الورى، بدري الدّجى، طودي النّهى، علمي الهدى، المدفونين بسرّ من رأى، كاشفي البلوى و المحن، صاحبي الجود و المنن، الإمامين بالحقّ أبي الحسن عليّ بن محمّد النّقيّ و أبي محمّد الحسن (صلوات اللّه و سلامه عليهما). الصّلاة و السّلام عليكما يا أبا الحسن و يا أبا محمّد، و يا عليّ بن محمّد و يا حسن بن عليّ، أيّها النّقيّ الهادي و أيّها الزّكيّ العسكريّ، يا بني رسول اللّه، يا بني أمير المؤمنين، يا حجّتي اللّه على الخلق أجمعين، يا سيّدينا و موليينا إنّا توجّهنا و استشفعنا و توسّلنا بكما إلى اللّه، و قدّمناكما بين يدي حاجاتنا في الدّنيا و الآخرة، يا وجيهين عند اللّه، إشفعا لنا عند اللّه. أللّهمّ صلّ و سلّم وزد و بارك على صاحب الدّعوة النّبويّة، و الصّولة الحيدريّة، و العصمة الفاطميّة، و الحلم الحسنيّة، و الشّجاعة الحسينيّة، و العبادة السّجّاديّة، و الماثر الباقريّة، و الآثار الجعفريّة، و العلوم الكاظميّة، و الحجج الرّضويّة، و الجود التّقويّة، و النّقاوة النّقويّة، و الهيبة العسكريّة، و الغيبة الإلهيّة، القآئم بالحقّ، و الدّاعي إلى الصّدق المطلق، كلمة اللّه و أمان اللّه و حجّة اللّه، الغالب بأمر اللّه، و الذّابّ عن حرم اللّه، إمام السّرّ و العلن، دافع الكرب و المحن، صاحب الجود و المنن، الإمام بالحقّ أبي القاسم محمّد بن الحسن، صاحب العصر و الزّمان، و خليفة الرّحمان، و إمام الإنس و الجانّ (صلوات اللّه و سلامه عليه). الصّلاة و السّلام عليك يا وصيّ الحسن، و الخلف الصّالح، يا إمام زماننا، القآئم المنتظر المهديّ، يا سيّدنا و مولانا إنّا توجّهنا و استشفعنا و توسّلنا بك إلى اللّه، و قدّمناك بين يدي حاجاتنا في الدّنيا و الآخرة، يا وجيها عند اللّه، إشفع لنا عند اللّه عزّ و جلّ.
حاجتها را از خداوند بخواهيد و سپس دستها را بلند نموده بگوييد:
يا سادتي و مواليّ، إنّي توجّهت بكم، أنتم أئمّتي و عدّتي ليوم فقري و فاقتي و حاجتي إلى اللّه، و توسّلت بكم إلى اللّه، و بحبّكم و بقربكم أرجو النّجاة من اللّه، فكونوا عند اللّه تعالى رجآئي، يا ساداتي يا أوليآء اللّه صلّى اللّه عليكم أجمعين. أللّهمّ إنّ هؤلاء أئمّتنا و سادتنا و قادتنا و كبرآئنا و شفعآءنا، بهم أتولّى و من أعدآئهم أتبرّء في الدّنيا و الآخرة. أللّهمّ وال من والاهم، و عاد من عاداهم، و انصر من نصرهم، و اخذل من خذلهم، و العن على من ظلمهم، و عجّل فرجهم، و أهلك عدوّهم من الجنّ و الإنس من الأوّلين و الاخرين، امين يا ربّ العالمين. أللّهمّ ارزقنا في الدّنيا زيارتهم، و في الآخرة شفاعتهم، و احشرنا معهم و في زمرتهم و تحت لوآئهم، و لا تفرّق بيننا و بينهم طرفة عين أبدا في الدّنيا و الآخرة، برحمتك يا أرحم الرّاحمين.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۲۰
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#آیات_مؤوّله_که_مُشعِر_بر_علامات_ظهور_است
🔴 سوره انعام، آیه ۲:
«ثُمَّ قَضَىٰ أَجَلًا وَأَجَلٌ مُسَمًّى عِنْدَهُ ثُمَّ أَنْتُمْ تَمْتَرُونَ»
🔻غیبت نعمانی و الزام الناصب : حمران بن اعین از حضرت باقر سلام الله علیه روایت کرده که حضرت در تفسیر این آیه فرمود:
اِنَّهُمَا أجَلانِ: أجَلٌ مَحتومٌ وأجَلٌ مَوقوفٌ. قالَ لَه حمران: مَا المَحتومُ؟ قالَ: اَلَّذي لايَكونُ غَيرَهُ. قالَ: و مَا المَوقوفُ؟ قالَ: هُوَ الَّذي للّهِِ فيهِ المَشِيَّةُ.
