🗓 دوشنبه ١۶ مهر ماه ١٣٩٧
✅ امام صادق علیهالسلام:
دانش بجوييد؛ و همراه با دانش، خود را با بردبارى و وقار زينت ببخشيد؛ و در مقابل کسى که به او دانش مىآموزيد، تواضع و فروتنى کنيد؛ و هم نسبت به کسى که از او دانش مىآموزيد، تواضع کنيد؛ و از دانشمندان متکبّر نباشيد که درنتيجه، باطل شما (تکبر)، حق شما (علم) را از بين مىبرد.
📚 وسائلالشیعه، ج١۵، ص٢٧۶
🔻مناسبتها:
🔹تبعید امام جواد(ع) از مدینه به بغداد؛ ٢٢٠ق.
🔹انقراض حکومت بنیعباس؛ ۶۵۶ق.
🔹روز جهانی كودک
✅ @bahjat88
◾️ سرّ عروج
🔸گزیدهای از خاطرات حجتالاسلاموالمسلمین علی بهجت (فرزند آیتالله بهجت)
🍃وقتی آقا از دنیا رفتند، مجلس ختمی از سوی دفتر آیتالله سیستانی برگزار شد. فرزند بزرگ آیتالله سید جمال گلپایگانی قدسسره هم در مجلس ختم شرکت کرده بود. روی ویلچر بود. فرمود: از آقای قوچانی دربارۀ آقای بهجت پرسیدم. ایشان به این مضمون فرمود: میدانی ایشان چرا پلههای عروج را پلهپله نمیرفت، بلکه پرواز میکرد؟ بهخاطر اینکه قبل از بلوغش سالک بود. در اثر عبادت، حقیقت معصیت را میدید و مرتکب نمیشد و بعد از بلوغش هم معصیت را مرتکب نشد. علت سرعت سیر معنوی و حرکت پروازگونهاش که از همردیفها و هم کلاسیهایش سبقت گرفت، این بود.
🔺کانال معرفتي آیت الله بهجت «کانال تخصصی یادنامه و احوالات عارف و فقیه وارسته حضرت آیت الله العظمی بهجت»
http://eitaa.com/joinchat/2137849859C5a2bcdfd6d
🗓 پنجشنبه ١٩ مهر ماه ١٣٩٧
✅ آنهایی که دنبال آقا در طول مسیر کوچه و خیابان میآمدند، کم نبودند. آقا یک بار گفتند: «اینها که میآیند اینجا، همه احساساتی هستند. اینها میخواهند بالأخره یکشبه این راهها را طی کنند. میخواهند این پله را یکدفعه بروند بالا. ولی خب اینجوری نیست. ما ٧٠_٨٠ سال زحمت کشیدیم. سختی کشیدیم. بزرگان دیگر سختی کشیدند و هنوزم چیزی دست ما نیست. ما هنوز چیزی دستمان را نگرفته، ولی اینها میخواهند یکشبه همۀ این راهها را بروند!».
بعضی اوقات هم میگفتند: «هیچکس در جوانی در این راه به جایی نرسیده. فقط یک شخصی در نجف بود که در جوانی به جاهایی رسید، ولی خب عمرش کفاف نکرد و از دنیا رفت». (براساس خاطره یکی از شاگردان)
📚 ذکرها فرشتهاند، ص۶٠
✅ @bahjat88
◾️ سنگینترین عمل در ترازوی اعمال
اهمیت ذکر #صلوات در سیره حضرت آیتالله بهجت قدسسره
🔸«مَا فِي الْمِيزَانِ شَيْءٌ أَثْقَلَ مِنَ الصَّلَاةِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد؛ در ترازوی اعمال، هیچچیز سنگینتر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست».
🍃از جمله دعاها و ذکرهایی که در روایات، دارای فضیلت و اهمیت بسیار زیادی است، ذکر شریف صلوات بر محمد و آل محمد است. به همین دلیل است که عالمان وارستهای چون حضرت آیتاللهالعظمی بهجت قدسسره این عمل پر فیض را جزو اعمال ثابت و مهمِ روزانه خود قرار میدادند و دیگران ـ چه عموم مردم و چه شاگردان و خواص ـ را هم به انجام آن سفارش میکردند؛ آن هم سفارشی مؤکّد و مکرّر!
📚 ویژهنامه عبد محبوب ۶، ص١٧
🔺کانال معرفتي آیت الله بهجت «کانال تخصصی یادنامه و احوالات عارف و فقیه وارسته حضرت آیت الله العظمی بهجت»
http://eitaa.com/joinchat/2137849859C5a2bcdfd6d
🎥 آثار و برکات پرداخت خمس
🔸حکایتی از زبان آیتالله بهجت درباره برکات پرداخت خمس
🍃[به] مرحوم کلباسی گفتند کشتی که مال التجاره شما در آن بوده غرق شده است گفت من خمس مالالتجارهام را دادهام غرق نمیشود. آمدند دوباره گفتند آقا سند آمده رسمی است از صاحب کشتی که غرق شده . شما میگید من خمسش را دادهام غرق نمیشه، گفت حرف همان است که گفتم. بعد از مدتی خبر صحیح آمد که مال ابراهیم نامی غرق نشده. همین ابراهیم بوده است.
