🇮🇷یادمان شهدای هویزه
شهر هویزه در 10 کیلومتری جنوب غربی سوسنگرد، مرکز یکی از بخشهای دشت آزادگان است. دشمن در آغاز جنگ با اشغال شمال و شرق هویزه، عملا آن را محاصره کرد. در عملیات هویزه در 15/10/59 رزمندگان از این منطقه نفوذ کردند و به محل استقرار دشمن در جنوب کرخه هجوم بردند و 800 نیروی عراقی را اسیر کردند که این تعداد تا آن روز جنگ، بیسابقه بود.
اما با شروع پاتکهای دشمن، نیروهای خط مقدم عملیات که گروهی از پاسداران هویزه، حمیدیه و اهواز و گروهی از داشجویان پیرو خط امام بودند در محاصره قرار گرفتند و تعدادی از آنان از جمله سید حسین علمالهدی فرمانده سپاه هویزه به شهادت رسیدند.
در طی عملیات بیتالمقدس در اردیبهشت 1361 منطقه هویزه با رمز یا علی بن ابیطالب علیهالسلام آزاد شد و پیکر عزیز این شهدا در مکانی که امروز به عنوان یادمان شهدای هویزه میزبان زایرین میباشد کشف شد
@bachemahal_4bagh
🇮🇷خرمشهر
مسجد جامع خرمشهر که سمبل مقاومت خرمشهر شناخته میشود در طول 24 روز مقاومت، مرکز فرماندهی و ستاد نیروهای مردمی بود، و همه هماهنگیها از جمله تبادل اخبار، تجهیز، تسلیح و آموزش رزمندگان، مداوای اورژانسی مجروحین و نگهداری موقت شهدا، همگی در مسجد جامع صورت میپذیرفت. در عین حال سایر مساجد و حسینیههای شهر نیز پایگاههای فرعی بودند که از مسجد جامع هدایت میشدند. مسجد جامع به زعم آنکه از آغاز جنگ در زیر آتش موثر دشمن قرار داشت و از 24/1/59 چندین بار در آستانه سقوط قرار گرفت اما تا آخرین روز، مقاوم باقی ماند و حتی پس از سقوط پل خرمشهر که تنها راه ارتباطی به خرمشهر بود مامن و پناه نیروهایی بود که هنوز در شهر باقی مانده بودند اما آنگاه که آخرین مدافعان به آب زدند و از کارون گذشتند مسجد جامع نیز خاموش شد تا در سوم خرداد 1361 شاهد اشک شوق و شادی توأم با سجده شکر رزمندگان اسلام شود آنجا که امام فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد.
@bachemahal_4bagh
این شهر مهم استراتژیک مرزی 6500 کیلومتر مربع مساحت دارد. خرمشهر از شمال به اهواز، از شرق به بندر ماهشهر،از جنوب به آبادان و از غرب به مرز ایران و عراق محدود است و در زمان وقوع انقلاب اسلامی در سال 1357 حدود 220 هزار نفر جمعیت داشت.
خرمشهر در طول تاریخ خود 4 بار اشغال شد که 2بار آن با اتکاء به بیگانگان و یا در برابر واگذاری بخشی از سرزمین ایران به وطن بازگشت اما در آخرین بار، بدون پشتیبانی بیگانگان و بدون واگذاری حتی یک وجب از خاک کشورمان به مام میهن بازگشت. خرمشهر از بعد از ظهر 21/6/59 زیر آتش سنگین ارتش عراق قرار گرفت. یگانهای دشمن در این منطقه تهاجم خود را از 3 محور آغاز کردند.
