💠 نیریز یا نوروز، سرآغاز خیزش دوباره طبیعت است، از این رو بهار مینامیم.
🍀 بهار، تجلی معاد است برای درختانی که در زمستانهشان ریشهها را تا سفرههای زیرزمینی کوچ دادند، و هر چند شاخسارانشان سرما را تجربه کردند، در دل گرمی کاشتند.
✨ بهار، تجلی دوباره امید است، پس از یک ناامیدی زمستانه. شاید طبیعت هم این آیه را خواند که:
يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَىٰ نَصْرُ اللَّهِ
🏴امسال این رخداد، مصادف است با شهادت حضرت امام کاظم (علیه السلام). این تلاقی برای مردمانی که به سطح میاندیشند، تضادی است بین شادمانگی و اندوه... و برای اهل بصیرت معانقه بهار ظاهر است با بهار باطن.
▪️یادمان هست که وقتی در آستانه حرم شریف علیابنموسیالرضا (علیهالسلام) میایستادیم، میگفتیم:
وَ فَتَحْتَ بَابَ فَهْمِي بِلَذِيذِ مُنَاجَاتِهِمْ
🌾بهار طبیعت، افتتاح نمایشگاه اعجاز خداوند است و سالروز شهادت امام موسیکاظم (علیه السلام)، افتتاح چندباره ایجاز خداوند که:
الْإِمَامُ کَالشَّمْسِ الطَّالِعَةِ الْمُجَلِّلَةِ بِنُورِهَا لِلْعَالَمِ
☀️ این افتتاح فهم است به سرزمین اُنس با معناها...
🔹همزمانی این دو مهم، بزرگداشت معنوی است. و در بزرگداشت معنوی اندوه نیست. اکنون به عمق یک آیه میاندیشیم:
قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَٰلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ
ای رسول! به مردمان بگو که شما باید منحصراً به فضل و رحمت خدا شادمان شوید (و به نزول قرآن مسرور باشید) و آن بهتر و مفیدتر است از ثروتی که برای خود اندوختهاید. سوره مبارکه یونس آیه ۵۸
🍀 بهار سال۹۹ متبرک است به نام امام موسیکاظم (علیه السلام) و این تبرک پیامی شگفت دارد.
🔺این تفکیک شادمانگی مسؤولانه است از شادمانگی مغرورانه:
لَا تَفْرَحْ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْفَرِحِينَ
و شادمانگی ما از "مرح" برائت میجوید:
بِمَا كُنتُمۡ تَمۡرَحُونَ
🔸مرح، شادمانگی به خاطر مطالب بیاساس است.
🗓از این رو امسال، تقویم یاریمان کرده است که به عمق بهار بیاندیشیم.
لا يَقومُ الدّينُ اِلاّ بِالنِّيَّةِ الصّادِقَةِ
قوام دینداری تنها به نیت پاک است و نیت پاک
✅این کلام امام موسیکاظم (علیهالسلام) است.
🏴 سالروز شهادت امام موسیکاظم (علیهالسلام) بر تمام شیعیان تسلیتباد.
🌿 فرارسیدن بهار طبیعت و آغاز سال جدید شمسی گرامیباد
#امام_موسی_کاظم_علیه_السلام
#بهار
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
💢 سندرم ۱ ❗️ ساختمانسازی؛ گام اول جبههسازی 📍 سوال محوری 💥 شما با کدام گزینه موافقید؟ ❓الف) اولاً
🔸ارسالی از سوی برادراحسان رزمجو؛ فعال فرهنگی اجتماعی استان مرکزی
🔺بنظر میاد بین مبحث مردمی بودن که در بسته دستواره دنبال می کنید با موضوع سندرم1 ( ساختمان سازی؛ گام اول جبهه سازی!) نسبت جالبی برقرار است...
🔹آن چه خیلی خلاصه از "مردمی بودن جبهه" می فهمم این است که جبهه باید "از مردم"، "با مردم" و "برای مردم" باشد و آن چه از سندرم1 می فهمم خیلی خلاصه آنست که خیلی از ماها وقتی به ایدهای برای جهاد میرسیم یا رسالتی را برای خودمان درنظر می گیریم؛ ابتدا به ساکن به فکر تهیه یک دفتر کار و دم و دستک میافتیم... انگار نمیشه مثلا با مسئولین مسجدی هماهنگ کنیم و از ظرفیت مکانی آنجا استفاده کنیم...
❗️متأسفانه بخشی از مسئولان فرهنگی که متصدی ساختاری با اسم نچسب سازمان یا عنوان دلنشین قرارگاه هستند و از قضا دم از ضرورت کار مردمی و مردمی بودن میزنند، مدت هاست از بدنه مردم فاصله جدی گرفته اند...
💢پیچیده اش نکنیم دوستان! کسی که همراه مردم سوار بر مترو و اتوبوس نمیشود به جاش با اتومبیل دولتی همراه با شیشههای دودی و راننده شخصی که حتما باید از اون چراغ چشمک زنها هم در جلوش داشته باشه استفاده می کنه... کسی که در دانشگاه میان تیپهای مختلف دانشجوها نمیره و آنها رو یک مشت جوان غربزده سطحینگر میدونه... کسی که در رستورانها و کافههای عمومی نمیره و ترجیح میده صرفا از مجتمعهای تفریحی دولتی استفاده کنه... کسی که حتی خریدهای شخصیش از بازار رو هم به راننده یا سرباز یا مسئول دفترش میسپره...کسی که وقتی در نماز جمعه هم شرکت می کنه حتی درب ورود و صف و جای نشستنش هم براش مهمه.
♦️این شخص همان کسی است که چه بسا در ابتدا از ساختمانسازی، گام اول جبههسازی شروع می کنه... البته به فرض که از معنای جبههسازی درک درستی داشته باشه... او ترجیح میده تا حتی درب اتاق ریاستشم، درب چرمی یا اگوستیک و ریموتدار باشه... البته سعی میکنه با دکوراسیون گونی از بار تجملاتش بکاهه و الگویی جبههای ارائه کنه!!!
♻️قطعا در این میان عناصر مردمی هم هستند که تأمین مکان رو به عنوان یکی از لوازم و زیرساختهای کار فرهنگی تأمین کردهاند و هیچگاه در قیدوبند ظواهر نیفتاده، اسیر آن نشدهاند و آیندگان از تدابیر آنان منتفع شدهاند و به این مقوله در چارچوب اقتصاد فرهنگ نگریستهاند...
📍ما از هر دو جنس داریم... امروز این مسأله جزء اختلالات جدیست... برخی از کسانی که زیر چتر جبهه فریاد میزنند که آهااااای! مدیران جمهوریاسلامی از مدیران انقلاباسلامی سبقت گرفتند که نمیدونم چقدر هم این جمله به لحاظ محتوایی صحیح و دقیق هست و دولتمردان تکنوکرات و اشرافیتطلب رو به باد انتقاد میگیرند؛ دقت داشته باشند که ما نیز در جبهه فرهنگی شناگر ماهر کم نداریم... پیش آمده استخری پیدا کردهاند حسابی جولان دادهاند؛ چه برسد به آن که دریا نصیبشان شود...
#سندرم۱
#خودانتقادی_درون_جبهه_ای
#آفت_شناسی
#مردمی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
🌐 بعثت، تکلیفی تا هماره تاریخ
🔰پیشنیازهای بعثت، با بهرهمندی از خطبه نخست امامعلی (علیهالسلام) در نهج البلاغه:
🔸یک: «لَمَّا... جَهِلُوا حَقَّهُ» وقتى مردم نسبت به خدا حق ناشناس شدند.
🔹دو: «وَ اتَّخَذُوا الْأَنْدَادَ مَعَهُ»؛ براى خدا شريكهايى قرار دادند.
🔸سه: «وَ اجْتَالَتْهُمُ الشَّيَاطِينُ عَنْ مَعْرِفَتِه» شياطين انسان را از معرفت خدا باز داشتند.
🔹چهار: «وَ اقْتَطَعَتْهُمْ عَنْ عِبَادَتِهِ»؛ آنها را منقطع كردند از عبادت خدا.
♨️ وقوع بعثت:
🔸یک: «فَبَعَثَ فِيهِمْ رُسُلَهُ» رسولش را در میان مردمان مبعوث کرد.
🔹دو: «وَ وَاتَرَ إِلَيْهِمْ أَنْبِيَاءَهُ» خدا انبياء را پى در پى فرستاد.
💢 نتایج بعثت:
🔸یک: «لِيَسْتَأْدُوهُمْ مِيثَاقَ فِطْرَتِهِ» براى اينكه انبياء آن پيمان فطرى را كه خدا با بندههايش دارد، از مردم مطالبه كنند.
🔹دو: «وَ يُذَكِّرُوهُمْ مَنْسِيَّ نِعْمَتِهِ» مردم نعمتهاى خدا را اگر فراموش نمىكردند، انگيزه عبادت مىداشتند.
🔸سه: «وَ يَحْتَجُّوا عَلَيْهِمْ بِالتَّبْلِيغِ» اگر كسانى شك داشتند يا خدا را انكار مىكردند يا عقايد انحرافى داشتند با آنها احتجاج كنند و حجت را برايشان تمام كنند.
🔹چهار: «وَ جَعَلَهُمْ حُجَّةً لَهُ عَلَى خَلْقِهِ لِئَلَّا تَجِبَ الْحُجَّةُ لَهُمْ بِتَرْكِ الْإِعْذَارِ إِلَيْهِمْ»؛ اگر خدا انبياء را نفرستاده بود، مردم عليه خدا حجت داشتند. اين در قرآن هم آمده است.
