* #شب_قدر #آیت_الله_بهجت #آیت_الله_غروی_اصفهانی #استغفار #توبه
💠 آثار تلاوت سوره قدر
🔻تلاوت سوره قدر انسان را به درک ليلة القدر، نزديکتر و نزديکتر ميکند. خوشا به حال آن کساني که با این سوره انس داشتهاند و زياد ميخواندهاند. چون وقتي اين حرکت شروع شد دیگر پايان ندارد.
🔸 مرحوم آيت الله بهجت به اين سوره خيلي علاقه داشتند و از بعضي اساتيدشان، نقل ميکردند (شايد مرحوم کمپاني بوده) که وقتي ميپرسيدند از ایشان که شما چه ميخوانيد که اينقدر مشغول هستيد؟ نميگفت چه ميخوانم؛ ولی ميگفت: هر کسي در شبانه روز 1000 مرتبه سوره قدر بخواند، عمودي از نور بين او تا آسمان برقرار خواهد شد. چه انسی! چه لذتی! چه معرفتی! چه شهودی! چه درکی! چه يقينی! چه اطمينانی! چه ليلة القدری!!!
🔹 ولی اينها يک ورودی و لازمه دارد و آن طلب مغفرت از حق تعالي است. استغفار و طلب مغفرت، مقدمات توبه را فراهم ميکند؛ توبه، مقدمات فضل و رحمت الهي را؛ فضل و رحمت الهی مقدمه ميشود براي اتصاف به تهذيب و تزکيه؛ تهذيب و تزکيه، راه را بازتر و بازتر ميکند و شب قدر، شب عظيمي است. شب انس با خدا است. شب قدر است نه فقط براي رزق مادي، آنقدر سفرهها هست که انبياء ميدانستند چه بخواهند: «رَبَّنا أَنْزِلْ عَلَينا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَکونُ لَنا عيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا» ديگر يک نفر نيستند.
🔸 انسان وقتي شروع ميکند، يک نفر است. خودش است و خودش. وقتي به باور رسيد فضا متفاوت ميشود. سفره بزرگتر ميشود. ديگر خودش نيست. یک تفکر است، يک حرکت و باور است. در يک مدار ديگر قرار ميگيرد. فقط مانع در گامهاي اوليه بسته بودن در است که فتحش با استغفار است و توبه، و برون رفت از تشتت فکري و به کار بستن اخلاص و صلاة و سجده.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #شب_قدر #رمضان
💠 شب قدر، گوهری گرانبها
🔻گوهر هر چه گرانبهاتر، مخفيتر. خداي متعال اين شب را شب مبارکی قرار داده است و قطعاً اين ليله در ماه رمضان پنهان است و احتمال اينکه شب بيست و سوم دستيابي به قدريّت قدر ممکن باشد، زياد است.
🔸 الّا اينکه مشکل ما دانستن اين مطلب نيست، مشکل ما تهيأ (آمادگی) براي ورود به «لَيْلَةُ الْقَدْرِ» است و اين امکان پذير نيست، مگر اينکه انسان وارد «شَهْرُ رَمَضانَ» بشود. باطناً، تکويناً درک بکند. اين ليلةالقدر گوهري گرانبها است که در گوهر گرانبهاي ديگري پيچيده شده است يعني «شَهْرُ رَمَضانَ». پس اينها به هم مربوط است.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #قرآن #رمضان
💠 نتیجه احترام و انس با قرآن
🔻انسان هر چه زیادتر قرآن بخواند، اثرش را میبیند؛ به خصوص در ماه مبارک رمضان. البته قرائتی که همراه با انس و احترام به قرآن باشد، بسیار اثربخش است. وقتی قرآن کنار انسان است، انسان باید احساس کند از کلمه کلمه آن، نور تراوش میکند. یکی از راه های ورود به قرآن، قرائت کثیر و اُنس با قرآن همراه با تعظیم و احترام است. گاهی انسان ساکت است؛ ولی دلش قرآن میخواند. یک آیه در خواب برایش میخوانند و معانی بسیاری به او اِلقا میکنند که او را مشغول به آن معانی میکند...