@bachemahal_4bagh
از جنوب ایستگاه حسینیه برای بستن جاده اهواز- خرمشهر و از سمت شمال و غرب خرمشهر برای دستیابی به دروازه شهر موسوم به پلیس راه دشمن با اجرای آتش سنگین و هجوم قوای رزهی به سمت خرمشهر و محاصره آن طرحریزی کرده بود که هماهنگ با برنامه اشغال سه روزه استان خوزستان، خرمشهر را نیز به اشغال درآورد ولی با مقاومت حماسی مدافعان خرمشهر نه تنها دشمن در اشغال خوزستان ناکام ماند بلکه با تحمل خسارات و تلفات بسیار،بعد از 24 روز جنگ و گریز تنها توانست بخش غربی خرمشهر را تصرف کند. برای آزادسازی منطقه وسیع جنوب غربی اهواز،عملیات بیتالمقدس از 10/12/61 آغازشد که نهایتاً در مرحله چهارم عملیات و درتاریخ 2/2/61 خرمشهر آزاد گردید.
در روزهای پایانی جنگ و پس از پذیرش قطعنامه 598 از طرف ایران، ارتش عراق که هیچگاه دست از خوی تجاوزکارانه خود برنداشته بود با تعدادی از لشگرهای خود در 21/6/67 طی تهاجمی دیگر خود را به جاده اهواز- خرمشهر رساند و 30 کیلومتر از این جاده را اشغال کرد. در حالی که خرمشهر در خطر محاصره و اشغال مجدد قرار گرفته بود با پیام هشدار دهنده امام خمینی (ره) و یا حضور سپاه و انبوه نیروهای بسیجی و مردمی در این منطقه، طی 3 روز درگیری و مقاومت،دشمن عقب رانده شد و حتی فرماندهان برای حمله مجدد و آزادسازی بصره نیز اعلام آمادگی کردندکه حضرت امام فرمودند ما بر پیمانی که بستهایم استواریم.
قابل ذکر است کرخه و شوش و دهلران و دزفول و آبادان در جنوب و مهران و قصرشیرین و نفت شهر و مریوان و سقز و بانه و...،دهها مکان زیبای دیدنی در غرب و شمال غرب خود داستان مفصلی است از ناگفتهها.
@bachemahal_4bagh
🇮🇷بچه محل (چهارباغ)
🇮🇷خرمشهر
خاستگاه نامگذاری
قدیمیترین نامی که از این شهر ماندهاست، نام خاراکس پایتخت پادشاهی میشاناست که مورخان بنای آن را به هیسپاوسین پادشاه نسبت میدهند. برخی نیز بنای آن را پیش از اسکندر میدانند و معتقدند که خاراکس پایتخت پادشاهی میسان بوده که در قرن دوم پیش از میلاد مسیح در جنوب عراق و جنوب غربی ایران تشکیل شده. مملکت میسان را «اسبار سیز» در سال ۱۲۷ ق. م در جلگهای وسیعی که از شمال به جنوب پادشاهی بابل و از جنوب به پادشاهی عیلام متصل بود، تأسیس کرد.
@bachemahal_4bagh
این شهر پس از اسکندر مقدونی ویران شد و بهطور کلی از میان رفت چندی بعد در همان محل، شهری به نام «بیان» بنا شد. بیان» در محل همین روستای بیان فعلی شکل گرفته باشند. گویا در دورههای پیش از اسلام به منظور اتصال کارون به اروند رود نهری حفر شده و در شمال این نهر، آبادی پدید آمد. از همان دوره نام این نهر یا کانال را «بیان» نامیدند و آبادی مزبور را به همین نام نامگذاری کردند. در قرون اخیر دیگر ذکری از «بیان» نیست. بلکه آنچه در منابع و کتب تاریخی آمده نام «کوت المُحَمَّره» و پس از آن «المُحَمَّره» بودهاست. نخستین باری که نام «المُحَمَّره» در کتب و منابع ذکر شده سال ۱۸۱۰ میلادی ۱۲۵۱ هـ. ق است. این امر بیانگر این است که بنای مُحَمَّره به سالهای پیش از آن بازمیگردد. بعدها در داستان نبرد شیخ غیث و هم پیمان او شیخ حمود با والی بغداد ۱۸۲۶ میلادی ۱۲۴۱ هـ. ق نام «کوت المُحَمَّره» برای دومین بار ذکر شدهاست. در آن دوره مُحَمَّره محل استقرار تیرهای از بنی کعب به نام آلبوکاسب به زعامت شیخ مرداو بن علی کاسب بود. پس از وفات شیخ مرداو پسر او حاج یوسف جانشین وی شد. در آن دوره این شهر جزء قلمرو شیخ المشایخ فلاحیه یعنی شیخ ثامر بنیکعب بود و شیوخ آلبوکاسب فرمانبردار او بودند. در همان سالها به دستور شیخ ثامر کعبی، حاج یوسف متصدی احداث بندر در آن شهر شد.
