز دوباره خطاب به مراجع:
«سخنی کوتاه از یک سرباز 40ساله در میدان، به علمای عظیمالشأن و مراجع گرانقدر که موجب روشنایی جامعه و سبب زدودن تاریکی مراجع عظام تقلید؛ سربازتان از یک برج دیدهبانی دید که اگر این نظام آسیب ببیند، دین و آنچه از ارزشهای آن [که] شما در حوزهها استخوان خُرد کردهاید و زحمت کشیدهاید، از بین میرود. این دورهها با همه دورهها متفاوت است، این بار اگر مسلّط شدند، از اسلام چیزی باقینمیماند. راه صحیح، حمایت بدون هرگونه ملاحظه از انقلاب، جمهوری اسلامی و ولی فقیه است. نباید در حوادث، دیگران شما را که امید اسلام هستید به ملاحظه بیندازند. همه شما امام را دوست داشتید و معتقد به راه او بودید. راه امام مبارزه با آمریکا و حمایت از جمهوری اسلامی و مسلمانان تحت ستم استکبار، تحت پرچم ولی فقیه است.»
🔺 و همینگونه وصیتنامه را ادامه میدهد و میرسد به اینجا:
«حق واضح است؛ جمهوری اسلامی و ارزشها و ولایت فقیه میراث امام خمینی (رحمة الله علیه) هستند و میبایست مورد حمایت جدی قرار گیرند. من حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای را خیلی مظلوم و تنها میبینم. او نیازمند همراهی و کمک شماست و شما حضرات با بیانتان و دیدارهایتان و حمایتهایتان با ایشان میبایست جامعه را جهت دهید. اگر این انقلاب آسیب دید، حتی زمان شاه ملعون هم نخواهد بود، بلکه سعی استکبار بر الحادگری محض و انحراف عمیق غیر قابل برگشت خواهد بود. دست مبارکتان را میبوسم و عذرخواهی میکنم از این بیان، اما دوست داشتم در شرفیابیهای حضوری به محضرتان عرض کنم که توفیق حاصل نشد. سربازتان و دستبوستان.»
🔹 و همین گونه ادامه میدهد؛ یعنی شما هر بند از وصیتنامه حاج قاسم را ببینید یک دغدغه وجود دارد به نام ولی فقیه. من تعجب میکنم چگونه کسی میتواند حاج قاسم سلیمانی را دوست داشتهباشد اما با آقا زاویه داشتهباشد. مگر چنین چیزی امکان دارد؟ مگر چنین چیزی میشود؟ بعضیها به عقاید حاجقاسم کار ندارند، خوششان نمیآید. ما باید بتوانیم این افراد را که فقط همین جوری خوشش میآید به عنوان یک کسی که شجاع است بتوانیم سطح او را ارتقا دهیم. از سطح دوستداشتن فردی به دوستداشتن یک مکتبی به نام «مکتب سلیمانی.» این حاج قاسم یک مکتب بود آقا فرمودند حاج قاسم شخص نبود، مکتب بود.
🌐 برای مطالعه متن کامل سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت سالگرد شهادت سردار دلها، به صفحه مجازی زیر مراجعه نمایید:
https://soada.ir/parvandeh/daghdaghe_hajghasem/
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
🥀سلام بر تمام همسران عزیز بزرگ منش شهدا
🥀سلام بر مادران عزیز بزرگوار شهدا
🥀سلام بر پدران عزیز شهدا
🥀مخصوصاََ آنانکه نوه دارند از فرزند شهیدشان
🥀صبر شما ستودنی ست
لایق نام مادر شهید شدن
لایق اعتبار همسر شهید شدن
لایق اعتبار پدر شهید شدن
لیاقتی ست بس عظیم ، که در این دنیای بزرگ پر تجمل ، شما آن را کسب کردید ، پس بسیار قلب قابل احترامی دارید و خداوند عزیز قطعاََ بهترین قدرشناس است.
🥀بهترین ها روز شما عزیزان باد ان شاءالله
#ام_البنین
#زندگی
#صبر
#ادب
15 دی 1401
12 جمادی الثانی 1444
5 ژانویه 2023
189603587_2116736171.mp3
23.89M
🎙 بشنوید | #صوت_بیانات_رهبر_انقلاب
در دیدار اقشار مختلف بانوان. ۱۴۰۱/۱۰/14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعتراض یک زن خانهدار به وضعیت و کیفیت ساخت مسکن در حضور رهبر انقلاب
پ.ن: زن زندگی آزادی رو ببینید.
