🔻در #اربعین سیدالشهدا(علیهالسلام) مشتاقان و محبان و ارادتمندان زیادی خود را از گوشهوکنار دنیا و از #ایران_اسلامی به #کربلای_معلی و عتبات عالیات رساندند و میرسانند. میتوان گفت این حضور فراوان و این خیل عظیم مشتاقان اهلبیت(علیهمالسلام) در کربلا #نوعی_لبیک است به آن روایتی که فرمود: یکی از نشانههای شیعیان این است که در اربعین به کربلای معلی و زیارت سیدالشهدا(علیهالسلام) میشتابند.
🔹این حرکت عظیم حدود ۲۰میلیونی، شعار بزرگی در دنیا شده است و چشم همۀ جهانیان و افکار آنها را به سمت خود جلب کرده است. #تعظیم اینگونه شعائر دین، کاشف از #تقوای_درون است.
@abolhasanmahdavi
19.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊 #کلیپ_تصویری
🔻ویژگیهای زیارت سیدالشهدا «علیهالسلام»
⏱مدت زمان: ۶دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻 #اربعین_سیدالشهدا«علیهالسلام» استثنایی است، در بین چهارده معصوم«علیهمالسلام»، فقط اربعین امام حسین«علیهالسلام» است که روی زیارت آن تأکید شده است.
🔹شیخطوسی«رحمهالله» در کتاب مصباحالمتهجد، صفحۀ ۷۳۰ از امام حسن عسکری«علیهالسلام» نقل میکند که حضرت فرمودند: «عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ»؛ یعنی #مؤمن_پنج_علامت_دارد:
1⃣«صَلَاةُ إِحْدَى وَ الْخَمْسِینَ»؛ یعنی در شبانهروز پنجاهویک رکعت نماز میخواند، ۱۷ رکعت واجب و ۳۴ رکعت نافله.
2⃣«وَ زِیَارَةُ الْأَرْبَعِینَ»؛ یعنی در اربعین به زیارت امام حسین(علیهالسلام) میرود.
3⃣«وَ التَّخَتُّمُ بِالْیَمِینِ»؛ یعنی انگشترش را در دست راست میکند.
4⃣«وَ تَعْفِیرُ الْجَبِینِ»؛ یعنی در سجده پیشانی خود را به خاک میگذارد.
5⃣«وَ الْجَهْرُ بِبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم»؛ یعنی بسمالله را بلند میگوید.
@abolhasanmahdavi
🔻دو زیارت برای #روز_اربعین وارد شده است:
1⃣زیارتى است که شیخطوسی در دو کتاب تهذیب و مصباح از صفوان جمّال روایت کرده است. صفوان گفت: مولایم، امام صادق«علیهالسلام»، دربارۀ زیارت اربعین به من فرمودند: هنگامیکه قسمت قابل توجهى از روز برآمده است، بخوان: «السَّلامُ عَلَى وَلِیِّ اللَّهِ وَ حَبِیبِهِ السَّلامُ عَلَى خَلِیلِ اللَّهِ وَ نَجِیبِهِ السَّلامُ عَلَى صَفِیِّ اللَّهِ...»
2⃣زیارت جابربنعبداللهانصاری است. عطا، همسفر جابر نقل میکند: در روز بیستم ماه صفر با جابربنعبدالله انصارى بودم، چون به غاضریه رسیدیم، در آب فرات غسل کرد و پیراهن پاکیزهاى را که با خود داشت، پوشید، آنگاه به من گفت: اى عطا، آیا از بوى خوش چیزى با تو هست؟ گفتم: با من سُعد هست، قدرى از آن را گرفت و بر سر و بدن پاشید و #پابرهنه روانه شد تا نزد سر مبارک امام حسین«علیهالسلام» ایستاد و سه مرتبه «اللّه اکبر» گفت، پس افتاد و بیهوش شد، چون به هوش آمد، شنیدم میگفت: «اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یَا آلَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکُمْ یَا صَفْوَةَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکُمْ یَا خِیَرَةَ اللَّهِ مِنْ خَلْقِهِ السَّلامُ عَلَیْکُمْ...»
