#فلسطین
سخنگوی کتائب القسام: موشکباران شهرهای اسرائیل مانند آب خوردن است
به شرکتهای هواپیمایی خارجی هشدار میدهم که پروازهایشان را به اسراییل لغو کنند
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
✍از آنجا که بیش از یک دهه است که به تدریس ترمودینامیک و دروس وابسته به آن مشغول هستم، در این یادداشت بنا دارم با کاربست مفاهیم ترمودینامیک، کنش تاریخی احمدینژاد را در سپهر عمومی ایران تحلیل نمایم.
💢 سالها پیش از این نیز مهندس مهدی بازرگان با کاربست مفاهیم مستخرج از قانون دوم ترمودینامیک نظیر آنتروپی در کتاب عشق و پرستش، برخی رفتارهای انسانی را تحلیل نمود که اینجانب نیز در نظر دارم با کاربست مفهوم تعادل ترمودینامیکی، واکنشهایی که در برابر کنشگری دکتر احمدینژاد در رأس دولت جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده را بررسی نموده و نشان دهم که #حملات_بیسابقهای که علیه احمدینژاد و یارانش اعمال میشود مستقیماً به برهم خوردن نظم ایجاد شده و تعادل مطلوب اکبر هاشمی رفسنجانی در ساختار اجرایی کشور طی سالهای 68 تا 84 ارتباط دارد.
💢2⃣ سوم تیر 84 و بیست و دوم خرداد 88، روزهایی هستند که در آن ملت ایران با رأی خود، اشرافیت برآمده در جمهوری اسلامی را نفی کرده و مردی را برگزیدند که تعادل ایجاد شده به نفع اشرافیت بوروکراتیک را بر هم زد. هرچند که رأی 17 میلیونی مردم ایران در سوم تیر 84 تا حد زیادی واجد جنبه سلبی بود، اما رأی بیسابقه 25 میلیونی مردم ایران در بیست و دوم خرداد 88، در شرایطی به احمدینژاد تعلق گرفت که چهار سال عملکرد وی در منظر مردم قرار گرفت و این بار مردم بر اساس کارنامه دولت نهم، احمدینژاد را بر صدر نشاندند.
بر این اساس میتوان اذعان نمود که کیفیت رأی ملت ایران در بیست و دوم خرداد 88 عمدتاً واجد جنبههای ایجابی و اثباتی و بر مبنای قضاوت در خصوص بینش، منش، روش و کنش محمود احمدینژاد شکل گرفته است.
اقبال عمومی و بینظیر ملت ایران به احمدینژاد از یک سو و حملات بیسابقه اصحاب قدرت و ثروت علیه او از سویی دیگر، در مقابله جدی احمدینژاد با تعادل سیستماتیک ایجاد شده به نفع «اشرافیت بوروکراتیک» طی سالهای 60 تا 84 و تلاش او برای ایجاد تعادل سیستمی نوین به نفع «مردم» ریشه دارد. به واقع احمدینژاد طی هفت سال اخیر دائماً تلاش نموده تا نظم سیستماتیک ایجاد شده به نفع اشراف برآمده در جمهوری اسلامی را بر هم زده و نظمی نو بر اساس منافع مردم را شکل دهد که در ادامه بر اساس تحلیل تعادل ترمودینامیکی به آن خواهم پرداخت.
💢3⃣ تعادل ترمودینامیکی، در یک سیستم، به حالتی گفته میشود که در آن سیستم در حالت تعادل مکانیکی، تعادل شیمیایی و تعادل گرمایی باشد. وقتی که هیچگونه نیروی خنثی نشدهای در داخل سیستم و همچنین بین سیستم و محیط آن وجود نداشته باشد، میگویند که سیستم در تعادل مکانیکی قرار دارد.
اگر این شرایط برقرار نباشند، یا سیستم بهتنهایی و یا سیستم و محیط آن هر دو تغییر حالت خواهند داد و این تغییر حالت وقتی متوقف میشود که تعادل مکانیکی دوباره برقرار گردد. تعادل شیمیایی به حالتی گفته میشود که در آن پیوندهای شیمیایی واکنشگرها و محصولات در واکنش شیمیایی با گذشت زمان پایدار بماند و تغییر نکند. در تعادل گرمایی تمام قسمتهای یک سیستم در یک دما بهسر میبرند.
اگر این شرایط برقرار نباشند، تغییر حالت ایجاد میشود که تا برقراری تعادل گرمایی ادامه دارد.همانگونه که مفهوم تعادل ترمودینامیکی در سیستمهای فیزیکی و مکانیکی مورد توجه و پیادهسازی قرار میگیرد میتوان از مفهوم تعادل ترمودینامیکی برای تحلیل رفتار یک نظام و سیستم اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز با پیشفرضهایی سخن گفت.
به عنوان مثال، هنگامی که منابع قدرت در یک سیستم سیاسی تغییر میکند میتوان از برهم خوردن تعادل مکانیکی در سیستم مزبور سخن گفت و یا تغییرات در پیوندهای عناصر سیاسی یک نظام اجتماعی را میتوان معادل تغییر در پیوندهای شیمیایی عناصر یک سیستم فیزیکی دانست و به تبع آن از تغییر در تعادل شیمیایی سیستم سخن گفت.
اگر ثروت و درآمد را نیز در یک جامعه انسانی به عنوان اصلیترین عامل برای تحرک و فعالیتهای آحاد جامعه شناسایی نماییم میتوان نقش عامل ثروت در تحرکات انسانی را با عامل گرما در تحولات فیزیکی معادلیابی نمود بنابراین هرنوع توزیع دما در یک سیستم فیزیکی را میتوان با نحوه توزیع ثروت و درآمد در یک سیستم اجتماعی شبیهسازی نمود.
@az3210
با ظهور دولت سازندگی در عرصه اجرایی و اتخاذ سیاستهای «توسعه منهای عدالت» مبتنی بر آموزههای بانک جهانی، هاشمی رفسنجانی عزم خود را برای حضور جدی و تأثیرگذار تکنوکراتهای غرب باور در عرصه عمومی کشور و در مقابل حذف و کاهش نقش مردم به عنوان مانعی جدی در برابر اجرای سیاستهای دیکته شده بانک جهانی جزم نمود و بر این اساس به بازمهندسی منابع قدرت مبادرت نمود.