#دیدار_بانوان_با_رهبری
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
جمعی از بانوان ۱۴ دیماه با رهبر انقلاب دیدار میکنند
در آستانه ایام سالروز ولادت حضرت زهرا سلامالله علیها، جمعی از بانوان فرهیخته و فعال عرصههای فرهنگی، اجتماعی و علمی، چهارشنبه ۱۴ دیماه با حضرت آیتالله خامنهای دیدار خواهند کرد.
مدیران سایپا و ایرانخودرو به سازمان بازرسی فراخوانده شدند
روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور: در پی نابسامانی بازار خودرو طی هفتههای گذشته، مدیران سایپا و ایران خودرو به سازمان بازرسی کل کشور فراخوانده شدند./ ایسنا
تخصیص خودرو به مدیران ایرانخودرو ابطال شود
سخنگوی وزارت صمت: شرکت ایران خودرو تعدادی خودروی هایما S8 را با قیمت کارخانه به مدیران خود اختصاص داده است که این اقدام نه تنها در شرایط کنونی بازار خودرو ناپسند است بلکه با سیاستهای مبارزه با رانت دولت و وزارت صمت نیز در تعارض قرار دارد. از شرکت مذکور خواسته شده تا ضمن ابطال تخصیص این خودروها توجه بیشتری نسبت به تبعات این گونه تصمیمات داشته باشند./تسنیم
پیام کتبی امارات به ایران
بعد از قطر حالا سفیر امارات در دیدار با امیرعبداللهیان پیام کتبی وزیر خارجه کشورش را به وزیر امور خارجه ایران داد.
شهادت یکی از پاسداران سپاه تهران
قاسم فتح الهی پاسدار سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ که هدف اقدام تروریستی قرارگرفته بود دقایقی پیش به شهادت رسید. این شهید ساعاتی پیش در درب منزلش به ضرب ۴ گلوله هدف اقدام تروریستی قرار گرفت.
دستگیری ٢ هسته عملیاتی وابسته به گروهک منافقین در گرمسار
رضا خانی، سرپرست فرمانداری گرمسار:با تلاش شبانهروزی سربازان گمنام امام زمان(عج) ٢ هسته عملیاتی وابسته به گروهک تروریستی منافقین با دستور قضایی دستگیر شدند. این افراد اقدامات انفجاری و ایذایی در برخی مناطق حساس را در دستور کار داشتند.
اعلام مرگ برجام توسط آمریکا
روزنامه «اسرائیل هایوم» مدعی شد:
وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با همتای اسرائیلی اش، ارزیابی ها درمورد «مرگ برجام» را تایید کرده و اعلام کرده که مذاکرات دیگر شانس موفقیت ندارد
پایان تشییع ۲۴ ساعته «پله» در ورزشگاه سانتوس
مراسم تشییع ۲۴ ساعته پیکر قهرمان سه دوره جام جهانی از روز گذشته آغاز شد. این پیکر در ورزشگاه خانگی سانتوس یعنی استادیوم ویلا بلمیرو تشییع شد. پیکر پله روی ماشین آتشنشانی در خیابانهای شهر سانتوس گردانده شد و مقابل خانه مادر او به پایان رسید تا در نهایت به محل ابدی نگهداری آن انتقال یابد
واکنش وزارت خارجه به هتک حرمت مسجد الاقصی
سخنگوی وزارت امور خارجه: هتک حرمت مسجد الاقصی توسط وزیر کابینه رژیم نامشروع و نژادپرست اسرائیل را به شدت محکوم میکنیم؛ بیتالمقدس یکپارچه، پایتخت همیشگی و ابدی کشور فلسطین است. هر گونه هتک حرمت اماکن مقدسه فلسطین از جمله مسجدالاقصی، مصداق نقض مقررات بینالمللی و توهین به ارزشها و مقدسات مسلمانان جهان بوده و با واکنش ملتهای مسلمان مواجه خواهد شد.
رونالدو: عربستان پایان من نیست، چالش جدید است
کار من در اروپا به پایان رسید. من هر چیزی که میخواستم را بردم و توانستم بدست آورم. من در مهمترین باشگاههای اروپا بازی کردم و حالا میخواهم یک چالش جدید در آسیا تجربه کنم. برایم مهم نیست که در خصوص انتقالم به عربستان چه میگویند. من از این انتقال راضی و خوشحالم و به تصمیمم افتخار میکنم. انتقال به عربستان برایم پایان کار نیست. من پیشنهادهای زیادی از برزیل، پرتغال، آمریکا و استرالیا داشتم ولی به النصر قول داده بودم و پای قولم نیز ایستادم.
