⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫
🌹🌹 وَسِيقَ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَرًا...
و کسانیکه تقواى الهى پیشه کردند گروه گروه بسوى بهشت برده مى شوند. هنگامیکه به آن مى رسند درهاى بهشت گشوده مى شود و نگهبانان به آنان مى گویند: سلام بر شما، گوارایتان باد، داخل بهشت شوید و جاودانه بمانید. ۷۳ زمر.
تفسیر: سِیقَ به معنى راندن است. و در مواردى است که کارى بدون شوق و تمایل درونى، انجام مى گیرد، این تعبیر، دربارهء دوزخیان صحیح است، اما دربارهء بهشتیان که مشتاقند بسوى بهشت بروند، چرا؟
تفاسیر متعددی در این باره بیان شده، ولی هر چه که هست بیشتر از بهشت برای بهشتیان می ارزد.
کسی چه می داند شاید وجود مبارک اباعبدالله باشد.
زمر هم، که به معنى گروه کوچک است، نشان مى دهد: بهشتیان را در گروههاى مختلف که نشانگر سلسله مراتب مقامات معنوى آنهاست، بسوى بهشت مى رانند. آنها به بهشت مى رسند، درهای بهشت گشوده شده و خازنان و نگهبانان بهشت، مى گویند: سلام بر شما! طِبْتُمْ فَادْخُلُوها خالِدِینَ: شما از هر آلودگى و پلیدى پاک شده اید، داخل بهشت شوید و جاودانه در آن بمانید.
⚫ شرح واقعهء کربلا، که به امید خدا از امروز خواهیم خواند، اقتباس است از کتاب ارزشمند نفس المهموم که ترجمهء آن با نام در کربلا چه گذشت در اختیار ماست ⚫
👈 ادامهء پیغامهای مرگ و برزخ، بعد از پیغامهای محرم إن شاءالله 👉
پیغام اول:
🕌 امروز بنام مسلم بن عقیل نامگذاری شده.
مسلم، پسر عمو و همسر رقیه، خواهر امام حسین بود.
پس از آنکه یزید در مدینه امام را برای بیعت تهدید به قتل کرد، امام با خانواده، برای انجام فریضهء حج، راهی مکه شد. اما یزید دست از سر امام برنداشت و آنجا هم ایشان را تهدید به قتل نمود. از طرفی کوفیان طی هزاران نامه، امام را برای تشکیل حکومت اسلامی دعوت کردند. در اینزمان، امام حسین، مسلم را به کوفه فرستاد تا از وعدهء کوفیان اطمینان حاصل کند.
پس از آنکه مسلم از کوفیان مطمئن شد، در تاریخ یازده ذیقعده، برای امام نوشت که کوفیان در وعده، صادق و پایدارند، به کوفه بیایید.
امام حسین در تاریخ هشت ذیحجه به سمت کوفه حرکت کرد (ایشان آمادهء حج تمتع نشدند، وگرنه نمی توانستند حج را نیمه تمام رها کنند).
👈 در همین روز مسلم پس از دستگیری و شهادت هانی، تنها ماند و در نهایت به شهادت رسید. امام در بین راه از شهادت مسلم باخبر شد و خطاب به همراهان چنین سخن فرمود:
🟩 بنام خداوند بخشنده و مهربان. اما بعد؛ خبر ناگوار شهادت مسلم و هانی بن عروه و عبدالله یقطر به ما رسیده (عبدالله یقطر، دومین سفیر امام است به کوفه، او برادر رضاعی ایشان بوده است). شیعیان از یاری ما دست کشیدند، پس هر که از شما میخواهد برگردد، می تواند. هیچ بیعتی از ما بر عهدهء او نیست.
👈 بدنبال این سخنان، هزاران نفر از مردم که بهمراه ایشان از مکه خارج شده بودند، از چپ و راست امام پراکنده شدند و تنها خانواده و عده ای از یاران آن حضرت که ایشان را از مدینه همراهی می کردند، باقی ماندند.
🟩 سپس فرمود: اگر دنیا باارزش بشمار آید، سرای پاداش الهی از آن برتر و ارزشمندتر است و اگر بدنها (جسم) برای مرگ آفریده شده، شهادت در زیر ضربات شمشیر، در راه خدا بهتر است و اگر روزیها به تقدیر الهی تقسیم شده، حریص نبودن در طلب روزی، زیباتر است، و اگر اموال و دارایی برای واگذاشتن، جمع آوری میشود، چرا آزادمردان در بذل و بخشش، بخل می ورزند؟
(بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۷۴).
💚 (در واقعهء عاشورا دو بار دل بانوی صبور کربلا، مضطر شد. یکبار وقتی خبر شهادت مسلم آمد و همه از اطراف امام حسین پراکنده شدند و دوم، شب عاشورا. به غیر از این دو مورد در جایی نیامده که حضرت زینب، مستاصل شده باشد).💚
امام با تمام نگرانیهایش بسوی کوفه راه افتاد. روز به روز، منزل به منزل، پس از اتفاقات بسیاری که در طول مسیر، رخ داد، در روز دوم محرم الحرام سال شصت و یک هجری قمری، به کربلا رسیدند.
⚫ 👈 تنها هفتاد سال پس از نزول اسلام و تنها پنجاه سال پس از رحلت پیامبر، دین خدا طوری به خطر افتاده بود که باید فرزند رسول خدا اینگونه پای به میدان می گذاشت.
امان از اینهمه جهل و غفلت.
⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫ ( ۲ )
🌹🌹 وَقَالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي صَدَقَنَا وَعْدَهُ...
(بهشتیان) مى گویند: حمد و ستایش مخصوص خداوندى است که به وعدهء خویش دربارهء ما وفا کرد و زمین (بهشت) را میراث ما قرار داد که هر جا را بخواهیم منزلگاه خود قرار دهیم، چه نیکوست پاداش عمل کنندگان. (در آنروز) فرشتگان را مى بینى که بر گرد عرش خدا حلقه زده اند و با ستایش پرودگارشان تسبیح مى گویند، و در میان بندگان به حق داورى مى شود، و (سرانجام) گفته خواهد شد، حمد، مخصوص خدا پروردگار جهانیان است. ۷۴ و ۵ زمر.
تفسیر: بهشتیان، چهار جمله مى گویند. در این جملات، تعبیر ارث، یا بخاطر آنست که اینهمه نعمت در برابر زحمت کمى به آنها داده شده، همانند ارث که بی زحمت بدست می آید، و یا از این نظر است که هر انسانى مکانى در بهشت دارد، و محلى در دوزخ، هر گاه بخاطر اعمالش دوزخى شود، مکان بهشتى او را به دیگران مى سپارند، و هر گاه بهشتى شود، مکان دوزخیش براى دیگران باقى مى ماند. و یا بخاطر اینست که آنها با نهایت آزادى مى توانند از آن استفاده کنند، همانند میراث، که انسان در استفاده از آن کاملاً آزاد است. البته بهشتیان، با توجه به سلسله مراتب، و مقامات معنوى، ساکن بهشت مى شوند، و آزادى آنها در همان باغهاى وسیعى از بهشت است که در اختیار آنهاست، نه مقامات بالاترى که شایستهء آن نیستند (برای کسب بالاترین مقام در آخرت، فرصتها را از دست ندهیم).
ادامهء شرح واقعهء عاشورا.
👈 سعی کرده ام مهمترین مسائل را بیان کنم. آنهم فقط در چند پیغام کوتاه. اگر مسئله ای عنوان نشد دلیل بر بی اهمیتی آن نیست که در بارهء وقایع عاشورا هر چه بگوئیم کم است 👉
🕌 کاروان امام در دوم محرم الحرام به کربلا رسید. همراهان امام (به غیر از زنان و کودکان )، به نقلی متشکل بودند از هفتاد و دو تن مرد که هفده تن از آنها بنی هاشم بودند، و به نقلی دیگر، یاران امام سیصد یا چهارصد تن بودند که هفتاد و دو تن، بنی هاشم بودند.
کاروان امام به تپه ذوحسم، نزدیکی کوفه رسید که با حر و لشکر او مواجه شد. با هم گفتگو کردند. حر گفت ماموریت دارد امام را به کوفه نزد عبیدالله ببرد. امام فرمود کوفیان به من نامه فرستادند که ما امام نداریم، به کوفه بیا. اگر منصرف شده اند، برمیگردم. حر گفت من فقط دستور دارم تو را نزد عبیدالله ببرم، نه میتوانی بر مردم کوفه وارد شوی و نه میتوانی برگردی. فقط باید با من نزد عبیدالله بیایی. امام فرمود از تو پیروی نمیکنم و مسیرش را به چپ تغییر داد و، حر هم به دنبال ایشان حرکت کرد. ظهر دوم محرم بود که، سواری از طرف عبیدالله آمد و نامه ای از طرف او به حر داد. او به حر دستور داده بود حسین بن علی را در جایی که نه آب دارد نه کوه ونه آبادی، متوقف کن. حر هم چنین کرد.کاروان امام را در سرزمین نینوا که بیابانی بی آب و علف و هموار بود متوقف نمود.
این در حالی است که امام توان مقابله و عبور از سد سپاهیان حر را داشتند ولی دلیلی برای اینکار وجود نداشت. ایشان هرگز آغاز کنندهء جنگ نبودند، و هرگز حکومت نتوانست بر ایشان نام محارب بگذارد.
امام نام آنجا را پرسید، گفتند کربلا. امام از پدرش شنیده بودکه جبرئیل به پیامبر گفت: حسین را در سرزمینی بنام کربلا میکشند. دانست این همان نقطه ایست که در آن مظلومانه ترین دفاع تاریخ بشریت و ملکوتی ترین شهادتها و قدرتمندترین اسارتها اتفاق خواهد افتاد. جنگ و شهادت و اسارتی که باعث بقای اسلام و قرآن شد و این کاروان نام کاروان عشق به خود گرفت و امام حسین، شایسته لقب ثارالله گشت و حسرت و افسوس حضور در این نبرد را تا ابد بر دل مومنین گذاشت.
پس از آن، عبیدالله به امام نامه نوشت که یزید دستور داده از تو برای او بیعت بگیرم یا تو را بکشم. امام نامه را پاره کرد و جوابی نداد. قاصد عبیدالله برگشت و ماجرا را تعریف کرد. عبیدالله خشمگین شد و عمربن سعد را مامور نبرد با امام کرد. عمر روز سوم محرم، با چهار هزار نفر، مقابل خیمه های امام، خیمه زدند.
👈 عمر، فرزند سعد بن ابی وقاص است. سعد، یازدهمین نفری بود که به پیامبر ایمان آورد و در فتح ایران بسیار نقش داشت. او پس از فتح عراق اولین کلنگ ساخت کوفه را بر زمین زد. مردم کوفه عمر را یگانه آقازادهء شهرشان میدانستند (امان از اینهمه کج فهمی. عمربن سعد، آقازاده بود یا حسین بن علی، پسر امیرالمومنین و فاطمه دختر پیامبر؟)
/إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫ ( ۳ )
🌹🌹 أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَعْلَمِ اللَّهُ الَّذِينَ جَاهَدُوا مِنكُمْ وَيَعْلَمَ الصَّابِرِينَ.
آیا چنین پنداشتید که (تنها با ادعاى ایمان) وارد بهشت خواهید شد، در حالیکه خداوند هنوز مجاهدان از شما و صابران را مشخص نساخته است؟! ۱۴۲ آل عمران.
تفسیر: آیا بدون جهاد و استقامت در راه خدا مى توانیم در بهشت برین جاى بگیریم؟
آیا گمان کردیم داخل شدن در عمق آن سعادت معنوى، تنها با انتخاب نام مسلمان و یا عقیدهء بدون عمل ممکن است؟
اگر چنین بود مسئله بسیار ساده بود، ولى هرگز چنین نبوده است و تا اعتقادات واقعى در میدان عمل پیاده نشود کسى بهره اى از آن سعادتها نخواهد برد، در اینجاست که باید صفوف از هم مشخص شود، و مجاهدان و صابران از افراد دیگر شناخته شوند. در میادین جنگ و نبرد، نبرد برای حفظ دین، اعم از جنگ نرم و جنگ مسلحانه.
و من الله توفیق إن شاءالله.
🌸 امروز متبرک است به نام نامی رقیه خاتون 🌸
👈 ادامهء شرح واقعهء عاشورا.
علل قیام امام حسین که بر میگردد به توطئهء سقیفه.
🕌 پس از شهادت حضرت زهرا، منتخب سقیفه، رسما خلافت خود را آغاز کرد. و قبل از مرگ، جانشین خود را انتخاب نمود. و پس از منتخب دوم، انتخاب خلیفه به شورا سپرده شد و سومی مشخص شد. و این سالها جمعا بیست و پنج سال بطول انجامید و جانشین حقیقی رسول خدا، بیست و پنج سال از حق خود دور بود. پس از آن، به زور و اصرار مردم خلیفه شد.
طی پنج سالی که ایشان به حق خود رسیده بودند، جنگهای بزرگ و متعددی بر ایشان تحمیل شد. اینرا از خطبه های نهج البلاغه می توان فهمید.
بیشترین آزار را معاویه بر ایشان وارد کرد. معاویه از طرف دومی، والی بلاد بزرگ شام شده بود.
👈 معاویه ظاهری اسلامی داشت و در انظار بر خلاف احکام اسلام عمل نمیکرد و سیاست او بر پایهء سرکوب بود و ولخرجی. جایی با پول قدرت را حفظ میکرد و جایی با سرکوب و ارعاب. اما عملکرد حضرت امیر فقط و فقط بر پایهء ایمان و تقوا بود. 👇
چنانکه در مقابل نفاق و حیله گریها و دوروئیهای معاویه فرموده اند:
🌷 سوگند بخدا، معاويه، سیاستمدارتر و هشيارتر و زيرک تر از من نيست، ولی او عهد می شکند و مرتکب فسق می گردد و اگر زشتی پيمان شکنی نبود، من از زیرک ترین مردم بودم.
بخشی از خطبهء دویست حضرت امیرالمؤمنین 🌷
در خطبهء معروف شقشقیه ( خطبهء سوم نهج البلاغه )، بخوبی شرایط دشوار امیرالمؤمنین رااز زبان خودشان میشود فهمید.
إن شاءالله بزودی با هم میخوانیم.
⚫ بالاخره معاویه ملعون با کمک خبیثان حیله گری مثل عمروعاص توانست حضرت امیر را به شهادت رسانده و این مانع بزرگ در مقابل خلافکاریهایش را کنار بزند ⚫
👈 پس از به شهادت رسیدن حضرت امیر، امام حسن جانشین ایشان شد ولی امامت ایشان ۶ ماه بیشتر نبود.
👈 در مقابل معاویه که در جبههء باطل بود، عملکرد امام حسن و امام حسین هیچگونه عدولی از حق نداشت. شیوهء کار آنان ارزش گرایی و اصرار بر حفظ ارزشها بود. حتی عقب نشینی آنان هم برای حفظ همین ارزشهاست.
امام حسن تمام تلاشش را برای لشکر کشی به معاویه انجام داد، مردم را بسیار تحریض به جنگ میکرد و برمی انگیخت، اما نشد، و امام حسن مجبور شدند مطابق میل مردم صلح را بپذیرند.
/إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫ ( ۴ )
🌹🌹 إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ ۚ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ...
خداوند از مؤمنان، جان و مالشان را خریدارى کرده که (در برابرش) بهشت براى آنان باشد. (آنان) در راه خدا پیکار مى کنند، مى کشند و کشته مى شوند. این وعدهء حقى است بر او، که در تورات و انجیل و قرآن ذکر فرموده. و چه کسى از خدا به عهدش وفادارتر است؟! اکنون، به داد و ستدى که با خدا کرده اید، شادمان باشید. و اینست همان رستگارى و پیروزى بزرگ! توبه کنندگان، عبادت کنندگان، شکرگزاران، جهادگران، رکوع کنندگان، سجده کنندگان، امرکنندگان به معروف، نهى کنندگان از منکر، و حافظان حدود (و مرزهاى) الهى، (اینها مؤمنان حقیقى اند). و بشارت ده به (اینچنین) مومنانی! ۱۱۱ و ۱۲ توبه.
💚 حقیقتا این آیات در مدح مومنانی است همچون کاروان عشق.
ادامهء شرح واقعهء عاشورا.
👈 برای ریشه یابی علل قیام امام حسین باید به قبل از دورهء ایشان رجوع کرد.
مشکلات از سقیفه شروع شد که منجر شد به شهادت دختر پیامبر. که إن شاءالله شرح واقعهء شهادت بانو و خطبهء فدکیه را در ایام فاطمیه با هم می خوانیم.
پس از شهادت بانو مروری داشتیم بر ستمهایی که به حضرت امیر روا داشتند. اما دورهء امام حسن:
🕌 در دورهء امام حسن شرایط، بسیار فتنه انگیز و غبارآلود بود. امام حسن که با عدم همراهی مردم مواجه شدند، تصمیم گرفتند بجای روی آوردن به جریان رقیق عمومی، بپردازند به یک جریان اصیل که ضامن حفظ ارزشهای اسلام باشد و آن سازماندهی محدودی از شیعیان بود بعنوان جریان تشیع.
👈👈 اگر امام حسن و امام حسین در آنزمان قیام می کردند قطعا ایشان و برادرشان امام حسین به شهادت می رسیدند و کسی نبود از ارزشهای اسلام پیامبر و تشیع حفاظت کند، پس بناچار صلح را پذیرفتند 👉👉
البته در اصل، نتیجه این حرکت، فرجام بود برای گروه مغلوبان و ضعیف شمرده شدگان در ذهنیت جهان اسلام، ولی از فاتحان آنروز، نامی باقی نمانده. امروز جریان حاکم بر کل دنیای اسلام، جریان حضرت امیر است و امام حسن، نه جریان معاویه. هر چند آنروزها بسیار قدرت داشت و اهل بیت در موضع ضعف بودند.
در حقیقت، امام حسن، آنروز این ننگ را پذیرفت تا جریان ذهنی ایشان زنده بماند و شیعیانشان در تاریخ، ضعیف و خفیف نباشند و امروز ما به افتخار برسیم. قدر بدانیم این فداکاری و از خودگذشتگی را.
✨اما علل قبول صلح، از زبان خود امام حسن مجتبی که به نقل از علامه مجلسی در بحارالانوار بیان شده:
💚 من به این علت، حکومت و زمامدارى را به معاویه واگذار کردم که اعوان و یارانى براى جنگ با وى نداشتم. اگر یارانى داشتم شبانه روز با او مى جنگیدم تا کار یکسره شود. من کوفیان را خوب مى شناسم و بارها آنها را امتحان کرده ام. آنها مردمان فاسدى هستند که اصلاح نخواهند شد، نه وفا دارند، نه به تعهدات و پیمانهاى خود پایبندند و نه دو نفر با هم موافقند. در ظاهر به ما اظهار اطاعت و علاقه مى کنند، ولى عملاً با دشمنان ما همراهند.
/ادامهء فرمایشات امام حسن در بارهء تحمیل صلحنامه به ایشان، فردا إن شاءالله/
/إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫ ( ۵ )
🌹🌹 جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدَ الرَّحْمَٰنُ عِبَادَهُ بِالْغَيْبِ ۚ إِنَّهُ كَانَ وَعْدُهُ مَأْتِيًّا.....
باغهاى جاویدان بهشتى که خداوند رحمان به بندگانش وعده داده است، هرچند آنرا ندیده اند. به یقین وعدهء خدا تحقق یافتنى است. در آنجا هرگز گفتار بیهوده اى نمى شنوند، و جز سلام سخنى نیست، و روزى آنان هر صبح و شام، در بهشت مقرر است. این همان بهشتى است که به بندگان پرهیزگار خود، به ارث مى دهیم. ۶۱ و ۲ و ۳ مریم.
تفسیر: پیامبر اکرم فرموده اند:
این هدایاى ارزشمند و بی نظیر، از سوى خداوند بزرگ در اوقاتى که در این دنیا نماز مى خواندند (صبح و شام)، به آنها در بهشت مى رسد.
تفسیر روح المعانی، ج۱۶، ص۱۰۳.
در بارهء اینکه بهشت، ارث مومنین است، پیامبر فرموده اند:
همه، بدون استثناء منزلگاهى در بهشت و منزلگاهى در دوزخ دارند، کافران منزلگاه دوزخى مؤمنان را به ارث مى برند، و مؤمنان جایگاه بهشتى کافران را.
نورالثقلین، ج۲، ص۱۰۳.
این وراثت، بر اساس پیوندهاى نسبى نیست، بلکه، بر اثر پیوند مکتبى و عملى و تقواست.
ادامهء شرح واقعهء عاشورا.
🕌 قرار شد امروز سخنان امام حسن مجتبی را بخوانیم در خصوص اینکه چرا مجبور شدند صلح با معاویه را بپذیرند.
به نقل از علامه مجلسی در بحارالانوار، امام حسن در اینباره چنین فرموده اند:
👈 در شگفتم از مردمى که نه دین دارند و نه شرم و حیا. واى بر شما!
معاویه به هیچیک از وعده هایى که در برابر کشتن من به شما داده، وفا نخواهد کرد. اگر من با معاویه بیعت کنم، وظایف شخصى خود را بهتر از امروز مى توانم انجام بدهم، ولى اگر کار به دست معاویه بیفتد، نخواهد گذاشت آیین جدم پیامبر را درجامعه اجرا کنم.
به خدا سوگند (اگر بعلت سستى و بی وفایى شما) ناگزیر شوم زمامدارى مسلمانان را به معاویه واگذار کنم، یقین بدانید زیر پرچم حکومت بنى امیه هرگز روى خوش و شادمانى نخواهید دید و گرفتار انواع اذیتها و آزارها خواهید شد.
هم اکنون گویى به چشم خود مى بینم که فردا فرزندان شما بر در خانهء فرزندان آنها ایستاده و درخواست آب و نان خواهند کرد، آب و نانى که متعلق به فرزندان شما بوده و خداوند آنرا براى فرزندان شما قرار داده است، ولى بنى امیه آنها را از در خانهء خود رانده و از حق خود محروم خواهند ساخت.
آنگاه امام افزود:
اگر یارانى داشتم که در جنگ با دشمنان خدا با من همکارى مى کردند، هرگز خلافت را به معاویه واگذار نمى کردم، زیرا خلافت، بر بنى امیه حرام است.
⚫ مردم فریادها و تذکرات امام حسن را در بارهء انتخاب غلطشان نمی شنیدند. امام هم صلاح را در صبر و گذر زمان دید تا عملا، ناکارآمدی و نابخردی منتخب مردم، گریبانشان را بگیرد بلکه متوجه اشتباه خود بشوند لذا مجبور شد، صلحنامه را امضا کند.
👈 زمان، گذشت و امام همچنان در بارهء معاویه به مردم تذکر میداد ولی کسی گوشش به حرف حق شنوا نبود. تا اینکه امام حسن را به شهادت رساندند.
پس از ایشان امام حسین مجبور بود طبق صلحنامه عمل کند. چون از زمان دهسالهء صلحنامه باقی مانده بود و مردم هم همچنان در خواب غفلت بودند.
امام حسین همچنان در محافل بر علیه معاویه و دستگاه اموی سخنرانی و روشنگری میکرد. تا اینکه معاویه مُرد و قبل از مرگ، یزید را بجای خود نشاند.
جانشینی یزید، برخلاف صلحنامه بود و این یعنی نقض صلحنامه. ولی همچنان مردم، بر انتخاب خود پایبند بوده و سکوت کردند و فریادهای امام حسین را هم نشنیدند.
/إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫ ( ۶ )
🕌 در پیغامهای روزهای گذشته خواندیم پس از شهادت امام حسن، برادر ایشان امام حسین همچنان به صلحنامه عمل نمودند تا زمان آن پایان پذیرد.
معاویه مُرد و قبل از مرگ بر خلاف صلحنامه یزید را جانشین خود کرد و امام حسین معترض شد اما مردم او را همراهی نکردند.
یزید برای گرفتن بیعت از امام، گروهی را به سرکردگی مروان بن حکم به مدینه فرستاد تا امام را تحت فشار گذاشته و بیعت بگیرند.
بهمین دلیل، امام حسین بهمراه خانواده و یارانش برای انجام فریضهء حج، راهی مکه شد.
👈 پس چه شد که اباعبدالله تصمیم گرفتند از مکه به کوفه هجرت کنند؟ آنهم درست در زمان مناسک حج تمتع!!
👈👈 یکی از مهمترین شروط تشکیل حکومت، شرط مردمی است. تا مردم نخواهند هیچ حاکمی نمیتواند حکومت کند (مهمترین علل غیبت امام عصر، همین نداشتن شرط مردمی است).
👈 و این شرط مردمی بواسطهء هزاران دعوتنامه از طرف مردم کوفه برای اباعبدالله، فراهم شده بود و امام بدون فوت وقت آمادهء حرکت شدند.
👈 اما چرا درست در روزهای انجام مناسک حج؟
✔ هیچکس مجاز نیست عمل حج را نیمه تمام رها کند و اگر کسی احرام ببندد بر او واجب است تا پایان کار، اعمال حج را انجام دهد.
🟩 از آنجائیکه قبل از فرا رسیدن ماه ذی الحجه، نامه های فراوانی از کوفه به امام حسین رسیده و از ایشان برای تشکیل حکومت شیعی دعوت کرده بودند، لذا امام حسین هیچ تصمیمی برای انجام فریضهء حج تمتع نگرفته و احرام نبستند و آماده می شدند برای عزیمت به کوفه.
🟩 اما اینکه چرا ایشان روز هشتم ذی الحجه مکه را بسمت کوفه ترک کردند به این دلیل بود که در این ایام، همهء مسلمانانی که برای انجام فریضهء حج به مکه عزیمت کرده اند در آن سرزمین جمع هستند و امام حسین بخوبی می توانستند علل خروج از مدینه و سفر به کوفه را برای مردم بیان کنند.
و البته اینکه ایشان در آن ایام، احرام نبسته و آمادهء حج نشدند توجه مردم را بیشتر بسوی ایشان جلب کرده و همه کنجکاو شدند که پسر پیامبر چرا در همچین ایامی در مکه آمادهء حج نمیشود؟!!
✅ بخشی از خطبهء امام حسین که در هفتم ذی الحجه ایراد فرموده اند و نشان می دهد حضرت احرام نبسته و تصمیم به خروج از مکه قبل از روزهای انجام مناسک حج را داشته اند:
مرگ برای فرزندان آدم همانند گردنبند بر گردن دختران جوان است، اشتیاق من برای دیدار پدر و جدم و رفتگان خاندان، همانند اشتیاق یعقوب برای دیدار یوسف است.
گویا میبینیم درجایی که برای کشتنم مقرر شده گرگها بند بند مرا از هم جدا میکنند و فرار از آن نیست و بر بلاهای او صابریم و او اجر ما را کامل خواهد کرد پس کسی که حاضر است ایثار کند و جانش را در این راه بدهد و با ما بیاید، بداند که من فردا حرکت میکنم إن شاء الله.
( با توضیح اینکه حاجیان، روز هشتم ذی الحجه احرام می بندند و آمادهء انجام مناسک میشوند. و روز هفتم که امام حسین از مردم دعوت بعمل آوردند هنوز کسی احرام نبسته بود و می توانستند با امام، همراه شوند).
👈 و حالا در روزهای بسیار مهم هشتم و نهم و دهم ذی الحجه، جای خالی پسر پیامبر و کاروان ایشان و هزاران نفر از مردم که همراه ایشان قصد کوفه را کرده بودند بخوبی دیده میشد و این سوال که چرا اباعبدالله با خلیفه مخالف است، پررنگتر گشته و ذهنها را به خود مشغول می کرد.
💚 و اباعبدالله بعد از خواندن جانسوز دعای عرفه، بهمراه خانواده و هزاران نفر از زائران بیت الله الحرام که به دعوت امام لبیک گفتند، راهی کوفه شد.
که البته در بین راه با خبر شهادت مسلم، همهء کسانیکه با امام همراه شده بودند برگشتند و فقط خانواده و یاران ایشان که از مدینه همراه امام بودند راه را بسمت کوفه ادامه دادند.
👈👈 / اصولا چرا امام حسین خانواده را با خود برد؟
هفت علت و اثر مهم از بین تمام علل و آثار مثبت این تصمیم امام حسین را إن شاءالله فردا می خوانیم/
/إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫ ( ۷ )
🌹🌹 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ.....
بنام خداوند بخشنده مهربان. به یقین مؤمنان رستگار شدند. آنها که در نمازشان خشوع دارند. و آنها که از لغو و بیهودگى رویگردانند. و آنها که زکات را انجام مى دهند. و آنها که دامان خود را (از آلوده شدن به بى عفتى) حفظ مى کنند. مگر با همسران و کنیزانشان، که در اینصورت ملامت نمى شوند. و کسانیکه غیر از این طریق را طلب کنند، تجاوزگرند. و آنها که امانتها و عهد خود را رعایت مى کنند. و آنها که بر نمازهایشان مواظبت مى نمایند. آنها وارثانند، که بهشت برین را ارث مى برند، و جاودانه در آن خواهند ماند۱ تا ۱۱ مومنون.
اوصافی دیگر از عاشقان حسینی است.
ادامهء شرح واقعهء عاشورا.
🕌 قرار شد در پیغام قرآنی امروز، علل همراهی خانوادهء اباعبدالله را با ایشان بخوانیم.
چرا امام حسین خانوادهء خود را در مکه اسکان ندادند و همراه خود به کوفه بردند؟!
حتی اگر بحث تشکیل حکومت شیعی هم بود، می توانستند خانواده را بعدا از مکه به کوفه منتقل کنند.
حتی زمانی هم که خبر شهادت مسلم رسید، باز هم امام، خانواده را به عقب برنگرداندند.
البته پاسخ اینست که بدون حضور اباعبدالله در کنار خانواده جان آنان به خطر می افتاد.
خب، در کربلا که خطر بیشتری آنانرا تهدید می کرد، پس چه شد که آنان تصمیم به این هجرت خانوادگی گرفتند؟
👈 👈 در اینجا از بین تمام علل و آثار مثبت حضور زنان و کودکان در کاروان امام حسین، به هفت دلیل و درس اشاره می کنیم:
دلیل اول) اگر امام فقط با مردان جنگی بسوی کوفه رهسپار می شد، براحتی به او برچسب یاغی، مفسد، و خارجی می زدند و در همان اولین برخورد در بیرون کوفه او و یارانش را از بین می بردند که در اینصورت اثری از آنان در صفحهء تاریخ باقی نمی ماند، و پس از آن هم، حکومتیان بعنوان لشکر فاتح به خانوادهء امام در هر شهری که بودند(مکه یا مدینه)، حمله کرده و هر جنایت فجیعی را دربارهء آنها مرتکب میشدند.
دلیل دوم)خانوادهء امام حسین توانستند پیام رسان حادثهء کربلا باشند و در کوفه، شام، و در بین راه، اطلاع رسانی کنند که یزید، اهل بیت پیامبر را کشته و اسیر کرده. و به این ترتیب، واقعهء عاشورا را که نقطهء عطفی است در تاریخ اسلام، زنده نگه داشته و به گوش جهانیان برسانند.
اولین درس) مقاومت خانوادهء امام بر انجام واجبات الهی، احکامی را که می رفت تا مندرس شوند، زنده ساخت که از مهمترین آنها می توان اصرارشان بر حفظ حجاب، حفظ خود از نامحرمان، و جلوگیری از اختلاط زن و مرد را نام برد.
دشمن بسیار دوست داشت تا یکی از زنان حرم، زیر بار اینهمه فشار، روی خوشی نشان دهد تا آنها وسائل رفاه او را فراهم کنند و تا دنیا دنیاست آنرا فریاد بزنند. اما هرگز....
درس دوم) امام نشان داد باید خانواده را طوری تربیت کرد که برای دفاع از نهضت، حتی در شرایط سخت، در کنار هم به مبارزه برخیزند. و این محقق نمیشود مگر در سایهء تربیت کامل دینی.
خداوند در آیهء ۲۱۴ سورهء شعراء به پیامبر فرمود: و خویشان نزدیکت را هشدار ده.
و به اهل ایمان دستور داده است: خود و خانوادهء خود را از آتشی که هیزم آن مردم و سنگ است حفظ کنید. ۶ تحریم.
درس سوم) به نمایش گذاشتن قدرت روحی. امام حسین حتی در بحبوحهء جنگ، فشار دشمن، جراحت های زیاد، تشنگی، اما از زن و فرزند خود غافل نشد و همچون روزهای عادی حواسش به آنها بود. و اصلا آن شرایط سخت جنگی، امام را در برابر خانواده، بی حوصله و بی قرار نکرد. آنچنانکه نقل است آخرین دیدار او با کوچکترین سفیر کربلا، رقیهء نازنین چند دقیقه طول کشید. حتی نقل شده چند بار در میان مبارزه با افراد دشمن، بسمت خیمه ها برگشته و زنان حرم را دلداری می داد.
اگر زن و فرزند همراه ایشان نبود، چنین پیامی را نمی توانست به این زیبایی بیان کند.
درس چهارم) آموزش اینکه دفاع از کیان اسلام، زن و مرد نمی شناسد و هرکس در حد توان خود باید در این امر مهم شرکت داشته باشد.
درس و اثر پنجم) نمایاندن چهرهء واقعی دشمن.
در جنگها نباید زنان و کودکان، مورد آزار و اذیت یا کمبود امکانات قرار گیرند اما یزیدیان، زنان و کودکان امام را در معرض سخت ترین شرایط قرار دادند و حتی آب را بر آنان بستند.
/إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫ ( ۸ )
🌹🌹 الَّذِينَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِندَ اللَّهِ ۚ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَائِزُونَ....
کسانیکه ایمان آوردند، و هجرت کردند، و با مال و جانشان در راه خدا جهاد نمودند، مقامشان نزد خدا برتر است. و آنها رستگارانند. پروردگارتان آنها را به رحمتى از ناحیهء خود، و رضایت (خویش)، و باغهائى از بهشت بشارت مى دهد که در آن، نعمتهاى جاودانه دارند. همواره و تا ابد در این باغها خواهند بود، زیرا پاداش عظیم نزد خداوند است. ۲۰ و ۲۱ و ۲۲ توبه.
وصف کاروان عشق: هجرت و جهاد با مال و جان در راه خدا و کسب رضا و خشنودی او، که بالاترین مقام قرب الهی است.
ادامهء شرح واقعهء عاشورا.
🕌 امام بهمراه کاروان خود در روز دوم محرم الحرام به سرزمین نینوا رسید.
بدستور ابن زیاد، کاروان امام را در صحرای کربلا متوقف کردند، و در روز سوم محرم بدستور ابن زیاد، سپاهی متشکل از چهارهزار نفر مرد جنگی تا دندان مسلح به فرماندهی عمربن سعد ابی وقاص، در مقابل خیمه های امام خیمه زدند (امان از قلب کودکان که زود می ریزد).
پس از آن ابن زیاد که طی روزها نتوانست از امام بیعت بگیرد، برای اینکه به آنها سخت بگیرد، در روز هفتم محرم آب را بروی امام بست. تا آن لحظه سپاه عمر به سی هزار نفر رسیده بود. بسیاری از آنها همانهایی بودند که به امام دعوتنامه داده بودند (امان از اینهمه انحراف و تغییر مسیر).
روز هفتم و هشتم و نهم گذشت. شب عاشورا شد. ابن زیاد آخرین نامه را به عمر سعد نوشت.
متن نامه:
اگر حسین و اصحابش به من تسلیم شدند، آنها را بدون جنگ بفرست و اگر سر باز زدند، به آنها یورش بر تا همه را بکشی و پاره پاره کنی که مستحق آنند و وقتی حسین کشته شد، اسب بر سینه و پشتش بتاز که مستحق آنست زیرا ناسپاس و ستمکار است. گرچه پس از مرگ، اینکار زیانی به او ندارد ولی من با خود گفتم که اگر کشتمش چنان کنم. اگر نپیذیری، از لشکر، کنار شو و کار را به شمر بسپار.
پس از آن، عمر، پیغام جنگ را به امام فرستاد. او به درخواست امام، ایشان را تا فردا مهلت داد......
👈 اصولا چرا اباعبدالله راضی شدند همراهانشان که بیشتر آنها زنان و فرزندان خانوادهء ایشان بودند، اینهمه مورد ظلم و جنایت قرار بگیرند؟
مگر چه پیام مهمی باید به جهان مخابره میشد؟
مگر چه چیزی در خطر بود که از به خطر افتادن خاندان نبوت اهمیت بیشتری داشت؟
👈 و آن دین ناب محمدی بود.
⚫ دین، بیشترین مراقبان خود را از دست داده بود، و دچار انحراف شده بود، و حالا بخاطر ولنگاری اخلاقی یزید، به سرعت وارونه شد و مردم بخاطر فاصله گرفتن از قرآن و اهل بیت، براحتی به این وارونگی تن دادند.
⚫ کمتر کسی به قرآن عمل میکرد، سنت به فراموشی سپرده شده بود، اشرافی گری و دنیاپرستی و شرابخوارگی و رباخواری رواج پیدا کرده بود، فریضهء نماز کمرنگ و بدعتها گذاشته شده بود، فساد اخلاقی و بی حجابی قبحی نداشت، و مردم، حق را از باطل تشخیص نمی دادند، یا اگر تشخیص میدادند به سمت باطل گرایش داشتند، بیت المال غارت میشد، حق مظلوم داده نمیشد و ظالم، ارزشمند بود و معروف را منکر معرفی می کردند و، منکر را معروف!!
⚫ حقایق، وارونه و اسلام به خطر افتاده بود.
👈 او حتی نوزاد خود را روی دست گرفت وبرای او از دشمن طلب آب نمود؟ او که دشمن را بخوبی می شناخت و میدانست که طفل او راخواهند کشت!
ایشان برای اینکه ظلم دشمن و خباثت او را به مردم زمان خود و نسلهای آینده از جمله نسل حاضر، نشان دهد، و در واقع دشمن دین را که در همهء زمانها خصوصیات مشترکی با هم دارند، به مردم بشناساند، کودکش را در مقابل تیر دشمن قرارداد (فلسطین و صهیونیست، یمن و آل سعود، آمریکا و عراق، داعش و سوریه).
🖤 او ایستاد و یک به یک کشته شدن یارانش رانگریست سپس نوبت رسید به بنی هاشم، اول سبط اکبرش، سپس برادرها، برادرزاده ها، خواهرزاده ها، عموزاده ها، سپس سردار و علمدارش، سپس نوبت به سبط اصغرش رسید، سپس مصیبت عظمای شهادت خودش، سپس اسارت خانواده اش. او ایستاد و انقلابی عظیم خلق کرد و به ما یاد داد که در مقابل دشمن، نمیشود اعتدال داشت.
👈 مرحوم دکتر احمد بیرشک، ریاضیدان، تقویم نگار و گاهشمار ایرانی، واقعهء عاشورا را بر اساس مقاتل، زمانبندی کرده که إن شاءالله، در دو روز آینده می خوانیم.
/إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/
⚫در کربلا چه گذشت؟⚫ ( ۹ )
🌹🌹أُولَٰئِكَ يُجْزَوْنَ الْغُرْفَةَ بِمَا صَبَرُوا....
آنها هستند که در برابر شکیباییشان درجات عالى بهشت به آنان پاداش داده مى شود. و در آن، با تحیت و سلام رو به رو مى شوند. در حالیکه جاودانه در آن خواهند ماند. چه قرارگاه و محل اقامت نیکویى! ۷۵ و ۶ فرقان.
✅ مهمترین وصف عاشوراییان: شکیبایی.
شکیبایی یعنی حفظ آرامش و حفظ ثبات. یعنی تحمل، یعنی سست نشدن در راه رسیدن به هدف.
🖤کاش این واقعه حقیقت نداشت🖤
🕌 مرحوم دکتر احمد بیرشک، واقعهء عاشورا را بر اساس مقاتل، زمانبندی کرده و حدود ساعات وقایع آنروز را مشخص نموده است.
🖤چهارشنبه دهم محرم سال شصت و یک هجری قمری، مصادف با چهارشنبه بیست و یک مهر سال پنجاه و نه هجری شمسی.
حدود ۴/۴۰ اذان صبح)پس از نماز، امام برای یارانش سخنرانی کرد و آنها را به صبر و جهاد دعوت نمود.
حدود۵)به دستور امام، زنان و کودکان را در یک خیمهء بزرگ جمع کردند و پشت آنرا خندق کنده، با خار و بوته پر کرده و آتش زدند تا دشمن نتواند از پشت به خیمه حمله کند و مردان، مقابل خیمه صف آرایی کردند (نمایش غیرت).
حدود۶، طلوع آفتاب)امام رو به سپاه دشمن، خطبه ای خواند.
حدود۷)بعضی از یاران امام با کوفیان سخن گفتند. در این هنگام امام فریاد زد هل من ناصر ینصرنی؟ حر، که طی روزها مشاهدهء اوضاع کربلا، منقلب شده بود، به سرعت به ندای امام لبیک گفت و به سپاه امام پیوست.
حدود۸)اولین تیر بدستور عمرسعد به سپاه امام پرتاب شد، پس از آن تیرباران کردند که پنجاه نفر از یاران امام شهید شدند.
حدود۹)سپاه کوفه از دو جناح به سپاه امام حمله کردند، پس از ساعتی مجبور به عقب نشینی شدند و عمر دوباره دستور تیرباران داد که پنجاه نفر دیگر هم شهید شدند.
حدود۱۱)امام دستور داد یکنفر یکنفر به میدان بروید. اصحاب اجازه ندادند تا زنده اند، کسی از بنی هاشم پای به میدان گذارد.
حدود ۱۱/۵۰)لحظه شهادت حبیب بن مظاهر، موقع اذان ظهر بود. امام برای انجام فریضهء نماز، مهلت خواست و به قاعدهء نماز خوف، شکسته نماز خواندند.
حدود۱۳)حالا همهء یاران امام شهید شده اند و نوبت به بنی هاشم رسیده. اولین نفر علی اکبر، فرزند امام به میدان رفت. نقل است دویست نفر را کشت اما تشنگی امانش نمیداد، بسوی پدر آمد جرعه ای آب خواست، پدر، لبهای او را بوسید و او را به میدان راهی کرد. پس از شهادت علی اکبر، هر که از بنی هاشم که در تیربارانها شهید نشده بود، یک به یک به میدان می رفتند و مقابل دیدگان امام، پس از نبردی جانانه به شهادت می رسیدند، برادرها، برادرزاده ها، خواهرزاده ها و عموزاده ها. امام، مردان خانواده را فقط در ظرف یکساعت از دست داد.
حدود۱۴)حالا فقط امام مانده و حضرت عباس. امام، او را برای آوردن آب به سمت فرات فرستاد و..... قمر بنی هاشم، جانسوزانه به شهادت رسید.
حدود۱۵، ۳بعد از ظهر)حالا امام، کودک شیرخوارش را به میدان می بَرد تا با کشته شدن او خباثت دشمن را که در همیشهء ایام، خصوصیات مشترکی دارند به مردم زمان خودش و نسلهای آینده نشان دهد. از یزید کافر و ابن زیاد جنایتکار و شمر خبیث، تا عمر بن سعد دنیاپرست و مردمانی که بوسیلهء پول و قلمشان، هر چه توانستند بر علیه امام شوریدند. و آنان که به دلیل حماقت، امام را تنها گذاشتند و آنان که فقط کافیست کسی مزاحم نماز و روزه و حجاب آنان نباشد، مشکل مالی هم نداشته باشند، دیگر برایشان فرقی نمیکند جامعه در چه وضعی است؟ جهان اسلام با چه مشکلاتی روبروست؟ آیا اسلام در خطر است یا نه؟ 👈همینکه اسلام آنان در خطر نباشد کافیست.
⚫همهء آنان با هم، طفل امام را بر روی دست او کشتند و اینگونه این طفل، مهر حقانیت پدرش شد.
🖤😔حالا نوبت خود امام است که به میدان برود. پس از وداع جانسوز از اهل بیت، امام راهی میدان شد. ابتدا کسی حاضر به مقابله نبود، اما کم کم دور امام را گرفتند و نبرد آغاز شد. پس از ساعتی، در حالیکه امام بسیاری از سپاه دشمن را از پای در آورده بود، نیمه جان از اسب به روی زمین افتاد. در این هنگام اسب امام به خیمه برگشت و اهل خیمه بیرون آمدند. عبدالله بن الحسن علیه السلام، خود را به عمویش رساند. او یازده سال سن داشت و از یکسالگی که پدرش را به شهادت رساندند، در دامان امام حسین بزرگ شده بود. اما دشمن خبیث به او رحم نکرد و او را در آغوش امام به ضربت شمشیر به شهادت رساند. در این لحظه امام، کوفیان را نفرین کرد که: خدایا باران آسمان و روییدنی را از ایشان بگیر.
حدود۱۶)لحظهء شهادت امام نزدیک میشود.
ادامهء پیغام و شهادت امام حسین، فرداإن شاءالله.
/ عزاداریها برای امام حسین، فقط اشک ریختن نباشد. او را بشناسیم و علل قیامش را درک کنیم. و بعد از اینهمه مصیبتی که بر اماممان وارد شده، دشمنانمان را تشخیص دهیم. دشمنان ما دشمنان دین ما هستند و جای هیچگونه چشم پوشی و اغماض هم نیست.
⚫ در کربلا چه گذشت؟ ⚫ ( ۱۰ )
🌹🌹 إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ.....
به یقین کسانیکه گفتند: پروردگار ما خداوند یگانه است. سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل مى شوند که: نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتى که به شما وعده داده شده است. ما یاران و مددکاران شما در زندگى دنیا و آخرت هستیم، و براى شما هر چه دلتان بخواهد در بهشت فراهم است، و هر چه طلب کنید به شما داده مى شود! اینها وسیلهء پذیرائى از سوى خداوند آمرزنده و مهربان است. ۳۰ تا ۳۲ فصلت.
گفتگوی سفیران پروردگار است با کاروانیان عشق.
🕌 عصر عاشورا، شهادت امام حسین.
قبلا عذرم را بخاطر بیان بعضی از جزئیات بپذیرید ⚫
حدود ۱۶)شمار زیادی از سپاه دشمن به دست امام حسین علیهالسلام به هلاکت رسیدند. بسیاری از دلاوران و جنگاوران سپاه یزید سرنگون شدند و دیگر کسی جرئت به میدان آمدن نداشت.
امام حسین علیهالسلام در حالیکه در اثر شدت مبارزه و گرما و تشنگی، ضعیف و ناتوان شده بود، لحظهای ایستاد تا کمی استراحت کند؛ ناگهان، سنگی به پیشانی مبارکشان خورد. لباس خود را بالا زد تا خون صورتش را پاک کند، تیری سه شعبه از کمان حرمله، سینه مبارکشان را شکافت. آنگاه، سپاهیان عمر بن سعد توانستند با تیر و نیزه از هر طرف امام را مورد حمله قرار دهند..
🖤امام از اسب بر زمین افتاد. مدتی نسبتاً طولانی بر زمین کربلا بود، در حالیکه در خون خود میغلتید. کسی جرئت نزدیکشدن به او را نداشت (امان از دل زینب)، اما یک نفر، اشقی ترین اشقیاء، شمر ملعون توانست به پیکر نیمه جان امام، نزدیک شود. به ایشان رسید، زانو بر سینهء امام گذاشت، امام به چشمان او نگاه کرد، جهل و گمراهی در چشمانش موج میزد، امام او را به توبه و بازگشت بسوی خدا دعوت کرد، شکوه چشمان امام، شمر را گرفت. می گویند او نتوانست کار را تمام کند و بلند شد، و سنان بن انس، خبیث تر از شمر، به گودال آمد. از ترس اینکه مبادا شکوه چشمان امام، او را هم بگیرد، سر مبارک را بسمت خود کشید و از پشت، سر را برید (یاالله).
🖤سوزناکتر از آن اینست که قبل از لحظهء شهادت با گوشهء چشم خیمه ها را نگاه کرد و سپاه وحشی دشمن را دید که به آنها یورش بردند.
دو نفر، روز عاشورا ذبح شدند، یعنی زنده سر بریده شدند، امام حسین و طفل شیرخوارش. گردن کوچک این نوزاد، نتواست تیر سه شاخهء دشمن را تحمل کند و سر از بدنش جدا شد(در آغوش پدر !!!)
حدود ۱۷) امام، شهید شد. لباس او را غارت کردند، عمر ملعون، داوطلب طلبید برای تاختن بر بدن مطهر امام. گفته اند ده نفر که همگی حرام زاده بودند، داوطلب این عمل شنیع شدند. آنقدر بر بدن امام با اسب تاختند که سینه و پشت بدن، نرم شد (یاالله).
پس از آن، عمر لعنت الله علیه، دستور حمله به خیمه ها را صادر کرد. زبان از گفتن عاجز است، حتی نمیتوان به آنچه بر آنان گذشت فکر کرد. روی سنگها و تیغهای بیابان، به دنبال آنان می دویدند و آنانرا کتک می زدند، چادرهایشان را میکشیدند و آنانرا بر زمین می انداختند. خیمه هایشان را غارت کرده و به آتش کشیدند. این غارت و یورش وحشیانه به جمعی زن و کودک تشنه و گرسنه و مصیبت دیده و بی پناه، ساعتی بطول انجامید. پس از آن، عمر دستور توقف غارت را داد و زنان و کودکان را در خیمه ای جمع کردند. خیمه ای در کنار اجساد بدون لباس و بدون سر عزیزانشان. زنان و کودکان، خسته، مصیبت دیده و غمزده، غارت شده و تشنه، هراسان و لرزان، صورتها تفدیده، بدنها زخمی و تبدار، قلبها در طپش؛ حالا در تاریکی شب، در خیمه ای کنار هم و نزدیک اجساد عزیزانشان نشسته اند. حقیقتاً نمیتوان تصور کرد.
غریبانه ترین و سخت ترین شبی که روزگار به خود دیده. نه پیش از آن بوده و نه بعد از آن خواهد بود.
آنشب را به صبح رساندند. عمر ملعون، تا ظهر مشغول دفن اجساد لشکرش بود. پس از آن، زنان و کودکان را به زنجیر کشید و بعضا بر شترهای بدون جهاز سوار کرد با پای برهنه بر سنگهای داغ صحرای کربلا از بین اجساد عزیزانشان، آنها را عبور داد و به سمت کوفه برد. کسی جرئت نداشت به سمت اجساد برود وگرنه با تازیانه به جانش می افتادند.
مصیبت عظمایی که تاریخ بشریت به خود ندیده و نخواهد دید.
آنان اینهمه مصیبت کشیدند تا آخرین و کاملترین کلام خدا را برای بشریت حفظ کنند. همهء انسانها، همهء مسلمانها و همه شیعیان، مدیون آنان هستیم.
یازدهم محرم، کاروان اسرا به کوفه رسید.
/إن شاءالله هر روز ساعت ۱۶ یک پیغام قرآنی در کانال قرار میگیرد/