🔺کانال معرفتي آیت الله بهجت «کانال تخصصی یادنامه و احوالات عارف و فقیه وارسته حضرت آیت الله العظمی بهجت»
http://eitaa.com/joinchat/2137849859C5a2bcdfd6d
◾️ هرگز معصیت خدا نکردهام!
بهمناسبت شهادت حضرت زید علیهالسلام
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
از حضرت زید رحمهاللّه (فرزند امام سجاد علیهالسلام) نقل شده که فرمود: «ما عَصَیتُ اللّه مُنْذُ عَرَفْتُ یمینی مِنْ شِمالی؛ از آن زمان، که دست راست و چپ را تشخیص دادم، معصیت خدا نکردهام».
ائمه علیهمالسلام از حال ما غافل نیستند، اگرچه ما از آنها غافل باشیم، هُمْ یعْلَموُنَ کلَّ ما نَعْلَمُ وَ لا نَعْلَمُ کلَّ ما یعْلَمُونَ (آنان تمام آنچه را که ما میدانیم، میدانند و ما تمام آنچه را که آنان میدانند نمیدانیم).
امام سجاد علیهالسلام به زید رحمهاللّه فرمود: «إِنّی أُعیذُک أَنْ تَکوُنَ الْمَصْلوُبَ فِی الْکناسَةِ؛ به خدا پناه میبرم از اینکه تو را در محلهی کناسه [کوفه] به دار آویزند».
📚 در محضر بهجت، ج١، ص٢٠٨
✅ @bahjat88
#استفتاء از حضرت آیتالله بهجت قدسسره
❓سؤال: در صورتی که در شرایط زمانی یا مکانی خاص، سوار اتومبیل عمومی باشیم که چارهای جز شنیدن ترانه و موسیقی نباشد، تکلیف چیست؟
🖊جواب: خود انسان اختیاراً نباید گوش دهد؛ پس میتواند بهگونهای خود را مشغول ذکر و یا امور دیگر نماید که شنوندۀ موسیقی نباشد، هرچند صدای آن به گوش وی بخورد.
🔺کانال آیت الله بهجت @bahjat88
◾️نماز مستحبی در روز سوم ماه صفر
راویان امامیه در برخی از کتابها آوردهاند: «مستحب است انسان در روز سوم ماه صفر دو ركعت نماز، در ركعت اول سورهی حمد و سورهی فتح (إنا فتحنا) و در رکعت دوم سورهی حمد و توحيد بخواند و بعد از سلام نماز، صد مرتبه صلوات بفرستد و صد مرتبه بگويد:«اللَّهُمَّ الْعَنْ آلَ أَبِي سُفْيَانَ؛ خدايا لعنت كن آل ابى سفيان را» و صد مرتبه استغفار كند؛ پس حاجت خود را بخواهد.
📚 برگرفته از کتاب إقبال الأعمال، ج٢، ص۶٢٢
شیوه خواندن نماز روز سوم ماه صفر از طریق #لینک زیر:🔻
👆 http://bahjat.ir/fa/content/10501
🔺کانال معرفتي آیت الله بهجت «کانال تخصصی یادنامه و احوالات عارف و فقیه وارسته حضرت آیت الله العظمی بهجت»
http://eitaa.com/joinchat/2137849859C5a2bcdfd6d
💢آیت الله بهجت ؛
🔸نماز ، بالاترین وقت ملاقات و استحضار و حضور در محضر خداست .
📕در محضر بهجت ، ج ۱ ، ص ۲۲۲
🔺کانال آیت الله بهجت @bahjat88
🗓 دوشنبه ٢٣ مهر ماه ١٣٩٧
✅ حضرت اميرالمؤمنین علیهالسلام:
زبان خردمند، پسِ قلبش هست (يعنى اول مىانديشد، سپس سخن میگوید) و قلب احمق، پسِ زبانش هست (یعنی اول سخن مىگويد، سپس فکر مىکند).
📚 وسائلالشیعه، ج١۵، ص٢٨١
🔻مناسبتها:
🔹 شهادت حضرت رقیه(س) در خرابه شام؛ ۶١ق.
🔹 شهادت پنجمين شهيد محراب آيتالله اشرفی اصفهانی بـهدست منافقان؛ ١٣۶١ش.
🔹 روز جهانی نابينايان (عصای سفيد)
✅ @bahjat88
💢آیتالله بهجت :
خداوند، نوازل و بلاها را بدون حکمت و بدون ملاک و مصلحت نمیفرستد، بلکه برای دعا و تضرع ما میفرستد. بنابراین، برای رفع آنها دعا لازم، و تضرع به درگاهش مطلوب است؛ «فَلَوْ لا إِذْ جاءَهُمْ بَأْسُنا تَضَرَّعُوا؛ پس ای کاش وقتی بلا و سختی ما به آنان میآمد، تضرع میکردند» (انعام: ۴۳).
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص ۳۷۹
🔺کانال آیت الله بهجت @bahjat88