حکم فرماندهی سردار اشتری در فراجا پایان یافت
شنیدهها حاکی است که حکم فرماندهی سردار حسین اشتری بهعنوان فرمانده انتظامی کشور به پایان رسیده است و فرمانده جدید فراجا بهزودی انتخاب میشود. سردار حسین اشتری در سال ۱۳۹۳ با حکم حضرت آیتالله خامنهای فرمانده کل قوا، به عنوان فرمانده نیروی انتظامی کشور منصوب شده بود./برنا
تغییرات احتمالی در تیم اقتصادی دولت/ خداحافظی خاندوزی قوت گرفت
گفته میشود الیاس نادران نماینده تهران که چندروز پیش استعفایش را به هیئت رئیسه مجلس تقدیم کرد، به عنوان یکی از کاندیداهای وزارت اقتصاد نامبرده میشود. همچنین سید شمس الدین حسینی وزیر اسبق اقتصادی نیز از گزینه های جدی میز وزارت امور اقتصادی و دارائی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاظمی آشتیانی کیست؟
🔹به مناسبت سالروز رحلت دکتر کاظمی آشتیانی
🖌 واقعیتهایی که صلاح نبود مردم بدانند!
1⃣ وقتی آقای رئیسی دولت را تحویل گرفت، دستور اولین جلسه با وزرای قبل این بود که حقوق ماه جاری کارکنان دولت را از کجا بیاوریم.
*پیمانکارانی که برای دولت کار کرده بودند، به جای پول، اوراق قرضه در دست داشتند، و دولت قبل مقروض بوده و دولت جدید موظف به پرداخت بدهی به پیمانکاران است.
2⃣دولت قبل بدهی زیادی به بانک مرکزی داشت،که دولت جدید می بایست پرداخت میکرد.
3⃣با قطعی برق،صف خرید مرغ، تعویق حقوق کارگران در بسیاری از شرکت ها و تعطیلی حدود ۲۰۰۰ کارخانه و کارگاه تولیدی روبرو بودیم..
4⃣ بدهی که دولت قبل به جای گذاشته و دولت آقای رئیسی باید بپردازد در تاریخ بی سابقه است، ماهیانه قریب ۲۰هزار میلیارد تومان .
5⃣ صادرات نفت به حدود سیصد هزار بشکه در روز رسیده بود. که پولش هم بر نمی گشت، اکنون بدون برجام و پالرمو و fatfو...روزانه به یک میلیون و نیم بشکه در روز رسیده و پول آن هم بر می گردد.
*با همه این شرایط، تورم از ۵۹درصد به حدود ۴۰درصد رسیده.
6⃣ با حذف ارز ترجیحی، پیش بینی می کردند که تورم به ۷۰درصد برسد،اما الان تورم ۳۹/۵درصد است.
7⃣ زمانی دولت را تحویل دادند که در بعضی استان ها، در سیلوها به اندازه ۱۵ روز گندم داشتیم و اگر ارز ترجیحی حذف نمی شد، قحطی می شد ،اکنون با خرید نقدی گندم ، آنهم دوبرابر قیمت قبل وضعیت خیلی خوب است.
8⃣ در اثر بیماری کرونا، روزی تا ۷۰۰نفر از هموطنان جان خود را از دست می دادند ،و میگفتند واکسن ایرانی آب مقطر است، الآن فوتی ها،تقریبا به صفر رسیده. و آمریکا که خود را صاحب واکسن میدانست، اکنون و همچنان تا روزی ۳۰۰ نفر کشته می دهد.
8⃣ این اتفاقات خوب، دشمن را به ریسک بدی کشاند و در اثر تبلیغات گسترده در فضای مجازی، دشمن دچار اشتباه شد .عربستان تمام هزینه های، گردهمایی ۵۰هزار نفره منافقین در برلین را پرداخت در این گردهمایی مانور هوایی دادند و هواپیما ها در آسمان اسم مهسا امینی را نوشتند و فکر کردند ، نظام سقوط می کند ،رئیس جمهور فرانسه با مصی علینژاد و رئیس جمهور المان با فوتبالیست فراری،ملاقات کرد،فضا آنقدر گمراه کننده بود، که ۴۷ کشور و ۱۱ سازمان جاسوسی در این آشوب ها دخالت و یا ایفای نقش کردند. و سرانجام رسوا شدند، چرا مردم با اغتشاشگران همراهی نکردند، چون علیرغم مشکلات اقتصادی، می بینند که دولت در بین آنها است، و علیرغم همه کارشکنی های خارجی و داخلی، دارد تلاش می کند.
