💫چگونگی بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله
✅ بر اساس صحیح ترین روایت
🔸پیشواى دهم ما حضرت امام هادى علیه السلام میفرمایند: « حضرت محمد صلی الله علیه و آله هر روز به كوه حرا میرفت و از فراز آن به آثار رحمت پروردگار مینگریست و از مشاهده آن همه آثار قدرت و رحمت الهى، درس عبرت مى آموخت. ازآنچه می دید، به یاد عظمت خداى آفریننده مى افتاد. آنگاه با روشن بینى خاصى به عبادت خداوند اشتغال مى ورزید. چون به سن چهل سالگى رسید خداوند نظر به قلب وى نمود، دل او را بهترین و روشن ترین و نرم ترین دلها یافت.
🔸در آن لحظه خداوند فرمان داد درهاى آسمانها گشوده گردد. در آن لحظه محمد صلى الله علیه و آله به جبرئیل كه در هاله اى از نور قرار داشت نظر دوخت. جبرئیل به سوى او آمد و گفت: اى محمد! بخوان. گفت چه بخوانم؟ «ما اقرا»؟
جبرئیل گفت: « نام خدایت را بخوان كه جهان و جهانیان را آفرید. خدایى كه انسان را از ماده پست آفرید (نطفه). بخوان كه خدایت بزرگ است. خدایى كه به انسان چیزهایى یاد داد كه نمیدانست.»
پیك وحى، رسالت خود را به انجام رسانید، و به آسمانها بالا رفت.
🔸پیامبر صلى الله علیه و آله نیز از كوه فرود آمد. از مشاهده عظمت و جلال خداوند و آنچه به وسیله وحى دیده بود كه از شكوه و عظمت خداوند حكایت مى كرد، بیهوش شد، و دچار تب گردید. در این وقت خداوند اراده كرد به وى نیروى بیشترى عطا كند، و به دلش قدرت بخشد.
🔸به پیامبر(ص) خطاب شد: از قریش و سركشان عرب ناراحت مباش كه به زودی خدایت تو را به عالى ترین مقام خواهد رسانید، و بالاترین درجه را به تو خواهد داد. پس از آن نیز پیروانت به وسیله جانشین تو على بن ابیطالب علیه السلام از نعمت وصول به دین حق برخوردار خواهند شد، و شادمان میگردند. دانش هاى تو به وسیله دروازه شهر حكمت و دانش على بن ابی طالب در میان بندگان و شهرها و كشورها منتشر میگردد. به زودى دیدگانت به وجود دخترت فاطمه سلام الله علیها روشن میشود، و از وى و همسرش على، حسن و حسین كه سروران بهشتیان خواهند بود، پدید می آیند. به زودی دین تو در نقاط جهان گسترش می یابد. دوستان تو و برادرت على(علیه السلام) پاداش بزرگى خواهند یافت. پرچم حمد را به دست تو میدهیم، و تو آن را به برادرت على میسپارى. پرچمى كه در سراى دیگر، همه پیغمبران و صدیقان و شهیدان در زیر آن گرد می آیند، و على تا درون بهشت پرنعمت فرمانده آنها خواهد بود.
🔸پیامبر(ص) پس از شنیدن این سخنان گفت: " خدایا! این على بن ابیطالب كه او را به من وعده میدهى كیست؟ آیا او همان پسرعموی من است؟" ندا رسید اى محمد! آرى، این على بن ابیطالب برگزیده من است كه به وسیله او این دین را پایدار میگردانم، و بعد از تو بر همه پیروانت برترى خواهد داشت.
📚منابع:
بحارالانوار،علامه مجلسى، ج۱۸، ص۲۰۵ و ج۱۷ ص۳۰۹چاپ جدید.
تاریخ اسلام علی دوانی
سایت تبیان
💢️ طرفدار هیچ جنگی نیستم؛ اما خودتان قضاوت کنید...
۱ - چرا جان شهروندان اوکراینی برای برخی ارزشمند است و جان زنان و کودکان یمنی نه؟
۲ - چرا حمله نظامی روسیه به اوکراین کار بدی است اما حمله آمریکا به وییتام، ژاپن، عراق، افغانستان و کلی کشور دیگر نه؟
۳ - چرا عکس رییس جمهور اوکراین با لباس نظامی برای برخی باعث غرور است و عکس و فیلم این همه مسئول در دوران دفاع مقدس نه؟
۴ - چرا بازی نکردن تیم های ایران در مقابل رژیم صهیونیستی ورود سیاست به ورزش است ولی بازی نکردن لهستان و لغو مسابقات ورزشی در روسیه نه؟
《 مهدی ترابیان》
✅ گزیده ای از بیانات مهم رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید مبعث
بخش اول
🔸هدف بعثت انبیا تزکیه است. این که اسلام به عقلانیت و گسترش عقلانیت دعوت میکند این خیلی چیز مهمی است. در قرآن دهها آیه، شاید نزدیک به صد مورد با تعبیر تعقلون، تتفکرون و یتدبرون، خدای متعال مخاطبان را و آحاد مردم را به اندیشه و تفکر و عقل دعوت کرده است.
🔸بهواسطه بعثت پیامبر اسلام(ص)، مردم جزیرة العرب در دوران جاهلیت و با خصوصیاتی همچون گمراهی، نادانی، فتنههای بزرگ، تعصبهای کور، خشونت و لجاجت، تکبر و حقناپذیری و رذائل اخلاقی و ناهنجاریهای جنسی، تبدیل به ملتی متحد، فداکار، با فضیلت، و دارای نیکوترین خلقیات و با آوازهای جهانی شدند.
🔸مهمترین درس بعثت این است که اگر اراده مردم در طول اراده الهی قرار گیرد، کارها و اهدافی که براساس محاسبات انسانی رسیدن به آنها غیرممکن به نظر میرسد، محقق خواهد شد.
🔸ریشهکنی سلطنت در ایران و شکلگیری نظام اسلامی نمونهای از تکرار تجربه نبوی بود. رهبری مخلصانه امام بزرگوار و همت ملت ایران باعث شد کار به ظاهر ناممکن محقق شود و سلطنت جائرانهای که همه قدرتهای دنیا پشتیبان آن بودند، از بین برود و انقلاب اسلامی به ملت ایران عظمت ببخشد.
🔸برخلاف نظر عدهای که دین را جدای از سیاست و حکومت معرفی میکنند، تشکیل حکومت، شورانگیزترین بخش نهضت نبوی است و پیامبر اسلام(ص) به تشکیل حکومت نیز اکتفا نکردند و بعد از آن به مقابله همه جانبه با دشمنان پرداختند.
🔸مهمترین جهت گیری پیامبر اسلام(ص) در بعثت مقابله با جاهلیت بود. امروز همان ابعاد جاهلیت پیش از اسلام، به صورت سازمان یافته و بهشدت گسترده در دنیای بهاصطلاح متمدن غربی که بر پایه حرص و طمع بنا شده است، وجود دارد.
🔸حرص و طمع، پول، تبعیض، استفاده از علم و فناوری برای کشتار انسانها، غارت کشورهای ضعیف، و ابتذال شدید اخلاقی و هرج و مرج جنسی، شاخصها و پایههای اصلی تمدن غربی است که در واقع شکل مدرن شده همان جاهلیت پیش از اسلام است.
🔸بهره گیری از درسهای بعثت برای مقابله با جاهلیت مدرن ضروی است. «تقویت ایمان دینی»، «توسعه گروههای مؤمن و مقاوم در سراسر جهان»، «قوت و استحکام نظام اسلامی»، «برنامه خردمندانه و حکمت آمیز» و «شناخت وسیع مختصات جاهلیت مدرن» عواملی هستند که زمینه مقابله با این جاهلیت را فراهم می آورند. ۱۴۰۰/۱۲/۱۰