◻️#تفسیر_آیه_از_لسان_معصوم_علیه_السلام
✨امام صادق عليه السلام در تفسير آيه شريفه
✨ « ﷽ يَوْمَئذٍ يَفْرَحُ المُؤْمِنُون بِنَصْرِ اللَّه» [۱]
📃«در آن روز مردم با ايمان به يارى خدا شاد مى شوند»،
✨ فرمود:
◻️ مقصود هنگام قيام حضرت مهدى (عجل الله تعالی فرجه) است كه:
◻️مؤمنان گر چه در قبرهاى خود باشند شاد مى شوند و خوشنود مى گردند. [۲]
📚[۱] سوره روم، آيه ۴ و ۵
📚[۲]تفسير برهان،جلد ۳،صفحه ۲۵۸، حدیث ۳
💠 امام علی عليه السلام در كلام خويش فرمود:
🍃 يك والى (الهى) بر مسلمانان حكومت كرد و حق را برپا داشت و خود در جاده حق گام برداشت تا آن جا كه شتر دين گلوگاه خود را بر زمين نهاد و اسلام استقرار يافت (اين سخن اشاره زيبايى است به وضع شتران هنگامى كه به مقصد مى رسند و از پيمودن راه راحت مى شوند، استراحت مى كنند آن گونه كه گلوگاه خود را بر زمين مى نهند).
📚 نهج البلاغه حکمت 467
💠 امام علی عليه السلام فرمودند:
🍃 زمانى بر مردم فرا مى رسد كه ثروتمندان بر آنچه در دست دارند دندان مى فشارند در حالى كه چنين دستورى به آنها داده نشده است (بلكه به عكس) خداوند سبحان مى فرمايد: «احسان و بخشش را در ميان خود فراموش نكنيد» (و در آن زمان) اشرار و بدان بر مردم مسلط مى شوند و نيكان و پاكان را خوار مى كنند و مردم بينوا هستى خود را از روى اضطرار (به قيمت كم) مى فروشند در حالى كه پيامبر صلى الله عليه و آله از چنين معامله اى نهى فرموده است.
📚 نهج البلاغه حکمت 468
💠🌐💠
🌐💠
💠
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
*زندگی به سبک نهج البلاغه*
📝 *درس سی و دوم : یا نصرت؛ یا حسرت*❗
✅ به نظر بنده یکی از سخت ترین و پیچیده ترین امتحانات زندگی آنجایی است که بر سر دو راهی یک تصمیم بین 👈 توصیه نصیحت گر خبیر و دلسوز از سویی 👈 و کشش نفس و میل دل و وسوسه دنیاطلبان از سویی دیگر مردّد باشی.
⚠️ اگر حرف ناصحِ امین را گوش بدهی، *شاید موقتاً و ظاهراً منافعی را از دست بدهی* یا تلخی هایی را بجان بخری،👌 ولی در عوض یا از خطر و ضرری مهم در امان میمانی یا سودی بالاتر و مهم تر در انتظارت خواهد بود.
⏪ *این دو راهی وقتی سخت تر و پیچیده تر می شود که آن دانای خیرخواه، امام و رهبر جامعه هم باشد. 👌امامی عادل که اطاعتش واجب است و عصیانش حرام.*
▪️▫️▪️▫️▪️
💠 امیرالمؤمنین علیه السلام از ابتدای حکومت خویش نسبت به ضرورت و فوریت مبارزه با معاویه و ریشه کن کردن حکومت بنی امیه در شام به مردم عراق هشدار داده بودند.
↩️ *مثلا در خطبه ۲۷ فرموده بودند:* 🔻
✅ " آگاه باشید من شب و روز، پنهان و آشکار شما را به مبارزه با شامیان دعوت کردم و گفتم پیش از آنکه آنها با شما بجنگند، بروید و با آنها نبرد کنید.
❌ اما شما سستی به خرج دادید و ذلت پذیرفتید تا آنکه آنها پی در پی به شما حمله کردند و سرزمین هایتان را تصرف نمودند.❌
⏪ اینک فرمانده معاویه با لشکرش وارد شهر انبار شده استاندار ما را کشته و سربازان ما را از مواضع بیرون رانده است.