✅ اینها واقعیتهایی است که رسانه ها دوست ندارند مردم بدانند...
لطفا رسانه باشید
#جهاد_تبیین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عملیات روانی تکنیک تمسخر
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95
خب، حالا زن در خانواده، در محیط خانواده، چه کاره است؟
من با توجّه به مجموعهی معارفی که در آیات و روایات و مانند اینها هست در ذهن خودم این جور تصویر میکنم که زن، هوایی است که فضای خانواده را انباشته؛ یعنی همچنان که شما در فضا تنفّس میکنید، اگر هوا نباشد، تنفّس ممکن نیست، زن این جوری است؛ زنِ خانواده به منزلهی تنفّس در این فضا است. اینکه در روایت هست: اَلمَراَةُ رَیحانَةٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَة، مال اینجا است، مال خانواده است. «ریحانه» یعنی گل، یعنی عطر، بوی خوش؛ همان هوایی که فضا را پُر میکند. «قهرمان» در زبان عربی ــ در «لَیسَت بِقَهرَمَانَة» ــ با قهرمان در زبان فارسی فرق دارد. «قهرمان» یعنی کارگزار، کارگر یا مثلاً فرض کنید سرکارگر؛ زن یک «قهرمانة» نیست.
در خانواده، این جور نیست که شما خیال کنید حالا زن گرفتید، کارها را بریزید سر زن؛ نخیر. خودش داوطلبانه یک کاری را میخواهد انجام بدهد، [عیب ندارد؛] خانهی خودش است، دلش میخواهد یک کاری را انجام بدهد، انجام داده؛ اگر نه، هیچ کس حق ندارد ــ مرد یا غیر مرد ــ او را وادار کند، اجبار کند به اینکه این کار را باید انجام بدهد. پس این [جور] است.
#دیدار_بانوان_با_رهبری
🔺در پاکدشت #محمد_بروغنی دنبال نیروی مدافع امنیت میدوید، همزمان که فیلم میگرفت چاقو را در بدن او که خسته و بی توان در حال فرار بود فرو میکرد، از فریادهایش فیلم میگرفت و باز چاقو را در بدنش فرو میکرد، حکم اعدامش تایید شده.
🔹براندازان دارن برای مظلومیتش اشک تمساح میریزن. مظلومیت از سر و روش میباره
☑️به کانال انقلابی بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3861118976C7d082fd2da
شایعه مهمترین ابزار جنگ نرم دشمن(۱)
امروزه شایعه به عنوان قویترین حربه دشمن و مهمترین ابزار جنگ روانی وی در میدان مقابله با نظام اسلامی است. غفلت در این زمینه و کنترل نشدن وسائل ارتباط جمعی، رسانهها و فضای مجازی در برابر شایعات، میتواند خسارات جبرانناپذیری به اعتقاد و اعتماد مردم وارد آورد. واژههای «شایعه»، «اِرجاف»، «اَراجیف»، «اِذاعه»، «خبر فاسق» و «خبر نامطمئن» در رابطه با شایعه، در قرآن مطرح شده و خدای متعال نیز در مقابل این گناه کبیره فرمان شدیدترین مجازات را صادر کرده است؛ زیرا خطرات زیانباری برای جامعه اسلامی دارد و امنیت روانی جامعه اسلامی را به هم میریزد.
در این فرصت به اهداف، آثار و راههای مقابله با شایعه میپردازیم.
الف) تعریف شایعه
شایعه در اصطلاح، به انتشار خبر پنهانی، بیاساس و ناروایی که در میان مردم زبان به زبان میگردد، اطلاق میشود. دهخدا در تعریف شایعه میگوید: «شایعه، خبر بیاساسی است که گوینده آن را برای ترور شخصیت انسان برجسته و آبرومند و یا هر موضوع دلخواه ـ فردی یا اجتماعی ـ در جامعه نشر میدهد». بنابراین شایعه از گناهان کبیرهای همچون دروغ، تهمت، بهتان، غیبت و ... نشأت گرفته و سبب شایع شدن این گناهان در جامعه میشود.