قَالَ حُمْرَانُ: إِنِّي لَأَرْجُو أَنْ يَكُونَ أَجَلُ اَلسُّفْيَانِيِّ مِنَ اَلْمَوْقُوفِ، فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : لاَ وَ اَللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ اَلْمَحْتُومِ .
فرمود: مراد از دو مدت، مدت محتوم و مدت موقوف است. حمران عرض کرد به حضرت که: مدت حتم شده کدام است؟ فرمود: آن است که غیر از آن نباشد. عرض کرد: مدت موقوف کدام است؟ فرمود: آن مدتی است که موقوف است به مشیّت و خواستن خدا- یعنی: اگر خدا بخواهد میشود، و اگر نخواهد نمیشود.
حمران عرض کرد: بدرستی که من امید دارم که مدت سفیانی از مدت های موقوف به مشیّت باشد- یعنی: حتمی نباشد. فرمود: نه به ذات خدا قسم است که آن از مدت حتم شده است- یعنی: از علامات حتمیّهای است که باید صورت گیرد.
📚 نوائب الدهور فی علائم ظهور ، ج ۱ ، ص ۱۲۷
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 منتظر
🔻صقر بن ابى دلف مى گويد: به امام جواد سلام الله علیه عرض كردم: چرا قائم را منتظر خوانند؟
فرمود:
«... لِأَنَّ لَهُ غَيْبَةً تَكْثُرُ أَيَّامُهَا وَ يَطُولُ أَمَدُهَا فَيَنْتَظِرُ خُرُوجَهُ الْمُخْلِصُونَ وَ يُنْكِرُهُ الْمُرْتَابُونَ ...»
زيرا براى او غيبتى است كه روزهايش زياد و مدتش طولانى خواهد بود. مخلصين در انتظار خروج او به سر خواهند برد و شك كنندگان او را انكار خواهند كرد...) »
📚كمال الدين و تمام النعمة، ج ۲، ص ۳۷۸
📚بحار الأنوار، ج ۵۱ ، ص ۳۰
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 واجب است در غیبتش منتظر ماند...
💢 عبدالعظيم حسنى مى گويد: «من بر آقايم محمد بن على بن موسى بن جعفر بن محمد بن على بن الحسين بن على بن ابيطالب(عليهم السلام) وارد شدم به قصد اينكه از او درباره قائم سؤال كنم كه آيا او مهدى است يا ديگرى؟
قبل از اینکه سؤال کنم حضرت فرمود:
«... يَا أَبَا الْقَاسِمِ إِنَّ الْقَائِمَ مِنَّا هُوَ الْمَهْدِيُّ الَّذِي يَجِبُ أَنْ يُنْتَظَرَ فِي غَيْبَتِهِ وَ يُطَاعَ فِي ظُهُورِهِ وَ هُوَ الثَّالِثُ مِنْ وُلْدِي...»؛
اى اباالقاسم! همانا قائم از ما همان مهدى است كه واجب است در غيبتش منتظر ماند و هنگام ظهورش از او اطاعت شود، او سومين از اولاد من است ...
📚كمال الدين و تمام النعمة، ابن بابويه، ج ۲، ص ۳۷۷
📚 بحار الأنوار، مجلسى، ج ۵۱، ص ۱۵۶
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#ویژگیهای_امام_زمان_ارواحنا_فداه_و_لزوم_دعا_برای_آن_حضرت
🔴 دعای آن حضرت برای مؤمنین
🔻در توقیع شریفی که در آخر احتجاج روایت شده از آن حضرت آمده است:
زیرا که ما در پی حفظ آنان هستیم، با دعایی که از خداوند زمین و آسمان پوشیده نیست، پس با این امر دلهای اولیا و دوستان ما مطمئن و آرام باشد .