البته بیتوجهی به نقش مردم در اندیشه سیاسی هاشمی رفسنجانی بیسابقه نبود. هاشمی رفسنجانی در گفتوگو با صادق زیبا کلام محور اصلی اندیشه سیاسی خود را در «نفی ضرورت حضور همه جانبه و گسترده مردم و کفایت اتکای نظام به یک اقلیت 20 درصدی از جامعه» بیان داشته و خطاب به صادق زیباکلام میگوید:
«قبلا هم با شما این بحث را پیرامون آینده نظام داشتهام که نظام میتواند 20درصد مردم را بهطور فعال به نفع خودش در صحنه نگه دارد و ابزار قانونی هم در دستش است و گلوگاهها را دارد بنابراین میتواند نظام مستقری باشد حالا 40-30 درصد از مردم هم بیتفاوت هستند و برای آنها چپ و راست فرقی ندارد میماند آنها که مخالف هستند که به هرحال هر نظامی یک مقدار مخالف دارد بنابراین از نظر من نظام مستقر است.»(1)
به واقع همانگونه که روایت شد هاشمی رفسنجانی به صراحت از عدم همراهی 80 درصدی مردم، خطری را متوجه نظام نمیداند. هاشمی رفسنجانی در این مسیر با اتخاذ سیاستی مردم گریز، حذف مردم به عنوان یکی از منابع قدرت دهه نخست انقلاب را بهطور جدی در دستور کار دولت خود قرار داد و تکنوکراتهای غربگرا را به عنوان منبع قدرت جدید جایگزین آحاد مردم ساخت و تعادل جدید منابع قدرت در نظام جمهوری اسلامی را بر اساس مثلث «روحانیت-حزب الله-تکنوکراتهای متکی به هاشمی» بنا نمود که این شیوه بازمهندسی منابع قدرت از همان ابتدا مورد انتقاد و اعتراض رهبر معظم انقلاب قرار داشت.
هاشمی رفسنجانی در همین رابطه در گفتوگو با صادق زیباکلام اظهار داشت:
«یک دورهای بود که هر روز و به صورت هفتگی گزارشهایی به من میدادند که تعداد زیادی از متخصصین به کشور بازگشتهاند. دکتر حبیبی هم از طرف من مسئولیت پذیرفته بود که وقتی اینها برمیگردند به اینها سر و سامانی بدهد.
مرکزی برای مسکن و شغل اینها درست کرده بود... برای همین بود که میگفتند هاشمی بیشتر به فکر جذب نخبگان، مدیران و فرهیختگان است در حالی که رهبری بیشتر به توده مردم و به گروههای بسیجی و اینها میپردازند...یکی از ایرادات یا انتقادات به من از ناحیه برخیها این بود که من خیلی به تحصیلکردهها توجه دارم و نسبت به اقشار دیگر چندان توجهی نشان نمیدهم.»(2)
هرچند که هاشمی رفسنجانی در تمامی دورهها تلاش میکرد خود را در مرکز ثقل مثلث مزبور جای دهد اما به دلیل آشکار شدن جهت گیریهای غیرانقلابی دولت سازندگی، بتدریج از بدنه حزبالله شامل بسیج، هیأتهای مذهبی و... فاصله گرفت و به جز تعدادی از مراجع تقلید و روحانیون بلندپایه نظیر واعظ طبسی، ناطق نوری و...، سایر طلاب و روحانیون نیز از وی دوری گزیدند و در مقابل هاشمی رفسنجانی نیز مسیر نزدیکی به تکنوکراتهای غربگرا را در پیش گرفت.
اینچنین بود که اشرافیت بوروکراتیک ایران با هدایت اکبر هاشمی رفسنجانی موفق شد طی سالهای 68 تا 84، تعادل مکانیکی مورد نظر خود را به نظام جمهوری اسلامی تحمیل نموده و منابع قدرت را براساس منویات خود بازآرایی نماید و علیرغم آنکه ملت ایران از سال 1372 تا 1384 در تمامی انتخاباتها، اعتراض خود را به جهتگیری هاشمی رفسنجانی اعلام مینمود، اما با کنش پیچیده هاشمی رفسنجانی بویژه پس از خرداد 76، همواره رأی مردم ایران در نفی رویکردهای اشرافیگرانه هاشمی رفسنجانی تا تیرماه 84 بلااثر باقی ماند.
با انتخاب شگرف محمود احمدینژاد در تیرماه 84، تکنوکراتهای غربگرا نقش خود را در حوزه منابع قدرت جمهوری اسلامی از دست داده و یکبار دیگر و مشابه دهه نخست انقلاب، آحاد مردم نقش خود را به عنوان منبع قدرت بازیابی نمودند.
احمدینژاد هم در حوزه گفتمانی و هم در حوزه عملیاتی، تکنوکراتهای غربگرا را به کناری نهاد و آحاد مردم را به عنوان یک منبع جدید قدرت به سایر منابع قدرت الحاق نمود. بیتوجهی به مطالبات و سهم خواهی احزاب و چهرههای صاحب نفوذ سیاسی، تمرکز زدایی از دولت، سفرهای استانی، تغییر کارکرد سازمان مدیریت و برنامهریزی سابق، هدفمندی یارانهها، تأکید بر افزایش جمعیت و... از جمله برنامههای راهبردی احمدینژاد در مسیر توانمندسازی مردم و بازآرایی منابع قدرت نظام و بر هم زدن تعادل مکانیکی مطلوب اشرافیت بروکراتیک و حرکت به سمت تعادل مکانیکی جدید با اتکا به آحاد مردم بود.
