@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تاریخ_تطبیقی_اسلام جلسه دوازدهم(۷)
✍گذشتن بنیاسرائیل از نیل و غرق شدن فرعونیان در آن
🔷حضرت موسی (ع) قومش را به کنار آب آورد. کوتاهترین عرض دریای سرخ 15 کیلومتر است. خدای متعال فرمود: بنیاسرائیل را به کنار آب ببر و در آب، یک راه خشک برایشان بازکن. البته ظاهراً کیفیت راه بازکردن را به او نگفت. بنیاسرائیل آنقدر کنار آب ماندند که نیروهای فرعون رسیدند. به حضرت موسی (ع) گفتند که همه ما را به کشتن دادی؛ ما را با بیتدبیریت به درد سر انداختی. آن حضرت فرمود: سخنتان هرگز درست نیست. از موسی (ع) پرسیدند: مگر راه حلی داری؟ پاسخ داد: آن کسی که عالم را میچرخاند، با من است و راهی را که هیچ کس نمیبیند، او میبیند. در این موقع، خداوند به موسی (ع) فرمود: عصایت را به آب بزن.
🔶علت اینکه خدای متعال از همان اول نگفت که عصایت را به دریا بزن تا راه دریا باز شود، این بود که بنیاسرائیل به این نکته پی ببرند: هنگامی که همه راههای طبیعی در نظرشان بسته است، خدا میتواند راه را باز کند.بالأخره حضرت موسی (ع) عصا را به آب زده، 12 راه در دریا باز شد که هر سبطی از یک راه بروند. فرعون از پشت سر به آنها رسید. او در کار خودش خیلی عاقل بود و طبیعتا نباید وارد آب میشد؛ اما دچار دو اشتباه تحلیلی شد:
1. خیال کرد تا زمانی که موسی (ع) در دریاست، آب پایین نخواهد آمد، و بالطبع او هم که پشت سر موسی (ع) بود، آسیبی نخواهد دید؛ در حالی که تحلیلش غلط بود، زیرا آن خدایی که آب را بالا برده بود، میتوانست آن را پشت سر آخرین فرد از بنیاسرائیل پایین بیاورد.
2. خیال کرد میتواند به موسی (ع) برسد؛ در صورتی که موقع خروج آخرین نفر بنیاسرائیل از آب، آخرین نفر از فرعونیها وارد آب شد و فرعون ناگهان دید که اشتباه کرده است و بین او و موسی (ع) چند متر فاصله است، در حالی که موسی (ع) از آب بیرون میرفت، ولی او در آب غرق میشد. خدای متعال دشمنان دین را این گونه از بین میبرد؛ تا مرز پیروزی میرساند، سپس آنها را نابود میکند. موسی (ع) پا را از دریا بیرون گذاشت و آب پایین آمد. در همین زمان فرعون فریاد زد: ایمان آوردم. اینجا بود که از خدا شنید: الآن ایمان میآوری؟! توبه تو دیگر پذیرفته نیست. پس از آن هم، آب آمد و فرعون و لشگریانش در آن غرق شدند.اینکه گفتنهاند فرعون از موسی (ع) تقاضای کمک کرد و آن حضرت جوابش را نداد، منبع درستی ندارد؛ فرعون قبل از رؤیت عذاب الهی، اصلاً تقاضایی نداشت و زمانی هم که عذاب رؤیت شد، دیگر کسی نمیتواند دخالت کند؛ چنانچه وقتی ملائکه آمده بودند تا قوم لوط (ع) را از بین ببرند، حضرت ابراهیم (ع) به ملائکه فرمود: آیا باز هم امکان مهلت دادن وجود دارد، که با پاسخ منفی آنها مواجه شد.
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز (#تاریخ_تطبیقی_اسلام یکشنبه ها در کانال اتنا)
@atna_ir
پایان درس امروز لطفا بادقت صوت را گوش کنید و برای تدبر در مطالب پستهای نوشتاری را هم مطالعه فرمائید
اَتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
🔈 شرح و بررسی کتاب #سه_دقیقه_در_قیامت 🔈 تجربه نزدیک به مرگ جانباز مدافع حرم 🔊 جلسه چهل و چهارم
قسمت چهل و چهارم شرح و بررسی کتاب سه دقیقه در قیامت⬆️
سه دقیقه در قیامت 45.mp3
32.32M
🔈 شرح و بررسی کتاب #سه_دقیقه_در_قیامت
🔈 تجربه نزدیک به مرگ جانباز مدافع حرم
🔊 جلسه چهل و پنجم
* محرم و نامحرم در نگاه امام خمینی
* توصیه امام خمینی به تحصیل بانوان
* نظر امام خمینی درباره حضور زن در اجتماع
* آموزش نظامی زن
* حریم محرمها
* امام خمینی(ره)، الگوی تام در دوران غیبت
* شاخص خانواده اسلامی در غرب
* نقش شهوت در ملکوت انسان
* عظمت حجاب زن
🇮🇷کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir
توجه بفرمایید که این صفحه حاوی آیه ای که سجده آن واجب است می باشد.