🔸بزرگان میگویند این زیارت، همان زیارت نیمۀ رجب سیدالشهدا«علیهالسلام» با تفاوت چند کلمهای است؛ لذا تلاوت همان زیارت نیمۀ رجب مطلوب است.
@abolhasanmahdavi
قرائت زیارت اربعین.mp3
11.12M
🔻قرائت زیارت اربعین
⏱مدت زمان: ۷دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻یکی از #آدابی که باید در زیارات رعایت شود، خواندن #زیارت_وداع است. برخی از عوام معتقدند که هنگام خارجشدن از حرم نباید خداحافظی کرد تا دوباره توفیق زیارت برایشان حاصل شود؛ منتهی این باور غلط است. معنای وداع این نیست که زائر از مولایش سیر شده است.
🔹در زیارت وداع میگوییم: «سَلَامَ مُوَدِّعٍ لَا سَئِمٍ وَ لَا قَالٍ» (خداحافظی میکنم، خداحافظی کسیکه نه خسته و نه سیر شده است.) در ادامه هم میخواهیم مکرراً زیارت را نصیبمان کنند.
🔸بنابراین شایسته نیست انسان سرش را زیر بیندازد و بدون خداحافظی خارج شود، بهخصوص اگر طرف مقابلمان یکی از امامان معصوم«علیهمالسلام» باشند.
@abolhasanmahdavi
🔻در کلام اهلبیت«علیهمالسلام» نشانههای تواضع بیان شده است. برای نمونه، امام باقر«علیهالسلام» در تعریف تواضع، با اشاره به دو مصداق آن فرمودهاند: تواضع این است که انسان به نشستن در پایینترین جای مجلس راضی باشد و همچنین به هرکس که میرسد، سلام کند.
🔹بنابر این روایت شریف، اگر کسی به ظاهر، در پایینترین جای جلسه هم بنشیند، ولی از آن راضی نبوده و در زحمت و قشار روحی باشد، هنوز انسان کاملا متواضعی نیست؛ اگرچه رفتار متواضعانهای داشته باشد.
👈پس کسیکه تکبر در وجودش باشد، نمیتواند به راحتی و با رضایت قلبی اینگونه کارها را انجام دهد.
🔸به هر حال، تکبر و داشتن احساس برتری بر دیگران، با عبودیت خداوند تعارض دارد و کسی نمیتواند به طور کامل لباس بندگی خدا را بر تن کند؛ مگر اینکه ذرهای تکبر در وجودش نباشد.
@abolhasanmahdavi
🔻جایگاه صبر در دوری از تکبر است.
🔹اگر کسی بخواهد با حس خودبرتربینیِ درونش به مبارزه برخیزد و رفتارهای متکبرانه را کنار بگذارد، باید در این راه صبوری کند و با بردباری و استقامت، به جنگ این رذیلهی هلاککننده برخیزد.
👈چنین کسی میتواند به صفت تواضع دست یابد تا در مقام انتخابِ عبودیت خداوند سبحان، کوتاهی نکرده باشد و متواضعانه خداوند را بندگی کند.
به گفتهی شیخ اجل:
تواضع سر رفعت افرازدت/
تکبر به خاک اندر اندازدت
@abolhasanmahdavi
🔻بیشترِ ما هنگام عبادت خدا به صبر نیازمندیم؛ زیرا انجامدادن بسیاری عبادات، خلاف میل نفسانی است و عملکردن خلافِ خواستههای نفس به صبر نیاز دارد.
🔹بهعکس، کسیکه از عبادت خدای سبحان لذت میبَرد، در واقع احساس رسیدن به نعمت دارد و دیگر به صبر نیاز ندارد.
✳️این شخص مانند کسی است که به بازی فوتبال علاقهمند است و از آن بسیار لذت میبرد. بهطبع، در بازی فوتبال زحمت بسیار هم میکشد؛ اما چون از این کار لذت میبرد، به صبر نیاز ندارد.