💠 «لَوْ لا أَرْسَلْتَ إِلَيْنا رَسُولاً فَنَتَّبِعَ آياتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَ نَخْزى»؛ چرا پيغمبرى براى ما نفرستادى تا آياتت را به ما برساند قبل از اينكه رسوا بشويم و به بدبختى بيفتيم؟
📍 اگر انبياء بهانه مردم را از دستشان نمىگرفتند، آن ها حجت داشتند.
🔰 پرسش های عمق اول:
❓آیا مردمان در طول تاریخ نسبت به خداوند تکلیف محورتر شدهاند؟
❓آیا راهکارهای شیطانی غفلت از معرفت خداوند، نسبت به گذشته کمتر شده است؟
❓آیا جریانهای رسانهای و هویتی استکبار برای انقطاع مردم از فطرت توحیدی و توحید فطریشان کمتر شده است؟
❓آیا مردمان به دلیل رواج سبک زندگی مبتنی بر لذتگرایی و کامجویی و اصالت باور بر دیده و شنیده، از "والذین یومنون بالغیب" دور و دورتر شدهاند؟
❓مفهوم این آیه چیست؟ رُسُلاً مُبَشِّرِينَ وَ مُنْذِرِينَ لِئَلاّ يَكُونَ لِلنّاسِ عَلَى اللّهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُلِ؟
🔰 پرسش های عمق دوم:
❓آیا بعثت، تنها تکلیف رسول خدا صلواتاللهعلیه است؟
👇این فراز از سخنان حضرت آیتالله مصباحیزدی (مدظلهالعالی) را بخوان:
❇️انسان بايد موجودى باشد كه با اختيار خودش سرنوشتش را بسازد و بايد بداند كجا مى رود. بايد آگاهى داشته باشد از راه و نتايج رفتارهايش. يك بخش آن با عقل انسان فهميده مىشود ولى غالباً آنچه با عقل مىفهميم يك چيزهاى كلىِ مبهمى است. اين كمبودى كه از لحاظ معرفت انسان دارد ايجاب مىكند از راه ديگرى با يك تعليم الهى ديگرى پر بشود تا آدم بفهمد كدام راه خوب است و راهها به كجا منتهى مىشوند. پس اولين وظيفه انبياء يا دليل وجوب بعثت انبياء اين است كه آن چه را بشر خودش نمىتوانست بفهمد به او بفهمانند "وَ يُعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ".
❓آیا رشد در روز پس از رحلت رسولخدا و یا اهلبیت (صلواتاللهعلیهم) متوقف شده است؟
😔دردمندانه این است که بعثت برای ما تقویمی است و نه تکلیفی! این آیه را بنیوش:
💠 وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللَّهُ وَمِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلَالَةُ
❓راز "فِي كُلِّ أُمَّةٍ" چیست؟
❓مگر می شود امتی باشد و مبعوثی نداشته باشد؟ بعثت انبیا اختصاص به امتی ویژه ندارد، بلکه این یک سنت الهی است که در میان تمام اقوام و امتها جریان داشته و برقرار بوده است و علتش هم نیاز مردم به رسول است که احکام خدا را تبیین و تشریح نماید و خداوند هم -بی گمان- بر نیاز مردم واقف است، لذا بعثت را تعمیم داده تا هیچ قومی در روز رستاخیز بهانهای نداشته باشند و حجت بر تمام مردم تمام شود.
🔰 پرسش عمق سوم:
🔺علت و انگیزه بعثت در این دو جمله کوتاه نهفته است: ۱- اعبدوا الله، ۲- اجتنبوا الطاغوت. حقیقت بعثت پیامبر چیزی جز این نیست که مردم به بندگی و پرستش خدا روی آورند و از آن چه طاغوت است و غیر خدایی است دوری جویند.
❓آیا جز با ظهور موفور السرور امام حی حاضر ناظر (روحی له الفداه) عبادت خداوند در میان مردمان اختیارمند فراگیر می شود؟
❓و آیا مگر با پذیرش امارت حضرت بقیةالله (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) اجتناب تام از طاغوت تحقق می یابد؟
👇 ادامه 👇
👆 ادامه 👆
✅ شاخص:
🔻این سخنان امام انقلاب (مد ظله العالی) است:
▪️ پيام مبعث در حد درك و قدرت استفادهى ماست. آنچه كه به طور اجمالى مىشود فهميد و گفت، اين است كه «بعثت نبىاكرم در قلمرو وجود فردى و تحول درونى انسان و همچنين در قلمرو حيات اجتماعى انسان و زندگى جمعى، هدفى را مشخص و معين كرده است. در قلمرو وجود فرد -كه اصل هم همين است كه تحولى در انسان بهوجود آيد- آياتى در كلام اللَّه آمده است. مثل اين آيهى شريفهى سورهى آلعمران: «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ.» اين تزكيه و آموختن كتاب و حكمت، همان تحول درونى انسان است. انسان براى اينكه به هدف خلقت خود برسد، بايد به هدف بعثت انبيا دربارهى خود نائل شود. يعنى متحول گردد؛ درست شود؛ خوب شود و از آلودگيها و پستيها و عيبها و هواجسى كه در درون انسان است و دنيا را به فساد مىكشاند، نجات پيدا كند. اين، در قلمرو وجود فرد است. بعثت براى اين است.
🔻در بيانى هم كه فرمودند «بعثت لاتمم مكارم الاخلاق»، باز برگشتش به اين است. «برانگيخته شدهام كه مكرمتهاى انسانى را كامل كنم.» يعنى تهذيب انسان؛ تزكيهى انسان؛ انسان را به حكمت سوق دادن؛ او را از جهالت بساطت عاميانه به فهم و زندگى حكيمانه رساندن. اين، در مقولهى فرد و در قلمرو حيات فردى است.
در قلمرو حيات اجتماعى، چيزى كه بهعنوان هدف معين شده است، عدالت اجتماعى است. «ليقوم الناس بالقسط». «قسط» با «عدل» فرق مىكند. عدل يك معناى عام است. عدل همان معناى والا و برجستهاى است كه در زندگى شخصى و عمومى و جسم و جان و سنگ و چوب و همهى حوادث دنيا وجود دارد. يعنى يك موازنهى صحيح. عدل اين است. يعنى رفتار صحيح؛ موازنهى صحيح؛ معتدل بودن و به سمت عيب و خروج از حد نرفتن. اين، معناى عدل است. لكن قسط، آنطور كه انسان مىفهمد، همين عدل در مناسبات اجتماعى است. يعنى آن چيزى كه ما امروز از آن به «عدالت اجتماعى» تعبير مىكنيم.
🌀 مکث:
🙏ای کاش این جملهها را تیتر روزنامههایمان می کردیم:
♻️ رابطه بعثت و تحول درونى انسان بعثت و قلمرو حيات اجتماعى انسان براى اينكه به هدف خلقت خود برسد، بايد به هدف بعثت انبيا دربارهى خود نائل شود.
✳️ بعثت و عدالت اجتماعی
💠باید باور کنیم که:
🔹یک: همچنان جریان بعثت، برگزیدگان مبعوث شده را می طلبد.
🔸دو: و مبعوث شدگان با بهرهمندی از الهامات الهی، نسبت به جامعه خود تکلیفی بزرگ بر دوش دارند.
🔹سه: و مخاطبان قهرمانان بعثت مردماناند. چه «فمنهم من هدی الله»: گروهی را خداوند مورد لطف خود قرار داده و هدایت کرد. و چه «و منهم من حقت علیه الضلالة»: و گروهی از دعوت پیامبران اعراض کرده و روی برگرداندند.
🔸چهار: قهرمانان جریان بعثت، گواهان خداوند برای مردمان گرداگرد خویشند. شهید ابراهیم هادی برای جوانان پیرامون و سرزمینش و شهید سلیمانی برای نسلی نوخاسته و برپا در همه سرزمین ها.
🔹پنج: جریان عمومی مردمان همواره در معرض اعوجاج است. «فلما زاغوا ازاغ الله قلوبهم» وقتی آنها منحرف شدند، خدا قلوبشان را به انحراف واداشت. و رسالت قهرمان مبعوث شده نشان دادن انحراف، و حتی انحرافات کوچک است تا مردمان به راه بازگردند.
🔸شش: بعثت، حتی برای رسولان الهی بروز اراده تکوینی خداوند نیست. علامه طباطبایی مینگارند: «رسالت و دعوت پیامبر از باب اراده تکوینی نیست که وقتی میگوید: بتها را عبادت نکنید، مشرکین مجبور به آن شوند و بگویند دعوت، آسمانی نیست و این مرد در ادعای نبوتش دروغ می گوید بلکه دعوت نبوی هم مانند سایر دعوتها عادی است. خداوند هم به خاطر آن اشخاصی را مبعوث میکند تا شما را به عبادت خدا و دوری از طاغوتها دعوت کنند، و حقیقت این دعوت انذار و تبشیر است. دلیل بر این معنی هم آثاری است که از امتهای گذشته باقی مانده و از نزول عذاب حکایت دارد.»
🌺 بعثت روزیمان باد.
#عیدمبعث
#محمد_رسول_الله
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
🔹 انعکاس؛ بازتاب دهنده تحرکات در خط و بر خط نهادها، شبکه ها و فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلا
♨️ حجت الاسلام دکتر خسروپناه:
🔺 متخصصین باید به فکر تغییر ساختارهای اجتماعی و فرهنگی جامعه باشند.
🔸 ذات فرهنگ ایرانی_اسلامی واجد همدلی و وحدت است اما ساختارهای فردمحورانه غربی آن را دچار خلل کردهاند.