@az3210
در ادامه بحث به تأثیر کنش دکتر احمدینژاد بر تغییرات تعادلی برآمده در نظام جمهوری اسلامی میپردازیم:
👈الف. ازآنجا که تعادل مکانیکی در یک سیستم اجتماعی-سیاسی را تعادل بین منابع قدرت یک سیستم لحاظ نمودهایم، در دهه نخست انقلاب منابع قدرت در نظام جمهوری اسلامی از سه عنصر روحانیت، حزبالله و آحاد مردم تغذیه میشد که از سال 68 و با قرار گرفتن اکبر هاشمی رفسنجانی در رأس قوه مجریه، منابع قدرت در نظام جمهوری اسلامی ایران با تغییری جدی مواجه گردید.
@az3210
👈ب- تأثیر حضور احمدینژاد بر تعادل شیمیایی نظام جمهوری اسلامی
از آنجاکه تعادل شیمیایی در یک سیستم اجتماعی-سیاسی را تعادل بین پیوندهای سیاسی یک سیستم لحاظ نمودهایم، ظهور دکتر محمود احمدینژاد در معادلات کلان سیاسی ایران باعث شد که صف بندیهای متعارف چپ-راست و اصلاحطلب-اصولگرا که مدل مطلوب سیاسی اکبر هاشمی رفسنجانی است، برهم خورده و از مدل سیاسی جدیدی در سپهر سیاسی ایران رونمایی شود.
هاشمی رفسنجانی در گفتوگوی خود با دکتر صادق زیباکلام، ساختار سیاسی مورد نظر و مطلوب خود را ساختار سیاسی امریکا که متشکل از دو حزب سیاسی فراگیر و با مشارکت سیاسی محدود شکل گرفته است، معرفی میکند.
هاشمی رفسنجانی در این گفتوگو خطاب به دکتر صادق زیباکلام میگوید: «شما ببینید جامعه امریکا بالاخره یک جامعه جاافتاده دموکراتیک است.آنها خیلی آزاد بودند و آزاد هم هستند.مردم امریکا 50 درصد در انتخابات شرکت میکنند.نمی توانیم بگوییم بقیه که شرکت نمیکنند به امریکا علاقهمند نیستند یا به کارهای کشورشان علاقهمند نیستند.
آنها کار خودشان را میکنند و فکر میکنند اگر بیایند یا نیایند یکی از دو حزب میبرد.در ایران هم ممکن است کم کم به همین جا برسیم که مردم بگویند بالاخره یا جناح چپ یا جناح راست میبرد و از میان این دو هم هیچ وقت بیرون نرفته است، همین جور هم دارد میشود. ممکن است عدهای به این ادله شرکت نکنند یعنی فکر کنند که نتیجه انتخابات چیزی را عوض نمیکند لذا عدم شرکت آنان را نمیتوان لزوماً به معنای مخالفت آنان یا پشت کردنشان به نظام گرفت.»(3)
هاشمی رفسنجانی پس از وقایع خرداد 60 و حذف منافقین و لیبرالها از عرصه سیاسی کشور تلاش نمود تا سامانه سیاسی کشور را بر دو پایه چپ-راست (بعدها اصلاحطلب-اصولگرا) طراحی کند و خود نیز به عنوان پایه سوم،تعادل بین دوپایه مذکور را ایجاد نماید که پیروزی محمود احمدینژاد در سال 84 مدل سیاسی مزبور را دچار بحران موجودیت نمود. برای اتخاذ نگاهی علمی به تحولاتی که در پیوندهای سیاسی از زمان روی کارآمدن محمود احمدینژاد روی داده است، ابتدا باید تضاد اصلی را در این صحنه تشخیص داد تا تضادهای فرعی مورد نظر هاشمی رفسنجانی نظیر تضاد «چپ- راست» و «اصلاحطلب- اصولگرا» و یا تضادهای کاذب نظیر تضاد «انحراف- حزب الله» حجاب ذهنی ایجاد ننماید که در ادامه به آن خواهم پرداخت:
افزایش شکافهای طبقاتی طی سالهای 84-68 در دولتهای پنجم تا هشتم که سیاست اقتصادی خود را بر اساس توصیههای بانک جهانی بر اولویتگذاری رشد اقتصادی و غفلت از توزیع عادلانه درآمدها بنا نهاده بودند، باعث شد که در دورههای مذکور ضریب جینی افزایش یافته و توزیع ناعادلانهتر درآمدها رقم خورد.
در واقع دولتهای سازندگی و اصلاحات بر پایه الگوهای توسعه پیش از دهه شصت میلادی که مععتقد بودند: «افزایش شکاف درآمدی در جامعه بین کم درآمدها و پردرآمدها در کوتاه مدت میتواند منجر به میل بیشتر پس انداز، انباشت سرمایه و در نتیجه شتابگیری رشد اقتصادی شود» سیاستهای اقتصادی خود را بر افزایش رشد اقتصادی و تولید ثروت فارغ از توزیع عادلانه درآمد بنا نهادند.
نظریات سنتى توسعه که مورد توجه دولتهای سازندگی و اصلاحات قرار داشتند،مدعی بودند: «که اگر قرار است پیشرفت صورت گیرد، زندگی اقتصادی باید صرفاً با روند طبیعی عرضه و تقاضای بازار تنظیم شود. آنان معتقد بودند که فقر برای بهبود شخصیت فرد انگیزهایی در وی ایجاد میکند، در حالی که ضمانت وسایل بقا، آن انگیزه را از بین میبرد.» به این ترتیب در نظرات سنتی «رشد محور» توسعه که مورد تأکید جبهه وسیعی از مدعیان اصولگرایی و اصلاحطلبی میباشد، «فقر» به عنوان بهاى لازم برای رشد و پیشرفت اقتصادی پذیرفته شده است.
گفتنی است این قبیل نظریات در مذهب پروتستان ریشه داشته که معتقد بودند موفقیتهای مادی نشانه آن است که شخص مورد عنایت خداست و شکست به عنوان «خواست خدا» قلمداد مىشد و نمىبایست در مقابل آن چون و چرا کرد و بر همین مبنا بود که داروینیستهای اجتماعی به عنوان بنیانگذاران نظریات سنتی توسعه وجود فقر را بر مبناى عبارت مشهور «بقای اصلح» توجیه میکردند. آنان معتقد بودند: «دلیل آن که عده ای فقیر در پله پائین نردبان اجتماعی اند آن است که آنان توان درگیر شدن با مسائل اجتماعی را ندارند و یا برای این کار مناسب نیستند و کمک به آنها نابودی شان را کند و در نتیجه روند پیشرفت را کند می کند.»