@bachemahal_4bagh
🇮🇷جزیره آبادان
جزیره آبادان ، جزیرهای است که در جنوب شهرستان آبادان و بین رودخانههای بهمنشیر، اروندرود و خلیج فارس قرار گرفتهاست. نواحی جنوبی این منطقه عریض تر از شمال آن بوده و پهنای آن به حدود ۱۸ کیلومتر میرسد؛ که رفته رفته و با حرکت به سمت شمال، عرض آن کم شده و پهنای آن به ۵ کیلومتر میرسد. طول آن از شمال به جنوب ۷۰ کیلومتر و مساحت آن، ۵۰۰ کیلومتر مربع است. میانگین ارتفاع این جزیره، ۳ متر و مهمترین آبادیهای آن، آبادان و اروندکنار است. این جزیره محل اختلاف ایران و امپراتوری عثمانی بود و سرانجام طبق معاهده ارزروم در ۱۸۴۷ به ایران واگذار شد. اهمیت بینالمللی این جزیره، بهخاطر تأسیسات نفتی آن در سده بیستم افزایش یافت.
@bachemahal_4bagh
21.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽فیلم/
🔷 رزمایش شبانه اردوگاه شهید مسعودیان، با حضور دانش آموزان ناحیه مقاومت بسیج امام جواد الائمه(ع)
#راهیان_نور #بسیج_دانشآموزی
#ناحیه_امام_جوادالائمه_علیهالسلام
@bachemahal_4bagh
12.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سالومه سیدنیا:
یعنی چی که لخت میشوید؟! واقعا خیلی زشت است، مثل هشتگ "من سلیطهام"!
برای چی باید از بدنمون استفاده کنیم؟
برهنگی نه تنها در فرهنگ ایران بلکه در هیچ کجای دنیا پسندیده نیست.
✍پ ن :
اینا فهمیدن مردم به ذات این فواحش پی بردن الان فاز روشنفکری گرفتن که مثلا حفظ آبرو کنن وگرنه کیه که ندونه شبکه کثیف و بهائی منوتو در جنبش فحواش چطوری از نمایندگان برهنگی و زیرشکم تمام قد دفاع میکرد
@bachemahal_4bagh
🇮🇷بچه محل (چهارباغ)
🇮🇷راهیان نور آبانماه۱۴۰۳ #راهیان_نور #بسیج_دانشآموزی #شهرستان_چهارباغ #ناحیه_چهارباغ 🌱تصاویرنما
🇮🇷یادمان شهدای دشت ذوالفقاری
یادمان شهدای دشت ذوالفقاری، یکی از یادمانهای دوران دفاع مقدس در حوالی آبادان است که نهتنها در ایام نوروز، بلکه در طول سال نیز از زائران راهیاننور میزبانی میکند. این یادمان به این جهت ایجاد شده است که «دشت ذوالفقاری» در دوران دفاع مقدس، رشادتهای دلیرمردان این سرزمین، خصوصاً رزمندگان گروه «فدائیان اسلام» به فرماندهی شهید «سید مجتبی هاشمی» است را شاهد بوده است.