🔸بنابراین، شایسته است انسان خود را آزمایش کند و ببیند برای عبادت خداوند، در چه مرحلهای قرار دارد. آیا با بردباری، مشکلات و سختیهای بندگی خدا را تحمل میکند یا اینکه عاشقانه خدا را عبادت میکند و آن را در آغوش میگیرد و مشمول این کلام گهربار رسول گرامی اسلام حضرت محمدمصطفی«صلیاللهعلیهوآله» میشود:
با فضیلتترین مردم کسی است که به عبادت عشق میورزد و با آن معانقه میکند و عبادت را قلباً دوست میدارد و با جسمش به آن مبادرت میورزد و برای عبادت، خود را از هر کاری فارغ میکند. چنین شخصی برایش اهمیت ندارد که در دنیا چه وضعیتی دارد؛ بهسختی میگذراند یا به آسانی.
@abolhasanmahdavi
🔻سه عامل عمده برای کوتاهی در عبادت وجود دارد که عبارتند از:
1⃣جهالت
2⃣تنبلی(کهولت)
3⃣غفلت
🔹گاهی جهل به مصلحت و اسرار عبادت، سبب سستی و بیرغبتی انسان به عبادت میشود؛ همانطور که در بعضی مواقع تنبلی و سستی نیز عامل دوری فرد از عبادت میشود و گاهی غفلتِ او از عمل، باعث انجام ندادن آن میشود.
✳️با این تفاسیر، اگر انسانی جاهل و کاهل و غافل نبود، دو عامل دیگر وجود دارد که بازدارندۀ شخص از عمل است: یکی اینکه عمل، بیش از حد توانِ فرد باشد و دیگر اینکه بخیل باشد.
🔸گاهی، عاملِ کوتاهی کردن آن است که این عبادت بیش از حد توان شخص است؛ برای مثال، وقتی در شب قدر میگویند صد رکعت نماز بخوان، چون احساس میکند که بیش از توان اوست، نمیخواند و در این کار کسل است. شاید اگر بیست رکعت بود، با نشاط انجامش میداد؛ ولی توان هشتاد رکعت اضافۀ آن را ندارد. روشن است که در اینگونه عبادات، برخی انسانها به صبر نیاز دارند.
🔹بخل نیز عامل دیگری است که موجب کوتاهی فرد در برخی عبادات میشود؛ بهخصوص اینکه انسان بخیل زیر بارِ ادای وظایف مالی مانند پرداخت خمس و زکات نیز نمیرود.
👈این موقعیت نیز جایگاه صبوریکردن است؛ یعنی شخص باید با تحمل سختی و فشارهایی که هست، حقوق مالی خود را بپردازد. در بعضی مواقع نیز عامل کوتاهی در انجامدادن وظیفه، مرکّب از هر دو است: هم کسالت بدنی و هم بخل. برای نمونه، انسان بخیل حاضر نیست برای عبادت حج، هزینه کند و از سوی دیگر، تحمل سختی اَعمال حج را هم ندارد.