✖️ به من خبر رسیده مردی از لشکر شام به خانه زن مسلمان و زن غیر مسلمانی که تحت حمایت حکومت اسلامی بوده وارد شده، خلخال و دستبند و گردنبند و گوشواره های آنها را به غارت برده در حالی که آنها جز گریه و التماس کردن هیچ وسیله ای برای دفاع نداشته اند.✖️
⏪ یاران معاویه با غنیمت های فراوان برگشتند بدون آنکه حتی یک نفر آنها زخمی بردارد یا قطره خونی از او ریخته شود. اگر برای این حادثه تلخ، مسلمان از روی تاسف بمیرد ملامت نخواهد شد..."
⤵️⤵️
نتیجه این بی توجهی به رهنمودهای خیرخواهانه رهبر و عدم اطاعت از فرامین او چیست❓
👈 *ذلت، شکست و در نهایت، حسرت و ندامت. 👉*
▪️▫️▪️▫️▪️
☑️ همین خطای استراتژیک در ماجرای حکمیّت هم رخ داد.
وقتی حضرت علیرغم میل شان حکمیّت را پذیرفتند، اصرار داشتند که فردی مانند ابن عباس نماینده حضرت در مذاکرات باشد که هم اسلام شناس خوبی است و هم سیاستمداری باهوش و مقاوم.
✖️ ولی یاران نادان مولا _ با تحریک نفوذی هایی همچون اشعث بن قیس _ امر امام را نادیده گرفتند و ابوموسی اشعری کودن و خائن را برگزیدند.
⏪ در نتیجه عمروعاص _ نماینده معاویه در حکمیّت_ به راحتی ابوموسی را فریب داد و شد آنچه که نباید می شد.☑️
👌 *آری❗امتی که در بزنگاه تاریخی تقابل حق و باطل بجای نصرت ولیّ امر خود سخن از تعامل با دشمن می زند،👈یک روز در صفین با حکمیّت و روزگاری در ویَن با برجام👉 *جز حسرت و ندامت نتیجه ای نخواهد دید و نباید جز خویشتن، کسی را سرزنش کند.*
🔸▪️🔸▪️🔸
*در خطبه ۳۵ می خوانیم:*🔻
⚠️ " *بدانید که نافرمانی از نصیحت کننده مهربان دانا و باتجربه مایه حسرت و سرگردانی و سرانجامش پشیمانی است.⏪ من رأی و فرمان خود را نسبت به حکمیّت به شما گفتم و نظر خالص خود را در اختیار شما گذاشتم ولی شما همانند ❌ مخالفانی ستمکار و پیمان شکنانی نافرمان از پذیرش آن سر باز زدید⏪تا آنجا که نصیحت کننده در پند دادن، به تردید افتاد و از پند دادن خودداری کرد."*
🔸▪️🔸▪️🔸
( *خطبه ٣۵ نهج البلاغه*)
🔗ادامه دارد....
✍️حجةالاسلام مهدوی ارفع
💠
🌐💠
💠🌐💠
AUD-20220513-WA0012.mp3
4.7M
🍃صوت درس سی ودوم🍃
#حجت الاسلام مهدوی ارفع
💠 امام علی عليه السلام فرمودند:
🍃 دو كس در مورد من هلاك خواهند شد: دوستى كه در حق من افراط و غلو مى كند و دشمنى كه بهتان مى زند و افترا مى بندد.
🔹 سيد رضى در ذيل اين كلام مى گويد: «اين سخن مانند سخن ديگرى است كه از امام(عليه السلام) نقل شده است: دو كس درباره من هلاك شده اند: دوست غلوكننده و دشمن كينه توز».
📚 نهج البلاغه حکمت 469
💠🌐💠
🌐💠
💠
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
*زندگی به سبک نهج البلاغه*
📝 *درس سی و سوم :*🔻
*عاقبت احساس تکلیف جاهلانه*
✅ هر عاقلی می داند برای هر تصمیم و انتخاب و اقدامی به مقدماتی نیاز دارد.
*مهمترین مقدمه ضروری هر حرکتی، شناخت و معرفت و آگاهی است.*
↩️ شناخت هدف، راه، خطرات، فرصت ها و....
امام علی «علیه السلام» به "کمیل بن زیاد" فرمودند: 🔻
" *یا کمیل ما مِن حَرَكةٍ إلاّ و أنتَ مُحتاجٌ فيها إلى مَعرِفَةٍ"*
↩️ «هیچ حرکت و فعالیتی نیست مگر آنکه تو در انجام آن به علم و معرفت نیاز داری» ( تحف العقول،ص: ۱۷۱)
✅ این شناخت باید صحیح، کامل و عمیق باشد؛ زیرا با *شناخت غلط* قطعا انسان دچار *جهل مرکّب* می شود.
☑️ و اگر *شناخت ناقص* باشد، یقینا در میانه راه به *انحراف و خطا و سرگردانی* دچار می شود👈 و چنانچه *معرفت سطحی* باشد، تصمیمش هم سطحی و کم اثر خواهد بود و حتی در مواردی *متحجرانه و خطرناک*.
✔️ آسیب بالاتر این است که انسان فعال و دغدغه مند اگر بی معرفت باشد، بسیار خشن و خطرناک خواهد شد؛ 👈زیرا خیال می کند که حق و راه و مقصد و تکلیف را به درستی تشخیص داده و دیگران را جاهل ، خاطی و خلافکار می پندارد.
▪️آیا می دانستید که قاتل شهید مطهری یک طلبه بود❓
▪️آیا می دانستید که علت قتل او توسط این فرد کم سواد ولی پرشور و هیجانی، تألیف کتاب مسأله حجاب توسط استاد شهید بود❓
▪️ آیا می دانستید این متحجر جاهلِ خود عالم پندار تا لحظه اعدامش از اقدام خود پشیمان نشد و معتقد بود با ترور علامه مطهری، اسلام را از انحراف و تحریف نجات داده است⁉️
👌 در ماجرای خوارج متعصب نادان، مولی الموحدین علیه السلام پیش از آغاز نبرد با آنان در نهروان هم آنها را از عاقبت کارشان _که مرگ و ننگ و عذاب جهنم خواهد بود _آگاه کرد و هم ریشه این سقوط را برای ایشان تبیین فرمود.
🟢▪️🟢▪️🟢
*در خطبه ۳۶ می خوانیم:*🔻
⚠️" *شما را از آن می ترسانم مبادا صبح کنید در حالی که جنازه های شما در اطراف رود نهروان و زمین های پست و بلند آن افتاده باشد بدون آن که برهان روشنی از پروردگار و حجت و دلیل قاطعی داشته باشید.*
◀️ *من شما را از این حکمیّت نهی کردم ولی با سرسختی مخالفت کردید تا به دلخواه شما کشانده شدم.*
◀️ *شما ای گروه کم خرد و سفیه ! ....من که این فاجعه را به بار نیاوردم و هرگز زیان شما را نخواستم* ."
❌ اما آن جاهلان خود عالم پندار بر جهل خود متعصبانه لجاجت کردند تا آنکه در جنگ نهروان _ همانگونه که از قبل حضرت وعده داده بودند _ از یاران امیرالمؤمنین علیه السلام کمتر از ۱۰ نفر شهید شدند ولی از ۴۰۰۰ نفر خوارج فقط کمتر از ۱۰ نفر زنده ماندند و بقیه به هلاکت رسیدند. ❌
👈 *آری❗ *این است عاقبت احساس تکلیف جاهلانه* 👉
🟢▪️🟢▪️🟢
( *خطبه ٣۶ نهج البلاغه*)
🔗ادامه دارد....
✍️حجةالاسلام مهدوی ارفع
💠
🌐💠
💠🌐💠
AUD-20220514-WA0008.mp3
3.64M
🍃صوت درس سی وسوم🍃
#حجت الاسلام مهدوی ارفع