@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس #تاریخ_تطبیقی_اسلام جلسه ششم(۱/۴)
✍ جدا شدن مسیر زندگی قابیل
تصور قابیل این بود که با کشتن برادرش به پست و مقام میرسد. پیش خود گفت: اگر من او را بکشم، 🔷شخص دیگری نیست تا جانشین پدرم شود؛ در نتیجه پدرم مجبور خواهد شد من را به عنوان جانشین انتخاب کند.
🔶خدمت پدر رسید و گفت: حالا که هابیل مرده است، پس این مقام باید به من برسد. آدم (ع) پاسخ داد: تو نمیتوانی به این مقام برسی، زیرا این عهد الهی است و عهد خداوند به ظالمین نمیرسد.
🔷وقتی قابیل این سخن را شنید، و فهمید که مسیر الهی به رویش بسته شده است، به سوی مسیر شیطانی رفت و در برابر پدر زندگی جدا تشکیل داد.
🔶بشر در زندگی روی زمین دو مسیر دارد:
1⃣یا به ذکر خدا مشغول میشود
2⃣ و یا به لهو و لعب.
🔷راه سومی ندارد. وقتی اردوگاه آدم (ع) مملو از ذکرالله بود، قابیل در برابرش لهو و لعب درست کرد، و به این ترتیب، زمین دو اردوگاهه شد.
🔶تمام تلاش آدم (ع) این بود که انسانها به اردوگاه شیطان نروند، و در مقابل، تمام تلاش اردوگاه شیطان این بود که اردوگاه آدم (ع) را خراب کند. پس یک طرف همیشه مهاجم است و طرف دیگر همیشه مدافع. رئیس مهاجمین شیطان است، چون قسم خورده است که انسانها را بفریبد؛ پس او همیشه حمله میکند و آدم هم همیشه باید در مقابل این هجوم دفاع کند.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز(#تاریخ_تطبیقی_اسلامی شنبه، دوشنبه، چهارشنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دروه جامع تدریس مجازی #تاریخ_تطبیقی_اسلام جلسه ششم(۲)
✍پیشرَوی اردوگاه شیطان در زمان نوح (ع)
🔷خدای متعال در قرآن، تاریخ انسان را تا اینجا میگوید، ولی از اینجا تا زمان نوح (ع) چیزی را نقل نمیکند. ما نمیدانیم در این فاصله چه گذشته است؛ و فقط از نتیجه میدانیم که در تقابل دو اردوگاه، اردوگاه شیطان به اندازهای پیش رفت که حضرت نوح (ع) بعد از 950 سال دعوت به توحید، به خداوند خطاب نمود: « ... رَبِّ إِنِّي دَعَوْتُ قَوْمِي لَيْلًا وَ نَهَارًا. فَلَمْ يَزِدْهُمْ دُعَائِي إِلَّا فِرَارًا. وَ إِنِّي كُلَّمَا دَعَوْتُهُمْ لِتَغْفِرَ لَهُمْ جَعَلُوا أَصَابِعَهُمْ فِي آذَانِهِمْ وَاسْتَغْشَوْا ثِيَابَهُمْ وَأَصَرُّوا وَاسْتَكْبَرُوا اسْتِكْبَارًا » (نوح/ 5- 7)؛ 950 سال من شبانهروز کار کردم و هرچه آنها را دعوت کردم که به مسیر مغفرت بیایند، حاضر نشدند که گوش کنند.
✅بعد از 950 سال، اردوگاه شیطان آنقدر قوی کار کرده و ربایش داشته، و در مقابل، جبهه حق به اندازهای ریزش داشته است که نتیجهاش چنین گزارشی از سوی حضرت نوح (ع) میشود.
🔶در چنین موقعیتی بود که نوح (ع) از خداوند درخواست بازسازی کرد: «وَ قال نوحٌ ربِّ لا تَذَر علی الأرضِ مِنَ الکافرینَ دَیّاراً» (نوح/ 26)؛ چرا که اگر بازسازی صورت نمیگرفت، هدف از خلقت که طبق آیه «وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ» (ذاریات/56) عبودیت بود، معنا نداشت. سخن آن پیامبر الهی این بود که نه تنها در خود اینها امید هدایتی نیست، در اولادشان هم امیدی وجود ندارد، زیرا هر چه به دنیا بیاورند، فاجر و کفار خواهد بود: «إنّکَ إن تَذَرهُم یُضِلّوا عِبادَکَ وَ لا یَلِدُوا إلّا فاجِراً کَفّاراً» (نوح/ 27).
✳️خدای متعال این قضایا را نقل کرده است تا ما بدانیم هر گاه اوضاع جامعهای به گونهای شود که بندگی در آن جامعه بیمعنا باشد، خداوند آن جامعه را از بین میبرد.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز(تاریخ_تطبیقی_اسلام شنبه، دوشنبه، چهارشنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تاریخ_تطبیقی_اسلام جلسه ششم(۳)
✍خصوصیات کشتی نوح (ع)
🔷به هر حال، پس از تقاضای نوح (ع)، خدای متعال فرمان ساخت کشتی🛳 را به او داد. کشتیای🛳 که ساخته شد، خیلی پیشرفته بوده است و شاید هنوز هم نتوانند مانند آن را بسازند. الآن اقیانوسپیماها وقتی به اقیانوسها میروند، همیشه یک هواپیمای✈️ هواشناسی روی هوا با آنها در ارتباط است که اگر اقیانوس طوفانی شد، به آنها اطلاع دهد تا کنار بزنند. امواج طوفان اقیانوسی، 6 تا 12 متر است. اگر موج کمتر از 7 متر باشد، کشتی راه را ادامه میدهد، اما اگر بیشتر از 7 متر باشد، میایستد؛ چرا که موج بالای 7 متر، کشتی اقیانوسپیما را پایین میکشد.