دولت دکتر احمدینژاد از زمانی که کار خود را آغاز نمود بر تئوری سنتی و رشد محور توسعه خط بطلان کشید و همانگونه که نظریه پردازان نوین توسعه، شکاف عظیم درآمدی بین طبقات پائین و بالای جامعه در کشورهای در حال توسعه را نه تنها به عنوان یک مزیت اقتصادی نمیدانند بلکه آن را مانعی بر سر راه رشد و توسعه اقتصادی ذکر میکنند، دولتهای نهم و دهم نیز الگوی «توزیع عادلانه درآمد +
رشد اقتصادی» را در دستور کار خود قرار دادند و در این راه به اقتصاد صدقهای و گداپروری متهم شدند.
اقدامات دولت دکتر احمدینژاد در عین حال موجب آشکارسازی شکاف اصلی سیاسی در سامانه سیاسی کشور و تغییر پیوندهای سیاسی موجود و در نهایت به برهم خوردن تعادل شیمیایی مورد نظر هاشمی رفسنجانی منجر شد که در اینجا به برخی اظهار نظرها اشاره میشود:
🗣٭محسن رضایی(13 اسفند 85): با رفتارهای اقتصاد یارانهای، گداپروری و غیرتولیدی به جایی نمیرسیم.
🗣٭رسول منتجب نیا(12 تیر 86): نباید به گونهای به مردم کمک کرد که گداپروری شود.
🗣٭مسعود نیلی(15 مهر 86):طرح سهام عدالت طرح گداپروری است.
🗣٭حسن روحانی(20 شهریور 87): آیا با تزریق نقدینگی بیحساب و توزیع پول بین مردم میتوان به عدالت رسید؟
🗣٭اکبر هاشمی رفسنجانی(26 آبان 87):ساختن اقتصاد کشور با شیوه گداپروری جواب نمیدهد و لذا باید در عرصه تولید قدمهای مهم و اساسی برداریم.
🗣٭محمد خاتمی(3 آذر 87): بسیار جفاست که عدالت را در عدالت اقتصادی و آن هم اقتصاد صدقهای که بعضی از حکومتها به بهانه اینکه لقمه نانی به مردم بدهند خلاصه کنیم.
🗣٭علی لاریجانی (8 آذر 87): مشکلات کشور با صدقهپروری حل نمیشود، ما نباید به دنبال اقتصاد کمیته امدادی باشیم.
🗣٭شیخ یوسف صانعی(20 فروردین 88): اسلام دین گداپروری نیست.
🗣٭سایت الف وابسته به احمد توکلی(18 فروردین 88): مسیر پر اشتباه اقتصاد صدقهای را به اقتصاد تولیدی و توسعهای برگردانید.
🗣٭میرحسین موسوی (10 اردیبهشت 88): چیزی که ما کم داریم، برنامهریزی و سرمایهگذاری در زیرساختها است، با اقتصاد مبتنی بر صدقه نمیتواند طرحهای مهم اشتغالزا ایجاد کند.
🗣٭محسن رضایی (2 خرداد 88):
ما گداپروری را از جامعه دور میکنیم و با تغییر سیستم مدیریتی پول را به سرمایه تبدیل خواهیم کرد.
🗣٭مهدی کروبی (13 خرداد 88): ما نمیخواهیم گداپروری کنیم.
🗣٭محسن رضایی (13 خرداد 88): به جای پول دادن به مردم، باید تولید ایجاد کنیم.
🗣٭محمد نهاوندیان (8 مرداد 88): اقتصاد صدقهای راه بهجایی نخواهد برد. باید اصلاحات ساختاری را آغاز کرد و از پول دادنهای صدقهای اجتناب کنیم و به بهینهسازی و دسترسی به بازار همزمان توجه کنیم.
🗣٭یحیی آل اسحاق(10 مرداد 88): سیاستگذاریهای کلان دولت به سوی اقتصاد صدقهای میرود.
🗣٭اسدالله عسگراولادی (11/3/90):
پنج سال پیش گفتم تیم اقتصادی دولت، اقتصاد کشور را به سمت فشل شدن میبرد.
🗣٭علی لاریجانی (14/5/90): ایجاد بسترهای رقابت صحیح در فضای کسب و کار نوعی عدالت است و عدالت به معنای پول پاشیدن بین مردم نیست.
مجموعه حملات علیه سیاستهای دولتهای نهم و دهم در «همزمانی توسعه و پیشرفت با توزیع عادلانه درآمدها و کاهش شکافهای طبقاتی» در شرایطی صورت میگیرد که پروفسور محبوب الحق، اقتصاددان نامی پاکستانی در دفاع از سیاست رشد اقتصادی توأم با کاهش شکافهای طبقاتی گفته بود:
✅«در تئوری اقتصاد به ما آموخته شده بود شما به دنبال رشد اقتصادی باشید، موضوع توزیع عادلانه درآمد خود به خود حل میشود. اما من به این نتیجه رسیدهام که برای داشتن رشد اقتصادی احتیاج به توزیع عادلانه درآمدها داریم»
این پیوند و همگرایی وسیع، فراگیر و گسترده سیاسی بین چهرههای وابسته به طیفهای مختلف مدعی اصولگرایی و اصلاحطلبی که ذیل گفتمان «توسعه منهای عدالت» با محوریت اندیشه و برنامه سیاسی - اجتماعی اکبر هاشمی رفسنجانی گرد هم آمدهاند به خوبی حکایت از آن دارد که پیوندهای سیاسی در جامعه ایران نسبت به دوران پیش از سال 84 کاملاً تغییر کرده و پیوندهای سیاسی جدیدی حول محور دو رویکرد متفاوت در برنامههای توسعه شکل گرفته که موجب برهم خوردن تعادل شیمیایی مطلوب هاشمی رفسنجانی شده است.
در یک سوی تعادل جدید شیمیایی که از تغییرات پیوندهای سیاسی پدید آمده مجموعهای از مدعیان اصلاحطلبی و نیروهای مدعی اصولگرایی (که عمدتاً مردود شدگان در آزمون بزرگ فتنه 88 هستند) - با هدایت هاشمی رفسنجانی - ایستادهاند که بر الگوی «پیشرفت منهای عدالت» پافشاری میکنند و در سوی دیگر این تعادل، آن دسته از نیروهای اجتماعی با هدایت دکتر احمدینژاد قرار دارند که پیشرفت و توسعه را بدون عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت و درآمد سرابی بیش نمیدانند.
@az3210
👈ج - تأثیر حضور احمدینژاد بر تعادل گرمایی نظام جمهوری اسلامی
از آنجاکه که تعادل گرمایی در یک سیستم اجتماعی- سیاسی را در نحوه توزیع ثروت در سیستم جستوجو نمودهایم، ظهور دکتر محمود احمدینژاد در رأس قوه مجریه باعث شد که توزیع نامتعادل درآمد که مدل مطلوب دولتهای سازندگی و اصلاحات بود با روی کارآمدن دولت احمدینژاد، برهم خورده و کاهش مداوم ضریب جینی در سالهای اخیر به ثبت رسید.
براساس گزارشهای رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، ضریب جینی در طول سالهای فعالیتهای دولت جناب آقای دکتر احمدینژاد از 4019/0 در سال 1385 به 3450/0 در سال 1390 کاهش یافته است که این کاهش 14 درصدی ضریب جینی،در ارتباط مستقیم با برنامهها و طرحهای ارائه شده از سوی دولتهای نهم و دهم از جمله سهام عدالت، طرح تحول اقتصادی، هدفمند کردن یارانهها، تقویت سازمان بهزیستی، حمایت کمیته امداد و افزایش حقوق کارکنان رده پائین و مستمری بازنشستگان بوده که به صورت نسبی سهم دهکهای پائین درآمدی را افزایش داده است.
〽️برای آنکه دریابیم که کاهش 14 درصدی ضریب جینی در دولت دکتر احمدینژاد، چه حجمی از درآمد را از کیسه گروه یک درصدی اشراف جامعه خارج کرده و در میان سایر طبقات توزیع نموده محاسبات زیر را انجام میدهیم:
همانطور که در تعریف ضریب جینی بیان شده است، ضریب جینی تفاوت مورد انتظار در درآمد بین دو فرد یا دو خانوار که بهطور تصادفی از کل جامعه انتخاب میشوند را بیان میکند.
به عنوان مثال ضریب جینی 6000/0 اشاره به این دارد که اگر درآمد سرانه جامعه 1000 دلار باشد، تفاوت مورد انتظار بین درآمد دو فرد یا دوخانوار که به صورت تصادفی انتخاب میشوند 600 دلار است و اگر این جامعه یک میلیون نفر جمعیت داشته باشد یک شکاف درآمدی 600 میلیون دلاری بین اعضای این جامعه وجود دارد.
با این پیش فرضها و با احتساب درآمد سرانه 12500 دلاری در ایران، کاهش ضریب جینی از 4019/0 به 3450/0 (یعنی کاهش به میزان 0569/0 واحد) و احتساب جمعیت 75 میلیون نفری کشور، برای محاسبه میزان درآمد انتقال یافته از طبقات مرفه به سایر طبقات بر اساس مدل بالا خواهیم داشت:
0569/0 * 12500 * 75000000=53343750000 دلار.یعنی دولت دکتر احمدینژاد موفق شده است که طی دوره شش ساله فعالیت خود بیش از 53 میلیارد دلار از درآمدهای طبقات مرفه را در میان سایر طبقات اجتماعی و بویژه طبقات محروم جامعه بازتوزیع نماید.
به عبارت دیگر و با فرض قیمت دلار به میزان 1700 تومان، اقدامات دولت دکتر احمدینژاد باعث شده است که 90684375000000تومان یعنی بیش از 90 هزار میلیارد تومان از گروه مرفه جامعه به سایر طبقات جامعه منتقل شود.انتقال بیش از 90 هزارمیلیارد تومان از درآمدهای طبقات مرفه جامعه به سایر طبقات و اقشار اجتماعی آشکار، تعادل ثروت برآمده در دولتهای سازندگی و اصلاحات را برهم زده و تعادل جدیدی را به نفع آحاد جامعه برپا ساخته است که این نکته نیز نشان از شکلگیری تعادل ترمودینامیکی نوین پس از روی کارآمدن دکتر احمدینژاد است.
@az3210
جمع بندی پایانی:
در پاسخ به سؤالی که در صدر این مقاله بیان شد و بر اساس استناد به مبانی تعادل ترمودینامیکی به این نتیجه دست یافتیم که ریشه تمامی حملات ناجوانمردانه علیه دولتهای نهم و دهم را باید در بر هم خوردن تعادل منابع قدرت، تغییر در پیوندهای سیاسی جامعه و انتقال بیش از 90 هزار میلیارد تومان از درآمدهای مرفّهین به سایر اقشار جامعه ایران جستوجو نمود.
***************************************************************************
(1)،(2) و (3) هاشمی بدون روتوش، گفتوگوهای صادق زیباکلام با هاشمی رفسنجانی،انتشارات روزنه،چاپ چهارم 1390
@az3210
💢 بی سابقه ترین ضربه به پول ملی در دولت روحانی!!
♦️ضربهای که دولت روحانی به ارزش پول ملی زده است در طی انقلاب بیسابقه بوده!
〽️هاشمی = 4 برابر
⏬⏬⏬⏬ نرخ دلار در دولت هاشمی از 121 تومان سال 1368 به 478 تومان در سال 1376 رسید!
〽️ خاتمی = 2 برابر
⏬⏬ در دولت اصلاحات ارزش دلار از 478 در سال 1384 به قیمت 904 تومان رسید!