❓ انسجام مردمی و به تبع شبکهسازی که در مواقع بحران و باز شدن عرصههای مختلف جهاد رقم میخورد چگونه میتواند منتج به ساخت اجتماعی قویتری برای کشور گردد؟
💠ابتدا باید توجه داشت که نظامات اجتماعی و فرهنگی مبتنی بر مجموعهای از گزارهها و ارزشهای حقوقی هستند که این ارزشهای حقوقی هم ریشه در اصول ایدئولوژیک دارند و این اصول هم مبتنی بر مبانی فلسفی هستند.
🔹از این رو، به نظرم شبکه مجازی و ساختارهای نهادینه شده اجتماعی نظیر بانک، بیمه، گمرک و تعلیم و تربیت و... به این دلیل که عمدتاً ناشی از نظامات لیبرالیستی هستند و تبعاً همگی مبتنی بر اصالت فرد که از اصول ایدئولوژیکی لیبرال است میباشند. لذا این ساختارهای اجتماعی لیبرال منتج به نوعی غلبه رفتارهای فردی بر تشکلهای اجتماعی در بین مردم کشور ما شده است. نظیر همین امر در کشورهایی که مبدا چنین نظاماتی هستند همچون ایالات متحده نیز قابل مشاهده است و میتوان دید که از پیامدهای چنین وضعی، اعتباری (نه حقیقی) شدن وحدت اجتماعی است.
👆بر اساس چنین کارکردی که این نظامات بر جوامع دارند، میتوان دید که در کشور خودمان، اجتماعی که در مقابله با بحران ها و مخاطرات شکل میگیرد، صورت پسینی دارد و اجتماع پیشینیِ پیشگیرانه که بتواند مانع وقوع و فراگیری مخاطراتی نظیر اعتیاد جوانان، آسیبهای زلزله و... بشود در کشور ما رقم نخورده است.
🌀لذا شما میبینید برای مثال ساختار پزشکی ما هم به همین نحو است و هیچ برنامهای برای پیشگیری از بیماریها و سبکزندگی مردم ندارند لذا مواد تغذیهای که حاوی تراریختههاست در جامعه فراگیر میشود و به مقاومت بدن انسان ها ضربه وارد کرده و در این بین، در جنگ بیولوژیک ساخته لابیها و مراکز ثروت مادی و قدرت هستند، با تغییرات ژنتیک، ویروسهایی همچون کرونا را پدید آورده و میتوانند بر جامعه ما و دیگر جوامع آسیب زده و سود خودشان را کسب کنند.
💢اما نکته مهمی که باید توجه داشت این است که اجتماع پسینی جامعه ما ناشی از روح فرهنگ ایرانی_اسلامی است که در مفاهیمی همچون همدلی، وحدت و جماعت ریشه دارد. پس فرهنگ ما از بدو پیدایش واجد روح وحدت جمعی بوده است اما این وحدت به دلیل ساختارهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی که در طول ۱۵۰ سال اخیر مبتنی بر اصالت فرد و تجربه غربی در جامعه ما شکل گرفته، خودش را به صورت پسینی ظاهر می کند لذا شما ملاحظه میکنید که در بحران اخیر بیماری کرونا، از همه اقشار به هر توانی که باید دست به دست همدیگر دادند.
▪️بنده اخیراً دانشگاه آزاد دزفول رفتم و دیدم که کارمندان دانشگاه با انگیزه جهادی و بسیجی در حال تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده برای مبارزه با بیماری کرونا هستند این اجتماع و وحدتی که فرهنگ ما داراست و نمونهاش در جهان قابل مشاهده نیست اگر به صورت پیشینی به زبان ظهور بیابد، بسیاری از هزینههای ما در مواقع مخاطرات و بحرانها کاهش پیدا خواهد کرد؛
📍لذا باید روانشناسان، جامعهشناسان، مدیران سیستمی و استراتژیستها بر روی تغییر ساختارهای اجتماعی و سبک زندگی خصوصاً تعلیم و تربیت بیاندیشند تا بتوانیم حداکثر استفاده را از ظرفیتهای فرهنگی خودمان ببریم.
🗞عصر فردا؛ نشریه داخلی الکترونیکی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
#انعکاس
#عصر_فردا
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
🔺 #پیشنهاد_مطالعه
🔸 مقاله طرح «بیعت اهل حل و عقد» در مقابل طرح «جمهوری»
📍به موازات طرح «جمهوری اسلامی» توسط حضرت امام نظریات و طرحهای دیگری از اول انقلاب مطرح شدند. یکی از آن طرحها مربوط به علامه محمد حسین تهرانی بود. او معتقد بود که مردم را نباید وارد در تصمیم گیریها کرد بلکه این علما و مراجع هستند که باید دور هم جمع شوند و حل مسائل کنند و تصمیم گیری نمایند.
♨️ نگارنده مقاله ضمن تبیین نظرات علامه محمدحسین تهرانی در این خصوص، به مقایسه این طرح با طرح جمهوری از منظر حضرت امام (ره) پرداخته است.
✂️ برشی از مقاله
🔹« بيعت أهل حلّ و عقد است كه سرنوشت مردم را تعيين میكند؛ و إشكال ما هم به لواداران و قائلين به اعتبار قول أكثريّت در دنيا اين بود كه: طبق منطق عقل، بايد أفرادى كه داراى درايت بيشتر و علم زيادترى هستند، سهميّه بيشترى در رأى داشته باشند. يك عالم دانشمند را كه در تمام مدّت عمر خون دل خورده و در وصول به حقيقت به سرحدّ إدراك و تشخيص رسيده است، با يك شخص جاهل عامى مساوى قرار دادن، تضييع حقّ علم و تضييع حقّ جامعه است؛ عظمت و شخصيّت و مقام والاى اين عدّه را در حكم حيوانات قرار دادن، و آنها را به شمارش در آوردن و مانند گوسفندان و سائر حيوانات با انگشت شمردن است!
▪️فرق است بين عالمى كه از نقطة نظر انديشه و تفكّر قوىّ مى تواند بر يك ملّتى حكومت كند، با آن فردى كه هيچ راه تشخيص ندارد و دست راست را از چپ نمىشناسد. او را مساوى و هم عِدل قرار دادن با يك شخص عامى و جاهل در مصالح عاليه مملكتى، در إسلام و حتّى سائر مكاتب غلط است؛ و هر كس اين كار را انجام دهد، ميزان واقعيّت و حقيقت را تا سرحدّ إحساسات به سقوط كشانده است؛ و اين عمل (تعداد نمودن و شمردن) يك را به إضافة دو و عالم را به إضافة جاهل نمودن است؛ و پيوسته نتيجه تابع أخسّ مقدّمتين است. يعنى هر حكومتى كه بر اين أساس تشكيل گردد، حكومت بر أساس تخيّلات و توهّمات و اعتباريّات است، و هيچوقت اين حكومت، بر أساس حقّ و درايت و مصلحت واقعيّه عامّه در خارج متحقّق نخواهد شد.»
📔(ولايت فقيه در حكومت اسلام، ج۳، ص: ۲۱۳ علامه تهرانی)
🖋 نویسنده: حجتالاسلام علی مهدیان
#حجت_الاسلام_علی_مهدیان
#دستواره
#مردمی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
🌹 حسین(علیهالسلام) اعجاز آفرینش است، از این رو میتوان تاریخ را به قبل از او و پس از او تقسیم کرد.
💠 آفرینش از آغاز تا هنگامه عاشورا گویی زمینه آن رخداد بزرگ است و پس از آن نتیجه آن.
♨️بگذار ابتدا به پیش از حسین(علیهالسلام) بپردازیم:
🔹الف: وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا (بقره۳۱)
🔺عن التفسیر المنسوب الی الامامالحسنالعسکری: اسماء انبیاءالله و اسماء محمد و علی و فاطمه و الحسن و الحسین و الطیبین من آلهما و اسماء رجال من خیار شیعتهما
🔹ب: فَتَلَقَّىٰ آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلِمَاتٍ فَتَابَ عَلَيْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ (بقره ۳۷)
🔺قال رسولالله صلیاللهعلیهوآلهوسلم: لما نزلت الخطیئه بآدم و اخرج من الجنه اتاه جبرئیل علیهالسلام فقال: یا آدم! ادع ربک. قال حبیبی جبریئا! ماادعوا؟ قال رب اسالک بحقالخمسه الذین تخرجهم من صلبی آخرالزمان الا تبت و علیّ و رحمتی ... قل: رب اسالک بحق محمد نبیک و بحق علی وصی نبیک و بحق فاطمه بنت نبیک و بحق الحسن والحسین سبطی نبیک الا تبت علیّ
🌿و اگر بخواهی گذشته رو جستجو کنی، جایی را نمییابی مگر آنکه حسین (علیهالسلام) حضوری مبارک دارد.
♨️و حال بگذار به پس از حسین (علیهالسلام) بروی:
🔸الف: وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا (بقره۱۲۴)
🔺عنالصادق علیهالسلام قال: هی الکلمات التی تلقاها آدم من ربه فتاب علیه و هو انه قال: یا رب! اسالک بحق محمد و علی و فاطمه و الحسن و الحسین الا تبت علیّ فتاب الله علیه انه هو التواب الرحیم. فقلت له: یابنرسولالله فما یعنی عزوجل بقوله "فاتمهن"؟ قال: یعنی اتمهن الی القائم عجلاللهتعالیفرجهالشریف اثناعشر اماما تسعه من ولد الحسین علیهالسلام.
♨️ و فراخی میانه آن پیشینه و این پسینه، همه تاریخ است:
♦️الف: لا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ (بقره ۲۵۶)
🔺باسناد التمیمی، عنالرضا علیهالسلام، عن آبائه علیهمالسلام، قال: قال رسولالله صلیاللهعلیهوآلهوسلم: الائمه من ولدالحسین، من اطاعهم؟ فقد اطاعالله و من عصاهم فقد عصیالله، هم العروهالوثقی و همالوسیله الیالله عزوجل.