🔸️سیّد اجل علی بن طاووس - خدایش رحمت کند - در کتاب مهج الدعوات گفته:
و من در سُرَّ مَنْ رَآی (سامرا) بودم، پس سحرگاهان دعای آن بزرگوار را شنیدم، این مقدار از آن که راجع به زندگان و مردگانی است که از آنها یادی به میان آورد حفظ کردم: وَ اَبْقِهِمْ - اَوْ قالَ - وَ اَحیِهِمْ فی عِزِّنا وَ مُلْکِنا وَ سُلْطانِنا وَ دَوْلَتِنا؛ و آنان را باقی بدار - یا فرمود - زنده بدار در (روزگار) عزت ما و ملک ما و حکومت ما و دولت ما.
این جریان در شب چهارشنبه سیزدهم ماه ذی القعده سال ششصد و سی و هشت واقع شد.
🔹️در کافی به سند خود از حضرت ابوعبداللَّه صادق علیه السلام از پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم روایت کرده که آن حضرت در خطبه ای که در مسجد خیف القا کرد فرمود:
سه چیز است که قلب هیچ مسلمانی در آنها خیانت ندارد:
۱ - اخلاص عمل برای خدا.
۲ - نصیحت و خیراندیشی برای امامان و پیشوایان مسلمان.
۳ - ملازمت جماعت آنها، زیرا که دعوت آنان فراگیرنده است هر آنکه را به دنبال ایشان باشد .
▪️می گویم: مقصود، دعوت و دعای امامان علیهم السلام است.
📚 مکیال المکارم ، ج ۱، ص ۱۳۵
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#ویژگیهای_امام_زمان_ارواحنا_فداه_و_لزوم_دعا_برای_آن_حضرت
🔴 دعای آن حضرت برای مؤمنین
🔻در کافی نیز به سند خود از مردی از قریش از اهل مکّه روایت کرده که:
سفیان ثوری به او گفت: مرا به خدمت جعفر بن محمد علیهما السلام ببر، میگوید با او به خدمت آن جناب رفتیم ولی وقتی رسیدیم که سوار مرکبش شده بود. سفیان عرضه داشت: ای اباعبداللَّه خطبه ای که رسولخدا صلی الله علیه وآله وسلم در مسجد خیف انشاء فرموده برایمان بازگو کن. فرمود: بگذار فعلاً دنبال کار خود بروم، بعد که برگشتم برایت بیان میکنم، چون سوار شده ام. عرضه داشت: تو را به خویشاوندیت با رسول خدا سوگند که این مطلب را برایم حدیث فرما. پس آن جناب پیاده شد و سفیان گفت: دستور فرمایید تا دوات و کاغد برایم بیاورند تا آن را از زبان شما بنویسم. پس آن حضرت دوات و کاغذ فراخواند و فرمود بنویس:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ. خطبه رسول خدا در مسجد خیف؛ خداوند خرّم بدارد بنده ای را که سخن مرا بشنود و آن را در دل جای دهد و به کسی که آن را نشنیده برساند. ای مردم باید حاضرین به غائبین برسانند، بسا کسی که فقه دارد ولی فقیه و درک کننده نیست؛ و بسا که کسی معارف و دستورات فقهی را به فقیه تر و داناتر از خویش نقل میکند. سه چیز هست که قلب هیچ فرد مسلمانی در آنها خیانت نکند: اخلاص عمل برای خدا؛ نصیحت و خیراندیشی برای ائمه مسلمین؛ و ملازمت جماعت ایشان. زیرا که دعوتشان (دعایشان) تمام کسانی را که پشت سر آنهایند فرا میگیرد، مؤمنین برادرند و خونشان برابر، آنان بر دیگران از غیر خودشان همدستند، کوچکترینشان برای اجرای پیمانشان کوشا است.
سفیان این حدیث را نوشت و بر آن حضرت باز خواند. آنگاه حضرت صادق علیه السلام سوار شد و رفت. من و سفیان نیز آمدیم. در میان راه به من گفت: به جای خود باش تا من در این حدیث نظری بیفکنم و دقّتی کنم، به او گفتم: به خدا قسم ابوعبداللَّه علیه السلام با بیان این حدیث بر گردن تو حقّی انداخت که هرگز از گردنت نرود. گفت: کدام حق؟ گفتم: در این عبارت که سه چیز است که دل مسلمان در آنها خیانت نکند. اوّل: اخلاص عمل برای خدا که ما آن را فهمیدیم، ولی دوّمی که نصیحت و خیراندیشی برای ائمه مسلمین، اینها کدام ائمه هستند که خیراندیشی برای آنها بر ما لازم است؟ معاویة بن ابی سفیان و یزید بن معاویه و مروان بن حکم؟ و کسانی که شهادتشان نزد ما قبول نیست و نماز پشت سر آنها جایز نمی باشد! و سومی که ملازمت جماعت آنها است، منظور کدام جماعت است؟ آیا جماعت مُرجئه که میگویند هر که نماز نخواند روزه هم نگیرد غسل جنابت هم نکند خانه کعبه را هم خراب کند و مادرش را هم نکاح نماید تنها با نام مسلمانی که بر خود نهاده در ایمان به درجه جبرئیل و میکائیل است! یا مقصود قَدَریها هستند که معتقدند آنچه خدا بخواهد نمی شود و آنچه ابلیس بخواهد میشود؟ یا جماعت حرُوریها و خوارج که از علی بن ابی طالب بیزاری میجویند و او را کافر میدانند؟ یا جماعت جُهَمی که قائل است: ایمان تنها خداشناسی است و بس؟.
سفیان گفت: وای بر تو در معنی این دو جمله از حدیث چه میگویند؟
گفتم: میگویند منظور از امامی که نصیحت و خیراندیشی برای او بر ما واجب است علی بن ابی طالب علیه السلام است و مقصود از جماعتی که ملازمت آنها واجب است خاندان اوست. راوی میگوید: دیدم آن نوشته را گرفت و پاره کرد سپس به من گفت: از این مطلب به کسی خبر مده .
📚 مکیال المکارم ، ج ۱ ، ص ۱۳۵
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 دعاى توسّل به حضرت بقيّة اللّه عجّل اللّه تعالى فرجه
🔻در كتاب «قبس المصباح» دعاى مختصرى (براى توسّل به مولاى مان صاحب الزمان ارواحنا فداه) نقل شده كه عبارت است از:
أللّهمّ إنّي أسألك بحقّ وليّك و حجّتك صاحب الزّمان إلاّ أعنتني به على جميع اموري، و كفيتني به مؤونة كلّ موذ و طاغ و باغ، و أعنتني به، فقد بلغ مجهودي، و كفيتني كلّ عدوّ و همّ [و غمّ]و دين، و ولدي و جميع أهلي و إخواني، و من يعنيني أمره و خاصّتي، امين يا ربّ العالمين.
خداوندا؛ از تو درخواست مى كنم به حق ولى و حجتت، صاحب زمان، اين كه به واسطۀ آن حضرت، مرا در همۀ كارهايم يارى رسانى و به وسيلۀ او مرا از شرّ هر طغيانگر و ستمگر و آزاررسانى در امان بدارى و كمكم كنى. به راستى كه ناتوان گشته و جانم به لب رسيده و از هر دشمن و (غم و اندوهى) و مشكلات و قرضى، كفايت كنى مرا و فرزندانم و همۀ اهل و برادرانم را، و هركس كار او به من مربوط مى شود و نيز خاصّان مرا، اين دعا را بپذير اى پروردگار جهانيان.
♦️در كتاب «جنّات الخلود» مى فرمايد: فتح و پيروزى بر دشمنان در جنگها و غير آن، و نيز اداى قرض ها، بستگى به توسّل به حضرت مهدى ارواحنا فداه به اين طريق دارد. و سپس اين دعا را نقل نموده است.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۳۴
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 توسّل به حضرت بقيّة اللّه ارواحنا فداه درمشكلات
💢 از وظائف بزرگ ما توجّه و توسّل به حضرت بقيّة اللّه ارواحنا فداه مى باشد؛ مخصوصا در هنگام سختى ها، مشكلات شديد و بيمارى هاى دشوار كه بر انسان وارد مى شود.
در اين هنگام وظيفۀ ما براى حلّ آن مشكلات و رهايى از آن ها، توسّل به امام زمان ارواحنا فداه است كه سرپرست امور ما است.
بنابراين در همۀ گرفتارىها مخصوصا زمانى كه بيچارگى و اضطرار سراسر وجودمان را احاطه كرده، بايد به منتقم آل اللّه امام زمان صلوات اللّه عليه متوسّل شويم و بدانيم همۀ گرفتارىها و سختى هايى كه به ما مى رسد بر اثر غيبت آن حضرت است، و ما موظّف هستيم براى ظهور آن بزرگوار دعا كنيم.
▪️در «بحار الأنوار» مى فرمايد: ابو الوفاء شيرازى چنين گويد: در زندانى محصور بودم و به خاطر آن پريشان بودم و به واسطۀ امامان عليهم السّلام با خدا به رازونياز پرداختم، هنگامى كه شب جمعه رسيد پس از نماز خوابيدم و پيامبر صلّى اللّه عليه و اله و سلّم را در خواب ديدم.
پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و اله و سلّم او را در خواب راهنمايى فرمود كه براى هر حاجتى به كدام امام و چگونه متوسّل گردد؟ آن گاه پيغمبر خدا صلّى اللّه عليه و اله و سلّم به او فرمود:
و أمّا صاحب الزّمان فإذا بلغ منك السيف الذّبح، فاستعن به، فإنّه يعينك و وضع يده على حلقه.
و امّا صاحب الزمان؛ پس هرگاه شمشير به گلوگاهت رسيد-و دستش را بر حلقش نهاده بود-از او يارى بخواه كه ياريت مى رساند.
(ابو الوفاء مى گويد: ) در خواب صدا زدم:
يا مولاي؛ يا صاحب الزّمان؛ أدركني فقد بلغ مجهودي.
اى مولاى من؛ اى صاحب الزمان؛ مرا درياب كه همانا جانم به لب رسيده است.
و ناگهان بيدار شدم و ديدم كه زندان بانان، زنجير از من باز مى كنند.
در «سلاح المؤمنين» مى فرمايد: پدرم چنين فرمود:
إن دنا من نحرك السّيف استغث بوليّ العصر مولاك و قل:
يا صاحب الزّمان أغثني، يا صاحب الزّمان أدركني
فهو باب اللّه و الرّحمة و الغوث و ابن المصطفى فخر الرّسل
هنگامى كه شمشير بر گردنت نهادند استغاثه كن و يارى بخواه از مولايت ولى عصر و چنين بگو:
اى صاحب الزمان؛ به فريادم برس، اى صاحب الزمان؛ مرا درياب.
او باب خدا و رحمت الهى و فريادرس و زادۀ مصطفى فخر پيامبران است. 👇👇
🔻محدّث نورى رحمه اللّه مى فرمايد:
ظاهرا مقصود پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و اله و سلّم از اين سخن اين نيست كه فقط در هنگام گرفتارى در دست دشمنان-كه قصد كشتن و نابودى شما را دارند-به امام عصر ارواحنا فداه متوسّل شويد، بلكه كنايه از اين است كه بايد به آن حضرت توسّل جست هر وقت سختى به حدّ آخر رسيده باشد و اسباب مادّى و اميد به مخلوقين از بين رفته باشد و صبر انسان لبريز گردد. و تفاوتى نمى كند كه بلا و مصيبت دينى باشد يا دنيوى، از شرّ انسان باشد يا از شرّ جن .
بنابراين، وظيفۀ مضطرّ، بيچاره و ناتوان، دادخواهى و كمك خواستن از آن وجود مقدّس ارواحنا فداه است و اجابت و فريادرسى از منصب هاى الهى آن بزرگوار مى باشد.
و چنانچه شخص مضطرّ از شدّت پريشانى و بيچارگى اش نتواند با زبان اظهار كند و دعايى كه از اهل بيت عليهم السّلام رسيده بخواند و به حضرت استغاثه كند، كافى است با زبان حال از او يارى بخواهد يعنى بداند و اقرار كند كه او ولىّ و امامش مى باشد و مربىّ او و واسطۀ فيض خدا، فقط وجود مقدّس اوست و چراغ هدايت در تاريكى هاى بيابان غيبت فقط اوست.
پس بفهمد و بشناسد كه آن هايى كه در سفر طاعت مثل مسافرت حجّ و زيارت استغاثه مى كنند، كسى جز امام زمان كه فريادرس دوران است، آنها را نجات نمى دهد و به فريادشان نمى رسد.
شاهد بر اين ادّعا آن است كه «غوث» از لقب هاى اختصاصى آن حضرت است كه در زيارت هاى معتبر وارد شده است و معناى آن فريادرس است. و البتّه بديهى است اين لقب خدادادى مجرّد اسم نيست و طبعا صاحب اين لقب بايد بتواند صداى هر كسى را از هر جايى بشنود و به هر زبانى هم كه فريادرسى از او شود، بايد بداند.