🔶این در حالی است که کشتی🛳 ساخته شده توسط نوح (ع)، با وجود موجی که بنا بر نقل قرآن مثل کوه بود، روانه بود.
🔷جامعه زمان نوح (ع) از نظر سطح تمدنی خیلی پیشرفته بود. تصاویری که در بعضی از غارها از آن زمانها مانده است، دارای کلاههایی است که شبیه کلاه فضانوردان امروز است. بعضی اعتقاد دارند که این، نمایانگر دسترسی احتمالی آنها به فضاست. البته این را باید دانست که جامعهای که قرار باشد از بین رفته و هلاک شود، معیارش سطح صنعت و علم روز نیست.
🔶پس از سوار شدن مؤمنان به کشتی، خداوند به نوح (ع) امر نمود: از تمام حیوانات خشکی نیز یک جفت سوار کشتی کن. اگر بخواهیم از تمام حیوانات زمینی، یک جفت سوار کشتی کنیم، معلوم است که چقدر میشود. این تعداد، از لحظه شروع تا پایان طوفان، غذا لازم داشتند. از اینجا معلوم میشود که آن کشتی چه بوده و صنعت چه اندازه بالا بوده است.
🔷نقشه کشتی را خداوند داده بود: «وَاصنَعِ الفُلکَ بِأعیُنِنا» (هود/ 37)؛ کشتی را تحت نظر ما بساز. سازندهاش هم کل مؤمنینی بودند که سوار آن شدند و طبق اکثر روایات، 70 نفر بودند.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز(#تاریخ_تطبیقی_اسلام شنبه، دوشنبه، چهارشنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تاریخ_تطبیقی_اسلام جلسه ششم(۴)
✍فراگیری طوفان بر همه کره زمین
🔷در جریان طوفان، همه کره زمین زیر آب رفت، حتی قله اورست. دلیل این ادعا، آیه « ... قَالَ لَا عَاصِمَ الْيَوْمَ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِلَّا مَن رَّحِمَ وَحَالَ بَيْنَهُمَا الْمَوْجُ فَكَانَ مِنَ الْمُغْرَقِينَ» (هود/43) است که میگوید: امروز از این طوفان، نجاتگاهی وجود ندارد.
🔶 اگر طوفانِ منطقهای بود، مناطق دیگری که طوفان به آنجا نیامده بود، پناهگاه میشد، در حالی که گفت: « ... قَالَ لَا عَاصِمَ الْيَوْمَ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِلَّا مَن رَّحِمَ وَحَالَ بَيْنَهُمَا الْمَوْجُ فَكَانَ مِنَ الْمُغْرَقِينَ» (هود/43). ناگهان زمین دهان باز کرد و آب جوشید و همه زمین زیر آب رفت. هر چه در زمین بود از بین رفت و حتی یک انسان باقی نماند.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز(#تاریخ_تطبیقی_اسلام شنبه، دوشنبه، چهارشنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تاریخ_تطبیقی_اسلام حلسه ششم(۵)
✍نوسازی روی زمین
🔷همه چیز که از بین رفت، کشتی 🛳به گل نشست. کسانی که سوار کشتی 🛳شده بودند، مؤمنین بودند و در بینشان منافق وجود نداشت؛ بنابراین زندگی با اکثریت خوب و اقلیت بد شروع شد.
🔶ابتدای خلقت، روی کره زمین، آدم (ع) بود و همسرش و شیطان که دو نفرشان خوب بودند و یک نفرشان بد. اما در ادامه به جایی رسید که قضیه معکوس شد: اکثریتِ بد و اقلیتِ خوب که آنها هم در حال انهدام بودند. خدای متعال نوسازی کرد و قضیه را دوباره برگرداند؛ اکثریت، خوب شدند و اقلیت، بد. زندگی روی کره زمین، به همین شکل هم باید خاتمه پیدا کند؛ یعنی موقعی که خداوند یک نوسازی هم توسط امام زمان (عج) انجام خواهد داد، اکثریت، خوب و اقلیت، بد خواهند بود.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز(#تاریخ_تطبیقی_اسلام شنبه، دوشنبه، چهارشنبه در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تاریخ_تطبیقی_اسلام جلسه ششم(۶/۱)
✍مبارزات حضرت ابراهیم (ع)
🔶پس از حادثه طوفان، تا زمانی که ماجرا یاد افراد بود، خوب بودند؛ اما به تدریج، آن را فراموش کردند. پس از تکثیر نسل و زاد و ولد، شیطان دوباره یارگیری کرد و چهار یا پنج نسل که گذشت، ناگهان اوضاع زمین دوباره خراب شد.
🔷زمانی که حضرت ابراهیم (ع) به دنیا آمد (و یا در دورانی که مادرش به او باردار بود) پدرش از دنیا رفت. مادر آن پیامبر الهی با عمویش ازدواج کرد و حضرت ابراهیم (ع) در خانه عمو، بزرگ شد؛ در نتیجه، عمو پدر مولِّد ایشان نبود، بلکه پدر مربّیش بود. اما این پدر مربی، بتساز و مشاور نُمرود بود.
🔶خدای متعال به ابراهیم (ع) امر نمود تا به اصلاح جامعه که در آن،آفتاب🌞پرست? و ستاره⭐️پرست و ماه🌛پرست و بتپرست، و از طرفی، خدای بزرگی به نام نمرود سر برآورده بودند، بپردازد. آن افرادِ غیر موحد، نسل پنجم اشخاصی بودند که سوار بر کشتی🛳 نوح (ع) بودند.
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir