@atna_ir☀️
✍سبک زندگی(تربیت فرزند)
🔷راه تثبیت آموزه های دینی
سوال:
برای تثبیت آموزه های دینی در کودکان، از چه راهکارهایی میتوان استفاده کرد؟
جواب:
برخی والدین شکایت میکنند که تا فرزندانشان، کودک هستند، به مسائل دینی توجه دارند؛ اما وقتی سنشان بالاتر میرود، آموزههای دینی و عمل به آنها در ایشان کمرنگ میشود. برای تثبیت آموزه های دینی در کودکان باید به این مسائل توجه شود:
1. تداوم والدین: تداوم والدین در مسائل دینی و عبادتها (نماز به موقع، نماز با کیفیت، روزه، توجه به حلال و حرام، نگاه، سخن و...) عامل مؤثری در تثبیت آموزههای دینی در کودک است.
بی توجهی مادر به نماز در ایام عذر شرعی و پدر و مادر به روزه هنگام مسافرت و یا «توریه» ، مانعی در راه تثبیت آموزه ها است؛ زیرا کودک قدرت تجزیه و تحلیل این گونه مسائل را ندارد و ممکن است بر بی توجهی و بی قیدی پدر و مادر حمل کند.
اگر کودک در سنی است که میتوان او را توجیه و مسأله را برایش تبیین کرد، اشکالی ندارد؛ اما در غیر این صورت، باید به این نکته توجه داشت.
2. تهیه ی امکانات: امکانات جذاب چون سجادهای زیبا، تسبیح، عطر، چادر و مقنعه (برای دختران)، قبله نما (برای پسران) و... و امکان وضوی راحت با آب گرم در زمستان در دستشویی تمیز، با نور کافی و بدون وسایل اضافی، عامل مؤثری در تثبیت آموزههای دینی است.
3. تمرین: امروزه، تمرین در حرفه، فن، صنعت، هنر، ورزش و... جایگاه بسیار مهمی دارد و عبادت و ارزشهای دینی هم از این مقوله مستثنا نیستند.
قرار دادن دختر کوچک برای نماز کنار مادر (گر چه به شکل تقلید)، بیدار کردن کودک در سحر ماه مبارک رمضان (گرچه روزه نگیرد یا ساعاتی از روز را روزه بگیرد)، کمک به ناتوانان و نابینایان در عبور از خیابان با مشارکت فرزند، اعطای صدقات و کمکهای مالی به نیازمندان از طریق و با دست کودکان و... نمونه هایی از راههای تمرین ارزشهای دینی است.
4. حضور در محافل مذهبی: حضور در محافل مذهبی در ماه مبارک رمضان، ایام محرم و صفر، دعای کمیل، دعای ندبه و... سبب تثبیت آموزه های دینی میشود.
5. ارتباط با خانوادههای مذهبی: امام علی (ع) خطاب به مالک اشتر نخعی میفرماید: ای مالک! با خانوادههای خوب، شریف، با سابقه های درخشان، جنگ آوران و بخشندگان رابطه داشته باش. ارتباط با خانوادههای خوب و متدین سبب تأثیرپذیری کودک از همسالان میشود.
6. الگودهی مناسب: الگوهای خوب و با دیانت میتوانند سبب تثبیت آموزه های دینی در کودکان شوند؛ پس والدین باید از همان دوران کودکی، زمینه های مناسبی را برای پذیرش الگوهای خوب فراهم سازند.
برخورد دو گانه ی والدین با الگوها (اظهار ارادت به الگوهای غربی، مانند هنرپیشگان اکشن و بی توجهی به شخصیتهای علمی و فرهنگی و الگوهای معنوی) باعث میشود که کودک احساس کند، الگوهای مناسب، آنان هستند و در آینده هم سراغ ایشان برود.
7. تشویق و تحسین: تشویق معجزه میکند. اگر فرزند شما، در مسیر عبادت و اعمال مذهبی حرکتی کرد، او را تحسین کنید؛ البته باید توجه داشته باشید که تشویق در مسائل عبادی، حالت مزد و پاداش به خود نگیرد؛ پس بهتر است، تشویق های شما اعم از مادی و معنوی (بوسیدن، نوازش، توجه، نگاه محبتآمیز و...) باشد و تشویق های مادی، به صورت نامنظم صورت پذیرد.
تشویق منظم مادی برای عبادت کودکان، سبب تاجرانه شدن عبادت آنان میشود؛ در حالی که مطلوب، عبادت آزادگان است.
