⚫ منافق ⚫
🌹🌹إِذْ يَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ غَرَّ هَٰؤُلَاءِ دِينُهُمْ ۗ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ.
و هنگامى را که منافقان، و بیمار دلان مى گفتند: این گروه (مسلمانان) را دینشان مغرور ساخته است. (آن منافقان نمى دانستند که) هر که بر خدا توکل کند، (پیروز مى گردد). خداوند توانا و حکیم است. ۴۹ انفال.
👈 با توضیح اینکه منافقان، کسانی هستند که در ظاهر ایمان به اسلام دارند و در جمع مومنین قرار دارند لذا تشخیص آنان از مومنین کار آسانی نیست مگراینکه عملکردشان بر نفاقشان شهادت دهد.
تفسیر: زمانیکه مسلمانان با تجهیزاتی کمتر از دشمن، در مقابل او می ایستند و آمادهء جهاد میشوند، عده ای در جمع آنان از روی ضعف و خودحقیر بینی، گلایه می کنند که مسلمانان چگونه میتوانند در مقابل تجهیزات جنگی دشمنان مقاومت کنند و پیروز شوند؟!! آنها به ایمان خود مغرور شده اند!!
■ این معترضان در آیهء فوق، با نام منافق و بیماردل معرفی شده اند.
🍃 اما خداوند بلافاصله در همین آیه پاسخ آن بیماردلان را داده است که هرکه توکلش بر خدا باشد پیروز است چون خداوند، توانا و حکیم است.
🍃 👈 خداوند هرگز خلاف وعده هایش عمل نمیکند و هر وعده ای داده حتما و قطعا محقق خواهد شد. نباید کمترین شک و تردیدی به دل راه دهیم.
⚫ بله، صدالبته که اگر سست شویم و دست از مقاومت بکشیم، راه برای دشمن باز شده و پیروزیهایی هم بدست می آورد.
👈 در جنگ احد که عده ای از مسلمانان دچار شک شدند و گفتند پس وعدهء پیروزی خداوند چه شد؟!!
خداوند به آنها چه فرمود؟
🌹وَلَقَدْ صَدَقَكُمُ اللَّهُ وَعْدَهُ إِذْ تَحُسُّونَهُم بِإِذْنِهِ.....
خداوند، وعده خود را به شما، (درباره پیروزى بر دشمن) تحقّق بخشید. در آن هنگام که دشمنان را به فرمان او، به قتل مى رساندید. تا اینکه سست شدید. و در کار (حفظ سنگرها) به نزاع پرداختید. و بعد از آنکه خداوند آنچه را دوست مى داشتید (از غلبه بر دشمن) به شما نشان داد، نافرمانى کردید. بعضى از شما، خواهان دنیا بودند. و بعضى خواهان آخرت. سپس خداوند شما را از غلبه بر آنان بازگرداند. (و پیروزى شما به شکست انجامید) تا شما را بیازماید. و او شما را بخشید. و خداوند نسبت به مؤمنان، داراى احسان و بخشش است. ۱۵۲ آل عمران.
■ بیش از هزار سال است که میخواهند اسلام و قرآن را نابود کنند. چه تلاشها که نکرده اند، چه پولها که خرج نکرده اند، چه خسارتها که به جان نخریده اند اما آیا پیروز شده اند؟
🟢 هرگز.
شاید صدماتی وارد کرده باشند اما به برکت مقاومت و ایستادگی مومنین، درخت اسلام هرروز تنومندتر و قدرتمندتر شده است.
👈 ما هرگز تسلیم دشمن نخواهیم شد و هرگز دست سازش به او نخواهیم داد حتی اگر عده ای خلاف این را بخواهند.
به یاری خداوند سبحان، پرچم اسلام را که پدران و مادران ما با رهبری امام خمینی برافراشتند، ما با رهبری امام خامنه ای بر قله های جهان برافراشته خواهیم کرد و در تحقق وعدهء بزرگ خداوند، نقش و سهم شایسته ای خواهیم داشت.
🌹هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ.
او کسى است که پیامبرش را با هدایت و آیین حق فرستاد، تا آنرا بر همهء آیین ها پیروز گرداند، هر چند مشرکان ناخشنود باشند. ۳۳ توبه.
🌹هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا.
او کسى است که پیامبرش را با هدایت و دین حق فرستاده تا آنرا بر همهء ادیان پیروز کند. و کافیست که خدا گواهِ (این موضوع) باشد. ۲۸ فتح.
🌹هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ.
او کسى است که پیامبر خود را با هدایت و دین حق فرستاد تا او را بر همه ادیان غالب سازد، هرچند مشرکان ناخشنود باشند. ۹ صف.
⚫ منافق ⚫
🌹🌹إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِندَ اللَّهِ الَّذِينَ كَفَرُوا فَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ.
به یقین، بدترین جنبندگان نزد خدا، کسانى هستند که کافر شدند و (به هیچ وجه) ایمان نمى آورند. ۵۵ انفال.
تفسیر: وقتی فرموده کسانیکه کافر شدند، پیداست یا مسلمانانی هستند که از ایمان برگشته اند.... و یا اهل کتاب که ابتدا اسلام را قبول داشته اند و بعدا با آن دشمن شده اند.
بهرحال اینان نزد خداوند، بدترین موجودات هستند.
👈 آنگاه در ادامه، برای معرفی بیشتر آنان، بدترین خصوصیت آنها را بیان فرموده است:
🌹الَّذِينَ عَاهَدتَّ مِنْهُمْ ثُمَّ يَنقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِي كُلِّ مَرَّةٍ وَهُمْ لَا يَتَّقُونَ.
همان کسانیکه از آنها پیمان گرفتى. سپس هر بار عهد و پیمان خود را مى شکنند. و (از پیمان شکنى و خیانت) پرهیز ندارند. ۵۶ انفال.
■■ بدترین جنبندگان نزد خدا کسانی هستند که عهد و پیمانی منعقد میکنند ولی به آن پایبند نیستند، آنرا پاره میکنند، از آن خارج ميشوند، و یا به مفاد آن عمل نمی کنند.
👈 سپس در آیهء بعد، تکلیف را در مقابل عهدشکنان روشن فرموده است:
🌹فَإِمَّا تَثْقَفَنَّهُمْ فِي الْحَرْبِ فَشَرِّدْ بِهِم مَّنْ خَلْفَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ.
اگر آنها را در (میدان) جنگ بیابى، آنچنان به آنها حمله کن که گروهى که پشت سر آنها هستند، پراکنده شوند. شاید متذکر گردند (و عبرت گیرند)! ۵۷ انفال.
■ 👈 پدر نامشروع، پشت سر فرزند نامشروع.....
عهدشکن، پیمان شکن، متجاوز، جنایتکار، حمله کننده......
✔ بهترین پاسخی را که به مخالفان جنگ با صهیونیست و به آنها که ترجیح داده اند در برابر تجاوز آنها به خاک کشورمان سکوت کنند میتوان داد، سخنان حضرت نوح نبی است به قومش 👇👇👇
🌹وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ نُوحٍ إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ.....
سرگذشت نوح را بر آنها بخوان. در آن هنگام که به قوم خود گفت: اى قوم من! اگر موقعیت من و تذکراتم نسبت به آیات الهى، بر شما سنگین (و سخت) است، (هر کارى از شما ساخته است بکنید). من بر خدا توکّل کرده ام! (شما اگر مى توانید) توانایى خود و معبودهایتان را جمع کنید. سپس هیچ چیز از امورتان بر شما پوشیده نماند. (و تمام جوانب کارتان را در نظر بگیرید)، سپس به حیات من پایان دهید، و (لحظه اى) مهلتم ندهید! (اما کارى از شما ساخته نیست). ۷۱ یونس.
👈 و آنگاه به صراحت فرموده است در برابر کسانیکه حتی احتمال میدهیم که از پیمان خارج شوند چگونه باید عمل کنیم:
🌹وَإِمَّا تَخَافَنَّ مِن قَوْمٍ خِيَانَةً فَانبِذْ إِلَيْهِمْ عَلَىٰ سَوَاءٍ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْخَائِنِينَ.
و هرگاه (با ظهور نشانه هایى) از خیانت گروهى بیم داشته باشى بطور عادلانه پیمان با آنها را لغو کن. زیرا خداوند، خائنان را دوست نمى دارد. ۵۸ انفال.
🍃 👈 فرموده اگر نشانه های خیانت را در طرف مقابل برای عهدشکنی دیدی، از پیمان خارج شو اما عادلانه.
✔ پس تکلیف در برابر کسیکه بطور کامل عهد را شکسته، روشن شد.
👈 البته که ما ادعای خسارت داریم... چون طرف مقابل پس از اینکه به خواسته هایش رسید، و قبل از اینکه خود به تعهداتش عمل کند، پیمان را بصورت یکطرفه لغو کرد.....
ولی هرگز حاضر به بازگشت به عهدی نیستیم که طرف مقابل خیانت کرده و با وحشیگری، بکلی از آن خارج شده است.
⚫ منافق ⚫
🌹🌹 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ...
اى کسانیکه ایمان آورده اید! آیا شما را به تجارتى (پرسود) راهنمایى کنم که شما را از عذاب دردناک رهایى مى بخشد؟! ۱۰ صف.
تفسیر: خداوند از مومنین سوال میکند که آیا معامله ای پرسود به شما معرفی کنم؟
سپس فورا در آیهء بعد، بدون اینکه منتظر پاسخ مومنین شود، به معرفی این معاملهء پرسود پرداخته.
برخلاف آیات دیگر قرآن که وقتی سوالی از انسان می پرسد، پاسخ او را هم بیان می نماید، اما در اینجا پاسخی از مومنین نفرموده، بخاطر اینکه پاسخ این سوال آنقدر بدیهی است که نیاز به بیان ندارد!
👈 چه کسی حاضر است بگوید خیر، نمیخواهم معاملهء پرسودی را به من معرفی کنید؟!!
👈 آیهء بعد، معرفی این معاملهء پرسود:
🌹 تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنفُسِكُمْ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ.
به خدا و پیامبرش ایمان آورید و با اموال و جانهایتان در راه خدا جهاد کنید. این براى شما بهتر است اگر بدانید. ۱۱ صف.
✅ دعوت به ایمان و جهاد.
ایمان به خدا و پیامبر؛ و جهاد مسلحانه و جنگ نرم.
و اگر مى بینیم جهاد با مال، مقدم داشته شده، بخاطر این نیست که از جهاد با جان مهمتر است، بلکه بخاطر اینست که مقدمهء آن محسوب مى شود. چرا که ابزار جهاد از طریق کمک هاى مالى فراهم مى گردد.
👈 👈 👈 تا اینجا سه رکن اساسى از ارکان این تجارت بزرگ و بى نظیر مشخص شد:
خریدار، خداست.
فروشنده، انسان هاى با ایمان.
و متاع، جانها و اموالشان است.
👈 در آیهء بعد، حاصل این معامله را بیان فرموده است، که در مقابل ایمان و جهاد چه چیزی دریافت میکنیم و چه سود فراوانی به ما عطا می فرماید؟
🌹 يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي...
(اگر چنین کنید) گناهانتان را مى بخشد و شما را در باغهایى بهشتى داخل مى کند که نهرها از پاى درختانش جارى است و در (قصرها و) مسکنهاى پاکیزه در باغهاى جاویدان بهشتى جاى مى دهد. و این رستگاری عظیم است. ۱۲ صف.
✔ در مرحلهء پاداش اخروى، نخست، به سراغ آمرزش گناهان مى رود، چرا که بیشترین ناراحتى فکر مومن برای سفر به آخرت، از گناهان است.
🍃 👈 سوالی که در اینجا مطرح میشود اینست که آیا منظور از بخشیده شدن گناهان، حق الناس نیز هست؟
در پاسخ باید گفت بله، چون آیه، عمومیت دارد.
👈 👈 نکتهء مهمی که در این رابطه میتوان به آن اشاره کرد اینست که:
اگر حق الناسی بر ذمهء ما هست که شرایط عذرخواهی از ستمدیده را نداریم، مثلا او فوت شده یا حاضر به بخشش ما نیست، در این شرایط میتوانیم برای طلب عفو و جبران حق الناسی که بر گردنمان است به پیشگاه خدا رجوع کرده و نظر او را جلب کنیم که اگر خدا حق الناس ما را بخشید، خودش آنقدر به ستمدیده عطا میکند تا او راضی شود.
👈 👈 👈 بنا به این آیات، آن راهی که برای جبران حق الناس میتوانیم در پیشگاه خدا انجام دهیم تا بدون برو برگرد، همهء آنچه از حق الناس بر ذمهء ما است بخشیده شود، جهاد با مال و جان در راه خداست (دقت کنیم).