بلكه علمى داشته باشد كه به حالات فريادطلبان و دادخواهان احاطه داشته باشد بدون اين كه آنان استغاثه اى نمايند، همان گونه كه در توقيعش به شيخ مفيد رحمه اللّه چنين مى فرمايد.
و او قدرت دارد كه در صورت صلاحديد، استغاثه كننده را از درياى گرفتارى و بلا نجات دهد به هرحالى كه باشد و به هر زبانى كه فرياد برآورد و لايق اين مقام نيست مگر كسى كه از مقام والاى امامت برخوردار است و قدم بر بساط ولايت نهاده است. و نيز اين سخن را تأييد مى كند آنچه بين عرب (شهرنشين و باديه نشين) مشهور است كه او را «ابا صالح» مى خوانند و بدو متوسّل نمى شوند و شكايت به نزدش نمى برند و استغاثه و ندبه اش نمى كنند، مگر به اين اسم مقدّس يعنى «ابا صالح».
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۳۵
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#آیات_مؤوّله_که_مُشعِر_بر_علامات_ظهور_است
🔴 سوره انعام، آیه ۳۷:
«قُلْ إِنَّ اللَّهَ قَادِرٌ عَلَىٰ أَنْ يُنَزِّلَ آيَةً وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ»
🔻در تفسیر قمّی در روایت ابیالجارود از حضرت باقر سلام الله علیه در تفسیر این آیهی مبارکه گفته است :
« سَیُرِیکُمْ فِی آخِرِ الزَّمَانِ آیَاتٍ مِنْهَا دَابَّهًُْ [فی] الْأَرْضِ وَ الدَّجَّالُ وَ نُزُولُ عِیسَیابْنِمَرْیَمَ (علیه السلام) وَ طُلُوعُ الشَّمْسِ مِنْ مَغْرِبِهَا.»
یعنی : زود باشد که بنماید شما را در آخر زمان نشانه هایی که از آنهاست دابّة الارض و دجّآل و فرود آمدن عیسی پسر مریم و درآمدن آفتاب از مغرب خودش .
🔻توضیح :
در این حدیث چهار نشانه که از حتمیّات است حضرت باقر علیه السلام خبر داده . یکی بیرون آمدن دابة الارض و یکی خروج دجّال و یکی نزول عیسی و یکی بیرون آمدن آفتاب از مغرب خود .
در بعضی از احادیث وارد شده که مراد از طلوع آفتاب از مغرب خود وجود مبارک امام زمان است
و مراد از جمله أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ در آیه مبارکه - چنانکه در تفسیر قمی ذکر شده - این است که: یعنی: بیشتر از مردم نمی دانند که وقتی این آیت آمد و ایمان نیاوردند به آن ، هلاک خواهند شد .
📚 نوائب الدهور فی علائم ظهور ، ج ۱ ، ص ۱۲۷
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#ویژگیهای_امام_زمان_ارواحنا_فداه_و_لزوم_دعا_برای_آن_حضرت
🔴 دعای آن حضرت برای مومنین
💢 امام هر زمانی برای شیعیانش دعا میکند
🔹️روایتی که در بحار به نقل از مناقب ابن شهرآشوب از موسی بن سیار آمده، که گفت:
با حضرت رضا علیه السلام بودم در حالی که به دروازه شهر طوس رسیده بودیم صدای گریه ای شنیدم در جستجوی آن برآمدم، ناگاه جنازه ای دیدم، چون چشمم به آن افتاد دیدم آقایم (حضرت رضا علیه السلام) با شتاب از اسب پیاده شد سپس به سوی جنازه رفت و آن را به دوش گرفت در حالی که از جنازه جدا نمی شد همانگونه که بزغاله از مادرش جدا نمی شود، سپس به من رو کرد و فرمود: ای موسی بن سیّار، هر کس جنازه یکی از دوستان ما را تشییع کند از گناهان خود بیرون میرود. همچون روزی که از مادر زاده شده و هیچ گناهی بر او نیست.
و چون جنازه آن مرد کنار قبرش بر زمین گذاشته شد، آقایم را دیدم که مردم را از کنار آن عقب زد و دست بر سینه او نهاد و گفت: ای فلان بن فلان مژده باد تو را به بهشت که پس از این ساعت بر تو ترسی نیست. به امام رضا عرض کردم: فدایت گردم آیا این مرد را میشناسی؟ چون اینجا سرزمینی است که تا کنون قدم بر آن ننهاده بودی؟ فرمود: ای موسی بن سیّار مگر نمی دانی که بر ما امامان، اعمال شیعیانمان هر صبح و شام عرضه میشود، پس هر تقصیری که در اعمال آنها باشد از خداوند متعال گذشت از آن را خواهیم خواست، و هر کار خوب و پیشرفت در برنامههای دینی باشد از خداوند پاداش برای صاحب آن عمل خواهیم خواست .
🔸️روایت است که از امیرالمؤمنین علیه السلام ضمن حدیث زُمَیله یا (رُمیله) آمده است که آن حضرت به وی فرمود:
ای زُمَیْله هیچ مؤمنی نیست که بیمار شود مگر اینکه به مرض او مریض میشویم، و اندوهگین نشود مؤمنی مگر این که به خاطر اندوه او اندوهگین گردیم، و دعایی نکند مگر اینکه برای او آمین گوییم و ساکت نماند مگر اینکه برایش دعا کنیم .
📚 مکیال المکارم ، ج۱ ، ص ۱۳۷
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#ویژگیهای_امام_زمان_ارواحنا_فداه_و_لزوم_دعا_برای_آن_حضرت
🔴 دعای آن حضرت برای مومنین
🔻روایتی که محمد بن الحسن الصفّار در بصائر الدرجات به سند خود از ابوالربیع شامی آورده که گفت:
به حضرت ابوعبداللَّه صادق علیه السلام عرضه داشتم: از عَمْرو بن اسحاق حدیثی به من رسیده. فرمود: آن را عرضه کن. گفتم: وی بر امیرالمؤمنین علی علیه السلام داخل شد، پس آن حضرت آثار زردی بر صورتش دید، فرمود: این زردی چیست؟ پس بیماری خود را توضیح داد. آن حضرت به او فرمود: ما خوشحال میشویم به خوشحالی شما و اندوهگین میشویم به حزن شما و بیمار میشویم به بیماری شما و دعا میکنیم برای شما، و شما که دعا میکنید ما آمین میگوییم.
عَمْرو به امیرالمؤمنین عرضه کرد: آنچه فرمودی دانستم، ولی چگونه ما دعا میکنیم شما آمین میگویید؟
آن حضرت فرمود: حاضر و دور بر ما یکسان است. امام ابوعبداللَّه صادق علیه السلام فرمود: عَمْرو راست گفته است .
📚 مکیال المکارم ، ج ۱ ، ص ۱۳۸
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#آیات_مؤوّله_که_مُشعِر_بر_علامات_ظهور_است
🔴 سوره انعام، آیه ۶۵:
«قُلْ هُوَ الْقَادِرُ عَلَىٰ أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عَذَابًا مِنْ فَوْقِكُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعًا وَيُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ ۗ انْظُرْ كَيْفَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ لَعَلَّهُمْ يَفْقَهُونَ»
یعنی : بگو - ای پیغمبر ! - اوست خدایی که تواناست بر این که برانگیزاند بر ضرر شما شکنجه و عذاب را از بالای سرهای شما یا از زیر پاهای شما، یا به جان همدیگر اندازد شما را و بچشاند بعضی از شما را آسیب بعضی . فکر کن که چگونه تغییر می دهیم نشانه های خود را که تا شاید ایشان بفهمند .
💢 در تفسیر قمّی است که مراد از عذاب بالای سر سلطان جائر است، و مراد به عذاب از زیر پا مردمان پستی هستند که هیچ چیزی در آن ها نیست، و مراد از «يَلْبِسَكُمْ شِيَعًا» عصبیّت است، و مراد از «وَيُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ» بد همسایه بودن است .
🔻و نیز در روایت ابی الجارود از حضرت باقر علیه السلام روایت کرده که فرمود:
«عَذاباً مِنْ فَوْقِكُمْ» هو الدخان و الصيحة، «أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ» و هو الخسف، «أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعاً» و هو الاختلاف في الدين و طعن بعضكم على بعض، «وَ يُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ» هو أن يقتل بعضكم بعضاً، و كل هذا في أهل القبله»
یعنی: مراد از «عذاب بالای سر شما» دود تیره و صیحه آسمانی است، «و یا عذاب از زیر پای شما» فرو رفتن به زمین است، و «فرقه فرقه شدن شما» اختلاف ظاهر شدن در دین شماست و طعن زدن بعضی از شماست بر بعض دیگر ، و «چشیدن بعضی از شما آسیب بعض دیگر را» مراد این است که بکشد بعض از شما بعضی دیگر را، و همه اینها در اهل قبله ظاهر میشود .