امام علی(ع) فرمود: ان قوما عبدوا الله رغبة فتلک عبادة التجار... و ان قوما عبدوا الله شکرا فتلک عبادة الاحرار. همانا عبادت گروهی که خدا را به امید پاداش پرستیدند، عبادت تاجران است... و گروهی که برای سپاسگزاری پرستیدند، عبادت آزادگان است.
پی نوشت ها
ـ نهج البلاغه، نامه ی 53.
ـ همان، کلمات قصار، 237.
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
part04.mp3
2.79M
#نمایشنامه کتاب #یادت_باشد
"عاشقانه ترین کتاب شهدای مدافع حرم"
👈کتاب توصیه شده رهبر انقلاب
#قسمت_چهارم
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
part05.mp3
3.18M
#نمایشنامه کتاب #یادت_باشد
"عاشقانه ترین کتاب شهدای مدافع حرم"
👈کتاب توصیه شده رهبر انقلاب
#قسمت_پنجم
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
part06.mp3
3.06M
#نمایشنامه کتاب #یادت_باشد
"عاشقانه ترین کتاب شهدای مدافع حرم"
👈کتاب توصیه شده رهبر انقلاب
#قسمت_ششم
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
اَتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
دوره جامع #سیاست_اسلامی مبحث؛ ارتباط #دین_و_سیاست جلسه سوم(۱) 📗درتعالیم اسلام، #دین_و_سیاست پیوندی
جلسه سوم تدریس#سیاست_اسلامی👆👆
جلسه چهارم ساعت۲۰:۳۰
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی#سیاست_اسلامی مبحث؛ ارتباط#دین_و_سیاست جلسه چهارم(۱)
✍معنی و مفهوم سیاست
🔷واژه سیاست از نظر لغت از «ساس» و «سوس» گرفته شده و به معنای کشورداری، اصلاح امور مردم، و اداره کردن کشور براساس قوانین و برنامهریزی و تدابیر است،
🔶طریحی لغتشناس معروف در فرهنگنامه مجمع البحرین مینویسد:
«السیاسة القیام علی الشیء بما یصلحه؛ سیاست یعنی اقدام برای سامان دادن چیزی، به وسیله اموری که آن را اصلاح کند و سامان بخشد».
🔷و در ادامه مینویسد: در وصف امامان معصوم (علیهمالسّلام) گفته شده است:
«انتم ساسة العباد؛ شما سیاستمداران بندگان خدا هستید».
🔶و نیز در شان آنها آمده:
«الامام عارف بالسیاسة؛ امام به امور سیاست آگاهی و شناخت دارد».
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز(#سیاست_اسلامی چهارشنبه ها در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی#سیاست_اسلامی مبحث؛ ارتباط#دین_و_سیاست جلسه چهارم(۲)
🔷نیز در روایت آمده:
امور دین🕋 و ملت، از جانب خداوند به پیامبرش واگذار شد، لیسوس عباده؛ تا آن پیامبر بندگان خدا را بر اساس سیاست خود تربیت و اصلاح کند.
🔶و در خبر است:
«پیامبران بنیاسرائیل، بنیاسرائیل را سیاست میکردند»، یعنی زمام امور آنها را همانند رؤسا و فرمان روایان به دست میگرفتند، و شؤون زندگی آنها را اداره و اصلاح و تدبیر مینمودند. [الخبر طریحی، فخرالدین، مجمع البحرین، ج۴،ص۷۸]
🔷در فرهنگ عمید آمده:
«سیاست؛ اصلاح امور خلق و اداره کردن کارهای کشور، رعیتداری و مردم داری است... سیاستمدار کسی است که در کارهای سیاسی و امور مملکت داری، بصیر و دانا و کارآزموده باشد».
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز(#سیاست_اسلامی چهارشنبه ها در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی#سیاست_اسلامی مبحث؛ ارتباط#دین_و_سیاست جلسه چهارم(۳)
🔷از مجموع گفتار دانشمندان پیرامون سیاستمدار آگاه و عادل چنین بر میآید که سیاستمدار کسی است که:
1⃣توان اداره مملکت و مردم را داشته باشد؛
2⃣ هوشمند و آگاه بوده و مسائل گوناگون داخلی و خارجی کشور🇮🇷 را بشناسد، دشمنشناس🇺🇸 بوده و از عوامل پیشرفتها آگاهی داشته باشد، و برای جلوگیری از ضربهها و زیانها، پیشبینی عمیق نماید.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز(#سیاست_اسلامی چهارشنبه ها در کانال اتنا)
@atna_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا