توصیه های زیارت
گفتگویی درباره زیارت امام رضا علیه السلام که برای زیارت همه امامان معصوم(علیهم السلام)کاربرد دارد:
از ایشان سؤال شد آیا در زیارت امام رضا(ع) توصیه ای دارید؟ ایشان لبخندی زدند و فرمودند: برو بگو امام رضا من اومدم من گم شدم بعد فرمودند: پشت پنجره فولاد دو رکعت نماز حاجت بخوانید سپس برای یکی از خوبان عالم صد صلوات هدیه کنید برای یکی از اولیا هم صد صلوات بفرستید سپس مقابل ضریح بایستید چهارصد مرتبهایه 35 سوره نور را بخوانید ' الله نور السموات والارض مثل نوره کمشکوة... ' اگر هم خسته شدید نشسته بگویید، نیت و حاجتتان هم در همه این اعمال این باشد که به امام رضا(ع) بگویید آقا جان یک مقام بندگی به ما بده، ضمنا برای حل مشکل این و آن حاجت نخواهید بلکه عرض حاجتتان این باشد که حضرت قلبتان را زنده کند، وقتی قلب شما زنده بشود مشکلات مادی و معنوی اطرافیان تان هم در پایش حل خواهد شد، زیارت امین الله و زیارت حضرت را بخوانید، نماز جعفر طیار بخوانید. 🔷 باز روز دیگر که مشرف شدید روبروی ضریح بنشینید مطلقا به هیچ چیز فکر نکنید به باطن و درون خود متوجه باشید، ببینید آیا توان آن را دارید که دل نگه دارید، بنشینید انتظار بکشید تا حضرت قلبتان را زنده کند مشکلی که ما داریم این است که ما حواسمان از خودمان به بیرون پرت است همه جا هستیم اما پیش خودمان نیستیم، زن و بچه و کار و مسایل روزمره نمیگذارد پنج دقیقه نزد خودت حضور داشته باشی حالا روبروی ضریح نیم ساعت، یک ساعت، دوساعت.. هر چه مقدور است بنشین ببین نزد خودت حاضر هستی یا خیر، 🔷 سؤال شد که جواب گرفتن از این دستور العمل چه مقدار زمان میبرد، فرمودند: به افراد بستگی دارد مثلاً میبینی یک ماما ناف بچه یک زن باردار را در یک ربع میزند یکی میبینی نیم ساعت یکی مثلاً چند روز باید درد بکشد، بعد خندیدند و گفتند یکی را هم باید سزارین کنند. 🔷 چند روز بعد همان شخص خدمت ایشان گفت، طبق دستور شما به زیارت حضرت رفتیم و دو مرتبه و هر بار بیش از یک ساعت برای دستور العمل دل نگاه داشتن نشستیم اما حتی یکبار هم بیش از پنج دقیقه موفق نشدم و آنجا به یک خود شناسی نسبی رسیدم، امری که سالها از آن غافل بودم و دیدم در شرایطی بسیار بد هستم و برایم کاملاً روشن شد که اصلاً دل من انس و سنخیتی برای پذیرش امام را ندارد و لذا خیلی مستاصل شدم و تازه فهمیدم درونم چه خبر است در حقیقت همان بازگشت و توجه به درون و باطن که مدتها از آن می فرمودید را دیدیم که اصلاً قادر بر آن نیستیم، فرمودند: شما تازه این را فهمیدهاید خیلی ها هنوز تازه همین را درک نکردهاند، کمکم درست میشود این شروع ولایت است باید از امام بخواهی تا کمکت کند خودت نمیتوانی خودت را جمع کنی، 🔷 سؤال شد خودمان نمیتوانیم؟ فرمودند: نه بابا درون ما یک باغ وحش است کجا میتوانیم خودمان جمعش کنیم در این جنگل دنیا ما خودمان هم وحشی شدهایم باید با خودمان بجنگیم تا خودمان را جمع کنیم، عمرمان ریخته شده ضایع شده، از الآن جلوی ضرر عمر بعدی مان را بگیریم، تا حالا هر چه گول خورده ایم باید ببینیم چطوری گول خورده ایم برای چه گول خورده ایم تا دوباره گولهای تکراری را نخوریم، و لذا کسی که بتواند نزد امام خودش را جمع کند حرف دیگری است تا در خانه، 🔷 سؤال کردیم مگر فرق میکند؟ فرمودند: ببینید شما وقتی سرت در موبایل است چقدر حواست جمع است اصلاً فکر چیز دیگر را نمیکنی یا مثلاً وقتی که سر سفره نشسته ای مشغول خوردن هستی ببین چقدر حواست جمع است ذره ای متکثر نمیشود چون به اینها علاقه داری اما دو دقیقه در نماز حواس نداری، لذا در محضر امام متحیر میشوید نمیتوانید خودتان را جمع کنید، میزان امام است، جمع کردن وجود ما در وجود امام است،
@avaymarefat 👇👇 ادامه در