@abolhasanmahdavi
اهداف انبیا.mp3
12.37M
#صفر_المظفر۱۴۴۰
🔻اهداف انبیا
📆 ۱شنبه، ۱۳ آبان ۹۷ (۲۵صفرالمظفر۱۴۴۰)
⏱مدت زمان: ۵۱دقیقه
🔸مسجد فاضل
@abolhasanmahdavi
🔻برنامه آیت الله مهدوی
«۱۴ آبان ۱۳۹۷، مصادف با بیستوششم صفرالمظفر ۱۴۴۰»:
▪️اقامه نمازصبح و سخنرانی:خیابان کاوه، خیابان باهنر، خیابان شریعتی، بنبست شهید جلالی، منزل آقای رضایی
▪️سخنرانی(ساعت۶:۱۵صبح): خیابان فردوسی، خیابان مجمر، مسجد حضرت جوادالائمه«علیهالسلام»
▪️سخنرانی(ساعت۷:۱۵صبح): خیابان اردیبهشت، کوچه۳۵«دکتر شیرزادی»، بنبست شجاعیان، منزل آقای نیکنهاد
▪️اقامه نماز مغرب و سخنرانی: ملکشهر، خیابان شهید آیتاللهمطهری، مسجد اعظم
▪️سخنرانی(ساعت۱۹:۱۵): خیابان لاله، پشت ترمینال باقوشخانه، منزل آقای شاکران
▪️سخنرانی(ساعت۲۰:۱۵): خیابان مقداد«آتش»، کوچه۱۲، منزل آقای دکتر بانکی
@abolhasanmahdavi
🔻گاهی مشکلات غیر اختیاریاند؛ مانند سرماخوردگی که شخص هم میتواند برای معالجهی خود اقدام کند و هم میتواند به آن بیاعتنایی کند. بهطور طبیعی، اگر این شخص برای معالجه اقدام کند، بیماری را برطرف میسازد؛ ولی اگر معالجه نکند، این بیماری در وجودش خواهد ماند و ادامه پیدا میکند.
❓سوال:
آیا در مورد فوق انسان وظیفه دارد صبر کند و بیماری را رها کند تا در وجودش باقی بماند یا نه؟
📝پاسخ:
🔻در این مواقع، قانون کلی این است که هرگاه وظیفهای بر دوش انسان باشد، چه عقلی و چه شرعی، باید آن وظیفه را انجام دهد.
🔹اگر هنگام انجامدادن وظیفه با مشکلی نیز مواجه شد، باید صبر کند؛ نه اینکه وظیفه را رها سازد یا بخواهد برای ترک وظیفه صبر کند.
🔸بهبیان دیگر، فرد باید مشکلاتی را که در انجام دادن وظیفه برایش بهوجود میآید، با صبر و بردباری تحمل کند؛ مانند اینکه وظیفهی انسان جهاد با دشمن است و وقتی پا به عرصهی جهاد گذاشت، باید سختیهای آن را نیز با صبر و تحمل بگذراند.
🔹حال اگر همین شخص که وظیفهاش جهاد است، ترک جنگ کرد و در اثر این کوتاهی، دشمن بر او مسلط شد و او را آزار و اذیت کرد، معنایی ندارد که بگوید در برابر آزار و اذیت دشمن صبر میکنم؛ زیرا فقط صبرِ در انجامدادن وظیفه، صبر صحیح است.
👈دربارهی تحمل سختیها در حین انجام وظیفه، میتوان به آیهی۲۴۹بقره اشاره کرد.
@abolhasanmahdavi
اهداف انبیا؛ جلسه2.mp3
11.35M
#صفر_المظفر۱۴۴۰
🔻اهداف انبیا؛ جلسه۲
📆 ۲شنبه، ۱۴ آبان ۹۷ (۲۶صفرالمظفر۱۴۴۰)
⏱مدت زمان: ۴۶دقیقه
🔸مسجد اعظم ملکشهر
@abolhasanmahdavi
🔻برنامه آیت الله مهدوی
«۱۵ آبان ۱۳۹۷، مصادف با بیستوهفتم صفرالمظفر ۱۴۴۰»:
▪️سخنرانی(ساعت۶:۱۵صبح): خیابان فردوسی، خیابان مجمر، مسجد حضرت جوادالائمه«علیهالسلام»
▪️اقامه نماز مغرب و سخنرانی: ملکشهر، خیابان شهید آیتاللهمطهری، مسجد اعظم
▪️سخنرانی(ساعت۱۹:۱۵): خیابان لاله، پشت ترمینال باقوشخانه، منزل آقای شاکران
▪️سخنرانی و قرائت دعای توسل(ساعت۲۰:۱۵): خیابان کاوه، خیابان باهنر، کوچه۱۷، منزل آقای اِبدال
@abolhasanmahdavi
🔻یکی از پیامبران الهی بیمار شد؛ اما به دنبال معالجه نرفت و گفت مداوا نمیکنم تا همان خدایی که مرا بیمار کرده است، خودش نیز مرا شفا دهد.