♦️ب: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا (آل عمران ۲۰۰)
🔺عن ابی جعفر علیهالسلام عن ابیه علیهالسلام: ان ابی عباس بعث الیه من یساله عن هذه الایه. فقال... علی ابن الحسین علیهالسلام و قال للسایل: نزل فی ابی و فینا و لم یکن الرباط الذی امرنا به بعد و سیکون ذلک ذریه من نسلنا المرابط.
🌐 قله رفیع این حضور، ظهور امام حاضر ناظر حاکم است. آنجا که رسول خدا (صلواتاللهعلیه) اینگونه ترسیم می کند:
🌀 والذی بعثنی بالنبوه انهم لینتفعون به و یستضیوون بنور ولایته فی غیبته کالانتفاع الناس الشمس و ان جللها بالسحاب (بحار ۳۶/ ۲۴۹)
💢مقام و مکانت حسین (علیه السلام) اینگونه است که پس از نزول آیه شریفه "إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوصٌ" ابنعباس چنین نقل میکند:
📍فی کتاب الدرالنظیم باسناده عن ابن عباس قال: "رایت رسولاللهصلیاللهعلیهوآله و سلم، قد سجد خمس سجدات بلا رکوع. فقلت: یا رسولالله! سجود بلا رکوع؟ فقال: نعم اتانی جبرئیل فقال: یا محمد! ان الله عزوجل یحب علیاً فسجدتُ و رفعت راسی. فقال لی: ان الله عزوجل یحب فاطمه فسجدتُ و رفعت راسی. و قال: ان الله عزوجل یحب الحسن فسجدتُ و رفعت راسی. فقال لی: ان الله عزوجل یحب الحسین فسجدتُ و رفعت راسی. فقال لی: ان الله یحب من یحبهم فسجدت و رفعت راسی (بحار ۸۸/۲۱۹)
📖حال حضرتشان را در میانه فرازهای زیارتنامههایشان جستجو می کنیم:
❇️ اشهد ان دمک سکن فی الخلد.
شهادت می دهم که خونت در بهشت جاوید جا گرفت.
❇️ التمس کمال المنزله عندالله. و ثبات القدم فی الهجره الیک و السبیل الذی لا یختلج دونک فی کفالتک التی اُمرت بها.* *
از تو درخواست میکنم کمال منزلت نزد خدا را. و استواری قدم در هجرت به سویت را و راهی که از رسیدن به تو قطع نمی گردد. از وارد شدن در سایه سرپرستیات که مامور شدهای به آن.
❇️ بکم یفک الذل من رقابنا.**
خداوند به یمن شما رشته خواری از گردن ما باز کند.
❇️ السلام علیک یا باب الحطه الذی من دخله کان من الامنین.
سلام بر تو ای دروازه و فرو ریزی گناهان که هر که بر آن وارد شد.
❇️و سر انجام: اسال الله البر الرحیم ان یرزقنی مودتکم و ان یوفقنی للطلب بثارکم مع الامام المنتظر الهادی من ال محمد.
👇 ادامه 👇
👆 ادامه 👆
🌺 میلاد موفور السرور راهبر همه جبهه های توحیدی در همه اعصار، یعنی حضرت اباعبداللهالحسین(علیهالسلام) را به همه اهالی پرشور و عاشورایی جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاباسلامی تبریک میگوییم.
#امام_حسین_علیه_السلام
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
🔹 انعکاس؛ بازتاب دهنده تحرکات در خط و بر خط نهادها، شبکه ها و فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلا
♨️ حجتالاسلام شعبانزاده؛ دبیر تشکل فراگیر گروههای تبلیغی:
🔰 تجربهای که آرایش نیروهای مردمی را تغییر می دهد
🔰 هر میدان جهاد تازهای نیازمند تشخیص شرایط خاص خودش است و نمیتوان با الگوی واحدی در تمام میدانها عمل کرد.
🔺در هنگام بحرانهای مختلف، درسهای ذیقیمتی برای ما حاصل شد. برای نمونه در بحران اخیر ویروس کرونا بواسطه تجاربی که از اقدامات مختلف در سالهای قبل داشتیم سعی کردیم ابتدا سرعتعمل در فراخوان نیروها را افزایش بدهیم.
🔹سپس، ارتباط با مراکز اصلی نظیر دانشگاه علوم پزشکی که باید با همیاری آنها اقدامات پیش میرفت برقرار شد و در وهله بعدی ظرفیت و اعتبار حوزه های علمیه را به میدان آوردیم و سعی کردیم به نقاطی وارد شویم که کمترین حساسیت از ناحیه دانشگاه علوم پزشکی متوجه نیروهای جهادی بود. با توجه به اینکه در بحران اخیر کرونا، ترس از وقوع مرگ تدریجی، دامنگیر مبتلایان به کرونا شده بود، سعی کردیم تا دقیقا همین نقطه آسیب را محملی برای ظهور و بروز ظرفیت نیروهای جهادی قرار بدهیم لذا سعی شد تا با ارتباط اصولی با بیماران، امید مجدد و قوت قلب جهت مبارزه با این بیماری در بین آنها احیاء بشود.
🔸در این بین و آنچه جزء تجارب ذیقیمتی بود که در بحران اخیر ویروس کرونا که عرصه دیگری از جهاد بود، برای ما حاصل شد و به نوعی می تواند آرایش آینده نیروهای مردمی را هم تغییر بدهد این بود که هر بحرانی بر حسب مسائل اختصاصی خاص خودش نیازمند سازماندهی است لذا نمیتوان با الگوی واحدی به سمت سازماندهی و حل مسئله رفت، هر بحرانی مسائل اختصاصی خودش را دارد لذا باید قرارگاه و نیروهای مردمی در فرصت مناسب هر بحرانی، این مسائل اختصاصی را تشخیص بدهند.
📍اما آنچه جزء مخاطراتی بود که بیم آن می رفت تا شبکه منسجم تشکیل شده در این بحران را به چالش بکشد عبارت بود از اینکه اولا، مراکز سازمان دهنده متعدد بودند و همچنین ناتوانی نیروهای جهادی در کسب اعتماد از سوی مخاطبینِ هدف، بسیار مخاطره زا بود لذا برای دفع چنین آسیبهایی، تشکل فراگیر سعی کرد در بحران اخیر، هر وقت که عرصه ای نیازمند تامین منابع انسانی، مالی و زیرساختها بود، بدون اینکه اسمی از این تشکل باشد، ملزومات مورد نیاز را تامین نماید.
🗞 عصر فردا؛ نشریه داخلی الکترونیکی جبههفرهنگی انقلاباسلامی
#انعکاس
#عصر_فردا
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
💠 عباس (علیه السلام) طراح سبکزندگی افقمحور
☘وجود مبارک عباسابنعلیابنابیطالب (علیهالسلام) نور مبارکی است که هر کس آن را بر اساس افق و ذهن خود به گونهای ترسیم میکند.
🌀بسیاری به "باب الحوائجی" اش رسیدهاند و حضرتش را واسطه خواستههای خود از خدا میدانند.
🌀گروهی به "رفع الله رایت العباس" رسیده و همچنان به پرچمداری و راهپویی راهی میاندیشند که وجود مبارک ایشان در اوج جوانمردی ترسیم نموده است.
🌀و جمعی با وصف جمال مبارکش به "وصف العشق نصف العشق" رسیدهاند. جمالی که موجب شده است تا حضرتشان را "قمر منیر بنی هاشم" بنامند.
🔸 دردمندانه است که بسیاری از ما از آن بیکرانه که با امام زمانش مواسات کرد، تنها به یک شریحه آن و مشک پاره بسنده کردهایم.
🔆 عباسابنعلیابنابیطالب (علیهالسلام) طراح بینظیر یک سبکزندگی است. در این طراحی جناب ایشان در سیوچهار سالگی به چهله اوج میرسد.
❇️چقدر خوب بود با تمسک به "السلام علیک ایها العبد الصالح" هیاتها سجدههای طولانی و قنوتهای به دور از قنوط! را رواج میدادند.
🌐 عباسابنعلیابنابیطالب (علیهالسلام) در نقش سقایت یک جبهه فکری، کارکردی رسالتی فراخ دارد. سقایتی که سبب حیات طیبه نهضت عاشورا و رواج گسترده مکانت کربلا میشود. در نگاه حضرت ایشان کربلا مکان نیست که دارای مرز زمینی باشد. از این رو میتوان جناب ایشان را مبتکر طراحی سبک زندگی جامع سهبعدی و از بالا دانست. ترسیم جناب ایشان از کربلا در طول و عرض نمیماند، بلکه ارتفاع می یابد.
😔افسوس که ترسیم ما از عباسابنعلیابنابیطالب (علیهالسلام) تنها یک جنگاور قهرمان و سلحشور است که تا پای جان ایستاده است، برایمان کم گفته اند و یا کم تکرار کردهاند که "ان العباس بن علی زُقّ العلم زَقا: همانا عباس ابن علی، بس فراوان به او علم تغذیه شده است.
👆با این پیشنیاز، به اختصار به تحلیل و سیر پنج سطح سبکزندگی عباسی می پردازیم.
#حضرت_عباس_علیه_السلام
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۱)
📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی)
💠 مستشهد:
🔺 مهمترين آمادگي اين است كه طبق روايات و دعاها بايد مستشهد باشيم. مستشهد غير از شهـيد است. مستشهد يعني آن كسي كه طالب شهادت است، يعني رغبت دارد، بيقرار است، دلش ميخواهد مثل اصحاب سيدالشهدا خونش را در ركاب امامش بدهد. چنين فردی به شهادت برسد یا نرسد فوض است، ماندنش هم ثواب دارد.
💠 مبدا حیات:
🔺 ولایت امام مبدا حیات است. در روایات یکی از آثاری که برای ولایت امام ذکر شده است این است که ولایت امام سرچشمه حیات است اگر کسی از ولایت امام برخوردار شد، زنده میشود.
💠 ظهور:
🔺در عصر ظهور، نه تنها جسم امام بلکه در حقیقت ولایت امام از حجاب خارج می شود و در عالم به تحقق می رسد.
💠 شکوفایی:
🔺شکوفایی انسان و بهرمندی از علم، نور، عدل، رفاه، امنیت و... فقط در سرزمین ولایت و با جریان ماء ولایت محقق میشود.
💠 انتظار امام:
🔺 انتظار ظهور، انتظار خود امام است. منتظر حقیقی، منتظر خود امام است نه منتظر عدل یا امنیت.
💠 غدیر:
🔺 حقیقت غدیر این بود که وجود مقدس نبی اکرم (ص) به امر الهی پرده را از جلوی این حقیقت کنار زد. بنا بود حقیقت این خورشید آرام آرام طلوع کند و عالم روشن شود و جهان، جهان دیگری شود. میبایست این اتفاق میافتاد منتهی حجاب سنگینی آمد و جلوی این خورشید را گرفت یعنی همان جریان خلفای جور که در قرآن از آنها به ظلمات تعبیر شده است: «ظُلُماتٌ بَعْضُها فَوْقَ بَعْضٍ».
💠 نور حقیقی:
🔺وقتی حضرت ظهور میکنند عالم روشن میشود و مردم از نور ماه و خورشید مستغنی و بینیاز میشوند.
💠 ماء
🔺گاهی اوقات هم از ولایت امام تعبیر به ماء میشود مثل این که قرآن می فرماید: «وَ كانَ عَرْشُهُ عَلَى الْماء»(هود/۷) این که عرش الهی قبل از خلقت این عوالم بر ماء مستقر بود یعنی محل استقرار عرش الهی و مقر فرماندهی الهی ولایت امام است؛ از آنجاست که همه فرمانهای خدای متعال بر عالم جاری می شود.
💠 سرزمین حاصلخیز:
🔺یکی از تعابیری که امام رضا(علیهالسلام) از امام دارند این است: «الْأَرْضُ الْبَسِيطَةُ» امام سرزمین گسترده و واسع است. وقتی بذر در یک سرزمین آباد میافتد با بارش باران بلافاصله شکوفا میشود. اما وقتی این بذر در یک سرزمین کویر می افتد نابود می شود.
💠 تجربه زندگی:
🔺اگر کسی در محیط ولایت امام قرار گرفت و ولایت امام بر وجود انسان جاری شد یکی از خواصش این است که بذر وجود انسان شکوفا می شود و انسان زنده میشود.
#دهه_بینشی_شعبانیه۱
#آیت_الله_میرباقری
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
AUD-20200401-WA0000 (2).mp3
8.59M
🎤نظرات برادر سینا زارع فعال فرهنگی اجتماعی استان مازندران؛ درباره:
♨️ ضرورت اندیشه ورزی و پاسخگویی نسبت به مسائل و چالش های راهبردی و عملیاتی بر اساس نظام مسائل
💠دوستان آینه صورت احوال همند
(صائب تبریزی)
در زیست مؤمنانه مگر می شود یکدل بود و آینه نبود؟
💍خاتم انگشتری هستی، صلوات الله علیه و آله فرمود:
المؤمن مرأت المؤمن
باش همیشه ز ره دل به من
آینه ات دار مقابل به من
(جامی)
اینجا، مجالی است برای بیان نظرات، پیشنهادات و انتقادات شما در خصوص آوند.
سراپا گوش خواهیم بود...
#سینا_زارع
#کرونا
#آینه
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
💢 سندرم ۱ ❗️ ساختمانسازی؛ گام اول جبههسازی 📍 سوال محوری 💥 شما با کدام گزینه موافقید؟ ❓الف) اولاً
♨️ تبیین سندرم۱
🔰 ساختمان سازی؛ گام اول جبهه سازی!
🔺برخی از دوستان خیلی دغدغه ساختمان دارند. اگر اجازه پیدا کنی و در کوچه و پس کوچههای ذهنشان بگردی، میبینی که حجم بزرگی از دغدغهشان یک دفتر کار است، البته نه برای برانداز خلق و جلوهگری. ساختمانی برای تجمیع دوستان، انس با همدیگر، هماندیشیها، و البته گسترش کار.
💢و وقتی پای درد دلشان مینشینی، میبینی پشت خاکریز ساختمان داشتن کُپ کردهاند!:
🤔اگر میشد در شهرم یک ساختمان داشتم، خیلی خوب بود. جایی که اتاق کنفرانسی داشته باشد برای وقتی که قرار جلسه باشد... و آنوقت سنگینی آهش را حس میکردی...
💤ببین فلان موسسه و کانون را!
🔸نه این که سندرم ما باشد، این سندرم همه آدمهایی است که اول به فکر جا و مکانند، تا مجال تفکر پیدا کنند.
💠حکایت جناب موسی علیهالسلام یادت هست، وقتی از آنجا رانده و در راه مانده به "مدین" رسید. میدانی که او بزرگ شده کاخ فرعون بود، اما انجام رسالت با زیستن و نفس کشیدن در کاخ سازگار نبود. زمانه او را به یک باور رساند که شال و کلاه کند برای یک زندگی خاکی! با مردم و در میان مردم.
🌀برای جناب موسی علیهالسلام انجام رسالت مهم بود و نه جا.
📍 قرآن داستانش را از یک کارِ با بینش عمیق، باورمند و لبریز از یقین آغاز می کند:
🔹 وَلَمَّا تَوَجَّهَ تِلْقَاءَ مَدْيَنَ قَالَ عَسَىٰ رَبِّي أَنْ يَهْدِيَنِي سَوَاءَ السَّبِيلِ. و چون (موسى) به سوى مدين روى نهاد، گفت: اميد است كه پروردگارم مرا به راه راست هدايت کند.(۱) و دلش جَلد خدا شد:
🔸 رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ پروردگارا! هر خير و نيكى بر من فرستى من به آن نيازمندم !(۲)
⭕️به قول خودمان با دست خالی یاعلی گفت. و شاید دوست داشته باشی با او همراه شوی و ببینی که به عنوان الزام ایجاد یک جبهه فراگیر از خدای چه خواست؟
☀️آیاتی آشنا با باور همه جبههسازان توحیدی:
🔺 رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي: درخواست صبر و انشراح صدر
🔺 وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي: آسان انگاری دشواریهای راه
🔺 وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانِي: ابزازهای نافذ برای گسترش معناهای ژرف در جامعه پیرامون.
🔺 يَفْقَهُوا قَوْلِي داشتن مردمانی مخاطب که اهل فقاهتاند و فهمیدن. همین و بس(۳)
♦️باور کنیم میشود با یک اتاق کوچک شروع کرد، میشود با دردمندی دیگر هم اتاق شد و در همان یک اتاق در ظاهر کوچک دو اندیشه بزرگ را پرورش داد.
❇️خودمانیم، تجربه ساختمانسازیهای فراگیر به نام کانون و مجمع و موسسه و... حالا ساختمانهای زیادی را به جای گذاشته است که تصاحب شده اما تا حد زیادی بیاستفادهاند.
❗️تفکر مستقیم میگوید: اول جا، بعد تفکر و اقدام.
✅تفکر معکوس میگوید: اول تفکر و اقدام، بعد جا.
🌐منطق یک جبههساز توحیدی میگوید: وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا (۴)
📔چه ادبیات زیبایی داریم! جناب سعدی علیه الرحمه به این فکر است که:
یا مکن با پیل بانان دوستی
یا بنا کن خانهای در خورد پیل
🔔 امام انقلاب (مدظلهالعالی) در اینباره میفرماید: بدیهی است که در شرایط سخت مجاهدت در راه وظیفه و در راه خدا ثواب مضاعفی هم دارد، یعنی یک وقت هست شما بیدردسر، بیدغدغه، بیمشکل کارتان را در وزارتخانه انجام میدهید، یک وقت مشکلاتی دارید، خب وقتی مشکلات دارید و کار را با سختی انجام میدهید طبعاً ثواب الهی بیشتر است و هدایت الهی هم وعده داده شده است. «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنَا» یعنی شما وقتی مجاهدت کردید، تلاش کردید خدای متعال هدایت میکند، راه درست را به شما نشان میدهد.(۵)
📍بیشک ساختمان و زیرساختهای سختافزاری، توانمان را مضاعف میکند و شوقمان را افزون. وقتی این دو فراهم شود، باید "و ان یکاد" زیرا دوستان گرد هم جمع میشوند.
♻️ما هم مانند شما باور داریم که هر اندیشهای برای رشد نیاز به یک پایگاه دارد، اما بر این باوریم که باید ابتدا اندیشه داشت و بعد پایگاه. اندیشه، سرمایه مهم و جدی یک جبههساز است. تصوری یقینی به راهی ارزشمند و با نگاهی کریمانه به هدف. آنهم هدفی که شاید برای دیگران دست نایافتنی است.
🔻این همان است که جناب لسان الغیب رحمه الله علیه سرود:
رواق منظر چشم من آشیانه توست
کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست
🔸 هنر اهالی جبهه آن است که از مکانهای موجود و در دسترس، ارزشیترینشان را بیابند، و بیشک مسجد، کانون توحیدی همه اهالی جبهه توحید است. مساجد، محل اتصال اراده خداوند با اراده مردم و محل عروج بینشهای مردم تا خداست. اهالی جبهه، پیشرانهای حرکتهای توحیدیاند.
🌿 اندیشه بالغانه امام، ایران را به باور و توفیق همراهی رساند. امام راحل، ابتدا به مکانت یک باور رسید، بعد مکانش را برگزید.
👇 ادامه 👇
آوند
♨️ تبیین سندرم۱ 🔰 ساختمان سازی؛ گام اول جبهه سازی! 🔺برخی از دوستان خیلی دغدغه ساختمان دارند. اگر اجا
👆 ادامه 👆
🌪چه کولاک کرده جناب حافظ علیه الرحمه:
در میخانه بستهاند دگر!
افتتح یا مفتح الابواب
✳️ اساسا مکان ظرف است. مهم آن است که در آن ظرف چه بریزی. مهم این است ببینید و ببینیم که: اگر هدفهایمان سهلالوصول است، جبهه بینش ما قله ندارد!
و اگر تاثیرمان در جمع کم است، باطری ایمان و یقینمان ضعیف شده و اگر هنوز پس از سالها همان دوستان قدیمی را داریم، جبههمان عتیقه شده است!
🌊بیایید چشمه باشیم و بجوشیم، رود باشیم و جاری شویم... خدای فرا دستها برایمان دریاها و اقیانوس ها را تدارک خواهد دید.
🖋آخر این نوشته را به فردوسی بزرگ میسپاریم:
ز تو چشم اهریمنان دور باد
دل و جان تو خانه سور باد
پ.ن:
۱. سوره مبارکه قصص، آیه شریفه ۲۲
۲. سوره مبارکه قصص، آیه شریفه ۲۴
۳. سوره مبارکه طه، آیات شریفه ۲۵تا۲۸
۴. سوره مبارکه عنکبوت، آیه شریفه ۶۹
۵. بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت ۱۳۹۷/۰۴/۲۴
#سندرم۱
#خودانتقادی_درون_جبهه_ای
#آفت_شناسی
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۱) 📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی)
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۲)
📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی)
💠 رویش:
🔺 «حی علی الفلاح» یعنی به سمت ولایت امام شتاب کنید چون ولایت امام موجب فلاح و رویش انسان و رسیدن انسان به حیات طیبه میشود.
💠 پاک کننده:
🔺یکی از خصوصیاتی که امام از نظر قرآن دارد این است که مبداء طهارت نفوس است. اگر ولایت امام به قلبی رسید این قلب مطهر می شود از چه؟ از گناه، از غفلت، از شرک، از توجه به غیر خدای متعال. لذا اگر کسی مورد عنایت امام قرار گرفت و ولایت امام در قلب انسانی ظاهر شد خاصیتش این است که این انسان از شرک نجات پیدا میکند، از ذکر و توجه به غیر خدا نجات پیدا میکند.
💠 طهارت نفس:
🔺یکی از خصوصیات ولایت امام این است که وقتی انسان به ولایت امام رسید به طهارت نفس میرسد، از غیر خدای متعال روی دلش به سمت خدای متعال بر میگردد و مشغول حضرت حق میشود.
💠 حشر:
🔺یکی از حشرهایی که مردم دارند در روز ظهور امام زمان است. چون حشر به معنی تجمع است اگر جمعیتی مبعوث شوند، رانده شوند، سوق داده شوند تا یک جا تجمع کنند از آن به حشر تعبیر می شود.
💠 ظهور جزیی:
🔺امام یک ظهور کلی دارند که در عصر ظهور است و انشاءالله هرچه زودتر اتفاق میافتد. امام یک ظهور جزئی هم برای مؤمنین دارند که یک ارتباطی با امام خودشان دارند. لذا به اندازهای که قلوبمان نورانی است.
💠 رجعت:
🔺امثال سلمان، مالک اشتر و اصحاب کهف در دوره رجعت بر میگردند. چرا؟ چون وقتی ولایت امام ظاهر می شود یک حقیقتی روی زمین اتفاق میافتد که سلمان و مالک اشتر هم دوباره باید از امام استفاده کنند. اینها در سیر خودشان به سوی خدای متعال باید دوباره به دنیا برگردند و از امام بهره ببرند.
💠 باطن بینی:
🔺وقتی امام ظهور کرد زمین برکاتش را بیرون میریزد و آسمان برکاتش را نازل میکند، عدل و حیات محقق میشود نور محقق می شود و... همه در مسیر هدایت قرار میگیرند، همه میتوانند - شاید این طور است- ملکوت و باطن عالم را ببینند، همه باطن بین میشوند، همه اهل یقین میشوند و عقول کامل میشود اینها چیزی جز خود امام نیست.
💠 مهمترین وظیفه:
🔺مهمترین وظیفه ما در عصر غیبت انتظار است، انتظار خود امام، نه انتظار چیز دیگری. اگر کسی از ظهور رفاه و عدل بخواهد، او در انتظار امام نیست.
💠 شناخت امام:
🔺کسی که امام را نمیشناسد منتظر امام نیست، منتظر چیز دیگری است؛ میخواهد ارزانی شود میگوید امام بیاید! شأن امام این نیست.
💠 حلم:
🔺منتظر باید اهل حلم و صبر باشد، علامتشناس باشد. او به دنبال دولت مستعجل نیست، هر جای تاریخ که ایستاده خودش را وقف امام میکند. امام کِی میآید؟ به تو چه مربوط است؟ به من چه مربوط است؟ ما امیدواریم همین امروز واقع شود، ولی این ربطی به ما ندارد که امام امروز میآید یا هزار سال دیگر. به ما چه مربوط است؟ تدبیر الهی است مربوط به خود امام است.
#دهه_بینشی_شعبانیه۲
#آیت_الله_میرباقری
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
May 11
آوند
🔹 انعکاس؛ بازتاب دهنده تحرکات در خط و بر خط نهادها، شبکه ها و فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلا
♨️ حجتالاسلام پوریوسفی، دبیر ستاد جبهه فرهنگیاجتماعی انقلاباسلامی استانگیلان:
🔰 در بحرانها، عطف توجه به سمت آخرت و پوچی دنیا و نیز تجلی فطرت باعث شده و میشود تا از فروپاشی شبکهها و تشکیلاتها مصون بمانیم.
🔺ابتدای ایامی که بیماری کرونا وارد کشور شد و گیلان نیز به شدت درگیر آن بود، بسیاری از اعضای ستاد درگیر این موضوع شدند و نیروهای مردمی نیز به کمک ستاد آمدند. سعی کردیم برای فراگیری اقدامات امدادی، عملیات محور اقدام کنیم لذا پویشهایی نظیر هر هیئت یک پایگاه سلامت را راه اندازی کردیم و سعی بر این شد تا از ظرفیت محافلی نظیر هیئت در مواجهه با این بحران حداکثر استفاده انجام بشود، لذا قالب برگزاری هیئات مذهبی را تغییر دادیم و از درون حسینیه، به خیابان ها آمده و ضمن کمک به کادر درمان و عوامل درگیر در مبارزه با بیماری کرونا، شعائر مذهبی را نیز به این واسطه در انظار مردم زنده نگه داشتیم.
🔸همچنین، ستاد جبهه را تبدیل به ستاد مبارزه با کرونا کردیم و همه را درگیر عرصههای مختلفی نظیر تولید لباس و ماسک و... کردیم. ما شبکهسازی را بر محور تعریف عملیات پیش بردیم.
🔹در این بین، از مقوله رسانه نیز غفلت نکردیم و اقدامات هیئات و... در قالب کلیپهایی به صورت رسانهای منتشر شد.
💢آنچه یافت و تجربه من از این بحران بود اینکه به نظرم در بحرانها فطرتهای ناب انسانی به ظهور رسیده و منیّتها کمتر میشوند. لذا در این مواقع، عطف توجه به سمت آخرت و پوچی دنیا و نیز تجلی فطرت باعث شده و می شود تا از فروپاشی شبکهها و تشکیلاتها مصون بمانیم.
🗞 عصر فردا؛ نشریه داخلی الکترونیکی جبههفرهنگی انقلاباسلامی
#انعکاس
#عصر_فردا
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۲) 📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی) 💠
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۳)
📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی)
💠 خرج امام:
🔺ما هر جای تاریخ که هستیم باید خودمان را خرج امام کنیم، میشود.
💠 معرفت:
🔺وقتی انسان به معرفت رسید همیشه ظهور را کنار خودش میبیند.
💠 جامعه آرمانی:
🔺ما باید مسیر دیگری را طی بکنیم یعنی روشنفکران دینی ما -که شما حتما باید در آینده جزو اینها باشید - باید بتوانند حرکت کلان تاریخ اجتماعی بشر را از آغاز تا آن جامعه آرمانی بر اساس رویکرد مذاهب توحیدی و اسلام و مکتب اهلبیت (علیهمالسلام) بشناسند.
💠 رویکرد:
🔺 انتظار یک رویکرد به زندگی است رویکردی که همه زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد و بر همه زوایای حیات بشر فردی و اجتماعی، ظاهری و باطنی بشر سایه میاندازد و این مجموعه را به سمت یک هدف حرکت میدهد و پویا میکند.
💠 منبع آرمان:
🔺یکی از منابعی که رویکرد فلسفه تاریخی و حتی فرافلسفه تاریخی را به تاریخ اجتماعی بشر تا دوره غلبه و ظهور و آرمان های دوره ظهور تثبیت میکند دعای ندبه است. از یک زاویه و افق دیگری زیارت عاشورا جزو منابعی است که مسیر این حرکت را تبیین میکند.
💠 سرچشمه حیات:
🔺حیات وقتی میخواهد بیاید سرچشمه میخواهد. سرچشمه آن رحمت الهی است که در وجود امام است. وقتی نفس امام بر عالم دمیده میشود این نفس رحمانی مبدا حیات عالم میشود.
