✅نمونههایی تلخ
🔻بد نیست بدانیم گاهی حقایقی وجود دارند که در مسائل روزمرهٔ زندگی اتفاق میافتد و قبولکردن آن به تلخی حقیقت دینپذیری نیست و در درجهٔ پایینتر قرار دارد؛ مانند نزاعهایی که بین مردم در خریدوفروش ایجاد میشود یا اختلافاتی که بین زن و شوهر رخ میدهد.
🔹در اینگونه نزاعها، معمولاً مردم بدون اینکه به دنبال پیروی از حق باشند و به آن اعتراف کنند، فقط از خود یا نزدیکانشان طرفداری میکنند؛ تا جایی که گاهی حق را میفهمند و میدانند که حق با طرف مقابل است، اما حاضر به پذیرفتن آن نیستند.
🔸رسول گرامی اسلام«صلیاللهعلیهوآله» در این باره به ابوذر فرمودهاند: «قُلِ الحَقَّ وَ إِن کانَ مُرّاً»؛ حق را بگو و به آن اعتراف کن؛ اگرچه برای تو تلخ باشد.
👈پس حقگویی و حقپذیری کاری بسیار دشوار است و صبر فراوان میطلبد؛ ضمن اینکه صبوریکردن برای آن نیز بسیار تلخ است.
@abolhasanmahdavi
✅آخرین وصیت چند معصوم«علیهمالسلام»
🔻به طور معمول، جملاتی که بزرگان در آخرین لحظات عمرشان به عنوان وصیت بر زبان جاری میسازند، حاصل عمرشان است که در آن فرصت مغتنم، آن را به دیگران منتقل میکند؛ بهخصوص اگر گویندهٔ آن جملات، امامان معصوم«علیهمالسلام» باشند که به همهٔ اسرار عالَم آگاهاند.
🔹امام باقر«علیهالسلام» میفرمایند:
وقتی زمان شهادت پدرم حضرت سجاد«علیهالسلام» رسید، پدرم مرا به سینهٔ خود چسبانیدند و فرمودند:
فرزندم، تو را وصیت میکنم به همان وصیتی که پدرم امام حسین«علیهالسلام» در آخرین لحظات عمر خود به من فرمودند. ایشان نیز گفتند: این همان وصیتی است که پدرم امیرالمومنین«علیهالسلام» به من فرمودند و آن وصیت این است: «اصبِر عَلَی الحَقِّ وَ إن کانَ مُرّاً»؛ بر حق پافشاری کن و صبور باش؛ هرچند تلخ باشد.
🔸البته جاریکردن این مطالب بر زبان بسیار آسان است؛ اما انجامدادن و عملِ به آن بسیار مشکل است. بسیاری از افراد، بهخصوص کسانیکه ازدواج کردهاند، در برخوردهای داخلِ منزل، سختی این کار را بارها چشیدهاند.
▫️در بسیاری از نزاعهای خانوادگی، زن یا شوهر میداند که حق با کیست؛ اما باز نمیتواند تلخی اعتراف به حق را تحمل کند؛ لذا اگر طرفین دعوا نزد قاضی بروند، در حقیقت دو نفر عالِم نزد جاهل به واقعه رفتهاند تا طبق قواعد قضاوت، در ظاهر، برای آنها صادر کند.
@abolhasanmahdavi
بهداشت جسم؛ جلسه36.mp3
4.22M
🔻 #بهداشت_جسم؛ جلسه۳۶
📆۴شنبه، ۱۸تیر۱۳۹۹
⏱مدت زمان: ۱۶دقیقه
🔸بیت آیتالله مهدوی
@abolhasanmahdavi
🔻آداب زیارت
وقتی به زیارت میرویم، سعی کنیم حداکثر بهره را ببریم. نکاتی که در بهرهی حداکثری از زیارت میتوان اشاره کرد، عبارتنداز:
🔹یقین
مهمترین چیز، داشتن یقین است. کسیکه ایمانش به خدا، به امام، به قرآن در حد یقین رسیده باشد، یعنی با تمام وجود، امامت امام را باور کرده باشد، مسلّماً در زیارت بیشتر استفاده میکند.
🔹تواضع
دومین نکتهای که میتوانیم بگوییم روح زیارت است، تواضع است. عزیزان هروقت به زیارت نائل میشویم، هرچه سعی کنیم تواضع و افتادگی بیشتری درمقابل امام«علیهالسلام» داشته باشیم، استفادۀ بیشتری میکنیم.