🔷 سؤال شد پس اگر در خانه نشستیم و حواس را جمع کردیم چطور؟ فرمودند: هنری نیست، شاید در یک امام زاده ای هم بروی بتوانی جمع کنی اما نزد امام فرق میکند مثلاً شما در مجالس امام حسین(ع) میروی شور ات را جمع میکنی که مقدمه شعور است اما نزد امام شعور جمع میکنی، 🔷 گفتیم یعنی در منزل و نزد امامزاده ها فایده ندارد؟ فرمودند: چرا دیگر این شروع کار است از آنجا باید شروع کنید تا کمکم نزد امام معصوم آخرین مرحله ای است که انسان خودش را کاملاً جمع کند، لذا متکثر شدن و پراکنده شدن در شما اصلاً عادت شده اعتیاد پیدا کردهاید، مثلاً یک بچهای را از اول با شیشه شیر دادهاند حالا اواخر کار پستان مادر بدهی قبول نمیکند، حالا شما مثلاً با موبایلت شروع کن بازی کردن خوب حواست جمع میشود، موبایل را بگذار زمین میبینی حواست ناراحت است، 🔷 گفتیم دوای کار چیست؟ فرمودند: از خودشان باید بخواهید از امام رضا (ع) باید بخواهی آنها باید جمعت کنند، 🔷 گفتیم یعنی اذکار اثر ندارد؟ فرمودند: چرا دارد اما باید از خودشان بخواهید تا ذکرتان اثر داشته باشد ادبت کند.
ادامه در👇👇
@avaymarefat
از ایشان سؤال شد اولین روزی که به زیارت رفتیم خیلی اشک و سوز و گذار داشتیم اما روز دوم کم و روز سوم کمتر و روز چهارم قطع شد، فرمودند: اینکه روزهای اول اشک داشتی نشانه قبولی زیارت است حضورت را داشتهای اما روزهای بعد دیگر ظرف شما پر شده لذا دیگر اشک نداری سیر شدهای مثل آدمی که سیر شده دیگر جا ندارد غذا بخورد، 🔷 گفتیم پس دیگر باید برگردیم نباید توقف کنیم، فرمودند: بله خب امام (ع) حقت را حضرت داده دیگر، همین که دعوتت کرده آمده ای اشک و سوزت هم داده حل است باید شکر کنی. 🔷 شیطان از نور می ترسد، خودش نور دارد اما نورش نور عمومی است، شیطان نور خصوصی ندارد، ما این نور آفتاب را با نور اشتباه گرفته ایم اصلاً این نور نیست ظلمت است، آن نور را باید با باطنت ببینی، این نور آفتاب ظلمت است تاریکی است، این نور را گذاشته اند تا کسانی که میخواهند در گمراهی باشند در همین گمراهی بمانند، نور حقیقی نور انسانی است، اما این نور ظاهری، نور حیوانی است، اگر بخواهی آن نور را ببینی باید بتوانی نزد امام خودت را جمع کنی تا امام جلوه ای کند تا تو آنجا جلا پیدا کنی، آنجا صحنه کاملاً عوض میشود، مثلاً شما میخواهی به مقصدی برسی لذا دیگر هیچ چیزی را غیر از همان مقصودت نمیبینی، چون مقصدت اوست، ما چیزهای دیگر را که میخواهیم و چیزهای دیگر را که میبینیم چون قلبمان متکثر است. 🔷 سؤال کردیم حالا برای شروع باید چه کرد، فرمودند: باید از بیرون خودتان را جمع کنید، هر شب در منزل در یک ساعت مقرر بنشینید تفکر کنید، منتها سخت نگیرید با یک روزه ویک ماه و چند ماه شاید اوایل نتیجه نگیرید.
@avaymarefat
توصیه های زیارت
وقتی انسان میخواهد به کربلا برود باید حداقل سه ماه یا صد روزخودش را در حالت تصفیه قرار بدهد ، گفتیم چگونه ، فرمودند : یعنی با خود مبارزه کند،گناه نکند چشمش را نگاه دارد ، جلوی خواسته هایش را بگیرد از نظر لقمه هر لقمهای را استفاده نکند
@avaymarefat
توصیه های زیارت:
سؤال کردیم که برای افرادی که عازم کربلا هستند چه توصیه ای دارد که بهره بیشتری ببرند ؟ فرمودند : همین که کفش های زوار را جفت کند عایدی نصیبش میشود ، دست یک پیرمرد و پیرزنی را بگیرد ، سؤال کردیم کار خاصی نیاز نیست بشود یعنی عملی یا قرار و عهدی ، فرمودند : نه ، نه به همان زواری که آنجا هستند خدمت کند امام حسین ع توجهی بیشتر میکند از آنهایی که دنبال ثواب هستند به این ثواب بیشتری می دهند ، و معنویت بیشتری می دهند ، سؤال کردیم توصیه دیگری اضافه بفرمایید ، فرمودند : اگر بتوانند قبلش یک انفاق کنند خوب است یا اگر بتوانند یک قربانی برای سلامتی امام زمان عج انجام دهند خب اینها عایدی میآورد.