💠 بطن عدل:
🔺وقتی امام میآید «یملأ الارض قسطا و عدلا کما مُلئت ظلما و جورا» این عدل اولا یک عدل فراگیر است به صورت یک مجموعه به هم پیوسته همه زوایای زندگی بشر و همه لایههای حیات را در بر میگیرد. این عدل وقتی واقع میشود که انسان به نقطه توحید و اخلاص برسد. اگر انسان به نقطه اخلاص رسید نقطه عدالت است. این عدالت از درون انسانها به بیرون سرریز) میشود. اول انسانها به نقطه عدل میرسند که جامعه آنها جامعه عدل میشود.
💠 تجلی امام:
🔺اگر انسان نورانی به نور امام شد «وَ هُمْ وَ اللَّهِ يُنَوِّرُونَ قُلُوبَ الْمُؤْمِنِينَ» انسان به نقطه عدل می رسد، عدل تجلی امام در قوا و روح انسان است، آن گاه سایه این عدالت در روابط اجتماعی و حیات انسانی منعکس میشود.
💠 نور:
🔺 یکی از امتیازهای خاص دوره امام (علیهالسلام) نور است، این نور هم اول از افق جان انسانها طلوع میکند. اول آدمها نورانی می شوند «وَ هُمْ وَ اللَّهِ يُنَوِّرُونَ قُلُوبَ الْمُؤْمِنِينَ» بعد جهان به نور امام روشن می شود، امام هم در جهان میتابد هم در درون. درون و بیرون نورانی می شود.
💠 غشای ولایت:
🔺 «والیل اذا یغشا» دولت سقیفه است که غشای ولایت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) شده کنار میرود و دوره ظهور میرسد و امیرالمؤمنین در عالم تجلی میکند اما از افق امام زمان. حضرت امیرالمؤمنین در آینه امام زمان تجلی میکند. نورانی شدن این است.
#دهه_بینشی_شعبانیه۳
#آیت_الله_میرباقری
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
🔰 خلاصه و جمعبندی اولیه واکاوی ویژگی مردمی بودن
🔹 قسمت اول
💠 مردمی بودن، لازمه استواری و حیات جبهه است. مردم، رکن رکین و باعث قوام و ثبات این جبههاند. دستواره، نخستین سفره اندیشهورزیاش در باب ویژگیهای جبهه را با این مؤلفه گشود. بسیاری از همراهان و سروران با نگاههای متفاوت و البته مکمل کوشیدند تا ترسیمی روشن از ویژگی مردمیبودن ارائه نمایند که از همه آنان تقدیر میشود.
🔸 در این نوشتار به محورهای کلیدی آثار ارائه شده در باب ویژگی مردمیبودن پرداخته میشود.
🔺 یک:مردمتر
❇️ حجتالاسلام مهدیان مردم را به دو بخش مردم و مردمتر تقسیم کرده و با یادکرد این که دعوای همیشگی دشمن با ما بر سر همراه کردن مردم است، بر این باور است که باید به مردمترها بپردازیم. با این اولویت ما به کل بدنه مردمی نزدیکتر شدهایم.
با این باور باید به شناخت جدی مردمترها بپردازیم. دیگر همراهی با مردم نباید ما را راضی کند. مردمترها گمشدگان واقعی ما هستند.
🔺 دو:مردم، شایسته خلافت
❇️ حجتالاسلاموالمسلمین فلاح از منظر امام راحل (ره) به انسان مینگرد. در این نگاه، امام به مردم به دلیل اینکه شایسته خلیفه اللهی و اشرف مخلوقات است، نگاهی بسیار خوشبین دارد. او در بخشی دیگر به بیان دیدگاه حضرت امام (ره) پرداخته و سعادت را در مردمسالاری دینی میداند.
📍در مقاله تحلیل خطای مردم در نظام مردمسالاری دینی نیز به این مهم پرداخته شده است. این نوشتار معتقد است که سرشت توحیدی افراد جامعه آنان را به سمت انتخاب اصلح سوق میدهد.
🔺 سه:ارزشی والاتر از انتخاب مردم
❇️ رهبرمعظمانقلاب (حفظه الله) معتقدند که مردمیبودن، ارزشی بالاتر از انتخاب شدن به وسیله مردم است. ایشان مردمیبودن حکومت را یک ارزش میدانند که حاکمیت اسلام و معارفاسلامی آن را به این مملکت هدیه داده است.
📍در مقاله تحلیل خطای مردم در نظام مردمسالاری دینی نیز به این مهم پرداخته شده است. این نوشتار معتقد است که در نظام احسن الهی گرایش کلی جامعه انسانی به سمت حضرت حق را شاهد هستیم.
🔺 چهار:مردمگرایی یا عوامزدگی
❇️ حجتالاسلام مهدیان میان این دو فرق میگذارد و می گوید: مردم یعنی خواص، عوام،حزب اللهی ها و حتی رهبر جزء مردم اند.
❗️البته در خلاصه گفتار ایشان به وجه تفاوت بین این دو اشاره نشده است و جا داشت به این مهم به طرزی بایسته پرداخته میشد.
🔺 پنج: رابطه مشروعیت و مردم
❇️ حجتالاسلاموالمسلمین فلاح به بیان رهبرمعظمانقلاب (حفظهالله) پرداخته و تأکید دارد که اگر از مدار خواست مردم خارج شویم، از مشروعیت ساقط شدهایم.
🔺 شش: تلاش برای پایگاه مردمی
❇️ امام خمینی(ره) افق بلند تلاش برای ایجاد و تثبیت پایگاه مردمی را تبیین میکنند.
🔺 هفت: از ادعا تا واقعیت
❇️ رهبرمعظمانقلاب (حفظهالله) تأکید دارند که مردمیبودن به ادعا نیست. باید مثل مردم زندگی کنیم و با طبقات مختلف آنان انس داشته باشیم.
📍تاکید ایشان بر طبقات مختلف، تکلیف اهالی جبهه را سختتر می کند، زیرا همراهی عناصر همراه مهم نیست. جذب عناصر ناهمراه مهم است.
🔺 هشت: فرا...
❇️ در ایستگاهی که مزین به نام شهید سردار دلهاست، بر نقش خودمان به عنوان یک راهرو صدیق تاکید شده و یادآور میشود که باید فرامرزی، فرامکانی و فرازمانی اندیشید.
🔺 نه: سه مولفه کلیدی
❇️در نوشتاری تأکید بر سه مؤلفه اساسی میشود.
📍 از مردم، با مردم و برای مردم.
♨️ ادامه دارد...
#دستواره
#مردمی_بودن
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۳) 📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی) 💠
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۴)
📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی)
💠 تغییر قاعدهها:
🔺پس از ظهور منزلتی از بهشت در زمین محقق میشود. قوانین عالم به قواعد بهشت مبدل می شود.
💠 بسط نعمت:
🔺بسط نعمت تجلی امام در عالم است. وقتی امام تجلی میکند درهای نعمتهای باطنی گشوده میشود و عالم، عالم دیگری میشود. وقتی باب ولایت امام بسته شده باب نعمتها بسته میشود.
💠 دارالحیات:
🔺 محیط ولایت ائمه محیط دارالحیات است، دار دائر است. آنجا نعمتها آشکار میشود و درهای رحمت الهی آنجا باز است. محیط ولایت ائمهجور بائر است و هیچ رحمتی در آن نمیوزد که زنده شود و بروید.
💠 امنیت:
🔺 وادی ایمن وادی ولایت و معرفت امام است و در نقطه مقابل هم سیئه انکار و بغض اهلبیت (علیهمالسلام) است. پس ببینید امنیت جز به توحید که مسیر آن هم ولایت است حاصل نمیشود.
💠 تجلی غیب:
🔺امام همان کلمه غیب الهی است، همه ظهور تجلی غیب در شهود است.
💠 بقیةالسلف:
🔺وقتی حضرت میآید بر کعبه تکیه میدهد و میگوید هر کس می خواهد انبیاء گذشته (اولوالعزم) و اوصیایشان را ببیند بیاید من را ببیند. هر که می خواهد چهارده معصوم (علیهمالسلام) را ببیند بیاید من را بیبند.
💠 نتیجه هماوردی نور و ظلمت:
🔺ظهورِ این درگیریِ تمدنی در درگیری اسلام و غرب است. درگیریهای درون دنیای اسلام هم درگیری نفاق و ایمان است. چون میدانید منکر ائمه کافر و مشرک است: «من حاربکم مشرک من جحدکم کافر» درگیریهای درونی درگیری نفاق بر سر همین امامت است. درگیری جهان هم بر سر تحقق همین امامت است که نتیجه آن می شود ظهور.
💠 ریاضت:
🔺توصیه میکنم اگر ذکری میخواهید که شما را به انتظار برساند این دعاها را جزو ریاضتها و ذکرهایتان قرار دهید.
💠 نقطه رهایی:
🔺اگر شما میخواهید اسیر نشوید آن نگاه فرانگرانه را کسب کنید. توجه به ظهور یعنی همین، انتظار یک رویکرد جامع نسبت به همین آفاق است. آن رویکردها باید در همین زندگی انسان بیاید تا بشویم «منتظر». حرکت اجتماعی، روحی و روانی ما همه و همه باید در مدار آن افقها اتفاق بیفتد تا بشویم «منتظر». یعنی یک رویکرد به همه زندگی و همه اعمال لذا انتظار افضلالاعمال است.
💠 امام در دوران غیبت:
🔺امام در دوران غیبتشان مبتلاترین اشخاص هستند. اصولا عالم با بلاء اولیاءمعصوم به سمت خدا حرکت میکند و راه را برای ایمان جامعه هموار می کند.