🔹حضور قلب
سوم حضور قلب است. بالاخره جاییکه انسان میرود، افراد رفتوشد میکنند. گاهی بچهها حرکاتی نشان میدهند. انسان باید چشمش را بهشدت مراقبت بکند تا فکر، کمتر اینطرفوآنطرف برود و سعی کند هنگام زیارت، حداقل ترجمۀ عبارتها را متوجه بشود و بعد جملات را به زبان جاری بکند.
🔹زیارت بهنیابت امامزمان«علیهالسلام»
توصیۀ بعضی بزرگان این است که اولین بار که جهت زیارت به حرم مشرف میشوید، به نیابت از امامزمان«علیهالسلام» انجام دهید و ثوابش را هدیه به آن بزرگوار بکنید.
🔹صافبودن عقل
ما در زیارت به صافبودن عقل خیلی نیاز داریم، اگر میخواهیم عقلمان خوب صاف بشود و هواها کنار برود، بهترین توصیهای که میتوانم بکنم این است که اول و قبل از زیارت بنشینید چند دقیقهای برای امامحسین«علیهالسلام» و مصائب آن حضرت گریه بکنید. این گریه هواهای نفس را کنار میبرد. درک را خیلی تشدید میکند. در آن صورت بعد زیارت را بخوانید.
@abolhasanmahdavi
🔻جملۀ «وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى» در صلوات خاصه امام رضا«علیهالسلام» وارد شده است.
👈«فَوْقَ الْأَرْضِ» شامل همه چیز حتی همۀ انبیا و ملائکه میشود. یعنی همۀ انبیا از نظر مقام و منزلت زیر مجموعۀ چهارده معصوم«علیهمالسلام» محسوب میشوند. بنابراین، جا دارد که نام امام هشتم«علیهالسلام» به همۀ دنیا منقل شود.
🔸روایت: «رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً أَحْیَا أَمْرَنَا» از امام هشتم«علیهالسلام» است که از همۀ ما تقاضا کردند و تقاضای امام این بود که امر ما را زنده کنید، منظور از امر همان امر ولایت است و در زمان امام هشتم«علیهالسلام» این کار به خوبی محقق شد.
🔹از یک جهت ما چهار امامی، شش امامی و ... نداریم. این نشان میدهد که مردم بیدار شدند و کسانیکه قصد انحراف داشتند، زمینه برای آنها نبود و در زمان آن امام انحرافی به وجود نیامد.
❓پرسش:
🔻در این زمان وظیفۀ ما نسبت به تقاضای امام چیست؟
✍پاسخ:
🔹دعوت امام هشتم«علیهالسلام» از ما در این زمان معنای دیگری دارد و ما باید حرکت کنیم و ولایت امام را به تمام دنیا برسانیم تا «حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ» را تثبیت کرده باشیم و مردم را آشنا کنیم.
✅روش آشنا کردن هم با بیان معارف نورانی معصومین«علیهمالسلام» است.
شخصی از امام رضا«علیهالسلام» سوال کرد: «امر ولایت شما چگونه احیا میشود؟»
👈امام«علیهالسلام» فرمودند: «فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا»؛ علوم ما را فرا گیرید و سپس به مردم یاد بدهید، وقتی مردم محاسن کلام ما را فرا گرفتند، از ما تبعیت میکنند.
@abolhasanmahdavi
🗓۲۵ذیالقعده؛ روز دحوالارض
🔻اعمال روز دحو الارض:
🔹روزه؛
🔹غسل؛
🔹دو رکعت نماز پس از طلوع آفتاب؛ در هر رکعت پس از حمد، پنج مرتبه سورۀ شمس خوانده شود، بعد از سلام نماز بگوید: «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ» دعا کنید و بخوانید: «يَا مُقِيلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِي عَثْرَتِي يَا مُجِيبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِي يَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِي وَ ارْحَمْنِي وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَيِّئَاتِي وَ مَا عِنْدِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَام.»
🔹خواندن دعای: «اللَّهُمَّ دَاحِيَ الْكَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ...» که در کتاب شریف مفاتیحالجنان است.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
✅نماز روزهای یکشنبه ماه ذیالقعده
🔻در روز يكشنبه ماه ذیالقعده نمازی با فضيلت بسيار از رسولخدا«صلیاللهعليهوآله» روايت شده که هر كه آن را بهجا آورد توبهاش مقبول و گناهش آمرزيده شود و خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند و با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانی گردد و والدينش از او راضی گردند و مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد و توسعه رزق پيدا كند و ملکالموت با او در وقت مُردن مدارا كند و به آسانی جان او بيرون شود.