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔻در روایات اهلبیت علیهم السلام و در ادعیه ماه مبارک رمضان، از روز اول، اهمیت درک #شب_قدر تذکر داده شده و از درگاه خداوند متعال از روز اول طلب درک این شب می شود، تا انگیزه استفاده در انسان ایجاد شده، از خواب غفلت بیدار گردد و فضیلت این شب را از دست ندهد.
▪️در کلمات بزرگان اخلاق، از جمله مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در مراقبههای ماه مبارک رمضان چنین رسیده است:
از مهمترین دعاها در ماه رمضان، دعای زیاد برای توفیق عبادت شب قدر و شب عید فطر است.
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
5.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️ ذکر مصیبت شهید مطهری برای واپسین روزهای حیات امیرالمؤمنین امام علی(ع)
━━💠🍃🌺🍃💠━━
* #شب_قدر #آیت_الله_مولوی_قندهاری
💠 ضرورت پاکی دل برای درک حقیقت لیلة القدر
🔻خدا آیه الله مولوی را رحمت کند. ایشان می فرمودند: من بچه بودم، از خدا خواستم حقیقت لیله القدر را متوجه شوم. مدتی به امام رضا علیه السلام التماس کردم تا اینکه یک روز در حرم بودم، گویا از ناحیه آن حضرت در دلم افتاد که: اگر می خواهی ماه رمضان امسال، حقیقت لیله القدر را درک کنی، چشمت را پاک کن.
🔸میفرمودند: به همین اشاره ای که از آن ناحیه شد، چشم هایم را مواظبت کردم. پاکی چشم، مربوط به لیله القدر است؛ به این دلیل که در روایت نقل شده است: لیله القدر، حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام است.[1]
🔹برای پیوند و ارتباط با حضرت زهرا علیهاالسلام مرتبه بالایی از طهارت، لازم است. دلی که آلوده است نمی تواند یاد صحیح از حضرت زهرا علیهاالسلام داشته باشد. انسان باید خیلی پاک باشد تا وقتی که «یا فاطمه الزهرا» می گوید، یک خبری بشود.
[1]. تفسیر فرات کوفی، ص ۵۸۱.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #شب_قدر #امام_زمان
💠 امضای امام زمان علیهالسلام در شب قدر
🔻شب قدر شب باعظمتی است و در این شب ملائکه و روح نازل می شوند برخی فکر کرده اند که روح همان جبرئیل است ولی جبرئیل که خود از ملائکه است و روح موجود با عظمتی است غیر از ملائکه و در روايات از اميرالمؤمنين (عليه السلام) به اين معنا تصریح شده، که "الرُّوحُ أَعْظَمُ مِنَ الْمَلَائِكَةِ" اين روح، بسیار بزرگتر است؛ هر موجودي که مفتخر به حيات ميشود، از اين روح بهره دارد.
🔸 در این شب چه اتفاق عظيمي در عالم ميافتد؟! و چه عالمي است! و چقدر ما غافل هستيم نسبت به اتفاقاتي که در عالم ميافتد! اين روح کجا نازل ميشود؟ محضر حضرت بقيةالله (روحي له الفداء).
🔹 قدر و اندازهها مربوط به اين روح است. بود و نبود هر موجودي مربوط به اين روح است. بايد اين تتمّه ملحق به قدر ميشد. به شدت ارتباط دارد. قدريّت هر موجودي در ليله قدر به روح است.
🔸 امضاي حضرت بقيةالله (روحي له الفداء) در قدريّت وجود تعيين کننده است؛ و امام (عليه السلام) چه جايگاهي در عالم خلقت دارد. تمام اندازهها دست او است. خداي متعال چه وسعت وجودي به حضرت داده است؟!
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
📢 رزق حقیقیِ شب قدر، رهایی از آتشِ ولایت طاغوت است.
«بنیامیه هزار ماه در آتش جهنم دمیدند و شعلهورش کردند. اولیای طاغوت میخواهند ما را در این آتش اسیر کنند.
