رابطه با چین و کلیدهایی که قفل #تحریم را باز میکند
🔹به طور حتم امضای #سند_همکاری_۲۵_ساله راه درازی برای اجرایی شدن در پیش دارد چرا که اساساً آنچه روز شنبه بین دو طرف امضا شد یک برنامه درازمدت برای توسعه روابط دوجانبه است. در ایران همچنان برخی به هرگونه توسعه روابط بین ایران و چین بدبین هستند و خواستار بازگشت به ساختار گذشته با اجرایی شدن برجام هستند. با این حال واقعیت این است که حل بسیاری از این مشکلات بدون برقراری روابط راهبردی بین ایران و چین ناممکن است.
🔹برخی از مهمترین تحریمهایی که علیه ایران در سالهای گذشته اعمال شده از جمله تحریم مجدد بانکهای ایرانی با برچسب تروریسم و یا تحریم کل اقتصاد ایران در سال ۹۸ و یا صفر کردن صادرات نفتی ایران اساساً با هدف جلوگیری از برقراری روابط راهبردی بین تهران و پکن وضع شده است. از این رو اساساً نمیتوان انتظار داشت که با هرگونه توافقی بین تهران و واشنگتن حتی در آرمانیترین شکل آن نیز این تحریمها برداشته شوند.
🔹آمریکاییها میدانند که چین بخش مهمی از بهبود مداوم اقتصادی خود را مدیون روابط خود با ایران است و تاکنون نیز سیگنالهای مشخصی برای حفظ آن به ایران ارائه داده که یکی از آنها احتمالا افزایش ظرفیت خرید نفت از ایران است.
🔹به این ترتیب تحریمهای آمریکا علیه ایران نه تنها بر روابط تهران و پکن بیتأثیر است بلکه میتوان انتظار داشت که در آینده ایران راهی جز توسعه روابط خود با چین برای باز کردن کلید این تحریمها نداشته باشد.
🔹به نظر میرسد که در مسیر حرکت به سمت یک دنیای چند قطبی، ایران درست در مرحلهای قرار گرفته که با تنظیم راهبرد خود به یک توازن جدی بین غرب و شرق دست پیدا کند. برای موفقیتآمیز بودن این مرحله میتوان تنها امیدوار بود که الگوهای قدیمی همچون ماجرای برجام تکرار نشود؛ همان الگویی که سبب کنار گذاشته شدن چین از مبادلات اقتصادی بعد از امضای برجام شد و خسارات وسیعی را به کشور تحمیل کرد.
نشریه آمریکایی: ایران و چین، تلاشهای آمریکا را خنثی کردند
🔹والاستریت ژورنال: این توافق، همکاریهای بین تهران و پکن را در زمانی که ایران به دنبال راههایی برای تقویت اقتصاد خود در پی تحریمهاست، تعمیق میکند. توافق با چین، این سیگنال را میدهد که ایران متحدان قدرتمندی دارد.
🔹ایران و چین تلاشهای آمریکا برای منزوی کردن ایران را خنثی کردند. سند همکاری ایران و چین شامل سرمایهگذاریهای گسترده پکن در پروژههای متعددی جمله انرژی هستهای، بنادر، راه آهن و انتقال فناوری نظامی به ایران میشود.
🔴چرا آمریکا اینقدر از #قرارداد_۲۵_ساله ناراحته؟
جواب در این بخش از گزارش شورای اطلاعات ملی آمریکا مشهوده:
اگر "۱۱ کشور بعدی" گلدمن سَکس با چین و هند متحد شوند، روند انتقال قدرت از غرب به شرق چشمگیرتر خواهد بود.
#گزارش_تصویری
📸 امضای سند جامع همکاریهای ایران و چین
📣 محمدجواد ظریف و وزیر امورخارجه چین، طی مراسمی سند جامع همکاریهای ۲۵ ساله ایران و چین را امضا کردند
این سند از سال ۹۴ با سفر رئیس جمهور چین به ایران مطرح شد و به عنوان یک نقشه راه بین ایران و چین است و میتواند روابط ایران و چین را از برخی روزمرگیها به نگاه راهبردیترهدایت کند.این سند دارای ابعاد مختلف و نقشه راه کامل است و بندهای سیاسی راهبردی و اقتصادی دارد.
رسانه صهیونیستی: #قرارداد_ایران_و_چین اهرم فشار آمریکا را ضعیف میکند
🔹تایمز آو اسرائیل: این نخستین باری است که ایران با یک قدرت جهانی، چنین توافق بلندمدتی امضا میکند. این قرارداد میتواند اهرم فشار آمریکا علیه ایران را قبل از مذاکرات مورد انتظار تضعیف کند و از نفوذ آمریکا در غرب آسیا بکاهد.
🔺اگر خبری نیست به ما هم بگویید!
✍️محمد زعیمزاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان
▫️کمتر از سه ماه تا انتخابات مانده، حرف عقل و منطق و توصیه بزرگان نظام مشارکت حداکثری و پرشور است؛ ناامیدی به تغییر در حکمرانی میان طیفهایی از مردم و کرونا دو نگرانی مهم در خصوص انتخابات است.
▫️دو دغدغهای که هر دو را میتوان با اتخاذ یک رویکرد هوشمند رسانهای تا حدی برطرف کرد. کرونا و حذف کمپینهای حضوری میتواند فرصتی بزرگ برای صداوسیما باشد و با یک تیر دو نشان بزند.
▫️از همین حالا و قبل از شروع تبلیغات میشود بدون لحاظ کردن محاسبات سیاسی و جناحی در تلویزیون حرفهای جدی زد و ایدههای اصلی اداره کشور را به بوته نقد و نظر و مناظره گذاشت؛ میتوان این حرف را ته نشین کرد که کار اداره کشور سخت است، سختتر از آنکه کسی با سوپرمن بازی بتواند کاری کند، اما راه حلهای مهمی هم وجود دارد و همه این راهها از صندوق رای میگذرد.
▫️اگر صداوسیما را مهمترین ابزار حاکمیت برای اعمال سیاستهایش بدانیم سوال مهم الان این است که نسبت تلویزیون با ماجرای مشارکت حداکثری چیست؟ کمی وقت بگذارید و بیست و چند شبکه سیما را بالا و پایین کنید اصلا چیزی در این راستا میبینید؟
▫️اشتباه نکنید منظورم مونولوگهای اصولگرایانه در شبکههای مختلف برای تکرار سخنان رسمی نیست. پرداختن به سوالات اصلی و گرههای مهم ذهنی مردم در قالب دیالوگ و گفتوگوی صریح و انتقادی است؛ منظور شکستن سد محافظه کاری (نه به معنای فحش دادن به روحانی و دار و دسته ناکارآمدش که این روزها کاری ندارد) است.
▫️امیدوارم هر چه زودتر مدیران فیلیمو و نماوا و... به سمت ساخت یک برنامه شارپ سیاسی بروند، شاید این دوستان محافظه کار و از همه جا اجازه بگیر از خواب غفلت بیدار شوند و کاری کنند. چون اگر مسئله مشارکت مردم موضع جدی و مهمی است که این نباید وضع رسانه ملی باشد؛ اگر هم موضوع مهمی نیست که بگویید ما هم در جریان باشیم. خلاصه اگر خبری نیست به ما هم بگویید.
▫️تا بحال مهمترین کار سیاسی تلویزیون برای انتخابات «گاندو ۲» بوده است، که در صورت اثر گذاری هم مسئله انتخابات را هم چنان روی ماجرای سیاست خارجی نگه میدارد.
@b_hkhadije
#مهم
🔴 #تحلیل | چرا همکاریهای راهبردی ایران و چین موجب نگرانی غربیها شده است؟
🔻 #زمانه| سند جامع راهبردی ۲۵ ساله همکاریهای ایران و چین در حالی امروز در تهران توسط وزرای خارجه دو کشور امضا شد که شاهد عملیات روانی غربیها با محوریت «تحریف واقعیت» هستیم.
🔹جریان معاند به دنبال تثبیت این گزاره در افکار عمومی مردم ایران است که؛ جمهوری اسلامی چون نمیخواهد از مواضع خود در برابر غرب کوتاه بیاید در دنیا منزوی شده لذا چارهای جز فروختن خود به چین ندارد!!
🔹همانقدر که راهبرد «مقاومت فعال» و ایستادگی در برابر زورگویی غربیها در راستای منافع ملی است، مشارکت با کشورهای دیگری که اراده زورگویی نداشته و از موضعی برابر وارد همکاری میشوند هم در راستای منافع ملی است.
🔹اتفاقا اگر جایی برای خرده گرفتن باشد، باید به دیرهنگام بودن اتفاقاتی از این دست و بیش از اندازه معطل غربیها شدن خرده گرفت.
🔹اگر ایران، کشوری ناتوان و منزوی بود و جایگاهی در هندسه جدید قدرت در نظام بینالملل نداشت، طبعا دلیلی برای این حجم از عصبانیت دشمنان وجود نداشت.
@b_hkhadije
🔺توان #غنی_سازی_ایران ۱۰ برابر شد
🔹رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با مهر: دانشمندان هستهای سانتریفیوژها را در موعد مقرر نصب کردند و حتی برای تکمیل کار در ایام تعطیلات نوروزی با سختکوشی و تلاش مضاعف این بخش قانون را محقق کردند.
🔹دانشمندان هستهای نصب سانتریفیوژهای IR۶ را نیز انجام دادند، این تحول مهم از دو اقدام قبلی مهمتر است چرا که ظرفیت IR۶ حدود ۱۰ «سو» است و ۱۰ برابر IR۱ های موجود ظرفیت غنی سازی دارد/ مهر
@b_hkhadije
📌نخستین دیدار وزیر خارجه چین در تهران با علی لاریجانی
🔹وانگ ئی وزیر امور خارجه چین و دکتر علی لاریجانی مسئول پیگیری قرارداد ۲۵ ساله ایران - چین در دیدار مشترک درباره توسعه مناسبات دوجانبه به رایزنی پرداختند.
@b_hkhadije