@avaymarefat
توصیه های زیارت:
وقتهایی که میبینید حال ندارید پای ضریح نروید ، به تناسب حالتان جلو بروید ، وقتی در یک امام زاده ای هستید میبینید حال ندارید همان یک گوشه مانند گدا بنشینید به ضریح نگاه کنید وقتی حال و اشکت آمد حرکت کن ، جاری شدن اشک مجوز ورود است 🔷 شما تا وقتی اشکت نیامده میخواهی بروی آنجا چکارکنی ؟ اشک و حالت هم اگر رفت تو هم برگرد ، انسان همیشه باید در حال انتظار باشد تا همان نور حضرت مهدی (عج) که به ضریح نگاه میکنند، تلألؤ نور نگاه ایشان بر گردد به قلب شما بخورد .🔷
ادامه در 👇👇
@avaymarefat
اینکه روایت دارد که زیارت حضرت عبد العظیم ثواب زیارت سید الشهداء (ع) را دارد یعنی اینکه آنجا حالات ، حالات کربلا است ، یعنی آن حالی را که در کربلا می گیری را در همین جا هم میتوانی بگیری ، آن عایدی که در کربلا قرار است گیرت بیاید اینجا هم میتوانی پیدا کنی 🔷 گاهی در حرم ها نماز حضرت زهرا(س) را که دوتا دورکعتی و در هر رکعت پنجاه قل هو الله احد را بخوانید ،ولی تاکید بیشتر بر نماز جعفر طیار است و گاهی هم نماز امام زمان (عج) را بخوانید ، گاهی هم که حاجت مهمی دارید می توانید رو به ضریح بایستید و چهارصد مرتبه آیه 35 سوره نور را بخوانید ' الله نور السموات والارض مثل نوره کمشکوة..
@avaymarefat
آوای معرفت
اینکه روایت دارد که زیارت حضرت عبد العظیم ثواب زیارت سید الشهداء (ع) را دارد یعنی اینکه آنجا حالات ،
قابل توجه عزیزانی که توفیق زیارت اربعین ندارند!!!!
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
یادم میآید در اربعین، کربلا بهاندازهای شلوغ میشد که از همان جایی که آدم از اتومبیل پیاده میشد، از آنجا ابداً دیگر کسی نمیتوانست حرکت بکند و بیاید... همین الآن هم اگر راه را باز بگذارند، شاید جمعیت برسد به اینجا که خدا میداند از چند فرسخی اینطور ازدحامی میشود که آدم نمیتواند قدم از قدم بردارد، بر همۀ اینها ثواب و برکات زیارت قبر حضرت سیدالشهداء علیهالسلام صادق است.
رحمت واسعه، ص٢٣۵
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
📚
✅ حضرت لقمان عليه السلام به فرزندش فرمود: اى فرزندم با دانشمندان همنشينى كن و به آنان نزديك شو و با آنان همنشينى كن و آنان را در خانه هايشان زيارت كن شايد مانند آنها شوى، و با آنان باشى. و با شايستگان آنان نشست و برخاست كن چه بسا رحمت خدا بر آنان برسد و تو در ميان آنان باشى و به تو هم برسد.
@avaymarefat
✅ "مرحوم آیت الله شیخ محمد بهاری قدس الله نفسه"
مثلا شب را تا صبح خوابیدی؛ بنای بیداری داشتی، نشد. حالا که اول صبح است، تا ملتفت شدی، پاشو! بین الطلوعین را بیدار بودن، این خودش هم فیض جداگانه و توفیقی است از جانب حضرت اله جل جلاله...
و همچنین در مجلسی نشستی، خیلی لغو و بیهوده گفتی. دلت سیاه شد. اما می توانی به تدبیر و حیل (چاره اندیشی) نیم ساعت زودتر بلند شوی، پس این نیم ساعت را از دست مده. پا شو برو و مگو: چه فایده ای دارد؟ من (که) از صبح به خرابی مشغولم.
باز می توانی با این کار جزئی، خیلی از کارها را پیش ببری.
@avaymarefat