🔹خدای متعال به او وحی کرد که تو را شفا نمیدهم تا اقدام به معالجه و مداوا کنی که شفا از من است.
👈توجه به این نکته مهم است که آنچه عقل بهطور مستقل به آن حکم میکند، شرع نیز آن را تأیید میکند و انسان وظیفه دارد به حکم عقل جامهی عمل بپوشاند؛ زیرا دین اسلام همواره با عقل عجین است و هرگز مطلبی خلاف عقل نمیگوید.
🔸روشن است که وقتی عقل حکم میکند برای تحصیل سلامتی باید به پزشک مراجعه کنید، دین نیز آن را تأیید میکند؛ لذا انسان نباید بیماری را تحمل کند و صبر و بردباری پیشه سازد.
🔹البته، طبیعی است که برای درمان بیماری مشکلاتی نیز وجود دارد که انسان باید همهی اذیتها و سختیهای آن را تحمل کند.
@abolhasanmahdavi
اهداف انبیا؛ جلسه3.mp3
11.84M
#صفر_المظفر۱۴۴۰
🔻اهداف انبیا؛ جلسه۳
📆 ۴شنبه، ۱۵ آبان ۹۷ (۲۷صفرالمظفر۱۴۴۰)
⏱مدت زمان: ۴۸دقیقه
🔸مسجد اعظم ملکشهر
@abolhasanmahdavi
🔻برخی مواقع انسان وظیفهاش را ترک میکند و به همین سبب، مشکلاتی برایش پیش میآید.
🔹در این صورت، شخص باید در تحمل مشکلات پیش آمده صبر کند و همزمان با بردباری، اشتباهات گذشته را جبران سازد و وظیفهی ترکشده را به جا آورد.
👈برای نمونه، جوانی که درس نخوانده است، در اثر این ترک وظیفه، مشکلاتی برایش بهوجود میآید. این شخص در همان حالی که مشکلات درسنخواندن را تحمل میکند، باید گذشته را هم جبران کند و وظیفهی خود را در درسخواندن، به بهترین وجه انجام دهد.
@abolhasanmahdavi
🔻راهکار همراهی با پیامبر در بهشت
▪️سالروز شهادت رسول گرامی اسلام حضرت محمدمصطفی «صلیاللهعلیهوآله» را محضر امامعصر«ارواحنافداه» و همهی مسلمانان جهان تسلیت و تعزیت عرض میکنیم.
@abolhasanmahdavi
خُلق عظیم؛ ویژگی خاص پیامبر.mp3
6.19M
#صفر_المظفر۱۴۴۰
🔻خلق عظیم؛ ویژگی خاص پیامبر
📆 ۳شنبه، ۱۵آبان۹۷ (۲۷صفرالمظفر۱۴۴۰)
⏱مدت زمان: ۲۵دقیقه
🔸منزل آقای ابدال
@abolhasanmahdavi
قرائت دعای توسل.mp3
6.2M
🔻قرائت دعای توسل
⏱مدت زمان: ۲۵دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻برنامه آیت الله مهدوی
«۱۶ آبان ۱۳۹۷، مصادف با بیستوهشتم صفرالمظفر ۱۴۴۰»:
شهادت رسول گرامی اسلام«صلیاللهعلیهوآله» و شهادت امام حسن مجتبی«علیهالسلام» تسلیت.
▪️اقامه نمازصبح و سخنرانی: خیابان آیتالله مدرس، خیابان مولوی، کوچه۱۰، منزل آقای محمدی
▪️سخنرانی(ساعت۶:۱۵صبح): خیابان فردوسی، خیابان مجمر، مسجد حضرت جوادالائمه«علیهالسلام»
▪️سخنرانی(ساعت۷:۴۵صبح): میدان جمهوری اسلامی«دروازهتهران»، خیابان خرّم، کوچه۱۵، منزل آقای فولادگر
@abolhasanmahdavi