🔺️و در جامع الاخبار در ضمن خبری که جابر بن عبدالله انصاری در حجّة الوداع از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت کرده تاویل شده است عذاب این آیه به ریح حمراء - یعنی: باد سرخ - و به زمین فرو رفتن و سنگ باریدن -
♦️مولف گوید: ممکن است عذابی که در این آیه شریفه ذکر شده عذاب خدایی باشد - از قبیل صاعقه و صیحه آسمانی و بادهای مخالف و طوفانی سخت و باریدن بارانهای خراب کننده و تگرگ و برفهای هلاک کننده باشد - و ممکن است عذابی باشد که خدای تعالی به دست بشر ایجاد کند -از قبیل آلات و اسلحه های جنگی هوایی ؛ از قبیل طیّارات جنگی و اِعمال گازهای اتمی و نارنجکها و موشکها و گازهای کهربایی و امثال آنها- ، و اما عذاب از زیر پا نیز ممکن است خدایی باشد و ممکن است به دست بشر به تقدیر خدای قادر ایجاد شده باشد . اما خدایی از قبیل زلزله و به زمین فرو رفتن و آتش فشانی و غرق شدن ، و اما خَلقی از قبیل مینگذاری و طغیان آبها باشد، والله اعلم .
📚 نوائب الدهور فی علائم ظهور ، ج ۱ ، ص ۱۲۸
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
May 11
هدایت شده از معارف الشیعه
#مهدویت
#روایات
🔴 امر #امام_باقر به ایجاد ارتباط با #امام_زمان سلام الله علیهما
▪️قال الإمام ﺍﻟﺒﺎﻗﺮ ﻋﻠﻴﻪﺍﻟﺴﻠﺎﻡ:إِصبِرُوا عَلَى أَدَاءِ الفَرَائِضِ، وَ صَابِرُوا عَدُوَّكُم، وَ رَابِطُوا إِمَامَكمُ المُنتَظَر.
🔸امام محمدباقر صلواتاللهعلیه میفرمایند: در انجام واجبات صبر پیشه كنيد، در برابر دشمنتان صابر باشيد، و با امامتان كه در انتظار او هستيد ارتباطی فراهم کنید.
📚الغیبة النعماني، ص۲۷
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#مهدویت
🔴 جانم فدای #امام_زمان " سلام الله علیه "
▪️#امام_باقر علیهالسلام فرمودند:
«أَمَا إِنِّي لَوْ أَدْرَكْتُ ذَلِكَ لاَسْتَبْقَيْتُ نَفْسِي لِصَاحِبِ هَذَا اَلْأَمْرِ.»
«بدانید اگر من آن روزگاران(عصر غیبت) را درک کنم، مطمئناً جانم را برای فداکاری در رکاب حضرت صاحبالامر عجل الله فرجه، نگاه مىدارم!
📗الغيبة (للنعمانی)، ج ۱، ص ۲۷۳
📗أعيان الشيعة، ج ۲ ص ۷۷
📗يوم الخلاص، ص ۲۲۱
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
🔴 کامل شدن عقل ها در زمان ظهور
🔻 امام باقر سلام الله علیه فرمودند:
«اَلْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُعَلَّى بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ اَلْوَشَّاءِ عَنِ اَلْمُثَنَّى اَلْحَنَّاطِ عَنْ قُتَيْبَةَ اَلْأَعْشَى عَنِ اِبْنِ أَبِي يَعْفُورٍ عَنْ مَوْلًى لِبَنِي شَيْبَانَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِذَا قَامَ قَائِمُنَا وَضَعَ اَللَّهُ يَدَهُ عَلَى رُءُوسِ اَلْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهَا عُقُولَهُمْ وَ كَمَلَتْ بِهِ أَحْلاَمُهُمْ.»
زمانى كه قائم ما قيام كند دست لطف و رحمتش بر سر بندگانش قرار دهد(يعنى به بندگانش توجه كند)پس انديشه و عقلهايشان را جمع كند و آنها را كامل سازد(تا حقايق و واقعيتهاى زندگى را بخوبى درك كنند و بجاى پيروى از خواسته دل از عقل پيروى كنند و تن به خواسته آن دهند).
📚الکافي ، ج ۱، ص ۲۵
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92