ب) اهداف شایعه
شایعات میتواند با اهداف و انگیزههای مختلفی ساخته شده و پخش شود. برخی از این اهداف و انگیزهها عبارتند از:
شایعه مهمترین ابزار جنگ نرم دشمن(۲)
ب) اهداف شایعه
شایعات میتواند با اهداف و انگیزههای مختلفی ساخته شده و پخش شود. برخی از این اهداف و انگیزهها عبارتند از:
1. ایجاد وحشت
بخشى از شایعات، به منظور ایجاد ترس و وحشت و نگرانى در جامعه تولید و پخش مىشوند؛ مانند شایعه تخریب سد فرات و تغییر جریان آب فرات در جنگ صفین که معاویه توسط عمروعاص در جامعه راه انداخت تا لشگر کوفه را با این شایعه بترساند.
2. ترویج بدبینى
برخی شایعات برای ترویج بدبینى و آزار و اذیت نسبت به اشخاص یا
گروههاى محبوب یا مقتدر در جامعه ساخته میشود؛ مانند شایعاتى که علیه پیامبر اکرم در صدر اسلام منتشر مىشد، با هدف ایجاد بدبینی بود. همسر عزیز مصر نیز برای مخفی کردن خطایش، نسبت زنا به حضرت یوسف را در جامعه پراکنده کرد تا نسبت به آن حضرت بدبینی ایجاد کند.
3. ایجاد اختلاف
گاه شایعه برای تفرقه ایجاد کردن میان گروهها و اقوام مختلف است؛ مانند شایع کردن دروغهایی به نام شیعه و دروغهایی به نام اهلسنت تا میان این دو گروه اختلاف ایجاد شود و خط وحدت و مقاومت بشکند. چندی پیش در فضای مجازی شایعهای مبنی بر پس فرستادن خونهای اهدایی هلال احمر ایران به فلسطین با این توهین زشت که «خون شیعه نجس است»، پخش شد. فضای این شایعه با ناصبی نشان دادن فلسطینیها و سوءاستفاده از حس مذهبی ایرانیها، سعی داشت تا حدودی افکار عمومی را در برهه خود تحت تاثیر قرار دهد و البته داده بود. شایعه دیگری با همین نیت ایجاد شد که رهبر معظم انقلاب درباره آن فرمود:
از جمله در قضیه غزه ـ در این جنگ بیست و دو روزه چند ماه قبل ـ جمهوری اسلامی در همه سطوحش، از رهبری و ریاست جمهوری و مسئولین گوناگون و مردم و تظاهرات و پول و کمک و سپاه و غیره، همه در خدمت برادران فلسطینی مظلوم و مسلمان قرار گرفتند. در بحبوحه این حرفها، یک وقت دیدیم که ویروسی دارد تکثیر مثل میکند؛ دائم میروند پیش بعضی از بزرگان، بعضی از علماء، بعضی از محترمین، که آقا! شما دارید به کی کمک میکنید؛ اهل غزه ناصبیاند! ناصبی یعنی دشمن اهلبیت. یک عده هم باور کردند! دیدیم پیغام و پسغام که آقا، میگویند اینها ناصبیاند. گفتیم پناه بر خدا، لعنت خدا بر شیطان رجیمِ خبیث. در غزه مسجد الامام امیرالمؤمنین علیبن ابیطالب هست، مسجد الامام الحسین هست، چطور اینها ناصبیاند؟! بله، سنیاند؛ اما ناصبی؟! اینجور حرف زدند، اینجور اقدام کردند، اینجور کار کردند.
4. فریب افکار عمومی
فریب افکار عمومی براى پنهانسازى اهداف واقعى دشمن استفاده مىشود؛ مانند قرآن به نیزه کردن لشگر شام هنگام شکست و رواج این شایعه که ما اهل قرآنیم، چرا با هم بجنگیم؟
5. غلبه در جنگ اقتصادى
هدف از این شایعه، ایجاد حالتى از نگرانى و ترس در بازار مالى یا اوضاع اقتصادى کشور بهویژه در زمان بحرانها و جنگهاست. متأسفانه امروزه دشمنان داخلی و خارجی با این حربه، میکوشند تا در جنگ اقتصادی پیش آمده، پیروز میدان باشند؛ برای مثال افزایش روزمره قیمت برخی کالاها، موجب رواج شایعات اقتصادی و تقویت آن توسط دشمن میشود. تصور «گرانتر شدن قیمت کالاها در زمان آینده» باعث افزایش خرید مردم نسبت به روزهای عادی میشود. در این میان برخی افراد نیز به محض شنیدن چنین شایعاتی، با هجوم به فروشگاههای مواد غذایی، تلاش میکنند تا از قافله عقب نمانند و اقلام مورد نظر را خریداری نمایند؛ اگرچه نیازی به آن کالا نیز نداشته باشند.