فدائیان اسلام چگونه در «دشت ذوالفقاری» مستقر شدند؟
پس از خبر شهید «دریاقلی سورانی» مبنی بر اینکه دشمن بهسمت آبادان در حال حرکت است، «فدائیان اسلام» بههمراه مردم دست به دست هم دادند و از رودخانه «بهمنشیر» عبور کرده و محور عملیاتی آنها روبهروی بعثیها شد؛ چراکه آنها از 50 کیلومتری مرز ایران یعنی شلمچه عبور کرده و رودخانه کارون، جاده آبادان، جاده ماهشهر را تصرف کردند و وارد این دشت (دشت ذوالفقاری) شده و روی رودخانه پل زدند و میخواستند آبادان را محاصره 360 درجه کنند؛ لذا فدائیان اسلام پس از خبری که شهید «دریاقلی سورانی» آورد، دست در دست هم داده و دشمن را در رودخانه ریخته و وارد «دشت ذوالفقاری» شدند و حدود یک سال در اینجا خط پدافندی تشکیل دادند.
@bachemahal_4bagh
این نماد ۱۲ متری موجود در یادمان شهدای دشت ذوالفقاری، چه مفهومی دارد؟
این نماد با ۳۳۳ گلوله خنثیشده، پوکه بهجا مانده از دوران دفاع مقدس و ادوات دیگر ساخته شده و عنوان آن هم «مشو مشوش» بهمعنای «نظم در بینظمی» است. این نمایانگر آن است که ما «نیروهای نامنظم» در کنار اینکه نامنظم میجنگیدیم، همزمان باهم زیرمجموعه یک فرمانده منظم به دشمن میزدیم؛ بنابراین ما توانستیم با دست خالی در برابر ادواتی که همه دنیا به صدام میدادند، با دستان خالی پوزه دشمن را در همین منطقه به خاک بمالیم
@bachemahal_4bagh
آثار موجود در یادمان شهدای دشت ذوالفقاری
هر آنچه که در یادمان شهدای دشت ذوالفقاری وجود دارد، یک معنای خاص خود را دارد و نمایانگر جنایات جنگی صدام است؛ چراکه وقتی صدام روزهای ابتدایی جنگ، از شلمچه حرکت کرده و جاده خرمشهر و رودخانه کارون را تصرف کرد، روی رودخانه پل زد و ادوات جنگی خود را آورد و جاده آبادان – اهواز و جاده آبادان - ماهشهر را نیز تصرف کرد و به دشت ذوالفقاری رسید و وقتی میخواست به سمت دریا برود، به تالاب شادگان برخورد کرد؛ لذا از همین دشت حرکت کرد و در بین راه شهید محمدجواد تندگویان را نیز به اسارت در آورد و به سمت آبادان رفت که بعداً وقتی ما وارد این دشت شدیم، جنایات جنگی زیادی را مشاهده کردیم؛ بنابراین انتقام خون شهدای مظلوم را گرفتیم. این شهدا، غیرنظامیان و زنان و کودکانی بودند که داشتند از شهر بیرون میرفتند.
@bachemahal_4bagh
آیا این دشت از ابتدا «دشت ذوالفقاری» نام داشت؟
وقتی رزمندگان ما در کوی ذوالفقاری در کنار رودخانه بهمنشیر به شهادت میرسیدند، روی سنگ قبر آنها مینوشتیم «شهید کوی ذوالفقاری» و کمکم که وارد این دشت شدیم هم روی سنگ قبر آنها مینوشتیم «شهید دشت ذوالفقاری»؛ وگرنه این دشت نامی نداشت. بعد از اینکه این یادمان شکل گرفت نیز آن را بهعنوان یادمان شهدای دشت ذوالفقاری به ثبت رساندیم و نزدیک به هفت سال است که زائران راهیاننور از این یادمان بازدید میکنند.
