eitaa logo
کانال رسمی مدح و مرثيه اهلبیت عصمت و طهارت...
303 دنبال‌کننده
4.2هزار عکس
3.3هزار ویدیو
13 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
قلعه آوارسین در نزدیکی روستای آوارسین شهرستان خدا افرین  استان آذربایجان شرقی واقع شده است. این قلعه در دوران آبادی ۳۰۰ متر طول و ۱۰۰ متر عرض داشته و اینک در قسمت های شمال و جنوب قلعه آثاری از بقایای معماری به چشم می خورد. در قسمت شمال قلعه برج دیده‌بانی وجود دارد و ورودی قلعه نیز از این سمت است و دلیل آن وجود پلکان‌های است که قسمتی از آن باقی مانده است و این پلکان ها روی صخره های طبیعی کنده شده اند. قدمت اثر بر اساس یافته های سفالی مربوط به هزاره اول و قرون میانه اسلامی است. این قلعه به لحاظ تاسیسات معماری برجای مانده شامل برج ها، دیوارها و آب انبارها حائز اهمیت است.
قلعه خورمیز مهریز سازه ای خشتی و سنگی با قدمتی بیش از ۱۶۰۰ سال، متعلق به دوره ساسانیان می باشد که بر بلندای صخره ای از رشته كوه ‏های شیركوه روستای خورمیز و ارتفاع ۵ متری زمین قرار گرفته است. و قلعه خورمیز مهریز با شماره ثبتی ۲۳۳۸ در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۷۸ به فهرست آثار ملی کشور اضافه و ثبت گردیده است. این قلعه در مقایسه با سایر قلعه های منطقه بسیار سالم و مرتب مانده که از این حیث بسیار بی نظیر می باشد. به نظر اکثر باستان شناسان، قلعه خورمیز نمونه کوچکی از ارگ قدیم بم بوده و تا حدود ۱۵ سال پیش از آن استفاده و بهره برداری می شده است. طبق اسناد تاریخی، روستای خورمیز توسط« شاه هرمز پسر انوشیروان ساسانی» احداث شده که نام این روستا در ابتدا« هورمیز» بوده و اكنون به« خورمیز» تغییر یافته است.
شهر اقلید در استان فارس زمانی گوشه‌ای از شاهنشاهی هخامنشیان به نام آزارگاتا و مرکز تربیت اسب جنگی کوروش به‌شمار می‌آمده‌است. وجه تسمیه اقلید: در زبان_یونانی به معنای کلید است هر آن که آن را فتح نمود گویا فارس را فتح نموده‌است. مردم (دال) کلمه کلید را به (لام) تبدیل کرده و در محاورات خود کلیل می‌گفته‌اند. دهخدا، در واژه‌نامه خود می‌نویسد: اقلید شهرکی است واقع در استخر فارس، دارای ولایات و مزارع بیشمار، دارای یک بخش مرکزی و مهم به نام سرحد چهاردانگه که سابقاً دشت_روم گفته می‌شده‌است. تصویر مربوط به خانه تاریخی هوشیار میباشد.
زنان در حال شستن ظرف در جوی آبی در جنوب تهران
🔻کهکشان راه شیری بر آسمان کاخ‌های سروستان| یادگار دوران ساسانی
تصویری از یک زن ارمنی در دوران قاجار
ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز گردید. انسان اولیه برای اولین بار در فلات ایران به کشت و آبیاری و پرورش دام مشغول شد. ايران پيشنه ١٢هزار ساله در كشاورزى دارد.
کشور پهناور ایران در منطقه‌ای قرار گرفته که باستان‌شناسان از آن به‌عنوان «گهواره تمدن» یاد می‌کنند ! به این جهت، محوطه‌های باستانی چند ده هزار ساله در فلات ایران  عجیب نیست. از شواهد مختلف باستان‌شناسی اینطور بر می‌آید که در فلات ایران اقوام و تمدن‌های متنوعی زندگی می‌کردند و از آثاری که برجای مانده می‌توان به پیچیدگی‌ها و پیشرفته بودن این فرهنگ‌های ماقبل تاریخی پی‌برد. براساس آنچه اکنون دانسته می‌شود، ایران حداقل از ۱۲ هزار سال قبل دارای سکنه بوده است و در نقاط مختلف آن اقوامی با زبان‌ها، فرهنگ‌ها و آداب و رسوم مختص به خود زندگی می‌کردند.
💠کانال رسمی مدح و مرثیه اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام 🦋🦋🦋🦋🦋 ┏━━━ 🍃🍂━━━┓ eitaa.com/azo9zl ┗━━━ 🍂🍃━━━┛