6. توجیه اعمال زشت
از دیگر اهداف شایعات، توجیه کار خلافِ خلافکاران است. امام على میفرماید: «ذَوُوا الْعُیُوبِ یُحِبُّونَ إِشَاعَةَ مَعَایِبِ النَّاسِ لِیَتَّسِعَ لَهُمُ الْعُذْرُ فِی مَعَایِبِهِمْ: افراد آلوده و معیوب، تلاش میکنند عیوب دیگران را فاش نمایند تا برای خلافهای خویش، راه توجیه فراهم سازند».
مرحوم حجتالاسلام و المسلمین آقای سید علی اکبر حسینی که در صدا و سیما برنامه «اخلاق در خانواده» داشت، میگفت:
روزی شخصی گفت از شما غیبت کردهام، مرا حلال کنید. بعد توضیح داد که وقتی شما از حقوق همسر میگفتید، من چون پیش زنم کم آوردم، گفتم حرفهای این سید را باور نکن. او اصلا در خانوادهاش چنان بداخلاق است که حد ندارد و من از همسایههای او شنیدهام. بعد این دروغ را برای دفاع از خودم گفتم و بین مردم شایع کردم تا تخلف خودم را بپوشانم.
ایشان که به خاطر توفیق در اجرای برنامه «اخلاق در خانواده» مورد غضب دشمن قرار گرفته و از قربانیان شایعات بود، میفرمود: در حرم مطهر حضرت امام رضا نشسته بودم، یکی از زوّار شروع به پرسوجو درباره صحت شایعات علیه من کرد. پاسخ دادم: «شایعه، تیری است که دشمن آماده میکند و به دست دوستان و مؤمنان میدهد و دوست مؤمن در جوار حرم رضوی به قلب انسان فرو میکند». بنابراین منشأ شایعه، دشمن است؛ اما عامل پخش و به هدف رساندن آن، دوستان هستند.
7. عقدهگشایی
حسودان، کینهورزان و انسانهای شرور ـ که توان دیدن خوبیها و موفقیتهای دیگران را ندارند ـ علیه خوبان شایعهپراکنی میکنند. امام علی فرموده است: «عَادَةُ اللِّئَامِ وَ الْأغْمَارِ أذِیَّةُ الْکِرَامِ وَ الْأحْرَارِ: عادت ناکسان و ابلهان، آزار جوانمردان و آزاداندیشان است».
ج) آثار شایعه
اگر چه شایعهپراکنی در ظاهر کار بسیار آسانی به نظر میرسد و هر کس به راحتی میتواند شایعهسازی و شایعهپراکنی کند، امّا آثار سوء و مخرب و جبرانناپذیری را در جامعه به جای میگذارد. برخی از آثار زیانبار شایعهسازی و شایعهپراکنی عبارتند از:
1. زمینهسازی قتل
گاهی پخش شایعه و رد و بدل کردن چند عبارت در ظاهر، موجب ریخته شدن خون بیگناهان میشود؛ برای مثال پس از حضور نیروهای حشدالشعبی در مناطق سیلزده ایران در ایام نوروز 1398 که به منظور امدادرسانی صورت گرفت، برخی سلبریتیها، جریانات سیاسی آلوده و غربزده، با حضور نیروهای بسیج مردمی عراقی مخالفت کردند. جریان وابسته به ضدانقلاب خارجنشین نیز در راستای سیاهنمایی علیه حشدالشعبی با شایعهپراکنی و دروغپردازی به نام یک طلبه (که در عالم واقعیت، هویتی خارجی نداشت)، صفحهای مجازی ساخته و به دروغ ادعا کردند یک روحانی، فتوای «جهاد نکاح» در خدمت حشدالشعبی برای زنان ایرانی را داده است! بعد از پخش این شایعه، بر دامنه انتقادات از حشدالشعبی در فضای مجازی افزوده شد. هنرپیشهای نیز به این دروغ و شایعه جریان وابسته به ضدانقلاب دامن زد و با بازنشر صفحات مربوط، به عقدهگشایی و تحریک احساسات عمومی پرداخت. رواج این شایعه و تحریک احساسات عمومی سبب شهادت مظلومانه روحانی متعهد حجتالاسلام و المسلمین مصطفی قاسمی همدانی گردید.