🔹کیفیت انجام نماز:
كيفيّت آن چنان است كه در روز يكشنبه غسل كند و وضو بگيرد و چهار ركعت نماز«دوتا دو رکعت» گذارد در هر ركعت حمد يک مرتبه و سوره توحید سه مرتبه و مُعَوَّذَتَيْن«فلق و ناس» يک مرتبه، پس استغفار كند هفتاد مرتبه و ختم كند استغفار را به لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَليِّ الْعَظيمِ،
👈پس بگويد: «يا عَزيزُ يا غَفّارُ، اغْفِرْ لي ذُنُوبي وَ ذُنُوبَ جَميعِ المُؤمِنينَ وَ الْمُؤمِناتِ، فَاِنَّهُ لا يَغْفِر ُالذُّنُوبَ اِلاّ اَنْتَ.»
🔰مفاتیحالجنان، اعمال ماه ذیالقعده.
@abolhasanmahdavi
🔻راه معیت و همراهی با اهلبیت«علیهمالسلام» در کلام امام جواد«علیهالسلام»
▪️شهادت مظلومانه حضرت امام جواد«علیهالسلام» را به محضر فرزندشان امامعصر«ارواحنافداه» و محبین و ارادتمندان به آن حضرت تسلیت و تعزیت عرض میکنیم.
@abolhasanmahdavi
🔻دهۀ اول ماه ذیالحجه از دهههای بسیار مبارک است، در قرآن کریم هم به روزهای آن اشاره شده است، هم به شبهای آن.
@abolhasanmahdavi
دهه ذی الحجه.mp3
3.23M
#بیان_کوتاه
🔊بشنوید| استفاده معنوی و سیر معنوی در دهه اول ماه ذیالحجه
🔹توصیه به اعمال دهه اول
مدت زمان: ۷دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻برای دهه اول ماه ذیالحجة اعمالی را پیشنهاد میدهم که در صورت تمایل انجام دهید:
🔹از بهترین اعمال، تقید به نماز اول وقت است. انسان باید خود را در دورۀ سال مقید به نماز اول وقت کند؛ اما اگر کسی این کار را هنوز نکرده است، برای شروع این دهه از مواقع دیگر بهتر است. سعی کنید برای خود مشغلهای فراهم نکنید، با کسی وعده نگذارید و وقت نماز صبح و ظهر و شب را حفظ کنید.
🔹ادای نوافل شبانهروز است که تعداد رکعتهایش دو برابر نماز واجب است. هفده رکعت نماز واجب داریم و سیوچهار رکعت نافله. در این ایام، به خواندن این نوافل هم خیلی تأکید شده است؛ حتی اگر کسی فرصت ندارد، در حین راهرفتن نمازها را بخواند. در بین این سیوچهار رکعت نافله، به خواندن نماز شب تأکید بیشتری شده است.
🔹ختم قرآن در این ایام. عزیزانی که مایلند، در این ده شبانهروز، روزی سه جزء قرآن بخوانند. اینگونه روز دهم که روز عید قربان است، قرآن ختم میشود و إنشاءالله عیدی خود را میگیرند. از ابتدا هم نیت کنید ثواب ختم قرآن را به چهارده معصوم«علیهمالسلام» اهدا کنید.
🔹همچنین خواندن دو رکعت نماز بین نماز مغرب و عشاء که برای این ده شب وارد شده است. کیفیت نماز به اینصورت است که بعد از حمد، سورۀ توحید و سپس آیۀ «وَ واعَدْنا» خوانده میشود. کسانیکه این نماز را بخوانند، در ثواب حاجیان خانۀ خدا شریک میشوند.
🔹روزهگرفتن در نُه روز اول ذیالحجه که باز مستحب است و ثواب آن این است که گویا تمام عمرش را روزه گرفته است.
🔹خواندن دعاهای وارد شده، بهخصوص دعاهای شب و روز عرفه و شب و روز عید قربان که این هم خیلی اهمیت دارد.
🔸امیدوارم خدای متعال توفیق بهترین و خالصترین عبادت برای پروردگار را به همۀ ما بدهد تا در اثر عبودیت به کمال نهایی خود و به انسان کامل، حضرت بقیةالله«ارواحنافداه»، برسیم.
@abolhasanmahdavi
🌸 سالروز ازدواج امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه زهرا«علیهماالسلام» را به محضر همۀ ارادتمندان و محبین اهلبیت«علیهمالسلام» و بهخصوص به زوجهای جوان تبریک عرض میکنیم.