👈 سپس علاوه بر پاداشهایی که بیان شد، موهبت دیگری را به مومنان جهادگر معرفی می فرماید:
🌹 وَأُخْرَىٰ تُحِبُّونَهَا ۖ نَصْرٌ مِّنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ.
و (موهبت) دیگرى که آنرا دوست دارید (به شما مى بخشد) و آن یارى خداوند و پیروزى نزدیک است. و مؤمنان را (به این پیروزى بزرگ) بشارت ده! ۱۳ صف.
🟢 جملهء نَصْرٌ مِنَ اللّهِ وَ فَتْحٌ قَرِیبٌ، معنى وسیع و گسترده اى دارد، و بشارتى است به همهء مومنین، از مومنین عصر پیامبر الی ابد.
و فرموده این پیروزی را به مومنین بشارت ده. یعنی اینکه مومنین بر این پیروزی اطمینان کامل داشته باشند و به آن شک نکنند.
🍃 💚 مفهوم کلی این آیات اینست که خداوند، در ازای مال و جانی که خود به انسان عطا فرموده، پاداشی عظیم که مغفرت الهی و بهشت و همهء مواهب آنست عطا میکند.
🍃 💚 یعنی خداوند به انسان سرمایه داده، سپس فرموده اگر این سرمایه را در راه من هزینه کنید چندین برابر بلکه خارج از تصور بازپس خواهید گرفت!!
💚 💚 عجب معاملهء پرسودی!!
■ در این میان اگر کسی در شرایط جهاد در راه خدا قرار داشته باشد و با آن مخالفت کند، یا ایمان ندارد یا منافق است و یا آنقدر ایمانش ضعیف است که ترس بر او غالب شده و یا دنیاطلبی مانع جهاد اوست. ■
🟢🟢🟢 در جهانی که بی قیدی در آن موج میزند، بیش از هر زمانی به معنویت نیاز است.
نیروهای شرور و سرکش، اوج گرفته و تمام تلاش خود را برای تسخیر ایمان و پاکی در میان انسانها بکار گرفته اند......
چرا ما تلاش نکنیم؟!!
در ارتقاء سطح ایمان خود و دیگران بکوشیم. از عزیزانمان شروع کنیم، با مهربانی و با محبت.
در این میان کیفیت عبادات را بالا ببریم.
نماز اول وقت.....
قرائت قرآن روزانه حتی به اندازهء صفحه ای.....
حضور در مسجد....
رعایت ادب و مهربانی....
خواندن دعاهای سفارش شده....
دعای عهد، دعای عهد، دعای عهد....
دعای کمیل....
زیارت عاشورا....
اذکار بینهایت نافذ....
خداوند را با نامهای زیبایش صدا بزنیم....
در خلوت خود و خداوند سبحان اشک بریزیم....
در این میان بیش از هر عبادتی، عبادات شب مؤثر است....
⚫ منافق ⚫
🌹وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ فَإِذَا أُوذِيَ فِي اللَّهِ جَعَلَ فِتْنَةَ النَّاسِ كَعَذَابِ اللَّهِ وَلَئِن جَاءَ نَصْرٌ مِّن رَّبِّكَ لَيَقُولُنَّ إِنَّا كُنَّا مَعَكُمْ ۚ أَوَلَيْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِمَا فِي صُدُورِ الْعَالَمِينَ.
و بعضى از مردم کسانى هستند که مى گویند: به خدا ایمان آورده ایم، اما هنگامیکه در راه خدا آزار مى بینند، آزار مردم را همچون عذاب الهى مى شمارند (و از آن وحشت مى کنند). ولى هنگامیکه پیروزى از سوى پروردگارت (براى شما) فرا رسد، مى گویند: ما هم با شما بودیم (و در این پیروزى شریکیم). آیا خداوند به آنچه در سینه هاى جهانیان است آگاه تر نیست؟! ۱۰ عنکبوت.
تفسیر: خداوند در این آیه پیرامون منافقان سخن گفته می فرماید: بعضى از مردم اظهار ایمان مى کنند، اما در برابر فشار دشمن، تحمل و استقامت به خرج نمى دهند، هنگامیکه در مسیرِ الله تحت فشار و آزار قرار بگیرند، از ایمان به کنار می روند و فشار دشمنان را همچون عذاب الهى مى شمرند (و از آن سخت وحشت مى کنند).
👈 آیا اینها گمان مى کنند، خدا از اعماق قلبشان با خبر نیست؟ آیا خداوند به آنچه در سینه هاى مردم جهان است از همه آگاه تر نمى باشد ؟ (أَوَ لَیْسَ اللّهُ بِأَعْلَمَ بِما فِی صُدُورِ الْعالَمِینَ).
🌸 یک نکتهء مهم:
👈 در این آیه از مجازات الهى، تعبیر به عذاب مى کند، و از آزارهاى مردم، تعبیر به فتنه. یعنی آزارهاى دشمن و مخالفان، در حقیقت عذاب نیست، بلکه آزمایش است و وسیلهء تکامل براى انسان، و به این ترتیب، به آنها تعلیم مى دهد که این دو را با هم مقایسه نکنید، و با این بهانه که مخالفان، شما را آزار مى کنند، دست از ایمان خود بر ندارید، که این جزئى از برنامهء کلى امتحان در این دنیاست.
■ 👈 پس یکی از نشانه های منافق اینست که وقتی در مقابل آزار دشمن قرار می گیرد، سست شده و تن به ذلت می دهد ولی اگر شرایط برای مومنین مناسب باشد و بسمت رشد و پیشرفت، می گوید من با شما هستم.
👈 سپس به مومنین اطمینان خاطر می دهد که:
🌹وَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْمُنَافِقِينَ.
مسلّماً خداوند مؤمنان را مى شناسد، و به یقین منافقان را (نیز) مى شناسد. ۱۱ عنکبوت.
🌼 آزمایش الهی یعنی دو یا چند مسیر در پیش رو داریم که باید تشخیص دهیم کدامیک مسیر الی الله است.
این آزمایش بصورت خُرد در زندگی روزمره و در ارتباط با دیگران است و بصورت کلان در سطح جامعه و جهان.
اگر تشخیص برایمان سخت بود باید با کسانیکه آگاهی و علم لازم را دارند مشورت کنیم و از خداوند یاری بجوئیم، توکل کنیم و اعتماد داشته باشیم به وعده های خداوند سبحان 🌼
🌺 تقویم ماه بزرگ رجب:
🍃 روز اول: ولادت امام محمد باقر در سال۲۱۲ هجری قمری.
🍃 روز سوم: شهادت امام علی النقی در سال ۲۵۴ هجری قمری.
🍃 روز دهم: ولادت امام محمد تقی.
🍃🌸 روز سیزدهم: روز ولادت امیر مومنان، علی علیه السلام که ۱۲ سال قبل از بعثت رسول گرامی اسلام در داخل کعبه چشم به جهان گشود.
🍃 روز پانزدهم: شهادت حضرت زینب.
🍃 روز هجدهم: وفات جناب ابراهیم، فرزند رسول گرامی اسلام.
🍃 روز بیست و پنجم: شهادت امام موسی کاظم در سال ۱۸۳ هجری قمری.
🍃 روز بیست و ششم: وفات حضرت ابوطالب.
🍃🌸 و روز بیست و هفتم: روز بزرگ بعثت پیامبر خاتم صلوات الله علیه.
🌼 ماه رجب، ماه خداست. ماه شعبان، ماه پیامبر است و ماه رمضان، ماه امت.
ماه رجب را به استغفار و ذکر سپری کنیم.
✨ أین الرجبیون ✨
🌺 برای امشب، شب اول ماه رجب المرجب، به خواندن یک نماز دو رکعتی بعد از نماز عشاء سفارش شده ایم با این کیفیت:
در رکعت اول، یک مرتبه حمد، یک مرتبه الم نشرح، سه مرتبه توحید.
در رکعت دوم، یک مرتبه سوره های حمد، الم نشرح، توحید، فلق و ناس.
پس از سلام بگوید لا اله الا الله و سی مرتبه صلوات.
اقبال، ص۶۲۹.
التماس دعا.
💚 تبریک میلاد باسعادت آقا امام محمد باقر علیه السلام 💚
هفت حدیث از آقا امام باقر:
🌸تو را به پنج چیز سفارش میکنم: اگر مورد ستم واقع شدی ستم مکن، اگر به تو خیانت کردند خیانت مکن، اگر تکذیبت کردند خشمگین مشو، اگر مدحت کردند شاد مشو، و اگر نکوهشت کردند، بیتابی مکن.