2. جابهجایی ارزشها
گاهی دشمن به واسطه شایعه، ارزشها را جابهجا میکند؛ یعنی «معروف» به جای «منکر» و «منکر» به جای «معروف» مینشیند تا آنجا که امام حسین با آن همه فضایل، «خارجی» و یزید شرابخوار و عیاش، «امیرالمؤمنین» لقب میگیرد.
در زمان حاضر نیز دشمن بسیار کوشید با رواج شایعات، جای «مظلوم» و «شهید» را با «ظالم» و «ستمگر» و «جلاد» جابهجا کند. از همین رو بود که مقام معظم رهبری هشدار داد و فرمود:
مراقب باشیم تا در دهه شصت، جای شهید و جلاد عوض نشود؛ زیرا ملت ایران در دهه شصت مظلوم واقع شد و به دلیل اینکه تروریستها و منافقین و پشتیبانان آنها به امام و ملت ایران ظلم و خباثت کردند، ملت در موضع دفاع قرار گرفت و در نهایت هم پیروز شد.
که باید درست بفهمم؛ زیرا تنها یک دختر خردسال دارم و مىدانم مراقبت از دخترانى که به سن بلوغ رسیده و وارد اجتماع شدهاند، براى پدران و مادران چقدر مشکل است. شما باید این را از والدینى بپرسید که دختران در سنین بلوغ دارند تا واقف به سختىها و مشکلات تربیت آنها گردند... بدین ترتیب آن شایعه را تکذیب کردم.
هـ) نقش شایعه در ترور شخصیت امام حسین
در حماسه عاشورا نیز دشمن از حربه شایعه به طور گسترده بهره برد؛ چنانکه گفتهاند مظلومیت امام حسین از لحاظ ترویج شایعات و ترور شخصیت حضرت، مهمتر از شهادت جسم او و پایمال شدن زیر سم اسبان است. دشمن از این ابزار روانی چنان بهره برد که مردم غافل را در مقابل امام حسین، به نحو گستردهای بسیج کرد. استفاده از شخصیتهای تأثیرگذار همچون عمر بن سعد، شریح قاضی و ...، رواج شایعات گوناگون و نشر دروغهای پی در پی، تأثیر فراوانی در شهادت آن حضرت داشت.
روش دشمن در تمامی جنگهای ناجوانمردانهاش، بهرهگیری از حربه خطرناک شایعهسازی است. در همین راستا شایعه خارجی بودن را مطرح کردند و عمرو بن حجّاج، خطاب به لشگر نفاق فریاد زد: «لا تَرتابوا فی قتلِ من مَرَقَ من الدین و خالَفَ الامامَ: برای کشتن کسی (حسین) که از دین خارج شده و با امام (یزید) به مخالفت برخاسته، به خود تردیدی راه ندهید».
تأثیر این شایعه تا آنجا بود که در روز روشن و مقابل چشم مردم، اهلبیت پیامبر را به کوچه و بازار آوردند و به آنها تهمت «خارجى» زدند و گفتند: «أَتَوْا بِرَأْسِ خَارِجِیٍّ خَرَجَ عَلَى يَزِيدَ: سر یکى از خارجىها را که بر یزید خروج کرده است آوردهاند».
اینگونه بود که دشمن از همه ابزارهای تبلیغاتی خود برای مقابله با حضرت سیدالشهداء، استفاده کرد و فضایی را بهوجود آورد که زمینه را برای کشتن فرزند رسولخدا مهیا نمود. در حقیقت رسانههای مخالف اهلبیت، ترور شخصیتی را مقدم بر ترور فیزیکی کرده و موفق به نگارش تاریخی وارونه شده بودند که در آن نامی از امام حسین و خانهای که او درآن زاده شده بود، نبود. همه این پیروزیهای رسانهای برای بنیامیه، به یُمن سازش خواص خائن و سکوت خواص بیبصیرت و بیتفاوت بود.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم پاکنیا تبریزی*
منبع: ره توشه راهیان نور
شایعه مهمترین ابزارجنگ نرم دشمن(۴)
د) روشهای مقابله
برای کنترل شایعه، میتوان از شیوههای مختلفی استفاده کرد و خطرات این تهدید اجتماعی را کاهش داد. برخی از این شیوهها عبارتند از:
1. اطلاعرسانیهای دقیق
مسئولان با عمکرد صحیح و اطلاعرسانیهای دقیق، نقش مهمی در کنترل شایعات دارند و میتوانند آن را مهار کنند.