〽️ احمدی نژاد = 3 برابر
⏬⏬⏬ نرخ دلار در پایان دولت احمدینژاد، با احتساب شدیدترین تحریمها، سه برابر شد و در سال ۱1392 به 3100 تومان رسید!
⚠️😰〽️ روحانی = 10برابر🚨❌‼️
⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬😡 در دولت روحانی، علیرغم پیاده سازی تئوری فریبنده تعامل با آمریکا و امضاء برجام، تاکنون امروز ده برابر نرخ دلار افزایش پیدا کرده!!!
💯لازم تر از لعن و نفرین به آدرس کاخ سفید در واشنگتن دی سی، لعن و نفرین بر غربگدایان و خائنین به ملت ایران در سعدآباد است.
👊 #نفرین خدا و خلق خدا بر تحمیل کنندگان برجام؛
👊 لعنت خدا و خلق خدا بر بَزک کنندگان امریکا؛
👊 لعنت و نفرین بر معاویه و عمروعاص های زمان؛
👊 لعنت بر تحمیلگران حکمین و مذاکره با دشمنان؛
👊 لعنت بر روحانی و اصحاب و یارانش و و دوستدارنشان و اتباعهم و اشیاعهم و اولیائهم و کسانی را که راضی به او هستند و رضیت به.
#استیضاح و #محاکمه روحانی، رئیس دولت ناکارآمدترین دولت انقلاب
💢 بی سابقه ترین ضربه به پول ملی در دولت روحانی!!
♦️ضربهای که دولت روحانی به ارزش پول ملی زده است در طی انقلاب بیسابقه بوده!
〽️هاشمی = 4 برابر
⏬⏬⏬⏬ در دولت هاشمی نرخ دلار 4 برابر افزایش یافت. نرخ دلار در بازار آزاد از ۱۲۱ تومان به ۴۷۸ تومان در سال ۱۳۷۶ رسید.
〽️ خاتمی = 2 برابر
⏬⏬ نرخ آزاد دلار در دولت اصلاحات نیز 2 برابر شد و ارزش دلار در پایان دولت خاتمی (سال ۱۳۸۴) به قیمت ۹۰۴ تومان رسید.
〽️ احمدی نژاد = 3 برابر
⏬⏬⏬ نرخ دلار در پایان دولت احمدینژاد، با احتساب شدیدترین تحریمها، سه برابر شد و در سال ۱۳۹۲ به ۳۱۰۰ تومان رسید.
⚠️😰〽️ روحانی = 10برابر🚨❌‼️
⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬😡 در دولت روحانی، علیرغم پیاده سازی نظریه تعامل با آمریکا و امضاء برجام، تاکنون امروز ده برابر نرخ دلار افزایش پیدا کرده!!!
💯لازم تر از لعن و نفرین به آدرس کاخ سفید در واشنگتن دی سی، لعن و نفرین بر غربگدایان و خائنین به ملت ایران در سعدآباد است.
👊 #نفرین خدا و خلق خدا بر تحمیل کنندگان برجام؛
👊 لعنت خدا و خلق خدا بر بَزک کنندگان امریکا؛
👊 لعنت و نفرین بر معاویه و عمروعاص های زمان؛
👊 لعنت بر تحمیلگران حکمین و مذاکره با دشمنان؛
👊 لعنت بر روحانی و اصحاب و یارانش و و دوستدارنشان و اتباعهم و اشیاعهم و اولیائهم و کسانی را که راضی به او هستند و رضیت به، و برای عزل و #استیضاح و محاکمه او کاری نمیکنند.
👊اونهایی که زمان احمدی نژاد، برای هر مسئله الکی و دولکی و ساختگی، یقعه پاره میکردند و فریاد وا اسلاما سر میدادند و الان کاملا سکوت کرده اند...
‼️کسانی که خطر مشایی بدبخت را از خطر فرعون و نمرود بزرگتر جلوه دادند ولی از خطر بسیار عظیم روحانی که رسما و علنا انقلاب و رهبر را نشانه گرفته و حضرت صاحب الزمان عجل الله فرجه و آقا از او دل پرخونی دارند؛ غافلند!
ای وای بر این بی بصیرتان...
____________#___
✍پی نوشت
⚠️⚠️⚠️تا عموم جامعه، منافقین و خناثان و بقول امام راحل تفاله های امریکایی را نشناسند و به همدیگر نشناسانند؛ همین آش و همین کاسه!
بفرموده امام خامنه ای در چهل سال پیش؛
بزرگترین ضربه این انقلاب از ناحیه منافقین است، پس آنها را بشناسید؛
امام خامنه ای:
《برادران! ما با یک جریان طرف هستیم که امروز این جریان در چهره بنی صدر ظاهر شده، قبلاً در چهرههای دیگر، آینده در چهره ای دیگر!
#هوشیار_باشید
⚠️ #جریان_نفاق و #کفر_پنهانی_و_زیر_پرده_را_بشناسید
👈این حرف برای امروز نیست، این حرف برای زمانیست که امام در میان ما نیست!!
♨️این حرف برای تاریخ انقلاب ماست
❗️ای نسلهای جوان!
❗️ای نوجوانهای امروز و مسئولان فردا!
❗️ای نسلهایی که هنوز نیامدید یا کودک هستید!!
👈👈👈بدانید این انقلاب از ناحیهی #منافقان از همه بیشتر ضربت "میبیند"‼️
#حواستان_را_جمع_کنید⚠️
[مهمترین شاخصه های این جریان:]
📛اینکه بگویند:
"ما حرفها را بشما مردم میزنیم"
امّا حرف دروغ بزنند؛
📛یا بگویند:
"ما طرفدار اسلامیم"
👈امّا در عمل تیشه به ریشهی اسلام بزنند!
📛 یا دائما ساز موافقت با غرب را بنوازند!》۱۳۶۰/۳/۲۹
جریان نفاق خودش را هر جلد و پوستی می برد تا ضربه خودش را بزند؛ راه مقابله با این منافقین شناخت افراد "نیست" چون فرد را برکنار میکنند بلکه تنها راهکار مقابله، شناخت جریان نفاق است و این مهم بوجود نمیاید جزء با بصیرت و عالم بزمان شدن.
و بصیرت هم اکتسابی صرف نیست بلکه هم اکتسابی است و هم عنایت الهی...
#نشردهید
#فلسطین
یک صهیونیست که بر اثر حملات راکتی مقاومت فلسطین به تل آویو در روز سه شنبه زخمی شده بود، صبح امروز بر اثر شدت جراحات کشته شد/تحولات
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
شهرک صهیونیست نشین پناه تیقوا در نزدیکی تل آویو و بلایی که موشک مقاومت بر سر آن درآورده است.../اخبارسوریه
#القدس_اقرب
#القدس_اقرب
🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ تو دهنی امام خمینی ره به برخی از اعضای خودشیفته ی شورای نگهبان ‼⭕
⚠️ هشدار: رد اکثریت مردم از سوی شورای نگهبان بزرگترین خطر برای اسلام است
امام خمینی: اگر یک عده ای که اکثریت هستند اینها یک چیزی بگویند یک عده ای هم در اقلیت باشند چیز دیگر بگویند برود در شورای نگهبان و رد کند اکثریت را رد کند ، نقض کند اگر چندین دفعه این طور بشود مردم آزرده میشوند و *این از بزرگترین خطرهایی است که برای مجلس اسلامی است و برای اسلام است.
📚 صحیفه امام ، جلد ۱۷ ، ص ۲۴۹
#رد_اکثریت
#شورای_نگهبان
#انتخابات
💡 چرا کسی نمیگه برخی از اعضای شورای نگهبان منحرف از مسیر امام خمینی ره هستند ⁉️
⭐ احمدی نژاد سردار شناسایی و مبارزه با گاندوها و کانون های قدرت و ثروت😈
⭕دستور رهبر انقلاب به اعضای شورای نگهبان و سرپیچی آنها از دستور اکید رهبر انقلاب‼⭕
💡رهبر انقلاب در جریان مصلحت اندیشی های مکرر و بی اساس ، اعضای شورای نگهبان ، شدیدا معترض این تخلف محرض از قانون شدند 🤔‼
📌باید معیارها را درست فهمید، و فقط بر اساس این معیارها قبول کرد یا رد کرد . از این معیارها نباید تخطی شود، کوتاهی هم نباید بشود، غفلت هم نباید بشود...
📌معیار عبارت است از مقررات و قانون.
💡سلائق نباید دخالت کند.
💡گرایش سیاسی،
💡 گرایش گروهی،
💡گرایش جناحی نباید دخالت کند.
💡سفارش و توصیه نباید دخالت کند.
📌معیار بایستی بین خود و خدا، همان معیار قانونی باشد؛ مرّ قانون باید رعایت شود. گاهی ممکن است انسان به نظرش برسد که اگر اینجا بر طبق قانون عمل کنیم، مصلحت نباشد. در همانجا رعایت قانون از رعایت آن مصلحت بالاتر و لازمتر است؛
📌 چون اگر چنانچه بنا شد که با نظر اشخاص و افراد و مصلحتاندیشىِ این و آن، معیارها و ضابطهها به هم بخورد، دیگر ضابطهای باقی نخواهد ماند؛ یک روز یک کسی یک جور مصلحت میداند، یک روزِ دیگر کس دیگری جور دیگری ممکن است مصلحت بداند، یا در یک روز دو نفر دو جور مصلحت بدانند؛ لذا دیگر قانونی باقی نمیماند، ضابطهای باقی نمیماند. ضابطه مقدم است بر هر مصلحتاندیشی. ‼🤔
📚 بیانات در دیدار با اعضای شورای نگهبان ۱۳۸۶/۴/۲۰
⭐ احمدی نژاد هم مانند رهبر معترض مصلحت اندیشی های اعضای شورای نگهبان است نه مخالف شورای نگهبان ، لطفا با انصاف باشید⭐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مادر بگرید....
ویدئوی شلیک موشکهای عیاش ۲۵۰ به سمت عمق شهرکهای اشغالی.... صهیونیستها تازه باید طعم تلخ مرگ را بچشند...
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕پاکسازی خاکریزها به فرمان رهبر⭕
⭐ بنظر میرسد دکتر احمدی نژاد بفرمان پنهانی رهبر انقلاب ، در حال پاکسازی خاکریزهای نظام مقدس جمهوری اسلامی هست ‼🤔
💡و حالا نوبت فتح خاکریز شورای نگهبان هست که توسط برخی افراد بی لیاقت و سلیقه گرا مانند صادق لاریجانی و کدخدایی و فضل الله موسوی (دانش آموختگان انگلیس خبیث) غصب شده است 💡💡💡 🤔
📌 زمانی ماموریت یافت که اکبر هاشمی رفسنجانی را از گردونه ی قدرت حذف نماید و به اهداف عالی انفلاب دست یافت ‼
📌 زمانی دیگر باید فساد گسترده ی برادران لاریجانی را فاش میکرد و آنها را از گردونه ی قدرت حذف مینمود و تلاش های شبانه روز دکتر نتیجه داد و این باند مخوف قدرت از نظام حذف شدند ‼
💡 خیلی در تخریب دکتر احمدی نژاد تعجیل نکنید ، با یک ضرب المثل باید بفهمید که هر کس تحمل دانایی و اطلاع ندارد 🤔‼
💡 ای اباذر اگر اخباری را که سلمان میداند ، تو هم میدانستی ، کافر میشدی .
📌روایتی از رسول الله ص
💡 احمدی نژاد سردار شناسایی و مبارزه با گاندوها و نفوذی های خاکریز های قدرت ⭐
🌺🌺🌺
💡سعی کردند احمدی نژاد را دفن کنند ، اما ندانستند که او بذری بود که کاشته شد؛🤔
♥️در دلهای مستضعفان و انقلابی های دارای تحلیل و تحقیق 🤲
⭐احمدی نژاد سردار پاکسازی خاکریز های انقلاب، از گاندوها و نفوذیها و سهل اندیشان و فاسدان تحصیل کرده غرب ، از هاشمی رفسنجانی بگیر تا لاریجانی ها و حالا باید خاکریز مقدس شورای نگهبان از وجود افراد نالایقی که حسن روحانی را بر این انقلاب و نظام و رهبر تحمیل کردند ، محاکمه شوند،‼🤔
📌 امام خمینی ره فرمود؛ اعضای شورای نگهبان معصوم نیستند.🤔
🚨🚨فرار صهیونیست ها از سرزمین های اشغال/غرب آسیا
#القدس_اقرب
#القدس_اقرب
🌹🌹🌹
🔴 خبر بد برای صهیونیستها
🔺منابع خبری در غزه میگویند که یک سامانه پدافندی گنبد آهنین صهیونیستها هدف حملات مقاومت قرار گرفته است. اینکه این سامانه پدافندی در کدام بخش از باریکه غزه قرار گرفته، مشخص نیست اما اگر مقاومت بتواند چند آتشبار را هدف قرار داده و از رده عملیاتی خارج کند حتی موشکهای مینی کاتیوشا و گراد هم میتوانند به آسانی خود را به شهرکها برسانند/اخبارسوریه
#القدس_اقرب
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
همانگونه که در این عکس میبینید فاصله باریکه غزه تا بندر ایلات که در آن فرودگاه رامون قرار دارد، بیش از ۲۰۰ کیلومتر است و برای رسیدن به آن، مقاومت از جدیدترین داشته رزمی خود یعنی موشک عیاش ۲۵۰ استفاده کرده است. به این ترتیب از شمال تا جنوب سرزمینهای اشغالی در برد موشکهای مقاومت قرار دارد و رژیم صهیونیستی هیچ وقت فکر نمیکرد که این گونه از داخل اراضی فلسطین و توسط فلسطینیها تحت فشار قرار بگیرد/اخبارمعکوس
#القدس_اقرب
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
در حالی که مقاومت مراکز نظامی، فرودگاه، تاسیسات اقتصادی و تجمع نظامیان رژیمصهیونیستی را هدف قرار میدهد، جنگندههای فوق پیشرفته و پر ادعای صهیونیستها در انتقام این حملات، منزل شهدای فلسطینی را منهدم می کنند... انتقام گیری بزدلانه یهودیجماعت زبانزد است دیگر.../اخبارسوریه
#القدس_اقرب
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
پهپاد شهاب مقاومت فلسطین شباهت بسیاری به پهپاد قاصف 2K ارتش یمن دارد... به هر حال هر دو حاصل یک فکر و اندیشه هستند... امروز هم ۶ فروند از این پهپادها روانه مواضع صهیونیستها شده و یکی از آنها به یک سکوی گازی در دریای مدیترانه که در حال غارت ثروت ملی فلسطینی ها است، حمله کردهاند/اخبارسوریه
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
#القدس_اقرب
🌹🌹🌹
#فلسطین
حمله پهپادی کتائب القسام به کارخانه مواد شیمیایی در منطقه نیر عوز واقع در خان یونس/تحولات
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
#القدس_اقرب
🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حالا این ویدیو را نگاه کنید نظامی صهیونیست از ترس جانش می گوید که حاضر نیست برای جنگ راهی غزه شود. مافوقش گوشش را گرفته و میخواهد به زور او را راهی منطقه کند... شاید این نظامیان چیزی می دانند که حاضر نیستند به سادگی راهی میدان مرگ شوند.../اخبارسوریه
#القدس_اقرب
🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی از دوربین مداربسته و لحظه اصابت موشک سجیل به خانه غصبی یکی از شهرکنشینان مهاجر چند ملیتی در شهر بئرالسبع.... موشک سجیل از ترکیب لولههای آب غنیمتی از صهیونیستها و گلپله توپ ۲۳۳ میلیمتری متعلق به ناوهای انگلیسی که در جنگ جهانی اول در مقابل ساحل غزه غرق شده بودند ساخته شده است. قدرت انفجاری این راکتها قابل توجه است.../اخبارسوریه
#القدس_اقرب
🌹🌹🌹
🔞🔞🔞🔞🔞
این همان مقرهای حماس و سایر گروههای فلسطینی است که ارتش کودککش صهیونیست مدعی بمباران آن است... پاسخ به این جنایات قطعا برای این رژیم بزدل و ترسو سنگین خواهد بود... این جنایتها بخشی از ماهیت این رژیم بیهویت است..../اخبارسوریه
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
در ۲۴ ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی فقط در بعد نیروی هوایی با ۱۶۰ جنگنده ۴۵۰ بمب سنگین بر روی غزه ریخته است! این میزان بمب و این تعداد جنگنده برای حمله به یک منطقه محدود و کوچکی به اندازه باریکهی غزه نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در چه مصیبت سخت و سنگینی گرفتار شده و تا چه اندازه فشار بر این رژیم زیاد است. این را در نظر بگیرید که توپخانه رژیم، بالگردهای آن در کنار قایق های توپ دار هم اقدام به گلوله باران و موشک باران منطقه می کنند. با همه این اوصاف هنوز هم برخلاف تمام ادعاهایی که مطرح کردند توفیقی در کم کردن قدرت آتش نیروهای مقاومت نداشتند. در حالی که این چند خط را خدمت شما می نویسم مقاومت اسلامی همچنان در حال شلیک راکتها و موشکهای خود به سمت شهرکهای اطراف باریکه غزه و به ویژه شهرک های صنعتی اطراف عسقلان و اسدود است/اخبارسوریه
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرودگاه رامون در بندر اشغالی ایلات و صهیونیستهایی که در حال فرار هستند... آره، فرار کنید، ارض موعود جای دیگه است اینجا خر داغ میکنند.... برید به همون خونههایی که در آمریکا، اروپا و استرالیا خریدید و برای این روزها نگه داشتید... زمان غارت گذشته و روزگار فرار است. البته به زودی باید شنا کنید.../اخبارسوریه
#القدس_اقرب
#القدس_لنا
🌹🌹🌹
تل آویو و شهرهای واقع در منطقه گوشدان هدف دهها راکت قرار گرفتند....