@abolhasanmahdavi
🔻توصیه میکنم به عزیزانی که وقت ازدواجشان فرارسیده است؛ اما هنوز مجرد هستند، در نظر داشته باشند که برای انتخاب همسر کُفو نسبی کافی است. بعضی در انتخاب همسر دقت زیادی میکنند که حتماً بیعیب باشد. در این خصوص روایتی داریم که میفرمایند: چهار چیز را در دنیا طلب نکن که آنها را به دست نخواهی آورد، درحالیکه به آنها نیازداری، یکی از آنها دوست است.
🔹میفرمایند: «صَدِیقاً بِلَا عَیْبٍ فَتَبْقَى بِلَا صَدِیق» ([اگر] دوستی [بخواهی] که در او عیبی نباشد، بی دوست خواهی ماند.) چراکه هیچکس جز خدای متعال بیعیب نیست؛ بنابراین انسان باید شرایط را بهصورت نسبی درنظر بگیرد؛ مثل شراکت، ازدواج، رفاقت و... .
@abolhasanmahdavi
🔻آنچه در بحث ازدواج مهم است، کفو دینی است. منظور از کفو دینی این است که همسر فردی متدین باشد. منظور تدین کامل نیست، تدین نسبی هم کافی است. مثلاً میفرمایند: اشکالی ندارد با زنی که در دین شکاک است، ازدواج کنید؛ چون امکان برطرفکردن شک او وجود دارد؛ اما به مردی که دارای شک در دین است، دختر ندهید؛ چون متعارف نیست که زن بتواند شک مرد را برطرف کند.
🔹متأسفانه مرد بهدلیل قدرت بدنی، در خود برتری میبیند و زیر بار نمیرود که شک خود را توسط همسر برطرف کند. آنچه تأکید شده است، تدیّن نسبی است. اگر طرف بیدین است، اقدام نکنید.
@abolhasanmahdavi
🔻در مباحث دینی دو نکته بسیار اهمیت دارد:
🔸۱-اعتقادات؛
🔸۲-اخلاق.
🔹منشأ اختلاف بسیاری از ازدواجهایی که به طلاق منجر میشود، در مباحث اخلاقی است. در روایت هم دارد به مردی که کافر و منکر خدا است یا مردی که شارب خمر است یا مردی که در دین شکاک است، دختر ندهید؛ اما اشکال ندارد به مردی دخترتان را بدهید که دین و امانت او را پسندیدهاید. در بعضی روایات هم بهجای امانت، دین و اخلاق آمده است.
@abolhasanmahdavi
🔻نکتهای که به متأهلها عرض میکنم این است که مدتی بعد از خواندهشدن صیغۀ عقد، بین زن و شوهر اختلاف سلیقههایی آشکار میشود؛ لذا سعی کنید این اختلاف سلیقهها منجر به ایرادگرفتن نشود. متأسفانه ایرادهایی که زن و مردها به یکدیگر میگیرند، باعث میشود محبتشان از یکدیگر کم میشود و وقتی محبت کم شود، رکن خانواده؛ یعنی اعتماد ازبین میرود.
🔹حال برای حل اختلاف سلیقهها چه کنیم؟ ایراد نگیریم؟ بیتفاوت باشیم؟ نه، منظور بیتفاوتی نیست؛ ولی توصیه میکنم دو کار انجام دهید:
🔸۱-اگر امکانش هست، خودتان اختلاف را حل کنید؛
🔸۲-اگر امکانش نیست، مراجعه کنید به عالِمی که مجتهد و دین شناس است. قرآن فرمود: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ» (پس اگر خود نمیدانید، از اهل ذکر [و کتابدانان] بپرسید).
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته به امامتِ آیتالله مهدوی در مصلی بزرگ امام خمینی«قدسسره» اصفهان اقامه میگردد.
👈رعایت فاصلهگذاری و حضور مؤمنین نمازگزار با ماسک الزامی است.
@abolhasanmahdavi
خطبه اول نماز جمعه.MP3
13.72M
🔻خطبه اول نماز جمعه
📆 جمعه، ۳ مرداد ۱۳۹۹
⏰مدت زمان: ۱۴دقیقه
🔹مصلی نماز جمعه اصفهان
@abolhasanmahdavi
خطبه دوم نماز جمعه.MP3
25.1M
🔻خطبه دوم نماز جمعه
📆 جمعه، ۳ مرداد ۱۳۹۹
⏰مدت زمان: ۲۵دقیقه
🔹مصلی نماز جمعه اصفهان
@abolhasanmahdavi
هم اکنون
پخش خطبههای نمازجمعه از شبکه استانی اصفهان
https://www.telewebion.com/live/esfahan
🔻مشروح خطبههای نماز جمعه اصفهان
📆۳مرداد۱۳۹۹
جهت مشاهده متن خطبهها کلیک کنید:👇
http://abolhasanmahdavi.ir/special/show/7603
🔵 @abolhasanmahdavi
🔻گزارش تصویری از دیدار آیتالله مهدوی با خانواده #شهید_سلامت دکتر محمود ایروانی
📆۳مرداد۱۳۹۹
@abolhasanmahdavi
🔻دستور برپایی عزا به مناسبت شهادت امام باقر«علیهالسلام» به دستور خودشان
▪️شهادت مظلومانه امام محمدباقر«علیهالسلام» را به محضر نورانی حضرت ولیعصر«ارواحنافداه» و همه شیعیان و محبین به آن حضرت تسلیت و تعزیت عرض میکنیم.
@abolhasanmahdavi
✅سه کرامت دنیایی و آخرتی
🔻حضرت امام باقر«علیهالسلام» فرمودند: «ثَلَاثَةٌ مِنْ مَکَارِمِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ»؛ یعنی سه کرامت است که هم دنیایی است، هم آخرتی؛ یعنی هم در دنیا و هم در آخرت انسان را بزرگ میکند:
▪️«أَنْ تَعْفُوَ عَمَّنْ ظَلَمَکَ»؛ یعنی عفو کنی کسی را که به تو ظلم کرده است؛ لذا اگر ظالم از ظلمش پشیمان است و عفو شما باعث تجری او نمیشود، او را عفو کنید؛
▪️«وَ تَصِلَ مَنْ قَطَعَکَ»؛ یعنی وصل کن آن رَحِمی را که ارتباطش را با تو قطع کرده است. شما تلافی نکنید، بلکه وصل کننده باشید. اگر به دیدار او رفتید و او باز نیامد، بار دیگر نیز بروید. این بزرگواری شما را نشان میدهد.
▪️«وَ تَحْلُمَ إِذَا جُهِلَ عَلَیْکَ»؛ یعنی اگر کسی جاهلانه برخورد زشتی با شما کرد، حلم داشته باشید و عصبانی نشوید، بهخصوص در گفتار.
@abolhasanmahdavi
🔻خورشید دانش، امام باقر«علیهالسلام» یکی از محبوبترینها نزد خداوند بینیاز را اینگونه توصیف میکنند:
هیچ قطرهای نزد خدا، محبوبتر از قطرۀ اشکی نیست که در تاریکی شب از ترس خدا جاری شود و با آن، هیچ نخواهد، مگر خدا.
@abolhasanmahdavi
🔻قرائت دعای عرفه
🔹با نوای آیتالله مهدوی
📆۵شنبه، ۹مرداد۱۳۹۹
⏰ساعت۱۷
🔸میدان امام، مسجد امام
👈رعایت دستورات بهداشتی و استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی الزامی است.
@abolhasanmahdavi
توصیه به بهره مندی از شب و روز عرفه.MP3
10.6M
#بیان_کوتاه
🔻توصیه به بهره بردن از شب و روز عرفه
#اعمال_شب_و_روز_عرفه
⏱ مدت زمان: ۷دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻در مفاتیحالجنان دعاهایی برای شب عرفه وارد شده است؛ اما دعای نسبتاً مفصلی، حدود پنجشش صفحه وارد شده است که دعای بسیار ویژهای است. بنده فکر میکنم اسم اعظم پروردگار در این دعا آمده است، بهگونهای که اگر کسی دعا را با توجه بخواند و خداوند را به نام اعظمش صدا بزند، خواستۀ او حتماً داده خواهد شد.
🔹گاهی مشکلات و گرههای کوری که در زندگی سالها با آن مواجه هستیم، با دعای خالصانهای که درِ خانۀ خدا انجام میدهیم، حل میشود. امیدوارم اینچنین باشد برای همۀ عزیزانی که از این شب عزیز بهره میبرند و خدا را عبادت میکنند.
🔸یکی دیگر از اعمال وارد شده برای این شب، زیارت سیدالشهدا«علیهالسلام» است که افضل اعمال هم محسوب میشود. منظور از زیارت، مشرفشدن به کربلاست؛ اما اگر کسی از زیارت محروم است، در همان مکانی که هست، به سیدالشهدا«علیهالسلام» سلامی بگوید و اگر مایل بود، زیارت عاشورا را بخواند، إنشاءالله در ثواب زائران حضرت شریک خواهد بود.
🔸همچنین خوب است در شب عرفه، دعای «اللَّهُمَّ مَنْ تَهَیَّأَ وَ تَعَبَّأَ» را نیز که در مفاتیح وارد شده است، تلاوت کنید.
@abolhasanmahdavi