2. مراجعه به منابع مطمئن
عادت دادن مردم به استفاده از منابع مطمئن در مقابل شایعات، نقش مؤثری در کشف حقایق و خنثىسازى شایعات دارد و دشمنان را از رسیدن به اهداف شومشان مأیوس میگرداند. چنانچه در آیه ۶ سوره حجرات تصریح شده است که اگر شخص فاسقی خبر برای شما بیاورد درباره آن تحقیق کنید.
3. آگاهیبخشی
آگاه کردن مردم نسبت به رویدادهای اجتماعی و نیز اطلاعرسانی سریع و صحیح، زمینه اعتماد متقابل میان دولت و ملت را فراهم میکند و ارائه منبع موثق اخبار اجتماعی از سوی دولت، زمینه بسیاری از سوءتفاهمات و اخبار نادرست را از بین میبرد. برای مثال میتوان شایعات را در صدا و سیما یا سایتها و رسانهها مطرح نمود و به آنها پاسخ داد. چنانکه هاشم بن عتبه از همراهان امام علی به شایعه نماز نخواندن حضرت یا شرکت امام در قتل عثمان که در جنگ صفین مطرح شده بود، پاسخ داده و ضمن ایجاد فضا و زمینه آگاهیبخشی در برخی افراد، شایعه را نیز تا حدودی خنثی نمود.
4. تقویت اعتقادات و اخلاق جامعه
با آموزش معارف الهی و سخنان گهربار اهلبیت، میتوان اعتقادات و اخلاق جامعه را تقویت نمود و تأثیر شایعات را در جامعه کاهش داد.
5. اجرای حدود الهی
شایعهپراکنان، باید به دست قانون سپرده شوند تا طبق حکم خدا و قانون اسلامی با آنان رفتار شود.
6. پاسخ غیرمستقیم
گاهی پاسخ غیرمستقیم، میتواند درمان خوبی برای خنثی کردن شایعه باشد. روش زیبای خطیب مشهور، استاد محمد تقی فلسفی، با شایعه نمونه مناسبی در این زمینه است. ایشان در خاطراتش مینویسد:
من زمانى به دلیل سابقه مبارزاتم با حزب توده و نام نبردن از مصدق در منابر، در معرض تهمتها و نسبتهاى ناروا قرار گرفتم. مخالفین من نامهاى اعتراضآمیز براى آیتاللَّه بروجردى ارسال و به ایشان اعتراض کردند که چرا از فلانى حمایت مىکنید، در حالى که دخترهایش در کابارهها مىرقصند! آقاى بروجردى از این نامه سراسر تهمت بسیار ناراحت شدند؛ زیرا مىدانستند که من در آن زمان چهار فرزند پسر و تنها یک دختر دارم که آن هم چهار یا پنج ساله است. ایشان نامه را برایم فرستادند و فرمودند آن طور که صلاح مىدانید در یکى از سخنرانىهاى خود که از رادیو پخش مىشود، به نحوى مناسب آن را تکذیب کنید. من که نمىخواستم به مردم بگویم چنین نامهاى نوشته شده است، موضوع را به گونهاى مطرح کردم که کسانى که این شایعه را شنیدهاند و یا خواهند شنید، به بطلان آن واقف شوند (دیگران هم که این شایعه را نشنیدهاند، باخبر نشوند). در آن منبر گفتم: تربیت فرزند اهمیّت بسیار دارد، امّا تربیت فرزند دختر و حفظ او از انحراف اخلاقى به مراتب سختتر از تربیت پسر است و این مطلب را من نمىتوانم آنطور که باید درست بفهمم؛ زیرا تنها یک دختر خردسال دارم و مىدانم مراقبت از دخترانى که به سن بلوغ رسیده و وارد اجتماع شدهاند، براى پدران و مادران چقدر مشکل است. شما باید این را از والدینى بپرسید که دختران در سنین بلوغ دارند تا واقف به سختىها و مشکلات تربیت آنها گردند... بدین ترتیب آن شایعه را تکذیب کردم.
#جان_فدا
✳️جنگ نرم ودشمن شناسی
https://eitaa.com/joinchat/1676804212C6788504d95