بحارالانوار، ج ۷۵، ص۱۶۷.
🌸 خداوند دوست ندارد که مردم در خواهش از یکدیگر اصرار ورزند، ولی اصرار در خواهش از خودش را دوست دارد.
اصرار به معنی تکرار.
بحارالانوار، ج۷۵، ص ۱۷۳.
🌸 از سستی و بی قراری بپرهیز، که این دو، کلید هر بدی میباشند، کسیکه سستی کند، حقی را ادا نکند، و کسیکه بی قرار شود، بر حق صبر نکند.
بحارالانوار، ج۷۵، ص۱۷۵.
🌸 تواضع، راضی بودن به نشستن در جایی است که کمتر از شأنش باشد، و به هر که رسیدی سلام کنی، و جدال را هر چند حق با تو باشد، ترک کنی.
بحارالانوار، ج۷۵، ص۱۷۶.
🌸 خداوند عزوجل از میان بندگان مؤمنش آن بندهای را دوست دارد که بسیار دعا کند، پس بر شما باد دعا در هنگام سحر تا طلوع آفتاب، زیرا آن، ساعتی است که درهای آسمان در آن هنگام باز گردد و روزیها در آن تقسیم گردد و حاجتهای بزرگ بر آورده شود.
کافی، ج ۲، ص۴۷۸.
🌸 هر چشمی روز قیامت گریان است، جز سه چشم: چشمی که در راه خدا شب را بیدار باشد، چشمی که از ترس خدا گریان شود، و چشمی که از محرمات الهی و گناهان بسته شود.
کافی، ج ۲، ص۸۰.
🌸 از دشمنی بپرهیزید، زیرا فکر را مشغول کرده و مایه نفاق میگردد.
بحارالانوار، ج ۲، ص۳۰۱.
امروز، روز نماز است 💚
🌸 نماز اول هر ماه....
🌸 نماز روز اول ماه رجب....
🌸 که مقارن هستند با نماز لیلة الرغائب....
✨ برنامه ریزی کنیم تا إن شاءالله بتوانیم تمام عبادات این روز و شب، و تمام اذکار و عبادات ماه بزرگ رجب را انجام دهیم که جهان بشدت به نیروهای معنوی نیاز دارد.
✨ إن شاءالله نمازها را در پیغامهای بعدی ارسال میکنم.
💚 همه و ما را دعا کنید.
🌺 أین الرجبیون 🌺
👈 نماز روز اول ماههای قمری:
دو رکعت نماز با این کیفیت:
در رکعت اول، بعد از حمد، ۳۰ مرتبه سورهء توحید.
و در رکعت دوم، بعد از حمد، ۳۰ مرتبه سورهء قدر.
🌼 سپس دعای ارزشمندی که مشتمل است بر آیات کلام الله:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا، كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلّا هُوَ، وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ، يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ، وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْراً، مَا شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلّا بِاللَّهِ، حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ، وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ، إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ، لا إِلَهَ إِلّا أَنْتَ، سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ، رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْداً، وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ.
زادالمعاد، ص ۴۶۲.
🌺 نماز روز اول ماه شریف رجب که در روز پانزدهم و روز آخر تکرار میشود 🌺
ده رکعت نماز، هر دو رکعت به یک سلام.
با این کیفیت:
در هر رکعت، یک مرتبه حمد و سه مرتبه توحید و سه مرتبه کافرون. سپس دستها را رو به آسمان بالا برده و می گوییم:
لا اله الا الله وَحدَه لا شَریکَ لَهُ المُلکُ و لَهُ الحَمد، یُحی وَ یُمیت و هوَ حَیُّ لا یَموت، بِیَدِهِ الخَیر، و هوَ علی کُلِ شیءِِ قدیر.
اللهم لا مانِعَ لِما أعطَیتَ وَ لا مُعطِیَ لِما مَنَعتَ و لا یَنفَعُ ذَالجَدِّ مِنکَ الجَد.
سپس دستها را بصورت می کشیم.
💫 نبی مکرم اسلام، این نماز را به سلمان آموختند و فرمودند هر زن و مرد مومنی که این سی رکعت را بجا آورد، خداوند گناهانش را بیامرزد و پاداش روزهء تمام ماه را به او بدهد و برگهء عبور از صراط را به او عطا کند.