رزق ماه رمضان و رزق شب قدر، عتق من النار (رهایی از این آتش) و رسیدن به حقیقت ولایت است. این رزق، رزق حقیقیِ ماه رمضان است.»
#استاد_میرباقری
کی گفته علی اولی است!!!
قلم زنی در آستان مولی، بسیار سخت و جانکاه است اگر بر علم و فکر خویشتن تکیه کنی. اما آنگاه که قلم را روانه آستان او می کنی و او اشارتی بر آن می کند، بی اختیار از پی قلم خواهی رفت ولی هیچ ردی از آن نخواهی یافت و قلم هم در بحر فضائل او، ناپدید خواهد شد.
اما بر اساس آنچه که از بیان نبی و لسان ولی برایمان رسیده است، می توان نوشت که علی، اولین اولی ها نیست بلکه فقط علی است. علی، اعلم افراد نیست بلکه عین علم است ( خودش فرمود:"لو کشف الغطا ماازددت یقینا" اگر همه ی پرده کنار بروند، چیزی بر علم من افزوده نمی شود) علی؛ حق ترین افراد نیست، بلکه عین حق است( قال رسول الله ص: علی مع الحق و الحق مع علی) علی، نزدیکترین افراد به پیامبر نیست بلکه خود پیامبر است. (بر اساس احادیث معتبر از منابع فریقین و هم چنین آیه مباهله(آل عمران، ۶۱)، نفس علی، نفس پیامبر است).
علی، عابدترین مردم نیست بلکه همان گونه که پیامبر اکرم ص فرمودند: تنها یک ضربه روز خندق او، از همه عبادت جن و انس برتر است. علی ع شجاترین و جوانمردترین مردم نیست بلکه؛ لا فتی الا علی و لا سیف الا ذوالفقار.
اصولا علی؛ جنسش فرق می کند و با دیگران قابل مقایسه نیست تا گفته شود او اولی است یا دومی و یا... جنس علی، جنس پیامبر است مگر نشنیده ای که محمد امین ( ص) فرمود: "انا و علی من شجره واحده و سائر الناس من شجر شتی"
قرآن که کلام خداست؛ نمی گوید: علی برای اطاعت و آقایی از دیگران اولی است بلکه می فرماید: فقط علی؛ " "انما ولیکم الله و رسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلاه و یوتون الزکاه و هم راکعون"(مائده، ۵۵) کلمه " انما" در ادبیات عرب، مفید حصر و انحصار است.
تا اینجا نوشتم بعد عقل و قلم و همه ی وجودم یکجا غرق شد و دیگر نفهمیدم چه شد و تنها یک جمله در ذهنم ماند و آن این بود: "فقط علی"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢بازنشر به مناسبت فرارسیدن شبهای قدر
✨بیان سیره و سبک زندگانی حضرت آیتالله بهجت قدسسره در شبهای قدر
▫️با بیان حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ علی آقا بهجت
💥گزیدهای از برنامه «ماهترین ماه»؛ شبکه جهانی ولایت
🔻جهت مشاهده فیلم کامل برنامه به کانال رسمی مرکز نشر آثار حضرت آیتالله بهجت در پایگاه اینترنتی آپارات به آدرس ذیل مراجعه فرمایید:
🌐https://www.aparat.com/v/F1cB8?playlist=143570
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
✨💠 *صیاد دلها: ایستادگی در برابر مشکلات و معرفت بـه خـدا در عمـق سختیهاسـت
*صیاد* را به خاطر خواندن نماز شب تنبیه کردم؟؟!!
قبل از انقلاب یکی از روشهای آموزشی در ارتش این بود که کسانی را تربیت کنم که هر وقت لازم باشد بتوانند با هلیکوپتر یا هواپیما و با چتر در میان افراد دشمن فرود بیایند در بین آنها نفوذ کنند و به آنها ضربه بزنند.