#دهه_بینشی_شعبانیه۴
#آیت_الله_میرباقری
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
🔰 حیات جبهه فرهنگی_اجتماعی انقلاب اسلامی به عوامل زیر بستگی دارد: 🔺 خودانتقادی درون جبههای 🔺 جسارت
💢 سندرم شماره ۲
❗️ ساخت اقیانوسهای به عمق یک متر
📍 سؤال محوری
✨ شما با کدام گزینه موافقید؟
❓الف) باید به صورت عمیق اندیشید... تا در اندیشه بالغ نشویم، عملمان سطحی است.
جبههساز، اولاً مجتهد در مسائل فرهنگیاجتماعی است و ثانیاً فعال در این عرصه...
💠 ای برادر تو همه اندیشهای
مابقی خود استخوان و ریشهای
❓ب) فعلا وقت نیست... کلی کار زمین مانده است... وقتش شد به اندیشیدن عمیق هم خواهیم رسید...
💠به قول وحشی بافقی در حکایت شیرین و فرهاد:
ز پُر کاری به هر سو میکشیدش
به کار عاشقی مردانه دیدش
به دل گفتا که این در عشق فردی است
به کار عاشقی مردانه مردی است
❇️مشتاقانه در انتظار دریافت نظرات ارزشمندتان در قالب متن و صوت برای بازتابشان خواهیم بود...
🔰 ارتباط با ما:
🆔 @avand_admin
📱 ۰۹۱۲۸۱۱۸۳۶۶
#سندرم
#خودانتقادی_درون_جبهه_ای
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
آوند
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۴) 📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی) 💠
🔰 دهه بینشی شعبانیه (۵)
📍 برگزیدهای از بیانات و دیدگاههای حضرت آیتالله میرباقری (مدظلهالعالی)
💠 زیبایی غیبت:
🔺 امتحانات در عصر غیبت حضرت، بستر آمادگی عالم برای ظهور و رشد شیعه است و با وقوع این ظهور اولا حضرت بین مؤمنین بر میگردند و رابطه مؤمنین با حضرت برقرار میشود. این یک امر بسیار مهمی است که این قدم اول در ظهور است.
💠 راز ظهور:
🔺در دعای حضرت می خوانیم «اظهر به دین نبیک» حقیقتاً آن دینی که در حجاب رفته با ظهور حضرت ظاهر می شود؛ اصلاً معنی ظهور هم همین است. در ظهور حضرت سه اتفاق می افتد؛ یک ظهور، ظهور جسمانیست دوم رفع حجب از باطن ولایت است و سوم ظهور باطن ولایت در عالم هست که از او تعبیر می شود به «اشراق و احیاء ارض»؛ زمین احیاء و نورانی میشود.
💠 نصرت سید الشهداء:
🔺 امام زمان سیدالشهداء را نصرت میکند و وقتی حضرت میآید این غیب در عالم ظاهر میشود این خیلی مهم است؛ بدین معنا که عالم ما متصل به عالم غیب میشود انوار غیب و حقیقت ولایت که غیب است و امام که غیب است، آن غیب در عالم ظاهر می شود؛ این مهمترین معنی ظهور است. «اشرقت الارض بنور ربها»، یعنی آن حقیقت غیبی امام، در عالم ظهور پیدا میکند. لذا عالم ما عالم شهود میشود. همه آن کسانی که آن دوران هستند مشاهده و مکاشفه میکنند و این کارها دیگر آسان میشود. این آن چیزی است که اتفاق میافتد و این نصرت سیدالشهداست.
💠 مقدمه رجعت:
🔺ظهور مقدمه رجعت سیداشهداست حضرت آن موقع بر میگردند و دعوتشان به وسیله خودشان در عالم اعلام و علنی میشود.
💠 همه ساحت ها:
🔺دوره ظهور است که همه ساحتهاي زندگي انسان را تحت تأثير قرار ميدهد.
💠 رویکرد جمعی:
🔺انتظار يک رويکرد جمعي است و حقيقت جمعي ما بايد يک حقيقت منتظر باشد. بايد اجتماع قلوب بر مطالبه ظهور واقع شود؛ نه اينکه افراد منتزع از هم منتظر باشند. انتظار، يک پرستش و عبادت مشاع تاريخي است که همه ما بايد در آن نقش ايفا کنيم.
💠 ارتقای مطالبات:
🔺اگر سطح مطالبات جامعۀ جهاني از وعدههاي شيطاني عبور کند، تحمل عصر ظهور پديد مي آيد؛ در غير اين صورت مادام که مطالبات انساني در حد نازل است ظرفيت عصر ظهور ايجاد نخواهد شد. انتظار به معناي ارتقاي وجدان و تعالي انتظارات است كه منجر به بصيرت، بيداري، و بلوغ مطالبه در بشر ميشود و به ظهور غيب در عالم شهود و تحقق ولايت و خلافت ميانجامد.
💠 خلافت جزییه:
🔺در آن عصر، خلافت کليه از آنِ امام (ع) است (إِنّ الْإِمَامَةَ خِلَافَةُ اللّهِ)، و همه مؤمنين، حول امام (ع) به خلافت جزئيه ميرسند.
💠 رویکرد:
🔺رويکرد انتظار (به عنوان يک عمل شامل)، در مراحل مختلف تاريخ جامعه شيعه به گونههاي مختلفي تلقي و تفسير شده است که عبارتند از: «احتراز» و «اعتراض» و «سازندگي». اين سه تلقي مي تواند سه مرتبه از رويکرد انتظار باشد و هر کدام در جاي خود معنا شود.
💠 کمال جامعه دینی:
🔺رويکرد همه دورانها، رويکرد انتظار بوده است که در نگرش فلسفه تاريخ الهي، مراتب رشد و کمال جامعه ديني را نشان ميدهد. مهمترين رويکرد تاريخي شيعه در عصر غيبت، رويکرد عبور از فتنه تجدد است. تجدد، بزرگترين حجاب پيش روي عصر ظهور است که شايد تجميع همه شيطنتها و ملعنتهاي فراعنه تاريخ است.
#دهه_بینشی_شعبانیه۵
#آیت_الله_میرباقری
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98
💠 پاجوش، فرصتی برای رشد تازه
🌳درختهای تنومند چشم به راه پاجوشهای تازهاند که هر کدامشان تنومندی دیگری را خواهند آزمود.
🌿پاجوش، شاخه فرعی است که از بُن درخت میروید و با ریشهها رابطهای میانبُر دارد. اصلا همه امیدواری درخت تنومند به زایشهای تازه است. می توان پاجوشها را جدا کرد و جای دیگری کاشت.
❇️ این تداوم انقلاب رویش است.
✨برای درخت های تنومند، پاجوشها تهدید نیستند. بلکه فرصتاند. پاجوشهای تازه سرکشتر از درختان تنومند ریشه میدوانند، تشنهتر از آنهایند و به سفرههای آب زیرزمینی کشف ناشده سفر خواهند کرد.
✳️پاجوشها، زندگی را تجربه میکنند، اما تکرار نه! هر پاجوش نسخه جدیدی از آفرینش است و مشقهای نانوشته تنومندیهای گذشته را خواهد نوشت.
🚶♂ جوان، پاجوش خداداده نسلی است که انقلاب را تا به امروز همراهی کردهاند.
🧐این جمله ها را مرور کنیم:
"انقلاب پُرشکوه ملّت ایران که بزرگترین و مردمیترین انقلاب عصر جدید است، تنها انقلابی است که یک چلّهی پُرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همهی وسوسههایی که غیر قابل مقاومت به نظر میرسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دوّمین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است. درودی از اعماق دل بر این ملّت؛ بر نسلی که آغاز کرد و ادامه داد و بر نسلی که اینک وارد فرایند بزرگ و جهانیِ چهل سال دوّم میشود."
🌐جوان اکنون، رسالت فرایندهای بزرگ را دارد. انقلاب قد کشیده است و باید بر این قامت ردایی جهانی پوشاند. و:
"بیشک در آینده، با حضور نسل جوان مؤمن و دانا و پُرانگیزه، با قدرت بیشتر طی خواهد شد."
♨️حضور جوان در همه عرصهها نه یک مصلحت، بلکه یک الزام تاریخی است، زیرا جوان موتور پیشران کشور است:
"...در کانون مدیریّت کشور وارد کرد؛ آنگاه جوانان را میداندار اصلی حوادث و وارد عرصهی مدیریّت کرد؛ روحیه و باور «ما میتوانیم» را به همگان منتقل کرد؛"
🔸و بیشک جوان، محتاج استفاده از تجربههای گرانسنگ سنگهای آسیاب است. تجربههایی که با خون دل به دست آمده است:
"عزیزان! نادانستهها را جز با تجربهی خود یا گوش سپردن به تجربهی دیگران نمیتوان دانست."
✅تاکنون آمده ایم و:
"راه طیشده فقط قطعهای از مسیر افتخارآمیز به سوی آرمانهای بلند نظام جمهوری اسلامی است. دنبالهی این مسیر که به گمان زیاد، به دشواریِ گذشتهها نیست، باید با همّت و هشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود."
🌀بی شک هزاران راه نرفته است و جنگاورانی تازه نفس باید این همه را تجربه کنند.
🌺روز جوان را که مزین به نام فرزند برومند حضرت ارباب، حضرت اباعبداللهالحسین (علیه السلام) است، بر همه پیشرانهای
پرشور و شعور تبریک می گوییم. به آنان که: "ثروت عظیمی برای کشوراند که هیچ اندوختهی مادّی با آن مقایسه نمیتواند شد."
✅ بیشک ایرانِ جوان، بهشتی خواهد شد، چرا که بهشتیان، جوانند.
#حضرت_علی_اکبر_علیه_السلام
#روز_جوان
#گام_دوم_انقلاب
#آوند
#تعالی_تشکیلات
✅@avand98