اقبال، ص ۶۸۲ 💫
✨ أین الرجبیون ✨
🌸 هر شب دو رکعت نماز بین مغرب و عشاء با این کیفیت بخوانیم:
در هر رکعت بعد از حمد، سه مرتبه سورهء کافرون و یک مرتبه توحید که تا آخر ماه رجب جمعا میشود شصت رکعت.
بعد از نماز بگوییم:
لا اله الاالله، وَحدَهُ لا شَریکَ لَه، لَهُ المُلکُ و لَهُ الحَمد، یُحیی وَ یُمیت،و هو حَیُُّ لا یَموت، بِیَدِهِ الخَیر، و هو علیَ کُلَّ شَیءِِ قدیر، و إلَیهِ المَصیر، و لا حَولَ و لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ العَلیِ العَظیم، اللهم صل علی محمد النبیِّ الأُمّیِّ و آله.
🌺 أینَ الرَّجَبیّون 🌺
لیلة الرغائب یعنی شبی که بخاطر پاداشها و فضیلتهای فراوانی که دارد، مورد میل و رغبت فراوان است. میل و رغبت فراوان برای طاعت و عبادت خدا.
👈 چرا گفته شده امشب شب استجابت خواسته هاست؟
زیرا خداوند فرمود:
🌹🌹وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ.
پروردگار شماگفته است: مرا بخوانید تا (دعاى) شما را اجابت کنم. به یقین کسانیکه از عبادت من تکبّر می ورزند بزودى با ذلّت وارد دوزخ مى شوند. ۶۰ غافر.
یعنی کسیکه از عبادت خدا تکبر دارد، امید نداشته باشد که خواسته هایش مستجاب شود.
اما امشب شبی است که پروردگار را با میل و رغبت و بدون تکبر و غرور عبادت می کنیم پس امیدوار باشیم خواسته هایمان را مستجاب کند.
و چون تسلیم فرمان خداییم، زمان و شکل استجابت دعاهایمان را به صلاحدید او می سپاریم حتی اگر زمان آن روز قیامت باشد.
🌸🌸 پیامبر بزرگوار اسلام در بیان اعمال این شب مهم فرموده اند:
روز پنجشنبهء اول ماه را روزه می گیری و چون شب فرا رسید، میان نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز می خوانی. هر دو رکعت به یک سلام.
با این کیفیت:
در هر رکعت، یک مرتبه سورهء حمد، سه مرتبه سورهء قدر، و دوازده مرتبه سورهء توحید.
پس از اتمام نماز، هفتاد مرتبه می گویی:
اللهم صل علی محمد النبی الاُمّی.
آنگاه به سجده می روی و هفتاد مرتبه می گویی:
سُبّوحُُ قُدّوس رَبُّ المَلائِکَةِ والرّوح.
سپس سر از سجده برمیداری و هفتاد مرتبه می گویی:
رَبِّ اغفِر و ارحم و تَجاوَز عَمّا تَعلَم، إنَّکَ أنتَ العَلیُّ الأعظم.
آنگاه حاجات خود را طلب میکنی و آرزوهایت را بیان می نمایی.
🌸 پیامبر در بیان فضیلت این اعمال فرموده اند:
کسیکه این نماز را بخواند، خداوند گناهانش را بیامرزد، و در قیامت، هفتصد تن از خاندانش را شفاعت کند، و این نماز را در شب اول قبر با چهره ای زیبا و گشاده رو و با زبانی فصیح و گویا بسوی قبر او می فرستد و این چهرهء نیکو می گوید:
ای حبیب من! بر تو بشارت باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی.
متوفی از او می پرسد: تو کیستی؟ من تا کنون چنین چهرهء زیبایی ندیده بودم.
آن چهره می گوید: من پاداش آن نمازی هستم تو در فلان شب بجا آوردی. من امشب به نزد تو آمدم تا مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو مرتفع سازم، و کنارت باشم تا زمانیکه همگی روز رستاخیز برخیزند و در عرصهء قیامت بر سرت سایه افکنم.
اقبال، ص ۶۳۲.
و چون شب جمعه است، شب دعای کمیل و شب زیارتی آقا اباعبدالله هم هست 🌸
✨ همه و ما را دعا کنید ✨