دانشجویان سال سوم دانشکده افسری آمده بودند. سال ۱۳۴۵ برای همین آموزش، برای گذراندن دورههای رنجر و هوابرد. به من گفتند که ارشد این بچهها کسی است به نام علی صیاد شیرازی که خیلی مذهبی است، هوایش را داشته باشید. مذهبی بودن آن زمان، یعنی اینکه این آدم مشـکوک اسـت، این را که درباره صیاد گفتند من به او حسـاس شده بودم، میخواستم ببینم او کی هسـت، چه کار میکند.
دوره رنجر و هوابرد در مرکز پیاده شـیراز شـروع شد. میبایست پیادهرویهای طولانی میکردیم. از ساعت ۳ صبح این پیادهروی شروع میشد، آنقدر پیاده با کوله و تجهیزات سنگین میبردیمشان که عرق از چهار ستون بدنشان راه بیفتد. میخواستم پیادهروی را شروع کنم که دیدم ارشـد دانشجوها نیسـت، یعنی همان علی صیاد شیرازی، پرسیدم کجاست این ارشد؟ نفر دوم بعد از او که معاونش بود، گفت: استاد، توی مسجد پادگانه!
رفتم مسجد، دیدم ایستاده و نماز میخواند، نمازش هم نماز عادی نبود. انگار اصلا ندید که ما آمدیم توی مسجد. ایستادم تا نمازش تمام شد، گفتم «دانشجو صیاد شیرازی». زود بلند شد، سلام نظامی داد و خبردار ایستاد. گفتم «زود توضیح بدید، شما نماز صبح میخوندید؟ الان که وقت نماز صبح نیست». گفت: خیر استاد، من نماز شب میخوندم.
گفتم نماز شـب؟ سـر در نیاوردم و شـروع کردم داد و فریاد. شما چه طور ارشدی هستید؟ زود بیست حرکت پا انجام بدید و خودتون رو به بقیه برسونید. تنبیهی را که برایش در نظر گرفته بودم، انجام داد و آمد و خودش را به گروه رساند. توی تمرین میدیدم که همه دانشـجوها دوسـت دارند او کنار سـتون دانشجوها بدود و شعار بدهد، با شعارهای او روحیه میگرفتند، شعارهایی که میداد بیشـتر جنبه دینی داشت، شـعارهای مذهبی بود.
یـک روز تـوی همین پیادهرویها از دور دیدمش، نزدیکتر که رسـید، دیدم از سـر و رویش بخار بلند شـده، احسـاس کردم دارد ذوب میشود. گفتم: «دانشجو شیرازی شما میتوانید کارتون را آرامتر انجام بدید». این کار با قواعد آموزش تکاوری هم مطابقت داشت. جوابم را نداد، همینطور میدوید. یکی از دوسـتهایش از پشـت سـر رسـید، اجازه گرفت و گفت: اسـتاد ایشـون روزهاند، هفده روزه که روزه میگیرد. با تعجب گفتـم «روزه هم میگیرد، الان تـوی آموزش؟» بقیه دانشجوها با جیره غذایی قویای که داشتند به سختی میتوانستند تحمل کنند، بعضیها نتوانستند ادامه بدهند و بُریدند، حالا مانده بودم که این بچه با زبان روزه چطور میتواند طاقت بیاورد.
بعد از تمام شدن دوره خواستمش، توی این دوره سخت که این همه با زحمت و تلاش کار میکرد و آخرش هم بالاترین نمره را آورده بود، کارش را دیده بودم، میخواستم فکرش را هم ببینم. آمد و روبروی من ایستاد و محکم پا کوبید. گفتم: «دانشجو شیرازی، شما که در این دوره سخت بیشترین نمره را آوردهاید از این دوره چه درسی گرفتید؟» جوابی را داد که هنوز یادم اسـت، چون جا خوردم، هر چند که به روی خودم نیاوردم. گفت:ایستادگی در برابر مشکلات و معرفت بـه خـدا در عمـق سختیهاسـت.
🖋️خاطرات امیر غضنفر آذرفر
📚 برشی از "کتاب فرمانده شجاع" اثر سرتیپ دوم بازنشسته دکتر ابوالقاسم کیا
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