بافتار
🖋نویسنده: محمدحسین لشگری
سکانس «شهادت» در آثار «ابراهیم حاتمیکیا» را که دنبال میکنیم، متوجه سیری تکاملی در فیلمهای او میشویم. منظور از این حرف بهطور خاص فیلمهایی است که لحظه شهادت را در آنها نشان داده است. با توجه به این سیری که «حاتمیکیا» از «برج مینو» تا «به وقت شام» پیش رفته است، او در نمایان ساختن لحظه شهادت که بخشی از آن لحظه مربوط به عوالم «غیب» است، به پختگی رسیده است. از این رو «حاتمیکیا» در نمایان ساختن لحظه شهادت از کلیشههایی چون حرکت آهسته دوربین (اسلوموشن) و تبدیل به شعار شدن، دوری میکند. همچنین میتوان گفت که سکانسهای شهادت فیلمهای او دارای نکات واحدی هستند که نشانگر سبک او در فیلمسازی انقلابی است. برای مثال در آثارش، «شهادت» معمولا نوید صبحی روشن را به مخاطب میدهد و ختم به «نور» میشود؛ سکانسی که با نور تمام شود نشان از ادامهدار بودن شهید دارد و از «مردن» و «فراموشی» فاصله میگیرد. شهادت در فیلمهای «حاتمیکیا» معمولا قرابتی با آسمان دارد. مثلا یا در آسمان اتفاق میافتد یا خود آسمان نشان داده میشود.
لحظه با شکوهی که او در آثارش از شهادت نشان میدهد، حاصل نزدیکی او با خود شهید و شهادت است. کما اینکه او در جنگ و در کنار رزمندگان دفاع مقدس حضور داشته و حتی پس از جنگ نیز ارتباطش را با شهدا قطع نکرده است.
در این پست به مرور مهمترین سکانسهای شهادت در آثار «حاتمیکیا» که به طور روشن و صریح شهادت در آنها حضور دارد، پرداخته شده است. به همین دلیل در متن از آغاز تا پایان سکانس شهادت توضیح داده شده است.
در این فرسته، بخش دوم این فیلمها آورده شده است.
🔺@baftar_resane
#حاتمی_کیا #سینما #شهادت #سینمای_جنگ #دفاع_مقدس
#مدافعان_حرم
«بافتار»، غمگین و داغدار است. داغدارِ شهادت و مجروح شدن دهها مرد و زن و کودک بیگناهی که در جنایت شقاوتآمیز و غیرانسانی حادثه تروریستی حرم مطهّر حضرت احمد بن موسی (شاهچراغ) صورت گرفت. این داغ و غم را با شما به اشتراک میگذاریم و همغصه و همآه میشویم با سرودههایی تقدیم به شهیدان این حرم.
پینوشت: پوستر استفاده شده در جلد توسط «حامد مغروری» طراحی شده است.
#عکس #شعر
🔺@baftar_resane
#شاهچراغ #شاه_چراغ #شهادت #ترور #داعش #حرم_شاه_چراغ #ایران_تسلیت
🖊 نویسنده: حجت امانیان
موسیقی یک هنر حیاتبخش به جامعه است. ظرفیتهایی که در یک اثر موسیقایی میتواند به جامعه تزریق شود، گاهی از خواندن دهها کتاب تاریخ سیاسی اجتماعی بیشتر است.
این روزها و در گرماگرم اعتراضات مردمی، گرگهای دستآموز نظام سلطه و استعمار همچون داعش، این جرأت را یافتهاند که در خیابانهای سرزمین ایران دست به کوردلانهترین اقدام ممکن یعنی ترور بزنند. ریختن خون مردم در ترور حرم حضرت احمد ابن موسی (شاهچراغ) در شیراز با ۱۵ شهید، صحنه را به خوبی نمایان کرد.
موسیقی به عنوان یک هنر پویا اما این روزها اغلب با سکوت سرآمدان موسیقیدان و خواننده همراه شده و جز همراهی با موضوعات اختلافی جامعه، کمتر به مسأله شهادت حافظان امنیت یا ترور مردم، واکنش درخوری نشان داده است. این خلق نشدن ترانههای کارآمد متناسب با حال و هوای این روزهای مردم، «بافتار» را بر آن داشت تا به سراغ آثار قدیمی برود که هنوز ارزش شنیده شدن دارند و آنچنان که باید و شاید شنیده نشدهاند. یکی ازین آثار، قطعه «ترور» است که توسط «حامد زمانی» اجرا شده است. این قطعه دیروز او، هنوز صدای این روزهای ماست. این قطعه را مرور کنیم.
#موسیقی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
Hamed Zamani - Terror 97 (128).mp3
5.93M
قطعه «ترور»
خواننده و آهنگساز: حامد زمانی
ترانهسرا: علیمحمد مودب
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
🔸 ۸فیلم دهه نودی با محوریت قهرمانِ زن
#سینما
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35