💠 مدرسه مجازی والدین💠
"فرزندم را در خودم جستجو کنم"
کارگاههای دی و بهمن ماه ۹۹
⭕️ویژه پدران👱♂ویژه پدران🧔
✅تربیت از جسم تا قلب -👤 حجت الاسلام ایمان عادلی
⏰ زمان: جمعه- ۹۹/۱۰/۱۹- ساعت ۲۰
✅خودسازی در سالهای اولیهی کودکی- 👤 جناب آقای دکتر محمد خلقی
⏰ زمان: جمعه- ۹۹/۱۱/۱۰- ساعت ۲۰
✅پرخاشگری-۰ تا ۷ سال- 👤 جناب آقای مجتبی مولوی
⏰ زمان: جمعه- ۹۹/۱۰/۲۶ و ۹۹/۱۱/۳ - ساعت ۲۰
👈کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
🆔@Azhar1397
#مدرسه_مجازی_والدین
#موسسه_فرهنگی_تربیتی_ازهار
❓✅ *پرسخ و پاسخ*
سلام استاد، ممکنه درباره اجنه ، که کودکان میپرسند توضیح بدید:
به بچهایی که میترسه ازجن و...چطوری برخورد کنیم ؟
ممنون از زحمات شما
📝 پاسخ:
✍️ فقط تغافل! یعنی حواسِ بچه را با چیزِ دیگری پرت کنیم و اجازه ندهیم پندار و گفتارِشان به این سمت و سو برود. بسترهایی را هم که منجر به شکلگیریِ این سوالات میشود (مثلا فیلمهای خاص یا تنهایی و تاریکی) را باید کور کرد.
☝️چون کودکان سعه و ظرفیتِ کافی برای درکِ مقولههای ماورائیِ اینچنینی را ندارند. تنها ثمرهی ورود به این مسائل برای کودکان، ترس و وحشت است!
👻 ترس یک گرایشِ سودمند در وجودِ ما و فرزندانِ ما است. کسی که نترسد غیر طبیعی است. فرزندی که نمیترسد، بیمار است. اساسا آن چیزی که باعث میشود ما در خطرات، جانب احتیاط را بگیریم، همین ترس است. ترس یک ابزارِ محفاظ در برابرِ خطرات هست برای فرزندانِ ما.
✅ ترس را نباید تعطیل کرد! بلکه ترس باید تعدیل شود. وقتی ما ترس را بیماری میدانیم که همهی زندگی شخص را در بر گرفته و مختلش کرده باشد. اگر چنین ترسی در زندگیِ شما یا فرزندِتان حاکم باشد باید اقدام کنید به درمانش. اولین گامِ درمان هم، شناسائیِ علت و دلیلِ ترس است. چرا من یا فرزندم میترسیم؟!!
❓چون اطلاعاتم از آن چیز، کم است؟ مثلا فرزندِ من چون نمیداند مدرسه چه جور جائی است، بخاطر همین میترسد. یا چون نمیداند در تاریکی، همان چیزهائی وجود دارد که در روشنائی وجود دارد، بخاطر همین میترسد.
✍️ اما بطور کلی چه رفتاری داشته باشیم با کودکِ ترسو؟!
1️⃣ تحقیرش نکنیم و نزنیم تویِ سرش مخصوصا پیشِ دوستانَش! طوری برخورد کنید که فکر کند میفهمیدَش و در کنا او هستید نه مقابلش. گاهی به او بگوئید من هم وقتی بچه بودم، میترسیدم اما بعدها فهمیدم ترسَم بیجا بوده. این تلقینِ مثبت او را امیدوار میکند به رهائی از این ترسها.
2️⃣ از خودش بخواهید علتِ ترسش را بگوید. مثلا بگوئید در تاریکی چه میبینی عزیزم که میترسی؟ از او بخواهید در همان تاریکی نام چیزائی که از آن میترسد را بلند تکرار کند تا ابهت و عظمت آن ترس در دلَش شکسته شود.
3️⃣ گاهی اتاق را تاریک کنید و خودتان کنارش باشید. براش توضیح دهید که اگر واقعا در تاریکی چیزی بود الآن هر دویِ ما را قورت میداد! بعد از مثلا یک ربع برق اتاق را روشن کنید و به او بگوئید ببین! چیزِ ترسناکی در اتاف وجود ندارد.
4️⃣ زیاد ترسَش را برجسته نکنید، شعلهور نکنید و عکس العمل نشان ندین به ترسش. تا گفت میترسم بحث را عوض کنید. وقتی شما با بیخیالی از موضوع میگذرید فرزند شما ناخودآگاه ترس برایش بیاهمیت جلوه میکند و به مرور درمان میشود.
5️⃣ تدریجا او را عادت بدهید به بودن در تنهائی. یک چراغ قوه به او بدهید و از او بخواهید یک دقیقه در اتاقِ تاریک تنها بماند اما بدون روشن کردنِ چراغ. فردا این یک دقیقه را بکنید دو دقیقه. پس فردا بکنیدَش سه دقیقه و... . ما تحتِ شرایطِ فشار و اجبار که قرار بگیریم خیلی از کارهای نشدنی برایمان شدنی میشود. وقتی هم دیدید فرزندِ دلبندتان پیشرفت میکند با هدیه او را تشویق کنید.
📢 و در مجموع، نگران نباشید. این ترس، به اقتضای سن است، مقطعی و زود گذر است و با گذرِ زمان بر طرف میشود.
.
📝سید محمد مهدی صدر
#معرفی_بازی
*" کاردستی با برگ "*
ارتباط با طبیعت لذت زیادی برای بچه ها داره. چه خوبه که تلاش کنیم زندگی مون را با طبیعت آشتی دهیم.
برگ های زیبای درختان رو جمع کنید تا کودک با اون ها کاردستی های دلخواهش رو خلق کنه.
#معرفی_بازی
#موسسه_فرهنگی_تربیتی_ازهار
https://eitaa.com/joinchat/2848063510Cfc5a342b22
#معرفی_کتاب
📚 در مجموعه کتاب *"عادت های خوب"* سعی شده است ، با بیان داستان هایی از شخصیت مموشی، به درک و ایجاد عادات و رفتارهای خوب در کودکان کمک شود.
#معرفی_کتاب
#موسسه_ فرهنگی_تربیتی_ ازهار
https://eitaa.com/joinchat/2848063510Cfc5a342b22
#پرسش
سلام استاد خسته نباشید🌹
سوالی هست که معمولا برای خانم ها پیش میاد و من این سوال رو بین یه سری از پیام هام پیدا کردم. لطفا یه بررسی بکنید و بفرمایید و در برابر همچین حرفایی چه حوابی میتونیم بدیم✨
سوال یک خانم👇🏻👇🏻👇🏻
سوال من در قالب کلی اینه چرا باید از پدر و همسر اطاعت بشه، بعضیا میگن زن اختیارش دست خودش باشه پر رو میشه و دیگه مرد نمیتونه کنترلش کنه، این اصلا دید خوبی به زن نیست، چرا یه دختر تا وقتی خونه پدرشه باید مطیع پدر و تا وقتی خونه همسرشه مطیع شوهرش باشه؟
پس ما اختیار نداریم دیگه
تا آخرش یکی باید به ما دستور بده!
یکی باید مارو محدود کنه؟؟
اسمشم هست اسلام گفته اطاعت کنید و مردان به خودشون اجازه میدن هر چیزی رو بر ما تحمیل کنن و برای رفتارشونم توجیه اسلام میارند
انتخاب نوع پوششم از بچگی دست من نبود
شاید من پوشش مانتو رو ترجیح میدادم بر چادر
چرا باید حق انتخاب از من گرفته بشه؟
📝 پاسخ:
❌ اینطور نیس که زن از شوهرش حتی برای آب خوردن هم نیاز به اجازه داشته باشد. بحثِ اجازه، منحصر است به خروج از خانه، یا مصرفِ مالِ همسر و مواردی از این قبیل. که البته حتی در این موارد نیز در صورتی امرِ همسر موردِ اطاعت قرار میگیرد که مخالف امرِ خدا نباشد.
📣 امرِ شوهر ـ در صورت مخالفت نداشتن با شرع ـ ضرورت دارد که اطاعت شود. چون مرد، رهبرِ خانواده است ولی مادر، مربیِ خانواده. این نقشها را خدا به زن و مرد داده با توجه به ویژگیهای خُلقی و خلقتیِ آندو. در یک مدرسهی ایدهآل مدیر، وظیفهاش رهبریِ مدرسه است و معلمها باید بدونِ دغدغه هایِ مدیریتی و مالی و... ذهنشان را متمرکز کنند رویِ تعلیم و تربیت.
👌 حالا معلم آیا میتواند در راستایِ ایدهآلتر شدنِ مدرسه، پیشنهادی بدهد یا انتقادی داشته باشد به مدیر؟ بله میتواند. اما پیشنهاداتش "امر" و "دستور" و بخشنامه نیست. بر خلافِ ابلاغ هایِ مُدیر که دستورِ به معلمان است و لازم الاطاعه. اینکه معلم باید مطیع مدیر باشد، ابدا از شأن معلم نکاست و به شأن مدیر نیفزود. بلکه تقسیمِ وظایف است. اینجا در واقع، اطاعت باعث میشد یک مسئولیت از دوشِ معلم برداشته شود و تبعاتِ این اطاعت، پایِ مدیر است.
❓ حالا از مثالِ مدرسه که همه پذیرفتنَش بگذریم، سوال من این است که چرا وقتی واردِ خانواده میشیم و میگوئیم خانه هم مثلِ مدرسه، مدیری دارئ بنامِ مرد، بعضی از خانمها دادشان در میآیَد؟! نه مدیر بودن نشانه برتری است و نه معلم بودن نشانه پستی.
📢 البته در همه موارد، پیش فرضش این است در خانواده یک نظامِ متقیانه حاکم است. و الا پدرِ بیتقوا یا شوهرِ بیتقوا که صلاحیتِ مدیریت ندارد و دستوراتِ ضدِ تقواش نباید اطاعت شود. اطاعت از مردِ با تقوا، اطاعت از خدا است.
➕خلاصه آنکه سیستمِ خان و رعیتی حاکم نیست در خانه. مردِ خانه یک گودزیلای دیکتاتور نیست! مدیرِ خانه مردی است که برای زن، معشوق است و برای فرزندان، پدری دلسوز. اگر یک زن، چنین مردی برای خودش انتخاب نکرده در اینجا مقصر، اسلام نیست.
☝️در موردِ ایامِ مجردی، نه تنها دختر که حتی پسر هم موظف به اطاعت از والدین است. بنابراین تا اینجا فرقی بینِ دختر و پسر نیست. اطاعت از والدین تا وقتی که با دستورات الهی منافات ندار، واجب هست برای دختر و پسر.
.
#سیدمحمدمهدی_صدری
📝 پاسخ:
✍️ آنچه زن و مرد را چه در عرصهی فردی، چه خانوادگی و چه اجتماعی به رشد و تکامل میرساند عبارت است از پذیرشِ ولایت و سرپرستیِ الله و حرکت به سمتِ خدا.
➕ اگر پذیرشِ ولایتِ اهلبیت تکاملزا است به دلیلِ این است که ما را به سمتِ ولایتِ الله میکشاند. در موردِ زن نیز چون پذیرشِ ولایتِ شوهر در خانواده، یک دستور و قانونِ الهی است، خودِ این پذیرش و اطاعتپذیری در واقع اطاعت از خدا است. اطاعت کردن از خدا هم مایهی رشد و تکامل است.
🔔حتی اگر زنی مثلِ حضرت آسیه شوهرِ بدی مثلِ فرعون داشته باشد و با اینحال بخاطرِ ولایتپذیری از همسر، بر بدیِ شوهر صبر کند ارتقاء رتبه پیدا میکند. صبر و استقامت بر سختیها رشد آفرین است. لذا در روایت داریم که پیامبر میفرمایند: "خداوند به زنی که بر بد اخلاقیِ شوهر صبر کند مانند ثواب آسیه همسر فرعون عطا میکند". البته اطاعت از همسر در گناه، ممنوع است.
☝️همین صبر و بزرگمنشیِ زن، مایهی تربیتِ مَرد است. بخاطر همین است که میگویند از دامنِ زن، مرد به معراج میرود. اساسا یکی از ثمراتِ ازدواج این است که زیرِ سایهی این سکینه و آرامش، زن و مرد با فراغتِ بال در تحصیلِ فضائل به یکدیگر کمک کنند و معایبِ همدیگر را بر طرف کنند. با یکدیگر برنامههای مطالعاتی و معنوی و علمی و عبادی و تربیتی داشته باشند و اینگونه سیرِ کمال را پیش بروند.
.
💠 مدرسه مجازی والدین💠
🔆 موضوع کلاس:
✅پرخاشگری-۰ تا ۷ سال
⏰ زمان: جمعه- ۹۹/۱۰/۲۶و ۹۹/۱۱/۳
ساعت ۲۰
🖋معرفی استاد؛
👤 جناب آقای مجتبی مولوی
🔰 کارشناس ارشد مطالعات زنان و خانواده
🔰 مشاور تربیتی کودک و نوجوان
🔰 مدیر مسجد-مدرسه یاوران ولایت
🔰 محقق و کنشگر عرصه تعلیم و تربیت اسلامی
👈کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
🆔@Azhar1397
#معرفی_اساتید
#مدرسه_مجازی_والدین
#پیش_دبستانی_مجازی_ازهار
*خلاقیت های مادرانه*
سلام به همگی
میخوام یه دوستان کوتاه براتون بگم😊
چند روز قبل ،موقع تمیزکاری ماهانه خونه،وقتی کشوهای دراورم رو مرتب میکردم،چندتا *رژلب* پیدا کردم که فاسد شده بود و انداختم داخل کیسه ای که برای زباله کنار دستم بود.
همینطور که مشغول گردگیری بودم به این فکر کردم که چه استفاده ای میتونم از این رژلب ها بکنم🤔
فکری به ذهنم رسید و دوباره گذاشتمشون یه گوشه از کشو دراور
چند روز بعد یه کیف خریدم،داخلش چند تیکه *کاغذ بزرگ* بود،وقتی جناب همسر میخواستن کاغذهارو بندازن داخل کیسه زباله های بازیافتی،گفتم دست نگه دارید که *وقت بازی* هست🥳
کاغذ رو چسبوندم به دیوار حمام(که اگه کثیف کاری شد،راحت بتونم تمیزش کنم) و رژ لب ها رو آوردم و دادم به *دخترم*👧🏻
ایشون هم رفت و دو ساعتی مشغول *نقاشی* کشیدن بود🥰 البته من و پدرش 👨👩👧 هم یکم بازی کردیم🙃😉
به همین سادگی،اگه چند تیکه زباله،چندساعت شاد و هیجان انگیز برای دخترم ساختم🤩🤩
*من یک مادر خلاقم*💪🏻😎
دوره اموزشی *خالق بازی هات خودت باش* در نوع نگرش من به محیط اطرافم تغییر اساسی ایجاد کرد و این خلاقیت،یکی از بازخوردهاش بود.
*ممنونم از مجموعه ازهار*🌹🌹