@bachemahal_4bagh
یادمان شهدای دشت ذوالفقاری جزو یادمانهای تقریباً بکر و دستنخورده است؛ یعنی بخشی از آن بهصورت اردوگاهی و مناسب برای اسکان زائران راهیان نور بوده و در بخش دیگر از آن نیز آثاری وجود دارد که نشاندهنده جنایات جنگی صدام است.
@bachemahal_4bagh
شهدا هم در این زمینه ما را کمک میکنند؛ بنابراین نمادهایی که در یادمان شهدای دشت ذوالفقاری وجود دارد، نسبت به یادمانهای دیگر متفاوتتر است. مثلاً سنگری وجود دارد که تمام آن با پوکه و گلوله بهعنوان «نماد مقاومت» ساخته شده است. چراکه ما با دستهای خالی مقابل ارتش مجهز بعثی، مقاوم بودیم و رزمندگان با اسلحه M1 مقابل تانکهای بعثی آمدند! این مقاومت با «توکل به خدا»، «توسل به ائمه (ع)» و «تدبر» صورت پذیرفت.
@bachemahal_4bagh
چگونگی ساخت یادمان شهدای دشت ذوالفقاری
ابتدا که یادمان شهدای دشت ذوالفقاری مصوب نشده بود، برخی با آن مخالفت میکردند؛ اما من آمدم اینجا تا طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، گنجِ جنگ را استخراج کنم و ضمن اینکه امام خمینی (ره) نیز فرمودند که بخشی از مناطق جنگی را به همان سبک باقی نگه دارید، تا آیندگان ما را محکوم به تجاوز نکنند؛ بنابراین به همت سردار «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، شورایی تشکیل و این یادمان مصوب شد.
@bachemahal_4bagh
بعضی از سنگرهایی که در یادمان وجود دارد، براساس سبک قدیمی ساخته شده و در کنار آنها نیز برخی سنگرها هم به سبک جدید ساخته شده است؛ چراکه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودهاند برای بازسازی و نوسازی مناطق جنگی، نوآوری، نوسازی و خلاقیت به خرج دهید؛ بنابراین یکی از خلاقیتهایی که در این یادمان وجود دارد، همین سنگرهای با سبک جدید است که سقف آن با ریل راهآهن ساخته شده است، به آن مفهوم که بعثیها از خرمشهر تا ۱۰ کیلومتری اهواز، هرچه ریل قطار بود را برش دادند و در سقف سنگرهای خود بهکار بردند.
این سنگرها بهعنوان سنگرهای «مقاومت شهدا» برای اسکان نیز بهکار میروند و ما در آن برای زائران راهیان نور خاطرات شهدا را بازگو میکنیم.
@bachemahal_4bagh
🌸حدیث روز یکشنبه🌸
#اکنون_را_دریاب
🌺عن الامام الکاظم علیه السلام:
《 اِصبِرْ على طاعَةِ اللّهِ ، و اصبِرْ على معاصِي اللّهِ ، فإنّما الدنيا ساعةٌ ، فما مَضَى منها فلَيسَ تَجِدُ لَهُ سروراً و لا حُزناً ، و ما لم يَأتِ منها فلَيسَ تَعرِفُهُ ، فاصبِر على تلك الساعةِ التي أنتَ فيها فَكَأنّكَ قدِ اغتَبَطتَ 》
بر طاعت خدا صبر كن و در ترك معاصى خدا شكيبا باش ؛ زيرا دنيا ساعتى بيش نيست . آنچه از دنيا سپرى شده است، نه شادى اش را احساس كنى و نه غمش را ؛ و آنچه هنوز نيامده است، نمى دانى كه چه خواهد بود ؟ پس بر ساعتى كه در آنى شكيبا باش و شادمان🌺
تحف العقول ، ص ۳۹۶
🌼🌼(1980)
@bachemahal_4bagh
آیت الله حائری شیرازی
#نمــاز بند تسبیح است؛ بقیه فضایل اخلاقی مثل دانه تسبیح هست.
#نمازاول_وقت
@bachemahal_4bagh